ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Ο Χρήστος Μεγγλίδης αναλύει την αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού, στην εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (0-1), στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον προημιτελικό γύρο χάρη στο γκολ του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης στην αρκαδική πρωτεύουσα.
ΠΑΡΝΤΟ: Ακόμη ένα παιχνίδι δίχως πίεση. Η πιο δύσκολη επέμβασή του ήταν στο...οφσάιντ του Μπαστία στο 76, όταν έπεσε θεαματικά στα πόδια του Αργεντίνου. Οι συνάδελφοί του στην άμυνα τον προστάτευσαν υποδειγματικά, ενώ ο ίδιος θα πρέπει μαζί με την αυτοπεποίθηση που αποκτά παιχνίδι με παιχνίδι, να γίνει και λίγο πιο σίγουρος στις εξόδους του ή καλύτερα να έχει κάπως μεγαλύτερη συναίσθηση δικής του θέσης και εστίας σεκάποιες φάσεις.


ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: Διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του, τις σωστές αμυντικές τοποθετήσεις και μερικά καλά μπασίματα όπως αυτό στο 53 που εξουδετέρωσε ο Ντεγκρά.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Για μία ακόμη φορά σωστός και φιλότιμος. Μέχρι την αποβολή του Μέλμπεργκ. Από τότε και μέχρι το φινάλε ήταν παίκτης του Ολυμπιακού με όλη τη σημασία της λέξης. Έπαιξε για δύο και για τρεις και ήταν συγκινητικός.

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Με τη φόρα της έξοχης εμφάνισής του στη Λάρισα συνέχισε και στην Τρίπολη. Κατάπιε εύκολα κάθε επιθετική φιλοδοξία των γηπεδούχων ενώ βοήθησε και μπροστά, ειδικά προς το τέλος. Σε πολύ μεγάλη φόρμα ξανά.

ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ: Έβγαλε άνετα το ματς και...τον έβγαλε άνετα ο Καλόπουλος με την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα πίσω, προωθήθηκε και συμμετείχε σε αρκετες επιθέσεις και στα δύο ημίχρονα.

ΟΥΡΤΑΔΟ: Μπορεί κάποιες πάσες του να ήταν λανθασμένες και το σουτ που επιχείρησε στο 65 θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, ωστόσο έκανε και πάλι ένα πολύ χρήσιμο ματς. Σε πολλά σημεία σεμιναριακού επιπέδου για τη θέση που αγωνίζεται.

ΜΟΔΕΣΤΟ: Ο Βαλβέρδε είδε για δέκα λεπτά στη Λάρισα ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί και στη μεσαία γραμμή και ο Κορσικανός το επιβεβαίωσε για πολλά περισσότερα στο σημερινό παιχνίδι. Πολύ τρέξιμο, δυναμικές αντιδράσεις, συμμετοχή στην ανάπτυξη, καλός ρυθμός. Η αξιοπιστία είναι η λέξη που ταιριάζει απολύτως σε αυτόν τον καλό ποδοσφαιριστή.

ΙΜΠΑΓΑΣΑ: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα και ο Αη Βασίλης της πρόκρισης με το γκολ στο 86, όταν σε συνεργασία με τον Ζαϊρί έδωσαν ρεσιτάλ ποιότητας στο χωράφι της Τρίπολης. Για ένα ακόμη ματς γοήτευσε με τη καλλιτεχνική του παρουσία αλλά και με τα μεγάλα αποθέματα διάθεσης και δίψας για προσφορά. Ο πρώτος που είχε πει ότι ο Ιμπαγάσα θα γλυκάνει το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο δήμιος του Παναθηναϊκού Σάκης Τσιώλης και δικαιώνεται και στο... Κύπελλο!

ΜΙΡΑΛΑΣ: Παρότι δεν είχε φρεσκάδα και σπριντ προηγούμενων αγώνων, βρέθηκε...αμέτρητες φορές σε θέση για γκολ. Πότε λόγω των καλών τοποθετήσεων του Ντεγκρά, πότε λόγω δικών του ημιτελών προσπαθειών δεν μπόρεσε να σκοράρει για μία ακόμη φορά σε γήπεδο της ελληνικής περιφέρειας και περιμένει την επόμενη.

ΡΙΕΡΑ: Στο πρώτο ημίχρονο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δημιουργός των περισσότερων ευκαιριών, άψογες κινήσεις τόσο στην τακτική όσο και σε ατομικές ενέργειες, εξαιρετικές συνεργασίες, απολύτως ουσιαστικός. Άντεξε σε υψηλό επίπεδο αρκετά και στην επανάληψη μέχρι να τραυματιστεί στο τέλος και να μας βάλει πάλι σε αγωνίες.

ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ: Μάζευε γύρω του όλη την άμυνα του Αστέρα, προσπάθησε να ξεφύγει κάποιες φορές από το ασφυκτικό μαρκάρισμα, είχε δυο τρεις ευκαιρίες για τελική προσπάθεια αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Είχε μεγάλη διάθεση, ασχέτως εάν πολλά δεν βγήκαν.

ΖΑΪΡΙ: Τεράστια η συνεισφορά του στην πρόκριση με την εκπληκτική συνεργασία του με τον Ιμπαγάσα, την χορευτική προσποίηση στον αμυντικό του Αστέρα και την έξοχη ασίστ στον Αργεντίνο. Στιγμή από το μεγάλο ρεπερτόριό του για το οποίο αξίζει να είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

ΦΟΥΣΤΕΡ: Για άλλο λόγο μπήκε, για να ενισχύσει την πίεση για το γκολ της πρόκρισης και τελικά χρειάστηκε να παίξει πιο πίσω μετά την αποβολή του Μέλμπεργκ. Βοήθησε κι αυτός ώστε να έρθει η νίκη.

ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ: Έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να απαλλάξει τον Ουρτάδο ξανά προς το κέντρο και να καλύψει τη θέση του Μέλμπεργκ. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου