ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Πρόεδρος ο Βεκρής, αιχμές και αποχωρήσεις

Πρόεδρος ο Βεκρής, αιχμές και αποχωρήσεις

η των οικονομικών της ΠΑΕ από τον Νικόλα Πατέρα, άφησε ο Αδαμάντιος Πολέμης σε διάλογο που είχε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ενώ ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε εκνευρισμένος, επειδή δεν ήταν παρών ο απερχόμενος πρόεδρος, έχοντας έντονο διάλογο με τον Δημήτρη Γόντικα...




* Κατηγορηματική διάψευση από την ΠΑΕ για το θέμα του Κουμόρτζι. Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο δεν έχει κάνει πρόταση αλλά δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του γκανέζου μέσου και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας βγαίνουν από την πλευρά του Πανιωνίου, όπως έλεγαν από την διοίκηση των πρασίνων
Απόντες από το ΔΣ ήταν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νικόλας Πατέρας και Παύλος Γιαννακόπουλος. Την οικογένεια Βαρδ
Ο Γιάννης Βεκρής είναι, όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αρνήσεις που υπήρξαν από άλλους μετόχους, ο νέος -υπηρεσιακός- πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της Πέμπτης (23/12). Ο νέος πρόεδρος θα τρέξει τα θέματα της ομάδας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων της πράσινης ΠΑΕ. Αιχμές για την διαχείρισινογιάννη εκπροσώπησε ο Νίκος Βαρδινογιάννης, γιος του "Καπετάνιου".
Πρώτος έφτασε στο χώρο ο Στέφανος Ησαΐας και ακολούθησαν οι Αδαμάντιος Πολέμης, Γιάννης Βεκρής, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, Λεωνίδας Πολέμης και Παναγιώτης Δάβαρης.
Παρών ήταν επίσης και ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Γιώργος Κουλούρης, ενώ να σημειωθεί πως ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε ένα τέταρτο μετά την έναρξη του Δ.Σ., επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.
Αποχώρησε εκνευρισμένος με Πατέρα ο ΜαυροκουκουλάκηςΤελικά, όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, η ξαφνική αποχώρηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη από το Δ.Σ. είχε να κάνει με το γεγονός ότι εκνευρίστηκε από την μη παρουσία του Νικόλα Πατέρα στο συμβούλιο, για τον οποίο μάλιστα ο... μίστερ Μάνος είχε φέρει δώρο μία γραβάτα!
Γόντικας σε Μαυροκουκουλάκη: Εδώ δεν είναι τσίρκο!"Μα είναι δυνατόν; Αυτός δεν είναι εδώ και άφησε την ομάδα", είπε εκνευρισμένος ο Μαυροκουκουλάκης, με τα υπόλοιπα μέλη να του απαντούν πως ο Πατέρας ήταν άρρωστος και δεν έδωσε το παρών. "Εδώ παίζεται το μέλλον του Παναθηναϊκού...", είπε με έντονο ύφος ο Μαυροκουκουλάκης, με τον Γόντικα να παρεμβαίνει, λέγοντάς του "εδώ δεν είναι τσίρκο για να δίνεις παράσταση". Μετά από αυτό ο Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε!
Στο ΔΣ αποφασίστηκε πως ο Γιάννης Βεκρής θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία και θα τρέξει τα θέματα της ομάδας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Αιχμή Πολέμη για την διαχείριση του ΠατέραΚι όμως δεν ήταν όλα τόσο ρόδινα κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., όπως ήθελαν να αφήσουν να εννοηθεί οι παρευρισκόμενοι στις δηλώσεις που ακολούθησαν του συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχαν οι Θανάσης Γιαννακόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης, ο δεύτερος άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ από τον Νικόλα Πατέρα!
"Αφού σε θέλουμε όλοι, γιατί δεν βγαίνεις μπροστά; Να αναλάβεις πρόεδρος", τόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφερόμενος στον Αδαμάντιο Πολέμη. Ο Χιώτης εφοπλιστής απάντησε από την πλευρά του με σαφή αιχμή για τον απερχόμενο πρόεδρο πως "δεν μπορεί να με προτείνει ένας πρόεδρος που τα προηγούμενα δυο χρόνια ξόδεψε 65 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν αναλάβω, εγώ τώρα, θα πρέπει να βάλω, για τα επόμενα δυο, άλλα 30 εκατομμύρια".
Βεκρής: Εχει αποφασισθεί τι μεταγραφές θα γίνουνΚατά την έξοδό του από το ΔΣ ο Βεκρής τόνισε πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν θα επηρεαστεί από τη διοικητική κρίση: "Η ομάδα βαδίζει με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί στο ΔΣ. Μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο το είχε προβλέψει ο Νικόλας Πατέρας. Εχει αποφασισθεί τι μεταγραφές θα γίνουν. Αν ο προπονητής και οι Φρέιτας, Αντωνίου κρίνουν ότι απαιτούνται μεταγραφές, αυτές θα γίνουν. Πάντα είμαι αισιόδοξος ειδικά όταν πρόκειται για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός. Στο ταμείο στις 31/12 θα υπάρχουν 18 εκατομμύρια".
Πολέμης: Χρειάζεται σκέψη και ωριμότηταΑπό την πλευρά του, ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος δέχθηκε πρόταση για να αναλάβει πρόεδρος, σχολίασε: "Η παραίτηση του Πατέρα έγινε απροειδοποίητα, το μάθαμε τη Δευτέρα και για να μη μείνει ακέφαλη η ΠΑΕ, όλοι κοιτάξαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Πρότειναν όλοι εμένα, που δεν έχω ξαναμπλεχτεί. Ουδέποτε είχα σκεφτεί να αναλάβω ούτε επιθυμούσα. Χρειάζεται αρκετή σκέψη και ωριμότητα. Ουσιαστικά η απόφαση είναι των άλλων και πέφτει το μπαλάκι σε σένα.
"Πριν από 2,5 χρόνια υπήρχε ενθουσιασμός και απίστευτα χρήματα"Η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό και ο σκοπός να δουλέψω και με διαφορετικό μάλιστα στιλ, είναι δεδομένα. Το αρνητικό τού να αναλάμβανα αυτό το αξίωμα είναι η δημοσιότητα που δεν θα ήθελα. Θα πρέπει πάντως να εργαστώ μια-δυο εβδομάδες, να κοιτάξω το όλο πράγμα για να μαζέψω πληροφορίες. Επίσης, πλέον βρισκόμαστε σε ένα στάδιο πολύ διαφορετικό από πριν από δυόμισι χρόνια. Τότε υπήρχε ενθουσιασμός και απίστευτα χρήματα που ξοδευτήκανε καλώς και κακώς, αλλά με καλές προθέσεις. Δεν έχουν μπει σε άλλη ελληνική ομάδα τέτοια χρήματα.

"Τώρα δεν είναι θετικοί να βάλουν χρήματα οι μέτοχοι"Τώρα οι μέτοχοι δεν είναι θετικοί να βάλουν κι άλλα χρήματα στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις λεφτά σε κάτι ζημιογόνο. Στην καλύτερη περίπτωση ο Παναθηναϊκός χάνει 10 εκατ. και αν μείνει εκτός Champions League χάνει 30. Πρέπει να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με έξοδα και όχι να περιμένουμε να δώσει πάντα κάποιος λεφτά. Είναι λίγο ανεύθυνο να αναλάβεις κάτι από ενθουσιασμό και μόνο. Εγώ έβαλα αρκετά χρήματα γιατί δεν ήξερα. Τώρα ξέρω πως ό,τι βάλεις χάνεται.

"Ολες οι ομάδες τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν"Εσείς λέτε πως είναι στην πιο δύσκολη στιγμή της πορείας του. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το πρόγραμμα των μεταγραφών ή η πορεία του συλλόγου δεν αλλάζει καθόλου. Όλες οι ομάδες τα ίδια προβλήματα πάνω κάτω αντιμετωπίζουν. Πρέπει όμως να προσέξουμε πάρα πολύ τα οικονομικά. Να ξοδεύουμε αυτά που έχουμε και όχι αυτά που μας υπόσχονται και μπορεί να μην έρθουν.
"Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όλους τους μετόχους"Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα, όμως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Οι σχέσεις μου με όλους τους μετόχους είναι πολύ καλές. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Για τον Βγενόπουλο αλλά και τον Πατέρα, για τους οποίους μπορεί να υπάρχουν πολλά αρνητικά, πρέπει να επικεντρωθούμε στα θετικά. Είτε είσαι πλούσιος είτε όχι, κανείς δεν θέλει να πετάει τα λεφτά του".
Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος τους γκρεμού
Δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο: "Ακουσα τον κύριο Πολέμη. Είπε θετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να διοικηθεί θέλει έξυπνες κινήσεις και να είναι συγκαταβατικός σε ορισμένες καταστάσεις. Είπαμε πως πρέπει να μπει υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Εχει ιστορία 100 χρόνων. Πρέπει να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Δεν είναι σωστό πράγμα ο υπηρεσιακός. Βγήκε η απόφαση παμψηφεί. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας, υπάρχει όμως μεταγραφική περίοδος.
Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να τον βγάλουμε από αυτή την κατάσταση, από το τέλμα. Πρωτόγνωρη η κατάσταση. Το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τον πονάω. Εχω δώσει τη ζωή μου γι' αυτή την ομάδα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι λεγόμενοι λεφτάδες πρέπει να βοηθήσουμε.
"Αλλοι βλέπουν τον ΠΑΟ σαν διαφήμιση κι άλλοι με την καρδιά τους"
Μια νίκη και μια ισοπαλία έχουμε διαφορά από τον Ολυμπιακό. Το οικονομικό είναι το δύσκολο. Αλλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό σαν διαφήμιση, άλλοι με την καρδιά τους και άλλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη.
"Είτε παίρνουμε τον ΠΑΟ εμείς και κάνουμε ό,τι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε"
Μπράβο στον Πατέρα που είχε πει ότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος ο Παναθηναϊκός. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μην αναλάβει. Χωρίς σύμπνοια και αγάπη, με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ό,τι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή όχι. Στο μπάσκετ, 12-15 χρόνια μάς έχει στοιχίσει πάνω από 200 εκατομμύρια. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε. Γι' αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πέντε ευρωπαϊκά και τόσα πρωταθλήματα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου