ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κινήσεις ματ...




Κινήσεις ματ...
Μιχάλης Μουσελίμης 2/2/2011 

ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και μπορεί να έχει μείνει ανοιχτό ένα παράθυρο μέχρι της 8 Φεβρουαρίου για όσους παίκτες έχουν λήξει τα συμβόλαια τους τον Ιούνιο και ακόμα δεν έχουν πάρει μεταγραφή σε κάποια ομάδα, ωστόσο δύσκολα θα δούμε ΠΑΕ της Σουπερ Λιγκ να πραγματοποιεί μεταγραφή τέτοιου ποδοσφαιριστή. Έτσι θα εξετάσουμε με ποιους παίκτες ενισχυθήκαν οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος μας μέσα στο Γενάρη και αν τελικά έκλεισαν τις τρύπες που είχαν εντοπίσει στα ρόστερ τους.
Ξεκινώντας από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρά το γεγονός ότι δεν είχε μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης, αφού με το υπάρχων ρόστερ δείχνει ικανή να πετύχει τους φετινούς στόχους που έχει θέσει, παρόλα αυτά δεν έμεινε άπραγη στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι και μπορεί να μην έκανε το μεγάλο μπαμ, όμως πρόσθεσε σημαντικά εργαλεία στην ερυθρόλευκη μηχανή του. Ένας από αυτούς ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, τον οποίο απέκτησε με μεταγραφή από τον Πανιώνιο για να γεμίσει το δεξί άκρο της άμυνας του εκεί που βασικός παίζει ο Βασίλης Τοροσίδης. Βέβαια ο πρώην αρχηγός της ομάδας της Νέας Σμύρνης μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις της άμυνας. Ο δεύτερος παίκτης που αποκτήθηκε ήταν από τον ΟΦΗ ο Μανώλης Μονιάκης, όμως δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα, ενώ 10 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, ο Ολυμπιακός συμφώνησε για 6 μήνες με οψιόν για άλλα δυο χρόνια με τον 27χρονο Αλγερινό επιθετικό Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος λίγες μέρες πριν φορέσει τα ερυθρόλευκα είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες όμως δεν έμειναν σε αυτούς τους παίκτες, καθώς συμφώνησαν και με τον Χαβίτο, ο οποίος όμως θα φορέσει τον δαφνοστεφανομένο το καλοκαίρι, αφού επιστρέψει από τη Λα Κορούνια, όπου δόθηκε δανεικός από τον Άρη για 6 μήνες. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρά τα κενά που είχαν εντοπιστεί στο ρόστερ του, λόγο των διοικητικών του προβλημάτων, άφησε το Γενάρη να περάσει χωρίς να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική ομάδα της Σουπερ Λιγκ που δεν ενισχύθηκε καθόλου την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από ενίσχυση, όμως δεν είχε πολλά λεφτά να ξοδέψει και έτσι περιορίστηκε σε φθηνές λύσεις. Πήρε ελεύθερο από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Βραζιλιάνο Ετο για να καλύψει το κενό που είχε στο δεξί άκρο της άμυνας του, τον Κολομβιανό αμυντικό χαφ Ντιέγκο Αρίας, ενώ επέστρεψε και ο Τσουκαλάς.

Στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ επιθυμούσε αρκετές μεταγραφές για να κάνει την ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα της Ένωσης δεν της επέτρεπαν πολλά ανοίγματα. Έτσι η λύση ήταν δανεικοί ή ελεύθεροι παίκτες και για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του Ισπανού τεχνικού αποκτήθηκε για την επίθεση, μετά τη φυγή του Τζιμπούρ, ο Μαροκινός φορ Ναμπίλ Μπάχα που έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα, ενώ για το κέντρο της άμυνας ήρθε δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ισπανός αμυντικός Νταβίντ Ματέος και για το κέντρο αποκτήθηκε με μορφή δανεισμού από την Μπέρμιγχαμ ο 25χρονος Ισπανός μέσος Μίτσελ.

Τρεις μεταγραφές έκανε και η Καβάλα. Πήρε για την επίθεση δανεικό από την Ντιναμό Βουκουρεστίου με οψιόν αγοράς τον 29χρονο φορ Ντικουλάε, για την άμυνα απέκτησε τον 29χρονο Γάλλο δεξιό μπακ Φερτζέλ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπόχουμ και έκλεισε τις μεταγραφές της με τον 22χρονο Πορτογάλο μέσο Περεϊρίνια, με μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ατρόμητος χρειαζόταν έναν τερματοφύλακα και πήρε τον 27χρονο Γάλλο Σάρλ Ιτανζ, που έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και τον οποίο γνωρίσαμε πέρσι ως παίκτη της Καβαλάς και γέμισε και το αριστερό άκρο της άμυνας με τον Φίλιππο Δάρλα τον οποίο απέκτησε με μορφή δανεισμού για 6 μήνες από την Μπρεστ.

Στο Άρη η φυγή του Κούπερ δεν εμπόδισε την διοίκηση του συλλόγου να ενισχύσει το ρόστερ εκεί που πονούσε μετά τις απώλειες των Χαβίτο και Κάλβο. Πήρε με 6μηνο δανεισμό από τη Σαχτάρ το 27χρονο Μεξικανό μέσο Νέρι Καστίγιο και από την Πάρμα τον 20χρονο Πορτογάλο χαφ Περέιρα, γέμισε την επιθετική του γραμμή με τον δανεικό από την Γκλάνμπαχ 22χρονο Αργεντινό φορ Μπομπαντίγια και τον 28χρονο Ιάπωνα Σακάτα με μεταγραφή από την Γιοκοχάμα, ενώ πριν φύγει ο Κούπερ είχε προλάβει να αποκτήσει για 2,5 χρόνια και τον 22χρονο μέσο της Σπόρτινγκ Χιχόν Πορτίγιο.

Ο Εργοτέλης περιορίστηκε μόνο στη μεταγραφή του 25χρονου μέσου Ηλία Κυριακίδη, τον οποίο είχε αφήσει η Λάρισα ελεύθερο από το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ενισχύθηκε με τον δανεικό από τον Ολυμπιακό 22χρονο επιθετικό Κριστιάν Νέμεθ και τον 21χρονοΑργεντινο φορ Ροντρίγκες που ήρθε δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ πήρε και τους Ακόστα, Αναστασίου και Τικάο.

Η Κέρκυρα απέκτησε δανεικό από την ΑΕΚ τον 24χρονο μέσο Αντώνη Ρίκκα και από τον Ολυμπιακό τον 22χρονο αριστερό μπακ Μανώλη Μονιάκη, ενώ πήρε και τον 33χρονο μέσο Δημήτρη Γραμμόζη και τον 29χρονο Σκοπιανό επιθετικό Μαζνόφ.

Η Σκόντα Ξάνθη ενισχύθηκε μόνο στην επίθεση με την επιστροφή του 27χρονου Βλάσση Καζάκη και την μεταγραφή του 22χρονου Βραζιλιάνου φορ Ζεάν Αγκοστίνο Ντα Σίλβα.

Ο Ηρακλής απέκτησε 7 παίκτες τους Μαχοπ, Ζερκά, Ρόμπλες, Μαρσέλ, Επαλέ, Βιτκόφσκι και Καϊτά, ενώ 8 ποδοσφαιριστές πήρε η Λάρισα και συγκεκριμένα τους Τσιμπάμπα, Αμπουμπακάρι, Μελλίση, Λεοναρντο, Τσοντοφάλσκι, Κούλιτς και Μεντι.

Στον Πανιώνιο ξεχώρισε η απόκτηση με μορφή δανεισμού για 6 μήνες από τον Ολυμπιακό του Κώστα Μήτρογλου. Επίσης η ομάδα της Νέας Σμύρνης δανείστηκε από τον Ολυμπιακό και τον Γκαλίτσιο μέχρι το καλοκαίρι, ενώ πήρε και τον Σβέρκος δανεικό από τη Σοσο και τον Κιρκβέλια.

Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης ενισχύθηκε με τους Αρσενίεβιτς, Ματούσιακ, Παπάζογλου, που ήρθε δανεικός για 6 μήνες από τον ΠΑΟΚ και Μαρσέλο και ο Πανσερραικος με τους Πάρκερ, Κις, Σιζνιτς, Σεμιρ, Φερνάντεζ, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό και Μάρκοβιτς.

Υ.Γ.: Μην ψάχνετε τον Παναθηναϊκό. Δεν έκανε καμία μεταγραφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου