ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στην θέση που διέπρεψε (video)

Στην θέση που διέπρεψε

Ο Μιραλάς χρειάζεται να επιστρέψει στην θέση του, στην κορυφή της επίθεσης, στον ρόλο του ταχύτατου "φονιά" σέντερ φορ, στον οποίο τα πήγε περίφημα βάζοντας το ένα γκολ μετά το άλλο με εκπληκτικά τελειώματα. Κατανοητή η επιθυμία να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα με τον Πάντελιτς, αλλά είναι φανερό πως όταν ο Βέλγος παίζει στα άκρα αχρηστεύεται, είναι αγνώριστος και δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.
Ο Κέβιν Μιραλάς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με τη προϋπόθεση να παίξει είτε στα άκρα, είτε σαν περιφερειακός επιθετικός. Με αυτό το σκεπτικό τον πήρε το περασμένο καλοκαίρι από την Σεντ Ετιέν ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Βέβαια, ο Βέλγος στράικερ, με το που ήρθε στον Πειραιά, όταν ρωτήθηκε σε ποια θέση προτιμάει να παίζει, ήταν ξεκάθαρος στην απάντηση του: "Προτιμώ και μ' αρέσει να παίζω στην κορυφή της επίθεσης, σαν σέντερ φορ".
Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο τότε προπονητής στον Ολυμπιακό, Έβαλντ Λίνεν, αρεσκόταν στο να τοποθετεί τον Κέβιν Μιραλάς στην θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ, ενώ κάποιες φορές τον δοκίμασε είτε στα δεξιά, είτε πίσω από τον καθαρόαιμο επιθετικό. Με την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, ο Ισπανός τεχνικός ξεχώρισε αμέσως τις ικανότητες του Βέλγου στράικερ και με δική του απόφαση επέλεξε να του δώσει στην ενδεκάδα των Πειραιωτών τον ρόλο του σέντερ φορ. Την θέση, δηλαδή, που ο παίκτης προσωπικά γουστάρει και επιθυμεί να παίζει.


Ο Μιραλάς διαθέτει τα στοιχεία ενός σύγχρονου στράικερ

Με βάση τη απόδοση του Κέβιν Μιραλάς και οι δύο πλευρές, τόσο του ποδοσφαιριστή, όσο και του προπονητή, δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, καθώς όποτε δόθηκε στον Βέλγο ο ρόλος του σέντερ φορ τα πήγε περίφημα. Ο 23χρονος (5/9/1987) ήταν εντυπωσιακός στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, όντας πραγματικός κίνδυνος για κάθε άμυνα, μοιράζοντας συνέχεια γκολ στις αντίπαλες εστίες, αποδυκνείωντας πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου στράικερ. Γρήγορος, με ξεπέταγμα που παρέλυε κάθε τεχνητό οφσάιντ, ταχύτατος με την μπάλα στα πόδια, δραστήριος, με συνεχής κίνηση στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Ένας επιθετικός "αρπακτικό", ο οποίος περιμένει ανά πάσα στιγμή να "τραφεί" από τις κάθετες μπαλιές των συμπαικτών του φεύγοντας σαν "σφαίρα" στις αντεπιθέσεις, αφήνοντας την... σκόνη του στους αμυντικούς, τελειώνοντας με άριστο τρόπο τις φάσεις σαν δεινός "εκτελεστής", με τους Πειραιώτες να συνειδητοποιούν πως έχουν στο ρόστερ τους έναν χαρισματικό σκόρερ. Σε όλα αυτά προσθέστε πως αυτός ο "διάβολος" με το αγγελικό πρόσωπο, διαθέτει και τρομερή τεχνική κατάρτιση, καθώς είναι ένας έξοχος ντριμπλέρ, ο οποίος "μιλάει" στην μπάλα και προκαλεί "ζαλάδα" με τις εμπνεύσεις του σε όποιον προσπαθεί να τον σταματήσει. Ρωτήστε και τους Μπουμπσόνγκ- Σίλβα, ξέρουν πολύ καλά τι εννοούμε...

Κάτι ήξερε ο Βαλβέρδε

Καλά, λοιπόν, όλα αυτά, αλλά υπάρχει και ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά λεφτά για να τον φέρει (1.600.000 ευρώ ετησίως) στον Πειραιά, ο Σέρβος όποτε έπαιζε, έστω και λίγο, συνήθως έστελνε την μπάλα στα δίχτυα και τόσο ο κόσμος, όσο και οι... δημοσιογράφοι, επιθυμούσαν να δουν κάποια στιγμή, παράλληλα στην ίδια ενδεκάδα των ερυθρολεύκων, τόσο τον Πάντελιτς, όσο και τον Μιραλάς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αρχικά, δεν τολμούσε να χρησιμοποιήσει μαζί στο ίδιο σχήμα τους δύο ποδοσφαιριστές, έχοντας την αίσθηση πως αν ο μακρυμάλλης σέντερ φορ περάσει στην κορυφή της επίθεσης, θα αχρηστευθεί στα άκρα ο... πυραυλοκίνητος Βέλγος, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός όποτε έπαιζε μόνος του μπροστά. Τελικά, λοιπόν, όπως φαίνεται στην πράξη, ο Ισπανός τεχνικός είχε δίκιο.

Σκιά του καλού του εαυτού όταν μετατίθεται στα άκρα

Διότι τώρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε απόφαση να συνδυάσει στην ενδεκάδα τους Πάντελιτς και Μιραλάς, δυστυχώς, στην πράξη, το δίδυμο αυτό δεν μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά. Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, αλίμονο, το αντίθετο μάλιστα, αλλά αγωνιστικά, υπάρχει πρόβλημα. Και εντάξει, ο Σέρβος δείχνει άνετος παίζοντας στην φυσική του θέση, όμως, ο Βέλγος, περνώντας στα άκρα, είτε αριστερά, είτε δεξιά, δείχνει έξω από τα... νερά του. Ακόμη και όταν παίζει σαν δεύτερος κυνηγός δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Είναι μία πραγματικότητα, λοιπόν, πως ο Κέβιν σε άλλη θέση, πέρα από εκείνη του σέντερ φορ, είναι... σκιά του καλού εαυτού του. Δεν σκοράρει, δεν απειλεί, δεν δημιουργεί ευκαιρίες, δεν κάνει φάσεις, δεν βρίσκει τους χώρους να δράσει όπως θέλει εκείνος και γενικά δείχνει πως δεν του αρέσει όταν μετατίθεται από την κορυφή της επίθεσης. Κατανοητή η διάθεση πολλών να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα αυτοί οι δύο σπουδαίοι και γκολτζίδες ποδοσφαιριστές, αλλά, άλλο η επιθυμία και άλλο τι συμβαίνει στην πράξη.

Στην θέση που διέπρεψε

Ίσως, θα ήταν καλύτερο, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός να επιστρέψει στις αρχικές του επιλογές και να επαναφέρει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης. Στην θέση που ο "Βέλγος Ρονάλντο" διέπρεψε στις πρώτες αγωνιστικές της Superleague με την φανέλα του Ολυμπιακού, στον ρόλο, δηλαδή, του σέντερ φορ στον οποίο ήταν καταπληκτικός βάζοντας το ένα γκολ μετά το το άλλο, κάνοντας φίλους και εχθρούς να παραμιλάνε για εκείνον.

Τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους, ο Μιραλάς εν δράσει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου