ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-62 (VIDEO)

Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-62

Με εξαίρεση το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός έκανε "πάρτι" με αντίπαλο την Βαλένθια και νίκησε εύκολα με 77-62 στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική του TOP-16. Πολύ καλή παρουσία από τους περισσότερους παίκτες του Θρύλου, που έχουν πλέον δυο νίκες και μια ήττα στο γκρουπ τους. Δείτε το βίντεο του αγώνα.
Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, τσάκισε με 77-62 την Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει δυο νίκες και μια ήττα στον όμιλό της.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτική άμυνα απέναντι στην Βαλένθια, κάνοντας 11 κλεψίματα, πιέζοντας τις "νυχτερίδες" στην περιφέρεια, καταφέρνοντας να εγκλωβίσει τα γκαρντ της ισπανικής ομάδας, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν 21 λάθη και να περιοριστούν μόλις στις 5 ασίστ. Και όλα αυτά σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ με 21 (!) τελικές πάσες, όντας εξαιρετικοί στην επίθεση, δίχως να τους επηρεάσει το γεγονός πως έχασαν την μάχη στα ριμπάουντ (28-35).


Οι Πειραιώτες έλεγξαν από την πρώτη περίοδο τον ρυθμό του παιχνιδιού, αγωνίστηκαν με συγκέντρωση και όταν άρχισαν να παίρνουν διαφορά στο σκορ πάτησαν... γκάζι, κρατώντας σε μόνιμη απόσταση τον αντίπαλο που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ολυμπιακού, καταρχάς, ο συγκλονιστικός Θοδωρής Παπαλουκάς που πραγματοποίησε μεγάλο παιχνίδι, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Ο αρχηγός ήταν μαέστρος  στην οργάνωση του παιχνιδιού (9ασ.) με τις ασύλληπτες τελικές πάσες του, σκόραρε (8π), έκλεβε μπάλες (3κλ), πίεζε στην άμυνα, έτρεχε, έβγαζε πάθος, διάθεση και ήταν σαφέστατα ο ηγέτης των ερυθρολεύκων στη νίκη επί της Βαλένθια. Σημαντική, σαφέστατα, η παρουσία του πρώτου σκόρερ της αναμέτρησης, Ράσο Νεστέροβιτς, με 17 πόντους (8/10), με τον Σλοβένο να κάνει... πάρτι κάτω και από τις δύο ρακέτες. Πολύτιμη η συνεισφορά του σπουδαίου Γιάννη Μπουρούση (11π, 7ρ, 2ασ, 1κλ), ο οποίος έσπρωξε την ομάδα στην επίθεση όταν το είχε ανάγκη, με τον Έλληνα σέντερ να βγάζει μπόλικη ενέργεια και θέληση στο παρκέ. Ακόμη μία θετική εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη (14π, 4ασ, 2κλ), τα έβαλε τα τριποντάκια του (2τρ) ο Μίλος Τεόντοσιτς (11π, 4ρ, 3ασ), ενώ ήταν τρομερός στην άμυνα ο Τζαμόν Γκόρντον (3κλ).


Το ματς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε μία έκπληξη λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς αποφάσισε να αφήσει εκτός 12άδας τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Στο ματς, ο Ντούντα επέλεξε στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού τους Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Κέσελ, Νίλσεν και Μπουρούση, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με την λευκή τους εμφάνιση αυτή την φορά. Ο Σέρβος σμολ-φόργουορντ των Πειραιωτών αστόχησε στο πρώτο τρίποντο που δοκίμασε, ο Γιαβτόκας άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δύο σερί καλάθια από τους Νίλσεν και Κέσελ στη συνέχεια.

Σε εκείνο το σημείο όμως απάντησε ο Κλαβέρ για την Βαλένθια, καθώς με τέσσερις δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα για την ισπανική ομάδα (4-6) στο 3’, ενώ ακολούθησε νέο καλάθι από τον Σαβάνοβιτς, με τους φιλοξενούμενους να μεγαλώνουν το υπέρ τους προβάδισμα στο +4 (4-8). Τόσο ο Μίλος, όσο και ο Red-Bill αστόχησαν στις προσπάθειες τους, αλλά πρώτα ο Ματ με λέι-απ από κοντά και στη συνέχεια με βολές του Τεόντοσιτς, ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ στα ίσα (8-8) στο 6’.

Ξέσπασμα με Μπουρούση και Σπανούλη

Ο ψηλός (2.06μ) σμολ-φόργουορντ της Βαλένθια, Βικτόρ Κλαβέρ, συνέχιζε να κάνει την ζημιά στον Ολυμπιακό, καθώς με μακρινό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του (8-10), αποδεικνύοντας τον λόγο για τον οποίο ανησυχούμε για το μαρκάρισμα του πριν το ματς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πιεστική περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Τεόντοσιτς να μην μπορούν να δράσουν επιθετικά, με τους δύο γκαρντ να σκοράρουν αρχικά κυρίως από την γραμμή των βολών, με τον Red-Bill να κάνει το σκορ 10-10. Οι ερυθρόλευκοι προς το τέλος του δεκαλέπτου πίεασν περισσότερο την ισπανική ομάα, την ανάγκασαν να κάνει λάθη και στο 9’ κατάφεραν να ξεφύγουν με ένα +3 (13-10), ύστερα από καλάθι και βολή στη συνέχεια από τον Μπουρούση.

Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έκαναν ένα επιθετικό ξέσπασμα. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο κόψιμο, ο Σπανούλης έφυγε στον αιφνιδιασμό, η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον Κέσλ, ο οποίος με χέρι αλφάδι από την περιφέρεια έκανε το 16-10 με τρίποντο. Στην αμέσως επόμενη φάση o Red-Bill έκλεψε την μπάλα και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό έφερε την διαφορά στο +8 (18-10) με τον Πέσιτς να παίρνει τάιμ-άουτ, βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι του. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε βρίσκοντας τις δύο ομάδες στο σκορ με 18-12, καθώς ο Λίτσουκ μείωσε.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ανάγκασε την Βαλένθια σε 12 λάθη στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Κέσελ, Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς, ο Σαβάνοβιτς έριξε την διαφορά, αλλά ο Red-Bill έκανε το 20-14 ύστερα από υπέροχη ασίστ του αρχηγού, με τον Ντε Κολό στη συνέχεια με σουτ να κάνει το 20-16. Η Βαλένθια συνέχιζε να πιέζει τον Ολυμπιακό στην περιφέρεια, όντας αποφασισμένη να μην δώσει χώρους στους γκαρντ των γηπεδούχων, αφήνοντας χώρο στους ψηλούς. Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, με τον Παπαλουκά, πρώτα, με υπέροχη διείσδυση, στη συνέχεια με ωραίο χουκ του Γιαβτόκας, ενώ ακολούθησαν τέσσερις σερί πόντοι από τον Νεστέροβιτς, ο οποίος έκανε το σκορ 26-20 στο 15’.

Οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το σημείο έπαιξαν με τρία γκαρντ, με τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Γκόρντον στην περιφέρεια, συν τους Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς. Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς συνεργάστηκαν σε μια φάση άψογα στην επίθεση, με τον Αμερικανό να κάνει το σκορ 28-20 με ωραία προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια ο εξαιρετικός Ράσο ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (30-20) στο 18’, με τους Πειραιώτες να βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Στη συνέχεια ο Νεστέροβιτς χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, εκνευρίστηκε και ο Ίβκοβιτς τον πέρασε στον πάγκο, με τον Μπουρούση να παίρνει την θέση του. Ο Έλληνας σέντερ αμέσως έκλεψε σαν… γκαρντ την μπάλα στην άμυνα, ο Τεόντοσιτς έφυγε στον αιφνιδιασμό και με ένα τρίποντο από την κορυφή έκανε το σκορ 33-20 στο 19’, με τον Κλεβέρ στη συνέχεια να μειώνει με προσωπική ενέργεια. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου όμως ο Γκόρντον απάντησε με τον ίδιο τρόπο από την περιφέρεια, με την διαφορά να φτάνει το +14 (36-22).

Ο Σαβάνοβιτς απάντησε στη συνέχεια, αλλά στην τελευταία φάση του δεύτερου δεκαλέπτου, ο εντυπωσιακός Μπουρούσης πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθι κοντά στην ρακέτα στην εκπνοή, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί και την ομάδα του Ολυμπιακού να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το επιβλητικό σκορ 38-24. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, μετρώντας 6 κλεψίματα, μην αφήνοντας την Βαλένθια να παίξει ομαδικό μπάσκετ, αφήνοντας την με μόλις μία (!) ασίστ, σε αντίθεση τις 12 των Πειραιωτών. Η ασφυκτική πίεση της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανάγκασε την ισπανική ομάδα σε 12 λάθη, με τους γηπεδούχους να παίζουν συγκεντρωμένα και να μετρούν μόλις 3. Στο μόνο που υστερούσαν οι Πειραιώτες ήταν στα ριμπάουντ (14-17), ενώ επιθετικά οι ερυθρόλευκοι είχαν ευστοχήσει τρεις φορές από τα 6.75μ, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν σημειώσει, ούτε, ένα.

Μπλάκ-άουτ στην αρχή, αλλά ο Μπουρούσης τράβηξε την ομάδα στην επίθεση

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Κέσελ, Νίλσεν και Μπουρούση. Η Βαλένθια κατάφερε αρχικά να μειώσει την διαφορά με βολές από τους Κλαβέρ και Λίστσουκ, ενώ στη συνέχεια με νέο καλάθι του Κλαβέρ στον αιφνιδιασμό, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 5-0 (38-29), με τον Ίβκοβιτς να παίρνει τάιμ άουτ, καθώς οι παίκτες του είχαν μία νευρικότητα στην επίθεση στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Κλαβέρ, μάλιστα, στη συνέχεια, ευστόχησε και στην συμπληρωματική του βολή (38-30), ενώ ο Λίστσουκ με νέο καλάθι ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 για την ισπανική ομάδα και το +14 είχε πέσει στο +6 (38-32) μέσα σε δύο λεπτά.

 Η αντίδραση, όμως, ήταν άμεση. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 10-0, με έξι πόντους από τον εκπληκτικό Μπουρούση, συν καλάθια από τους Σπανούλη και Νίλσεν, με τους ερυθρόλευκους στο 26’ να ανεβάζουν την διαφορά στο +16 (48-32) και να επιβάλουν στο ματς ξανά τον ρυθμό τους. Η Βαλένθια με μπροστάρη τον Γιαβτόκας μείωσε (48-36), αλλά ο Νεστέροβιτς στη συνέχεια έκανε το σκορ 50-36, ύστερα από κλέψιμο του Παπαλουκά, με τον αρχηγό να ξεπερνάει, μάλιστα, τα 300 κλεψίματα στην Ευρωλίγκα, όντας μόνος πρώτος στην σχετική κατηγορία της διοργάνωσης. Ο Βασιλόπουλος πήρε στη συνέχεια το χειροκρότημα του κόσμου όταν πήρε την θέση του Νίλσεν, ενώ ο Τεόντοσιτς με νέο τρίποντο έφερε την διαφορά ξανά στο +16 (54-38). Λίγο πριν λήξει το τριτο δεκάλεπτο, ο Παπαλουκάς έβγαλε μία τρομερή ασίστ στον Νεστέροβιτς, με τον Ράσο να την αξιοποιεί, φέρνοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή της, στο +17, κάνοντας το σκορ 57-40, αλλά ο Κουκ μείωσε στην τελευταία επίθεση (57-42).

«Καθάρισε» το ματς στο τέλος

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε στα παρκέ με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπαλουκά, Βασιλόπουλο και Νεστέροβιτς, αλλά ο Ντούντα δυσαρεστήθηκε σε μία φάση με τον Μίλος, βγάζοντας τον έξω, ρίχνοντας στο παρκέ τον Σπανούλη. Ο Γιαβτόκας μείωσε την διαφορά, ενώ ο Ντε Κολό πέτυχε το πρώτο τρίποντο για την Βαλένθια στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν την διαφορά στο +10 (57-47). Παπαλουκάς και Νεστέροβιτς έσπρωξαν στη συνέχεια στο σκοράρισμα τον Ολυμπιακό, με τον Κλαβέρ να μειώνει προσωρνά με εντυπωσιακή ενέργεια (61-49). Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση, πρώτα με καλάθι του Ράσο και στη συνέχεια με λέι-απ του αρχηγού, με τους Πειραιώτες να προηγούνται ξανά με +16 (65-49) στο 34’, δείχνοντας πως θα «καθαρίσουν» εύκολα το ματς.

Η Βαλένθια προσπαθούσε συνεχώς να ρίξει την διαφορά, έκανε ένα μικρό σερί με τους Σαβάνοβιτς και Λίστσουκ (65-54), αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός απάντησε με ωραίες προσπάθειες από τους Νεστέροβιτς και Σπανούλη στο 36’, κάνοντας το σκορ 69-54. Ο μαχητικός Λίστσουκ για την Βαλένθια με έμμεσο τρίποντο μείωσε (69-57), αλλά ο Γκόρντον στη συνέχεια χάρισε ένα χαι-λάιτ στην αναμέτρηση, καθώς ο Αμερικανός πρώτα έκανε ένα εντυπωσιακό κλέψιμο, έφυγε σαν σφαίρα στον αιφνιδιασμό και κάρφωσε την μπάλα με θεαματικό τρόπο στο καλάθι, ξεσηκώνοντας τον κόσμο (72-57). Ακολούθησε ένα τρίποντο από τον Σπανούλη ο οποίος έκανε το σκορ 75-57, ανεβάζοντας την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της στην αναμέτρηση, στο +18, λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς. Ο Κλαβέρ στο τέλος μείωσε με βολές, ενώ την τελευταία επίθεση την ανέλαβε ο Παπαλουκάς, ο οποίος με μία αυτοκρατορική διείσδυση κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι, κάνοντας το τελικο σκορ 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62.

Ανά δεκάλεπτο: 18-12, 20-12, 19-18, 20-20

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 17, Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελ 5, Νίλσεν 7, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν, Γκόρντον 7.

Βαλένθια (Πέσιτς): Κουκ 4, Ογκουστίν, Ρίτσαρντσον, Κλαβέρ16, Σιμεόν, Λίστσουκ 10, Μαρτίνεθ, Πιετρούς, Σαβάνοβιτς 13, Ντε Κολό 7, Φερνάντες, Γιαφτόκας 12.

Αναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:



Αναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών της Βαλένθια στο ματς:


 
Δείτε το βίντεο του αγώνα, Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-62:

Red Storm
Ανέβηκε από Euroleague_Basketball. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου