ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ουσία και θέαμα… (video)



Ουσία και θέαμα… (video)
5/2/2011
ΣΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΜΕ 82-63…Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν η καλή εμφάνιση κόντρα στην Βαλένθια να έχει και συνέχεια για να πιστοποιηθεί η αγωνιστική τους άνοδος και όχι μόνο. Το ίδιο ήθελα και ο Ντούντα από την πλευρά του , ο οποίος επιπλέον ήθελε να δει και τις εντολές του να εφαρμόζονται το ίδιο καλά όπως το βράδυ της Τετάρτης. Αυτό και έγινε κόντρα στον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκαν και οι δώδεκα παίκτες, σκόραραν όλοι και πρόσφεραν ότι τους ζήτησε ο «Σοφός». Για ένα ακόμα παιχνίδι, κορυφαίος ήταν ο αρχηγός , Θοδωρής Παπαλουκάς, που έκανε τα πάντα μες το παρκέ ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Έρτσεγκ, Νεστέροβιτς, Χαλπερίν, Μαυροκεφαλίδης και Τεόντοσιτς που εκτός των άλλων μοίρασε 9 ασίστ και μαζί με τον «Τεό» απογείωναν τον Ολυμπιακό…

Με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη να έχει σκοράρει και τους 7 πόντους του Ολυμπιακού μέσα σε δύο λεπτά και τους ερυθρόλευκους να έχουν μεγάλα κέφια, ξεκίνησε η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Ντούντα ήταν εκπληκτικοί στην επίθεση και κατέβαλλαν και προσπάθεια στην άμυνα ωστόσο δύο συνεχόμενα γκολ φάουλ του Πανιωνίου δεν επέτρεψαν να ανοίξει πολύ η ψαλίδα της διαφοράς που ήταν στο +5 στο πεντάλεπτο (15-10). Οι ερυθρόλευκοι στην συνέχεια σοβαρεύτηκαν ακόμα πιο πολύ στην άμυνα, στην επίθεση παρέμειναν εξίσου αποτελεσματικοί και παράλληλα έβαζαν στο παιχνίδι τους και θέαμα. Και ενώ η διαφορά είχε φτάσει τους 10 πόντους, ένα λεπτό χαλάρωσης διαμόρφωσε το 25-19. Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος μείωσε ακόμα πιο πολύ (25-22) και ο Ίβκοβιτς πήρε αμέσως time out. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μπλοκάρει και μετά τους 25 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου είχαν κολλήσει στην επίθεση με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Παπαλουκάς και Νεστέροβιτς ήταν και πάλι από τους κορυφαίους έχοντας πετύχει 16 πόντους συνολικά. Η είσοδος του Έρτσεγκ στο παρκέ έδωσε μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση αλλά και ταχύτητα, ενώ ο Παπανικολάου έκανε καλή δουλειά με τα ριμπάουντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες και ο Ολυμπιακός να ανοίξει την διαφορά (43-35).

Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια έδειξαν διάθεση να καθαρίσουν το ματς και αυτή η προσπάθεια ήταν ώρα να περάσει από τα χέρια του Τεόντοσιτς που άρχισε να μοιράζει αφειδώς ασίστ. Παράλληλα, ο Έρτσεγκ επιβεβαίωνε για μια ακόμα φορά την αξία του αλλά και την τεράστια αγωνιστική του άνοδο ενώ ο Ντούντα κέρδιζε το χειροκρότημα του κόσμου όταν έκανε παρατηρήσεις στο Μπουρούση που διαμαρτυρήθηκε, δείχνοντας του ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Αρωγός σε αυτό το «ξέσπασμα» του Ολυμπιακού ήταν και ο Γοιοτάμ Χαλπερίν που γινόταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 πόντους ενώ το σκορ ήταν στο 57-43. Αυτά όσον αφορά στην επίθεση γιατί και στην άμυνα η εικόνα ήταν καλή με τους παίκτες του Ντούντα μετά το πεντάλεπτο να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Η συνύπαρξη Τεόντοσιτς, Παπαλουκά στην πεντάδα έδωσε άλλον αέρα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων που έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 67-51. Τόσο οι διαιτητές όσο και οι υπερβολικές αντιδράσεις του Μπαρτζώκα κατάφεραν να εκνευρίσουν τον κόσμο αλλά και τον Ίβκοβιτς αλλά την απάντηση την έδωσαν οι παίκτες που διαμόρφωσαν το 70-51. Ο αρχηγός , που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να διανύει δεύτερη νεότητα, έκανε τα πάντα μες το παρκέ και με τις πάσες του ξεσήκωνε τον κόσμο που απολάμβανε θέαμα. Παρά τη μεγάλη διαφορά, οι ερυθρόλευκοι δεν έριξαν τον ρυθμό τους και έτσι έφτασαν πολύ άνετα στην επικράτηση με τελικό σκορ 82-63 έχοντας σκοράρει όλοι και τον Κώστα Παπανικολάου να κλέβει την παράσταση με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 67-51, 82-63.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3 Κέσελ 5, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 13 (3), Νίλσεν 2, Παππανικολάου 5, Έρτσεγκ 9 (1) Τεόντοσιτς 8 (9 ασίστ), Κατσίβελης 2.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 12 (1), Αθανασούλας 2, Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 6 (1), Τσιάρας 4, Αθηναίου 3, Μπατής 7 (1), Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 2, Κοβίλ 7, Παραγιός 6, Μπάρλος 6 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου