ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ώρα μηδέν!

Ώρα μηδέν! 

27/04/2011

Γράφει ο Αντώνης Πατσούρας

  Ένα καράβι, ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός ποτέ δεν βουλιάζει. Μια παλιά «σημαία» του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, που είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής, έλεγε πριν από λίγες εβδομάδες πως θα ήθελε να είναι στην ομάδα του Πειραιά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. «Ο Ολυμπιακός είναι εγγύηση», έλεγε. Την ώρα που οι άλλες ομάδες το καλοκαίρι θα ψάχνουν λεφτά για να κατέβουν τη νέα χρονιά στα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός, έστω και πιο φτωχός, θα έχει βρει τη λύση. Διαφωνεί ή συμφωνείς κανείς κάπως έτσι είναι η αλήθεια.

  Μια φορά και έναν καιρό όταν ο Ολυμπιακός έχτιζε την σπουδαία ομάδα στο πόλο ανδρών στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 υπήρχαν πολλά παιδιά από την επαρχία. Παίκτες σπουδαίοι όπως είναι ο Βολτυράκης (από τα Χανιά), ο Βενετόπουλος (Θεσσαλονίκη), ο Παυλίδης (Θεσσαλονίκη), ο Λούδης (Θεσσαλονίκη) και ο Βλάχος (Βόλος) έπαιζαν στον Ολυμπιακό και δεν είχαν να φάνε. Έπαιζαν στον Ολυμπιακό όμως και ήταν τιμή τους. Όλα αυτά τα παιδιά από την επαρχία περίμεναν πότε θα στείλει δέμα η μάνα του Μάκη από την Κρήτη ή του Θοδωρή από τον Βόλο για να γεμίσει η κοιλιά τους. Ότι έκαναν το έκαναν γιατί ήταν σπουδαίοι παίκτες αλλά έπαιζαν στον Ολυμπιακό.

  Όλα αυτά δυστυχώς ανήκουν στο παρελθόν. Είναι όμως δυο παραδείγματα για την αντίληψη κάποιων για τον Ολυμπιακό. Έκαναν απεργίες και αυτοί οι παίκτες αλλά είχαν άλλη αντίληψη των πραγμάτων γι’ αυτό έφτασαν και τόσο ψηλά. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα στον Ολυμπιακό. Εδώ και καιρό υποβόσκει μια κόντρα μεταξύ μελών  του συμβουλίου. Ακούγονται φήμες για λεφτά αλλά κανείς δεν έχει αποδείξεις πως τα χρήματα που μαζεύτηκαν δεν πήγαν στους παίκτες. Ο Νίκος Καραχάλιος είναι αυτός που έφερνε μαζί με τον κόσμο χρήματα στον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες αλλά απ’ ότι φαίνεται το πλάνο του για τη συναυλία και την επίδειξη της Φόρμουλα 1 στον Πειραιά δεν θα ολοκληρωθεί. Τα προβλήματα είναι τεράστια και στον Ολυμπιακό υπάρχει εμφύλιος πόλεμος. Οι αθλητές πιέζουν για χρήματα που δεν υπάρχουν, στο συμβούλιο υπάρχουν κόντρες μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου και αυτός που φαίνεται σαν… ξέφραγο αμπέλι είναι ο Ολυμπιακός. Εάν είναι κάποιος να παραιτηθεί για να σωθεί ο Ολυμπιακός ας παραιτηθεί. Δεν θα σωθεί όμως. Τα χρέη φτάνουν τα 4εκ ευρώ και στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν σωτήρες.

  Η σκιά του Πρωτοδικείου ακόμη πλανάται στο λιμάνι και εάν συνεχιστεί ο εμφύλιος τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει και κάποιους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τη νέα χρονιά. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μαγαζί κανενός. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν διαρροές από τη μια και από την άλλη πλευρά. Διαρροές για εκλογές, για παραιτήσεις αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτε για όλα αυτά. Γράφονται διάφορα για επενδυτές αλλά δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Οι αθλητές διαμαρτύρονται αλλά νομίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι μόνο τα συμβόλαια τους. Έχουν απόλυτο δίκαιο αλλά το χάνουν. Όποιος έχει αποδείξεις ότι… φαγώθηκαν χρήματα να τις καταθέσει. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα βγάλει ανακοίνωση σε λίγες ημέρες τόσο για τους συνδέσμους που βοήθησαν και τα ποσά τους όσο και για τα έσοδα και τα έξοδα για το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

  Δεν είναι ωραίο να ψάχνουμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα. Η διοίκηση αυτή με τον Θεοδωρακάκη και τον Καραχάλιο ανέλαβε για δυο μήνες αλλά έχει μείνει για έξι. Μήπως υπήρχε κάτι καλύτερο για να αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού; Που είναι αυτό; Πολλά ακούγονται αλλά τίποτε δεν γίνεται. Στο μεταξύ το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί πως ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Συγγελίδης θέλει να βοηθήσει και να αναλάβει τη νέα χρονιά κάποια τμήματα. Λίγες ημέρες μετά από αυτό τα παιδιά του βόλεϊ έκαναν συνέντευξη Τύπου στο Ρέντη για να πουν πως είναι απλήρωτοι αλλά και να καλέσουν μεταξύ άλλων τον Συγγελίδη να βάλει λεφτά στον Ολυμπιακό. Λίγες ημέρες μετά… Το θέμα είναι τι θα γίνει αύριο στον Ολυμπιακό. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει τον περιμένουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Να προκηρύξουν εκλογές και να πάρει τον σύλλογο. Κανείς δεν υπάρχει όμως. Η συνάντηση του προεδρείου που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη θα είναι κρίσιμη. Θα ξεκαθαρίσουν πολλά και θα φανεί πότε θα γίνουν εκλογές.

*ΥΓ1: Είναι στον Ολυμπιακό από το 2003 και είναι άρρωστος με την ομάδα πόλο. Κρίμα να σκέφτεται να την κάνει στα δύσκολα…

*ΥΓ2: Είτε ελληνίδες είτε ξένες δεν υπάρχει διαχωρισμός στις αθλήτριες του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι τι προσφέρει η καθεμία στην ομάδα. Η διοίκηση κρίνεται αλλά κρίνονται και οι αθλητές για τις πράξεις τους εκτός αγωνιστικών χώρων.

*ΥΓ3: Ο Χάρης Παυλίδης είχε παραιτηθεί και το 2009 παραμονές των τελικών του πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη. Τότε δεν είχε βγει τίποτε προς τα έξω… Μεταπείστηκε, επέστρεψε και πήρε το πρωτάθλημα.

*ΥΓ4: Στην ΓΣ που θα γίνει μέσα στον Μάιο στον ερασιτέχνη θα γίνουν πολλές αποκαλύψεις. Μετά από την παραίτηση της διοίκησης Συγγελίδη δεν έγιναν γιατί υπήρχε ο Γιώργος Γλου που δεν άφησε να γίνει κάτι τέτοιο.
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου