ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

CAMPIONS LEAGUE SCHALKE-MAN.UNITED 2-0 (VIDEO)

CAMPIONS LEAGUE SCHALKE-MAN.UNITED 2-0 (VIDEO)

Κάτι παραπάνω από μία ώρα πέρασε μέχρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποδείξει ουσιωδώς την υπεροχή της ως ομάδα απέναντι στη Σάλκε. Δύο γκολ των Ράιαν Γκιγκς και Γουέιν Ρούνεϊ μέσα σε 2 λεπτά κατέβαλαν τον εκπληκτικό Μάνουελ Νόιερ, τη στιγμή που ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και οι συμπαίκτες του εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το 2-0 του Γκελζενκίρχεν δίνει σαφές προβάδισμα στους "κόκκινους διαβόλους" εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στο "Ολντ Τράφορντ". Αβοήθητος από τους συμπαίκτες του ο Έλληνας άσος ως αμυντικός χαφ στον καταιγισμό της Γιουνάιτεντ.

Οι Άγγλοι πήραν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και δοκίμαζαν τα αντανακλαστικά τον Γερμανού τερματοφύλακα. Ο Νόιερ απαντούσε με εκπληκτικές επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας την τρομερή φόρμα των τελευταίων 2 μηνών. Οι "κόκκινοι διάβολοι" περίμεναν τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο και κλέβοντας με άνεση την μπάλα και εξαπολύοντας ταχύτατες αντεπιθέσεις, "έπιαναν" αποδιοργανωμένη την άμυνα των Γερμανών. Όχι, όμως, και τον Νόιερ, ο οποίος δήλωνε πάντα "παρών" σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε. Συνολικά μέτρησε 7 επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, εκ των οποίων οι 3 σε τετ-α-τετ. Ο Παπαδόπουλος ως μοναδικός αμυντικός χαφ δεν ήταν σε θέση να ανακόψει αβοήθητος τις επιθέσεις των πολύπειρων παικτών της Γιουνάιτεντ (585 τα παιχνίδια τους στον θεσμό, έναντι 279 της ενδεκάδας της Σάλκε, η μεγαλύτερη διαφορά ποτέ σε ημιτελικό). Στην επίθεση οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, ήτοι να δημιουργήσουν κάτι και ως εκ τούτου το πρώτο μέρος κύλησε με την εικόνα της Γιουνάιτεντ να εκτελεί και του Νόιερ να αποσοβεί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως έκλεισε το πρώτο, με τη Γιουνάιτεντ να ψάχνει το γκολ και τον τερματοφύλακα της εθνικής Γερμανίας να τη σταματά. Η είσοδος του Πέερ Κλούγκε αντί του Αλεξάντερ Μπαουμγιόχαν ισορρόπησε τα πράγματα, αφού ο Παπαδόπουλος βρήκε στήριγμα στα αμυντικά χαφ, αλλά δημιουργικά οι γηπεδούχοι εξακολοθούσαν να πασχίζουν. Μέχρι το 67', όταν η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο Ράιαν Γκιγκς σκόραρε για 15η σερί διοργάνωση (ισοφαρίζοντας το επίτευγμα του Ραούλ) και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φίλιπο Ιντζάγκι ως ο γηραιότερος σκόρερ του θεσμού (37 ετών και 148 ημερών έναντι των 37 έτών και 86 ημέρών του Ιταλού) έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Στην επόμενη φάση η αμυντική λειτουργία της Σάλκε πιάστηκε ξανά στον ύπνο και ο επίσης πολύ καλός Ρούνεϊ έκανε το 2-0. Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Όπως και οι αλλαγές των 2 προπονητών και δη του Άλεξ Φέργκιουσον που ξεκούρασε τον Τζι Σουνγκ Παρκ και τον Χαβιέρ Ερνάντες, βάζοντας τους Άντερσον και Πολ Σκόουλς ώστε να κρατήσει την μπάλα και να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν ως η μοναδική ομάδα στην ιστορία που δεν δέχθηκε γκολ εκτός έδρας. Η Σάλκε απέτυχε να δημιουργήσει "καθαρή" ευκαιρία μέχρι τέλους και το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις

Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Ματίπ, Μέτσελντερ, Σαρπέι (74' Εσκουδέρο), Παπαδόπουλος, Χουράδο (83' Ντράξλερ), Φαρφάν, Μπαουμγιόχαν (53' Κλούγκε), Ραούλ, Έντου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
: Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Παρκ (74' Σκόουλς), Ρούνεϊ (83' Νάνι), Ερνάντες (74' Άντερσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου