ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Όλα στο τραπέζι

Όλα στο τραπέζι

28/04/2011
Όλα στο τραπέζι
Σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οποία θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο Βάσκος τεχνικός πρώτο μέλημα έχει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, καθώς φέρεται να εισηγείται την αποχώρηση παικτών που έχουν συμβόλαιο. Φήμες θέλουν στη μαύρη λίστα να βρίσκονται ονόματα όπως του Ντένις Ρόμενταλ και του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Από εκεί κι έπειτα, σε ό,τι αφορά στα συμβόλαια που λήγουν, εκτός σοβαρού απροόπτου θα αποχωρήσουν οι Ραούλ Μπράβο και Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο μεν πρώτος γιατί απέρριψε την πρόταση 700.000 ευρώ ετησίως, ο δε Μαροκινός εξτρέμ επειδή έχει ήδη αποκτηθεί για τη θέση ο Χαβίτο. Για την αντικατάσταση του Ραούλ Μπράβο στο αριστερό άκρο της άμυνας εξετάζεται η περίπτωση του Εμιλιάνο Ινσούα μέσω του Εδουάρδο Μαθία. Ο Αργεντινός άσος είναι δανεικός στη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν πρόκειται να παραμείνει και η Λίβερπουλ, που έχει ξανακάνει… δουλειές με τον Ολυμπιακό, δρομολογεί την πώλησή του.

Ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς αναμένεται ίσως και μέσα στη μέρα στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και στον Ολυμπιακό εμφανίζονται βέβαιοι για αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα αν τελικά παραμείνει ο Ούρκο Πάρντο και δύο εφόσον αποχωρήσει. Στα υπόψη φαίνεται πως είναι και ο Κάρλος Καμενί. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ της Εσπανιόλ, που έχει συνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κοστολογείται στα 2,5-3 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση και μίλησε ο ίδιος στην καταλανική «Sport» για το θέμα. «Δεν ξέρω τίποτα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μιλήσουν πρώτα οι ομάδες, να διαπραγματευτούν κι αν έρθουν σε συμφωνία, θα με ενημερώσει η διοίκηση και θα εξετάσω την περίπτωση. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αν με θέλει, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι ευχαριστημένος στη Βαρκελώνη, αλλά είναι σε φάση ανάπτυξης και θα παίξει στο Champions League», τόνισε ο 27χρονος διεθνής γκολκίπερ. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε και ο 27χρονος τερματοφύλακας της Κατάνια και της εθνικής Αργεντινής Μαριάνο Αντούχαρ.

Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα των 16 δανεικών παικτών του Ολυμπιακού. Μοιάζει απίθανο έστω κι ένας από αυτούς να επιστρέψει στην ομάδα την επόμενη σεζόν (βάσει ικανοτήτων ο Μήτρογλου έχει σοβαρή υποψηφιότητα, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες από τον προπονητή για τη συμπεριφορά του).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει την ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Διακαής πόθος του για τη θέση του μεσοαμυντικού είναι ο Κάρλος Σάντσες και για τη θέση του επιτελικού μέσου ο Νταβίντ Πισάρο. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές τόσο με τη Βαλανσιέν, όσο και με τη Ρόμα για τον Κολομβιανό και τον Χιλιανό. Για τη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχει και η περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο, που όμως δεν μπορεί να προχωρήσει πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον ΠΑΟΚ ως το επόμενο καλοκαίρι, αλλά οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να δελεάσουν τους Θεσσαλονικείς προσφέροντας και έμψυχα ανταλλάγματα.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει σχεδόν κλεισμένο τον Τζαμέλ Αμπντούν από την Καβάλα, αλλά περιμένει την εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αν κι έχει θετική γνώμη για τον Αλγερινό εξτρέμ, είναι πιθανό να έχει υπόψη του κι άλλες λύσεις.

Τέλος, στο ραντεβού του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ θα αποσαφηνιστεί και ο ακριβής ρόλος του Εδουάρδο Μαθία. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να είναι ξεκαθαρισμένο ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του συμπατριώτη του, προκειμένου να μην μπαίνει ο ένας στα… χωράφια του άλλου.

Η τελευταία ημέρα του Αντώνη

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν επαγγελματίας μέχρι την τελευταία ημέρα. Ακόμη και μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, που σήμανε και το «αντίο» του στα γήπεδα, συνέχιζε να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Χθες, ωστόσο, ενημέρωσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε πως σταματά και ο Βάσκος τεχνικός αφού τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία, του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξει να ακολουθήσει στο μέλλον.

* Εντός της ημέρας θα «φιξαριστούν» τα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα Λεμεσσού.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου