ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

EUROPA LEAGUE-AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΓΚΟΛ-(VIDEO)


EUROPA LEAGUE-AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΓΚΟΛ-(VIDEO)

28/04/2011
Μέσα σε ένα ημίχρονο η Πόρτο μετατράπηκε σε τορπιλάκατο και με καπετάνιο τον Φαλκάο «βύθισε» με το επιβλητικό 5-1 το «κίτρινο υποβρύχιο», βάζοντας πλώρη για τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο.

Τέσσερις οι… τορπίλες που εξαπέλυσε ο Κολομβιανός επιθετικός προς στην εστία της Βιγιαρεάλ, σκορπίζοντας τον πανικό στην άμυνα των Ισπανών, οι οποίοι τόλμησαν να προηγηθούν στο 45’ με τον Κανί.

Θα ακούνε Φαλκάο και θα τρέχουνΕμφάνιση από άλλο πλανήτη (ή αν προτιμάτε από… άλλη διοργάνωση) πραγματοποίησαν οι «δράκοι». Με τα τέσσερα γκολ που έβαλε ο Φαλκάο έφτασε τα 15 στη διοργάνωση και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ. Για τους γηπεδούχους σκόραρε και ο Γκουαρίν.





Στο πρώτο έπαιζαν και οι δύο...

Απίστευτο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Το γκολ ήρθε αργά, στο 45’, αλλά ακόμα κι αν δεν ερχόταν ποτέ, κανένας δεν θα έμενε ανικανοποίητος απ’ όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, αλλά τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες τις είχε το «κίτρινο υποβρύχιο» και τελικά δικαιώθηκε. Η Πόρτο είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία, αλλά αργούσε στις επιστροφές της, με αποτέλεσμα όλες οι αντεπιθέσεις της Βιγιαρεάλ να μυρίζουν κίνδυνο.

Ρόσι και Νιλμάρ συνεργάζονταν με… κλειστά μάτια, αλλά τα «χάλαγαν» στην τελική προσπάθεια, μέχρι που ήρθε ο Κάνι, σε μία ανυποψίαστη φάση, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Εκεί όπου θα έπρεπε να μείνει η Βιγιαρεάλ και να μη βγει ποτέ, γιατί αυτό που την περίμενε δεν το πίστευε ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της.

Στο δεύτερο εξαφανίστηκε η Βιγιαρεάλ...

Ανάλογη κατηφόρα με αυτή που αντιμετώπισαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος συναντάς μόνο στο «Καμπ Νου». Μία λυσσασμένη Πόρτο βγήκε από τα αποδυτήρια και με πέναλτι του Φαλκάο στο 48’ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Κολομβιανός επιθετικός έκανε ένα διάλλειμα μέχρι να ξαναπάρει το όπλο του και ο Γκουαρίν έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα (2-1).

Από εκεί κι έπειτα οι παίκτες της πορτογαλικής ομάδας έδειχναν ικανοί να ισοπεδώσουν οποιοδήποτε στεκόταν εμπόδιο στον προορισμό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Δουβλίνο.

Όποτε έφτανε η μπάλα στον Φαλκάο, η κατάληξη ήταν γνωστή. Στο 67’, έπειτα από ωραία ενέργεια και μπαλιά του Χουλκ, έκανε το 3-1. Στο 75’ «γράφει» με κεφαλιά το 4-1 και το κερασάκι στην τούρτα το βάζει στο 90’, σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους τις όποιες ελπίδες μπορεί να είχαν οι Ισπανοί για πρόκριση στον τελικό.

Το φιλμ του αγώνα



Πόρτο: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (79' Σόουζα), Μουτίνιο, Χουλκ (84' Χάμες Ροντρίγκες), Ροντρίγκες (72' Βαρέλα), Φαλκάο.

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μαρτσένα, Μουζάκιο, Καταλά, Μπρούνο Σοριάνο, Μπόρχα Βαλέρο (67' Μουμπάρακ), Κάνι (71' Ματίγια), Καθόρλα, Τζουζέπε Ρόσι, Νιλμάρ (72' Μάρκο Ρουμπέν).





 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΜΠΡΑΓΚΑ 2-1

28/04/2011
(Καρντ)όσο-όσο!
Μικρό μεν, προβάδισμα δε για τον τελικό του Europa League εξασφάλισε η Μπενφίκα!

Αφού νωρίτερα σημάδεψε… οτιδήποτε άλλο από τα δίχτυα, ο Καρντόσο έδωσε τη νίκη (2-1) στον «εμφύλιο» με την Μπράγκα και έκανε τους «αετούς» (μεγαλύτερο) φαβορί για να βρεθούν απέναντι -όπως φαίνεται- στην «αιώνια» αντίπαλο Πόρτο!

Εξαιρετική (και πάλι) στις αντεπιθέσεις η Μπράγκα, ελπίζει στο εκτός έδρας γκολ του Βαντίνιο (53’), με το οποίο είχε ισοφαρίσει εκείνο του Ζαρντέλ (50’).



Όχι και για… Όσκαρ!

Κανένα λόγο να αλλάξει την (πετυχημένη μέχρι σήμερα) συνταγή των αντεπιθέσεων δεν έδειξε στο πρώτο μέρος η Μπράγκα. Και για 45 λεπτά δικαιώθηκε… Όχι επειδή απειλούσε ιδιαίτερα την (απόλυτη κυρίαρχο) Μπενφίκα. Αλλά επειδή εκείνη (ή μάλλον ο Καρντόσο) δεν κατάφερε να την «τιμωρήσει» γι’ αυτό.

Τη μια, λοιπόν, ο Παραγουανός ήταν οφσάιντ (πριν σκοράρει στο 11’). Την άλλη πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (στο τετ α τετ του 31’). Ε, σημαδεύοντας… κι ένα τέτοιο (κάθετο) την τελευταία φορά που βγήκε «φάτσα» με τον Αρτούρ (στο 44’), επέτρεψε στην Μπράγκα να πάει (ανέλπιστα) «καθαρή» στα αποδυτήρια.

Έσβησε το «χρέος» με… ζωγραφιά!

Όση αποτελεσματικότητα έλειψε από το παιχνίδι (ή για να λέμε την αλήθεια, από την Μπενφίκα) στα πρώτα 45 λεπτά, δεν χρειάστηκε ούτε ένα τέταρτο μετά την ανάπαυλα για να… ξεδιπλωθεί. Αφού, λοιπόν, ο Καρντόσο βρήκε ξανά απέναντι του το δοκάρι και ο Ζαρντέλ βρήκε την μπάλα «στο πιάτο» για να κάνει το 1-0, ο Βαντίνιο (τρία λεπτά αργότερα) βρήκε εκτός θέσης με κεφαλιά τον Ρομπέρτο (1-1).

Με την εξέλιξη να είναι ένα άλφα… σοκ για την Μπενφίκα, ένας ήταν εκείνος που «όφειλε» να την επαναφέρει. Και τουλάχιστον τότε φάνηκε συνεπής στο καθήκον του. Με την μπάλα στημένη (έξω από την περιοχή), ο Καρντόσο τη διέταξε χωρίς περιθώριο… ανυπακοής αυτή τη φορά (εξαιρετικό φάλτσο) και στέλνοντας τη στα δίχτυα, «επανόρθωσε» -στέλνοντας φαβορί την Μπενφίκα στη ρεβάνς.




ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Λουιζάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόζο, Αϊμάρ, Μάξι Περέιρα, Μάρτινς (65' Γιάρα), Κοεντράο, Πεϊσότο (69' Γκαϊτάν), Σαβιόλα (86' Αΐρτον), Ζαρντέλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζούλιο Σέζαρ, Μενέζες, Σίντνεϊ, Κάρντετς

ΜΠΡΑΓΚΑ (Ντομίνγκο Πασιένσια): Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (84' Κακά), Μεγιόνγκ (55' Κουστόδιο), Σαλίνο, Σίλβιο, Άλαν, Ούγκο Βιάνα (63' Μοσορό), Βαντίνιο

Στον πάγκο έμειναν οι: Κριστιάνο, Έλντερ Μπαρμπόσα, Έλντερσον, Καπέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου