ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ξεκαθάρισμα…

Ξεκαθάρισμα…

27/04/2011
Ξεκαθάρισμα… 
Τον φάκελο ρόστερ αναμένεται να ανοίξουν Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε στην αυριανή τους συνάντηση, ώστε να αποφασίσουν ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν στις μεταγραφές, ποιοι θα παραμείνουν, αλλά και ποιοι θα αποτελέσουν παρελθόν. «Να είμαστε σοβαροί» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τις προπονήσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι το «φλέγον» θέμα στον Ολυμπιακό, αφού εκτός των παικτών που ήδη έχουν προκριθεί να αποκτηθούν, ίσως προκύψουν και νέες ανάγκες, ανάλογα με τις αποχωρήσεις. Όπως τονίζεται από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, η συνάντηση γίνεται κυρίως για το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και το ποιους δεν θέλει σ' αυτό ο Ισπανός προπονητής. Στη συνέχεια θα γίνει ξανά μία κουβέντα για τις αποκτήσεις ποδοσφαιριστών, με τις θέσεις του τερματοφύλακα και των δύο μέσων να έχουν προτεραιότητα. Επίσης θα συζητηθεί να γίνει και μια προσθήκη στο κέντρο της άμυνας, με τους Παπασταθόπουλο και Μόρα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.
Τερματοφύλακας

Θετικός για την παραμονή του Ούρκο Πάρντο είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με την αλλαγή στάσης του Βέλγου πορτιέρο, αναφορικά με τις οικονομικές του απαιτήσεις να δείγμα καλής θέλησης και από την πλευρά του. Αν τελικά παραμείνει ο βασικός φέτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, τότε θα γίνε κίνηση για έναν ακόμα, με τον Γιούργκεν Μάχο του Πανιωνίου να είναι το φαβορί. Από εκεί και πέρα, αν δεν βρεθεί λύση με τον Πάρντο, δεύτερος υποψήφιος είναι ο Γιακούποβιτς από τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ οι περιπτώσεις των Οτσόα, Ντεγκρά και Κωνσταντόπουλου φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί.

Ελεύθεροι

Δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι και σημαντικό ρόλο στην παραμονή τους θα παίξει η γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε για αυτούς, αλλά και το οικονομικό. Ο Ραούλ Μπράβο είναι το πιθανότερο αν αποχωρήσει, αφού δεν φαίνεται αν τα βρίσκει με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, ενώ κάτι παρόμοιο φαίνεται ισχύει και για τον Ζαουάντ Ζαϊρί. Σε περίπτωση που αποχωρήσουν και οι δύο, τότε θα γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, με τον Εμιλιάνο Ινσούα να είναι στη λίστα των Πειραιωτών, με την παρέμβαση του Εντουάρντο Μαθία.

Από την άλλη, δεξί χαφ έχει κλείσει ήδη ο Ολυμπιακός, τον Χαβίτο, αλλά είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για τον Τζαμέλ Αμπντούν ή κάποιον άλλον παίκτη από το εξωτερικό. Εκτός από τον Μαροκινό, παρελθόν ίσως αποτελέσει και ο Ντένις Ρόμενταλ, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο, από τη στιγμή που δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και ο Δανός μόνο θετικός δεν έχει δείξει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Δανεικοί

Στις προπονήσεις του Ολυμπιακού επέστρεψαν από χτες οι Παπάζογλου και Γκαλίτσιος, οι οποίοι θα προπονηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου και ανάλογα της παρουσίας του θα κριθεί και η παραμονή τους. Μέχρι την Παρασκευή, στου Ρέντη επιστρέφουν και οι Σουμπίνιο, Επστάιν και Μήτρογλου, οι οποίοι επίσης θα κριθούν από τον Βαλβέρδε. Ο Έλληνας στράικερ, αν δεν πείσει τον Ισπανό, θα δοθεί δανεικός πάλι σε μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας ή του εξωτερικού ή θα είναι αντάλλαγμα για κάποια άλλη μεταγραφή ή θα πουληθεί.

«Να είμαστε σοβαροί»

Τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του, λόγω της επιστροφής τους στις προπονήσεις μετά την εορταστική διακοπή, θέλησε να «ανεβάσει» ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός ξέρει ότι είναι… βάσανο οι προπονήσεις αυτές, ωστόσο, δεν θέλει να μείνουν απροπόνητοι οι παίκτες του για 2.5 μήνες περίπου, αφού τόσο η προετοιμασία, όσο και οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αργούν φέτος.

«Ξέρω ότι οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες, γιατί δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη δική σας πλευρά. Θέλω, όμως, να προσπαθήσετε πολύ, να κάνουμε καλές προπονήσεις μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα και να είμαστε σοβαροί, όπως κάναμε στις προπονήσεις στο πρωτάθλημα» ήταν τα πρώτα λόγια του Βάσκου, στα οποία πρόσθεσε: «Την άλλη εβδομάδα μάλλον θα πάμε στην Κύπρο για να δώσουμε δύο φιλικά».

Αναφερόμενος μάλιστα στα «νέα» πρόσωπα των προπονήσεων, υπογράμμισε: «Τον "Γκάλι" τον ξέρουμε. Κοντά μας θα είναι και ο Παπάζογλου σε αυτές τις προπονήσεις».
www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου