ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το τρίτο και το μεγαλύτερο

Το τρίτο και το μεγαλύτερο

26/04/2011
Το τρίτο και το μεγαλύτερο
Το Κύπελλο κατέληξε στη Μαδρίτη, το πρωτάθλημα οδεύει προς Βαρκελώνη και τώρα οι δυο τους θα μονομαχήσουν για το μεγαλύτερο τρόπαιο της σεζόν. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Διαβάστε το preview  για τον μεγάλο αγώνα.
Η «βασίλισσα» βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Όχι απλώς επειδή συνέτριψε με 6-3 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» το Σάββατο, αλλά επειδή δείχνει να… παίρνει τον αέρα της μεγάλης αντιπάλου της. Μετά το προ δεκαημέρου 1-1 στη Μαδρίτη, με δέκα παίκτες, για το πρωτάθλημα, ήρθε η νίκη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τα «κουμπιά» των Καταλανών και η συντριβή με 5-0 στις αρχές της σεζόν αποτελεί πλέον για τη Ρεάλ μια κακιά ανάμνηση. Μεγάλος απών από το ερχόμενο «κλάσικο» θα είναι ο τιμωρημένος Ρικάρντο Καρβάλιο, αλλά και ο τραυματίας Σάμι Κεντίρα.

Στον αντίποδα, η «Μπάρτσα» έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2-0 επί της Οσασούνα το Σάββατο, διατηρώντας το +8 από τη Ρεάλ. Όμως ο τίτλος στην Primera Division δεν αρκεί στον Πεπ Γκουαρντιόλα και στους παίκτες του, που θέλουν το Champions League και μία απάντηση στη μισητή τους αντίπαλο που τείνει να… σηκώσει κεφάλι μετά τις απανωτές «σφαλιάρες» της προηγούμενης τριετίας. Οι «μπλαουγκράνα» φτάνουν στο ματς της Τετάρτης με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι αριστεροί μπακ Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ είναι εκτός μάχης (οι δύο πρώτοι θα χάσουν και τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου» την επόμενη Τρίτη), ενώ τραυματίας παραμένει ο Κρκιτς και οι Πουγιόλ και Μιλίτο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή παρότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με έναν τραυματισμό του Ινιέστα στη γάμπα, που τον θέτει εκτός μάχης.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ίδια κατάληξη. Την περίοδο 1959/60 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα καθ’ οδόν για τον τελικό όπου συνέτριψε με 7-3 την Άιντραχτ, ενώ τη σεζόν 2001/02 η ιστορία επαναλήφθηκε με τη «βασίλισσα» να νικά 2-0 στο «Καμπ Νου» και στο "Μπερναμπέου" της αρκούσε το 1-1, ώστε να προκριθεί στον τελικό, όπου επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν. Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει για 22η φορά στα ημιτελικά του θεσμού και επιδιώκει τη 13η πρόκριση σε τελικό. Η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης κι έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό πέντε φορές. Σε 211 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν 86 νίκες έναντι 82 των Καταλανών ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στα 81 ματς με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», εκείνη έχει 50 νίκες έναντι 16 της «Μπάρτσα», ενώ 15 παιχνίδια δεν είχαν νικητή.

Παίκτες στο όριο των καρτών έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκεκριμένα τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία και Ραούλ Αλμπιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου