ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Ποιος να συγκριθεί μαζί του»

«Ποιος να συγκριθεί μαζί του»

20/9/2011
Με αφορμή την έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη η Marca τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική έκδοσή της φιλοξένησε σήμερα (20/09) αφιέρωμα στις ομάδες που... σαρώνουν τους τίτλους μέσα στον 21ο αιώνα.

Με τίτλο: «Αιώνιοι πρωταθλητές. Οι θρόνοι της Ευρώπης έχουν κάτοχο» η καθ' όλα έγκριτη ισπανική αθλητική εφημερίδα αναφέρεται σε ομάδες-κολοσσούς όπως οι: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Λιόν, Πόρτο και βέβαια... Ολυμπιακός που έχουν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους στην εκατονταετηρίδα που διανύουμε, ενώ αναρωτιέται αν αυτή η παραμονή θα συνεχιστεί και στη σεζόν που μόλις, ουσιαστικά, ξεκίνησε.

Στο αφιέρωμα γίνεται λόγος για το «δίπολο» σε Ισπανία και Σκοτία με τις Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και Σέλτικ-Ρέιντζερς, για τα πέντε πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι «μπλαουγκράνα» και η Ιντερ μέσα στον 21ο αιώνα, για τους συνεχόμενους τίτλους της Μάντσεστερ που την έφερε σε θέση ισχύος έναντι της Λίβερπουλ, αλλά και για τις Μπάγερν, Λιόν και Πόρτο.

Ωστόσο όλα τα λεφτά είναι η αναφορά που γίνεται στον Θρύλο μας: «Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για ποδοσφαιρική κυριαρχία τότε θα πρέπει να έχει στο μυαλό του τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κανέναν ικανό να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους στο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό που έχουν πετύχει  από τους 9 τίτλους στα πρώτα 11 χρόνια δεν μπορεί να υπάρξει.

«Αυτό που έχει πετύχει η ομάδα του Βαλβέρδε είναι κάτι μοναδικό στην Ευρώπη και μόνο η δανέζικη Κοπεγχάγη που έχει κατακτήσει 7 μπορεί να το πλησιάσει» αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ καταλήγει με το εξής απόφθεγμα… «Τα χρόνια περνούν, το ποδόσφαιρο αλλάζει βελτιώνεται, ομορφαίνει, αλλά χωρίς αμφιβολία οι θρόνοι των πρωταθλητών έχουν πολλές φορές σίγουρους κατόχους!».
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου