ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

SUPER LEAGUE 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

SUPER LEAGUE 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

22/10/2011
Στην 7η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας θα πάρουμε απάντηση σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουμε για τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Τα έξι ζευγάρια της αγωνιστικής είναι ιδανικά για να καταλάβουμε που το πάει η κάθε ομάδα.

Με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα από τις 14 ομάδες που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα, η 7η αγωνιστική που διεξάγεται σήμερα και αύριο είναι έτσι δομημένη που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πάρα πολλά όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις δυνατότητες ορισμένων ομάδων.

Ας πάρουμε τα πράγματα χρονικά με βάση την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων για να διαπιστώσουμε γιατί η 7η αγωνιστική είναι πιθανόν να μας κάνει σοφότερους.

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη
Η Ξάνθη ως τώρα κλέβει τις εντυπώσεις όσον αφορά το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται και βαθμολογικά. Η σοβαρή δικαιολογία είναι ότι η βαθμολογία δεν δείχνει ακόμη πόσο καλή ομάδα είναι λόγω του πολύ δύσκολου προγράμματος που είχε ως τώρα. Το πώς θα παίξει και κυρίως το τι αποτέλεσμα θα φέρει η Ξάνθη στην Τρίπολη θα μας δείξει τι ισχύει και τι όχι για αυτήν την ομάδα. Διότι αν πάλι παίξει καλά, αλλά χάσει τότε η δικαιολογία ότι έφταιγε το δύσκολο πρόγραμμα θα ξεθωριάσει και θα γίνει πιο έντονη η αίσθηση ότι αυτή η ομάδα είναι αναποτελεσματική.
Οσο για τον Αστέρα παρά το γεγονός ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη ομάδα μετά την Κέρκυρα, το σχετικά καλό ρόστερ που διαθέτει αφήνει σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει. Το ματς με την Ξάνθη είναι μία καλή ευκαιρία για τους Αρκάδες που έχουν δώσει και λίγα ματς ως τώρα να δείξουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αν χάσουν πάλι εύκολα τότε ο μοναδικός στόχος και μάλιστα δύσκολος για αυτούς θα είναι η παραμονή.

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννενα
Η ομάδα του Δώνη παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά διατηρεί αναπάντητο και το ερώτημα κατά πόσο είναι ικανή να κερδίζει τα ματς με ισοδύναμους ή κατώτερους αντιπάλους. Αιτία είναι ότι κόντρα σε ΟΦΗ, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης ο Ατρόμητος ναι μεν δεν έχασε, αλλά δεν κέρδισε και κανέναν. Αν δεν τα καταφέρει κόντρα και στον ΠΑΣ και μάλιστα εντός έδρας σημαίνει ότι έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας κόντρα σε ισοδύναμους ή κατώτερους αντιπάλους.
Από την άλλη ο ΠΑΣ μέχρι τώρα μοιάζει με μία ομάδα που θα σωθεί εύκολα. Μήπως όμως δεν είναι έτσι, ή μήπως μπορεί και κάτι παραπάνω από την εύκολη σωτηρία. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει στόχο το κάτι παραπάνω από την εύκολη σωτηρία θα μάθουμε περισσότερα για το που το πάει ο ΠΑΣ.

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης
Τι θα μάθουμε από αυτό το παιχνίδι; Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί σταθερά να παίζει καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο όπως μας έδειξε στην Ξάνθη στο διάστημα που έπαιζε 11 εναντίον 11. Τι θα μάθουμε για τον Εργοτέλη; Αν έχει χάσει αυτό το μέταλλο που είχε τις προηγούμενες χρονιές και δυσκόλευε τις μεγάλες ομάδες και μακριά από την έδρα του, ή είναι όντως μία πιο light ομάδα που φέτος αυτά τα ματς θα τα χάνει από την ώρα που μπαίνει στο γήπεδο.

Πανιώνιος – Ολυμπιακός
Για τους γηπεδούχους από το παιχνίδι αυτό θα καταλάβουμε αν η καλή εικόνα που είχαν στα δύο προηγούμενα πολύ δύσκολα ματς στην έδρα τους με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορεί να συνοδευτεί και από αποτέλεσμα ή αν πάλι θα χάσουν. Αν συμβεί το δεύτερο ο Πανιώνιος δεν μπορεί να περιμένει τίποτα περισσότερο από εύκολη σωτηρία. Αν όμως κάνουν αποτέλεσμα σημαίνει τότε ότι μπορούν να πάρουν βαθμούς και από τους μεγάλους, άρα ίσως να μπορούν φέτος να διεκδικήσουν περισσότερα από την εύκολη παραμονή. Για τον Ολυμπιακό θα δούμε για πρώτη φορά φέτος πώς διαχειρίζεται την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και κυρίως πώς διαχειρίζεται την δεδομένη κούραση των παικτών του μετά την μεσοβδόμαδη υπερπροσπάθεια. Αν προκύψει πρόβλημα τότε ο Βαλβέρδε θα πρέπει να απλώσει περισσότερο το ροτέισον που μέχρι τώρα αγγίζει πολύ λίγους παίκτες.

ΟΦΗ – ΑΕΚ
Για τον ΟΦΗ θα καταλάβουμε αν η εικόνα του στην Τούμπα και το αποτέλεσμα που έκανε εκεί ήταν συμπτωματική ή όχι. Για την ΑΕΚ θα μάθουμε αν μπορεί με τον Κωστένογλου στον πάγκο κόντρα σε ομάδες κατώτερες από αυτήν να τα καταφέρει. Με λίγα λόγια θα καταλάβουμε τι κάνει η ΑΕΚ του Κωστένογλου όταν πρέπει να φτιάξει παιχνίδι και να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που θα προσπαθεί να της καταστρέψει το δικό της παιχνίδι. Γιατί κόντρα στον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική οι ρόλοι ήταν ανάποδοι.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ
Καταρχάς από αυτό το ματς θα μάθουμε αν ο Τσιώλης θα συνεχίσει να είναι προπονητής στον Αρη. Επίσης θα δούμε αν το ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ ήταν περιστασιακό ή παρατετατεμένο. Αγωνιστικά βεβαίως θα δούμε κατά πόσο η έλλειψη βάθους στον πάγκο και η κούραση από τα μεσοβδόμαδα ματς θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ και αν ο Τσιώλης έχει τρόπο να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα συνεχίζοντας να παίζει χωρίς ένα φορ της ποιότητας που θα έπρεπε να έχει ο Αρης.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου