ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ακόμα δεν είναι έτοιμος

ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
21/10/11

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπιλμπάο και μοιραία ηττήθηκε με 76-61 στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Ήταν δεδομένο πως η Μπιλμπάο ήταν πιο έτοιμη και το έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προηγηθεί σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε με 76-61 από την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Αρκετές αδυναμίες φάνηκαν, αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερος θα γίνεται ο Ολυμπιακός, τον οποίο δεν πρέπει να καταδικάσει κανείς από τόσο νωρίς. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά, ώστε να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα.

«Άξονας» ο Λάζαρος
Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου, Άντιτς και Παπαδόπουλο και ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή πως όλες οι επιθέσεις περνούσαν από τα χέρια του Λάζαρου. Στην αρχή, βέβαια, ήταν άστοχος και οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι μετά από 4,30» αγώνα με ένα χουκ από τον Άντιτς. Στη συνέχεια, όμως, ο Λάζος έδωσε κάποιες καλές πάσες στον Γκετσεβίτσιους και ο Λιθουανός σημείωσε τους επτά από τους πρώτους εννέα πόντους της ομάδας! Ωστόσο οι Βάσκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να τελειώσουν την πρώτη περίοδο με πέντε αναπάντητους πόντους και να προηγηθούν με 18-11.

Σχήμα με τρεις γκαρντ
Η διαφορά τους ανέβηκε στο +9 με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά με σερί 6-0 οι Πειραιώτες πλησίασαν σε 20-17 στο 12'. Μετά τον Μάντζαρη (που έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα) ο «Ντούντα» εμπιστεύτηκε τον ακόμα νεαρότερο Κατσίβελη κι έπαιξε για μεγάλο διάστημα με τρεις γκαρντ, μαζί με τους Σπανούλη και Γκετσεβίτσιους. Έτσι μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να τρέξουν στο παρκέ και να βγάλουν αιφνιδιασμούς. Βέβαια δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά, καθώς στην επίθεση δεν μπορούσε να πάρει λύσεις από ρολίστες, όπως ο Χάουαρντ ή ο Κατσίβελης. Έτσι το πρώτο μέρος «έκλεισε» με πλεονέκτημα έξι πόντων (37-31) της ομάδας του Κατσικάρη, η οποία σαφώς είχε περισσότερες επιλογές στον επιθετικό τομέα.

Περιορισμένες επιλογές
Κάτι που φάνηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε να «έχει» τον ρυθμό, του έλειψαν οι επιλογές στην επίθεση. Αρχικά ο Ντορ Φίσερ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδυναμία του Παπαδόπουλου και «συντήρησε» το προβάδισμα και στη συνέχεια, όταν πέρασε στο παρκέ ο Χάινς, οι Πειραιώτες «κόλλησαν» στην επίθεση. Ο Άντιτς αμαρκάριστος έχανε σουτ, ο φιλότιμος Μάντζαρης ήταν τρακαρισμένος και κάπως έτσι οι Βάσκοι έτρεξαν ένα σερί 13-0 που επί της ουσίας της «χάρισε» τη νίκη. Το 41-39 του 23' έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα 54-39 και κάπου εκεί ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να επαναφέρει στο παρκέ τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Έλληνας γκαρντ «τρύπησε» ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα κι έτσι στο τέλος της τρίτης περιόδου, η διαφορά «έπεσε» στο 60-49. Βέβαια η διαφορά θα έπρεπε να είναι μικρότερη, αλλά οι απαράδεκτοι διαιτητές χάρισαν τέσσερις πόντους στη Μπιλμπάο, με ένα ανύπαρκτο φάουλ στον Πρίντεζη κι ακολούθως με μια αυστηρή τεχνική ποινή που έστειλε τον Έλληνα φόργουορντ στον πάγκο με πέντε φάουλ.

Θέλει δουλειά και Αμερικανό
Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και καλύτερους ξένους. Δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται μια θέση Αμερικανού στον Χάουαρντ, όπως επίσης θα μπορούσε να έχει μικρότερο χρόνο συμμετοχής ο Κατσίβελης και περισσότερο ο Σπανούλης. Ο φετινός Ολυμπιακός σαφώς επενδύει και στο μέλλον, αλλά πρέπει να κοιτάζει και το παρόν. Σίγουρα η Μπιλμπάο ήταν πιο έτοιμη, αλλά η εικόνα των «ερυθρόλευκων» σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησε. Είναι βέβαιο πως στη συνέχεια της σεζόν θα είναι πολύ καλύτερος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πρωτεύουσα των Βάσκων στερήθηκε δύο βασικά του στελέχη όπως ο Λούκας και ο Κέσελ, ενώ ο Άντιτς αγωνίσθηκε τραυματίας. Εντούτοις το γεγονός πως δεν ήταν ανταγωνιστικός στην τελευταία περίοδο, δεν συνάδει με το πνεύμα που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη ομάδα.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κατσικάρης): Φίσερ 2, Τζάκσον 11 (1), Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22, Φίσερ 16, Λόπεζ, Βασιλειάδης 9 (2), Ερβέλ, Γκριμάου 7 (1), Μπλουμς 3 (1), Μούμπρου 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Άντιτς 4, Σπανούλης 9 (1), Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 15 (2), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4।

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου