ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δεκαέξι και κλείσαμε…

Δεκαέξι και κλείσαμε…

21/10/2011 Η απόφαση είναι οριστική! Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που κοντεύει να κλείσει δύο μήνες… δράσης, θα συνεχιστεί με 16 ομάδες. Ούτε 14, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ούτε 18 όπως όλα έδειχναν ότι θα γίνουν μέχρι την σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής. Αύριο θα καλυφθούν οι θέσεις των ομάδων Α και Β στο ΔΣ που θα γίνει στις 14:00. Διαβάστε τις δηλώσεις του Απόστολου Παπουτσάκη αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο και την ανατροπή.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας είχε η προταθεί η αύξηση των ομάδων σε 18 προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι (σ.σ Λάρισα, Σέρρες, Δόξα και Λεβαδειακός). Όλα έδειχναν ότι εκεί βαδίζαμε και έμενε η σημερινή Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού ώστε να οριστικοποιηθεί η πρόταση και να πάει για έγκριση στο ΔΣ της ΕΠΟ την Τρίτη.

Τελικά τα δεδομένα άλλαξαν! Οι αντιδράσεις ορισμένων ομάδων του συνεταιρισμού (σ.σ ειδικά των μικρομεσαίων) είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αν ο αριθμός αυξανόταν προσωρινά θα έπρεπε την επόμενη σεζόν να υποβιβαστούν πέντε ομάδες ώστε να υπάρχει ξανά ισορροπία στον αριθμό την σεζόν 2013-14. Γι’ αυτό το αίτημά τους ήταν να παγιωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στους 18!

Τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που βγήκαν λοιπόν στην επιφάνεια στην σημερινή Γενική Συνέλευση οδήγησαν σε ναυάγιο και ανατροπή και η λύση βρέθηκε κάπου στην… μέση. Οι ομάδες λοιπόν που θα απαρτίζουν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στο εξής θα είναι 16 και έτσι αύριο στις 14:00 θα γίνει νέα συνεδρίαση προκειμένου να καλυφθεί το κενό των ομάδων Α και Β και να μπουν στην δράση.

Από την δική του μεριά, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Απόστολος Παπουτσάκης, εξερχόμενος δήλωσε: «Ήταν θέση της ΕΠΟ να γίνει το πρωτάθλημα ξανά με 16 ομάδες. Δεν έγινε ψηφοφορία θα γίνει αύριο. Ένα από τα πολλά προβλήματα ήταν και αυτό. Έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες, αν ίσχυσε για έναν χρόνο, για να επανέλθει η ισορροπία στη Σούπερ Λίγκα, όπου θα πέφτουν τρεις ομάδες και θα ανεβαίνουν τρεις. Υπήρξαν και τεχνικά προβλήματα, αλλά και το οικονομικό ζήτημα απασχόλησε τις ομάδες».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου