ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Καλαμπόκης: «Θα έρθει από καλό αγωνιστικό ο Ολυμπιακός»

kalabokis_2007_1_11_20_31_14_b
22/10/11

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 1ης γωνιστικής της Α1 μπάσκετ, μίλησε ο Γιάννης Καλαμπόκης σε αθλητική εφημερίδα.

Ο γκαρντ του του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε παράλληλα ότι τον στεναχωρεί η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες της Πυλαίας, ενώ για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χθες στην Ευρωλίγκα είπε πως δεν αποτελεί μειονέκτημα για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στα «Σπορ του Βορρά»:

«Φανταζόμουν διαφορετικά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το πώς έπρεπε να αρχίσει και πότε έπρεπε να αρχίσει, εκείνο που ξεκαθαρίζω είναι ότι ήθελα να έχει κόσμο ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Το ίδιο πιστεύω ότι θα ήθελε και ο κόσμος. Και όσο στεναχωριόμαστε εμείς που δε θα είναι εδώ άλλο τόσο στεναχωριούνται κι αυτοί που δε θα είναι κοντά μας. Είναι και ένα μεγάλο κίνητρο η απουσία των φιλάθλων μας γιατί μας κάνει να βάλουμε τα δυνατά μας για να ευχαριστήσουμε το κοινό μας με την απόδοσή μας στο γήπεδο μας. Έστω κι αν μας παρακολουθούν από μακριά, θέλουμε όμως κι από τον κόσμο, μετά την τιμωρία, να είναι παρών στο γήπεδο, να βρίσκεται στο πλευρό μας και να μας ενισχύει και να μας υποστηρίζει σε αθλητικά πλαίσια. Με το παιχνίδι μας αυτό το μήνυμα θα στείλουμε τη Δευτέρα στο λαό μας.

Νομίζω ότι μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας θέλει να τρέξει, προσπαθεί πάρα πολύ να κάνει γρήγορες επιθέσεις, τον βολεύει αυτό το παιχνίδι κι εμείς θα προσανατολιστούμε σ' αυτό, να έχουμε γρήγορες επιστροφές, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους αφήσουμε να πετύχουν εύκολα καλάθια. Επίσης οι αντίπαλοι μας έχουν και πολύ καλούς ψηλούς. Ειδικά στο λόου ποστ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι και εκτελεστικά πολύ καλός και δημιουργικά εξαιρετικός, οπότε υπάρχει ισορροπία στο παιχνίδι τους. Γι' αυτό δεν είναι μόνο ο αιφνιδιασμός που πρέπει να σταματήσουμε, αλλά και πολλά ακόμη πράγματα. Σ' αυτά δουλέψαμε όλο αυτό τον καιρό για να ανταποκριθούμε. Χρειάζεται πολύ ψηλός βαθμός αυτοσυγκέντρωσης, γιατί το κάθε λάθος θα κοστίσει».

Για το αν αποτελεί μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι αγωνίστηκε χθες για την Ευρωλίγκα, τόνισε: «Δε νομίζω ότι δυσκολεύει τόσο τον Ολυμπιακό το έπαιξε την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα। Σκεφθείτε ακόμη ότι η αντίπαλός του, η Μπιλμπάο, θα έχει παίξει νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής για την ισπανική λίγκα στη Βαρκελώνη. Αντιθέτως, πρέπει να υπολογίζουμε ότι o Ολυμπιακός θα έρχεται από έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό με παιχνίδι δυνατό μερικά 24ωρα πριν, ενώ για μας το προηγούμενο επίσημο παιχνίδι, εκείνο του Κυπέλλου με τον Ίκαρο, έχει γίνει πριν 10-12 ημέρες. Αυτό ίσως να βολεύει τον αντίπαλο μας. Κι όσο για τα ταξίδια των αντιπάλων, οι παίκτες έχουν συνηθίσει σε τέτοιες μετακινήσεις και ξέρουν να διαχειρίζονται τον εαυτό τους σωματικά και πνευματικά πριν από το δικό μας ντέρμπι. Γιατί θα έχουν και τον αγωνιστικό ρυθμό Γι' αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη δική μας προσπάθεια».

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου