Στο Δ/Σ του ΕΣΑΚΕ παρουσιάστηκε πρόταση για από την κοινοπραξία TAF-ASSET για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Α1.

Η κοινοπραξία εξασφάλισε πρόταση δύο εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΡΤ για δύο συν ένα χρόνια ενώ υπάρχουν συζητήσεις ώστε να υπάρξει συνεργασία και με τη ΝΟVA. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο ΟΠΑΠ θα δώσει 500.000 ευρώ μένοντας πιστός στην δέσμευσή του.

Η πρόταση της κοινοπραξίας αφορά τις έντεκα ομάδες του πρωταθλήματος αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ήδη τηλεοπτική στέγη. Η πρόταση που θα έχει διάρκεια για δύο συν ένα χρόνια τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Ο Άρης δεν συμφώνησε ακόμα ενώ Περιστέρι και Πανιώνιος ψήφισαν λευκό.

Μετά την λήξη του Δ।Σ ο Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε πως: «Από αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί, για να βρούμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό μπάσκετ. Τώρα που τελείωσαν αυτά τα δυο ζητήματα, περιμένουμε στο επόμενο ΔΣ τις προτάσεις και τις ιδέες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο επαγγελματικό μπάσκετ».

www.thrylos.gr