ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το παράδειγμα της Ντόρτμουντ

Το παράδειγμα της Ντόρτμουντ

Έκπληκτος έμεινε ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν έμαθε από τους διοικούντες της Ντόρτμουντ για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και τα παιδιά που προωθήθηκαν από τις Ακαδημίες. Το RedPlanet.gr έχει το θέμα.
Στο "Γ. Καραϊσκάκης" βρέθηκαν με αφορμή την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τον Ολυμπιακού, αρκετά από τα μέλη της διοίκησης της γερμανικής ομάδας.
Σε διάλογο που είχε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης με τους παράγοντες της Ντόρτμουντ, δεν πίστευε στα αφτιά του, όταν άκουσε πως αυτή την στιγμή πως οι αμοιβές των ερυθρόλευκων παικτών είναι μεγαλύτερες από των αντίστοιχων των Γερμανών.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έμεινε εντυπωσιασμένος, όταν έμαθε ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του συγκροτήματος του Κλοπ προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας και ένας απ' αυτούς ο Γκέτσε πωλείται έναντι του ποσού των 50.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, έμεινε άφωνος όταν έμαθε πως η Ντόρτμουντ απέκτησε τον εξαιρετικό Γκακάβα, από ομάδα της Β' κατηγορίας Ιαπωνίας με μόλις 300.000 ευρώ.

Βέβαια, αρκετά από τα χρήματα του συμβολαίου του Ασιάτη ποδοσφαιριστή πληρώνονται από διάφορες σπόνσορες που τον ακολουθούν από την πατρίδα του, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι για χάρη του στο "Γ. Καραϊσκάκης" εκτός από τους 5 συμπατριώτες του δημοσιογράφους, βρέθηκε και τηλεοπτικό συνεργείο για να καλύψει ζωντανά το ματς με τον Ολυμπιακό.

Γιατί όχι, λοιπόν, να μην ακολουθήσουν στο κοντινό μέλλον και στον Πειραιά το παράδειγμα της Ντόρτμουντ, η οποία από την απειλή της οικονομικής διάλυσης μέσα σε 3 χρόνια πήρε πρωτάθλημα και αγωνίζεται στο Champions League.

Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι παίκτες από απλά ταλέντα, εξελίχθηκαν σε μεγάλες μονάδες που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την αξία τους, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα πλάνο, το οποίο στήθηκε με προσοχή και εφαρμόστηκε με ευλάβεια και υπομονή, δίχως την πίεση του πρωταθλητισμού που πιθανότατα δεν θα βοηθούσε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου