ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Tα εγκαίνια της Μασία! (video)

Tα εγκαίνια της Μασία! (video)

21/10/2011

Η νέα Μασία άνοιξε και επίσημα τις πύλες της για την Μπαρτσελόνα, καθώς χτες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Sant Joan Despi!

Tα εγκαίνια της Μασία! (BINTEO)
Η γυάλινη κατασκευή, η οποία κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ,αποτελεί ήδη σπίτι για 72 παίκτες. H λειτουργία της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011, αντικαθιστώντας την παλιά Μασία, ένα... αγροτόσπιτο του 18ου αιώνα που αποτέλεσε σπίτι των νεαρών της Μπάρτσα από το 1979. Τα εγκαίνια σχεδιάστηκαν ώστε να συμπέσουν με την 32η επέτειο της πρώτης Μασία.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Αρτούρ Μας καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, έδωσαν το παρών στα εγκαίνεια, μαζί με πρώην και νυν παίκτες, οπαδούς, καθώς και θρυλικούς ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν αποτελέσει κάτοικους της Μασία. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα με την τωρινή ομάδα της Μπάρτσα έδωσαν επίσης το παρών στην τελετή, η οποία συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές οπτικοακουστικές προβολές, μουσικές παραστάσεις και πυροτεχνήματα, ενώ προβαλλόταν ζωντανά στο ίντερνετ!
Η νέα Μασία εκτείνεται σε 6.000 τετραγωνικά μέτρα και είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την παλιά, ενώ μπορεί να στεγάσει 82 μαθητές. Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομα μπάνια, wi-fi ίντερνετ, ενώ κάποια είναι σχεδιασμένα για να φιλοξενούν τραυματίες, ακόμα και σε αναπηρικές πολυθρόνες! Στο ισόγειο βρίσκονται γραφεία, η κουζίνα, καθώς και η αίθουσα για τα γεύματα. Φυσικά υπάρχει γιγαντοοθόνη, μπαρ, δωμάτιο παιχνιδιών και πολλά... videogames! Πέραν των τάξεων, ο χώρος περιλαμβάνει και ειδικές αίθουσες για μελέτη. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην «αθλητική πολιτεία» Joan Gamper, η οποία άνοιξε τις πόρτες της το 2006 και από το 2009 αποτελεί την βάση της πρώτης ομάδας. Το επίσημο όνομα των εγκαταστάσεων είναι «Centre de Formació Oriol Tort», με τους ανθρώπους της ομάδας έτσι να αποτίουν φόρο τιμής στον πρώτο διευθυντή της Μασία, Οριόλ Τορτ.
«Είναι μια συναισθηματική μέρα. Υπάρχει μια πραγματική αλλαγή ανάμεσα στην παλιά και τη νέα Μασία, μπορεί κάποιος να δει τις αλλαγές και είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ μέλος της ομάδας και βρίσκομαι εδώ για τα εγκαίνια», δήλωσε ο Αντρές Ινιέστα.
Όλοι οι... VIP άκουσαν τον διευθυντή των εγκαταστάσεων, Κάρλες Φογκέρα, να τους εξηγεί το πνεύμα και τον τρόπο που το ιστορικό αγροτόσπιτο έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κέντρο, όπου τα παιδιά μελετούν, ξοδεύουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο και αναπτύσσονται σαν παίκτες, αλλά και σαν άνθρωποι. «Θα συνεχίσω να απολαμβάνω αυτήν την τελειότητα, επειδή υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και προπονητές εδώ. Η νέα Μασία αποτελεί την συνέχεια ενός πρότζεκτ που αποτελεί πηγή περηφάνιας για όλους τους Καταλανούς», τόνισε χαρακτηριστικά.








ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου