ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βαλβέρδε: "Δώσαμε χαρά στον κόσμο" (video)

Βαλβέρδε: "Δώσαμε χαρά στον κόσμο"(video)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε διπλά χαρούμενος για τη νίκη και υπογράμμισε πως το παιχνίδι στη Γερμανία θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση. Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε πως ήταν δική του απόφαση να δώσει χώρο στην Ντόρτμουντ στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε οι ερυθρόλευκοι να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.
Ακολουθούν τα λεγόμενα του Ισπανού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου:


"Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Κι εγώ είμαι διπλά χαρούμενος, καθώς είναι η πρώτη νίκη μου ως προπονητής στο Champions League. Νικήσαμε μία δυνατή ομάδα, που είναι Πρωταθλήτρια στη χώρα της. Η Ντόρτμουντ μας δυσκολεψε στο πρώτο ημίχρονο. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε. Είμαστε, επίσης, χαρούμενοι επειδή δώσαμε χαρά στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά γιατί είχαμε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η Ντόρτμουντ μας πίεσε πολύ. Ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Χάσαμε σημαντικές μπαλιές. Το παιχνίδι παιζόταν στην περιοχή μας και σε εκείνο το διάστημα δυσκολεύτηκαμε πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμοστήκαμε, έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά γιατί με τις αντεπιθέσεις πιστεύαμε πως μπορούσαμε να τους κάνουμε ζημιά, πετυχαίοντας ένα τρίτο γκολ.

Οι τρεις βαθμοί μας βοηθάνε πολύ προκειμένου να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια με αισιοδοξία. Αν χάναμε απόψε, πρακτικά μέναμε εκτός Ευρώπης. Είναι δύσκολος όμιλος και έχουμε μπροστά μας τώρα δύο σερί εκτός έδρας ματς. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά.

"Όχι, και το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ευτυχώς στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι είναι μία διαφορετική ιστορία. Αυτό αρέσει στον κόσμο. Εμείς δυσκολέψαμε την Ντόρτμουντ και καταφέραμε να την κερδίσουμε. Η ΑΕΚ μας δυσκόλεψε και δεν μπορέσαμε να την κερδίσουμε. Και ο επόμενος αγώνας με τον Πανιώνιο, είναι μία διαφορετική ιστορία.


Συνέντευξη Τύπου Ερνέστο Βαλβέρδε by redplanetgr
 
Ως προπονητής μου αρέσει η ομάδα μου να έχει την πρωτοβουλία, να είναι φιλόδοξη, να παίζει καλά και να κάνει ωραίο παιχνίδι. Προσπαθούμε πάντα να το εφαρμόσουμε αυτό στον αγωνιστικό χώρο, αλλά βλέπουμε πως σε κάποια παιχνίδια μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά στον αντίπαλο όταν παίξουμε λίγο πιο αμυντικά. Απόψε είδαμε πως με τις αντεπιθέσεις μπορούσαμε να την βλάψουμε περισσότερο. Υπάρχουν παιχνίδια που προσαρμόζεις το παιχνίδι σου ανάλογα με τον αντίπαλο γιατί πολύ απλά στο τέλος θέλεις να κερδίσεις. Υπάρχουν παιχνίδια που βλέπεις πως δεν έχεις εσύ τον έλεγχο. Όπως απόψε για κάποιο διάστημα. Έπρεπε, λοιπόν, να προσαρμοστούμε.

Οι δικοί μας παίκτες είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ που έχουν τεράστιο ταλέντο και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι παίκτες μας ήξεραν πως πρέπει να διαχειριστούν το ματς όσο κυλούσε ο χρόνος.

Δεν ήξερα την προϊστορία με τις γερμανικές ομάδες. Αν την ήξερα, θα ήμουν πολύ πιο ήσυχος απόψε (γέλια). Είναι ωραίο να το συζητάμε αυτό μετά το ματς, αλλά πριν αρχίσει ένα παιχνίδι γνωρίζεις τις δυσκολίες του. Οι γερμανικές ομάδες είναι δυνατές στην επίθεση, σου αφήνουν το περιθώριο να τις απειλήσεις στην άμυνα. Θα είμαστε το ίδιο ανήσυχοι, αν στο μέλλον κληθούμε να παίξουμε ξανά με τον ίδιο αντίπαλο.

Η Ντόρτμουντ δεν άξιζε να χάσει από την Άρσεναλ, όπως και με τη Μαρσέιγ. Όλοι ξέρουμε την Άρσεναλ, όταν χρειάζεται κάτι το πετυχαίνει. Η Μαρσέιγ είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Το επόμενο παιχνίδι θα κρίνει πολλά είτε για την πρόκριση είτε για την τρίτη θέση. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Σίγουρα παίζει ρόλο ότι είμαστε πιο έμπεροι στη διοργάνωση και έχουμε, παράλληλα, υποχρεώσεις στο Πρωτάθλημα. Με τη Μαρσέιγ παίξαμε χωρίς επίσημο αγώνα, είχαμε τραυματίες, ενώ κάποιοι παίκτες είχαν λίγες ημέρες στην ομάδα. Όπως και να 'χει, σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικό. Δεν μπορείς, όμως, να γυρίσεις το χρόνο πίσω".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου