ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Όχι παραμύθι της Χαλιμάς…

Όχι παραμύθι της Χαλιμάς…

25/2/2012

Όχι παραμύθι της Χαλιμάς…
Υπαρκτό φαίνεται πως είναι το αραβικό ενδιαφέρον που προέκυψε για την ΑΕΚ μέσω Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Τούρκι Αλ Σουντάιρι, με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος και παίκτης της «Ένωσης» συνδέεται επιχειρηματικά και φιλικά είναι αυτός που συμφώνησε να δανείσει τα 2 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην περιοριστεί εκεί.

Ο εν λόγω άνδρας είναι γαμπρός του Ναΐφ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, του πρώτου διαδόχου του βασιλικού θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, και αυτός που διαχειρίζεται ένα από τα επενδυτικά fund της ζάπλουτης οικογένειας προτείνοντας επενδύσεις στο εξωτερικό. Εκεί κάπου «μπλέκεται» η Ελλάδα και η ΑΕΚ.

Ο Αλ Σουντάιρι φέρεται να έχει ήδη πάρει στα χέρια του από τον Ντέμη Νικολαΐδη το business plan της ΠΑΕ εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες και το εξέτασε με ενδιαφέρον, αφού τα 40 εκατ. ευρώ που απαιτούνται και η προοπτική κατασκευής γηπέδου είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Μάλιστα φέρεται να το έχει διαβιβάσει στο διοικητικό συμβούλιο του επενδυτικού fund, δίχως όμως αυτό να έχει εγκριθεί. Η ρευστή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα καθιστά επιφυλακτικό οποιονδήποτε για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά ο Αλ Σουντάιρι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει νέα ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ. Είναι πολύ πρώιμο να μιλά κανείς έστω και για ενδιαφέρον αγοράς μετοχών από τον ίδιο ή τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο δεν είναι απίθανο. Δεν το αποκλείει ούτε ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας στο περιβάλλον του.

Το μόνο βέβαιο είναι πως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ο οποιοσδήποτε μέτοχος, Έλληνας ή ξένος, είναι να πληρώσει η ομάδα του 2004 τα χρέη που άφησε στην ΠΑΕ. Και ο χρόνος πιέζει για να μπουν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να μην τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αποκλεισμό από την Ευρώπη απομακρύνοντας τους όποιους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε αυτή.

Με Βάργκας «δεκάρι»

Ο τραυματισμός του Κλωναρίδη και η αναχώρηση του Χοσέ Κάρλος για την Ισπανία υποχρέωσαν τον Νίκο Κωστένογλου να αλλάξει πλάνα για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Ενώ σχεδίαζε, λοιπόν, να βάλει τον Λεονάρντο σε θέση επιτελικού μέσου, τελικά φαίνεται πως θα τον διατηρήσει αριστερό εξτρέμ και θα προωθήσει τον Βάργκας πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Γεωργέας θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κοντοέ ως δεξί μπακ, ενώ ο Ρίκκα κρίνεται περισσότερο έτοιμος από τον προερχόμενο από τραυματισμό Μάκο για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Καφέ στα κεντρικά χαφ. Η πιθανότερη σύνθεση της ΑΕΚ στο αυριανό ματς είναι η ακόλουθη: Αραμπατζής, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Ρίκκα, Καφές, Λεονάρντο, Βάργκας, Σιαλμάς και Λυμπερόπουλος.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου