ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άρης - Ολυμπιακός 2-2 (pics+video)


Άρης - Ολυμπιακός 2-2(pics+video)


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το "8 στα 8" στη Super League, καθώς ήρθε ισόπαλος με τον Άρη με σκορ 2-2 (3' Παπαστεριανός, 79' Αγκάνθο - 9' πεν. Αμπντούν, 82' Χολέμπας) στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Πολλές χαμένες ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, κυρίως με τον Μήτρογλου.


Την πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό και συνάμα μία χαμένη ευκαιρία για ένα ρεκόρ από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με 8 σερί νίκες, σήμανε για τους ερυθρόλευκους το τελικό 2-2 με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες δεν έδειξαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και απέναντι στους σκληροτράχηλους γηπεδούχους απέτυχαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Παπαστεριανό (είχε να σκοράρει από τον Δεκέμβρη του 2010...) ύστερα από ολιγωρία του Κοντρέρας, με τον Ολυμπιακό να απαντά άμεσα με εύστοχο πέναλτι του Αμπντούν (χέρι του Ψυχογιού) στο 9'. Το ματς κύλησε στη συνέχεια με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους και την αναμέτρηση να γίνεται "ροντέο" ξανά προς τη λήξη της.
 
Στο 79' ο Αγκάνθο έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και ο Χολέμπας απάντησε εκ νέου στο 82' για το 2-2. Ενδιάμεσα αν κάποιος είχε ευκαιρίες να σκοράρει ήταν οι Πειραιώτες, που όμως είχαν την ατυχία να δουν σε κακή μέρα τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος απώλεσε αρκετές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη αυτήν στο 85' για το 3-2 σε ασίστ του Αμπντούν! Στην εξέλιξη της φάσης ο Βελλίδης με εξαιρετική επέμβαση είπε "όχι" και στην κεφαλιά του Πάντελιτς...

Ο αγώνας

O Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. O Mοδέστο αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά και τον Τάτο σε θέση μέσα αριστερά στο κέντρο. Ο Ανδρέας Τάτος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη και ριγωτή. Ο Μήτρογλου έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αμπντούν να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Μασάντο την αριστερή, με τον Πορτογάλο να επιστρέφει στα άκρα.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν... εκρηκτικό. Ο Άρης πήρε δύναμη από τον κόσμο του και μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς. Ο Αγκάνθο έκανε βαθιά μπαλιά με το αριστερό από θέση μέσα δεξιά και ο Παπαστεριανός με απευθείας πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κάρολ. Ο Μανωλάς είχε βγει για βοήθεια στο αριστερό άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας, ενώ ο Κοντρέρας υπολόγισε λανθασμένα την πορεία της μπάλας και δεν κατάφερε να διώξει. Ο Κάρολ αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, καθώς το σουτ ήταν άπιαστο.

Οι ερυθρόλευκοι συνήλθαν μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό. Στο 5', ο Μήτρογλου μπήκε στην περιοχή από τα αριστέρα έπειτα από πάσα του Χολέμπας και έκανε το δυνατό σουτ, με τον Βελλίδη να αποκρούει με τα πόδια. Στο 8', ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μασάντο σούταρε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ψυχογιού. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μία φάση που δεν είδαμε κανονικό ριπλέι. Η μπάλα, πάντως, βρήκε σίγουρα στο χέρι του παίκτη του Άρη, όπως είδαμε ζωντανά τη φάση μέσα από το γήπεδο. Ο Αμπντούν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 9' και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 παρά την προσπάθεια του Βελλίδη να απομακρύνει την μπάλα. Έπρεπε να φτάσουμε στην 8η αγωνιστική για να κερδίσει ο Ολυμπιακός πέναλτι υπέρ του.
 
Οι παίκτες του Ζαρντίμ είχαν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά ο Άρης πίεζε ψηλά και έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση. Στο 13', ύστερα από σέντρα του Μανιάτη, ο Μήτρογλου προσπάθησε να πιάσει το αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. Από το 20' και έπειτα, Αμπντούν και Μασάντο άλλαξαν πτέρυγα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στο 29', ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-2. Ο Μασάντο έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Στο 30', ο Παπαστεριανός δοκίμασε το δεξί πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Στο 33', ο Μήτρογλου έχασε τη δεύτερη καλή του ευκαιρία στο ματς, αλλά και του Ολυμπιακού γενικότερα. Ο Έλληνας στράικερ έκανε το αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 35', ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Πουλίδο έπιασε το γυριστό σουτ πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Κάρολ να μπλοκάρει σταθερά. Στο 40', οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν έχουν δίκιο. Ο Κοντρέρας δεν βρήκε τον Καζναφέρη, ο οποίος σούταρε χαλαρά και ο Κάρολ μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε την κλάση του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πουλίδο έπιασε εξαιρετική γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γιαννιώτα και ο Κάρολ έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία της εστίας του, αποκρούοντας την μπάλα.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά και μεγάλο εκνευρισμό στις εξέδρες. Όπου παίζει ο Ολυμπιακός, άλλωστε, όλοι θέλουν να κερδίσουν την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Οι Πρωταθλητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να περιμένει στο μισό γήπεδο. Στο 56', ο Αμπντούν έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Μήτρογλου "έπιασε αέρα" και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Στο 56', ο Αμπντούν έστρωσε στον Μήτρογλου με κεφαλιά, με τον Έλληνα φορ να κάνει το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο με το δεξί και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πειραϊκή ομάδα είχε την υπεροχή. Στο 57', ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανωλάς με ωραίο άλμα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήγει άουτ.

 
Το δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού, με τον Άρη να παίζει μόνο άμυνα. Ωστόσο, στο 65' παραλίγο να γίνει η ζημιά για τους ερυθρόλευκους. Ο Γκέσιος, ο οποίος μόλις είχε περάσει ως αλλαγή σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μασάντο απομάκρυνε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 68', ο Ζαρντίμ έκανε διπλή αλλαγή. Ο Λυκογιάννης πήρε τη θέση του κουρασμένου Μοδέστο και ο Γκρέκο αντικατέστησε τον Τάτο. Ο Λυκογιάννης  έπαιξε αριστερός μέσος, ο Αμπντούν πήγε ξανά δεξιά. Ο Γκρέκο αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, με τον Μανιάτη μέσα δεξιά στο κέντρο και τον Μασάντο μέσα αριστερά.


 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή, στην τελική αντεπίθεση για τη νίκη και το ιστορικό ρεκόρ με τις οκτώ σερί νίκες από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στο 76', ο Μήτρογλου έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Ολέθριο λάθος από την άμυνα του Άρη (λάθος γύρισμα με κεφαλιά στον τερματοφύλακα), με τον Μήτρογλου να τρέχει για να κάνει το πλασέ σε κενή εστία, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή έφυγε άουτ.
 
Ο χρόνος κυλούσε και η πρώτη "γκέλα" στο φετινό Πρωτάθλημα φάνταζε κοντά. Στο 79', κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Ψυχογιός έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και απέκρουσε προσωρινά ο Κάρολ, με τον Αγκάνθο να παίρνει το... ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό.

Στο 81', ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Ψυχογιού, ο οποίος ανέτρεψε τον Αμπντούν και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο ίδιο λεπτό, ο Πάντελιτς πήρε τη θέση του Τοροσίδη. Από την εκτέλεση φάουλ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 στο 82'! Πολύ σκληρός για να... πεθάνει ο Θρύλος! Ο Χολέμπας με κοντινό δεξί πλασέ έκανε το 2-2, διορθώνοντας το λάθος του στο 2-1, όταν και δεν κατάφερε να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Ψυχογιό. Εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή και ο αριστερός οπισθοφύλακας με δεξί κοντινό σουτ ισοφάρισε το σκορ, πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό τέρμα του στη Super League.
 
Ο Ολυμπιακός είχε πια το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 85', χάθηκε διπλή σπουδαία ευκαιρία. Πρώτα ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ σε ιδανικό τετ α τετ, έπειτα από γύρισμα του Αμπντούν εντός περιοχής, και στη συνέχεια η κεφαλιά του Πάντελιτς αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Βελλίδη. Εκπληκτικά πράγματα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την όγδοη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Τα γκολ



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Νίκος Πασιαλής-Δημήτρης Μπουγιουκλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (83' Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (65' Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87' Νταμαρλής).

Αναπληρωματικοί: Διούδης, Γιαννίτσης, Καπετάνος, Ασλανίδης, Σούνας, Γκέσιος, Νταμαρλής.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο (68' Λυκογιάννης), Τάτος (68' Γκρέκο), Μασάντο, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης (81' Πάντελιτς), Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Γκρέκο, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Λυκογιάννης, Ντιακιτέ.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Φέισα.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Χωρητικότητα: 18.540 θεατές

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Μαγιάννης (ΕΠΣ Άρτας), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Δημήτρης Τσορτανίδης (ΕΠΣ Αχαΐας)

Κίτρινες κάρτες: 8' Ψυχογιός, 39' Αγκάνθο, 78' Γκέσιος, 92' Πουλίδο (Άρης), 34' Μήτρογλου, 50' Μανιάτης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: 81' Ψυχογιός (Άρης, δεύτερη κίτρινη κάρτα)

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου