ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

3/11/2012

Το παρασκήνιο μιας ανταρσίας 

2/11/2012

Το παρασκήνιο μιας ανταρσίας
Στον Γιάννη Κοντοέ αποδίδεται η έμπνευση της πρωτοβουλίας των παικτών της ΑΕΚ αναφορικά με τη διαμονή της αποστολής σε ξενοδοχείο.

Ενοχλημένοι από τη γενικότερη στάση του ποδοσφαιριστή φέρονται οι άνθρωποι της ΠΑΕ, όπως αναφέρει η «Sportday». Διαβάστε το χρονικό της «κιτρινόμαυρης»… ανταρσίας.

Όπως βγαίνει στην επιφάνεια, το σχέδιο να μη μεταβούν οι παίκτες σε ξενοδοχείο και να ζητήσουν το αντίτιμο να δοθεί σε συμπαίκτες τους, ήταν μια ιδέα του Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να είναι ιδιαίτερα ενεργός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Πάντως, η πρωτοβουλία του έτυχε θετικής υποδοχής (σιωπηλά ή όχι) των υπόλοιπων παλιών, όπως οι Λαγός, Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Ρίκκα, Αραμπατζής). Φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να μιλήσει κανείς για ομόφωνη απόφαση, αφού οι νέοι απλά ακολούθησαν, ενώ ορισμένοι –όπως για παράδειγμα ο Κορδέρο- υποστήριξαν ότι μια τέτοια κίνηση και η δημοσιοποίησή της, δεν είναι ό,τι καλύτερο παραμονές δύο σημαντικών ντέρμπι.

Γενικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπαθούν να καταλάβουν το ρόλο του Κοντοέ, αφού δεν είναι καν αρχηγός της ομάδας, αλλά σε αρκετά ζητήματα συμπεριφέρεται ως τέτοιος, ενώ θεωρούν πως επηρεάζει αρνητικά τους συμπαίκτες του. Ακόμη κι έτσι, ήταν οι ίδιοι που έδειξαν να τον ξεχωρίζουν, δικαιολογώντας του επιπλέον άδεια ώστε να ηρεμήσει μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου από την τεχνική ηγεσία.

Ψάχνει «κελεπούρια» ο ΠΑΟΚ 

2/11/2012

Ψάχνει «κελεπούρια» ο ΠΑΟΚ
Στην Πορτογαλία για να δει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους βρίσκεται ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ψάχνει «κελεπούρια» και έξυπνες λύσεις, που και λίγα χρήματα κοστίζουν αλλά και την δουλειά τους κάνουν σωστά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζητά έναν κεντρικό αμυντικό και έναν ακραίο μεσοεπιθετικό. Ο Μπεν Χαϊμ είναι εκείνος που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες για το κέντρο της άμυνας. Ο Ισραηλινός έχει ρίξει το κασέ του για χάρη του ΠΑΟΚ (κοντά στις 500.000 με 550.000 ετησίως θέλει ο ποδοσφαιριστής) και φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς έχουν βρει τον ένα στόχο τους.

Αναφορικά με τον δεύτερο, ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει ταξιδέψει στην Πορτογαλία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας έχει προγραμματίσει να δει συγκεκριμένα ματς κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην ιβηρική χώρα. Η Πορτογαλία θεωρείται ότι έχει φθηνές και καλές περιπτώσεις παικτών σε τέτοιες θέσεις, μία χώρα με σχολή στους ακραίους μεσοεπιθετικούς και φυσικά με άριστη επαφή με τη βραζιλιάνικη αγορά.

Μπήκε χρήμα 

2/11/2012

Μπήκε χρήμα
Κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ θα διανεμηθεί από την ΠΑΕ Άρης σε λογαριασμούς ποδοσφαιριστών αλλά μελών του προσωπικού της ομάδας σήμερα.

Έτσι, θα υλοποιηθεί μια υπόσχεση που είχε δώσει ο Αλέκος Κατσιαούνης στα αποδυτήρια μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό.

Τα χρήματα που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αποτελούν έναντι των οφειλόμενων, αλλά όχι μόνο προς τους ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει ήδη κάτι μέσω εκχώρησης (Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Καπετάνος, Καζναφέρης).

Παράλληλα, τους διευκρινίστηκε πως θα γίνει τεράστια προσπάθεια ώστε να λάβουν κάποια χρήματα μετά το αγώνα με τη Βέροια.

«Φτιάχνεται ο νέος Παναθηναϊκός…» 

2/11/2012

«Φτιάχνεται ο νέος Παναθηναϊκός…» 
Την άποψη του για το ενδεχόμενο παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού μέχρι το 2014, που αποκάλυψε η Sportday, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τόνισε χαρακτηριστικά πως «φτιάχνεται ο νέος ΠΑΟ με τον Φερέιρα» και επισήμανε πως έχουν προγραμματιστεί κάποιες αλλαγές και κάποιοι στόχοι ούτως ώστε να γίνει η εικόνα του «τριφυλλιού» ελκυστικότερη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην εκπομπή "Δεξί, αριστερό και άουτ" και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την γνώμη του περί παραμονής του Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟ μέχρι το 2014:
«Αφού λέει ο κύριος Αλαφούζος ως πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ότι θα μείνει ο Φερέιρα μέχρι το 2014 κάτι θα ξέρει. Κάτι θα έχει συζητήσει με τους ανθρώπους που έχει γύρω του και με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Σαφώς και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά τις αποφάσεις για τα θέματα της ομάδας τις παίρνει η διοικούσα επιτροπή. Όταν λέει ο Γιάννης Αλαφούζος πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα μείνει μέχρι το 2014 το λέει γιατί έχουν προγραμματιστεί κάποιες αλλαγές και κάποιοι στόχοι έτσι ώστε να γίνει ο Παναθηναϊκός ελκυστικότερος».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟ και να διαφοροποιηθεί η εικόνα του στο πρωτάθλημα: «Γίνεται δουλειά στις Ακαδημίες και όπως βλέπετε δίνονται ευκαιρίες και σιγά-σιγά θα μπαίνουν όλοι. Γίνεται αναβάθμιση στον Παναθηναϊκό και εφόσον υπάρχει οικονομική ευχέρεια τότε θα γίνουν και ορισμένες μεταγραφές από το εξωτερικό για να βοηθήσουν την ομάδα.

Πλέον υπάρχει μια νέα διοίκηση, με νέο σχέδιο και προϊσταται ο κύριος Αλαφούζος. Ακόμα και οι φετινές μεταγραφές είναι νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Δεν τους έχουν βγει όμως τα παιχνίδια όπως με Πανθρακικό, με ΠΑΣ, με Άρη. Πρέπει να τους δοθεί χρόνος όπως και στον κύριο Φερέιρα. Δείξαμε εμπιστοσύνη στον Φερέιρα και θα συνεχίσουμε να τον εμπιστευόμαστε. Όπως βλέπετε και εσείς, ο Σεϊταρίδης έχει επανέλθει στα αγωνιστικά του επίπεδα με τον Φερέιρα στον πάγκο. Όπως και ο Βύντρα. Εμείς ζητάμε πίστωση χρόνου από τον κόσμο. Πρέπει να δείξουν περισσότερη υπομονή. Φτιάχνεται ο νέος Παναθηναϊκός για να βγει στην Ευρώπη, να πάρει τίτλους με τον Φερέιρα. Απλά το άγχος, το στρες και η πίεση για την βαθμολογική θέση που πρέπει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Μπουμσόνγκ τον Ιανουάριο: «Υπάρχει η σκέψη να γίνει μια συζήτηση με τον Μπουμσόνγκ. Να μας πει που οφείλονται οι τραυματισμοί που έχει. Ο Ζαν Αλέν είναι σοβαρός ποδοσφαιριστής και έχει δηλώσει επανειλημμένως πως θέλει να μείνει στην ομάδα. Αν ήθελε να φύγει θα μπορούσε να το κάνει αλλά εκείνος έδειξε πως θέλει να μείνει. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο του Παναθηναϊκού από τον Μπουμσόνγκ».

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι θα πάει στραβά»

2/11/2012

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι θα πάει στραβά»
Αισιόδοξος, ακριβώς όπως αντέδρασε και στην περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν μερικά χρόνια, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρδάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας πως πλέον στόχος του είναι να καθιερωθεί στον ΟΦΗ, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο προπονητής του, Νίκος Αναστόπουλος.

Ο 24χρονος αμυντικός των Κρητικών μίλησε για το πρόβλημα που ευτυχώς ξεπέρασε, τον ΟΦΗ, αλλά και για τη συμμετοχή νέων παιδιών, περιμένοντας πως θα βγει κάτι καλό από αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρδάκης στην εκπομπή "Δεξί, αριστερό και άουτ" και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον ΟΦΗ:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και περισσότερα, δεδομένου ότι δεν χάσαμε βαθμούς από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Σίγουρα η κρίση γεννά ευκαιρίες. Πλέον όλες οι ομάδες βασίζονται σε νεαρά παιδιά που κάνουν ντεμπούτο τους στην Σούπερ Λίγκα. Τα παιδιά θα πρέπει να αρπάξουν ευκαιρία και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πολλοί μπορούν να λένε ότι το επίπεδο έχει πέσει, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό από αυτό».

Για το πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει όταν ήταν 17 ετών:
«Ακόμη και τη στιγμή που περνούσα στο νοσοκομείο σκεφτόμουν την επιστροφή. Πολλοί δεν το γνωρίζουν. Όταν ήμουν 17 ετών αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς κάνοντας κάποιες εξετάσεις διαγνώστηκε ότι είχα καρκίνο στον όρχη. Ωστόσο, ήμουν τυχερός στην ατυχία μου γιατί το κατάλαβα νωρίς. Έκανα δύο εγχειρήσεις.

Ήταν ένας δύσκολος χρόνος, όμως είχα ανθρώπους δίπλα μου που με στήριξαν, όπως οι γονείς μου, αλλά και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι στάθηκαν κοντά μου και με βοήθησαν πολύ. Έπειτα ήρθε η περίοδος των χημειοθεραπειών, η οποία ήταν και η πιο δύσκολη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι θα πάει στραβά, πάντα σκεφτόμουν τη συνέχεια και ότι θα επέστρεφα στις προπονήσεις. Πλέον, στεναχωριέμαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αλλά μετά με καθαρό μυαλό ηρεμείς και σκέφτεσαι σωστά».

Για τους στόχους του:
«Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Ζω πρωτόγνωρες καταστάσεις και θέλω να ανταποδώσω την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν οι προπονητές μου. Θέλω κάθε μέρα να δίνω το 100% για να τους το ανταποδώσω».

Με μία απουσία στην Κρήτη 

2/11/2012

Με μία απουσία στην Κρήτη
Χωρίς τον Άγγελο Ζουμπουλάκη αναχώρησε η αποστολή της Κέρκυρας για την Κρήτη, ενόψει της αναμέτρησης της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αγωνιστεί κόντρα στον Πλατανιά (3/11).

Ο τεχνικός των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, σκέφτεται τις επιλογές των Μπουκουβάλα και Ηλιάδη, για να καλύψει το κενό του δεξιού μπακ.

Ο νεαρός αμυντικός τέθηκε νοκ άουτ στην προπόνηση της Πέμπτης (1/11) με τις εξετάσεις να δείχνουν τενοντίτιδα. Στον αντίποδα, στην αποστολή των Φαιάκων βρίσκεται ο Λεόν, ο οποίος χθες συμμετείχε στον κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Η τελευταία προπόνηση των παικτών της Κέρκυρας πριν τον αγώνα είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής (2/11) στο γηπέδου του Ναυστάθμου Χανίων.

Οι 19 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Μοντέιρο, Βενέτης, Κοντοδήμος, Τσουμάνης, Μπουκουβάλας, Ηλιάδης, Κρητικός, Λεόν, Αγρίτης, Γιάντσης, Καραλής, Τσοκάνης, Μπάρκογλου, Παπαδήμας, Βασιλόγιαννης, Γκούμας, Σταμογιάννος.

«Τα πάντα για Λεωφόρο»! 

2/11/2012

«Τα πάντα για Λεωφόρο»!
Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ότι γίνονται τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψει το «τριφύλλι» τον Ιανουάριο στο «Απόστολος Νικολαϊδης», προσθέτοντας: «Θα είναι ένα κίνητρο για εσάς». Αμφίβολος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Στέργος Μαρίνος, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στην Παιανία, λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης και τα είπε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον Κώστα Ελευθεράκη, ενώ μίλησε και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στο θέμα της Λεωφόρου, τονίζοντας ότι είναι μεγάλος στόχος της ομάδας η επιστροφή στη φυσική της έδρα.

«Θέλω να ξέρετε ότι κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στη Λεωφόρο τον Ιανουάριο. Θα γίνουν κάποια έργα, προκειμένου να επιστρέψουμε στο γήπεδό μας, στην έδρα μας. Είναι κάτι που θέλω να σας το πω και νομίζω ότι αυτό θα είναι κίνητρο για εσάς», είπε ο Αλαφούζος, ενώ αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: «Ημασταν κάποιες φορές άτυχοι. Συνεχίστε τη δουλειά και βγάλτε τη στο γήπεδο».

Πρόβλημα με Μαρίνο
Ο Στέργος Μαρίνος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς (χτυπάει και στους κοιλιακούς), κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης (2/11), με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ να είμαι αμφίβολη. Ο άσος του «τριφυλλιού» θα δοκιμάσει αύριο να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά πολύ δύσκολα θα τον δούμε να αγωνίζεται στο ματς, μια και ως γνωστόν ο Φερέιρα θέλει πάντα να έχει 100% έτοιμους ποδοσφαιριστές. Αντιθέτως, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς.

Οι Πίντο και Μπουμσόνγκ υποβλήθηκαν σε θεραπεία.Ο Βελάσκες ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε θεραπεία. O Mαυρίας υποβλήθηκε σε θεραπεία και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και ασκήσεις με πάσες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε δίτερμα και τελειώματα.

«Τουλάχιστον τον βαθμό» 

2/11/2012

«Τουλάχιστον τον βαθμό» 
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης (4/11, 17:15) χαρακτήρισε ο Πολ Κεϊτά.

Ο Σενεγαλέζος μέσος τόνισε πως αν δεν μπορούν να φύγουν με το… τρίποντο από την Τρίπολη, θα ήθελαν τουλάχιστον να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ:

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο:
«Παίξαμε πολύ δυνατά παρότι οι συνθήκες δεν βοήθησαν για να γίνει καλό παιχνίδι. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε , δεν τα καταφέραμε, αλλά στο τέλος ένας βαθμός είναι καλύτερος από μια ήττα».

Για την πορεία του ΠΑΣ:
«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει καλή πορεία , η όγδοη θέση δεν είναι άσχημη και σίγουρα σε κάθε παιχνίδι είχαμε την φιλοσοφία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν τα καταφέραμε σε όλους τους αγώνες αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Να καταφέρνουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και με ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό και αυτό με κάνει πιο χαρούμενο».

Για τους στόχους του ΠΑΣ:
«Δεν είναι τόσο θέμα των νέων συνθηκών που διαμορφωθήκαν φέτος όσο του κλίματος και της φιλοσοφίας που υπάρχει στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι, έμπειροι ή άπειροι, μικροί ή μεγάλοι. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και γι αυτό τον λόγο μπορεί να πετύχουμε κάτι ακόμη καλύτερο».

Για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Είναι δύσκολο παιχνίδι και ο Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίχτες. Πάμε για το καλύτερο και αν δεν κερδίσουμε τουλάχιστον να μην χάσουμε».

Για την συμμετοχή που έχεις μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα:
«Παρότι η συμμετοχή μου δεν είναι μεγάλη μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος και προσπαθώ ανεξαρτήτου χρόνου να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θεωρώ ότι και εγώ έχω την φιλοσοφία της ομάδας και προσπαθώ για το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι».

Για την απόδοσή του:
«Ο προπονητής μου με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος σε πολλά πράγματα σε σχέση με πέρσι. Το κυριότερο που μου έχει περάσει είναι ότι καθρέφτης και κριτής για όλους είναι το γήπεδο και η προπόνηση και με αυτό το σκεπτικό βάζω τα δυνατά μου να είμαι 100% έτοιμος σε κάθε περίσταση που ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να παίξω».

Για το τι συνάντησε επιστρέφοντας στην ομάδα:
«Με τον ερχομό μου βρήκα πολλές αλλαγές προς το καλύτερο στην ομάδα και το κυριότερο ότι ο νέος προπονητής μου φέτος μου έδωσε από την αρχή να καταλάβω ότι είμαι μόλις 20 χρονών και έχω πολλά ακόμη να μάθω για το ποδόσφαιρο».

Για τις σχέσεις του με τους συμπαίχτες του και τον πρόεδρο:
«Με τους συμπαίχτες μου έχω μια οικογενειακή σχέση, τόσο με τους μεγαλύτερους όπως ο Πάντος και ο Πατσατζόγλου, όσο και με τους παλαιότερους όπως ο Μιχαήλ και γενικότερα με όλους. Για τον πρόεδρο τρέφω μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση όπως έχει και αυτός προς το πρόσωπό μου. Του είμαι ευγνώμων που από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα με βοήθησε. Εγώ δεν έχω οικογένεια στην Ελλάδα αλλά ο πρόεδρος είναι πάντα κοντά μου στην καθημερινότητα, αλλά και σε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει».

Για τους προσωπικούς του στόχους:
«Ο στόχος μου είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτόν του ΠΑΣ. Η δική μου καταξίωση θα προέλθει από την καλή πορεία του ΠΑΣ, οπότε όλες μου οι προσπάθειες στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τον κόσμο:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την βοήθεια που μας δίνει και του ζητώ να μην χάσει ποτέ την εμπιστοσύνη του στην ομάδα μας. Θέλω να ζητήσω επίσης συγνώμη για την περσινή σεζόν που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για μένα. Παραμένω ο ίδιος και θέλω να πω σε όλους ότι θα εξακολουθήσω να δουλεύω 100% για να πετύχω το καλύτερο για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Πρόβλημα τελευταίας στιγμής 

2/11/2012

Πρόβλημα τελευταίας στιγμής 
Τις υπηρεσίες του Αχιλλέα Σαρακατσάνου θα στερηθεί ο Παύλος Δερμιτζάκης στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Πανθρακικού, ενόψει της αναμέτρησης της ένατης αγωνιστικής στην οποία ο Πανθρακικός θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Ατρομήτου (3/11, 17:15).

Ο αμυντικός των νεοφώτιστων αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση με ενοχλήσεις στο γόνατο με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας τεχνικός δεδομένου ότι ούτε ο Γιώργος Αθανασιάδης θα βρίσκεται στη διάθεσή του, αφού θα εκτίσει την ποινή του.

Οι 18 εκλεκτοί του Παύλου Δερμιτζάκη είναι οι εξής: Αντίλοβιτς, Κουτσόπουλος, Σερφά, Μελίσσης, Μακρυδημήτρης, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Βιγιαρέχο, Κάσελαν, Μουνάφο, Λαδάκης, Πρίττας, Βαϊρουα, Μπαικαρά, Μίνγκας, Λουσέρο, Παπαδόπουλος, Κυβελίδης.

«Έχει χάσει τον έλεγχο ο Φερέιρα» 

2/11/2012

«Έχει χάσει τον έλεγχο ο Φερέιρα»
Την άποψη πως Ζεσουάλντο Φερέιρα έχει χάσει τον έλεγχο των παικτών αλλά και των αποδυτηρίων εξέφρασε ο Γιάννης Καλιτζάκης στον NovaΣΠΟΡ FM. Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, τόνισε πως ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα πρέπει να δείξει υπομονή, ενώ αναφερόμενος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (στην οποία επίσης έχει αγωνιστεί) προέβλεψε νίκη των «πρασίνων».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης ο Γιάννης Καλιτζάκης μάλλον οδηγούσε, με συνέπεια να τον σταματήσει η τροχαία και μάλλον δεν θα αποφύγει το πρόστιμο.

«Έχει χάσει τον προσανατολισμό του ο Παναθηναϊκός. Άλλοι παράγοντες δημιουργούν τα προβλήματα και όχι τα αγωνιστικά. Έχει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Ο Κουΐνσι ή ο Βύντρα δεν είναι κακοί παίκτες. Ίσως ο Φερέιρα χάνει σε θέματα πειθαρχίας και δεν μπορεί να τραβήξει τους παίκτες και να τους πάρει με το μέρος του. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη και τον έλεγχο των πoδοσφαιριστών αλλά και τα αποδυτήρια. Με την Τότεναμ οι παίκτες δεν τον άκουγαν και τον «έγραφαν». Αυτό κάτι δείχνει», τόνισε αρχικά ο Καλιτζάκης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον:

«Δεν μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, έχει ρίξει πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει επικεφαλής στον Παναθηναϊκό και μιλούν πολλοί αντί για ένας. Δεν ξέρω τι φταίει. Η Λεωφόρος θα είναι μια καλή λύση για την ομάδα. Θα είναι γεμάτη και ο κόσμος θα δώσει άλλο αέρα και αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Έχω ζήσει το ΟΑΚΑ και ξέρω πως μια γεμάτη Λεωφόρος είναι καλύτερη από ένα άδειο ΟΑΚΑ. Πιστεύω πως όπως βρέθηκε και ο κ. Αλαφούζος, έτσι μπορούν να βρεθούν και άλλοι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί πάντα. Πιστεύω πως θα υπάρξει ένας άνθρωπος που θα του δώσει την παλιά του αίγλη».

Για την ΑΕΚ στην οποία επίσης έχει αγωνιστεί αλλά και το προσεχές ντέρμπι πρόσθεσε:

«Η ΑΕΚ κάνει τεράστια προσπάθεια. Έχει κάνει μια ριζική ανανέωση με πολλά νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να στηριχθούν. Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στην ομάδα. Δεν νομίζω πως ακόμη κι αυτόν τον κακό Παναθηναϊκό θα μπορέσει να τον χτυπήσει η ΑΕΚ. Έχει πολλά νέα παιδιά που ίσως να μην μπορούν να διαχειριστούν το ντέρμπι».

Ένα βήμα ακόμη για την ΑΕΚ 

2/11/2012

Ένα βήμα ακόμη για την ΑΕΚ 
Το απόγευμα της Παρασκευής ή το αργότερο τη Δευτέρα (5/11) οι ορκωτοί λογιστές του Δημήτρη Βιντιάδη αναμένεται να μεταβούν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ με σκοπό να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα του έλεγχου που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Τα αποτελέσματα αυτά θα κρίνουν την απόφαση των επενδυτών και αναμένεται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί θετικά η αρνητικά το deal.

Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων εξελίσσεται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού αποτελεί το βασικό στοιχείο που θα καθορίσει τις αποφάσεις των υποψηφίων επενδυτών.

Κάπου εδώ, όμως, φαίνεται πως το θέμα έχει μπει οριστικά στην τελική ευθεία και το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου θα γίνει γρήγορα γνωστό.

Οι ορκωτοί λογιστές, λοιπόν, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα μεταβούν και στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα, όμως ουσιαστικά πρόκειται για το τυπικό μέρος αφού επί της ουσίας απλά θα επαληθεύσουν και θα ταυτοποιήσουν τα αποτελέσματα του αρχικού και βασικού ελέγχου.

«Μόνο η νίκη στο μυαλό μας»

2/11/2012

«Μόνο η νίκη στο μυαλό μας»
Την πεποίθηση ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι καλύτερη για τον Άρη εξέφρασε ο Μανώλης Παπαστεριανός στο πλαίσιο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της όγδοης αγωνιστικής.

Ο 25χρονος μέσος τόνισε πως το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τη Βέροια (5/11, 19:30), από το οποίο θέλουν μόνο τη νίκη.

«Αν μπορούσα θα έμπαινα και με τα χέρια στα δίχτυα για να βάλω γκολ. Αυτό το γκολ είναι όλης της ομάδας και όχι μόνο δικό μου. Τώρα το σημαντικό είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε τη Βέροια. Μόνο νίκη υπάρχει στο μυαλό μας και μακάρι να συνδυαστεί και από μια καλή εμφάνιση. Πιστεύω πως η συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι καλύτερη για όλους μας», δήλωσε ο Παπαστεριανός.

Νίκη και… χιλιάρικο! 

2/11/2012

Νίκη και… χιλιάρικο!
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι για κάθε τρίποντο που θα παίρνει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της σεζόν, ο καθένας θα λάβει το ποσό των 1000 ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι αν οι «πράσινοι» τερματίσουν δεύτεροι, μετά τη διαδικασία των πλέι οφ, το ποσό θα διπλασιαστεί, δηλαδή ο κάθε παίκτης θα λάβει 2000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, ο Αλαφούζος προσπαθεί να δώσει εξτρά κίνητρα στους «πράσινους», προκειμένου να έρθει η… πολυπόθητη ανάσταση. Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας αποκάλυψε στους ποδοσφαιριστές ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει τον Ιανουάριο στη Λεωφόρο.

Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αλαφούζος τάζει πριμ στους παίκτες. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι με ποσό 500.000 ευρώ για την πρόκριση επί της Μάδεργουελ, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς Καμπάνταη με ΠΑΟΚ 

2/11/2012

Χωρίς Καμπάνταη με ΠΑΟΚ
Ένα ακόμα πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, αφού μετά τον Κώστα Μενδρινό, είδε και τον Λεωνίδα Καμπάνταη να τίθεται νοκ άουτ.

Ο έμπειρος επιθετικός επέστρεψε χτες στις προπονήσεις της ομάδας έχοντα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε στους προσαγωγούς και όλα έδειχναν ότι θα μπορέσει να ενισχύσει τους «κυανέρυθρους». Ωστόσο σήμερα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε εμφανίστηκε εκ νέου και έτσι θα μείνει οριστικά εκτός αποστολής.

Στο μεταξύ, ο τεχνικός του Πανιωνίου εστίασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην τακτική και στην ανάλυση του παιχνιδιού του «Δικεφάλου».

Τα εισιτήρια του Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα 

2/11/2012

Τα εισιτήρια του Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις τιμές, τις μέρες αλλά και τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (Κυριακή, 17:15), εξέδωσε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, θα διατίθενται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.15 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται περιορισμένος αριθμός Φοιτητικών/Στρατιωτικών εισιτηρίων με αξία 10€. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται επίσης και εισιτήρια για φιλάθλους με κάρτα ανεργίας στη τιμή των 10€. Στις υπόλοιπες θύρες όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας, αντίστοιχα.

Για αγορά εισιτηρίων ανέργων είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ώρα ανοίγματος θυρών: 3.45μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα: 5.15μ.μ.»

Ελπίδες για Γεωργέα 

2/11/2012

Ελπίδες για Γεωργέα 
Όλο και καλύτερα πηγαίνει η πορεία της αποθεραπείας του Νίκου Γεωργέα, ωστόσο, η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με τον Άρη παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο έμπειρος μπακ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις, αλλά δεν προπονείται ακόμα σε εντατικούς ρυθμούς.

Το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, όμως, είναι προγραμματισμένο τη Δευτέρα και την Βέροια αισιοδοξούν ότι θα μπορέσει μέχρι τότε να ενταχθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ωστόσο, περισσότερο αισιοδοξία υπάρχει για την συμμετοχή του Γεωργέα, καθώς, ακόμα και αν μπορέσει να επανέλθει πλήρως, δεν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Απόντες από την αναμέτρηση με τον Άρη θα είναι επίσης ο Μπεθέρα, ο οποίος ακολουθεί θεραπεία, καθώς και ο Γεωργιάδης, που είναι τιμωρημένος μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στον αγώνα με την Ξάνθη.

Δεν «πετάει» για Αθήνα ο Σίσιτς 

2/11/2012

Δεν «πετάει» για Αθήνα ο Σίσιτς
Τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λϊγκας, χωρίς τον Μίρνες Σίσιτς θα πρέπει να καταστρώσει ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός, εδώ και καιρό, ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα όλη την εβδομάδα να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Έτσι, ο «Αναστό» αποφάσισε να τον προφυλάξει για την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να είναι έτοιμος για τα επόμενα ματς των Κρητικών.

Εκτός από τον Σίσιτς, ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Μανώλη Μονιάκη, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσει την ποινή απέναντι στον Ολυμπιακό. Για άλλη μία φορά, εκτός αποστολής έμειναν οι Καπουράνης, Χατζηκοσμάς, Σαχσανίδης και Ροβίθης.

Κατά τα άλλα, στην τελευταία προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, που έγινε το πρωί της Παρασκευής, ο Αναστόπουλος αρχικά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, ενώ στη συνέχεια τους έβαλε να κάνουν αρκετά τελειώματα φάσεων.

Αναλυτικά, οι 20 «εκλεκτοί» του Νίκου Αναστόπουλου:

Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μπούρμπος, Ζαχαράκης, Βάντο, Βαλεριάνος, Κουρδάκης, Σόουζα, Σαρ, Χαριτωνίδης, Βερόν, Μπανούσης, Ιωαννίδης, Ζορμπάς, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Νύκταρης και Περογαμβράκης.

«Παραμένει ντέρμπι, παραμένουμε φαβορί» 

2/11/2012

«Παραμένει ντέρμπι, παραμένουμε φαβορί»
Δύο μέρες πριν το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα παραχώρησε συνέντευξη στην οποία τόνισε ότι παρά τα προβλήματα των δύο ομάδων, η αναμέτρηση αυτή παραμένει ξεχωριστή και εξέφρασε την άποψη ότι οι «πράσινοι» είναι το φαβορί για την νίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας στην NOVA, στάθηκε στην ανάγκη που έχει η ομάδα του για την νίκη και ξεκαθάρισε ότι οι τρεις βαθμοί είναι πάντα ο στόχος του ίδιου και των παικτών του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στην NOVA:

Μετά τη νέα βαθμολογική απώλεια στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο κλασικό αθηναϊκό derby. Ποιες είναι οι σκέψεις σας γι' αυτόν τον αγώνα στον οποίο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε τους βαθμούς της νίκης;

Θα πρέπει πάντοτε να κερδίζουμε. Αυτός είναι και ο στόχος μας στον αγώνα με την ΑΕΚ: να κερδίσουμε. Πάντοτε ο στόχος μας είναι η νίκη.

Και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα η ΑΕΚ. Δεν έχει τη λάμψη από αντίστοιχα derby του παρελθόντος, ούτε τα υψηλά συμβόλαια, όμως είναι ένα derby.Συμφωνείτε ότι όσο κι αν αλλάζουν τα δεδομένα, όσα κι αν είναι τα προβλήματα το παιχνίδι αυτό παραμένει ανοιχτό;

Σίγουρα έτσι είναι, συμφωνώ. Πρόκειται για ένα derby. Κάτι ανάλογο έλεγα αν θυμάστε και για το παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα διαφορετική, μια ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Παραμένει όμως ένας σημαντικός Σύλλογος και αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα derby όπως κι αν έχουν τα πράγματα.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα, έχει έναν καινούργιο προπονητή και κάνει ένα νέο ξεκίνημα, βασίζεται σε πάρα πολλά νέα παιδιά. Ποια είναι η άποψή σας για την προσεχή αντίπαλό σας στο derby της Κυριακής;

Δεν μπορώ να πω πολλά σχετικά με αυτόν τον αγώνα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καινούργια ΑΕΚ, η οποία έχει καινούργιο προπονητή, καινούργιους ποδοσφαιριστές. Θα έλεγα απλώς ξανά ότι παραμένει ένα παιχνίδι δύσκολο, ένα δύσκολο derby.

Και οι δύο ομάδες έχουν πολλά προβλήματα τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει τα λιγότερα προβλήματα και να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων;

Βέβαια. Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί. Όσον αφορά τα περισσότερα προβλήματα, δεν ξέρω ποιος τα έχει.

Μια και αναφέρεστε στα προβλήματα, πολλά είναι αυτά που αντιμετωπίζει αγωνιστικά και ο Παναθηναϊκός. Η άμυνά του λόγου χάρη λείπει σχεδόν όλη ουσιαστικά. Ακόμα κι ο Βελάσκες προπονείται ατομικά. Ο Βύντρα έχει πολύ λίγες προπονήσεις, ο Τριανταφυλλόπουλος ουσιαστικά σήμερα προπονήθηκε. Είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλός σας η σύνθεση της αμυντικής γραμμής;

Δεν θα έλεγα ότι είναι έτσι. Τα προβλήματα είναι συνεχή και από την αρχή της χρονιάς και δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αμυντική γραμμή. Προβλήματα τέτοιου τύπου αντιμετωπίζει όλη η ομάδα και αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν τις ισορροπίες και τη γενικότερη απόδοση της ομάδας.

Με δεδομένο ότι έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος βαθμολογικά και οι απώλειες είναι πάρα πολλές συμφωνείτε ότι η νίκη την Κυριακή είναι απαραίτητη για τον Παναθηναϊκό;

Για Συλλόγους όπως ο Παναθηναϊκός η νίκη είναι απαραίτητη σε όλες τις περιστάσεις.

Με δεδομένες τις βαθμολογικές απώλειες, αναπροσαρμόζετε πλέον τα πλάνα σας προκειμένου να αλλάξουν και τα αποτελέσματα της ομάδας και να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί;

Αυτό που λέτε είναι σωστό. Ο σκοπός μας, όπως και πέρσι, παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τη νίκη. Στοχεύουμε λοιπόν στις νίκες προκειμένου να ανεβούμε πιο ψηλά. Σκοπός μας είναι να πετύχουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε ώστε να ανεβούμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ο κόσμος είναι στενοχωρημένος. Πέρα από την αγάπη που έχει για το Σύλλογο, για ποιο λόγο θα του λέγατε να έρθει στο γήπεδο;

Ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να παίζουμε ολοένα και καλύτερα και βεβαίως να κερδίζουμε. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί όμως αυτό που προσδοκούμε για την Κυριακή είναι να παίξουμε για τη νίκη και ευχόμαστε οι φίλαθλοι να μας υποστηρίξουν σ' αυτή μας την προσπάθεια.

«Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ» 

2/11/2012

«Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ»
Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, τόνισε πως έχει αδυναμίες και ότι ο Πανιώνιος θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί για να πάρει τη νίκη.

Μάλιστα, ο βοηθός προπονητή των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε και στις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου στη κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Περιμένουμε ένα παιχνίδι όπως όλα τα προηγούμενα. Είναι γεγονός ότι είμαστε δεύτεροι και ο ΠΑΟΚ τρίτος, οπότε αυτομάτως το παιχνίδι παίρνει χαρακτήρα ντέρμπι. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, έχουμε δουλέψει καλά όλη τη βδομάδα και θα κοιτάξουμε για το καλύτερο και γιατί όχι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το πού είναι επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ:

«Αξιολογούμε τις ομάδες σαν σύνολο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία, με έμπειρους, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο κύριος Δώνης κάνει σοβαρή δουλειά. Πιστεύω πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες προκύψουν από την πλευρά του ΠΑΟΚ και τα πλεονεκτήματα που έχουμε εμείς στη διάθεσή μας».

Για τη νεαρότερη άμυνα του Πανιωνίου στη Σούπερ Λίγκα την περασμένη αγωνιστική, αλλά και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης:

«Το ζούμε έντονα, από την πρώτη κιόλας μέρα. Έχουμε ξεκινήσει με πολλή όρεξη και σκληρή δουλειά. Τα νέα παιδιά δείχνουν απίστευτη θέληση. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους, αλλά θεωρώ ότι συνολικά χτίζουμε κάτι για το μέλλον του Πανιωνίου. Είναι εντυπωσιακό αυτό και σαν νούμερο, αλλά και σαν αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο».

Για μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου:

«Επιθυμία όλων στον σύλλογο, των ποδοσφαιριστών, αλλά και του τεχνικού τιμ, είναι να δούμε το γήπεδο γεμάτο. Ο ΠΑΟΚ θα έχει την ένθερμη υποστήριξη των οπαδών του απ' όσο γνωρίζω. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ εμπνέει σεβασμό, άλλωστε υπάρχουν και εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Θα χαρώ ιδιαίτερα να δω ένα γήπεδο γεμάτο, να γίνει ένα όμορφο, αμιγώς, ποδοσφαιρικό παιχνίδι και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο».

Χωρίς προβλήματα με Ξάνθη 

2/11/2012

Χωρίς προβλήματα με Ξάνθη 
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού, πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Θράκη, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιώργος Παράσχος πλην την δεδομένη απουσία του Ναπολεόνι, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, καθώς τόσο ο Κουτσόπουλος, όσο και ο Πόι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε στους παίκτες την αποστολή της ομάδας μετά το τέλος την προπόνησης.

Οι 20 «εκλεκτοί» του Παράσχου είναι οι: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Πινέιρο.

Η τελευταία προπόνηση του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Χαιρώνειας περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Χακόμπο: «Άλλαξα γνώμη για ΠΑΟΚ» 

2/11/2012

Χακόμπο: «Άλλαξα γνώμη για ΠΑΟΚ» 
Καλύτερες συνθήκες από αυτές που περίμενε συνάντησε στον ΠΑΟΚ ο Σανθ Χακόμπο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, βασικός πλέον στον «Δικέφαλο του Βορρά», ανέφερε ότι άλλαξε γνώμη προς το καλύτερο και κατάλαβε «σε πόσο μεγάλο σύλλογο» ήρθε.

Όσο για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, επισήμανε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εφόσον οι «ασπρόμαυροι» πιάσουν καλή απόδοση δεν θα έχουν πρόβλημα να φύγουν με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη.


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Η ομάδα βελτιώνεται, βεβαίως είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα, απέχουμε χρονικά από το τέλος της σεζόν, ωστόσο τώρα πλέον αυτοί οι αγώνες που έρχονται θα κρίνουν την θέση μας στην τελική κατάταξη. Η άποψη που είχα διαμορφώσει στο παρελθόν, είναι διαφορετική από αυτή που έχω τώρα. Προτού έρθω στο σύλλογο, όλοι μου μιλούσαν για τα οικονομικά προβλήματα που είχε, τώρα που ζω μέσα στο σύλλογο, αντιλαμβάνομαι πως είναι η ίδια κατάσταση που υφίσταται και στην Ισπανία, εξάλλου βλέποντας πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ, καταλαβαίνει κάποιος πόσο μεγάλος σύλλογος είναι».

Για το τι δεν πήγε καλά με την Κέρκυρα (0-0): «Ο πρώτος λόγος είναι πως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, είχαμε την κατοχή, μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είναι σίγουρο πως εξαιτίας της έντασης του ανέμου, οι ομάδες δεν μπορούσαν να παίξουν μπάλα. Βεβαίως αυτό το γνωρίζαμε. Το μοναδικό που μας έλειψε ήταν το γκολ, αυτά τα ματς κρίνονται στο ένα γκολ. Εάν το είχαμε πετύχει, τότε ο απολογισμός θα ήταν διαφορετικός».

Για την προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: «Εφόσον παρουσιάσουμε την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής στα τελευταία εντός έδρας ματς, τότε δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν μπορεί να μας κοντράρει ούτε ο Πανιώνιος, ούτε καμία άλλη ομάδα της Superleague. Ωστόσο κάθε ματς έχει την ιδιαιτερότητά του, ο Πανιώνιος μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα, αμύνεται αποτελεσματικά. Επίσης έχει το εύκολο γκολ, αυτό είναι σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα, με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις ομάδες».

Συν ένας στον Άρη 

2/11/2012

Συν ένας στον Άρη 
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πέραν του (τιμωρημένου) Ψυχογιού όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, υπάρχει στον Άρη για το επόμενο πρωταθλήματος, με αντίπαλο τη Βέροια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (Δευτέρα, 5/11).

Σε κανονικό ρυθμό επέστρεψε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση του Κώστα Καζναφέρη, παρόλο που και σήμερα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας στο Ν. Ρύσιο.

Για ενοχλήσεις στον δικέφαλο παραπονέθηκε ο Πουλίδο κι έτσι για προληπτικούς λόγους ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Συντηρητικό πρόγραμμα και για τον Αγκάνθο, ωστόσο δεν συντρέχει (προς το παρόν τουλάχιστον) λόγος ανησυχίας για τη συμμετοχή τους.

Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Να μην γίνει το 7/7 

2/11/2012

Να μην γίνει το 7/7
Η προετοιμασία του Ατρομήτου για το παιχνίδι απέναντι στον Πανθρακικό (Σάββατο, 17:15) ολοκληρώθηκε, με την απογευματινή προπόνηση να μην επιφυλάσσει κάποιο απρόοπτο.

Το ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού, αφού οι έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι πολλές για την ομάδα του Περιστερίου, που θέλει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί.

Οι 18 εκλεκτοί του Ντούσαν Μπάγεβιτς (γνωστοί από χθες), ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα το απογευματινό πρόγραμμα και αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο.

Τα δύο από τα τελευταία έξι ματς που ο Ατρόμητος μένει μακριά από την νίκη, έχουν πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Περιστερίου, με όλους πλέον να βλέπουν το αυριανό ματς απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής ως την ιδανική ευκαιρία για να πάρουν οι Περιστεριώτες το τρίποντο μπροστά στο κοινό τους.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε από την ΠΑΕ Ατρόμητος, πως τον αγώνα θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των Κιέβο και Φούλαμ.

Η Σούπερ Λίγκα στηρίζει Nova 

2/11/2012

Η Σούπερ Λίγκα στηρίζει Nova
Την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας που υπάρχει με την Forthnet / NOVA επιθυμεί η Σούπερ Λίγκα κάτι που ξεκαθαρίζει και μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο έγινε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένταση εντός του συμβουλίου με αφορμή τη στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός στο δικαστήριο, ο οποίος έπαιρνε το μέρος του ΣΚΑΪ για το θέμα των στιγμιοτύπων.

Η Σούπερ Λίγκα πρόκειται να απαντήσει στη NOVA για όλα τα θέματα, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ αυτής, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στη στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Μώραλης μιλώντας μετά το ΔΣ ξεκαθάρισε για την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας…

«Θα απαντήσουμε άμεσα για αυτό που μας έχει ζητήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ο οποίος σχολίασε για τις πληροφορίες για ένταση στη σημερινή συνεδρίαση…

«Τους φιλάθλους δεν τους απασχολούν οι εντάσεις. Υπάρχουν αυτά αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε κάθε συνεδρίαση υπάρχουν εντάσεις αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα όρια. Και σήμερα δεν ξεπεράστηκαν τα όρια. Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφωνίες», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο πρόεδρός της Σούπερ Λίγκας, στις δηλώσεις του, σχολίασε και την σύλληψη του οπαδού που χτύπησε τον Μαυρία στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό… «Είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο οπαδός. Οι Αρχές επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ανέφερε.

Προθεσμία στις ομάδες
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση που μια ομάδα δεν τηρεί το financial fair-play. Αυτό αποφασίσθηκε στο σημερινό ΔΣ, κάτι που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αφορμή για την οποία η ΑΕΚ θα κατέθετε πρόταση για να αρθεί η απαγόρευση του περιορισμού των μεταγραφών που έχει επιβληθεί σε όσες ομάδες δεν τακτοποίησαν τις οικονομικές τους ατασθαλίες. Βάσει του ρεπορτάζ όμως κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει μέχρι την ημερομηνία που αναφέρει η ανακοίνωση.

Για το άρθρο 99 αποφασίσθηκε να περιμένει η Σούπερ Λίγκα την εκδίκαση της προσφυγής πού έχει καταθέσει ο Άρης. Μετά από αυτή θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα το οποίο έχει να κάνει να κάνει με την ενσωμάτωση των οφειλομένων των ΠΑΕ σε παίκτες και προπονητές στο άρθρο…

Αμφίβολοι Μάνταλος, Ντάνι 

2/11/2012

Αμφίβολοι Μάνταλος, Ντάνι 
Για μία ακόμα ημέρα ο Πέτρος Μάνταλος και ο Ρικάρντο Ντάνι δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και πλέον η συμμετοχή τους στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Νίκος Κωστένογλου είδε τους δύο ποδοσφαιριστές του να μην ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και αναμένεται να τους αφήσει εκτός αποστολής για τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην σημερινή προπόνηση ο Έλληνας τεχνικός έδωσε έμφαση κυρίως στην τακτική, χωρίζοντας τους παίκτες σε δύο γκρουπ και στη συνέχεια ανέλυσε την επιθετική, αλλά και αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας αύριο, ο Κωστένογλου θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Το δίλημμα για την ενδεκάδα 

2/11/2012

Το δίλημμα για την ενδεκάδα .
Στη Θεσσαλονίκη θα μείνει ο Γιώργος Γεωργιάδης, καθώς ο Γιώργος Δώνης τον απέκλεισε από την αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Εκτός των 19 ποδοσφαιριστών που άκουσαν τ’ όνομά τους και οι Λόρενς, Ρομπέρ, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να ενισχύσουν τους Θεσσαλονικείς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα, μένει να «κλειδώσει» η σύνθεση των «ασπρόμαυρων» στην μεσαία γραμμή.

Με τη σειρά: Τερματοφύλακας θα είναι ο Χακόμπο και στην άμυνα αριστερά ο Σταφυλίδης, δεξιά ο Έτο και στόπερ οι Κατσικάς, Βιβιάν με τον Κουμάλο να μένει στον πάγκο.

Στο 4-4-2 με ρόμβο, κόφτης θα είναι ο Γκαρσία, στα άκρα οι Λάζαρ, Κάτσε κι επιτελικός ο Φωτάκης.

Ωστόσο ο Ουρουγουανός δεν θεωρείται ακόμη 100% έτοιμος για 90λεπτο κι έτσι είναι πιθανό οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής να είναι στην ευθεία, με τους Λάζαρ, Κάτσε στον άξονα και στα πλάγια τους Λίνο, Φωτάκη.

Δεν «σπάει» το δίδυμο της επίθεσης, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να ξεκινούν στην ενδεκάδα.

Η 19μελής αποστολή: Αθανασιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Κατσικάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Χακόμπο, Βιβιάν.

«Με επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε» 

2/11/2012

«Με επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε»
Σίγουρος πώς, αν όλοι στις τάξεις του Πανθρακικού δουλέψουν με υπομονή και επιμονή, τότε η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Εκτός αυτού, ο νέος προπονητής του συλλόγου της Κομοτηνής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις μερίδας οπαδών της ομάδας από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα είναι εκείνος θα συνεχίσει το έργο του Σάββα Παντελίδη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης στο Αθλητικό Metropolis:

Για την επιστροφή του:

«Σίγουρα όταν είχα έρθει το 2010 με την προϋπόθεση να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που την επόμενη χρονιά θα ανέβαινε στην Σούπερ Λίγκ, δεν μπόρεσα να το ολοκληρώσω γιατί πήγα στον ΠΑΟΚ. Μου δίνεται τώρα η ευκαιρία να το κάνω σε έναν οικείο χώρο. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στον Πανθρακικό, έχει αναπτυχθεί με το αθλητικό κέντρο και υπάρχουν όλες οι ανέσεις ώστε να εργαστείς πολύ καλά».

Για την εικόνα του Πανθρακικού:

«Υπήρχαν παιχνίδια που έπαιζε πολύ καλά και παιχνίδια που προβλημάτιζε. Θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς η κατάσταση όμως στην ομάδα είναι συγκεκριμένη και θέλει μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε δύσκολο και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την αλλαγή του προπονητή μέσα στη χρονιά:

«Δεν είναι το καλύτερο να αναλαμβάνεις μέσα στην χρονιά μια ομάδα. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει αυτό και έχουμε εξειδικευτεί οι προπονητές. Πρέπει να τρέξουμε πολλά πράγματα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι θέλουμε».

Για το ότι ήρθε σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει:

«Τι ότι ήρθα σε ένα μέρος που γνωρίζω είναι καλύτερο για εμένα από ότι να πήγαινα σε ένα που δεν γνωρίζω. Από εμάς θέλει μεγάλη δουλειά, επιμονή και υπομονή για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα:

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην αμυντική μας λειτουργία, εκεί πρέπει λίγο να βελτιωθούμε. Επιθετικά έχει την ποιότητα να δημιουργήσει η ομάδα. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και καταλαβαίνουν την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου:

«Αν έλεγα ότι δεν με πειράζει θα έλεγα ψέματα, σίγουρα με στεναχωρεί. Εγώ το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινα στην ομάδα έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου από εκεί και πέρα μου έγινε μια πρόταση που ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Σίγουρα δεν έγινε κάτι επίτηδες, δεν έγινε κάτι με δόλο, κανένας δεν ήθελε το κακό κανενός. Κάποιοι έχουν στεναχωρηθεί, όμως εγώ αυτό που έχω να πω είναι να κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας και την πορεία της ομάδας».

Μόνος απών ο Ντάσιος 

2/11/2012

Μόνος απών ο Ντάσιος .
Μόνο ο Γιώργος Ντάσιος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Έλληνας αμυντικός δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και ακολούθησε την Παρασκευή ατομικό πρόγραμμα.

Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθηκε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Έτσι, μετά την προπόνηση της ημέρας, που περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ανακοίνωσε 18άδα για το ματς στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Έτσι, στην Πελοπόννησο θα πάνε οι: Ταμπάσης, Φεγκρούς, Αυγενικού, Μπέριος, Τζημόπουλος, Οικονόμου, Ιλιτς, Κοροβέσης, Βίλα, Γεωργίου, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Νικλητσώτης, Γιάκος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος.

Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο για την Τρίπολη και το απόγευμα οι παίκτες του «Αγιαξ της Ηπείρου» θα προπονηθούν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Σκόνδρας: «Δεν υπάρχει θέμα Ολυμπιακού» 

2/11/2012

Σκόνδρας: «Δεν υπάρχει θέμα Ολυμπιακού»
Την αφοσίωσή του στον Ατρόμητο εξέφρασε ο Γιάννης Σκόνδρας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε σενάρια που σχετίζονται με ενδεχόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου, επισήμανε την σημασία του παιχνιδιού απέναντι στον Πανθρακικό και την επιστροφή στις νίκες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επιθετική δυστοκία της ομάδας του.

Διαβάστε τα όσα είπε ο Γιάννης Σκόνδρας στην κάμερα της NOVA.

Γιάννη η ομάδα έχει να γνωρίσει τη χαρά της νίκης από τη δεύτερη αγωνιστική και έχει αρχίσει να μένει μακριά από τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της σεζόν. Νιώθετε πίεση αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

«Πίεση δεν έχεις μόνο γι' αυτό. Πίεση έχεις γενικά γιατί έχεις μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, έχεις μια διοίκηση πολύ υγιή κι από 'κει και πέρα η πίεση είναι στους ποδοσφαιριστές σε εισαγωγικά, πως πρέπει κι εμείς να ανταποδώσουμε τις συνθήκες που ζούμε καθημερινώς. Ο Ατρόμητος είναι από τις λίγες ομάδες που είναι τόσο υγιής και πρέπει κι εμείς από μεριά μας σαν ποδοσφαιριστές να το δείξουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά όχι κακοπροαίρετα».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην επιθετική δυστοκία. Πιστεύεις ότι το ματς με τον Πανθρακικό είναι μια ευκαιρία για την ομάδα να πάρει τη νίκη, να πετύχει τέρματα και να έχει και καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Αυτό το παιχνίδι κρύβει παγίδες και δεν είναι εύκολο όπως νομίζει ο κόσμος. Από εκεί και πέρα εμείς θα μπούμε πάλι 100% όπως μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια και πιστεύω πως το γκολ θα έρθει, γιατί το γκολ είναι θέμα δουλειάς, θέμα ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης. Θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα το πάρουμε».

Όλοι μέσα… 

2/11/2012

Όλοι μέσα… 
Ήταν από τις λίγες φορές στον Πλατανιά που ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ώστε να ανακοινώσει την ιδανική αποστολή, ενόψει ενός αγώνα της φετινής Σούπερ Λίγκας. Αυτό φάνηκε στην προπόνηση της Παρασκευής στον Μάλεμε, όπου ο Έλληνας τεχνικός είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται και ανακοίνωσε 20άδα, ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με την Ξάνθη, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής.

Αυτό, μετά και την αποθεραπεία του Στέφανου Μαρτσάκη, που υπολογίζεται κανονικά.

Η 20μελής αποστολή αποτελείται από τους: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γιακουμάκη, Γκονζάλες, Δέντσα, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδη, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Λαζαρίδη, Μαραγκουδάκη, Μαρτσάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργο, Ποτουρίδη, Τζανή.
Ο Πανθρακικός είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό στους συμπαίκτες σου;

«Όχι, όπως είπα και πριν, αυτό το παιχνίδι κρύβει παγίδες, ο Πανθρακικός έχει καλή ομάδα, σφιχτή και δεν πρέπει να καθησυχαστούμε ούτε να μας ξεγελάσει η θέση που βρίσκεται».

Μετά το ματς με τον Πανθρακικό ακολουθεί κι άλλο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, πιστεύεις ότι αυτά τα δύο παιχνίδια είναι κλειδί για την επιστροφή σας κοντά στην κορυφή;

«Είναι παιχνίδια που παίζουμε στην έδρα μας. Είναι δυο ομάδες καλές και ειδικά ο Πανιώνιος έχει δείξει ότι ξέρει να κερδίζει. Εμείς θα δώσουμε το 100% και στα δύο παιχνίδια και πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο».

Το γεγονός ότι στον Πανθρακικό επέστρεψε ο Παύλος Δερμιτζάκης πιστεύεις ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους παίκτες της ομάδας;

«Νομίζω κάθε αλλαγή προπονητή δημιουργεί καλύτερο κλίμα στην ομάδα και καλύτερη ψυχολογία και πιστεύω θα είναι διαφορετικός ο Πανθρακικός».

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν δημοσιεύματα ότι έχεις υπογράψει προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό, ισχύει κάτι τέτοιο, έχεις να πεις κάτι;

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω αυτό το πράγμα, εγώ είμαι παίκτης του Ατρόμητου και μέχρι να τελειώσει και το συμβόλαιό μου ή μέχρι να είμαι εδώ θα τιμάω τον Ατρόμητο και δε θέλω να μιλήσω για τίποτε άλλο».

Κουτσιανικούλης: «Ξέρουμε τις δυσκολίες του ματς» 

2/11/2012

Κουτσιανικούλης: «Ξέρουμε τις δυσκολίες του ματς»
Επίγνωση των δυσκολιών που θα καλέσουν να αντιμετωπίσουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έχουν οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός των Κρητικών υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» πιθανόν να έχουν το μυαλό τους στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στη Μονπελιέ, κάτι που οι φιλοξενούμενοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στην κάμερα της Nova:
Για την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα:

«Η πορεία που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή. Σημαντικό είναι ότι δύσκολα χάνει η ομάδα. Μαζεύουμε βαθμούς και αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα έχουμε πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα του και ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι αυτό το παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε προκειμένου να πάμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και εμείς θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε προκειμένου να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να προκριθεί. Νομίζω θα δώσει περισσότερη προσοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά στο μεταξύ μας παιχνίδι και αυτό είναι μια ευκαιρία για μας να χτυπήσουμε το ματς».

Για το αν έχουν προσαρμοστεί οι νέοι παίκτες του ΟΦΗ:

«Πιστεύω πως προσαρμοστήκαμε αρκετά γρήγορα. Όσο περνάνε τα παιχνίδια δείχνουμε ένα αρκετά καλό πρόσωπο στο γήπεδο και έτσι έρχονται τα αποτελέσματα. Ελπίζω η συνέχει να είναι ακόμα καλύτερη και να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς και πολλές νίκες».

Για το αν ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή:

«Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο, η παραμονή στην κατηγορία και από κει και πέρα αν μας φύγει το άγχος να κοιτάξουμε και για κάτι καλύτερο».

Μπάρκογλου: «Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα» 

2/11/2012

Μπάρκογλου: «Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα»
Αισιόδοξος για καλό αποτέλεσα απέναντι στον Πλατανιά, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπάρκογλου.

Ο επιθετικός της Κέρκυρας τόνισε πως οι Φαίακες θέλουν να επεκτείνουν το καλό σερί αποτελεσμάτων στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (οκτώ βαθμούς) και μίλησε για το πού πιστεύει πως θα κριθεί το ματς με τους Κρητικούς.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Μπάρκογλου στην κάμερα της NOVA.

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό ματς για τη συνέχεια, γιατί μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα αντιμετωπίσουμε τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Για το που περιμένει πως θα κριθεί το ματς:

«Εμείς ερχόμαστε από ένα σερί τεσσάρων θετικών αποτελεσμάτων και θέλουμε να το επεκτείνουμε αυτό. Από την άλλη, ο Πλατανιάς μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη και στο πάθος που θα δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τα σημεία «κλειδιά» της αναμέτρησης:

«Κλειδί για τη νίκη θα είναι να περιορίσουμε τους 2-3 καλούς παίκτες του πλατανιά και να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι τους. Αν το κάνουμε σωστά τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ιδού η ΑΕΚ… 

2/11/2012

Ιδού η ΑΕΚ…
…ιδού και πόσο κοστίζει η διάσωσή της.

Μετά από αναβολές, ερωτηματικά και πολλή υπομονή από τον κόσμο της, η ΑΕΚ βρίσκεται «ανοιχτό βιβλίο» μπροστά στους Βιντιάδη και Χάρις.

Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών τελείωσε, τα αποτελέσματά του βρίσκονται ήδη στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για το αν ο ίδιος και ο Άγγλος τραπεζίτης θα αναλάβουν να βγάλουν την «Ένωση» από το αδιέξοδο.

Πάνε περίπου 2,5 μήνες από τότε που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των Βιντιάδη και Χάρις για την ΑΕΚ. Ένα διάστημα που οι φίλοι της υπέμειναν αδιαμαρτύρητα -και όχι μονάχα επειδή δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Αλλά κι επειδή σεβάστηκαν το πνεύμα «οι σοβαρές δουλειές χρειάζονται χρόνο» που (αλήθεια είναι πως) οι επίδοξοι επενδυτές δικαιολόγησαν με τη σοβαρότητα στις κινήσεις τους.

Ήρθε η ώρα όμως να κάνουν πλέον την τελευταία (και σημαντικότερη) απ’ αυτές: Να ανακοινώσουν αν (και πώς) θα μπουν τελικά στην ΠΑΕ. Διότι εκείνη πλέον είναι και επίσημα «ανοιχτό βιβλίο» μπροστά τους. Αφού ταυτοποίησαν λοιπόν απευθείας από την… πηγή (Εφορία) τα χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο, το επόμενο στάδιο -αυτό της διασταύρωσης των οφειλών προς τρίτους- επίσης παρουσιάζεται να ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Κι αυτό διότι ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών υπήρξαν αναβολές και ερωτηματικά στο πώς θα γινόταν (δεδομένου ότι δεν πήγαν καν στα Σπάτα). Δεν έχει σημασία όμως κατά πόσο αυτά απαντήθηκαν από το ο έλεγχος ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία που θα κατάρτιζε τον φετινό ισολογισμό της ΠΑΕ (προκειμένου οι δυο διαδικασίες να τρέξουν ταυτόχρονα και να κερδηθεί χρόνος). Σημασία έχει ότι τα αποτελέσματά του φέρονται να βρίσκονται πλέον στα χέρια του Δημήτρη Βιντιάδη.

Και ότι μετά την τελική μελέτη τους (τόσο από το δικό του επιτελείο, όσο και από εκείνο της «Seymour Pierce») οι οριστικές ανακοινώσεις για το αν θα αναλάβουν τελικά οι επενδυτές να μπουν στην ΠΑΕ δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γίνουν ως τα μέσα του μήνα.

Αναστόπουλος: «Το βλέμμα μας μόνο στον Ολυμπιακό» 

2/11/2012

Αναστόπουλος: «Το βλέμμα μας μόνο στον Ολυμπιακό» 
Παρά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ αυτή την στιγμή έχουν στο μυαλό τους μόνο τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα σύνολο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος και πως έχουν «βάθος» στον πάγκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου στην κάμερα της Nova:

Για τον ΟΦΗ:

«Παρόλο που είμαστε μια νέα ομάδα, σιγά- σιγά βελτιωνόμαστε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο που από την αρχή της χρονιάς την έχουμε κάνει και παρά τις δυσκολίες που είχαμε».


Για τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας:

«Πλέον οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μικρύνει. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που έχει ένα προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων, οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι και αυτό μας γεμίζει με δύναμη και αποδεικνύεται ότι κανένα παιχνίδι εκ των προτέρων δεν έχει κριθεί».

Για το αν έχει αδυναμίες ο Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πως είπα και προηγουμένως είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, έχει βάθος στον πάγκο, είναι καλή ομάδα, υπερέχει έναντι των υπολοίπων, θα το αντιμετωπίσουμε σαν ένα παιχνίδι που πάμε να παίξουμε μπάλα, θα το ευχαριστηθούμε, ο κόσμος που θα έρθει να χαρεί και αυτός και από κει και πέρα κλείνοντας αυτή την τετράδα, έρχεται μια νέα τετράδα, τέσσερα παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία θα είναι μέσα στο γήπεδό μας, με ομάδες που έχουμε τον ίδιο στόχο δηλαδή το Λεβαδειακό, τη Βέροια, τα Γιάννενα και τον Πανθρακικό. Αν εξαιρέσουμε τα Γιάννενα που είναι εκτός έδρας, τα υπόλοιπα τα έχουμε εδώ, οπότε η επόμενη τετράδα θα είναι σημαντική και θα μας δείξει τι ακριβώς μπορούμε να πετύχουμε».

Για το στόχο της ομάδας του Ηρακλείου:

«Ο στόχος είναι από την αρχή προγραμματισμένος σε όλους μας. Δεν ονειροβατούμε. Από την αρχή έχουμε πει όσο πιο ψηλά μπορούμε και όσο γρήγορα γίνεται αυτό, αλλά εμάς φιλοσοφία είναι από την τετράδα που είπαμε είναι σημαντική και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτή την στιγμή υπάρχει Ολυμπιακός, εκεί έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας, εκεί έχουμε στρέψει το βλέμμα μας για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με την Βέροια, είναι ένα άλλο παιχνίδι».

Για το περσινό παιχνίδι που είχε λήξει 2-2:

«Σε κάποια παιχνίδια βρήκαμε τον Ολυμπιακό όχι σε καλή μέρα όπως για παράδειγμα πέρσι που φέραμε ισοπαλία, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα γιατί ο ΟΦΗ όπου και αν παίζει στοχεύει στη νίκη. Επειδή όμως δεν παίζουμε μόνοι μας και ειδικά αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ξέρουμε τι δυνατότητες έχει ο Ολυμπιακός, αλλά και πόσο δύσκολη έδρα είναι το Καραϊσκάκη, εμείς πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και καθοριστικό, ενδεχομένως σε μια νίκη του Ολυμπιακού και συμπληρώνοντας έξι πόντους μπαίνει πλέον πολύ γερά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και θα τα παίξει όλα για όλα με την Σάλκε. Βασική όμως προϋπόθεση είναι να κερδίσει την Μονπελιέ, το οποίο θα είναι δύσκολο και δεν θα έχει καμία σχέση με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που έγινε στην Γαλλία, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και δεν θέλει υποτίμηση η Μονπελιέ γιατί μπροστά έχει γρήγορους παίκτες οι οποίοι μπορούν να σου κάνουν ζημιά».

«Εμείς τον πρώτο λόγο» 

2/11/2012

«Εμείς τον πρώτο λόγο»
Την άποψη πως ο Πλατανιάς έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι του Σαββάτου (3/11) κόντρα στην Κέρκυρα, εξέφρασε ο Μηνάς Τζανής.

Μάλιστα, ο αμυντικός των Κρητικών υπογράμμισε πως παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΟΦΗ και ΑΕΚ αντίστοιχα η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του συλλόγου των Χανίων δεν έχει επηρεαστεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μηνάς Τζανής στην κάμερα της Nova:


Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι το μεγάλο ντέρμπι. Ερχόμαστε από δύο άσχημα αποτελέσματα και θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το αν η ψυχολογία μπορεί να αποδειχτεί κλειδί:

«Δεν πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, έχουμε τον πρώτο λόγο αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια:

«Η ομάδα ήταν άτυχη στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, τόσο με τον ΟΦΗ που αξίζαμε τη νίκη, όσο και με την ΑΕΚ που αν δεν αδρανούσαμε σε μία φάση θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Δεν είχαμε τύχη στα προηγούμενα ματς και πιστεύω ότι θα την έχουμε τώρα».

Για το αν φοβάται μήπως οι δύο ήττες χαλάσουν την ψυχολογία της ομάδας:

«Δεν το πιστεύω αυτό. Ξέρουμε που πατάμε, σε ποιά ομάδα βρισκόμαστε και τι στόχους έχουμε. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και θέλουμε να σωθεί η ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Μπάγεβιτς: «Έχουμε χάσει τζάμπα βαθμούς» 

2/11/2012

Μπάγεβιτς: «Έχουμε χάσει τζάμπα βαθμούς» 
Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει ο Ατρόμητος χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Έχουμε χάσει τζάμπα βαθμούς. Αν θέλουμε να μείνουμε κοντά στους στόχους μας, αυτό δεν επιτρέπεται», είπε ο τεχνικός των Περιστεριωτών.

Τι ανέφερε για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό.


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Εμείς αν θέλουμε να είμαστε κοντά στους στόχους, δεν επιτρέπεται να χάσουμε βαθμούς σε άλλα παιχνίδια, γιατί κατά τη γνώμη μου μερικούς βαθμούς σε κάποια παιχνίδια τους χάσαμε τζάμπα. Αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί ο αντίπαλος (Πανθρακικός) έχει αλλάξει προπονητή και του χρειάζονται οι βαθμοί γιατί είναι πολύ πίσω. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και πάρα πολύ σοβαροί για να κάνουμε προσπάθεια να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς.

Για την αλλαγή προπονητή στον Πανθρακικό: «Σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα πάντα έχει κίνητρο παραπάνω. Ο καινούριος προπονητής μπορεί να αλλάξει την ομάδα και θα δούμε τί θα γίνει. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πάρα πολύ σοβαροί γι' αυτό το παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι.

Για τις απουσίες των Επστάιν και Ιγκλέσιας: «Έχουμε αυτούς τους δύο παίκτες που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, όμως πιστεύω ότι οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν θα είναι καλοί».

Είσαι μέλος; Έχεις live streaming 

2/11/2012

Είσαι μέλος; Έχεις live streaming
Την δυνατότητα να δουν μέσω του υπολογιστή τους την Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα έχουν τα μέλη του… μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού. Αυτό έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε…

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

Εν όψει της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη που δεν θα μπορέσουν να έρθουν στο ΟΑΚΑ ( Τακτικά και Ηλεκτρονικά), να παρακολουθήσουν τη Συνέλευση ζωντανά μέσω live streaming. Προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Συνέλευση διαδικτυακά από το site μας, θα χρειαστεί να κάνουν σύνδεση στο λογαριασμό τους ( με username και password). Σύνδεση πραγματοποιείτε από το σχετικό link που βρίσκεται στην αρχική σελίδα και είναι κάτω από τον αριθμιτή μελών και χρημάτων.

Όσοι έχουν γίνει μέλη μέσω της ιστοσελίδας μας( δηλαδή έχουν πληρώσει μέσω visa ή mastercard), έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους, ένα "Όνομα Χρήστη" και ένα "Συνθηματικό". Χρησιμοποιώντας τα μπορούν να συνδεθούν στο προφίλ τους και την Κυριακή θα τους έχει εμφανιστεί το live streaming.

Όσοι έχουν γίνει μέλη, είτε από τα γραφεία μας, είτε από σημεία εγγραφής των μελών( ΟΑΚΑ-Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) δεν έχουν τους παραπάνω κωδικούς και θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή από την ιστοσελίδα μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ. Κατά την διαδικασία εγγραφής στην ιστοσελίδα μας, θα ζητηθεί στο τέλος ο αριθμός της κάρτας μέλους έτσι ώστε να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων. Μόλις ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση θα έχουν δημιουργήσει πλέον το δικό τους προφίλ και θα μπορούν να συνδέονται έτσι ώστε να δουν το live streaming.

Αν κάποιοι από εσάς δεν έχετε παραλάβει την κάρτα μέλους σας, θα λειτουργήσει το Σάββατο 10:00-16:00 το τηλεφωνικό μας κέντρο, έτσι ώστε να σας δοθεί ο κωδικός της κάρτας σας. Επίσης μπορείτε να αποστείλετε και e-mail στο info@paomprosta.gr. Απαραίτητο στοχείο για να σας δοθεί ο αριθμός της κάρτας σας είναι να μας αναφέρετε και στις 2 περιπτώσεις επικοινωνίας, τον αριθμό της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το live streaming να προσπαθήσουν να συνδεθούν άμεσα με το προφίλ τους, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν μπορούν, να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα τους.

400 ευρώ στους παίκτες της ΑΕΚ 

2/11/2012

400 ευρώ στους παίκτες της ΑΕΚ 
Η απόφαση των παικτών της ΑΕΚ να μη διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει πολλές αναγνώσεις.

Όπως γνώριζαν εκ των προτέρων όμως οι «κιτρινόμαυροι», θα έχει συγκεκριμένο -και μικρό- οικονομικό όφελος.

Παρόλο λοιπόν που η κίνησή τους έδωσε στον κόσμο μια μικρή έστω εικόνα της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν (ώστε να δοθούν στους χαμηλότερα αμειβόμενους) δεν ξεπέρασαν τα 400 ευρώ.

Αυτό το ποσό περιείχε ο φάκελος που παρέδωσε την Παρασκευή ο Ντίνος Παπαποστόλου στους αρχηγούς, μεταφέροντας και τις εξηγήσεις γιατί δεν είναι μεγαλύτερο. Δηλαδή, ότι η τιμή του ξενοδοχείου είναι πακέτο και -εκτός της διαμονής- συμπεριλαμβάνει το δείπνο την παραμονή του αγώνα, αλλά και ημιδιαμονή και δυο γεύματα (πρωινό και μεσημεριανό) την ημέρα του ματς. Με δεδομένο λοιπόν ότι όλα αυτά θα γίνουν κανονικά, τα χρήματα που γλιτώνει η ομάδα από τη μη διαμονή της είναι 400 ευρώ.

Κι επειδή τα λεφτά ήταν ελάχιστα για να μοιραστούν στους νεαρούς παίκτες, οι Γκερέιρο και Λαγός απέδειξαν ότι δεν είναι αρχηγοί μονάχα εντός γηπέδου: «Τσοντάροντας» από την τσέπη τους (ώστε να φτάσει στους μικρούς ένα ποσό στα όρια του αξιοπρεπούς) και δίνοντας έναν ακόμα λόγο ντροπής σ’ εκείνους που επέτρεψαν παίκτες οι οποίοι παίζουν στην ΑΕΚ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης.

«Οι παίκτες το μόνο υγιές κομμάτι της ΑΕΚ» 

3/11/2012

«Οι παίκτες το μόνο υγιές κομμάτι της ΑΕΚ» 
Η ΑΕΚ ζει με… μηχανική υποστήριξη μέχρι να έρθουν οι επενδυτές.

Και το μόνο υγιές κομμάτι που της έχει απομείνει, σύμφωνα με τον Γιάννη Κοντοέ, είναι οι παίκτες της.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Έλληνας μπακ υπεραμύνθηκε της απόφασης των «κιτρινόμαυρων» να μη διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι ήταν μια κίνηση που δεν μειώνει την ιστορία της ομάδας, αλλά δείχνει τη δύσκολη καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών της.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντοές στη NOVA

Για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ: «Χρειαζόμασταν τη νίκη για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα έχει αναπτερωθεί η ψυχολογία μας, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα. Οποιος πιστέψει ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά νομίζω ότι θα είναι γελασμένος και θα γυρίσουμε πολύ πίσω. Έχουμε κάνει μισό βήμα μπροστά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, έχουμε δύσκολη συνέχεια και μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα τελευταίοι στην βαθμολογία».

Για το αν παίζει ρόλο στην ψυχολογία το ότι η πρώτη νίκη ήρθε πριν τα ντέρμπι: «Παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας. Το θέμα για μας είναι ότι γενικότερα θέλαμε μια νίκη στα εύκολα παιχνίδια, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει. Τώρα στα επόμενα παιχνίδια η ψυχολογία σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι δύσκολα παιχνίδια και μας δεν είναι μόνος σκοπός τα ντέρμπι αλλά γενικότερα η συνολική πορεία της ομάδος».

Για τον Παναθηναϊκό: «Αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι σχεδόν ίδια ομάδα με την περσινή χρονιά, έχει τον περσινό κορμό, έχει πολλούς παίκτες ποιοτικούς. Εμείς μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα. Ακόμα και ο Μέσι είπε για την γαλλική ομάδα ότι όταν μαζεύονται αρκετοί νέοι παίκτες είναι δύσκολο το πλάνο, πόσω μάλλον σε εμάς που είμαστε μια νεανική ομάδα, αλλά δουλεύουμε σκληρά. Τώρα με τον νέο προπονητή προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη φιλοσοφία και νομίζω ότι αγωνιστικά τουλάχιστον θα τα καταφέρουμε.

Εμείς έχουμε περάσει πολλά ένα χρόνο τώρα που είμαστε στην ΑΕΚ, θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και μια νίκη σίγουρα θα την αφιερώσουμε στον κόσμο που μας έχει στηρίξει και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Φέτος το έχουμε δει και με τα εισιτήρια και με την παρουσία τους στο γήπεδο και μην ξεχνάμε πως όσους βαθμούς έχουμε πάρει, τους έχουμε πάρει εντός έδρας. Από ‘κει και πέρα αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και αναμένουμε τις εξελίξεις τις διοικητικές, ειδάλλως σε μια βδομάδα με δύο μπορεί να μην υπάρχει ΑΕΚ»
.

Για το Σάββατο αν θα πάνε στο ξενοδοχείο ή όχι: «Συζητάμε ακόμα με τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πει ότι η ομάδα δεν θα καταλύσει στο ξενοδοχείο. Από ‘κει και πέρα κάθε μέρα βρισκόμαστε με τα παιδιά, θα το συζητήσουμε ξανά αν χρειαστεί, αλλά αυτή την άποψη την έχει σεβαστεί και ο κόουτς. Δεν είναι κάτι που μειώνει την ιστορία, ούτε το όνομα της ΑΕΚ. Εμείς δεν έχουμε αποδείξεις για το τι συμβαίνει εδώ πέρα, έχουμε απλά ενδείξεις και μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ποια ακριβώς είναι η καθημερινότητά μας στο προπονητικό κέντρο.

Από ‘κει και πέρα θα το κρίνει ο χρόνος το αποτέλεσμα, όπως την προηγούμενη βδομάδα πήραμε την πρωτοβουλία κάποια άτομα και πήγαμε και ζητήσαμε λεφτά πριν τον αγώνα με τον Πλατανιά, δεν ήταν τυχαίο. Όπως βγάλαμε και ανακοίνωση για να έρθει ο κόσμος, ξέραμε ότι μπορεί να ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ. Όλα αυτά που κάνουμε τα έχουμε σκεφτεί πιο πριν και έχουμε σκεφτεί και τις συνέπειες. Δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο και ούτε φοβόμαστε μήπως παίρνουμε κάποιο ρίσκο. Αυτή τη στιγμή το μόνο υγιές κομμάτι είναι αυτό των ποδοσφαιριστών και αυτό που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων, το οποίο δεν μπορεί να το χαλάσει κανένας»
.

Για το αν νιώθουν πικρία για αυτά που γίνονται στην ομάδα: «Βρίσκομαι ένα χρόνο στην ομάδα και έχουν αλλάξει τα πάντα, από πρόεδρο, προπονητή και ποδοσφαιριστές. Αυτό που μένει είναι μόνο ο κόσμος και αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντί τους. Γενικότερα είναι δύσκολο. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα, είναι δύσκολο. Και όταν ακούς από το στόμα του πρόεδρου ότι μόνη λύση είναι αν θα έρθουν κάποιοι επενδυτές τους οποίους εμείς δεν τους έχουμε γνωρίσει, αυτό όπως καταλαβαίνετε μας επηρεάζει άμεσα. Όχι μόνο εμένα, αλλά οποιονδήποτε είναι στην οικογένεια της ΑΕΚ και δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, είναι και οι εργαζόμενοι».

Η διαμάχη για τα τηλεοπτικά στο Δ.Σ. της λίγκας 

3/11/2012

Η διαμάχη για τα τηλεοπτικά στο Δ.Σ. της λίγκας Οι κ.κ. Παναγόπουλος και Βρέντζος
Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η Σούπερ Λίγκα θα έχει στείλει στη NOVA επιστολή με την οποία θα τοποθετείται υπέρ του συνδρομητικού καναλιού στο θέμα της δικαστικής διαμάχης με τον ΣΚΑΪ και θα παίρνει θέση για τη στάση του Παναθηναϊκού στο δικαστήριο. Μέχρι τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η θέση των «πρασίνων» που ζήτησαν χρόνο. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο της διαμάχης που ξέσπασε στον συνεταιρισμό με φόντο τα τηλεοπτικά.

Είναι γνωστό πως την περασμένη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Πειραιά, εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η NOVA κατά του ΣΚΑΪ προκειμένου το κανάλι του Φαλήρου να μην μεταδίδει στιγμιότυπα από τα ματς της Σούπερ Λίγκας. Η αίτηση απορρίφθηκε, ωστόσο αυτό που προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις της διοργανώτριας και του συνδρομητικού καναλιού, είναι πως στο δικαστήριο παρουσιάστηκε επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία οι «πράσινοι» έπαιρναν ουσιαστικά θέση υπέρ του ΣΚΑΪ.

Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού να εξηγήσει τη στάση του, δεδομένου ότι και οι 16 ομάδες έχουν παραχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα αποκλειστικά στη NOVA. Εξάλλου, και το συνδρομητικό κανάλι είχε ζητήσει μια επιστολή εκ μέρους της λίγκας που θα περιελάμβανε την τοποθέτησή της υπέρ του καναλιού, αλλά παράλληλα θα καταδίκαζε και την ενέργεια του Παναθηναϊκού στο δικαστήριο.

Εντός του Δ.Σ., όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός επί του θέματος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε το εξής: «Αυτό που παρουσιάστηκε στη δίκη, δεν ήταν επιστολή δική μας προς το δικαστήριο. Ήταν μια ανακοίνωση που είχαμε βγάλει και απλά την πήρε ο ΣΚΑΪ και την προσκόμισε. Ουδέποτε εμείς στείλαμε επιστολή στο δικαστήριο».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Παναγόπουλου, προκάλεσε απορίες αλλά και τα αρνητικά σχόλια αρκετών εκ των μελών του συνεταιρισμού, καθώς ήταν κοινή διαπίστωση ότι ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έβγαλε μια τέτοια ανακοίνωση, ποτέ δεν δημοσιεύτηκε κάτι σχετικό στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» ή αλλού, ούτε καν έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν κάποια σχετική δήλωση από «πράσινα» χείλη.

Όταν η κουβέντα πήγε στο θέμα της επιστολής που πρέπει να σταλεί στη NOVA και με την οποία ο συνεταιρισμός θα καταδίκαζε και την ενέργεια του Παναθηναϊκού, όλα τα μέλη τα λίγκας συμφώνησαν να σταλεί η επιστολή, εκτός των «πρασίνων» που είπαν να μην σταλεί τίποτα ακόμη. Ο Χρήστος Παναγόπουλος είπε: «Να μην στείλουμε ακόμη τίποτα, μήπως και γίνουμε “ένα”. Να είμαστε και οι 16 σύμφωνοι με την επιστολή»!

Ο πρόεδρος της λίγκας, Γιάννης Μώραλης του απάντησε: «Πώς και γιατί θα γίνει αυτό; Θα αλλάξετε στάση;».

Το λόγο σε εκείνο το σημείο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, που είπε τα εξής απευθυνόμενος στον κ. Παναγόπουλο: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ίσα-ίσα, ο Παναθηναϊκός πρωτοστάτησε για να επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Όμως προφανέστατα, εσείς και ο κ. Αλαφούζος, χρησιμοποιείτε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του ΣΚΑΪ. Έχετε σκοπό να ανατρέψετε το τηλεοπτικό συμβόλαιο για ίδιον όφελος».

«Μα τι είναι αυτά που λέτε;», απάντησε ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού, και πρόσθεσε: «Δώστε μου μια μέρα να δούμε τι θα γίνει».

«Τι ακριβώς να περιμένουμε;», του απάντησαν οι υπόλοιποι.

Εν τέλει και στο πλαίσιο της γενικότερης συναίνεσης, οι 15 της Σούπερ Λίγκας συμφώνησαν να περιμένουν μια νέα και επίσημη τοποθέτηση από τον Παναθηναϊκό για τη στάση που τελικά θα κρατήσει στο επίμαχο θέμα.

Ο συνεταιρισμός θα περιμένει τον Παναθηναϊκό έως το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και θα φύγει κανονικά η επιστολή στήριξης προς τη NOVA, με την οποία (αν δεν αλλάξουν στάση οι "πράσινοι" και δεν συμπορευτούν) θα καταδικάζεται η ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να στείλει επιστολή στο δικαστήριο υπέρ του ΣΚΑΪ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Σούπερ Λίγκα περιορίστηκε στο να ανακοινώσει το εξής: «Η Super League επιθυμεί την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας με την FORTHNET/NOVA, περιλαμβανομένου του αποκλειστικού χαρακτήρα των στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League».

Preview: Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15, Novasports1) 

3/11/2012

Preview: Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15, Novasports1) 
Εν μέρει και οι δύο θέλουν να μπουν με το... δεξί σε νέα εποχή.

Ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τον Πανθρακικό για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους μεν Περιστεριώτες να θέλουν να αφήσουν πίσω τα έξι τελευταία παιχνίδια όπου αγνοούν τη νίκη και τους δε Θρακιώτες να πάρουν το τρίποντο στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του αγώνα στο sport-fm.gr.

Ατρόμητος

Δεδομένα, έξι ματς χωρίς νίκη είναι πολλά για τον Ατρόμητο. Όπως τόνισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ομάδα του έχει χάσει τζάμπα βαθμούς. Απέναντι στον Πανθρακικό είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμούς, ωστόσο καλείται να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Με δύο πονοκεφάλους θα παρατάξει τους «κυανόλευκους» ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Ο Ματίας Ιγκλέσιας είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει, ενώ το απρόοπτο ήρθε από το «μέτωπο» του Ντένις Επστάιν.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έκανε σχεδόν όλη την εβδομάδα θεραπεία και ήταν λογικό επακόλουθο να αποκλειστεί από την αποστολή για το συγκεκριμένο ματς. Αντίθετα, ο Τάσος Καραμάνος είναι στους 18 «εκλεκτούς», αφού ξεπέρασε το πρόβλημά του, ενώ δεν αποκλείται ο «Ντούσκο» να προβεί σε αλλαγές, κυρίως μεσοεπιθετικά.

Η αποστολή του Ατρόμητου: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Καλλέργης, Καραμάνος, Μπάλλας, Καραγκούνης, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Δημούτσος, Κούτσι, Καραμάνος, Μπέλιτς.

Πανθρακικός

Ο Σάββας Παντελίδης αποτελεί παρελθόν. Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε το «τιμόνι» του Πανθρακικού και καλείται να την βάλει σε ανοδική... τροχιά. Την περασμένη αγωνιστική, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για σχεδόν 90', πάλεψε πολύ, παρά την ήττα από τον Πανιώνιο στο τέλος. Με έξι βαθμούς βρίσκεται πολύ χαμηλά και χρειάζεται άμεσα βαθμολογική... ανάσα.

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των νεοφώτιστων για το ματς στο Περιστέρι. Ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος αποχώρησε στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, έχοντας ενοχλήσεις στο γόνατο και αναγκαστικά έμεινε εκτός αποστολής. Φυσικά, εκτός 18αδας έμεινε και ο τερματοφύλακας, Γιώργος Αθανασιάδης, λόγω της αποβολής του στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Η αποστολή του Πανθρακικού: Αντίλοβιτς, Κουτσόπουλος, Σερφά, Μελίσσης, Μακρυδημήτρης, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Βιγιαρέχο, Κάσελαν, Μουνάφο, Λαδάκης, Πρίττας, Βαϊρουα, Μπαικαρά, Μίνγκας, Λουσέρο, Παπαδόπουλος, Κυβελίδης.

Preview: Παλατανιάς-Κέρκυρα (17:15 Novasports 2) 

3/11/2012

Preview: Παλατανιάς-Κέρκυρα (17:15 Novasports 2) 
Με διαφορετικά… συνθήματα ξεκινούν Πλατανιάς και Κέρκυρα στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στα Περιβόλια.

Ανάκαμψη και επιστροφή στις επιτυχίες αυτό που θέλουν οι Χανιώτες, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα οι «Φαίακες» επιθυμούν να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάνουν το τελευταίο διάστημα.

Πλατανιάς

Με… σύνθημα την ανάκαμψη και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ο Πλατανιάς υποδέχεται την Κέρκυρα στα Περιβόλια για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μετά τις ήττες στα παιχνίδια με ΟΦΗ και ΑΕΚ, οι Χανιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και το παιχνίδι με τους «Φαίακες» φαντάζει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς η Κέρκυρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ένας αρκετά επικίνδυνος αντίπαλος. Στο πλευρό τους οι παίκτες του Πλατανιά θα έχουν και τους φιλάθλους τους, οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα τους και αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο. Στα θετικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Χατζηνικολάου έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, για να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτας, Ναζλίδης, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

Preview: Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30, Novasports 2) 

3/11/2012

Preview: Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30, Novasports 2) 
Με… φουλ ροτέισον (λόγω Μονπελιέ) ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός να υποδεχθεί τον ΟΦΗ, για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στόχος η επιστροφή στις νίκες, χωρίς απώλειες καθώς ακολουθεί κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς, ξανά στο «Καραϊσκάκη».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη απώλεια βαθμών μόλις την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Επόμενος αντίπαλος, πριν την αναμέτρηση με την Μονπελιέ, ο ΟΦΗ. Κάτι που οδηγεί στον Λεονάρντο Ζαρντίμ να φρεσκάρει αρκετά την ενδεκάδα. Τραυματίες είναι οι Κοντρέρας, Φουστέρ, Τζεμπούρ (σε αυτούς βάλτε και τους Ιμπαγάσα, Παπαδόπουλο), ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Μοδέστο.

Πέραν του Κάρολ στον «άσο», των Μανωλά, Σιόβα που εκτός απροόπτου θα συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και του Μήτρογλου που θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, όλες οι άλλες θέσεις είναι ανοικτές. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατά νου να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς (βλ. Τοροσίδη, Χολέμπας, Μανιάτη, Αμπντούν). Ή διαφορετικά να χρησιμοποιήσει άλλους ποδοσφαιριστές του που δεν έχουν αρκετό χρόνος συμμετοχής.

Για παράδειγμα τον Ντιακιτέ στα χαφ ή δεξιά στην άμυνα, θέση στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί και ο Παπάζογλου. Στο αριστερό άκρο δεν είναι απίθανο να ξεκινήσει ο Ζαραδούκας, ο οποίος βρήκε θέση στην αποστολή. Υποψήφιος για μια θέση στα χαφ είναι ο Φέισα και μεσοεπιθετικά οι Λυκογιάννης, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος.

Η 19μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Ζαραδούκας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης, Μασάντο, Ντιακιτέ.

ΟΦΗ:

Ο ΟΦΗ προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού πήρε βαθμό από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (2-2) στο «Γεντί Κουλέ». Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε δύο αλλαγές, καθώς ο Σίσιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο κι έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Μονιάκης έχει συμπληρώσει κάρτες.

Με αυτά τα δεδομένα οι Κρητικοί θα αγωνιστούν με τερματοφύλακα τον Γουναρίδη, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Βάντο, Σόουζα, Κουρδάκη, Ζαχαράκη, αμυντικά χαφ τους Βερόν, Ιωαννίδη, μπροστά τους τον Λαμπρόπουλο, στα άκρα τους Κουτσιανικούλη, Ζορμπά και μοναδικό προωθημένο τον Παπάζογλου.

Η 20μελής αποστολή: Γουναρίδης, Αγριμάκης, Μπούρμπος, Ζαχαράκης, Βάντο, Βαλεριάνος, Κουρδάκης, Σόουζα, Σαρ, Χαριτωνίδης, Βερόν, Μπανούσης, Ιωαννίδης, Ζορμπάς, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Νύκταρης και Περογαμβράκης.

SUPER LEAGUE:9η αγωνιστικη

3/11/2012

Πού ‘ναι η μπάλα; 
Πόσες φορές τελευταία δεν το ξεστόμισες;

Και πόσες δεν θα το ξεστομίσουμε όλοι προσεχώς -μετά και τα νέα μέτρα;

Όχι όμως!

Μπορεί μεταφορικώς να έχουμε χάσει σχεδόν όλοι την μπάλα, αλλά κυριολεκτικώς αρνούμαστε!

Γιατί αυτό το Σ/Κ ο Ολυμπιακός ζεσταίνεται με τσικουδιές (και ΟΦΗ) ενόψει Μονπελιέ.

Ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ σκοτώνονται για… Champions League στην πλατεία. Και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ αποδεικνύουν πως τα ντέρμπι δεν πεθαίνουν ποτέ στο ΟΑΚΑ!

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη όλων των αγώνων από το sport-fm.gr.


Σάββατο, 3/11

Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15, NovaSports 1)

Θυμάσαι τότε που… νικούσες; Ανήμερα της συμπλήρωσης δυο μηνών από τότε που πανηγύρισε τελευταία φορά (με τον ΠΑΟΚ), ο Ατρόμητος πρέπει επειγόντως να φρεσκάρει τη μνήμη του. Γιατί αν κάνει μια ακόμα ισοπαλία (σαν τις πέντε στα έξι τελευταία ματς) η μουρμούρα θα φουντώσει στο Περιστέρι. Και θα πλησιάσει εκείνη που δημιουργήθηκε στον Πανθρακικό έπειτα από τρεις σερί ήττες στο «σπίτι» του, που είχαν αποτέλεσμα τα… κλειδιά να παραδοθούν στον Δερμιτζάκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου


Πλατανιάς-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 2)

Δεν χάθηκε κι ο κόσμος… Μόνο δυο παιχνίδια για τον Πλατανιά. Κι αν η ήττα με τον ΟΦΗ «πόνεσε» (κρητικό ντέρμπι γαρ) εκείνη με την ΑΕΚ δεν τη λες και «εκτός προγράμματος». Έτσι θα χαρακτηριστεί όμως -για ομάδα που παραμένει παρόλα αυτά στην πέμπτη θέση- πιθανή αποτυχία με την Κέρκυρα. Αν και οι μεταμορφωμένοι Φαίακες (επικρατώντας ΟΦΗ και Πανιωνίου και τσιμπώντας πόντους από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) δεν μοιάζουν εύκολο θύμα για… έναρξη ανάκαμψης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Περιβολίων


Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30, NovaSports 2)

Δια-κρητικά και όμορφα… Τρεις μέρες πριν ξαναπεί δυο «γαλλικά» με τη Μονπελιέ και προσπαθήσει να γίνει σοβαρός υποψήφιος για πρόκριση στο Champions League, ο Ολυμπιακός έχει άλλη «υποχρέωση»: Να προθερμάνει τον κόσμο του στο «Καραϊσκάκη», να καθαρίσει τον ΟΦΗ και να κρατήσει σε απόσταση όποιον πιστεύει ότι μπορεί να τον κυνηγήσει. Τους Κρητικούς πάλι… δεν τους κυνηγάει κανείς. Ίσα-ίσα που θα τους υποκλιθεί ξανά, αν προσθέσουν οτιδήποτε στη συγκομιδή πέντε πόντων με ΠΑΟΚ, Πλατανιά και ΠΑΟ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Κυριακή, 4/11

SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, NovaSports 1)

Είμαστε εμείς, αλλά είσαστε κι εσείς… Συγκάτοικοι στο ισόγειο της βαθμολογίας, ακρίτες και Βοιωτοί δεν έχουν χρόνο να τσακωθούν ποιος είναι χειρότερος. Διότι η Ξάνθη πήρε… κατιτίς στη Βέροια (μετά από τέσσερις σερί ήττες). Πρέπει να ψάξει όμως και καμιά νίκη. Κι ο Λεβαδειακός όλο και κάτι τσίμπησε με Ατρόμητο και Αστέρα (λευκές ισοπαλίες). Πρέπει να ψάξει όμως το και πρώτο γκολ του σε άλλο παιχνίδι φέτος (!) μετά τα μαζεμένα τρία που είχε βάλει στον Πανιώνιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια


Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NovaSports 3)

Λάμψε… λίγο παραπάνω! Ο Αστέρας δεν έχασε ούτε στη Λιβαδειά. Η ποιότητά του όμως τον υποχρεώνει να δει κι αλλιώς το αποτέλεσμα: Όχι ως έναν ακόμα πόντο, αλλά και ως μια χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει την τρίτη θέση. Εκεί όπου θα προσπαθήσει ξανά να αγχώσει τον ΠΑΟΚ, κρατώντας το απόλυτο στην Τρίπολη. Για όλα αυτά βέβαια αντίρρηση θα ‘χει πιθανότατα ο ΠΑΣ. Με καλή ψυχολογία και οδηγό την τριάρα που έριξε (στην Κομοτηνή) την τελευταία φορά που απομακρύνθηκε από τους «Ζωσιμάδες».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης


Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 1)

Ποιο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Ντέρμπι έχει και νωρίτερα! Και τι ντέρμπι! Με άρωμα… Champions League. Διότι άντε να απαγορεύσεις τα όνειρα στον Πανιώνιο μετά την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Μετά το τρίτο διπλό του (στην Κομοτηνή). Και άντε να πείσεις τον ΠΑΟΚ ότι δεν αδίκησε τον εαυτό του -για δεύτερη σερί φορά μακριά από την Τούμπα- στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Και ότι δεν έχει την ευκαιρία να διορθώσει τη «γκέλα» με μια νίκη που θα τον ξαναφέρει στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Τα ντέρμπι είναι αθάνατα! Τι κι αν ο Παναθηναϊκός κρατιέται με δυσκολία όρθιος (αγωνιστικά); Τι κι αν η ΑΕΚ παλεύει για την επιβίωση (και αγωνιστικά και διοικητικά); Κόντρες σαν τις δικές τους δεν πεθαίνουν ποτέ! Χωρίς νίκη στην έδρα τους, οι «πράσινοι δεν έχουν περιθώρια να την αναβάλλουν ξανά. Κι η «Ένωση» όμως έχει πολλούς λόγους να τους υποχρεώσει: Τ’ όνομα, τη βαθμολογία και την ανάγκη να πείσει τον κόσμο της πως η νίκη με τον Πλατανιά ήταν μόνο η αρχή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Δευτέρα, 5/11

Άρης-Βέροια (19:30, NovaSports 2)

Υπάρχει ζωή… στον Άρη! Και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις. Αρκεί να ‘χεις δει τους «κίτρινους» να συνέρχονται από τις σφαλιάρες με ΠΑΟΚ και Πλατανιά και να μοιράζουν ελπίδες με τους «αιώνιους»: Τσιμπώντας πόντο από τον Παναθηναϊκό και κάνοντας ευχαριστημένο σχεδόν τον Ολυμπιακό που δεν έχασε. Η σωτηρία όμως έχει δρόμο. Και μια Βέροια μπροστά -που δεν έχει νίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αποδεδειγμένα ικανότητες για ζημιές.


Η επόμενη αγωνιστική 10η

Σάββατο, 10/11

ΟΦΗ-Βέροια (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-SKODA Ξάνθη (17:15)
Λεβαδειακός-Άρης (19:30)

Κυριακή, 11/11

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17:15)
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα, 12/11

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30)

Η προσοχή στον ΟΦΗ... 

3/11/2012

Η προσοχή στον ΟΦΗ... 
Στα νικηφόρα αποτελέσματα, λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με την Μονπελιέ, θέλει να επιστρέψει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, όμως μετά την ισοπαλία με τον Άρη οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πραγματοποιήσουν μία καλή εμφάνιση και να… καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι απέναντι στους Κρητικούς. Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου και δεν θέλει να δει την εμφάνιση ανάλογη με εκείνη που πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Πορτογάλος τεχνικός λόγω της κρισιμότητας του αγώνα της Τρίτης και των προβλημάτων που υπάρχουν αναμένεται να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες που δεν είχαν τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ. Για τη θέση του δεξιού μπακ ο Ζαρντίμ σκέφτεται να ξεκουράσει τον Τοροσίδη, ο οποίος είχε τα ευχάριστα «τρεχάματα» για τη γέννηση της κόρης του. Αν συμβεί αυτό, τότε ένας εκ των Μανιάτη ή Ντιακιτέ θα αγωνιστεί στα δεξιά της άμυνας. Από εκεί και πέρα, στις υπόλοιπες θέσεις στα μετόπισθεν θα παίξουν οι Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Φέισα (ή ο Ντιακιτέ), ο οποίος δίπλα του θα έχει τους Μασάντο και Γκρέκο. Την τριπλέτα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Βλαχοδήμος και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ζαραδούκας, Παπάζογλου, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Λυκογιάννης. Εκτός έμειναν οι Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Κοντρέρας, Τζεμπούρ και Μοντέστο.

Προϊστορία

Μόλις μία φορά έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τον ΟΦΗ μέσα στην έδρα του και άλλες τέσσερις το ματς έχει λήξει χωρίς νικητή. Στα υπόλοιπα 32 ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες οι Πειραιώτες έχουν επικρατήσει απέναντι στους Κρητικούς.

Όσον αφορά την τελευταία αναμέτρησή τους φαληρικό γήπεδο, Ολυμπιακός και ΟΦΗ είχαν έρθει ισόπαλοι 2-2, αν και οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί να κερδίζουν με 2-0 με γκολ του Τζεμπούρ και τους Μιραλάς.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

29/10/11 Ολυμπιακός-Ο.Φ.Η. 2-2 (45' Τζεμπούρ, 62' Μιραλάς - 73' Μάντζιος, 77' Γεωργίου)
25/01/09 Ολυμπιακός-Ο.Φ.Η. 2-1 (7' Ντιόγο, 67' Γκαλέτι - 62' Σίμιτς)
23/09/07 Ολυμπιακός-Ο.Φ.Η. 6-2 (7' Σέζαρ, 20', 39' Λούα Λούα, 25', 43' Κοβάσεβιτς, 74' Τζόρτζεβιτς - 13' Σφακιανάκης, 88' αυτ. Τοροσίδης)
28/01/07 Ολυμπιακός-Ο.Φ.Η. 4-1 (31', 42', 90' πεν. Τζόρτζεβιτς, 59' Καστίγιο - 49' Ντρούλιτς)

Με το ένα πόδι έξω από την Παιανία 

3/11/2012

Με το ένα πόδι έξω από την Παιανία 
Την πόρτα της εξόδου στην Παιανία είναι πιθανό να περάσουν δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκό. Για διαφορετικούς λόγους ο Σεμπαστιάν Λέτο και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ενδέχεται να αποτελέσουν παρελθόν για το «τριφύλλι» τον ερχόμενο Ιανουάριο. Αδιάφορος θεωρείται ο Γάλλος στόπερ, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει το μυαλό του στο εξωτερικό.

«Φακελωμένος» ο Μπουμσόνγκ

Έτοιμοι είναι στον Παναθηναϊκό να λύσουν τη συνεργασία με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στα χέρια του ολόκληρο τον ιατρικό φάκελο του Γάλλου στόπερ, ο οποίος όταν πλησιάζει η περίοδος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους επικαλείται νέες ενοχλήσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» και οι διοικούντες θεωρούν ότι ο 33χρονος παίκτης δεν επιθυμεί να προσφέρει άλλο στην ομάδα.

Δεν αποκλείεται ο «Μπουμ» τον Ιανουάριο να ακολουθήσει τον δρόμο του Κώστα Κατσουράνη, όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διεθνούς χαφ.

Ο λόγος είναι τα χρήματα που απαιτούνται για τη λύση του συμβολαίου του Γάλλου και ανέρχονται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται ο Παναθηναϊκός να σπαταλήσει ένα τέτοιο ποσό και ίσως παιχθούν πολλά «επεισόδια» μέχρι να φτάσει η ΠΑΕ στα άκρα.

«Φευγάτος» και ο Λέτο

Την πόρτα της εξόδου από την Παιανία ενδέχεται να περάσει ακόμη ένας «πράσινος». Ο λόγος για τον Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος μετά την άρνησή του να κάνει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, φαίνεται ότι μετράει μέρες στην ομάδα.

Η εφημερίδα «Goal News» αναφέρει ότι ο Αργεντινός δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει τον νέο διακανονισμό για την μετάθεση των χρημάτων που έχει λαμβάνειν από το «τριφύλλι». Ωστόσο, δεν θέλει να επεκτείνει για ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του.

Αυτό, μάλιστα, προκύπτει και από τις συζητήσεις που έχει ο ίδιος και ο μάνατζέρ του με τη διοίκηση. Η ΠΑΕ του έχει προτείνει διάφορους οικονομικούς τρόπους, όμως συνεχώς ακούει το «όχι» του 26χρονου παίκτη. Ο Λέτο παρουσιάζεται «ξενερωμένος» από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα και την έλλειψη προοπτικής δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις δικές του φιλοδοξίες.

Για αυτό τον λόγο «φουντώνει» στο μυαλό του το σενάριο να αγωνιστεί σε έναν σύλλογο του εξωτερικού. Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να υπογράψει τον διακανονισμό, ο Αργεντινός δεν ξεχνάει ότι οι άνθρωποι της ομάδας στάθηκαν στο πλευρό του και τον στήριξαν όταν εκείνος υπέστη τον σοβαρό τραυματισμό που τον έχει κρατήσει τόσο καιρό εκτός δράσης.

Όχι άλλο… χαρτζιλίκι 

3/11/2012

Όχι άλλο… χαρτζιλίκι
Την ανακοίνωση των αποφάσεων του Δημήτρη Βιντιάδη περιμένουν στην ΑΕΚ, προκειμένου να μπει ρευστό στα ταμεία και να πάψει η έλλειψη χρημάτων να αποτελεί αιτία τριβής μεταξύ διοίκησης και παικτών. Τις τελευταίες μέρες οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν διαταραχθεί, όχι τόσο λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές καθώς ο Ανδρέας Δημητρέλος διαχειρίζεται τα πενιχρά έσοδα και προσπαθεί να καλύψει τρύπες από παντού, όσο για τους χειρισμούς της.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη των «παλιών» παικτών στον πρόεδρο την Τετάρτη, όπου ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι. Ακολούθησε την επόμενη μέρα η αιχμή του αντιπροέδρου Γιώργου Γρυσμπολάκη, ο οποίος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 χαρακτήρισε άκαιρη την αντίδραση των παικτών εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες ενέμειναν στην απόφασή τους να μην αποσυρθούν σε ξενοδοχείο για να εξοικονομηθούν χρήματα και να δοθούν στους χαμηλόμισθους της ομάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η ΠΑΕ παρέδωσε χθες στους «παλιούς» έναν φάκελο με 414 ευρώ (!), χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την πρωτοβουλία τους, ενώ φρόντισε να γίνει γνωστό αυτό στον Τύπο.

Οι ποδοσφαιριστές θεώρησαν πως με τη στάση της αυτή η διοίκηση θέλησε να τους εκθέσει και να αποδείξει πως η απόφαση να μην αποσυρθεί η ομάδα στο ξενοδοχείο δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα. Ο εκνευρισμός στις τάξεις των παικτών ήταν διάχυτος. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως οι πιο υψηλόμισθοι της ομάδας «τσόνταραν» από ένα ποσό και συγκέντρωσαν 500 ευρώ για να μοιραστούν μαζί με τα 413 στους συμπαίκτες τους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Οι έλεγχοι τελείωσαν

Μετά τους ελέγχους στην Εφορία, χθες ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ και ο ορκωτός λογιστής, που τα τελευταία χρόνια υπογράφει τους ισολογισμούς της ομάδας και ανέλαβε έναν άτυπο επικαιροποιημένο ισολογισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, έστειλε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

«Ό,τι έλεγχος ήταν να γίνει, πλέον έχει γίνει», έλεγαν χθες από τη διοίκηση της ΠΑΕ και πλέον περιμένουν τις αποφάσεις του Δημήτρη Βιντιάδη και των συνεργατών του. Αυτές αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας πως το deal θα ολοκληρωθεί, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

* Η προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, 19:30) ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση στις 18:00. Ο Έβαλντ Λίνεν καταλήγει σε ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Κωνσταντόπουλο, Κοντοέ, Βλάχο, Γιάγκο, Κουτρουμπή, Φέτση, Κορδέρο, Λαγό, Φούντα, Γκερέιρο και Φουρτάδο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Γερμανό τεχνικό, που έστειλε να παίξουν με την ομάδα Νέων (και συνεπώς θα είναι εκτός 18άδας) τους Κουρέλα και Γροντή.

Περιμένει τον Βελάσκες 

3/11/2012

Περιμένει τον Βελάσκες
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είδε μέσα στην εβδομάδα τον Λουκά Βύντρα να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ περιμένει στη σημερινή προπόνηση να δει τι θα κάνουν ο Σέμα Βελάσκες και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Αν ο πρώτος συμμετάσχει κανονικά και είναι στην αποστολή, θα παίξει δίπλα στον Βύντρα. Σε διαφορετική περίπτωση βασικός υποψήφιος είναι ο πιτσιρικάς ή ο Φερέιρα θα αναγκαστεί να βρει πάλι λύση εκ των έσω.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι αυτά τα προβλήματα τραυματισμών ότι έχουν επηρεάσει την ομάδα. Τα προβλήματα είναι συνεχή από την αρχή της χρονιάς και δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αμυντική γραμμή.

Εν τω μεταξύ, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει και ο Κουίνσι. Ο Στέργος Μαρίνος αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η παρουσία του στην «πράσινη» αποστολή φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολη.

Έτσι είναι πιθανό ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός να αγωνιστεί στη θέση του 25χρονου παίκτη, ο οποίος θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Πάντως, το πιο πιθανό είναι να προφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί στον αγώνα με την Λάτσιο.

Όσον αφορά τους τραυματίες, ο Μαυρίας υποβλήθηκε σε θεραπεία και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ Πίντο και Μπουμσόνγκ έκαναν θεραπεία.

Η ενδιαφέρουσα πρόταση του ΟΦΗ 

3/11/2012

Η ενδιαφέρουσα πρόταση του ΟΦΗ
Την αλλαγή της ποινής για τις ομάδες που δεν καταφέρνουν να πάρουν αδειοδότηση για να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λίγκα πρότεινε ο Μάνθος Πουλινάκης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΦΗ (μία εκ των ομάδων που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα) εισηγήθηκε το 40% των εσόδων από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών μέσω της Λίγκας να αποτελεί το ανώτατο όριο του μεταγραφικού μπάτζετ των ομάδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το υπόλοιπο 60% των εσόδων να προορίζεται για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών των ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, με ανώτατο όριο τις 48 ενιαίες δόσεις. Τέλος, οι Κρητικοί προτείνουν τη δημιουργία επιτροπής παρόμοιας με εκείνη της γαλλικής λίγκας, η οποία θα γνωμοδοτεί ανά εξάμηνο (πριν απο κάθε μεταγραφική περίοδο) για την πορεία των οικονομικών θεμάτων των ΠΑΕ.

Αυτό το σημείο ήταν το μοναδικό στο οποίο πρόλαβε να μιλήσει ο Αλαφούζος, λέγοντας ότι η πρόταση του ΟΦΗ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα θέλει να «ψυλώσει» 

3/11/2012

Τώρα θέλει να «ψυλώσει» 
Η βελτίωση της βαθμολογικής του θέσης είναι ο επόμενος στόχος του Άρης, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχει δείξει πολύ καλά δείγματα. Οι «κίτρινοι» θέλουν να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας και για αυτό τον λόγο θέλουν να κάνουν το απόλυτο στους αγώνες που ακολουθούν.




Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν στα παιχνίδια με Βέροια, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο κόντρα στους «αιώνιους» αντιπάλους. Το τεχνικό δίδυμο της ομάδας κρατάει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα, αφού γνωρίζουν την κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν.

«Τα ματς που ακολουθούν είναι πιο δύσκολα από τον αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό, διότι θα κληθούμε να διαφοροποιήσουμε την τακτική μας και θα έχουμε εμείς τον τίτλο του φαβορί. Χρειάζεται, όμως, να δείξουμε την ίδια διάθεση και να καταβάλλουμε την ίδια προσπάθεια ώστε να μαζέψουμε βαθμούς και να διώξουμε το άγχος των τελευταίων θέσεων», είπαν οι δύο προπονητές στους παίκτες πριν από την προπόνηση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κώστας Καζναφέρης θα κρίνει την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Άρης απέναντι στη Βέροια. Ο 25χρονος παίκτης έκανε χθες ατομικό πρόγραμμα, όμως σήμερα θα προσπαθήσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Αν τα καταφέρει, τότε θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας που αφήνει η απουσία του τιμωρημένου Ψυχογιού. Πάντως, οι Πασσιαλής και Μπουγιουκλής δοκίμασαν τον τον Μπάμπη Οικονομόπουλο στο δεξί άκρο και τον Σουνά στον άξονα, αφού θέλουν ένα πιο επιθετικό χαφ απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου