ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το βάρος στους Χάινς και Μαυροειδή

Το βάρος στους Χάινς και Μαυροειδή

Οι Χάινς και Μαυροειδής θα πρέπει να καλύψουν το κενό του αποχωρήσαντα Ντόρσεϊ κόντρα στην Τσεντεβίτα. Ο Κάιλ είναι σούπερ, αλλά ο Έλληνας σέντερ χρειάζεται να ανεβάσει την απόδοση του.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον Ολυμπιακό, με τον Τζόι Ντόρσεϊ να αποχωρεί από την ομάδα, οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Παρασκευή (2/11) στο ΣΕΦ (21:00) την Τσεντεβίτα με έναν παίκτη λιγότερο και μόνο με δύο σέντερ.

Το βάρος, λοιπόν, αυτές τις μέρες, θα πέσει κυρίως στους Κάιλ Χάινς και Δημήτρη Μαυροειδή, οι οποίοι πέρα ότι θα αγωνιστούν περισσότερο, θα πρέπει να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι ώστε να καλύψουν το κενό του αποχωρήσαντα Τζόι Ντόρσεϊ. Βέβαια για τον ύψους 1.98μ. σέντερ δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παρουσιάζοντας σταθερή απόδοση και μία σοβαρή εικόνα εντός παρκέ, παίζοντας με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση σε κάθε παιχνίδι.

Το θέμα, λοιπόν, είναι να ανεβάσει περισσότερο την απόδοση του ο Έλληνας διεθνής ψηλός, βοηθώντας κυρίως στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Μέχρι στιγμής βέβαια στην Ευρωλίγκα δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ. Συνολικά σε τρεις αγώνες μετράει μόλις 11 λεπτά συμμετοχής, ενώ κόντρα στην Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Τώρα όμως που η ομάδα τον χρειάζεται θα πρέπει ο Δημήτρης Μαυροειδής να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο παρκέ βοηθώντας τον Ολυμπιακό με τις δυνατότητες του. Όσον αφορά τον Κάιλ Χάινς η παρουσία του και μόνο εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη, τόσο στον προπονητή, όσο και στους συμπαίκτες του. Ο Αμερικανός σέντερ είναι μέσα στους πρώτους σκόρερ των ερυθρολεύκων στην Euroleague (11.3π), βοηθώντας στα ριμπάουντ (7.7) και στην άμυνα, χάρη στην τεράστια ενέργεια και θέληση που βγάζει σε κάθε αναμέτρηση.

Στο "5", βέβαια, αν χρειαστεί, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τον Πέρο Άντιτς. Η Τσεντεβίτα σαφώς και δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο για τον Ολυμπιακό, αλλά το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους ερυθρόλευκους από βαθμολογικής πλευράς. Στο ενδεχόμενο νίκης οι Πειραιώτες παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στο TOP-16, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι Πρωταθλητές πλέον θα φλερτάρουν με τον αποκλεισμό. Στην θέση του σέντερ η κροατική ομάδα διαθέτει τους Άντριτς (2.10μ), Σούτον (2.09) και Μπίλαν (2.13μ).


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου