ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η F1 στο Αμπου Ντάμπι

Η F1 στο Αμπου Ντάμπι

2/11/2012
Ο 18ος από τους 20 αγώνες F1 της σεζόν θα γίνει στη Γιας Μαρίνα του Αμπου Ντάμπι το προσεχές Σαββατοκύριακο (2-4/11).

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha και την OTE TV στις 15:00GR
 
Η νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ινδία, τέταρτη διαδοχική του τελευταία, του έδωσε έναν αέρα 13 βαθμών στην κορυφή του πρωταθλήματος έναντι του Φερνάντο Αλόνσο.
Για τους δύο διεκδικητές του τίτλου τα δεδομένα παραμένουν πάνω-κάτω ίδια με τις τελευταίες κούρσες: ο Φέτελ ξεκινάει ως το μεγάλο φαβορί και ο Αλόνσο θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, περιμένοντας στη γωνία για κάποιο λάθος ή μια ατυχία του αντιπάλου του.
Παρά τις αναβαθμίσεις που θα έχει η Ferrari σε αυτόν τον αγώνα, η Red Bull αναμένεται να διατηρήσει το πλεονέκτημά της σε απόδοση.
Ρόλο ρυθμιστή στη μεταξύ τους μονομαχία ενδεχομένως να έχει η McLaren, η οποία έχει υπάρξει ανταγωνιστική στο Αμπου Ντάμπι τα προηγούμενα χρόνια.
Το βέβαιο είναι ότι το πρωτάθλημα οδηγών δεν μπορεί να τελειώσει μαθηματικά υπέρ του Φέτελ ή του Αλόνσο σε αυτόν τον αγώνα, σε αντίθεση με τον τίτλο στους κατασκευαστές, τον οποίο η Red Bull έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Αυτή τη στιγμή, η αυστριακή ομάδα είναι 91 βαθμούς μπροστά από τη Ferrari και 101 μπροστά από τη McLaren.
Λάστιχα
Η μαλακή γόμα ελαστικών θα κάνει την τελευταία της φετινή εμφάνιση, έχοντας επιλεχθεί από την Pirelli για αυτό το τριήμερο μαζί με τη μέση γόμα.
DRS
Η πρώτη από τις δύο ζώνες ενεργοποίησης του DRS μέσα στον αγώνα βρίσκεται κατά μήκος της μεγάλης πίσω ευθείας, με την άλλη να είναι τοποθετημένη στην αμέσως επόμενη ευθεία. Κάθε μία ζώνη έχει το δικό της σημείο ανίχνευσης.
Καιρός
Αίθριες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και τις τρεις ημέρες, με τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία
- Ο αγώνας στη Γιας Μαρίνα είναι ο μοναδικός του πρωταθλήματος που ξεκινάει πριν από τη δύση του ήλιου και ολοκληρώνεται υπό το φως των προβολέων.
- Στην Ινδία ο Φέτελ συμπλήρωσε το πρώτο καρέ συνεχόμενων νικών της καριέρας του κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.
- Αν κερδίσει και στο Αμπου Ντάμπι, ο γερμανός θα γίνει ο οδηγός με τις περισσότερες σερί νίκες μετά τον Μ. Σουμάχερ το 2004, ο οποίος είχε πάρει επτά στη σειρά.
- Ο Ράικονεν έχει τερματίσει τις τελευταίες 14 κούρσες μέσα στους βαθμούς, το μεγαλύτερο σερί βαθμολόγησης της καριέρας του.
- Στην Ινδία ο Μπάτον χάρισε στη McLaren τον 150ό ταχύτερο γύρο στην ιστορία της, ενώ η Renault συμπλήρωσε 150 νίκες ως προμηθευτής κινητήρα.
- Ο Φέτελ και ο Χάμιλτον είναι οι μόνοι οδηγοί που έχουν κερδίσει στο Αμπου Ντάμπι, οι μόνοι που έχουν ξεκινήσει από την pole position και οι μόνοι που έχουν βρεθεί στην πρώτη σειρά του grid.
Τo πρόγραμμα του GP Αμπου Ντάμπι
Παρασκευή 2/11
Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος 11:00-12:30GR (ΟΤΕ Sport 3 - Απευθείας μετάδοση)
Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος 15:00-16:30GR (ΟΤΕ Sport 3 - Απευθείας μετάδοση)
Σάββατο 3/11
Ελεύθερες δοκιμές - 3ο σκέλος 12:00-13:00GR (ΟΤΕ Sport 3 - Απευθείας μετάδοση)
Κατατακτήριες δοκιμές 15:00GR (ΟΤΕ Sport 3 - Απευθείας μετάδοση)
Κυριακή 4/11
Αγώνας 15:00GR (Αlpha, ΟΤΕ Sport 3 - Απευθείας μετάδοση)
Προηγούμενοι νικητές
2011 - Λιούις Χάμιλτον, McLaren-Mercedes
2010 - Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull-Renault
2009 - Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull-Renault


www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου