ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

19/12/2012

Θέλει MoU ο πρίγκιπας

18/12/2012,
 Νέα απαίτηση από την πλευρά του Φεϊζάλ, που ζητεί την υπογραφή μνημονίου (MoU) πριν βάλει χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η στάση των μετόχων.

Θέλει MoU ο πρίγκιπας

Την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (MoU) πριν βάλει χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε η πλευρά του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ με e-mail που εστάλη αργά χθες βράδυ στους μετόχους.

Πιθανώς σήμερα να υπάρξει νέα απάντηση των μετόχων στον Άραβα πρίγκιπα. Πάντως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υπογράψουν κάποιο συμφωνητικό και καλούν τον Φεϊζάλ να βάλει τα 28 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να του κάνουν όλα τα… χατίρια, προκειμένου να τον απογυμνώσουν από οτιδήποτε μπορεί να επικαλεστεί για τη μη απόκτηση των μετοχών.

Χθες η νομική σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Αθηνά Μπαλωμένου, είχε ραντεβού με τη δικηγόρο του Φεϊζάλ, την Κασσιανή Μιχοπούλου, για τις επόμενες κινήσεις της διαδικασίας. Η τελευταία θα μεταβεί και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα του οικονομικού ελέγχου, που ενδέχεται να αρχίσει μέσα στην εβδομάδα.

H πλευρά του πρίγκιπα ζητάει να μπει πλαφόν ελάχιστης συμμετοχής 50.000 ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σ' αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί χρόνος για την έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Ζητεί επίσης να μην έχει δικαίωμα προτίμησης κανένας παλιός μέτοχος, ώστε ο Φεϊζάλ να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο, ενώ ζητεί επίσης να παραιτηθεί άμεσα μετά τη Γ.Σ. η διοίκηση, διότι δεν θέλει να διαχειριστούν ούτε ένα ευρώ οι νυν μέτοχοι.

Πήρε «σκούπα»

18/12/2012
 Σε μαζικές εκκαθαρίσεις-παικτών αλλά και συνεργατών της παλιάς διοίκησης-προχωρά ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό για να επιβάλει το δικό του νόμο. Αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές.

Πήρε «σκούπα»
Απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών και όχι μόνο αποφάσισε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μία ομάδα, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, που θα ανταποκρίνεται στα δικά του «θέλω» και δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Ήδη αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από την ομάδα οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λουκάς Βύντρα, στους οποίους «χρεώνεται» ότι η παρουσία τους δεν συνάδει με τις οικονομικές τους απολαβές (450 και 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως αντίστοιχα). Αν δεν καταστεί εφικτό να αποχωρήσουν άμεσα, ήτοι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα τεθούν στο περιθώριο μέχρι νεωτέρας. Στη μαύρη λίστα είναι ακόμη οι Μπουμσόνγκ, Λέτο, Σπυρόπουλος και Φορναρόλι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε για τις αποφάσεις του τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στη χθεσινή συνάντηση που είχαν, με τον Αργεντινό τεχνικό-προφανώς απογοητευμένο από τους κλυδωνισμούς που έφερε η συντριβή στη Βέροια-να ζητεί από τον Γιάννη Αλαφούζο «ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα», προκειμένου να γνωρίζει με ποιους παίκτες θα πρέπει να πορευτεί. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τόνισε στον προπονητή πως θέλει να ανανεώσει σε πρόσωπα και νοοτροπία την ομάδα και να χτίσει ένα νεανικό σύνολο με βάση τις ακαδημίες. Μεταγραφές θα γίνουν, εφόσον εξοικονομηθούν χρήματα από τις εκκαθαρίσεις, αν και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πέρα από ποδοσφαιριστές, εκκαθαρίσεις θα υπάρχουν και σε στελέχη της ΠΑΕ, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να απομακρύνει κάποιους παλιούς συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ κι αμέσως μετά θα υπάρξουν αποφάσεις για τους παίκτες που αποχωρούν.

Δεν θα είναι εύκολο

Οι εκκαθαρίσεις του Γιάννη Αλαφούζου όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει αναστάτωση στα αποδυτήρια της ομάδας και ειδικά στους παίκτες που έχει αποφασίσει ο πρόεδρος να απομακρύνει. Όλοι τους δεσμεύονται με υψηλά συμβόλαια και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τα λύσουν, όπως διαπιστώθηκε και με την πιο απλή (δεδομένου ότι έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι) περίπτωση του Κατσουράνη.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί, που θεωρούν ότι στοχοποιούνται και μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και δεν θα δεχτούν έτσι εύκολα να αποχωρήσουν. Είναι ήδη σε επαφή με τους μάνατζέρ τους και είναι ορατός ο κίνδυνος προσφυγών. Όλα αυτά κι ενώ η ΠΑΕ αργά ή γρήγορα-με δεδομένη την οικονομική της κατάσταση-θα ζητήσει από τους παίκτες να κάνουν διακανονισμούς για τα οφειλόμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για την επόμενη σεζόν.

Του άρεσε ο Ιμπού

18/12/2012
 Τον Ιμπού της Λέουβεν ξεχώρισε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε στο Βέλγιο και την Ολλανδία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Του άρεσε ο Ιμπού

Στο Βέλγιο και την Ολλανδία βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος «τσέκαρε» ποδοσφαιριστές για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ένας από αυτούς που είδε ο τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν και ο Ιμπού.

Το πλήρες όνομα του επιθετικού από την Γκάμπια είναι Εμπραχίμ Σαβανέ και αγωνίζεται στη Λέουβεν, η οποία την Κυριακή δυσκόλεψε την Άντερλεχτ.

Ο 26χρονος φορ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο διεθνής επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 18 ματς, μετρώντας συνολικά 15 γκολ και 9 ασίστ, σε 1530 χρόνο συμμετοχής στο βελγικό πρωτάθλημα.

Ο Ιμπού είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου και αυτό είναι πολύ καλό για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος δεν θα έχει να σκεφτεί αν πιάνει θέση ξένη στο ρόστερ. Πάντως, το όνομα του Αφρικανού φορ διαψεύστηκε από τη διοίκηση.

Δείτε στο βίντεο κάποιες από τις ικανότητες του 26χρονου άσου


Παρακολουθεί διακριτικά

Επίσης σε ό,τι αφορά τους μεταγραφικούς στόχους εντός συνόρων, οι Θεσσαλονικείς είναι δεδομένο ότι παρακολουθούν διακριτικά τα όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό και μετά την υπόθεση τού Κατσουράνη φαίνεται να ενδιαφέρεται για παίκτες όπως οι Σπυρόπουλος, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος.

Θλάση ο Χακόμπο

Ο Σανθ Χακόμπο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ματς κι οι πρώτες εκτιμήσεις τον θέλουν να έχει υποστεί θλάση στο δεξιό προσαγωγό, ωστόσο ο ίδιος επέμενε να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το Κύπελλο η ενίσχυση

18/12/2012
 «Πρώτα η πρόκριση, μετά οι εξελίξεις στα μεταγραφικά», λένε στον ΟΦΗ. Τι δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στη SportDay για το δεύτερο θέμα.

Μετά το Κύπελλο η ενίσχυση
Η μεταγραφική συζήτηση θα τεθεί επί τάπητος στον ΟΦΗ, ύστερα από την διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα (22/12) με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ήδη οι Κρητικοί έχουν έρθει σε επαφή με κάποιους παίκτες και αυτές οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν μετά το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Σε μεγάλο βαθμό, όμως, τα μεταγραφικά εξαρτώνται και από τις πιθανές αποχωρήσεις που θα υπάρξουν από το ρόστερ της ομάδας.

Ήδη ο Βάλντο έχει κινήσει τις διαδικασίες για την ελευθέρας του, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του Μίρνες Σίσιτς.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ο Νίκος Μαχλάς στη SportDay: «Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις παικτών που μας ενδιαφέρουν. Ξέρετε ότι έχουμε περιορισμό στις μεταγραφές και μπορούμε να πάρουμε μόνο Έλληνα παίκτη. Δεν θέλω να πω ακόμα κάτι πάνω σε αυτό, όμως κοιτάμε κάποιες περιπτώσεις».

Βιάζεται για επιθετικό

18/12/2012
 Την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζιου εξετάζουν στον Αστέρα Τρίπολης, όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ την απόφαση του 29χρονου φορ.

Βιάζεται για επιθετικό
Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός του Αστέρας Τρίπολης με το πέρας του πρώτου γύρου της Σούπερ λίγκας.

Πλέον οι διοικούντες τον αρκαδικό σύλλογο ανεβάζουν ταχύτητα για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και επισπεύδουν τις κινήσεις τους όσον αφορά κάποιες περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει.

Το καλοκαίρι υπήρξε κινητικότητα για την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζιου. Το καλοκαίρι επέλεξε να αγωνιστεί στην Μπακού και πριν από λίγο καιρό έμεινε ελεύθερος, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό καθυστερεί την απόφαση του 29χρονου φορ και οι Αρκάδες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ, από τη στιγμή που «καίγονται» για την απόκτηση ενός επιθετικού.

Εν τω μεταξύ, η απόκτηση του Νιγηριανού Χένρι Ούτσε δημιουργεί νέα δεδομένα με τις θέσεις των ξένων που είναι κατειλημμένες. Για αυτόν τον λόγο θα δοθεί δανεικός ο Εγκον που έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και όλες οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις θα πρέπει να αφορούν παίκτη με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Έρχεται πρόταση για Σκόνδρα

18/12/2012
 Ομάδες από την Ιταλία και το Βέλγιο καλοβλέπουν τον αρχηγό του Ατρομήτου. Προτάθηκε ο Μακέντα για την επίθεση.

Έρχεται πρόταση για Σκόνδρα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων από την Ιταλία και το Βέλγιο βρίσκεται ο Γιάννης Σκόνδρας.

Σύλλογοι από το καμπιονάτο φέρονται ήδη να έχουν κάνει μία διερευνητική κρούση για τον αρχηγό του Ατρομήτου και πιθανώς να επιστρέψουν με επίσημη πρόταση. Παράλληλα ένας μεγάλος σύλλογος από τη Jupiler League εξετάζει με ενδιαφέρον την περίπτωση απόκτησής του. Μέχρι πρότινος ο Ολυμπιακός λεγόταν πως κοιτάζει «ζεστά» τον 22χρονο άσο, ωστόσο το ενδιαφέρον τους έχει ατονήσει.

Προτάθηκε ο Μακέντα

Ο Ατρόμητος κινείται για την απόκτηση σέντερ φορ, όπως επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στους Περιστεριώτες προτάθηκε ο Φεντερίκο Μακέντα, ο Ιταλός φορ που ανήκει στη Μαν. Γιουνάιτεντ αλλά είναι εκτός βασικών πλάνων. Ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια δανεικός σε Σαμπντόρια και ΚΠΡ, ενώ φέτος έχει μόνο τρεις εμφανίσεις. Συνολικά μετρά 36 συμμετοχές και 5 γκολ με τους «διαβόλους». Οριστικές αποφάσεις για τον φορ θα παρθούν μετά τη συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες μέρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Γιώργο Σπανό.

Στο μεταξύ, προσεχώς θα γίνουν συζητήσεις με τους Γιώργο Μακρή και Βαγγέλη Οικονόμου, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αποχωρήσουν από την ομάδα, καθώς είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας.

* Κοντά στην απόκτηση του 24χρονου τερματοφύλακα, Ηλία Βούρα, που ανήκει στη Νίκη Βόλου, φέρεται να βρίσκεται ο Ατρόμητος.

Κοντά σε δύο η Ξάνθη

18/12/2012
 Μια… ανάσα από την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών βρίσκεται Skoda Ξάνθη, όπως αποκαλύπτει σήμερα (18/12) η SportDay.

Κοντά σε δύο η Ξάνθη
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυση του ρόστερ της Skoda Ξάνθης παρουσιάζεται ο Χρήστος Πανόπουλος, ώστε να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο η ομάδα.

Η SportDay αποκαλύπτει ότι η ακριτική ομάδα βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση δύο παικτών που έχουν παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα. Πρόκειται για τον 30χρονο Μοζαμβικανό Πάιτο και τον 26χρονο Αγγλο Ράιαν Σμιθ.

Ο πρώτος (το πλήρες όνομά του είναι Μαρίνιο Μάρτις Μοκανά Πάιτο) αγωνίζεται σε θέση αριστερού μπακ και μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι φορούσε τη φανέλα της Βασλούι απ' όπου και έμεινε ελεύθερος. Όσον αφορά τον Ράιαν Σμιθ, αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και φέτος αγωνίζεται στη Σίβας.

Η διοίκηση των ακριτών φαίνεται πως έχει συμφωνήσει σε όλα και με τους δύο παίκτες και δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να ανακοινώσει την απόκτησή τους.

Οι λόγοι του «διαζυγίου» Κοντοδήμου-Κέρκυρας

18/12/2012
 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση αποχώρησης του Δημήτρη Κοντοδήμου από την Κέρκυρα, ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ομάδα των Φαιάκων.

Οι λόγοι του «διαζυγίου» Κοντοδήμου-Κέρκυρας
Οι λόγοι του ξαφνικού διαζυγίου φαίνεται πως είναι ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Κοντοδήμου και του Γιάννη Καραλή μετά την τελευταία ήττα της ομάδας από τον Πανθρακικό (2-0).

Ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος, μετά το επεισόδιο έστειλε και τους δύο παίκτες στη διοίκηση με σκοπό να απολογηθούν.

Ο πρώην αρχηγός της Κέρκυρας ήταν αυτός που απολογήθηκε πρώτος με τις δύο πλευρές να αποφασίσουν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους.

Φουρτάδο… στον πάγο

18/12/2012
Στέρεψε η υπομονή του Έβαλντ Λίνεν για τον Εμίλιο Φουρτάδο. Εκτός βασικών πλάνων της ΑΕΚ τίθεται μέχρι νεωτέρας ο φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Φουρτάδο… στον πάγο
Η υπομονή (και) του Έβαλντ Λίνεν στέρεψε για τον Εμίλιο Φουρτάδο. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει απογοητεύσει τον προπονητή της ΑΕΚ όχι μόνο με τις εμφανίσεις του, αλλά και με τη νοοτροπία του μέσα στα παιχνίδια.

Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσισε να τον αφήσει μέχρι νεωτέρας εκτός των βασικών του πλάνων δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους Σταματή και Κατσικοκέρη.

Ο 29χρονος άσος έχει πετύχει σε 12 εμφανίσεις μόλις 1 γκολ με μόνο 8 τελικές προσπάθειες. Δεν έχει καμία ασίστ, ενώ είναι επιρρεπής στα λάθη και δεν βοηθά ιδιαίτερα ανασταλτικά. Όλα αυτά οδηγούν τον Γερμανό τεχνικό να βάλει στον πάγο τον έναν από τους τρεις ξένους της ομάδας.

Μάλλον, δε, η περιθωριοποίηση του Φουρτάδο δεν θα είναι η μοναδική, καθώς υπάρχουν αρκετοί ακόμη παίκτες που δεν έχουν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έχουν πάρει και έχουν δυσαρεστήσει τον Έβαλντ Λίνεν με την παρουσία τους.

Αδιάφορη πρόταση για Γιαννιώτα

18/12/2012
 Μικρή κρίθηκε από τον Άρη η πρόταση της Βαλανσιέν για την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Κώστας Καπετάνος.

Αδιάφορη πρόταση για Γιαννιώτα
Πρόταση για την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα κατέθεσε η Βαλανσιέν στον Άρη, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Σκάουτερ της γαλλικής ομάδας είχε παρακολουθήσει τον 19χρονο μεσοεπιθετικό του «κιτρίνων» στο πρόσφατο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη και σχημάτισε πολύ θετική άποψη για τις ικανότητές του.

Μάλιστα, ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Ψηφίδη, και του κατέθεσε συγκεκριμένη προσφορά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής έκρινε μικρή την πρόταση του Γάλλου.

Η Βαλανσιέν έχει και ένα άλλο μειονέκτημα: ακόμη και αν πληρώσει τη ρήτρα και τα τροφεία, δεν έχει τη συγκατάθεση του παίκτη που προτιμά το γερμανικό πρωτάθλημα.

Τάσεις φυγής από Καπετάνο

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι έχει μείνει στο περιθώριο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Λούκας Αλκαράθ στο παιχνίδι με τον Άστέρα Τρίπολης και έμεινε εκτός αποστολής από εκείνον με την Ξάνθη φέρνουν τον Κώστα Καπετάνο ένα βήμα από την έξοδο.

Ο έμπειρος χαφ που και την προηγούμενη εβδομάδα είχε συζητήσει με την -προηγούμενη πλέον διοίκηση- τη λύση του συμβολαίου του, το σκέφτεται πολύ σοβαρά και δεν αποκλείεται να καταθέσει ακόμη και προσφυγή.

Ψάχνει για στόπερ και εξτρέμ

18/12/2012
 Σε δύο θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο Πανθρακικός, σύμφωνα με την εισήγηση που έχει κάνει ο Δερμιτζάκης στη διοίκηση του συλλόγου.

Ψάχνει για στόπερ και εξτρέμ
Ένα παιχνίδι απομένει στον Πανθρακικό για τελειώσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2012, όμως ο Παύλος Δερμιτζάκης φέρεται να έχει εισηγηθεί ήδη που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του.

Όπως γράφει σήμερα (18/12) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο προπονητής του ακριτικού συλλόγου θα ήθελε να ενισχυθεί το υπάρχον ρόστερ με έναν κεντρικό αμυντικός και έναν παίκτη που μπορεί να παίξει στα πλάγια της επίθεσης.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Πανθρακικός διαθέτει καλά χρήματα, αν υπολογίσει κάποιος τα χρήματα και το μέγεθος της ομάδας. Οι Θρακιώτες διαθέτουν ένα ποσό της τάξεως των 60.000 ευρώ και στην ελληνική αγορά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μάλιστα, ο σύλλογος της Κομοτηνής φέρεται να έχει βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό που υπάρχει στη θέση του στόπερ.

Φερέιρα: «Τεράστιες αδικίες κατά του ΠΑΟ»

18/12/2012
 «Επιτέθηκα στο σύστημα για τις τεράστιες αδικίες κατά του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξή του στην Πορτογαλία. Παράλληλα στάθηκε στα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας.

Φερέιρα: «Τεράστιες αδικίες κατά του ΠΑΟ»
Για εξωγενείς παράγοντες και εσωτερικά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να πετύχει στον Παναθηναϊκό έκανε λόγο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξή του στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ποδοσφαίρου στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να μιλήσει για όσα έζησε στην Ελλάδα.

«Ήταν μία φανταστική εμπειρία. Έγινα ακόμα πιο δυνατός. Ο ερχομός μου στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι πολύ καλό για μένα, δεν ήταν πρωτόγνωρο για μένα να φύγω από την Πορτογαλία, αλλά φυσικά δεν περίμενα αυτά που ακολούθησαν έπειτα. Αναταραχές στον σύλλογο, ο πρόεδρος παραιτήθηκε ένα μήνα μετά την παρουσίασή μου και ενάμιση χρόνο μετά έφυγε και ο τεχνικός διευθυντής. Δεν υπολόγιζα σε όλα αυτά. Ήταν Νοέμβριος του 2010 και λίγο μετά θα ζούσα μία πολύ περίπλοκη κατάσταση. Ο σύλλογος δεν είχε χρήματα. Δουλέψαμε για μία εποχή χωρίς να λάβουμε τίποτα. Ήταν δύσκολα αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε όλα», τόνισε.

«Οι οπαδοί δεν έχουν καταφέρει να συμφιλιωθούν με το να παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Είναι κατανοητό. Είναι παθιασμένοι και γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο τεράστιων αδικιών. Το κατάλαβα όλο αυτό. Σ' αυτή τη φάση του διοικητικού κενού στον σύλλογο ήμουν η φωνή της ομάδας, επιτέθηκα στο σύστημα, μίλησαν πάντα εναντίον εκείνων που μας έκαναν ζημιά και δεν αναφέρομαι μονάχα στις διαιτησίες. Μου έμεινε μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο και είμαι σίγουρος πως το πρότζεκτ αναμόρφωσης της ομάδας που άρχισε να γίνεται ακόμη και με εμένα, θα δώσει καρπούς. Αποχώρησα έχοντας καλές σχέσεις με όλους».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεχώρισε ως χειρότερη στιγμή την εισβολή οπαδών στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. «Εκείνη τη μέρα τρομοκρατήθηκα, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα πως ο κόσμος μου θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπεριφορά από εκείνες που θα μπορούσαν να μου κάνουν κακό. Φοβήθηκα. Ευτυχώς κανείς δεν με πείραξε, αλλά ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα στη ζωή μου».

«Κάποιοι δεν μας αντιμετωπίζουν ισότιμα»

18/12/2012
 Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μέσω ανακοίνωσης. «Η διαιτησία του Παππά αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα», τονίζουν.

«Κάποιοι δεν μας αντιμετωπίζουν ισότιμα»
Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Ανδρέα Παππά στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. «Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι κάποιοι διαιτητές δεν αντιμετωπίζουν ισότιμα την ομάδα μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ηπειρώτες.

Αυτή είναι άλλη μία φορά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες με Άρη και Κέρκυρα, αλλά όπως διέρρευσε από την ΠΑΕ πίστευαν ότι οφειλόταν σε καθαρά ανθρώπινα λάθη.

Ωστόσο, η χθεσινή διαιτησία ξεχείλισε το ποτήρι στον ΠΑΣ και για αυτό προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση.

«H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, έχει όλη την καλή διάθεση να αντιμετωπίζει καλοπροαίρετα τα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη. Όταν αυτά όμως επαναλαμβάνονται, δεν είναι δυνατόν να περνούν συνεχώς απαρατήρητα.

Μετά τη διαιτησία, που θεωρήσαμε τυχαία κακή, του κου Κομίνη στην Κέρκυρα, ήρθε η χθεσινή κάκιστη διαιτησία του κου Παππά ο οποίος υπέπεσε σε σημαντικά λάθη εις βάρος μας που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι κάποιοι διαιτητές δεν αντιμετωπίζουν ισότιμα την ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, γνωρίζει ότι με την ανακοίνωση αυτή δεν θα αλλάξει το άδικο εις βάρος της αποτέλεσμα, όμως ζητά την παραδειγματική τιμωρία του κου Παππά, όπως επίσης, να μην ορισθεί ποτέ ξανά, να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας.

Υπενθυμίζουμε ότι και κατά το παρελθόν, σε αγώνα μας με τον Άρη, η διαιτησία του ήταν με απαράδεκτα και καταδικαστικά σε βάρος μας λάθη .

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο της Ελληνικής διαιτησίας , αλλά θεωρεί ότι μεμονωμένες περιπτώσεις μελών της έχουν στοχοποιήσει την ομάδα μας και ζητά από τα αρμόδια όργανα να την προστατεύσουν από αυτά
».

«Η ΑΕΚ πεθαίνει…»

18/12/2012
 Κραυγή αγωνίας από τον Γιώργο Γρυσμπολάκη για το μέλλον της ΑΕΚ. «Η ομάδα πεθαίνει κι εμείς δεν μπορούμε να κοιτάμε», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ κάλεσε τον Δημήτρη Βιντιάδη να δώσει απαντήσεις

«Η ΑΕΚ πεθαίνει…»
Την αγωνία του για το μέλλον της ΑΕΚ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Γρυσμπολάκης. Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κάλεσε τον Δημήτρη Βιντιάδη να πει δημόσια τι προτίθεται να κάνει γιατί «Η ΑΕΚ πεθαίνει και εμείς δεν μπορούμε να κοιτάμε».

Παράλληλα αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση τονίζοντας πως είχε καταντήσει διακοσμητικό στοιχείο στο ΔΣ, ενώ ζήτησε από τους μετόχους της ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Γρυσμπολάκης μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου: «Αποχώρησα για τρεις συγκεκριμένους λόγους: Εμείς εκλεχθήκαμε στο ΔΣ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έχει περάσει από τότε ένας χρόνος με τις συνεχείς αναβολές. Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία να σηκώσω αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει από καιρό, απλώς περίμενα να εξελιχθούν τα πράγματα. Ένας ακόμη λόγος ήταν η ψήφιση του κ. Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Δεν έγινε ΔΣ για να αποφασίσουμε για αυτό. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να στηρίζει τον Ολυμπιακό ή να παίρνει δανεικούς από εκεί. Είμαστε μια μεγάλη οντότητα. Υπάρχει η διαιτησία που δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς βαθμούς. Η διοίκηση της ΠΑΕ λειτουργούσε πάντα υποτονικά κι εγώ διαφωνούσα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Δίνω στην ΑΕΚ, δεν παίρνω, γι’ αυτό κι έχω το σθένος να φύγω. Δεν γίνεται να συνεισφέρεις όσο μπορείς να συνεισφέρεις και να σε βρίζουν κι από πάνω».

-το αν η αποχώρησή του σχετίζεται με την υπόθεση Βιντιάδη: «Κάποιος έπρεπε να κάνει μια διαμαρτυρία. Εγώ το έκανα για να αντιδράσω. Είναι μια μορφή πίεσης προς την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Η αντίδρασή μου είναι για το θέμα αυτό. Δεν μπορεί ο κ. Βιντιάδης να έρχεται και να λέει σε δύο μήνες πως θα απαντήσει και να μη γίνεται τίποτα. Δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ να πεθαίνει και εμείς να κοιτάμε. Κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Εγώ που δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, μπορώ να βγω και να τα πω. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του Βιντιάδη, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται τώρα βοήθεια. Αν δεν πάρει φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Δεν μπορεί να κάνει μια ταμειακή διευκόλυνση; Εμείς του λέμε να κάνει μία διευκόλυνση κι εμείς να του κάνουμε εκχώρηση. Ο κ. Βιντιάδης πρέπει να κάνει κάτι τώρα. Η ΑΕΚ πεθαίνει. Πρέπει να μας πει, μπαίνει ή δεν μπαίνει; Θέλουμε μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική. Να ξέρουμε… Να βγει και να πει. Εμείς δεν κρύψαμε τίποτα. Του είπαμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ χρωστά γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ, το 70% δηλαδή, είναι προς το ελληνικό δημόσιο. Το ήξερε και το ξέρει».

-τον περιορισμένο ρόλο που είχε στην ΠΑΕ: «Βρέθηκα στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ήταν ένα όνειρο για μένα, αλλά δεν μπορώ να είμαι διακοσμητικό στοιχείο και να μη συμμετέχω σε καμία απόφαση. Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει, πάντως δεν αποφασίζω εγώ και το ΔΣ. Ο ισολογισμός της ΠΑΕ δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου χωρίς να τον έχω υπογράψει. Το απόγευμα κάναμε ΔΣ για να μας παρουσιάσουν τον ήδη δημοσιευμένο ισολογισμό, για να τον πάνε τη Δευτέρα στη νομαρχία και να μη φάμε πρόστιμο. Αναγκάστηκα να το υπογράψω για το καλό της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι αποφασίστηκε ένας σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος κι εμείς στο ΔΣ δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνάντησα τον κ. Βιντιάδη μια φορά, όχι σαν ΠΑΕ, αλλά σαν Supporter. Από εκεί πήγαζε και η αισιοδοξία μου τόσο καιρό. Από την ΠΑΕ μόνο ο κ. Δημητρέλος μιλά μαζί του. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δεν ξέρουν τίποτα. Είναι δυνατό να μαθαίνω από τις εφημερίδες ποιον παίκτη ή ποιον προπονητή θα πάρουμε; Δεν έχω γνωρίσει καν τον Λίνεν, να μας πει τα προβλήματα που υπάρχουν. Γι’ αυτό κι έχουμε αυτά τα προβλήματα στα αποδυτήρια».

-τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Δημητρέλο: «Ο κ. Δημητρέλος έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την ΑΕΚ και το καλοκαίρι έσωσε την παρτίδα για την ομάδα. Όμως είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος…».

-τις ευθύνες των μετόχων της ΠΑΕ: «Οι μέτοχοι της ΠΑΕ απέχουν παντελώς. Δεν έχουν καμία επαφή με την ΑΕΚ. Θα έπρεπε να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατό να είναι αμέτοχοι. Έχουν ηθικό χρέος να πληρώσουν τα χρέη. Είναι δυνατό να διαλύεται ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας; Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί. Είναι δυνατό ο Παππάς με τρόπο δόλιο να δίνει τις μετοχές του και να φεύγει; Έβαλε αρκετά λεφτά. Είναι υπερβολικά τα ποσά που έχουν βάλει ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς. Εκτιμώ την προσπάθειά τους, είναι αξιολογότατοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και τώρα».

-τις προεκτάσεις των οικονομικών προβλημάτων στο αγωνιστικό κομμάτι: «Το μπάτζετ της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ χαμηλό, αλλά οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Λεφτά δεν υπάρχουν και βάζουμε ό,τι βρίσκουμε γύρω-γύρω. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σώσουμε την ΑΕΚ. Τέλος του μήνα θα φανεί αν θα πάρει η ΑΕΚ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Πρέπει να κάνουμε κάποιους διακανονισμούς. Δεν ξέρω πόσα χρήματα απαιτούνται, σας επαναλαμβάνω ότι ήμουν διακοσμητικό στοιχείο στην ΠΑΕ. Δεν μπορώ να τρώω το χρόνο μου και το μυαλό μου, έχω πάρα πολλές δουλειές».

-την αναμονή για το φορολογικό νομοσχέδιο: «Περιμέναμε το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά δεν έχει έρθει. Θα έρθει το 2013. Θα περιμένουμε μέχρι τότε; Η ΑΕΚ χρειάζεται ανθρώπους να βάλουν λεφτά. Με ψέματα δεν γίνεται τίποτα. Η ιστορία αυτή είναι από το 2010, όχι τώρα. Κρατήσαμε την ομάδα ζωντανή με ενέσεις. Ας βγουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν».

O Zαρντίμ θέλει Κουστόντιο

18/12/2012
 Την περίπτωση του πορτογάλου χαφ της Μπράγκα εξετάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

O Zαρντίμ θέλει Κουστόντιο
Την απόκτηση του Κουστόντιο από τη Μπράγκα επιχειρεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οπως γράφει σήμερα η "Ο JOGO", o τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ψηλά στη λίστα του για τον Γενάρη τον πρώην παίκτη του (πέρυσι στη Μπράγκα).

Οπως σημειώνει η πορτογαλική εφημερίδα έγινε ήδη κίνηση, αλλά η διοίκηση των "μπρακαρένσες" δεν συμφωνεί. Η πρόταση είναι για δανεισμό του Κουστόντιο ως το καλοκαίρι και μετά να μπει οψιόν αγοράς.

Η Μπράγκα που έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Πορτογάλου χαφ ως το 2016 μιλάει μόνο για πώληση του παίκτη και όχι για δανεισμό, ενώ ο τεχνικός της Ζοσέ Πεσεϊρο τον θεωρεί απαραίτητο για τη συνέχεια.

Ο Κουστόντιο είναι 29 ετών, παίζει από το 2010 στην Μπράγκα, ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και το 2007-08 αγωνίστηκε στην Ντιναμό Μόσχας. Φέτος στην Πορτογαλία είναι ένας από καλύτερους αμυντικούς μέσους στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με βάση τις αναφορές του αθλητικού Τύπου.

Προσφυγή ο Κοντοές

18/12/2012
 Έτοιμος για αποχώρηση από την ΑΕΚ είναι ο Γιάννης Κοντοές. Ο 26χρονος αμυντικός κατέθεσε προσφυγή διεκδικώντας 400.000 ευρώ και την ελευθερία του.

Προσφυγή ο Κοντοές
Το’ πε και το’ κανε… Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής του στη Ρουμανία, όπου προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Γιάννης Κοντοές προχώρησε στην κατάθεση προσφυγής κατά της «Ένωσης». Ο 26χρονος αμυντικός ζητεί 400.000 ευρώ και την ελευθερία του.

Σύμφωνα με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δόσεις συμβολαίων από τον περασμένο Φεβρουάριο και μισθούς οκτώ μηνών μαζί με όλες τις προσαυξήσεις. Ο Κοντοές φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με ομάδα (όλα δείχνουν πως πρόκειται για τη Στεάουα) και επιθυμεί να κερδίσει την ελευθερία του.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της ΑΕΚ. Πάντως τα περιθώρια είναι στενά και το πιθανότερο είναι να επιδιώξει μία συναινετική λύση συνεργασίας με τον παίκτη, επιδιώκοντας να της χαρίσει ένα μέρος των οφειλομένων.

«Στόχος μας το Κύπελλο»

18/12/2012
 Την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη συμμετοχή τους στο Champions League θέτει ως στόχο ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος.

«Στόχος μας το Κύπελλο»
Ο 21χρονος μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο «Δικέφαλος του βορρά» θα μπορούσε να βρίσκονταν πιο κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος αν είχαν πάρει τη νίκη με Κέρκυρα και ΟΦΗ, ενώ επισήμανε πως στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσουν το Κύπελλο και να περάσουν στο Champions League.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνεργασία των μεγαλύτερων παικτών με τους μικρότερους, δηλώνοντας πως παρά το γεγονός ότι όλοι θέλουν μία θέση στη βασική ενδεκάδα, ο ένας θέλει να προστατεύσει τον άλλον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ:
« Ήταν δύσκολο ματς. Και στο αγωνιστικό και στο γηπεδικό κομμάτι. Ο αντίπαλος ήταν μία πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς πήγαμε στα Γιάννινα για τη νίκη και να κλείσουμε καλά το 2012».

Για την παρουσία του:
«Έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί αλλά δούλεψα καλά και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ και με το νέο έτος να παραμείνω στην ομάδα. Έχουν ακουστεί διάφορα για δανεισμό, αλλά είναι μία ευκαιρία για μένα και θέλω να την αρπάξω από τα μαλλιά. Μου δόθηκε μια ευκαιρία να παίξω».

Για την αλλαγή σε 4-3-3:
«Ο προπονητής θέλει να δει κάποια πράγματα και με 4-3-3 και με 4-4-2. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Εμείς και με τα δύο συστήματα προσπαθούμε, ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είχε επιθετική ρέντα:
«Ήμασταν καλοί σε αυτό το κομμάτι. Είχαμε τις επεμβάσεις του Χακόμπο στην αρχή και η καλή μας άμυνα στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν στα Γιάννενα να βάλουν γκολ και εμείς ήμασταν ουσιαστικοί στην επίθεση. Άλλες φορές ο επιθετικός μπορεί να του δοθούν πέντε ευκαιρίες και να μην κάνει γκολ και άλλες φορές να μπει γκολ με την πρώτη προσπάθεια».

Για την ψυχολογία του νεαρού παίκτη:
«Από τη στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο κοιτάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να αρπάξουμε την ευκαιρία και να διακριθούμε μέσα από αυτό. Όλοι θέλουν να παίζουν στον ΠΑΟΚ».

Για το φετινό στόχο:
«Ο κύριος στόχος για φέτος είναι το Κύπελλο. Να πάρουμε έναν τίτλο φέτος. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, να έχουμε μία σημαντική διαφορά από τον τρίτο και να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν είναι εφικτή η πρώτη θέση:
«Αν είχαμε πάρει τη νίκη στην Κέρκυρα και στον ΟΦΗ θα ήμασταν πιο κοντά. Και με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου θα ήμασταν πιο δυνατοί. Βέβαια, ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα:
«Ήρθε ο Κουμάλο, ήρθε ο Βιβιάν που σιγά -σιγά προσαρμόζεται και δείξαμε ότι είμαστε μία πολύ καλή άμυνα και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε».

Για την ομάδα που έχει ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα έως τώρα:
«Με έχει εντυπωσιάσει ο Πανθρακικός που ανέβηκε φέτος και έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο. Είναι φορμαρισμένοι αυτόν τον καιρό, αλλά εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ και θα πάμε στην Κομοτηνή για τους τρεις βαθμούς».

Για τον ανταγωνισμό με τους μεγαλύτερους:
«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τα παιδιά που παίζουμε στην ίδια θέση. Θέλουν να μας προστατέψουν, να μας βοηθήσουν να κάνουμε κάτι καλό. Αλλά όλοι είμαστε ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουν να παίξουν βασικοί στον ΠΑΟΚ».

Για το δικό του προσωπικό στόχο το 2013:
«Εγώ θέλω να μείνω στην ομάδα και όσα παιχνίδια μου δώσει ο προπονητής να παίξω, να μπορέσω να ανταποκριθώ. Από κει και πέρα, ότι καλύτερο προκύψει».

Έξω οι «φευγάτοι» κι όχι μόνο

18/12/2012
 Χωρίς τους Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο, που ωθούνται στην έξοδο, αλλά και πολλούς ακόμη βασικούς η αποστολή του Παναθηναϊκού για την αυριανή ρεβάνς Κυπέλλου απέναντι στην Προοδευτική στον Κορυδαλλό.

Έξω οι «φευγάτοι» κι όχι μόνο
Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού για την αυριανή ρεβάνς Κυπέλλου απέναντι στην Προοδευτική στον Κορυδαλλό (14:00) έμειναν ο Λουκάς Βύντρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που αποφασίστηκε να οδηγηθούν στην έξοδο. Μαζί τους και οι Σπυρόπουλος, Φορναρόλι και Μπουμσόνγκ, που (μαζί με τον Λέτο) η θέση τους στην ομάδα είναι εξαιρετικά επισφαλής.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, που έχοντας την ασφάλεια του 4-0 από το πρώτο ματς είχε περιθώριο για rotation, άφησε επίσης εκτός τους Κοτσόλη, Καρνέζη, Βιτόλο, Τοτσέ, Σεϊταρίδη, Κουίνσι, Βελάσκες και Κουσίδη. Για να συμπληρωθεί 18άδα συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι νεαροί Μουζακίτης και Γιαννιτσάνης.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Διαμαντής Χουχούμης, ενώ πρόγραμμα αποφόρτισης έκανε ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Με απουσίες στη ρεβάνς η ΑΕΚ

18/12/2012
 Χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στη ρεβάνς του 0-0 με την Καβάλα για τους «32» του Κυπέλλου την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Με απουσίες στη ρεβάνς η ΑΕΚ
Δεν φτάνουν στην ΑΕΚ όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, οδηγείται στη ρεβάνς Κυπέλλου της Πέμπτης (20:00) με την Καβάλα έχοντας πολλές απουσίες.

Σίγουρα εκτός πλάνων είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και Γιώργος Κατίδης, που έκαναν φυσιοθεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπως και ο Γιάγκο Φερνάντες που έκανε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία. Απίθανο είναι να χρησιμοποιηθεί και ο Γιάννης Κοντοές, που πέρα από την προσφυγή που κατέθεσε διεκδικώντας την ελευθερία του, περιορίστηκε σήμερα σε ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για τη ρεβάνς του 0-0, συμπεριλαμβανομένου και του Παναγιώτης Λαγού που γυμνάστηκε για δεύτερη συνεχή μέρα χωρίς προβλήματα. Με την ΑΕΚ προπονήθηκε για πρώτη φορά και π Παύλος Μητρόπουλος, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής πριν το 2013.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης με προπόνηση στις 17:00 κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή. Σημειώνεται πως αν η ΑΕΚ προκριθεί, στους «16» αναμετράται με το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Παναχαϊκή (πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», 2-0).

«Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τον ΠΑΟ»

18/12/2012
 Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ταράσης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού θα αναδείξουν αρκετούς παίκτες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

«Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τον ΠΑΟ»
Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ομάδας του Παναθηναϊκού μίλησε για τη σημαντικότητα των υποδομών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ακόμη, απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών, αναλύοντας την ελληνική ποδοσφαιρική κατάσταση.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για το αν η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ακαδημίες:
«Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρώτη ομάδα δεν έχουν επηρεάσει καθόλου τις ακαδημίες. Το μπάτζετ βγαίνει από την αρχή της σεζόν και σε εμάς αυτό δεν έχει αλλάξει, ούτε έχει μειωθεί».

Για τον τρόπο που δουλεύουν οι ακαδημίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:
«Οι ακαδημίες και η δουλειά που γίνεται εκεί χρειάζεται υπομονή, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στο επίπεδο που παίζει τώρα. Στην Ελλάδα αν δουλεύεις με ένα μοντέλο, το οποίο δεν σου αποφέρει άμεσα καλά αποτελέσματα, τότε αυτομάτως ακυρώνεται. Στο εξωτερικό τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αρχικά, υπάρχει ένας άνθρωπος -ειδικός- που θα εξετάσει το μοντέλο και στη συνέχεια η ομάδα θα δουλέψει πάνω σε αυτό σε βάθος χρόνου».

Για τον αν υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες που άμεσα μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού:
«Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, πέρα από τις αγωνιστικές τους ικανότητες χρειάζεται και στήριξη. Δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα σε τέτοιο επίπεδο. Παράδειγμα αποτελεί η ΑΕΚ. Δεν μπορείς να βάλεις 11 νέα παιδιά σε μια ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Φεύγει ο Αμπντούν, μένει ο Τζεμπούρ

18/12/2012
 Χάνει ο Ολυμπιακός τον Τζαμέλ Αμπντούν για το ξεκίνημα του 2013, καθώς κλήθηκε στην αποστολή της Αλγερίας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Φεύγει ο Αμπντούν, μένει ο Τζεμπούρ
Στην αποστολή της εθνικής Αλγερίας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής συμπεριλήφθηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν, όχι όμως και ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαχίντ Χαλίλοτζιτς, κάλεσε 24 παίκτες και θα χρειαστεί να «κόψει» έναν για να προκύψει η τελική 23άδα.

Οι κληθέντες θα αρχίσουν στις 2 Ιανουαρίου προετοιμασία για τη διοργάνωση που διεξάγεται στη Νότιο Αφρική από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Μετά την κλήση του Αμπντούν, ο Ολυμπιακός χάνει έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του για τις αρχές του 2013, ενώ εφόσον είναι στην τελική αποστολή, η επιστροφή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την πορεία της Αλγερίας στα τελικά της διοργάνωσης.

«Η ΑΕΚ εκεί που ανήκει…»

18/12/2012
 Αποφασισμένος να βοηθήσει την ΑΕΚ να παραμείνει «εκεί που ανήκει» δήλωσε ο Παύλος Μητρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν με φοβίζουν τα προβλήματα της ομάδας»,τόνισε ο 22χρονος άσος

«Η ΑΕΚ εκεί που ανήκει…»
Ούτε τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, ούτε η δυσχερής βαθμολογική θέση της ΑΕΚ φοβίζουν τον Παύλο Μητρόπουλος. Ο 22χρονος μέσος δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει την ΑΕΚ να παραμείνει «εκεί που ανήκει» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ζω ένα όνειρο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στη Σούπερ Λίγκα και να παραμείνω και μετά το τέλος της σεζόν», πρόσθεσε το πρώτο απόκτημα της ομάδας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά, ο Παύλος Μητρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ: «Έκανα την πρώτη μου προπόνηση με την ΑΕΚ και κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος αυτής της ομάδας και πόσο μεγάλο βήμα είναι στην καριέρα μου. Όταν ξεκινάς πάντα αποτελεί όνειρο να παίξεις σε μία μεγάλη ομάδα. Τώρα εγώ ζω το όνειρο αυτό».

-το αν τον ανησυχούν τα προβλήματα της ΑΕΚ: «Δεν με φοβίζει τίποτα. Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω εγώ την ΑΕΚ και μετά η ΑΕΚ να βοηθήσει εμένα. Είμαι έτοιμος να τη βοηθήσω για να μείνει εκεί που ανήκει».

-τις φήμες για κακό κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: «Πολλά λέγονται και γράφονται. Εγώ πήγα σήμερα στην προπόνηση και όλοι με αγκάλιασαν. Είδα μια ομάδα που πραγματικά οι παίκτες ξέρουν καλά σε ποια ομάδα παίζουν. Στο δεύτερο γύρο θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων».

-την αγωνιστική του ετοιμότητα: «Στα πρώτα έξι ματς του Παναιτωλικού έπαιζα κανονικά, μετά δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο και έμεινα εκτός, αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου. Έκανα κανονικά προπόνηση. Μου λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, αλλά θα τον βρω άμεσα. Η διακοπή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ ταχύτερα και να μάθω τους συμπαίκτες μου».

-τα σχέδιά του για το μέλλον: «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η παραμονή της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι, εφόσον όλα πάνε καλά, εύχομαι να συνεχίσω στην ΑΕΚ».

Έδωσαν τα στοιχεία στον Φεϊζάλ

18/12/2012
 Σε μία νέα συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τους ανθρώπους του Φεϊζάλ, δόθηκαν στον πρίγκιπα όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία είχε ζητήσει.

Έδωσαν τα στοιχεία στον Φεϊζάλ
Μετά από σχετικό αίτημα της πλευράς του πρίγκιπα Φεϊζάλ προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και οι «πράσινοι» παρέδωσαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία τους είχαν ζητηθεί .

Από την πλευρά του πρίγκιπα, το «παρών» έδωσε η δικηγόρος του, Κασσιανή Μιχοπούλου αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού παραβρέθηκαν, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου αλλά και ένας εκπρόσωπος της «Deloitte», Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Προσφυγή ο Καπετάνος

18/12/2012
 Προσφυγή με την οποία διεκδικεί τα δεδουλευμένα του και να μείνει ελεύθερος, κατέθεσε ο Κώστας Καπετάνος στον Άρη.

Προσφυγή ο Καπετάνος
Ο Λούκας Αλκαράθ δεν μοιάζει να τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του κι έτσι ο Έλληνας μέσος θεωρεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει στους «κίτρινους».

Για να προλάβει, λοιπόν, να βρει ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο προέβη σε αυτή την κίνηση.

Η προσφυγή θα κοινοποιηθεί αύριο στην ΠΑΕ Άρης. Ο Καπετάνος ζητεί τα χρήματα που του οφείλονται και να αποδεσμευθεί.

«Να παρουσιαστούμε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο»

18/12/2012
 Σίγουρος πως η SKODA Ξάνθη στον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας θα εμφανίσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο τερματοφύλακας της ομάδας, Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

«Να παρουσιαστούμε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο»
Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε για την πορεία της ομάδας στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, για τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και για την καλύτερή του στιγμή με τη φανέλα της Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος:
Για το πώς σχολιάζει το γεγονός πως η Ξάνθη βρίσκεται μετά το τέλος του πρώτου γύρου στην 12η θέση με 15 βαθμούς:

«Σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αν κι εμείς που ζούμε μέσα στην ομάδα μπορούμε να πούμε πως θα μπορούσαμε να μην είχαμε αυτούς τους βαθμούς – όχι βέβαια πως το θέλαμε -. Απ’ ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν είχαμε κοστολογήσει σωστά την δυσκολία των αντιπάλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κι αυτό φάνηκε γιατί χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια στα οποία δεν μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Όλες οι ομάδες έχουν την δική τους ιστορία και θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε, που δεν είναι άλλο από τη νίκη. Αυτός θεωρώ πως είναι ο σημαντικότερος λόγος που βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση».
Για το γεγονός πως η Ξάνθη δεν κατάφερε να νικήσει τον Άρη εκτός έδρας μετά την εντός έδρας νίκη με σκορ 4-0 κόντρα στον Πανιώνιο:

«Νομίζω ότι παίξαμε ένα παιχνίδι οριακό, κυρίως για τον Άρη. Είναι μία ομάδα που γνωρίζαμε ότι θα ασκήσει πίεση γιατί ήθελε το αποτέλεσμα. Το 0-0 είναι θετικό για μένα. Πάντως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ή και να χάσουμε. Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το τελικό σκορ ενός αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε για κάποιο χρονικό διάστημα ένα καλό πρόσωπο».

Για το αν πιστεύει πως οι ακρίτες στην συνέχεια του πρωταθλήματος μπορούν να πάρουν πιο πολλούς βαθμούς:

«Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχουμε πει πως η φετινή είναι μία νέα ομάδα που θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τον ρυθμό της. Προστέθηκαν αρκετοί νέοι παίκτες και σκοπός μας είναι να τους διαμορφώσουμε ποδοσφαιρικά μέσα στην οικογένεια της SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς υπάρχουν στελέχη στην ομάδα που συνδέουν το πρόσφατο παρελθόν με το σήμερα.

Η ψυχολογία μιας ομάδας – που μιλάμε όλοι γι’ αυτήν - διαμορφώνεται από το προσωπικό κίνητρο κι αυτό όπως αποδείχθηκε δεν το είχαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως είναι ο κύριος λόγος που η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει αυτή τη συγκομιδή μέχρι στιγμής - κι ας γνώριζε όλες τις αδυναμίες των αντιπάλων της -. Το κίνητρο βγαίνει ατομικά στον καθένα κι αυτό διαμορφώνει τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Η συνέχεια πιστεύω κι εγώ και οι συμπαίκτες μου πως θα είναι καλύτερη για την ομάδα».


Για το αν το Κύπελλο Ελλάδας το αφήνουν σε δεύτερη μοίρα:

«Όχι σε καμιά περίπτωση... Δεν πρέπει να περνά από κανενός το μυαλό αυτό. Η SKODA ΞΑΝΘΗ βρίσκεται 24 χρόνια στην Α! Εθνική κι αυτό που θα την κάνει αξέχαστη στην μνήμη όλων των φιλάθλων είναι η κατάκτηση ενός τίτλου. Είτε με εμάς ποδοσφαιριστές, είτε όχι. Μία τέτοια επιτυχία θα δώσει χαρά σ’ αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα και ιδιαίτερα στον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο που το θέλει πολύ – και το γνωρίζω προσωπικά - αλλά φυσικά και σ’ όλη την πόλη. Αξίζει στην ομάδα να έχει μία τέτοια επιτυχία.

Την Κυριακή πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί τις δύο προηγούμενες χρονιές την έχουμε “πατήσει” στο Κύπελλο με πρόωρους αποκλεισμούς. Είμαι σίγουρος πως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Για την συνέχεια του θεσμού χρειάζεται και λίγη τύχη για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να κάνουμε την υπέρβαση. Κι αν αυτή δεν έρθει με εμάς σαν παίκτες υπάρχουν στην ομάδα τώρα τα νέα παιδιά για να τα καταφέρουν κάτι που θα έχει μόνο οφέλη και παράλληλα θα ανεβάσει την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι η πιο οργανωμένη ομάδα και της αξίζει μία διάκριση».


Για το πως περιμένει τον δεύτερο γύρο:


«Έχουμε βάλει κάποιες βάσεις και ευελπιστούμε όλοι να παρουσιαστούμε καλύτεροι και ατομικά και σαν σύνολο. Από την εμπειρία μου γνωρίζω πως τα παιχνίδια που θα έρθουν θα είναι δύσκολα. Όλες οι ομάδες θα κυνηγήσουν τον στόχο τους. Όσο τολμηρό κι αν φαίνεται, θεωρώ πως θα πρέπει να κοιτάμε ψηλότερα από την αποφυγή του υποβιβασμού. Έχουμε τα φόντα να ανέβουμε βαθμολογικά και ίσως αυτό να είναι ένα από τα κίνητρα για να αποφύγουμε πορείες προηγούμενων σεζόν. Για να το πετύχουμε όμως αυτό όλα ξεκινούν από το ατομικό κίνητρο του κάθε παίκτη. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθορίζουμε την τύχη της ομάδας».

Για το αν είναι πιο εύκολο για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο ίδιος, η συνύπαρξη του με νέους παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου:

«Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι από τις λίγες ομάδες που συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να προωθεί παίκτες. Νομίζω πως είχε χάσει την σωστή κατεύθυνση για ένα διάστημα αλλά είμαι σίγουρος πως θα την βρει και πάλι αναδεικνύοντας ποδοσφαιριστές που θα κάνουν μεγάλη καριέρα.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει την τύχη να έχει έμπειρους παίκτες που είναι πολύ καλά παιδιά με σωστό κίνητρο για το ποδόσφαιρο κι αυτό νομίζω πως πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος. Καθημερινά μοχθούμε και προσπαθούμε για να τους βοηθήσουμε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Χωρίς να θέλω να μειώσω τους νεαρούς παίκτες, η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει χρόνια να αναδείξει ποδοσφαιριστή νέο από τα σπλάχνα της, με εξαίρεση τον Τοροσίδη (δεν αναφέρομαι στον Βλαχοδήμο γιατί ήρθε από ομάδα του εξωτερικού). Το “μυστικό” αυτό πρέπει να διατηρηθεί και να υπάρξει συνέχεια».


Για την απόδοση του Γούρι Λοντίγκιν στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας:

«Του δόθηκε η ευκαιρία από την ομάδα και τον προπονητή και μέχρι τώρα στέκεται πολύ καλά. Αυτό που έχω να του πω, πως είναι να συνεχίσει να βελτιώνεται και να μπορέσει να βρει μεγαλύτερα κίνητρα για να αλλάξει την εξέλιξη της καριέρας του. Χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή δουλειά και συνεχώς ψηλότεροι στόχοι. Τόσο στον Γιούρι, όσο και στον Μιχάλη Ζαρόπουλο (σ.σ. δανεικός από την SKODA ΞΑΝΘΗ φέτος στην Καλαμάτα) πιστεύω πολύ γιατί και ταλέντο έχουν κι έχουν δουλέψει σκληρά μέχρι τώρα».

Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει την εικόνα του με τους αρκετούς νέους παίκτες που αγωνίζονται φέτος:

«Σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο αλλά παράλληλα είναι και μεγάλο ρίσκο η αλόγιστη συμμετοχή πολλών παιδιών. Μπορεί να είναι κάτι που αρέσει και στους φιλάθλους και σε μας τους ποδοσφαιριστές, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός του ρίσκου. Είναι πιθανό να κριθούν χωρίς υπομονή σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, είναι πιθανό να μην τους δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο προσαρμογής, είναι πιθανόν να δεχθούν εύκολη κριτική και εν τέλει είναι πιθανόν να χάσουμε ταλέντα. Το εγχείρημα αυτό είναι θετικό αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τους κινδύνους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην “κάψουμε” γενιές ποδοσφαιριστών που έχουν μέλλον».
Για το ποια στιγμή θα διάλεγε ως την καλύτερη με τη φανέλα της Ξάνθης:

«Έξι χρόνια στην SKODA ΞΑΝΘΗ έχω ζήσει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Το σίγουρο είναι πως όταν κάποια στιγμή θα φύγω από την ομάδα θα νιώθω τυχερός γιατί ακόμη και οι λύπες με έκαναν καλύτερο άνθρωπο στο περιβάλλον της. Στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο συγκεκριμένα, θα πρέπει να κοιτάμε και πιο κοινωνικά θέματα όχι μόνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η... μικρογραφία του ποδοσφαίρου μοιάζει με την κοινωνία στην οποία ο κάθε άνθρωπος οφείλει να σταθεί και να παλέψει. Οι ατυχίες με έχουν βοηθήσει στο να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος».

Για το γεγονός πως σε τρεις σεζόν συμπληρώνει 20 χρόνια στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Ήμουν από τους τυχερούς που ξεκίνησα να αγωνίζομαι πολύ μικρός. Νιώθω τον εαυτό μου πολύ καλά. Όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο κοιμάμαι σκεπτόμενος το τι θα κάνω στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Ιδρώνω και μοχθώ καθημερινά στην προπόνηση μόνο γι’ αυτόν τον λόγο. Το μέλλον θα δείξει με τι ανθρώπους θα έχω να συνεργαστώ γιατί όπως βλέπουμε στο ποδόσφαιρό μας, κάθε μέρα λιγοστεύουν τα άτομα με τα οποία μπορούμε να έχουμε μία συνεργασία».

Για το τι θα ήθελε να πει στους οπαδούς της Ξάνθης:

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλους τους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ».

«Το πρωτάθλημα είναι ακόμη ανοικτό»

18/12/2012
 Την πεποίθησή ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι περισσότερο ενδιαφέρον από τον πρώτο εξέφρασε ο Ματέους Βιβιάν, τονίζοντας πως ακόμη το πρωτάθλημα είναι ακόμη ανοικτό.

«Το πρωτάθλημα είναι ακόμη ανοικτό»
Ο άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στον πανηγυρισμό του μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας πως πανηγύρισαν πολύ έντονα τη νίκη, καθώς ήθελαν να κλείσουν το πρώτο μισό της σεζόν με επιτυχίες.

Ακόμη, σχολίασε το γεγονός ότι κατάφερε να σκοράρουν τρία τέρματα στις τέσσερις τελικές που έκαναν, χαρακτηρίζοντας πως αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν το ποδόσφαιρο ωραίο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Libero»:

Για τον πανηγυρισμό του μετά το τέλος του αγώνα:
«Το πανηγυρίσαμε πολύ έντονα γιατί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και το βιώσαμε στο γήπεδο. Θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε, γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα και θέλαμε να τελειώσουμε νικηφόρα. Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι από τη νίκη».

Για την εμφάνισή του:
«Είμαι ευχαριστημένος. Πέρασα πολύ καιρό χωρίς να αγωνίζομαι. Είχα και θέματα κακής τύχης και μου συνέβησαν πράγματα που είχα να τα ζήσω οκτώ χρόνια. Είχα και την κόκκινη κάρτα στη Βέροια. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω και για αυτό πανηγύρισα, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι»..

Για τα τρία γκολ σε τέσσερις τελικές:
«Αυτό είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν ωραίο το ποδόσφαιρο. Αυτός που κάνει τις ευκαιρίες γκολ, κερδίζει. Χαίρομαι που έπαιξα και σταμάτησα τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Φάνηκε ότι είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό για τους επιθετικούς μας που σκόραραν. Έτσι έρχονται σιγά -σιγά οι καλές εμφανίσεις».

Για τη συνεργασία του με τον Κουμάλο:
«Δεν αγωνίστηκα και πολλά παιχνίδια με τον Κουμάλο για να το σκεφτώ. Χρειάζεται όμως και κάποιο χρόνο για να δεθεί το δίδυμο. Δε σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα που δεν κέρδισε η ομάδα. Όταν αγωνίζομαι δε σκέφτομαι τον παρτενέρ μου, αλλά τη δική μου φόρμα και πως μπορώ να παίξω καλύτερα. Δεν έχω εστιάσει το πρόβλημα σε αυτό που μου λέτε».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή του πρώτου γύρο:
«Το περίπλοκο είναι η διαδικασία των πλέι οφ. Που σημαίνει ότι χρειάζεσαι βαθμούς για να έχεις το πλεονέκτημα. Αν υποτίθεται ότι διεκδικείς τη δεύτερη θέση και δε μπορείς να φτάσεις τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια επειδή έχεις μάθει σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχουν σημασία οι βαθμοί μόνο για αυτό αλλά και για το γόητρο. Πρέπει να είναι η ομάδα δυνατή, για να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι. Όλα αυτά αν υποθέσουμε ότι δε μπορούμε να φτάσουμε τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοικτό. Ο δεύτερος γύρος έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κανείς δε μπορεί να πει ότι έχει τελειώσει κάτι».

Τους περιμένει ο Γκαρσία

18/12/2012
 Στο ΠΑΟΚ Megastore θα βρεθεί την Τετάρτη (19/12, 18:00) ο Πάμπλο Γκαρσία, προκειμένου να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους φίλους της ομάδας.

Τους περιμένει ο Γκαρσία
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, με σκοπό οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» να έρχονται πιο κοντά με τον κόσμο, ήρθε η σειρά του Πάμπλο Γκαρσία να βρεθεί στην μπουτίκ του συλλόγου στο γήπεδο της Τούμπας.

Μια ‘βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ή διαφορετικά πριν φύγει το 2012, ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που θα περάσει από το ΠΑΟΚ Megastore είναι ο Ουρουγουανός, που θα περιμένει τους φίλους του ΠΑΟΚ την Τετάρτη (19/12) από τις 18:00 και μετά για να φωτογραφηθεί μαζί τους και να υπογράψει αυτόγραφα.

Επαγγελματίες… με το ζόρι στην ΑΕΚ

18/12/2012
 Τους έχει κάνει ήδη αρκετές παρατηρήσεις για τον επαγγελματισμό που (δεν) δείχνουν. Γι’ αυτό και ο Έβαλντ Λίνεν δεν θ’ αφήσει… ανέμελους τους παίκτες της ΑΕΚ στη χριστουγεννιάτικη άδεια τους.

Επαγγελματίες… με το ζόρι στην ΑΕΚ
Μετά τη σημερινή προπόνηση λοιπόν, ο Γερμανός μοίρασε στους «κιτρινόμαυρους» το πρόγραμμα που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απουσίας τους από τα Σπάτα.

Σύμφωνα με αυτό, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν θα μένουν ανενεργοί μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με την Καβάλα, αλλά θα πρέπει να αφιερώνουν πάνω από μια ώρα καθημερινά στις αερόβιες ασκήσεις που θα τους συσταθούν.

Άλλωστε είναι γνωστό, όπως τους είπε ο Λίνεν, ότι η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση (κάτι που χαρακτήρισε συνέπεια και της λανθασμένης επιλογής να παίξει γρήγορα και πολλά φιλικά το καλοκαίρι).

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τους εξήγησε ότι θα πρέπει να το βελτιώσουν ενόψει του δεύτερου γύρου (εξάλλου αμέσως μετά τη διακοπή υπάρχει δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα) και γι’ αυτό θέλει να διαπιστώσει στα εργομετρικά που θα γίνουν μετά την επιστροφή τους στις προπονήσεις ότι τήρησαν απόλυτα το πρόγραμμα που τους έδωσε.

«Χέρι βοηθείας» από τον ΠΑΟΚ

18/12/2012
 Να στηρίξουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, καλεί η ΠΑΕ τους φίλους της ομάδας.

«Χέρι βοηθείας» από τον ΠΑΟΚ
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί όλους τους φίλους της ομάδας να συμμετέχουν, με όποιον τρόπο αυτοί μπορούν, στην συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες από τους Συνδέσμους Φίλων ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της κοινωνικής τους δράσης.

Η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων γίνεται καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα, στα γραφεία των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το Σάββατο 22/12, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ακαδημία Πλαταμώνα, στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, κάτω από τη Θύρα 4.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιστεύει και ελπίζει ότι οι φίλοι της ομάδας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά της και στο κάλεσμα όλων των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ προκειμένου να συγκεντρωθούν όσον τον δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και φάρμακα για συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Να τσεκάρουν το «εισιτήριο»

18/12/2012
 Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά με 1-0 στη Σούπερ Λίγκα, οι παίκτες του Λεβαδειακού στρέφουν την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό για το Κύπελλο.

Να τσεκάρουν το «εισιτήριο»
Οι Βοιωτοί στην πρώτη αναμέτρηση στην έδρα τους είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 της ομάδας της Κατερίνης, με αποτέλεσμα να θέλουν να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα που έχουν ήδη από το ματς της Λιβαδειάς και να "τσεκάρουν" το «εισιτήριό» τους για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Τρίτης ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, έβαλε τους παίκτες του να κάνουν αρχικά ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και τεχνικής. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μουλόπουλος και Γεωργίου.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης η ΠΑΕ έχει προγραμματίσει γιορτή για τα στελέχη της ομάδας, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Οι «άτακτοι» και… η ΑΕΚ

18/12/2012
 Οι δυο ομάδες των οποίων οι οπαδοί δημιούργησαν «παρατράγουδα» στη 15η αγωνιστική και η καλύτερη… πελάτισσα της Πειθαρχικής επιτροπής, ΑΕΚ, θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη στη Σούπερ Λίγκα.

Οι «άτακτοι» και… η ΑΕΚ
Ως αποτέλεσμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Βέροια-Παναθηναϊκός και το Πανιώνιος-Ολυμπιακός (και λόγω των οποίων τα παιχνίδια διακόπηκαν μάλιστα για λίγο), «πράσινοι» και Νεοσμυρνιώτες κλήθηκαν να απολογηθούν για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

Το ίδιο έγινε όμως και με την ΑΕΚ -για μια ακόμα φορά φέτος και σε ένα ακόμα ματς που δεν καταγράφηκε κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό στην εξέδρα.


Αναλυτικά οι κλήσεις της πειθαρχικής επιτροπής

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος Aθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η «πρώτη» του Κατσουράνη

18/12/2012
 Την πρώτη του προπόνηση με την φόρμα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης σήμερα (18/12) στη Ν. Μεσήμβρια.

Η «πρώτη» του Κατσουράνη
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικέφαλου του Βορρά», γνωρίστηκε με τους νέους συμπαίκτες του, ενώ στην ομάδα βρήκε γνώριμα πρόσωπα από την Εθνική ομάδα.

Όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με τον οποίο βγήκαν από τα αποδυτήρια και ο Γιώργος Φωτάκης που ξεκίνησαν μαζί τρέξιμο.

Όσοι αγωνίστηκαν χθες απέναντι στον ΠΑΣ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του Σανθ Χακόμπο, η πρώτη εκτίμηση «δείχνει» θλάση στον δεξιό προσαγωγό.

Δεδομένα χάνει τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Αιγινιακό στην Τούμπα.

Εκτός είναι και ο Γλύκος με θλάση, συνεπώς κάτω από τα δοκάρια των «ασπρόμαυρων» θα βρεθεί ο Γιακουμής.

Οι μεταγραφές επί τάπητος…

18/12/2012
 Με το φινάλε του πρώτου και ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, στον Πλατανιά θα συζητήσουν για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι μεταγραφές επί τάπητος…
Το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας βρήκε τον Πλατανιά στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την ομάδα ωστόσο, σε αυτό το πρώτο μισό να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

Οι άνθρωποι του συλλόγου των Χανίων σκέφτονται την μεταγραφική ενίσχυση μέσα στον Ιανουάριο, ώστε να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί στον δεύτερο γύρο.

Την Τετάρτη το βράδυ οι διοικούντες τον Πλατανιά θα συνεδριάσουν και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό των μεταγραφών. Οι Χανιώτες αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση τριών ή τεσσάρων ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως, να κάτι τέτοιο να θεωρείται δεδομένο.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά και το τέλος της συνεδρίασης την Τετάρτης, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των μεταγραφών.

Τέλος από Ατρόμητο ο Μακρής

18/12/2012
 Παρελθόν από τον Ατρόμητο αποτελεί από σήμερα ο Γιώργος Μακρής, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ.

Τέλος από Ατρόμητο ο Μακρής
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, το διαζύγιο ήρθε με τον ποδοσφαιριστή ήρθε κοινή συναινέσει, ενώ η διοίκηση δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του.

Η ανακοίνωση του Ατρομήτου:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση του συμβολαίου της με τον Γιώργο Μακρή. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε κοινή συναινέσει παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλου.

H ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί για την άψογη επαγγελματική στάση που τήρησε στη διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας και του εύχεται επιτυχίες στην συνέχεια της καριέρας του».

Ο 28χρονος μέσος μεταγράφηκε στους Περιστεριώτες από την Κέρκυρα το Μάιο του 2011, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε του Γιώργου Δώνη, ούτε του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με αποτέλεσμα να κληθεί να βρει άλλη ομάδα, κάτι που ήταν και επιθυμία του ίδιου.

Ρισκάρει ο Λίνεν

18/12/2012
 Αποφάσεις με… ρίσκο (ειδικά στην περίπτωση του Γιώργου Κουτρουμπή) είναι αυτές που πήρε ο Έβαλντ Λίνεν για το πού θα εκτίσουν την τιμωρία τους οι «κιτρινόμαυροι» που συμπλήρωσαν κάρτες.

Ρισκάρει ο Λίνεν
Από τη μια λοιπόν ο Βλάχος (που έφτασε τις επτά κίτρινες με τον Ατρόμητο) αποφασίστηκε να λείψει από το δύσκολο παιχνίδι μετά τις γιορτές στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Εκεί όπου ήδη έχει δηλωθεί -αλλά θα φανεί προσεχώς αν αυτό έχει σημασία μετά τη σημερινή προσφυγή του- να εκτίσει την τιμωρία του και ο Γιάννης Κοντοές.

Από την άλλη ο Κουτρουμπής που συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες την Κυριακή αποφασίστηκε να μην παίξει στο κρίσιμο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ένα ματς όπου η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη (βάση βαθμολογίας) να μη χάσει και στο οποίο θα ελπίζει να μην πληρώσει την απουσία του πιο σταθερού στόπερ της και την απόφαση του Λίνεν να μην τον αφήσει έξω σε κάποιο άλλο από τα τέσσερα ματς που ακολουθούν (με Αστέρα, Ξάνθη, Άρη, ΟΦΗ) όπως έχει δικαίωμα.

«Στο τέλος θα υπερισχύσει η ΑΕΚ»

18/12/2012
 Την αισιοδοξία πως η ΑΕΚ θα επιβιώσει εξέφρασε ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο βοηθός του Λίνεν εξέφρασε την πίστη ότι η «Ένωση» θα υπερισχύσει στο τέλος των αντιπάλων της.

«Στο τέλος θα υπερισχύσει η ΑΕΚ»
Αρκεί να υπάρξει υπομονή για τις εξελίξεις στο διοικητικό, επιείκεια (όπως τόνισε) προς τους νεαρούς παίκτες και φυσικά ενίσχυση στις μεταγραφές με 2-3 ποδοσφαιριστές που θα έχουν παραστάσεις από τη Σούπερ Λίγκα.

Κατά τ’ άλλα, ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι καταλαβαίνει -ως άνθρωπο και επαγγελματία- τον Κοντοέ, ενώ τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη από την ιστορία της να πάρει στα σοβαρά τον στόχο του Κυπέλλου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη

Για τα τεράστια προβλήματα της ΑΕΚ: «Έχουμε συνηθίσει στις δύσκολες μέρες στην ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να επιβιώνουμε».

Για την προσφυγή του Κοντοέ και αν τον καταλαβαίνει: «Μπορώ να καταλάβω τον Κοντοέ. Πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως επαγγελματία. Έχει βιώσει μια δύσκολη κατάσταση για καιρό στην ΑΕΚ και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Δεν ξέρω αν το είχε συζητήσει με κάποιον πριν κάνει την προσφυγή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι σήμερα που βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα είχε μια συζήτηση με τον κ. Λίνεν».

Για τη βαθμολογική φτώχεια της ΑΕΚ: «Η αγωνιστική πορεία της ΑΕΚ νομίζω ότι δείχνει όλο το προφίλ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια καινούργια ομάδα με εντελώς νέους παίκτες. Κι αυτό φαίνεται από το ότι κάθε παιδί που έχει απλά 2-3 χρόνια εμπειρίας στη μεγάλη κατηγορία κρίνεται αρκετό για να μας βοηθήσει.

Χρειαζόμαστε παίκτες που να μπορούν να δώσουν μια κατεύθυνση στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Κατά τ’ άλλα, είναι φυσικό να θέλει χρόνο η ομάδα για να δέσει, αλλά και για μάθουν τα παιδιά τι είναι αυτό που αντιμετωπίζουν. Είναι πρωτόγνωρο και ίσως βαρύ για κάποιους. Χρειάζεται υπομονή και να μην είναι αυστηροί όσοι είναι έξω από την ομάδα. Οι προπονητές μπορούμε -και πρέπει να είμαστε αυστηροί- για να βελτιώνονται οι παίκτες και ατομικά και ως ομάδα. Οι υπόλοιποι όμως νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο ελαστικοί»
.

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θεωρώ ότι με κινήσεις όπως του Μητρόπουλου και 2-3 ακόμα παιδιά που έχει συζητήσει η διοίκηση για να έρθουν, θα υπάρχει ένα περιθώριο βελτίωσης για την ομάδα. Εξάλλου, αγώνα με τον αγώνα τα παιδιά γίνονται και πιο δυνατοί και στο τέλος νομίζω ότι θα είμαστε εμείς που θα υπερισχύσουμε στον αγώνα που κάνουμε».

Για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Σταματή: «Καλό είναι να μην φορτώνουμε τον Ανδρέα με άγχος και πρόσκαιρες προσδοκίες. Ο επιθετικός, όπως ξέρετε, είναι και θέμα ρέντας. Χαιρόμαστε που ένας παίκτης που δουλεύει, ανταμείβεται στο γήπεδο. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα που πρεσβεύουμε ως ομάδα. Χαιρόμαστε λοιπόν που μας δίνει λύσεις και ελπίζουμε ότι θα το κάνει στη συνέχεια».

Για το αν θα πάρει σοβαρά η ΑΕΚ το στόχο του Κυπέλλου: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Η ιστορία της επιβάλλει -όποιο κι αν είναι το ρόστερ της- να κυνηγάει τέτοιους στόχους. Θέλουμε το ματς, ήταν κατά κάποιο τρόπο καλό και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και θα πάμε να προκριθούμε για να κάνουμε καλές γιορτές, αλλά και γιατί το θέλει πολύ νομίζω και ο κόσμος της ομάδας».

Πρόβλημα με Γιαννιώτα

18/12/2012
 Αμφίβολος για τη ρεβάνς με την Καλλιθέα στο Κύπελλο είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας στον Άρη. Τα εισιτήρια Κυπέλλου με την Καλλιθέα.

Πρόβλημα με Γιαννιώτα
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και δεν προπονήθηκε.

Έτσι, περιορίστηκε σε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα μπήκε ο Ανδρέας Ηρακλής που με τη νέα χρονιά θα είναι σε θέση να ενισχύσει τους «κίτρινους».

Η προετοιμασία της ομάδας για το κυριακάτικο παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες του Λούκας Αλκαράθ καλούνται να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου αγώνα, θα συνεχιστεί αύριο με δύο προπονήσεις (πρωί, απόγευμα) στο Ν. Ρύσιο.

Από σήμερα (23/12) βγήκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια της αναμέτρησης. Η είσοδος για τις γυναίκες θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα την Κυριακή (23/12) στις 20:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε σ’ ένα ακόμη φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Να σημειωθεί ότι, όπως αποφάσισε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, στην αναμέτρηση με την αθηναϊκή ομάδα η είσοδος στο γήπεδο για τις γυναίκες θα είναι δωρεάν με εξαίρεση τις θέσεις στα VIP.

Τα εισιτήρια διατίθενται από το ARIS MOBILE καθημερινά (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Αρκετά προβλήματα ενόψει «Φονέα»

18/12/2012
 Γεμάτο είναι το «απουσιολόγιο» του προπονητή του Πανιωνίου, Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Φωστήρα που θα γίνει την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη.

Αρκετά προβλήματα ενόψει «Φονέα»
Πιο συγκεκριμένα, ο «Ελέ» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κολοβού, Λαμπρόπουλου, Σπυρόπουλου και Κουλουχέρη. Οι πρώτοι δύο εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο τρίτος έμεινε εκτός αποστολής, ενόψει Φωστήρα, καθώς στην προπόνηση της Τρίτης, ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα και δεν συμπεριελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Απών από την αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα του Ταύρου θα είναι και ο Θέμης Κουλουχέρης, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του στο απέναντι στον «Φονέα», λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα, ο Ελευθερόπουλος στα πλάνα του μπορεί να υπολογίζει τον νεαρό επιθετικό της ομάδας, Μάρκο Ντούνη, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανιωνίου, ενόψει Φωστήρα:

Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ανδράλας, Κούρος, Κοντοχρήστος, Ρόκας, Ρόβας, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Μενδρινός, Μπούζας, Οκόγιε, Αραβίδης, Ντούνης, Καμπάνταης, Διαμαντάκος.

Στο ΤΟΡ-10 ο Ζαρντίμ

18/12/2012
 Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη τις πρώτες εβδομάδες του Δεκέμβρη έχουν φέρει τον Ζαρντίμ ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προπονητές του κόσμου με βάση το Football Coach World Ranking.

Στο ΤΟΡ-10 ο Ζαρντίμ
Ο Πορτογάλος κόουτς με 908 πόντους είναι στη 10η θέση του πίνακα όπου πρώτος είναι ο Τίτο Βιλανόβα της Μπαρτσελόνα με 1.531.

Ακολουθεί ο Βαλβέρδε (Βαλένθια) και μετά οι Μπενίτεθ (Τσέλσι), Μουρίνιο (Ρεάλ), Αντσελότι (Παρί ΣΖ), Ρότζερς (Λίβερπουλ), Φράνκο (Σάο Πάουλο), Βίλας Μπόας (Τότεναμ), Κλοπ (Ντόρτμουντ) και δέκατος, όπως αναφέραμε ο Ζαρντίμ.

Η κατάταξη σε άλλο τομέα, αφορά και τους ομοσπονδιακούς. Εκεί, συνολικά, ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές του κόσμου είναι ο Φερνάντο Σάντος σύμφωνα με το Football Coach World Ranking. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας βρίσκεται στην 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 7.455 πόντους

Συνολικά, για το 2012, πρώτος «δικός» μας στη λίστα των προπονητών συλλόγων είναι πάλι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος είναι στην 46η θέση με 6.053 πόντους με βάση τα αποτελέσματα του φέτος με Μπράγκα και Ολυμπιακό.

Στην 92η θέση είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε ως τεχνικός Ολυμπιακού και Βαλένθια. Πρώτος Ελληνας είναι ο Γιώργος Δώνης (130ος) με 3.821 βαθμούς που μάζεψε ως κόουτς Ατρομήτου και ΠΑΟΚ μέσα στο 2012.

Tι είναι το Football Coach World Ranking; Είναι η παγκόσμια κατάταξη για τους προπονητές. Χωρίζεται σε αυτή των τεχνικών ομάδων και σε εκείνη των ομοσπονδιακών. Υπολογίζονται τα αποτελέσματα των ομάδων τους τις τελευταίες 52 εβδομάδες στις εθνικές διοργανώσεις των 40 κορυφαίων χωρών στο ποδόσφαιρο. Επιπλέον βαθμοί δίνονται για τα αποτελέσματα στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει και ειδικός συντελεστής για τα δέκα πρώτα πρωταθλήματα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

ΤΟ ΤΟΠ-10 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 2012

1. Ντελ Μπόσκε (Ισπανία) 21.828
2. Λεβ (Γερμανία) 18.713
3. Βαν Μαρβαϊκ (Ολλανδία) 15.327
4. Ταμπάρες (Ουρουγουάη) 14.671
5. Μπράντλι (ΗΠΑ) 12.311
6. Ρουέδα (Εκουαδόρ) 10.781
7. Καπέλο (Ρωσία/Αγγλία) 10.449
8. Μόρτεν Ολσεν (Δανία) 8.967
9. Πραντέλι (Ιταλία) 8.878
10. Φαρίας (Βενεζουέλα) 8.677

ΤΟ ΤΟΠ-10 ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2012

1. Μουρίνιο (Ρεάλ) 14.580
2. Σιμεόνε (Ατλέτικο) 14.369
3. Χαϊνκες (Μπάγερν) 12.699
4. Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γ.) 11.711
5. Τιτέ (Κορίνθιανς) 11.273
6. Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα) 11.079
7. Ντι Ματέο (Τσέλσι) 10.677
8. Μπιέλσα (Ατλ. Μπιλμπάο) 10.594
9. Λουξεμπούργκο (Γκρέμιο/Φλαμέγκο) 10.422
10.Αμπελ Μπράγκα (Φλουμινένσε) 10.384

Απολογήθηκε και περιμένει ο Καραλής

18/12/2012
 Σε απολογία κλήθηκε το πρωί της Τρίτης από την διοίκηση της Κέρκυρας ο Γιάννης Καραλής, για το επεισόδιο που είχε με τον πρώην συμπαίκτη του στους Φαίακες, Δημήτρη Κοντοδήμο.

Απολογήθηκε και περιμένει ο Καραλής
Οι δύο ποδοσφαιριστές, μετά την ήττα που γνώρισε η Κέρκυρα από τον Πανθρακικό με σκορ 2-0, είχαν έντονο διάλογο, με αποτέλεσμα ο Καραλής να κληθεί σε απολογία από την διοίκηση της ομάδας, της οποίας η απόφαση θα γίνει γνωστή την Τετάρτη.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος, είδε τον Δημήτρη Γιάντση να "ανεβάζει" ρυθμούς. Ωστόσο, η συμμετοχή του στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Τύρναβο την ερχόμενη Πέμπτη θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για άλλη μία μέρα ο Στέλιος Ηλιάδης.

Πλησιάζει ο Πετρόπουλος

18/12/2012
 Όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και… κυριολεκτικά πλησίασαν ΑΕΚ και Αντώνης Πετρόπουλος. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν, σφράγισαν τη συμφωνία τους κι εκτός απροόπτου ο Έλληνας φορ θα βάλει τα κιτρινόμαυρα.

Πλησιάζει ο Πετρόπουλος
Μετά την πρόταση που κατατέθηκε στον Έλληνα επιθετικό (και την όλο και πιο διαφαινόμενη επιθυμία του Παναθηναϊκού να μην του καταθέσει πρόταση ανανέωσης) ο Πετρόπουλος διαβεβαίωσε τους ανθρώπους της «Ένωσης» ότι εκείνη είναι η πρώτη του επιλογή από την Ελλάδα.

Διότι την πόρτα του χτύπησαν κι άλλες ομάδες, ενώ ενδιαφέρον υπήρχε και από το εξωτερικό.

Ωστόσο ο τρόπος που τον προσέγγισε η ΑΕΚ (προσφέροντάς του συμβόλαιο 1,5 χρόνου έναντι 270.000 ευρώ με προκαταβολή 30.000), αλλά και η προοπτική να συνεχίσει σε μια μεγάλη ομάδα κέρδισε από την αρχή τον Πετρόπουλο.

Αφού αυτό επιβεβαιώθηκε λοιπόν και στη συνάντηση που είχαν απόψε οι Δημητρέλος, Λίνεν και Μπρουσιανός με τον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του, οι δυο πλευρές σφράγισαν προφορικά τη συμφωνία τους.

Έτσι, αμέσως μόλις μείνει και τυπικά ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ο Πετρόπουλος αναμένεται να γίνει και τυπικά το δεύτερο απόκτημα της ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μετά τον Παύλο Μητρόπουλο.

Με το μυαλό στον Ολυμπιακό Βόλου…

18/12/2012
 Ο Ατρόμητος πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στο τελευταίο ματς της Σούπερ Λίγκας για το 2013 κόντρα στον ΟΦΗ, όμως οι αγώνες συνεχίζονται μέσα στη χρονιά.

Με το μυαλό στον Ολυμπιακό Βόλου…
Αυτό, αφού το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Περιστέρι.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία των «κυανόλευκων» για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς.
Οι παίκτες αρχικά έκαναν γυμναστήριο και, στη συνέχεια, μπήκαν στο γήπεδο για ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Συμμετείχαν όλοι στο πρόγραμμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με μοναδικό απόντα τον Στάθη Ταυλαρίδη, που έκανε ποδήλατο και ενδυνάμωση.

Η προπόνηση της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο.

Εν τω μεταξύ, ο Εντουάρντο Μπρίτο θα χάσει την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος κόντρα στην Κέρκυρα, αφού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποφάσισε ο «Ντούσκο» να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής ο Βραζιλιάνος μέσος, λόγω των τεσσάρων καρτών που συμπλήρωσε.

Εκτός ο Καστέλς

18/12/2012
 Ο αγώνας πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ έχει περάσει στο παρελθόν για τον Αστέρα Τρίπολης και όλοι στους Αρκάδες ασχολούνται με την αναμέτρηση κόντρα στη Λάρισα για τους «32» του Κυπέλλου το Σάββατο.

Εκτός ο Καστέλς
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης η προετοιμασία για το ματς με τους «βυσσινί», με τον Σάκη Τσιώλη να μην έχει στη διάθεση του τον Μαρκ Καστέλς.Ο Ισπανός αμυντικός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα από το τράβηγμα που υπέστη στους προσαγωγούς και θα δοκιμάσει να μπει την Τετάρτη σε κανονικούς ρυθμούς.

Το πρόγραμμα της ημέρας αναλώθηκε σε πολλές ασκήσεις με μπάλα, παιχνίδια κατοχής, ενώ αφιερώθηκε πολύ ώρα σε θέματα τεχνικής και τακτικής και ολοκληρώθηκε με οικογενειακό διπλό.

Πάντως, ανησυχία υπήρξε και για τον Γκάμπριελ, που αποχώρησε με πόνους στον προσαγωγό, όμως η μαγνητική που υποβλήθηκε έδειξε πως δεν έχει κάτι σοβαρό και υπολογίζεται κανονικά για τον σαββατιάτικο αγώνα.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Τέλος, φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα δώσει ο Αστέρας την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη στις 3 μ.μ. με τον τοπικό Αστέρα.

«Κλείστε τα αυτιά σας»

18/12/2012
 Να κοιτάξουν την δουλειά τους και να μην σκέφτονται τις «μαύρες λίστες» που δημοσιεύονται στα Μέσα, προέτρεψε ο Ρότσα τους ποδοσφαιριστές του για να τους κρατήσει συγκεντρωμένους ενόψει Προοδευτικής.

«Κλείστε τα αυτιά σας»
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν βλέπουν και με πολύ καλό μάτι τα όσα λέγονται, ειδικά από την στιγμή που είναι απλήρωτοι και όπως είναι φυσικό, το κεντρικό θέμα συζήτησης στην Παιανία, ήταν οι απομακρύνσεις που μαθεύτηκαν από τα πρωτοσέλιδα!

Ο Ρότσα το αντιλήφθηκε και κατάλαβε πως έπρεπε να μιλήσει για το θέμα, ούτως ώστε να τους εξηγήσει κάποια πράγματα και να τους κρατήσει συγκεντρωμένους ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται.

«Μην ακούτε για μαύρες λίστες. Μην ακούτε τι γράφεται και λέγεται αλλά να κοιτάτε την δουλειά σας. Αυτό έχει σημασία να κάνουμε σαν ομάδα, αυτό θα μας βοηθήσει, πιστέψτε με», είπε ο Ρότσα που στις δοκιμές που έκανε χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες από τους νέους μια και το 4-0, αφήνει τα περιθώρια για δοκιμές στον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Χαλαρά λόγω γηπέδου

18/12/2012
 Καλή η τριάρα επί του Παναθηναϊκού, όμως η ζωή συνεχίζεται στη Βέροια.

Χαλαρά λόγω γηπέδου
Έτσι, όλοι στις τάξεις της «βασίλισσας του Βορρά» επικεντρώνουν την προσοχή τους στη ρεβάνς τη ερχόμενης Πέμπτης με τον Θρασύβουλο για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, βλέποντας την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, προτίμησε να γυμνάσει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τους ποδοσφαιριστές του την Τρίτη, ώστε να μην τους κουράσει.

Το πρωί της Τετάρτης, θα γίνει η τελευταία προπόνηση και, στη συνέχεια, η αποστολή που θα ανακοινωθεί, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στα Σπάτα Κιντής-Αδαμίδης!

18/12/2012
 Μια συνάντηση που -αν κι ενδιαφέρουσα- θα φάνταζε απίθανη κατάφεραν οι καταληψίες οπαδοί της ΑΕΚ. Τα μέλη της ORIGINAL υποδέχθηκαν τον Σταύρο Αδαμίδη, βάζοντας απέναντί του και τον Γιώργο Κιντή.

Στα Σπάτα Κιντής-Αδαμίδης!
Εξαρχής στόχος της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ ήταν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι αυτούς που είχαν ενεργό διοικητικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Ή έστω όσους απ’ αυτούς θα ήταν δυνατό.

Το απόγευμα της Τρίτης λοιπόν κατάφεραν μια συνύπαρξη απ’ αυτές που θα έμοιαζαν αδύνατες: Του Σταύρου Αδαμίδη με τον Γιώργο Κιντή.

Έτσι, λίγο καιρό μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο τελευταίος εναντίον της «Empire» (ζητώντας εξηγήσεις για το πού χάθηκαν 5 εκατ. ευρώ που απουσίαζαν από τους ισολογισμούς της) και παρά την ανοιχτή κόντρα του με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, αποδέχθηκε την πρόσκληση της ORIGINAL να βρεθεί στα Σπάτα. Δεδομένου λοιπόν ότι το ίδιο είχε κάνει από χθες ο Αδαμίδης, οι δυο άντρες πήγαν στις εγκαταστάσεις για να συνομιλήσουν με τους οπαδούς.

Τα αποτελέσματα της κουβέντας τους, δε, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και είναι βέβαιο ότι θα περιστραφεί γύρω από την περίοδο της διοίκησης Αδαμίδη -όταν παρόλο που εισέρρευσαν 17 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, έμειναν απλήρωτες κρίσιμες υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και πολλά άλλα από τα δεινά που συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν σήμερα.

Και ο Τζεμπούρ στην εθνική!

18/12/2012
 Μισή αλήθεια… η κλήση μόνο του Αμπντούν στην εθνική Αλγερίας. Το fax που έφτασε στα γραφεία του Ολυμπιακού συμπεριλαμβάνει και το όνομα του Τζεμπούρ για το Κόπα Άφρικα!

Και ο Τζεμπούρ στην εθνική!
Τα μαντάτα έγιναν χειρότερα για τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία της ΠΑΕ το fax που έφτασε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλγερίας δεν περιέχει μόνο το όνομα του Τζαμέλ Αμπντούν αλλά και του Ράφικ Τζεμπούρ.

Το πρωί τα μέσα ενημέρωσης στην Αλγερία έκαναν γνωστές τις επιλογές του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτζ για το Κόπα Άφρικα... Σε αυτές υπήρχε μόνο το όνομα του Τζαμέλ Αμπντούν.

Το απόγευμα όμως τα δεδομένα άλλαξαν!

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι το σχετικό fax, που έφτασε, περιλάμβανε και τα δύο ονόματα των Αλγερινών του Ολυμπιακού, με τον Αμπντούν όμως να οφείλει να ενσωματωθεί νωρίτερα στην επιλογή της εθνικής καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και πρέπει να εξετασθεί από τους ιατρούς της ομοσπονδίας.

Μέτραγε απουσίες…

18/12/2012
 Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά έξι απουσίες μέτρησε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην προπόνηση του Πλατανιά την Τρίτη.

Μέτραγε απουσίες…
Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Αργυρόπουλο, Γκονζάλες, Κανακούδη, Ποτουρίδη και Ουντότζι, ο οποίος βρίσκεται στη Βουλγαρία.

Επίσης, ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο ακολούθησε ο Μαραγκουδάκης.

Άπαντες θα προσπαθήσουν να προλάβουν τη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια»

18/12/2012
 Με την τύχη του τα είχε ο Λάζαρος Χαριτωνίδης. Ο αμυντικός του ΟΦΗ θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για 7-8 μήνες, αφού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια»
Ο νεαρός αμυντικός είχε χτυπήσει σε μία προπόνηση του ΟΦΗ στα μέσα Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να υποστεί μερική ρήξη χιαστών, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να κάνει λόγο για επιστροφή στα γήπεδα του υψηλόσωμου αμυντικού σε περίπου ένα μήνα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλισαν όπως ο παίκτης και οι άνθρωποι της ομάδας θα ήθελαν, αφού η ανάρρωση του χτυπημένου γονάτου του δεν εξελισσόταν όπως θα έπρεπε. Έτσι, ο Χαριτωνίδης τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε νέα μαγνητική, η οποία έδειξε πως ο νεαρός αμυντικός θα πρέπει να χειρουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, με τον χρόνο αποθεραπείας του να υπολογίζεται στους 7-8 μήνες.

Ο ίδιος ο παίκτης, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν «σκασμένος», καθώς δεν περίμενε πως ,από μία αθώα φάση της προπόνησης, τα πράγματα θα έπαιρναν τέτοια άσχημη τροπή. Παρόλα αυτά, αν και απογοητευμένος είπε σε άτομα του περιβάλλοντός του, πως δεν θα τα παρατήσει και θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, ώστε να καθιερωθεί στον ΟΦΗ, ενώ είπε με νόημα σε δικούς του ανθρώπους: «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια».

Όλα καλά με Γιαννιώτα

18/12/2012
 Τίποτα ανησυχητικό δεν έδειξε ο υπέρηχος στον οποίο υποβλήθηκε την Τρίτη ο Γιάννης Γιαννιώτας, που αισθανόταν ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα.

Όλα καλά με Γιαννιώτα
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε υπέρηχο που δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό.

Έτσι, ο Γιαννιώτας θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του προπονητή του Άρη, Λούκας Αλκαράθ, για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στην Καλλιθέα, με τους Αθηναίους να έχουν το προβάδισμα, αφού στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που είχε γίνει στο «Ελ Πάσο», είχαν επικρατήσει 3-1.

Καλούν την «ομάδα Νικολαϊδη»

19/12/2012
 Η συνάντηση μεταξύ Original-Κιντή-Αδαμίδη ολοκληρώθηκε χωρίς να διαφοροποιεί κάτι στο μέλλον της ΑΕΚ. Πλέον η Original παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους μετόχους της ομάδας Νικολαϊδη.

Καλούν την «ομάδα Νικολαϊδη»
Η συνάντηση μεταξύ της Original με τους Γιώργο Κιντή και Σταύρο Αδαμίδη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αποτέλεσμα κανένα, καθώς και οι δύο άνδρες δεν φάνηκαν να πείθουν με τις εξηγήσεις που έδωσαν. Ωστόσο, τα πάντα δεν πρόκειται να τελειώσουν εδώ.

Η Original καλεί τους μετόχους της ομάδας Νικολαϊδη σε μια συνάντηση την Παρασκευή με σκοπό να βρεθεί ένα διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ.

Πρώτος από το προπονητήριο στα Σπάτα αναχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης αφού πρώτα είχε δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την παρουσία του στην προεδρία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απλήρωτη δόση του άρθρου 44, η οποία δεν καλύφθηκε με εκείνον στον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Ανάμεσα στα θέματα συζητήθηκε και αυτό της Empire. Στο σημείο αυτό οι τόνοι ανέβηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που ξεπεράστηκε.

Η συζήτηση που είχε ο Γιώργος Κιντής αναλώθηκε και αυτή στο ζήτημα της Empire και σε μια «τρύπα» πέντε εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά της ΠΑΕ. Ο κ.Κιντής έδωσε και στοιχεία στους οπαδούς της ομάδας για τη διαχείριση από το 2004 έως το 2012.

Αυτά θα αποτελέσουν και το κύριο θέμα στη συνάντηση που θα επιδιώξουν να έχουν τα μέλη της Original πλέον την Παρασκευή με τους μετόχους της ομάδας του Ντέμη Νικολαϊδη. Σκοπός αυτής δεν είναι μόνο να πάρουν απαντήσεις αλλά να προσπαθήσουν να «βάλουν» στο ίδιο τραπέζι με όλα τα στελέχη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα διοικητικά της ΠΑΕ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με την ελπίδα να υπάρξει ένα… φως στο τούνελ.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι η ανταπόκριση που θα τύχει αυτή η πρωτοβουλία της Original, δηλαδή, ποιοι μέτοχοι να δεχθούν να δώσουν το «παρών» σε αυτή.

«Λιμάνι μου ο Ατρόμητος»

19/12/2012
 Απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες και τον τρόπο δουλειάς στον Ατρόμητο δήλωσε ο Ελίνι Δημούτσος στον NovaΣπορ Fm 94,6. «Στόχος τα πλέι-οφ και βλέπουμε», τόνισε ο διεθνής μέσος.

«Λιμάνι μου ο Ατρόμητος»
Απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες και τον τρόπο δουλειάς στον Ατρόμητο δήλωσε ο Ελίνι Δημούτσος στον NovaΣπορ Fm 94,6. «Στόχος τα πλέι-οφ και βλέπουμε», τόνισε ο διεθνής μέσος. «Έτσι όπως είναι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν θα επέστρεφα», το σχόλιο του για την πρώην ομάδα του. Διαβάστε επίσης τι δήλωσε για το διάστημα που ήταν τραυματίας, το πέρασμά του από τον ΟΦΗ, αλλά και για την γενικότερη πορεία της ομάδας του Περιστερίου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, ο Ελίνι Δμηούτσος, μίλησε στον NovaΣπορFM 94,6 για:

-τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με τους τραυματισμούς του:


«Στις δύσκολες στιγμές και ειδικά την περίοδο που δεν είχα ομάδα και προπονούμουν μόνος, πέρναγαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Σκαφτόμουν ότι δεν θα μπορέσω να ξανανέβω. Όταν όμως στη ζωή θέλεις κάτι πολύ και δουλεύει για αυτό τα καταφέρνεις. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Δώνη που με ήξερε από τον Ηλυσιακό, μου έκανε επαγγελματία και με πίστεψε ξανά, δίνοντάς μου άλλη μία ευκαιρία».

-την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται:

«Πάντα ήμουν κεντρικός χαφ. Με τον κ. Πεσέιρο στον Παναθηναϊκό χρησιμοποιήθηκα ως δεξιός χαφ. Έκανε κάποια καλά παιχνίδια εκεί και καθιερώθηκα, Αλλά η κανονική μου θέση είναι εσωτερικός μέσος»

-το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό και αν θα επέστρεφε:

«Πιστεύω ότι τα διοικητικά προβλήματα έπαιξαν ρόλο για να μην μείνω. Στην αρχή πήγα καλά, περίμενα ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα για μένα, αλλά οι αλλαγές που έγιναν σε διοίκηση και προπονητές, συνετέλεσαν στο να έχω καθοδική πορεία. Τώρα για το αν θα επέστρεφα, σε αυτή την κατάσταση που είναι τώρα δεν νομίζω. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και όλοι θα ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτόν».

-την πορεία του στον ΟΦΗ:

«Στον ΟΦΗ τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Έγιναν πολλά που δεν θέλω να σχολιάσω».

-το σημείο που έχει φτάσει τώρα με τον Ατρόμητο:

«Πηγαίνω καλά, αλλά μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα. Στην ομάδα αυτή βρήκα όλα όσα χρειαζόμουν. Με οργάνωση, καλό προπονητή και ίσες ευκαιρίες για να μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να δουλεύω».

-την πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο:

«Θεωρώ ότι η συγκομιδή μας είναι καλή, αλλά έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά. Σε πολλά παιχνίδια χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει μόνο η επίθεση. Έχουμε πολλούς παίκτες που σκοράρουν, αλλά παίζει ρόλο και η τύχη. Μπορούμε και θέλουμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, για τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και έχουμε δείξει «χαρακτήρα».

-τους στόχους της ομάδας:

«Στόχος είναι να μπούμε στην πεντάδα των πλεί-οφ και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στην ομάδα και τους εαυτούς μας».

-τα παιχνίδια με τη Νιούκαστλ:

«Ήταν μεγάλη εμπειρία, ειδικά για κάποιους παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Δείξαμε και σε αυτά τα ματς πόσο καλή ομάδα είμαστε. Μας έδωσαν αυτοπεποίθηση»

-το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του:

«Πρέπει να «πατάω» καλύτερα στην περιοχή και να τελειώνω τις φάσεις. Είναι σημαντικό για έναν χαφ να σκοράρει 5-6 γκολ τον χρόνο και εγώ δεν το έχω αυτό ακόμα. Προσπαθώ να το βελτιώσω».

Αισιόδοξος για Βιντιάδη ο Αδαμίδης

19/12/2012
 Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την συνάντηση Original-Κιντή-Αδαμίδη για την ΑΕΚ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων με τον υποψήφιο επενδυτή, Δημήτρη Βιντιάδη.

Αισιόδοξος για Βιντιάδη ο Αδαμίδης
Όπως τόνισε ο κ. Αδαμίδης, ο τελευταίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και περιμένει τον διακανονισμό με την εφορία για να προχωρήσει. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, πιέστηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι μέλει γενέσθαι με την υπόθεση και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης συνεχίζει να ασχολείται με την ΑΕΚ, πως έχει συγκεντρώσει το παραπάνω ποσό και περιμένει τη λύση του φορολογικού προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Μετά από όλα αυτά, οι εκπρόσωποι της Original που συνεχίζουν να καταβάλουν προσπάθειες και αντιδρούν για την κωλυσιεργία, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον επιχειρηματία για να μάθουν δια ζώσης τις προθέσεις του.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ για Ολαϊτάν

19/12/2012
 Έτοιμη να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Μάικλ Ολαϊτάν της Βέροιας είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς είναι ειλημμένη η απόφαση να προστεθεί στο ρόστερ τον Ιανουάριο.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ για Ολαϊτάν
Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, παρακολουθεί εδώ και καιρό τον παίκτη, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει στο πρωτάθλημα και φέρεται να είναι και στην λίστα του Ολυμπιακού. Το μόνο που θέλουν στον «δικέφαλο του βορρά» είναι να τελειώνουν γρήγορα με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό, ούτως ώστε οι απαιτήσεις της ομάδας του να είναι σε λογικό πλαίσιο και να μην μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Οι επιλογές που έχει ο ΠΑΟΚ είναι δύο. Να υπογράψουν τον παίκτη την 1η Ιανουαρίου και να τον εντάξουν στο δυναμικό τους το καλοκαίρι ή να έρθουν σε συμφωνία με τη Βέροια για να τον αποκτήσουν από τώρα. Ο μάνατζερ του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή βρίσκεται στο εξωτερικό και μόλις επιστρέψει ίσως να υπάρξουν εξελίξεις.

Τετ α τετ Χολέβας-Ζαρντίμ

19/12/2012
 Συνομιλία με τον Χοσέ Χολέβας είχε μετά τη προπόνηση της Τρίτης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, εξέφρασε στον παίκτη την ικανοποίησή του από τις προσπάθειες του στις προπονήσεις.

Τετ α τετ Χολέβας-Ζαρντίμ
Με αυτό τον τρόπο, ο Πορτογάλος προπονητής θέλησε να στηρίξει ψυχολογικά τον παίκτη του (ήταν κακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), ενώ συζήτησαν και για την κόπωση που έχει επικαλεστεί ο διεθνής αριστερός μπακ. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές απουσίες για το αποψινό ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, αλλά ο Χολέβας συμπεριελήφθη στην αποστολή γιατί πρέπει σε αυτή να υπάρχουν και κάποιοι βασικοί.

Η λογική λέει ότι ο παίκτης δεν θα αγωνιστεί, αφού ήδη αισθάνεται κουρασμένος από τα συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια, ενώ είναι ενδεικτικό πώς περιμένει πώς και πως τη διακοπή του πρωταθλήματος για να ξεκουραστεί, ενόψει και της συνέχειας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.

Έξαλλοι οι παίκτες στη Παιανία

19/12/2012
 Οργή και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά τις δηλώσεις και τα σε βάρος τους υπονοούμενα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο!

Έξαλλοι οι παίκτες στη Παιανία
Οι ποδοσφαιριστές που συγκαταλέγονται στη «μαύρη λίστα», είδαν στις εφημερίδες τα ονόματα τους και υποστηρίζουν πως κατηγορούνται άδικα για ηθελημένη μειωμένη απόδοση και για εσωτερικό πόλεμο στην ομάδα. Στην προπόνηση της Τρίτης (18/12) ήταν εξοργισμένοι και μιλούσαν για αχαριστία, καθώς αγωνίζονται απλήρωτοι, ενώ έχουν δεχτεί απανωτούς διακανονισμούς και έχουν βοηθήσει όσο μπορούν για να αποφύγει η ομάδα τις «καμπάνες» της UEFA. Όπως τόνιζαν σε «πηγαδάκια», περίμεναν τον Γιάννη Αλαφούζο ή κάποιον από τους Δημήτρη Γόντικα, Χρήστο Παναγόπουλο, να πάνε στη Παιανία και να τους εξηγήσει τους λόγους της «επίθεσης» που δέχθηκαν, μία ημέρα μετά το παιχνίδι με τα Βέροια. «Ήμασταν απαράδεκτοι στο ματς, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι οδήγησε τον πρόεδρο να πιστεύει ότι βάζουμε «τρικλοποδιές» στην προσπάθειά του», έλεγαν μεταξύ τους οι παίκτες.

Ο μοναδικός –πλην του Χουάν Ρότσα- που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, όντας ενήμερος για τις προθέσεις της διοίκησης, ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Κώστας Ελευθεράκης. «Παιδιά, τα πράγματα δεν είναι όπως γράφονται. Μην ακούτε τι λέγεται και μην δίνετε σημασία στις εφημερίδες. Θα σας ενημερώσει ο πρόεδρος. Τίποτα άλλο δεν ισχύει, δεν είναι αλήθεια όσα γράφονται» τόνισε, χωρίς όμως να γίνει πιστευτός από τους ποδοσφαιριστές. «Δεν μπορεί να τα…κατεβάζουν από το μυαλό τους οι δημοσιογράφοι. Αν είναι έτσι, γιατί ο πρόεδρος δεν τα διαψεύδει και μας εκθέτει;» αναρωτήθηκαν οι παίκτες, με τον Κώστα Ελευθεράκη να αποχωρεί από το προπονητικό κέντρο πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα εκγύμνασης!

Λείπουν μερικά… εκατομμύρια

19/12/2012
 Το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ λείπει από τον Δημήτρη Βιντιάδη για να μπει με τα… τσαρούχια στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Λείπουν μερικά… εκατομμύρια
Το συνεχές… περίμενε και η κωλυσιεργία που υπάρχει στην υπόθεση της εισόδου του Δημήτρη Βιντιάδη στα διοικητικά της ΑΕΚ έχει τελικά εξήγηση. Ο Έλληνας επιχειρηματίας αναζητά το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ αφού τόσα του λείπουν για να υλοποιήσει το πλάνο του.

Αυτά τα χρήματα πρόκειται να τα βρει μέσω των γνωριμιών του στο εξωτερικό ενώ σύμφωνα με όσα προκύπτουν, ο Δημήτρης Βιντιάδης σκοπεύει να βάλει στην ΑΕΚ κοντά στα 15 εκατομμύρια αλλά σταδιακά. Έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό αλλά λείπουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που είπαμε παραπάνω και θέληση του Έλληνα επιχειρηματία είναι να έχει όλα τα χρήματα έτσι ώστε να μην τρέχει ξανά στους συνεργάτες του και να ζητά λεφτά για ενίσχυση του «κιτρινόμαυρου» ταμείου.

Πάντως, το συναίσθημα πως δεν πάει τόσο καλά η υπόθεση Βιντιάδη όλο και δυναμώνει. Εκτός από την αίσθηση του κόσμου που υπάρχει για αυτό το θέμα, ακόμα και οι ποδοσφαιριστές συζητούν μεταξύ τους πως πρόκειται για ακόμα ένα τρικ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσφυγές και αποχωρήσεις από την ομάδα.

Τέλος, αναφορικά με τα μεταγραφικά, μετά την απόκτηση του Παύλου Μητρόπουλου και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας της Ένωσης με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο «Δικέφαλος» στρέφεται στα άκρα. Εκεί όπου έχουν γίνει κάποιες επαφές με Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη αλλά πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των διοικούντων ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Λιλ ακόμα δεν έχει αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή αλλά η ΑΕΚ ψάχνει το θέμα έτσι ώστε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή με την μορφή δανεισμού.

Μπορεί να «χαλάσει» του Καζιγιάμα

19/12/2012
 Την «χρυσή τομή» ψάχνουν στον Παναθηναϊκό με την υπόθεση ξένου έτσι ώστε να αποκτηθεί ο Γιοχέι Καζιγιάμα.

Μπορεί να «χαλάσει» του Καζιγιάμα
Όπως φαίνεται , ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα βρει άκρη με τον Σεμπάστιαν Λέτο και ο Αργεντινός δεν δείχνει διατεθειμένος να συμφωνήσει σε διακοπή συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι. Από την άλλη, δεν είναι σίγουρο αν ο Φορναρόλι βρει ομάδα και αποχωρήσει από το «τριφύλλι» άρα γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχει κενή θέση ξένου και ο κίνδυνος να μην γίνει η μεταγραφή του Γιοχέι Καζιγιάμα είναι ορατός.

Το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει η άφιξη του Ιάπωνα ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα και αντί να έρθει στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου να πατήσει στην χώρας μας λίγο πιο μετά ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η μεταγραφή.

Αθανασιάδης: «Θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε στην Ευρώπη»

19/12/2012
 Ο Κλάους Αθανασιάδης μιλά στη Sportday για τον ΠΑΟΚ και κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αθανασιάδης: «Θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε στην Ευρώπη»
Ο γρήγορος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη είναι το «μελανό σημείο» στην πορεία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της αγωνιστικής σεζόν σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Κλάους Αθανασιάδης στη Sportday.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Κλάους Αθανασιάδη στη Sportday. Όλη τη συνέντευξή του μπορείτε να την διαβάσετε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

-Τι σημαίνει αυτή η νίκη στα Γιάννενα;
«Ήταν πολύ σημαντική, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν. Χρειαζόμασταν αυτό το "διπλό" για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, αλλά και για βαθμολογικούς, μια και πρέπει να ξεφύγουμε από άλλες ομάδες. Ελπίζω να έχουμε και ανάλογη συνέχεια, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν τον σκέφτεστε;
«Κοιτάμε και προς τα πάνω, αλλά θέλουμε ταυτόχρονα να ξεφύγουμε από τον τρίτο και τον τέταρτο, έτσι ώστε να έχουμε σημαντική διαφορά και στα πλέι-οφ».

-Τι σημαίνει για εσένα το γεγονός ότι σε τέσσερις φάσεις πετύχατε τρία γκολ;
«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή του αγώνα. Ξέραμε ότι θα κέρδιζε αυτός που το ήθελε περισσότερο και αυτό δείξαμε. Είχαμε αυτό το καλό στατιστικό, απέναντι σε μία ομάδα που είχε καλή άμυνα, απέναντι σε μία ομάδα που γενικά παρουσιάζεται δυνατή. Γι' αυτό η νίκη μας έχει μεγαλύτερη αξία».

-Μετά το ματς στα Γιάννενα ο κ. Δώνης είπε ότι η ομάδα έχει πολύ δρόμο για να φθάσει εκεί που επιθυμεί. Πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ;
«Σίγουρα δεν έχουμε φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Εχουμε δρόμο ακόμη για να παίξουμε καλύτερα και αυτό θα έρθει μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις».

-Τι κρατάς από αυτό το πρώτο κομμάτι της χρονιάς; Τι σου έμεινε;
«Θέλαμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και αυτός ο αποκλεισμός μάς στοίχισε. Από εκεί και πέρα το ότι είμαστε δεύτεροι κοντά στον Ολυμπιακό είναι σημαντικό και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά».

«Δεν σας υπολογίζουμε»

19/12/2012
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sportday, χθες τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παναθηναϊκού ενημέρωσαν τους μάνατζερ παικτών ότι οι πελάτες τους δεν υπολογίζονται και πως πρέπει να αναζητήσουν ομάδες.

«Δεν σας υπολογίζουμε»
Συνάντηση με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής είχε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Sportday με στόχο να βρεθούν οι τρόποι για να γίνουν οι αποχωρήσεις των παικτών οι οποίοι φέρεται να μην υπολογίζονται για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν.

Πρόκειται για τους Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο, Φορναρόλι, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Λέτο.

Στο… ραντεβού αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε στους άμεσους συνεργάτες του τις αποφάσεις που έχει λάβει για την ομάδα και για το μέλλον κάποιων παικτών και τους ζήτησε να αρχίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν να γίνουν οι αποχωρήσεις τους όσο περισσότερο… αναίμακτα γίνεται για το τριφύλλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας οι Αλαφούζος, Γόντικας και Παναγόπουλος είχαν χθες το βράδυ κάποιες επαφές με μάνατζερ των παικτών που είναι στη μαύρη λίστα για να τους ενημερώσουν για τις προθέσεις της διοίκησης.

Τηλεφωνικές επαφές έγιναν με τους μάνατζερ των τριών Ελλήνων: Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο και Σπυρόπουλο, ενώ πληροφορίες υπάρχουν και για επαφή με τον εκπρόσωπο του Φορναρόλι.

Σε αυτή τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να αναζητήσουν αλλού το μέλλον των πελατών τους διότι δεν υπολογίζονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξει και συνάντηση με τους παίκτες μετά τα Χριστούγεννα.

Ανακοινώνει Σμιθ και Πάιτο

19/12/2012
 Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση των μεταγραφών των Σμιθ και Πάιτο από την SKODA Ξάνθη.

Ανακοινώνει Σμιθ και Πάιτο
Παίκτες της Skoda Ξάνθης πρέπει να θεωρούνται οι Σμιθ και Πάιτο οι οποίοι από χθες προπονούνται με την ομάδα αλλά και συμμετείχαν στο φιλικό παιχνίδι με την Ασπίδα το οποίο έγινε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποκτήσεις τους έχουν αποφασισθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψουν και να ανακοινωθούν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους είδε να αγωνίζονται στο φιλικό που έδωσε η ομάδα την Δευτέρα και διαπίστωσε από πρώτο χέρι πως δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Για τον λόγο αυτό στο διάστημα των εορτών θα κάνουν ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων για να μπορέσουν να είναι σε θέση να παίξουν με την έναρξη και πάλι του πρωταθλήματος.

Οι αποκτήσεις τους όμως δεν πρόκειται να είναι και αυτές που θα ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας της Ξάνθης τον Ιανουάριο.

Πέραν από αυτούς αναμένεται να αποκτηθεί τουλάχιστον δύο ακόμη παίκτες οι οποίοι –όπως όλα δείχνουν- θα ενισχύσουν την αμυντική και τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

«Ψήνεται» ο ΠΑΟΚ για Βύντρα

19/12/2012
 Φαίνεται πως η περίπτωση του Λουκά Βύντρα ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος.

«Ψήνεται» ο ΠΑΟΚ για Βύντρα
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σίγουρα σκέφτεται τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που πρόκειται να μείνουν ελεύθεροι από τον Παναθηναϊκό. Αρκεί όμως να μείνουν ελεύθεροι αφού αυτό λένε στην διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ακόμα δεν έχει προταθεί κάποιος παίκτης στην ομάδα αλλά θετικές απόψεις υπάρχουν.

Κυρίως για τον Λουκά Βύντρα. Ο Γιώργος Δώνης ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του αρχηγού των «πράσινων». Ο Βύντρα μπορεί να καλύψει παραπάνω από μία θέση στην άμυνα ενώ βρίσκεται και σε μία ηλικία που μπορεί αν γαλουχήσει και τους μικρούς ποδοσφαιριστές (για παράδειγμα Κατσικά).

Βρύζας, Τσιστιακόφ και Γεωργιάδης συζητούν καθημερινά τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ίσως να ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ και το σίγουρο είναι πως η επιλογή τους δεν θα είναι εύκολη αφού κάθε παίκτης περνάει από κόσκινο.

Βλέπει έξοδο ο Κούτσι

19/12/2012
 Την περίπτωση αποδέσμευσης του Νιάζι Κούτσι εξετάζουν στον Ατρόμητο.

Βλέπει έξοδο ο Κούτσι
Οι Περιστεριώτες άλλα περίμεναν να δουν και άλλα βλέπουν από τον Φινλανδό επιθετικό. Πέρυσι με τη φανέλα του Πανιωνίου είχε πετύχει 11 γκολ και στον Ατρόμητο πίστευαν πως η εκτελεστική του δεινότητα θα αυξηθεί!

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αφού ο απολογισμός μετράει μόλις ένα γκολ! Η υπομονή αρχίζει και εξαντλείται στον Ατρόμητο και οι διοικούντες σκέφτονται ακόμα και τους τρόπους να λυθεί πρόωρα η συνεργασία τους. Γιώργος Σπανός και Ντούσαν Μπάγιεβιτς θα συναντηθούν και θα συζητήσουν το θέμα του 29χρονου στράικερ.

Όλα θα κριθούν στο ραντεβού αυτό, στο οποίο θα συζητηθεί και ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση ενόψει Ιανουαρίου.

«Κουνάει» μαντήλι ο Καρντάτσιο

19/12/2012
 Μια ανάσα από την έξοδο του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται ο Ματίας Καρντάτσιο.

«Κουνάει» μαντήλι ο Καρντάτσιο
Ο Ουρουγουανός δεν έχει πείσει τον Σάκη Τσιώλη με τις ικανότητες του και δεν έχει καταφέρει να αρπάξει τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί. Επίσης, φαίνεται πως υπάρχουν και… προβλήματα απειθαρχίας με τον Καρντάσιο να έχει παραστρατήσει αρκετές φορές.

Λογικό είναι λοιπόν, στον Αστέρα Τρίπολης να αρχίζουν να σκέφτονται τι θα κάνουν με την περίπτωση του. Όποια και να είναι η απόφαση που θα παρθεί, θα γίνει μετά το τελευταίο ματς της χρονιάς κόντρα στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδος και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τους Αρκάδες αφού ήδη αναζητούν φόρμουλα για να λυθεί η συνεργασία τους.

Σύσκεψη για το… άρθρο 99

19/12/2012
 Τα «λένε» σήμερα οι νομικοί της ΠΑΕ Άρης με τη νέα διοίκηση για την υπόθεση υπαγωγής στο άρθρο 99… Ενημερώνονται οι διοικούντες για την διαδικασία και αρχίζουν τις κινήσεις.

Σύσκεψη για το… άρθρο 99
Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στους νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ Άρης και τη νέα διοίκηση της ομάδας με θέμα την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Πρόκειται για το σημαντικότερο ζήτημα αυτή την στιγμή στους κίτρινους το αποτέλεσμα του οποίο θα καθορίσει πολλά για το μέλλον της ομάδας.

Σε αυτή τη συνάντηση οι διοικούντες θα ενημερωθούν για τις πτυχές της διαδικασίας και θα ληφθούν οι αποφάσεις και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Οι νομικοί έχουν θέσει ως προτεραιότητα τις επαφές με πρώην παίκτες στους οποίους έχουν επιδικαστεί μεγάλα ποσά από προσφυγές (Σηφάκης, Ντίκο, Σανκαρέ, Φατί, Γκαρσία, Καστίγιο), προκειμένου να διερευνήσουν αν είναι θετικοί να δεχτούν ένα «κούρεμα».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου