ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

20/12/2012

Πρόταση σε Σαμαρά ο ΠΑΟΚ!

19/12/2012
 Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θέλει να δει ο Ιβάν Σαββίδης τον Γιώργο Σαμαρά.

Πρόταση σε Σαμαρά ο ΠΑΟΚ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Metrosport», ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε εντολή στον Ζήση Βρύζα να βολιδοσκοπήσει της προθέσεις του Γιώργου Σαμαρά και να τον ρωτήσει αν θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας επικοινώνησε με τον διεθνή επιθετικό, κάνοντας του γνωστή την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη και μάλιστα του ανακοίνωσε και το χρηματικό ποσό που διατίθεται τόσο για να τον αποκτήσει από την Σέλτικ όσο και για το πόσα θα δώσει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Η προσφορά ήταν δελεαστική αλλά τελικά ο Σαμαράς απέρριψε ευγενικά την πρόταση, τονίζοντας πως στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την Σέλτικ. Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ στο μέλλον.

Κουβέντα για μεταγραφές

19/12/2012
 Η μεταγραφική ενίσχυση ενόψει του Ιανουαρίου βρίσκεται στο προσκήνιο για τον Πλατανιά.

Κουβέντα για μεταγραφές
Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα συναντηθεί απόψε το βράδυ με τον πρόεδρος της ομάδας, Στέλιο Βαρουξάκη ούτως ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφών. Για να πετύχουν τους στόχους τους, οι Κρητικοί χρειάζονται ενίσχυση αλλά κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά στους υποψήφιους στόχους. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο Πλατανιάς θα προχωρήσει στην απόκτηση 2-4 ποδοσφαιριστών.

Σίγουρό είναι επίσης πως ορισμένοι παίκτες που δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα θα αποχωρήσουν προκειμένου να ελαφρύνει λίγο το ρόστερ.

«Δεν είναι τρόπος αυτός»

19/12/2012
 «Υπάρχουν διαδικασίες και στιγμές που θα πρέπει να γίνονται αυτά. Δεν πρέπει να γίνονται με άκομψο τρόπο», τόνισε ο Πάρης Γεωργακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τις αποφάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Δεν είναι τρόπος αυτός»
Την αντίθεση του στον τρόπο με τον οποίο έχουν γνωστοποιηθεί οι αποφάσεις της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την αποχώρηση ποδοσφαιριστών της ομάδας εξέφρασε ο Πάρης Γεωργάκοπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και περίοδοι που θα πρέπει να γίνονται αυτά», τόνισε ο παλιός άσος του τριφυλλιού ο οποίος πρόσθεσε… «Δεν πρέπει να γίνονται αυτά με άκομψο τρόπο».

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Πάρη Γεωργακόπουλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα.

-για τις αποφάσεις της διοίκησης της ΠΑΕ:
«Δεν χρειάζεται να ξέρουμε πολλά. Είναι μια εταιρεία και στη μέση μιας περιόδου είναι καλό να μην γίνονται τέτοια. Το μερίδιο ευθύνης ποιος το έχει; Τέτοιου είδους κινήσεις αποπροσανατολισμού δεν χρειάζονται. Η σωστή ενέργεια θα ήταν να φύγουν οι παίκτες –από την στιγμή που θεωρεί κάποιος ότι δεν χρειάζονται- και να έρθουν άλλοι καλύτεροι, αλλά όλα αυτά να συμβαίνουν στη μεταγραφική περίοδο.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μεταγραφικές περίοδοι που γίνονται αλλαγές στο ρόστερ. Η ομάδα ακόμη και τώρα φαίνεται ότι δεν έχει πολλές δυνατότητες. Πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν αυτά που θέλουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και οι οπαδοί. Θα πρέπει να δούμε εάν μας κάνουν και εάν τους αλλάξουμε να το κάνουμε χωρίς να διασύρουμε κανέναν.

Θα έπρεπε να περιμένουμε την μεταγραφική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και τι δυνατότητες θέλει να έχει η ομάδα. Εάν αυτά δεν ικανοποιούν τους οπαδούς τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Εγώ δεν θα ενεργούσα έτσι. Η ψυχολογία και τα αποδυτήρια χαλάει. Δεν πρέπει να γίνονται με άκομψο τρόπο. Έχει σημασία ο τρόπος. Και αναρωτιέμαι… Ο πρόεδρος παίρνει αποφάσεις για τα αγωνιστικά; Τι ρόλο παίζει ο προπονητής. Πρέπει να υπάρξει ηρεμία. Πρέπει να μάθουμε να μην παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ»

Προσφυγή και ο Κεϊτά

19/12/2012
 Μετά τον Χρήστο Πατσατζόγλου και ο Πολ Κεϊτά ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή και στον ΠΑΣ αρχίζουν και προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Προσφυγή και ο Κεϊτά
Μετά τον Χρήστο Πατσατζόγλου και ο Πολ Κεϊτά ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή και στον ΠΑΣ αρχίζουν και προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η διοίκηση των Ηπειρωτών οφείλει στον Κεϊτά ένα σεβαστό ποσό και προκειμένου ο νεαρός άσος του ΠΑΣ να διασφαλίσει τα χρήματα του, θα καταθέσει προσφυγή.

Αυτή θα είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του Χρήστου Πατσατζόγλου, ο οποίος διεκδικεί 235.000 ευρώ και την ελευθερία του.

Νοκ-άουτ ο Ζαχαράκης

19/12/2012
 Τις υπηρεσίες του Μανώλη Ζαχαράκη θα στερηθεί ο Νίκος Αναστόπουλος για το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Νοκ-άουτ ο Ζαχαράκης
Ο ΟΦΗ φιλοξενείται το Σάββατο (22/12) στη Ριζούπολη από τους πρωτοπόρους της Football League και το προβάδισμα που έχει (είχε νικήσει 1-0) δεν του έχει δώσει ακόμα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Νίκος Αναστόπουλος θα ήθελε να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Ο Μανώλης Ζαχαράκης τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού και θα κάνει θεραπεία. Αγωνιστικό χώρο θα πατήσει ξανά μετά τις γιορτές όταν και θα είναι έτοιμος 100%.

«Ζήτησε Φουστέρ ο Βαλβέρδε»

19/12/2012
 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται-σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ-να εισηγήθηκε την απόκτηση του Νταβίντ Φουστέρ από τον Ολυμπιακό.

«Ζήτησε Φουστέρ ο Βαλβέρδε»
Την απόκτηση του Νταβίντ Φουστέρ ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τη διοίκηση της Βαλένθια, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας. Οι Ισπανοί γράφουν λανθασμένα πως δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το προσεχές καλοκαίρι, καθώς ο Ισπανός μέσος ανανέωσε το Σεπτέμβριο μέχρι το 2015.

Πάντως τονίζουν πως ο «Τσινγκούρι» γνωρίζει καλά τον 30χρονο άσο από τη συνεργασία τους σε Ολυμπιακό και Βιγιαρεάλ και θεωρεί πως μπορεί να λύσει πολλά από τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας του.

«Ο Βαλβέρδε θέλει τον παίκτη το ταχύτερο δυνατό και δεν αποκλείεται να γίνει η πρώτη μεταγραφή της Βαλένθια για το 2013», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ας μην έχαναν έτσι στη Βέροια»

19/12/2012
 Απάντηση στα νεύρα των «στοχοποιημένων» ποδοσφαιριστών από κύκλους της διοίκησης του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τόνιζαν πως τέτοιες ήττες σαν αυτή της Βέροιας δεν θα περνάνε στο… ντούκου.

«Ας μην έχαναν έτσι στη Βέροια»
«Ας μην έχαναν έτσι στην Βέροια» ήταν η τοποθέτηση για το... κόψιμο των παικτών από τους διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ και αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα δοθεί νέα απάντηση από τους ποδοσφαιριστές, που η αλήθεια είναι πως έχουν κι αυτοί τα νεύρα τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ήδη, στην προπόνηση της Τρίτης, οι παίκτες την «έπεσαν» στον Κώστα Ελευθεράκη και θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα.

Σε Ιωάννου και Κουτσιανικούλη τα βραβεία

19/12/2012
 Στον Ηλία Ιωάννου της Βέροιας και στον Βασίλη Κουτσιανικούλη του ΟΦΗ κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του ομορφότερου γκολ της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Ιωάννου και Κουτσιανικούλη τα βραβεία
Πιο συγκεκριμένα, ο στράικερ της «βασίλισσας του Βορρά» στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό σημείωσε δύο τέρματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει το 49,49% και να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της 15ης αγωνιστικής. Πίσω του με μικρή διαφορά έμεινε ο Θανάσης Παπάζογλου του ΟΦΗ με 48,38 %, ενώ στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού με 2,13%.

Τώρα όσον αφορά στο καλύτερο γκολ εκείνο του Βασίλη Κουτσιανικούλη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ψηφίστηκε από τους φιλάθλους ως το ομορφότερο με ποσοστό 74, 79%. Δεύτερο αναδείχτηκε του Κενάν Μπαργκάν της Βέροιας στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό με 20,49%, ενώ την τριάδα έκλεισε το τέρμα του Μαραμα Βαϊρουά απέναντι στην Κέρκυρα με 4,72%.

«Κατάλαβα αμέσως πόσο μεγάλη είναι η ΑΕΚ»

19/12/2012
 Τον χρόνο που… δεν χρειάστηκε για να συνειδητοποιήσει το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ τόνισε ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο νεαρός χαφ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρώτη κιόλας προπόνηση με τα κιτρινόμαυρα.

«Κατάλαβα αμέσως πόσο μεγάλη είναι η ΑΕΚ»
Αφού στάθηκε λοιπόν στην εξαιρετική υποδοχή από τους συμπαίκτες του και σημείωσε την εντύπωση που του έκανε η συσπείρωση του κόσμου, έθεσε ως στόχο να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι μετά τις γιορτές απέναντι στον Αστέρα.

Δεν αρνήθηκε, δε, να μιλήσει και για τον 1,5 χρόνο που πέρασε στον Παναιτωλικό, αλλά και τους λόγους που παροπλίστηκε στην ομάδα του Αγρινίου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μητρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά 96,1»

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και το κατάλαβα από την στιγμή που έκανα την πρώτη μου προπόνηση! Παρά τα προβλήματα, ο κόσμος συσπειρώθηκε δίπλα στην ομάδα, βοηθούν την κατάσταση και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της. Πολλά παιδιά έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν, αφού έχουν τρομερές δυνατότητες».

Για την πρώτη του προπόνηση με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα: «Όλοι με καλοδέχτηκαν. Δεν το περίμενα τόσο πολλοί. Οι πάντες με δέχτηκαν με χαρά και όταν υπάρχει αυτό το κλίμα θες κι εσύ να δώσεις το κάτι παραπάνω».

Για τον άμεσο στόχο του: «Στο μυαλό μου είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε στην Τρίπολη στις 5/1 να είναι έτοιμος».

Για το αν έκλεισε το κεφάλαιο Παναιτωλικός: «Από την στιγμή που είμαι δανεικός από τον Παναιτωλικό δεν μπορεί να διαγραφεί και ούτε θα διαγραφεί. Πέρασα καλές και άσχημες στιγμές 1,5 χρόνο στο Αγρίνιο».

Για το αν τον αγχώνει ότι πήγε στην ΑΕΚ ως δανεικός: «Δεν έχω άγχος. Μου δίνει την δυνατότητα να παλέψω ακόμη περισσότερο, ώστε η ευκαιρία το καλοκαίρι να γίνει πραγματικότητα και να ενεργοποιηθεί αυτή η οψιόν αγοράς».

Για το αν ζύγισε την οικονομική αβεβαιότητα της ΑΕΚ με την σιγουριά του Παναιτωλικού: «Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αυτή. Είμαι 22 χρονών και δεν κοιτάω μόνο το οικονομικό. Πρέπει να αγωνίζεσαι σε όσο πιο ψηλό επίπεδο γίνεται και τα λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

Για το τι... έσπασε από το καλοκαίρι στις σχέσεις του με τον Παναιτωλικό: «Η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει και πήρα την απόφαση να μείνω. Δεν ένιωσα βάρος που έμεινα το καλοκαίρι. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι όταν είπαμε κάποια πράγματα το καλοκαίρι έγιναν τα αντίθετα -όπως ότι από την 3η αγωνιστική δεν υπήρχε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Όλοι ξέρουμε ότι με την διοίκηση δεν είχα κανένα πρόβλημα και ότι αυτό ήταν με τον πρώην προπονητή μου».

Για το αν ήταν επηρεασμένος τον τελευταίο καιρό: «Πώς να είμαι ευχαριστημένος αφού δεν έπαιζα; Αφού δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, ήμουν επηρεασμένος κι από εκεί που ήθελα να μείνω χρόνια στον Παναιτωλικό υπήρχε αμφισβήτηση προς το πρόσωπο μου. Ό,τι έχω να πω, θα το πω μπροστά σε αυτόν που έχω το πρόβλημα. Μετά το ματς με τον Παναιγιάλειο το είπα πρώτη φορά και μετά είχαμε τα γεγονότα στο ματς με τις Σέρρες».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Ήταν εύκολο να πούμε για άσχημο κλίμα μετά το γεγονός το δικό μου. Αν δεν ζήσεις εκεί μέσα δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. Συμβαίνουν αυτά και ήταν θέμα προπονητή και παίκτη. Τα παιδιά έχουν τις καλύτερες σχέσεις στα αποδυτήρια κι ακόμη έχουν. Ούτε εγώ είχα ποτέ κανένα επεισόδιο με συμπαίκτες μου».

Για το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν ξεκίνησε καλά στην σεζόν: «Όλοι είχαμε στο μυαλό -και λόγω των ονομάτων και του προπονητή που ήρθε- πως ο Παναιτωλικός θα ανεβεί εύκολα. Πρώτα εμείς οι παίκτες και το προπονητικό τιμ προσπάθησε να μειώσει κάποιες ομάδες. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια λέγαμε θα βρούμε φόρμα και δεν την βρήκαμε ποτέ».

Για το αν η πρώην ομάδα του μπορεί να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα: «Έχει δυναμική ο Παναιτωλικός, αλλά επειδή έζησα αυτούς τους έξι μήνες κάποιες επιλογές θα συνεχιστούν να γίνονται. Προβλέπω άνοδο, αλλά θα είναι δύσκολη. Φυσικά και εύχομαι -είτε είμαι, είτε δεν είμαι στο Αγρίνιο- να ανέβει αυτή η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Πάντα θα την παρακολουθώ. Τα αποτελέσματα λείπουν για να δώσουν ώθηση. Τέτοιο ρόστερ δεν έχει καμία ομάδα στην κατηγορία».

«Μπελάδες» για Δώνη

19/12/2012
 Τη Τετάρτη επιβεβαιώθηκε πως ο Σανθ Χακόμπο έχει υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες, ενώ ο Γιώργος Δώνης... πονοκεφαλιάζει και με τον Αθανασιάδη.

«Μπελάδες» για Δώνη
Ο Ισπανός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν αυτό που φοβούνταν όλοι στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες και χάνει σίγουρα τη ρεβάνς του Κυπέλλου. Θα κάνει… αγώνα δρόμου να προλάβει την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί για τον Γιώργο Δώνη. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί. Λογικά, δεν θα βρίσκεται στην αποστολή για τη ρεβάνς με τον Αιγινιακό.

Μόνος του προπονήθηκε και ο Γιώργος Κατσικάς, ενώ οι Έτο και Κωνσταντινίδης συνεχίζουν θεραπεία για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Για όσους προπονήθηκαν, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και στο τέλος το καθιερωμένο οικογενειακό δίτερμα.

«Να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα»

19/12/2012
 Στόχος του Πλατανιά είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, όπως τόνισε ο επιθετικός της ομάδας, Μάρκος Μαραγκουδάκης.

«Να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα»
Ο φορ των νεοφώτιστων εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζουν τις προσπάθειες αυτού και των συμπαικτών του.

«Νομίζω ότι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να παραμείνουν σε μια τέτοια ομάδα», τόνισε σχετικά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Ποιος είναι ο στόχος που θέσατε ως ομάδα στην αρχή της σεζόν;
«Σίγουρα ο στόχος για κάθε νεοφώτιστη ομάδα στη Super League δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Και ο δικός μας στόχος αυτός είναι. Προσπαθούμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, πώς κρίνεις τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Πλατανιάς;
«Θα έλεγα ότι είναι αρκετά ικανοποιητική η θέση της ομάδας μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Φανταστείτε ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα σε όλους τους τομείς. Με νέους ποδοσφαιριστές, αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μια νέα ομάδα, από τον Νομό Χανίων, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Νομού, αγωνίζεται στη Super League. Ακόμη και στη Διοίκηση βρίσκονται νέοι άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά πολλοί θα ζήλευαν τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι αρκετά ικανοποιητική η πορεία μας μέχρι σήμερα».

Στους εκτός έδρας αγώνες η ομάδα δεν αποδίδει τόσο καλά όσο στο γήπεδό της. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το γεγονός;
«Ίσως δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία που απαιτεί αυτή η κατηγορία, ώστε να μπορούμε να συμπεριφερόμαστε το ίδιο και όταν παίζουμε εκτός έδρας. Εντός έδρας, πάντως, είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Έχουμε και τη συμπαράσταση του κόσμου μας, γεγονός που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα. Σαφώς, όμως, πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα και εκτός έδρας, γιατί είναι προφανές ότι δεν φτάνουν μόνο οι καλές εμφανίσεις στην έδρα μας. Αν θέλεις κάτι παραπάνω, χρειάζεται να πάρεις αποτελέσματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το φετινό πρωτάθλημα και τι περιμένεις στην εξέλιξή του;
«Νομίζω ότι οι εντυπώσεις μου δεν διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια μικρή “πτώση” στην ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που οφείλεται σίγουρα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες. Παρόλα αυτά, βλέπουμε πολλούς νεαρούς παίκτες να διακρίνονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται η Ελλάδα την ανάδειξη νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και νομίζω ότι μέσα από αυτή την κρίση, που έχει “χτυπήσει” και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα προκύψει κάτι θετικό. Ήδη, πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει. Είμαι αισιόδοξος».

Πιστεύεις ότι σε έναν αγώνα μετράει μόνο το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να το συνδυάζεις με ελκυστικό ποδόσφαιρο;
«Συνήθως οι ομάδες “κυνηγάνε” πάντα το αποτέλεσμα. Δεν βοηθάει, φυσικά, και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται τη φετινή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα κι έτσι οι περισσότερες ομάδες στοχεύουν στην “κατάκτηση” του βαθμού ή των βαθμών, παρά στο να παίξουν θεαματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες, όταν εξασφαλίσουν τους στόχους τους, θα αποβάλουν το άγχος και θα αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι και για τη δική μας ομάδα ισχύει αυτό. Αν καταφέρουμε να σωθούμε γρήγορα, πιστεύω ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει το αποτέλεσμα με το ελκυστικό ποδόσφαιρο, κάτι που είναι σημαντικό και για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, ωστόσο, ο πρώτος στόχος για κάθε ομάδα είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί».

Εθνικός Πειραιώς, ΠΑΣ Γιάννινα, Ακράτητος, Φωστήρας, ΠΑΟ ΡΟΥΦ, Ρόδος και Πλατανιάς. Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ μέσα από αυτή την πορεία;
«Από όλες τις ομάδες έχω να κρατήσω κάτι. Σε άλλες ήμουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε άλλες μεγαλύτερο, αλλά από κάθε ομάδα απέκτησα μια μικρή ή μεγάλη εμπειρία, που με βοήθησαν, αθροιστικά, να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Έχω ζήσει δύσκολες και εύκολες καταστάσεις, δυσάρεστες και ευχάριστες στιγμές. Όλα αυτά διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω την πορεία μου στον Φωστήρα. Ήταν και η ομάδα στην οποία έμεινα τα περισσότερα χρόνια και είχα τις περισσότερες επιτυχίες, αλλά, όπως προανέφερα, κάθε ομάδα έχει παίξει τον ρόλο της στην καριέρα μου».

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα μας και τη νέα χρονιά;
«Νομίζω ότι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να παραμείνουν σε μια τέτοια ομάδα. Φυσικά και θα ήθελα να παραμείνω και το νέο έτος. Νιώθω πάρα πολύ καλά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Με τους ανθρώπους εδώ υπάρχει μια τρομερή χημεία, το κλίμα είναι οικογενειακό, η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι υγιής και σίγουρα όλα αυτά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που σε βοηθούν και σε κάνουν να θέλεις να παραμείνεις».

Τι ευχή θα έδινες στον κόσμο για τη νέα χρονιά;
«Είναι δύσκολοι καιροί. Εύχομαι υπομονή και αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε υπομονή, γιατί οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά χρειάζεται και αισιοδοξία, γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τις προσπάθειες που κάνουμε. Εύχομαι, ακόμη, υγεία και χαρά. Και ό,τι ευχάριστο δεν πρόσφερε το έτος που “φεύγει”, να το προσφέρει στον κόσμο η νέα χρονιά. Επίσης, εύχομαι οι φίλαθλοι να είναι πάντα κοντά στην ομάδα, ώστε να μπορούμε να τους προσφέρουμε μικρές γεύσεις χαράς, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;
«Συνήθως είμαι στο σπίτι μου, ακούω μουσική, παίζω play station. Μαζευόμαστε με φίλους, βλέπουμε ταινίες, συζητάμε. Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος και προσπαθώ να περνάω ήρεμα και ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο μου. Ίσως αυτό να με βοηθάει, τελικά, στο να συγκεντρώνομαι καλύτερα στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις».

Τι μουσική ακούς;
«Ακούω τα πάντα, αλλά προτιμώ την ξένη μουσική. Γενικότερα, όμως, δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει η μουσική, μου αρέσει ο χορός, μου αρέσει γενικά η ευχάριστη διάθεση και πιστεύω ότι με τη μουσική “ανεβαίνεις” ψυχολογικά και βελτιώνεται η διάθεσή σου. Άρα, μπορώ να ακούσω τα πάντα».

Περνάει η ρύθμιση που θέλει η ΑΕΚ

19/12/2012
 Θέμα χρόνου είναι να ξεπεραστεί το σοβαρότερο εμπόδιο (όπως αφήνεται τόσον καιρό να εννοηθεί και όπως το παρουσίασε και ο Σταύρος Αδαμίδης) για την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΑΕΚ.

Περνάει η ρύθμιση που θέλει η ΑΕΚ
Ή τουλάχιστον έτσι αναφέρουν πληροφορίες που κυκλοφορούν (και αναφέρονται σε ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας «capital.gr»), σύμφωνα με τις οποίες θα περάσει η ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 48 δόσεις.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη διάταξη θα ενσωματωθεί τελικά στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μονιμοποιηθεί και να παρακαμφθούν οι ενστάσεις της τρόικας για νέες χαριστικές ρυθμίσεις.

Εφόσον αυτό γίνει, λοιπόν, θα ‘χει εκπληρωθεί η αναγκαιότερη προϋπόθεση (όπως παρουσιάζεται από λεγόμενα του Ανδρέα Δημητρέλου και όπως τονίστηκε και από τον Σταύρο Αδαμίδη στη χθεσινή συνάντησή του με τα μέλη της ORIGINAL) για να μπουν οι Βιντιάδης και Χάρις στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Σε έως και 48 δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο οι φορολογούμενοι με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία πρόκειται να ενσωματωθεί στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να μονιμοποιηθεί και να παρακαμφθεί με αυτόν τον τρόπο η ένσταση της τρόικας για νέες χαριστικές ρυθμίσεις.

Από την αρχή του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς την εφορία αυξάνονται με μέσο ρυθμό 1 δισ. ευρώ μηνιαίως έχοντας διογκωθεί κατά περίπου 11 δισ. ευρώ. Συνολικά τα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 53 δισ. ευρώ. Οι αλλαγές που προωθούνται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων θα δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που οφείλουν στο Δημόσιο να εξοφλούν τα χρέη τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις που θα μπορούν να φθάνουν μέχρι και τις 48.

Με βάση το σημερινό καθεστώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εφορίες δεν έχουν, βάσει του νόμου, το περιθώριο να ρυθμίσουν τα χρέη των φορολογούμενων σε περισσότερες από 15 δόσεις, ενώ κατ’ εξαίρεση σε ειδικές περιπτώσεις ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φθάσει μέχρι τις 26.

Με βάση το νέο καθεστώς που προωθείται κάθε φορολογούμενος που χρωστά στο Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το χρέος του σε 36 δόσεις με την πρώτη αίτηση, ενώ το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης θα μπορεί να είναι ακόμη και χαμηλότερο από 100 ευρώ. Ωστόσο, αν ο φορολογούμενος δυσκολεύεται να είναι συνεπής στους όρους αυτής της πρώτης ρύθμισης, θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει δεύτερη αίτηση για ρύθμιση του υπολοίπου των οφειλών του, στο πλαίσιο της οποίας θα αποκτά το δικαίωμα εξόφλησης σε μηνιαίες δόσεις που θα μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 48.

Με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους έως και 800.000 ευρώ μπορούν με αίτησή τους προς τον προϊστάμενο της εφορίας να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε διευκόλυνση τμηματικής εξόφλησης. Εφόσον ενταχθούν σε ρύθμιση τότε τους προσφέρεται και έκπτωση έως και 30% από τις νόμιμες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Ο αριθμός των δόσεων στο υφιστάμενο σύστημα καθορίζεται με βάση συντελεστές ή βαθμούς αξιολόγησης που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα «αντικειμενικά κριτήρια» τα οποία λαμβάνει υπόψη του ο προϊστάμενος της εφορίας. Τα «κριτήρια» αυτά είναι:

α) Η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη

β) Το κατά πόσο είναι διασφαλισμένη η οφειλή, με βάση την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη

γ) Η προέλευση της οφειλής (πχ αν προέρχεται από εισόδημα ή ΦΠΑ)

δ) Η «διαγωγή» του οφειλέτη κατά το παρελθόν (αν δηλαδή ήταν συνεπής σε προηγούμενες ρυθμίσεις)

ε) Οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η ρύθμιση των οφειλών.

στ) η κρίση του εφόρου.

Τα παραπάνω κριτήρια αναμένεται να διατηρηθούν και να εμπλουτισθούν με νέα, όπως είναι ο τζίρος της επιχείρησης που χρωστά, τα ακαθάριστα έσοδα του επαγγελματία κ.α»
.

Τους τρέχει ο «Αναστό»

19/12/2012
 Στα… βάσανα επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης οι παίκτες του ΟΦΗ, μετά τα εργομετρικά που έκαναν την Τρίτη (18/12).

Τους τρέχει ο «Αναστό»
Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, στην πρώτη προπόνηση της ημέρας που έγινε το πρωί, καθώς ακολουθεί και απογευματινή, είδε του ποδοσφαιριστές του να σηκώνουν βάρη στο γυμναστήριο, ενώ στη συνέχεια τους χώρισε σε γκρουπ και τους έβαλε να κάνουν ασκήσεις σε ταχύτητα τις οποίες και χρονομετρούσαν οι συνεργάτες του.

Ωστόσο, το μυαλό του «Αναστό» είναι στο ματς του Σαββάτου στη Ριζούπολη και τη ρεβάνς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και πως οι Κρητικοί θα πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα λείπει σίγουρα ο Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να τεθεί ξανά στις υπηρεσίες του έμπειρου τεχνικού από το νέο έτος.

ORIGINAL: «Μόνο αν διαλυθεί ο κόσμος, θα σας αφήσουμε ήσυχους…»

19/12/2012
 Σαφές μήνυμα στους μετόχους της ΑΕΚ απηύθυνε η ORIGINAL. Οι οργανωμένοι της «Ένωσης» ζήτησαν συνάντηση μαζί τους την Παρασκευή και ξεκαθάρισαν ότι… μόνο αν διαλυθεί ο κόσμος, θα τους αφήσουν ήσυχους.

ORIGINAL: «Μόνο αν διαλυθεί ο κόσμος, θα σας αφήσουμε ήσυχους…»
Στην καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ τονίζει ότι δεν θα γίνει ποτέ «κοπάδι προβάτων» και ότι όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει γίνονται για τη σωτηρία της ΑΕΚ.

Αφού αποκάλυψε λοιπόν τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη (επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του ότι η φορολογική ρύθμιση είναι ο λόγος που καθυστερεί ο Βιντιάδης και τις ασαφείς απαντήσεις του στα θέματα της Empire και της διαχείρισης στην ΠΑΕ) τονίζει τη δέσμευσή του να προσπαθήσει για συνάντηση των μετόχων την Παρασκευή.

Φροντίζουν να ξεκαθαρίσουν, δε, ότι η επιλογή της μέρας που τη ζητούν… δεν είναι τυχαία, σημειώνοντας ότι «μονάχα αν διαλυθεί ο κόσμος θα σας αφήσουμε ήσυχους».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ORIGINAL

«Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε προς όλους και ειδικά στους επικριτές μας ότι η R21 δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ ένα ακόμα κοπάδι πρόβατων-οπαδών καθοδηγούμενο από τον όποιο τσοπάνη!!! Αυτό σίγουρα θα βόλευε πολλούς… H R21 ζει με τη μάχη στο αίμα της και όχι υποταγμένη. Λύκοι έτοιμοι να δαγκώσουν… ίσως. Πρόβατα ΠΟΤΕ!!! Λάθη σίγουρα έχουμε κάνει, ποτέ όμως ιδιοτελώς.

Για να μη χαθεί η ουσία έχουμε να πούμε σε όλα τα ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΩΣΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ.

Την χθεσινή ημέρα λοιπόν, σε συνέχεια των προηγούμενων είχαμε ταυτόχρονη συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Γιώργο Κιντή. Ένα από τα πρώτα ερωτήματά μας προς τον Αδαμίδη ήταν για την υπόθεση Βιντιάδη. Μας είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια με κυριότερο τα χρέη προς το Δημόσιο και τη ρύθμισή τους. Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος με τον οποίο έκανε έλεγχο ο Βιντιάδης στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ καθώς όπως μας ανέφερε ο Αδαμίδης, αποδέχθηκε και πίστεψε τα στοιχεία που του έδωσαν, χωρίς να βάλει κάποια δική του εταιρεία ορκωτών λογιστών. Δηλαδή με απλά ελληνικά «ο λύκος μπήκε στο μαντρί, μέτρησε τα πρόβατα και τα βρήκε (…μετά τον διαχειριστικό έλεγχο φυσικά)…κομπλέ…»

Μία ακόμα ερώτηση αφορούσε την περίοδο της προεδρίας του. Στα γιατί και πώς δέχθηκε να βάλει την υπογραφή του και να παραλάβει χρέη, όταν ανέλαβε πρόεδρος ο ίδιος. Η απάντησή του ήταν ότι οι μέτοχοι του είχαν υποσχεθεί μπάτζετ που τελικά έμεινε στα λόγια. Για όσα χρήματα θα έλειπαν από το μπάτζετ κάθε χρονιάς θαααα τα βρίσκαμε με άλλους τρόπους, έτσι φτάσαμε και στην μη πληρωμή ακόμα και των χρεών του 44.

Στην επιμονή Κιντή για την EMPIRE και τη μαύρη τρύπα των 5.200.000€ από το αθλητικό υλικό που μας προμήθευε η PUMA του Γλου (μία πληγή που ξεκίνησε με την υπογραφή του Ντέμη Νικολαΐδη την εποχή της παντοδυναμίας του) οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν ασαφείς.

Λάβαμε όμως και την υπόσχεση ότι θα έρθει στα χέρια μας ο ισολογισμός της EMPIRE όπως και ότι θα γίνει άμεσα η Γενική Συνέλευση.

Ένα ακόμα «μαργαριτάρι» που «ψαρέψαμε» είναι η συμφωνία για τη χορηγία αθλητικού υλικού (σώβρακα-φανέλες) για κάθε χρόνο ήταν 1.200.000€ για τις ανάγκες της BARCELONA, συγνώμη της ΑΕΚ, (η BARCA θέλει μόλις 250.000€ το χρόνο).

Η τύχη του υλικού αυτού αγνοείται και ακούγονται σενάρια ότι έχει μπαζωθεί στην χωματερή του ΟΔΔΥ (ίσως για τα θεμέλια του γηπέδου των 80.000 θέσεων που μας είχαν υποσχεθεί).

Με όλα αυτά και άλλα πολλά που ακούσαμε (και δεν είναι κρυφά άλλωστε), ακόμα και στην Ελλάδα του μνημονίου, θα ανατρίχιαζε και ο πιο έμπειρος οικονομικός εισαγγελέας. Απορούμε δε πως βρίσκονται πάντα κάποιοι και αναλαμβάνουν ως μπροστινοί των μετόχων την ίδια ώρα που οι τελευταίοι θέλουν να απεμπλακούν από την ΑΕΚ. Συνέχεια ακούμε ότι αν βρεθεί κάποιος δίνουν αμέσως τις μετοχές τους, αλλά παράλληλα προσπαθούν να αποτρέψουν όποιον επιχειρήσει να τις πάρει από τα χέρια τους. Τρανό παράδειγμα το καλοκαιρινό σίριαλ, με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής όπως ο Θωμάς Μαύρος, που δεν του τις δώσανε ποτέ.

Αλλά πρώτα και κύρια επειδή μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ εμείς από την μεριά μας θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τον Βιντιάδη, ενώ από τον Αδαμίδη ζητήσαμε να επικοινωνήσει με όσους μετόχους έχει ακόμα επαφή (Παππάς, Σίμος ως εκπρόσωπος του Νοτιά ή και τον ίδιο τον Νοτιά, ίσως και τον Χατζηιωάννου) ώστε να τους καλέσει να έρθουν και να δώσουν λύση χθες, γιατί η ΑΕΚ ήδη έχει καταστραφεί!!! ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ότι θα το κάνει. Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε η «ιερά εξέταση» αλλά ούτε και ηλίθιοι για να δεχθούμε ένα ακόμα γαϊτανάκι ευθυνών απαιτούμε λύσεις τώρα!

Από την πλευρά μας έχουμε να προτείνουμε κάποιες, π.χ. να παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο, να παραδοθούν οι μετοχές και να διενεργηθεί ουσιαστικός και διάφανος διαχειριστικός έλεγχος, με όποια αποτελέσματα αυτός αποκαλύψει.

Και το σημαντικότερο να καταλογίσει ευθύνες σε ΗΘΙΚΟΥΣ και φυσικούς αυτουργούς. Το μπάτζετ μας ίσως είναι μικρό, αλλά δε θα εμποδίσει τους Ενωσίτες να κάνουν δικό τους διαχειριστικό έλεγχο.

Η Παρασκευή 21-12-12 (τίποτα δεν είναι τυχαίο) ορίζεται ως ημέρα ραντεβού για τους μετόχους, είναι άλλωστε και η τελευταία πριν την καταστροφή του κόσμου όπως λένε και οι φίλοι μας οι Μάγια… γιατί μόνο αν επαληθευτεί αυτό το ενδεχόμενο θα σας αφήσουμε ήσυχους!!

Όπως φωνάξαμε κατά την "επίσκεψη" μας στα γραφεία σας «…αν η ΑΕΚ διαλυθεί θα τρομάξει όλη η γη…» …ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ!!!!!

"ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ"

ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ORIGINAL

…………..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…………»

Χάνει Ολυμπιακό ο Φεγκρούς

19/12/2012
 Την ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών θα εκτίσει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Καρίμ Φεγκρούς.

Χάνει Ολυμπιακό ο Φεγκρούς
Το τεχνικό τιμ του «Άγιαξ της Ηπείρου» αποφάσισε να μην έχει στη διάθεσή του τον γκολκίπερ της ομάδας κόντρα στους «ερυθρόλευκους» για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, το νέο έτος.

Αυτή θα είναι η σίγουρη δεύτερη απώλεια για τον Γιάννη Χριστόπουλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού και ο Τόμας Ντε Βινσέντι έχει οριστεί να εκτίσει τη τιμωρία του κόντρα στους Πειραιώτες.

Από την προπόνηση της Τετάρτης μοναδικός απών ήταν ο Φώτης Γεωργίου, καθώς σήμερα απολύεται από το στρατό.

Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και κατοχής, ενώ επόμενο ραντεβού παικτών και προπονητών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11:00.

Μοίρασαν χαρά και… γαλοπούλες

19/12/2012
 Σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, προχώρησε ο Ατρόμητος. Αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας του Περιστερίου βρέθηκε στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» Περιστερίου και πρόσφερε 500 γαλοπούλες.

Μοίρασαν χαρά και… γαλοπούλες
Πιο συγκεκριμένα οι Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Καραμάνος και Καραγκούνης βρέθηκαν και μοίρασαν δώρα αλλά και μελομακάρονα.

Η ανακοίνωση:

«Την αλληλεγγύη και την στήριξη προς τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας αναδείξαμε με την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί αντιπροσωπεία της ομάδας μας στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» Περιστερίου. Η ΠΑΕ Ατρόμητος πρόσφερε 500 γαλοπούλες αλλά και μελομακάρονα δικής μας παραγωγής υπέρ των άπορων συμπολιτών μας αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει ευαίσθητα κοινωνικά αντανακλαστικά σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για κάθε ελληνική οικογένεια.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκπροσωπήθηκε από την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο Κάτια Κοξένογλου , τους ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Νάστο, Σωκράτη Φυτανίδη, Κώστα Γιαννούλη, Τάσο Καραμάνο, Θανάση Καραγκούνη και τον υπεύθυνο τύπου Παύλο Κατώνη.

Την αντιπροσωπεία της ομάδας μας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ατρόμητος Βασίλης Μπέτσης καθώς και η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α.Π Ξένη Κορόγιαννη.

Στη δήλωση του ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ατρόμητος που στέκεται αρωγός από την πρώτη μέρα δημιουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» τονίζοντας ότι οι πεντακόσιες (500) γαλοπούλες θα κάνουν όπως πρέπει γιορτινό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι άπορων και άνεργων πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καθημερινή τους επιβίωση.

Στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» βρέθηκαν επίσης σήμερα λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών που παρέδωσαν σακούλες με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από εισφορές των οικογενειών τους. Τους συνόδεψαν ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ατρόμητος Αντώνης Πατατενές και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Τόλης Αποστόλου».

Απρόοπτο με Κούρο

19/12/2012
 Οι τραυματισμοί δεν έχουν τέλος στον Πανιώνιο. Ο Αλέξανδρος Κούρος υπέστη ρήξη μηνίσκου και θα μείνει εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με τον Φωστήρα.

Απρόοπτο με Κούρο
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε συμπεριλάβει στην αποστολή τον παίκτη, όμως μετά από εξέταση του γιατρού, Χρήστου Δάρα, διαπιστώθηκε πως πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Αυτό ανάγκασε τον έμπειρο τεχνικό να αποκλειστεί από την αποστολή και να αντικατασταθεί από τον Αλέξανδρο Σμυρλή για το παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας με τον Φωστήρα.

Διαψεύδουν ΠΑΣ και Κεϊτά

19/12/2012
 Τόσο ο Πολ Κεϊτά όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα διαψεύδουν πως υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγής από την πλευρά του παίκτη.

Διαψεύδουν ΠΑΣ και Κεϊτά
Μάλιστα τονίζεται πως ο Κεϊτά έχει πληρωθεί μέχρι δεκάρας και δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας ο ποδοσφαιριστής να προβεί σε επίσημη δήλωση με την οποία θα ξεκαθαρίζει την αλήθεια.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα διαλυθούν και τα τελευταία «σύννεφα» που δημιουργήθηκαν από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν οφειλές προς τον παίκτη γεγονός που θα τον οδηγούσε σε κατάθεση προσφυγής.

Θλάση ο Μουλόπουλος

19/12/2012
 Τις υπηρεσίες του Θανάση Μουλόπουλου θα στερηθεί για τον επόμενο μήνα ο Λεβαδειακός. Ο έμπειρος αμυντικός, υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός, προκαλώντας πονοκέφαλο στον Γιώργο Παράσχο.

Θλάση ο Μουλόπουλος
Πλέον, ο αρχηγός της ομάδας της Βοιωτίας θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις για τον επόμενο μήνα, όπου οι «πράσινοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά.

Παράλληλα, θα υπάρξει και σημαντική αναμέτρηση με την Βέροια, όπου και υπολογίζεται να επιστρέψει.

Κεϊτά: «Ψέματα τα όσα γράφονται»

19/12/2012
 Ψευδή χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει καταθέσει προσφυγή κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, μέσω δηλώσεών του ο Πολ Κεϊτά.

Κεϊτά: «Ψέματα τα όσα γράφονται»
Μάλιστα, ο μέσος του «Άγιαξ της Ηπείρου» υπογράμμισε δεν παραπονέθηκε ποτέ και σε κανέναν για χρήματα, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος του είναι να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται τον σύλλογο της Ηπείρου από την μεριά του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πολ Κειτά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Πληροφορήθηκα για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μένα και με εμφανίζουν να κάνω προσφυγή. Θέλω να δηλώσω ότι ποτέ δεν πήγα στη FIFA, ούτε παραπονέθηκα ποτέ σε κανέναν για χρήματα. Με την ομάδα μου δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με τον προπονητή. Σκοπός μου είναι να πάει καλά η ομάδα ώστε να πάω και εγώ καλά μέσα από αυτή.

Επικοινώνησα με τον μάνατζέρ μου ο οποίος βρίσκετε στην Αγγλία και μου είπε ότι και αυτός δεν μίλησε ποτέ με κανένα δημοσιογράφο και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο έγινε αυτό το δημοσίευμα. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το σέβομαι και θέλω αυτό να το σέβονται όλοι.

Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω ποιος είναι αυτός ο δημοσιογράφος και να επικοινωνήσω μαζί του, για να τον ρωτήσω γιατί έγραψε αυτά τα ψέματα που μόνο κακό μου κάνουν».

Άγνοια για… Βαλένθια στον Ολυμπιακό

19/12/2012
 Τζεμπούρ και Φουστέρ φέρονται να είναι στο στόχαστρο της Βαλένθια, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ωστόσο στον Ολυμπιακό δηλώνουν άγνοια.

Άγνοια για… Βαλένθια στον Ολυμπιακό
Ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τη Βαλένθια να ενδιαφέρεται για τον Ράφικ Τζεμπούρ και τον Νταβίντ Φουστέρ, ωστόσο από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχουν δεχτεί κάποια κρούση από τις «νυχτερίδες».

Από τη στιγμή που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε τα ηνία της ισπανικής ομάδας, λέγεται πως έχει εισηγηθεί την απόκτηση παικτών που γνωρίζει και εμπιστεύεται. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσουν ισπανικά ΜΜΕ τον Αλγερινό φορ και τον Ισπανό μέσο.

Σημειώνεται πως αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ο μεν Φουστέρ έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2015, ο δε Τζεμπούρ λέγεται πως είναι κοντά σε συμφωνία (αν δεν έχει ήδη συμφωνήσει) για να παραμείνει στο λιμάνι και πέρα από το τρέχον συμβόλαιο, που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Προπονήθηκε ο Περόνε

19/12/2012
 Μια ευχάριστη είδηση είχε η προπόνηση της Τετάρτης για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Εμάνουελ Περόνε προπονήθηκε κανονικά κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα στον Σάκη Τσιώλη.

Προπονήθηκε ο Περόνε
Από εκεί και πέρα, τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είδε τους Γκάμπριελ και Καστέλς να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Σανκαρέ και Μπακασέτας ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα.

Κατά τα άλλα η προετοιμασία για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Λάρισα συνεχίζεται χωρίς άλλα προβλήματα πλην των γνωστών. Εξάλλου δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, αφού το 0-0 του πρώτου παιχνιδιού φέρνει σε δύσκολη θέση του Αρκάδες.

Χάνει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Μαρσελίνιο

19/12/2012
 Τις υπηρεσίες του Λέιτε Μαρσελίνιο στα επερχόμενα ματς με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα στερηθεί ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, αφού σε αυτά θα εκτίσει την ποινή του.

Χάνει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Μαρσελίνιο
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στις αναμετρήσεις κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (19/12) οι παίκτες του ακριτικού συλλόγου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έκαναν αρχικά ασκήσεις προθέρμανσης και συναρμογής με μπάλα, ενώ στη συνέχεια έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχή της μπάλας.

Εκείνος που ακολούθησε θεραπεία για άλλη μία μέρα ήταν ο Γκλέισον Σάντος, ο οποίος συνεχίζει να είναι τραυματίας.

«Θ’ αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ»

19/12/2012
 Την ανάγκη ο ΠΑΟΚ ν’ αγωνιστεί του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ για ν’ αλλάξει επίπεδο, τόνισε ο Παναγιώτης Γλύκος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Θ’ αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ»
Μιλώντας στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη, ο Έλληνας τερματοφύλακας αναφέρθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, τον ανταγωνισμό με τον Σανθ Χακόμπο, τον στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, την μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη και την ενίσχυση του καλοκαιριού που θα βοηθήσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» ν' ανέβει σκαλοπάτι.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το πρώτο μισό της σεζόν: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την δεύτερη θέση. Θα ήμασταν περισσότερο ευχαριστημένοι αν είχαμε μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Τη νέα χρονιά θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά. Βαθμούς δεν χάσαμε τόσο στα ντέρμπι, όσο στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια που δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Ενώ άλλες φορές δεν ήμασταν τυχεροί στην επίθεση. Θα βελτιωθούμε και θα παίρνουμε πιο εύκολα αυτά τα ματς.

Για τον ανταγωνισμό με τον Χακόμπο: Όσα χρόνια είμαι εδώ πέρα έχω μάθει να προσπαθώ με ανταγωνισμό. Και για μένα και για τον Χακόμπο κάνει καλό ο ανταγωνισμός. Οι ομάδες συνηθίζουν να έχουν έναν βασικό και έναν υποδεέστερο. Είναι ιδιαίτερη θέση, καλό είναι να υπάρχουν δυο ισάξιοι τερματοφύλακες. Σε ‘μας φάνηκε να είναι καλό».

Για τους στόχους και τις βλέψεις της ομάδας: «Δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω κι η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, θα έχει μεγαλύτερη ενίσχυση για ‘μας. Είναι ένα βήμα που το χρειάζεται η ομάδα, να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να πούμε ότι ανεβήκαμε σκαλί και να αλλάξουμε επίπεδο. Δεν δείξαμε αυτό που θα έπρεπε για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Φέτος δεν είμαστε έτοιμοι».

Για την μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, έχει δείξει τις ικανότητές του σε μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, είναι μια μεγάλη μεταγραφή».

Γκαρσία: «Ακόμα δεν έχω πεθάνει…»

19/12/2012
 Ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε «παρών»! Ο Ουρουγουανός μέσος βρέθηκε στο ΠΑΟΚ Megastore και ξεκαθάρισε στους φίλους της ομάδας πως έχει ακόμα να προσφέρει πολλά, γι' αυτό και περιμένει πώς και πώς το 2013.

Γκαρσία: «Ακόμα δεν έχω πεθάνει…»
Ο 35χρονος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, δείγμα του ότι έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο -και παρά τη προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία του- δεν το βάζει κάτω και στους φίλους του ΠΑΟΚ που πήγαν για να πάρουν ένα αυτόγραφο υποστήριξε πως «ακόμα είναι... ζωντανός», ενώ εμφανίστηκε χαρούμενος που η ομάδα τα πηγαίνει καλά.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία:

«Η χρονιά είναι δύσκολη για μένα, περιμένω το 2013 να είμαι έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα. Με τον κόσμο που έχει εδώ νόμιζα πως είναι ο αποχαιρετισμός. Ακόμη δεν έχω πεθάνει, είμαι ζωντανός... Ο κόσμος μου δίνει δύναμη να κλείσω καλά την χρονιά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Υποφέρω πολύ που είμαι έξω και που δεν παίζω. Είμαι χαρούμενος για τους νεαρούς που δίνουν το 100%. Είτε είμαι μέσα εγώ, είτε είμαι έξω σημασία έχει η ομάδα να πάει καλά».

«Ξεκίνησε με την ομάδα και θα δώσει την ποιότητα που η ομάδα χρειάζεται. Όλοι όσοι έρχονται πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Να παίξουν για την φανέλα και τον κόσμο», σχολίασε για τη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ.

Μέσα και ο Σουμπίνιο

19/12/2012
 Στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων του Ατρομήτου μετά από αρκετό χρονικό διάστημα μπήκε ο Σισερό Σουμπίνιο, ο οποίος δείχνει πως θα συμπεριληφθεί στo ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μέσα και ο Σουμπίνιο
Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να ανεβάζει στροφές και δεν αποκλείεται ο τεχνικός του Ατρόμητου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, να τον χρησιμοποιήσει στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στο Περιστέρι.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (19/12) ο «Ντούσκο» είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να δίνουν κανονικά το «παρών» σε αυτή και να βγάζουν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας. Ο μοναδικός που ακολούθησε ατομικό ήταν ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου, Στάθης Ταυλαρίδης.

«Μη διαλύσουμε την ομάδα με μια ήττα»

19/12/2012
 Τη διαφωνία του με την καρατόμηση βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας εξέφρασε ο Χουάν Ρότσα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Προοδευτικής. «Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΟ, είτε είμαι εδώ είτε όχι».

«Μη διαλύσουμε την ομάδα με μια ήττα»
Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου για εκκαθαρίσεις στο δυναμικό του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στη Βέροια κράτησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Προοδευτικής για το Κύπελλο (2-1).

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έκρυψε πως διαφωνεί με τις αποφάσεις του προέδρου και προανήγγειλε συνάντηση μαζί του την Παρασκευή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μάλιστα μία τοποθέτησή του μπορεί να εκληφθεί και ως πιθανότητα αποχώρησης από τον πάγκο εφόσον οι αποφάσεις που ληφθούν δεν τον καλύπτουν.

«Γράφτηκαν διάφορα πράγματα. Ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος είναι δύο παίκτες που είναι 100% επαγγελματίες, είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν δώσει τα πάντα. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Διαβάστε αναλυτικά τις... βόμβες του Ρότσα στην συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε ένα 20ημερο πάρα πολύ καλό. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπα ότι έβλεπα τον κόσμο να φεύγει με χαμόγελα. Μεσολάβησε μια εβδομάδα μεχρι τη Βέροια που είχαμε χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπήρξε μια ήττα που προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο. Η αιτία που βρίσκω για το αποτέλεσμα στη Βέροια είναι ότι η κούραση έφτασε σε ένα σημείο υψηλό. Βγήκε στο ματς με τη Βέροια. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ηρεμήσουμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. 40 χρόνια έχω δει πάρα πολλά αρκεί να έχεις ψυχραιμία και να μην πετάς στα σύννεφα».

«Αυτό δεν είναι επίσημο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ότι θα φύγουν, παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά. Ειδικά οι Βύντρα, Σπυρόπουλος που είναι δύο παιδιά 100% επαγγελματίες και με ήθος. Βρίσκονταν σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας τους. Ήρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Και εγώ ήμουν κακός και ανέλαβα τις ευθύνες. Έχω μια συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή. Τίποτα δεν είναι επίσημο. Καμιά φορά μια ήττα προκαλεί περισσότερο θόρυβο απ' όσο πρέπει. Εγώ πρέπει να βγάλω μανικά και να σβήσω φωτιά όπως έκανα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έχω συνηθίσει τα δύσκολα. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω».

«Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο και όχι με μηχανές. Όλοι σκεφτόμαστε το ανθρώπινο κομμάτι του Παναθηναϊκού. Θα τα πούμε την Παρασκευή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι σίγουρος ότι δεν κρύβω τίποτα. Γιατί αυτός είμαι. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ μεγάλη. 19 είναι σήμερα; 19/12/79 ήρθα. Πονάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και θα ήθελα το καλύτερο. Είτε είμαι είτε δεν είμαι στον Παναθηναϊκό».

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί μια ήττα μας φέρνει σε αρκετά βήματα πίσω από όσα κάναμε. Όλα τα υπόλοιπα τα συζητώ με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Με μια γραμμή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Από το πρώτο παιχνίδι είπα βήμα- βήμα και υπομονή. Θα δουλέψουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Επίσημα, τα ονόματα και το τι θα γίνει, θα βγουν από τον Παναθηναϊκό, εάν το θέλουν, την Παρασκευή. Με βλέπετε ότι είμαι στεναχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα είμαι και χαρούμενος που είμαι στη μάχη. Οι μάχες έχουν απώλειες. Μπορεί η απώλεια να είμαι εγώ, αλλά όταν ξέρεις ότι είσαι σε μια μάχη, πάντα μπορεί να είσαι εσύ».

Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κερδίζει»

19/12/2012
 Ανεξάρτητα από συνθήκες, όπως επίσης και από τους ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν την αποστολή του, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πάντα να κερδίζει, όπως δήλωσε ο Χρήστος Δώνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κερδίζει»
Ο πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο της Προοδευτικής δυσκόλεψε τις προσπάθειες των «πράσινων» στον επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το «τριφύλλι» έφυγε από τον Κορυδαλλό με τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Ήταν πολύ δύσκολος αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Είμαστε Παναθηναϊκός, πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Κρατάμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και ελπίζουμε να πάμε ακόμα ψηλότερα την ομάδα» τόνισε ο Χρήστος Δώνης που μαζί με άλλους εφτά παίκτες από τη Golden Team, αγωνίστηκε κόντρα στην «Πρόο» και μάλιστα, για πρώτη φορά με φανέλα βασικού.

Για τις διαφορές με το επίπεδο των Νέων, παρά το γεγονός ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ικανότητες των «μικρών», είπε: «Είναι διαφορετικό να παίζεις στην ομάδα Νέων και να παίζεις στην ανδρική γιατί πρέπει να σκέφτεσαι και να ενεργείς πιο γρήγορα. Σε αυτό σε βοηθούν και οι συμπαίκτες για να προσαρμοστείς πιο γρήγορα».

Αναφερόμενος στο μέλλον και όσα μπορεί να πετύχει η ομάδα, αρχής γενομένης από το 2013, υποστήριξε ότι: «Το έχω ξαναπεί ότι ο Παναθηναϊκός φημίζεται για τις ακαδημίες του. Η δουλειά που γίνεται είναι εκπληκτική και ακολουθούν κι άλλα παιδιά. Χτίζουμε μια νέα, δυνατή ομάδα που θα αποτελείται από Έλληνες ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Πετρόπουλος: «Θα δούμε τις επόμενες μέρες»

19/12/2012
 Δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι σχετικά με το μέλλον του ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε μετά το 2-1 του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική για το Κύπελλο.

Πετρόπουλος: «Θα δούμε τις επόμενες μέρες»
Το «τριφύλλι» πέρασε στον επόμενο γύρο με τον «Πετρογκόλ» να αγωνίζεται ως αρχηγός και να πετυχαίνει και γκολ.

«Ήταν ένα καλό τεστ σε ένα πλαστικό γήπεδο το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει και προχωράμε για τους στόχους που έχουμε βάλει από την αρχή της σεζόν», δήλωσε για το ματς ο επιθετικός των «πρασίνων» που δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον:

«Πάντα θέλω και προσπαθώ να σκοράρω. Το μέλλον μου θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Πάνω από όλα πρέπει να έχουμε υγεία. Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του μήνα και τις επόμενες μέρες θα τα δούμε όλα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ανήκω στον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται να πω κάτι στον κόσμο. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Πετρόπουλος», κατέληξε.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στον ΟΦΗ

19/12/2012
 Την ευκαιρία να συζητήσουν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ΟΦΗ είχαν οι άνθρωποι του συλλόγου στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (19/12) στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στον ΟΦΗ
Όπως ήταν φυσικό τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν εκείνα προσφυγών, αλλά και εκείνα που είναι οικονομικής φύσεως. Μάλιστα, το Δ.Σ. του ΟΦΗ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, προκειμένου εκείνος να τακτοποιήσει τα θέματα των προσφυγών μαζί με το νομικό επιτελείο της ομάδας.

Επίσης, οι άνθρωποι της κρητικής ΠΑΕ περιμένουν την οριστική απόφαση της ΕΠΟ, ώστε να εξοφλήσουν με δόσεις τις οφειλές τους προς εκείνη.

Παράλληλα, έγινε κουβέντα για την πορεία του συλλόγου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη.

Τώρα όσον αφορά στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης ο Νίκος Αναστόπουλος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, ενώ προς το τέλος της οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια έπαιξαν δίτερμα σε μικρό χώρο.

Θεραπεία έκαναν οι Μάνος Ζαχαράκης και Μίρνες Σίσιτς. Ο πρώτος σίγουρα θα είναι απών από την αναμέτρηση της Ριζούπολης στο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η συμμετοχή του Σλοβένου θα κριθεί τις επόμενες μέρες με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να μην θέλουν, ωστόσο, να τον πιέσουν για να προλάβει, εφόσον δείξει πως δεν θα είναι 100% έτοιμος.

«Ο Παναθηναϊκός θα γίνει αυτός που πρέπει»

19/12/2012
 Υπόσχεση ότι σε κάθε τους εμφάνιση, θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει ο Παναθηναϊκός, αυτός που πρέπει, έδωσαν μέσω του www.sport-fm.gr, οι Νίκος Γιαννιτσάνης και Αλέξανδρος Μουζακίτης.

«Ο Παναθηναϊκός θα γίνει αυτός που πρέπει»
Οι δυο τους πραγματοποίησαν το επίσημο ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», στη νίκη (2-1) επί της Προοδευτικής και τόνισαν ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό.

Μπορεί να πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του επαναληπτικού αγώνα με την «Πρόο» για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά αυτό δεν τους απαγόρευσε να τρέξουν, να δείξουν τη «δίψα» τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα εμπιστεύεται τα «παιδιά» του και το 4-0 του πρώτου αγώνα με την ομάδα του Κορυδαλλού, του επέτρεψε να γεμίσει την αποστολή των «πράσινων» για τη ρεβάνς με… πιτσιρικαρία. Οι Νίκος Γιαννιτσάνης και Αλέξανδρος Μουζακίτης πήραν το «βάπτισμα του πυρός» σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αμέσως μετά, μίλησαν στο www.sport-fm.gr και τον Κώστα Ζάλιαρη για την εμπειρία τους αλλά και όσα μπορούν να περιμένουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» από τη νέα γενιά που ξεμυτίζει…

-Πως βιώσατε την πρώτη σας επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα;

Ν.Γ.: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Δεν σκεφτήκαμε το πρώτο ματς με το υπέρ μας 4-0, προσπαθήσαμε πολύ σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το ματς, ανατρέψαμε το σκορ και πήραμε την πρόκριση».

Α.Μ.: «Είμαι ευτυχισμένος με το ντεμπούτο μου γιατί ήρθε σε μια μέρα ξεχωριστή για μένα για προσωπικούς λόγους. Από εκεί και πέρα θέλει πολλή δουλειά, προσπάθεια και θέληση για να καταφέρω να καθιερωθώ στο ρόστερ και να αρπάξω από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν».

-Έχετε συνηθίσει λόγω και της συνύπαρξής σας στην ομάδα Νέων, να βρίσκεστε μέσα στο γήπεδο. Σας βοηθάει αυτό στις πρώτες σας συμμετοχές στην ανδρική ομάδα και πως το αντιμετωπίσατε στο ματς με την Προοδευτική;

Ν.Γ.: «Είναι πιο εύκολο να βρεθούμε στον αγωνιστικό χώρο. Με έχουν βοηθήσει πολύ οι συμπαίκτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε δουλεύοντας. Μόνο αυτό».

Α.Μ.: «Δεδομένα, ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος. Είμαστε Παναθηναϊκός και δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε πλαστικό χορτάρι. Καταφέραμε όμως να βάλουμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και πήραμε τη νίκη».

-Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει απογοήτευση και έντονος προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας. Ο κόσμος βλέπει συνεχώς νέα παιδιά να ξεπηδούν από τις ακαδημίες με στόχο να δημιουργηθεί ο Παναθηναϊκός του μέλλοντος. Τι να περιμένουν από εσάς;

Ν.Γ.: «Φτιάχνεται μια καινούρια ομάδα. Είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι και θεωρώ ότι με πολλή δουλειά στο μέλλον θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Α.Μ.: «Ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα κόντρα στη Βέροια. Συνεχίζουμε, κοιτάμε μπροστά, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και με την ομάδα Νέων αλλά και με την πρώτη ομάδα. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι εξαιρετική και ξέρουμε ότι μπορούμε να καθιερωθούμε και να αγωνιστούμε επάξια στον Παναθηναϊκό».

Την... ψάχνει για Μακέντα ο Ατρόμητος!

19/12/2012
 Πάει… φουλ για Φεντερίκο Μακέντα ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες είχαν επικοινωνία με το μάνατζερ του ποδοσφαιρική, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις ενός πιθανού deal.

Την... ψάχνει για Μακέντα ο Ατρόμητος!
Οι Περιστεριώτες αναζητούν ένα φορ, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει διακρίνει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα του. Σίγουρα ο Ιταλός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρέσει, όμως υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες στην προσπάθεια απόκτησής του ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αρχικά, το κασέ του υπολογίζεται περίπου στις 600.000 ευρώ, ποσό που κρίνεται απαγορευτικό στις τάξεις των «κυανόλευκων». Θα πρέπει οι «κόκκινοι διάβολοι» να βάλουν το… χέρι στη τσέπη αρκετά, ούτως ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη μέση.

Επιπλέον, ο Μακέντα μπορεί να μην λογίζεται βασικός, ούτε καν στις πρώτες λύσεις για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όμως είναι αβέβαιο κατά πόσο ο ίδιος θα θελήσει να αφήσει την Premier League για να μετακομίσει στη χώρα μας. Ο Ατρόμητος εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ξεκαθαρίσει οριστικά.

Καβάλα… στα προβλήματα

19/12/2012
 Απτόητη από τα προβλήματα της (και) στο αγωνιστικό κομμάτι θα προσπαθήσει να μείνει η ΑΕΚ. Χωρίς οκτώ παίκτες, αλλά με συναίσθηση της υποχρέωσης να προκριθεί πάει η «Ένωση» στη ρεβάνς με την Καβάλα.

Καβάλα… στα προβλήματα
Η κινητοποίηση των οπαδών της (στην προσπάθεια να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τους μετόχους), σε συνδυασμό με τη μεταγραφική κινητικότητα και τις πληροφορίες που χαρακτηρίζουν θέμα χρόνου το να περάσει η ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο (κάτι που παρουσιάζεται ως το τελευταίο εμπόδιο για να μπει στην ΠΑΕ ο Βιντιάδης) σαν να βελτίωσαν κάπως την ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ.

Για να διατηρηθεί ωστόσο το κλίμα σχετικά καλό και η ομάδα (και ο κόσμος της) να περάσουν καλές γιορτές είναι απαραίτητο αυτό που κάποτε θα ‘μοιαζε αυτονόητο: Ν’ αποκλείσει η «Ένωση» την Καβάλα και να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου. Και στην προσπάθεια αυτή όμως υπάρχουν προβλήματα.

Είτε τραυματισμών (όπως των Κορδέρο, Γιάγκο, Κατίδη που έκαναν και σήμερα ασκήσεις στο γυμναστήριο), είτε… προσφυγών (όπως του Κοντοέ), είτε κούρασης (όπως στις περιπτώσεις των Κωνσταντόπουλου, Βλάχου, Φούντα), είτε πρόθεσης του Έβαλντ Λίνεν να περάσει μηνύματα (όπως στην περίπτωση του Φουρτάδο).

Όλοι αυτοί λοιπόν έμειναν εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Πέμπτης, με αποτέλεσμα ο Γερμανός τεχνικός να παρατάξει (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) μια… περίπου ενδεκάδα ανάγκης. Αυτή λοιπόν -όπως φάνηκε στην προπόνηση της Τετάρτης- θα έχει τερματοφύλακα τον Αραμπατζή και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Μπουγαΐδη, Τσούπρο, Κουτρουμπή και Αρκούδα.

Στα χαφ θα βρεθούν οι Τσουκαλάς, Γκερέιρο και Γροντής, ενώ στην τριάδα μπροστά τους σίγουρα θέση θα έχει ο Σταματής (δεξιά) και από μια διεκδικούν οι Λαγός-Παπαδημητρίου (αριστερά) και Κατσικοκέρης-Τσίτας (κορυφή).

Αναλυτικά η αποστολή: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Γκερέιρο, Σταματής, Παυλής, Κοτσαρίδης, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Αρκούδας, Γροντής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Ρίκκα, Φέτσης, Λαγός, Κουτρουμπής.

Πρόστιμα σε Καραλή, Ζουμπουλάκη

19/12/2012
 Τελικά, δεν τη γλίτωσαν οι Γιάννης Καραλής και Άγγελος Ζουμπουλάκης στην Κέρκυρα.

Πρόστιμα σε Καραλή, Ζουμπουλάκη
Η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου στους δυο ποδοσφαιριστές, εξαιτίας του επεισοδίου που είχε ο πρώτος με τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Κοντοδήμο και την αποβολή του δεύτερου στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Πανθρακικό για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, με αναστολή, στον ποδοσφαιριστή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΛΗ για επεισόδιο που είχε με τον τέως παίκτη της ομάδας, Δημήτρη Κοντοδήμο, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό και 300 ευρώ στον ποδοσφαιριστή ΑΓΓΕΛΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, για την αποβολή του στο ίδιο ματς».

«Ευχαριστώ» παικτών στην ORIGINAL!

19/12/2012
 «Σκλαβωμένοι» από την κίνηση της ORIGINAL να μαζέψει χρήματα -στο περιθώριο του αγώνα με τον Ατρόμητο- και να τα διαθέσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα δήλωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

«Ευχαριστώ» παικτών στην ORIGINAL!
Σε μια ακόμα κίνηση συμπαράστασής τους στην ομάδα (μετά τη συγκινητική παρουσία τους στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ και σε όσα της επαρχίας τους έχουν παραχωρηθεί εισιτήρια) οι οργανωμένοι της ΑΕΚ δεν δίστασαν να κάνουν υποτυπώδη έρανο για την ομάδα την Κυριακή.

Δίνοντας μια ανάσα ενόψει γιορτών (ειδικά στους νεότερους παίκτες), εκθέτοντας εκ νέου τους μετόχους της ΠΑΕ για την αδιαφορία τους και αναγκάζοντας τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να τους ευχαριστήσουν δημόσια μέσω ανακοίνωσης.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει

«Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τα μέλη της ORIGINAL 21 για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν και να μας καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα βοηθήσει ειδικά τους νεαρότερους να περάσουν ευχάριστα τις γιορτές.

Η κίνησή αυτή δείχνει την ανιδιοτελή αγάπη τους για την ΑΕΚ, μας γεμίζει υπερηφάνεια που τους έχουμε στο πλευρό μας και υποσχόμαστε να κάνουμε το παν για να ανταποδώσουμε τη στήριξή τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου»
.

Διώχνει και τον Ρότσα!

19/12/2012
 Δυσαρεστημένος με την αντίθεση που εξέφρασε ο Χουάν Ρότσα στις αποφάσεις του είναι ο Γ.Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάλεσε τον προπονητή την Πέμπτη σε συνάντηση και το διαζύγιο είναι πολύ πιθανό.

Διώχνει και τον Ρότσα!
Η δυσαρέσκεια που εξέφρασε δημοσίως ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό προκάλεσαν δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάλεσε εκτάκτως τον Αργεντινό τεχνικό για συνάντηση την Πέμπτη και θα τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» θεωρεί πως όσα είπε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Προοδευτική για το Κύπελλο δεν κινούνται στο περιεχόμενο όσων είχαν συζητήσει στη συνάντηση που είχαν. Θεωρεί πως ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν του είχε δώσει την εντύπωση πως διαφωνεί κάθετα με όσα αποφάσισε η διοίκηση για καρατόμηση ποδοσφαιριστών και εξεπλάγην από τις τοποθετήσεις του.

Αν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν ανακαλέσει, πράγμα που είναι δύσκολο να κάνει, το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε διαζύγιο των δύο πλευρών. Έτσι μετά από μία σειρά παικτών που μπήκαν στη μαύρη λίστα του Παναθηναϊκού (Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Φορναρόλι), το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον προπονητή της ομάδας.

Αλλαγή (;) κλίματος για Ρότσα

19/12/2012
 Για προσπάθεια να χαραχθεί κοινή γραμμή και να λυθεί η παρεξήγηση κάνουν λόγο από πλευράς ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τις πληροφορίες περί δυσαρέσκειας Αλαφούζου για Ρότσα. Ακόμη πολύ πιθανό το διαζύγιο.

Αλλαγή (;) κλίματος για Ρότσα
Νέα αλλαγή δεδομένων στον Παναθηναϊκό. Αν και φαινόταν πως το διαζύγιο με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν δεδομένο, λόγω της δυσαρέσκειας του Γιάννη Αλαφούζου για τις δηλώσεις του μετά το ματς Κυπέλλου με την Προοδευτική, φαίνεται πως οι τόνοι έπεσαν. Τουλάχιστον από την πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επαφή και από πλευράς ΠΑΕ λέγεται πως στην αυριανή συνάντηση θα επιδιώξουν να συνεχίσουν στην κοινή τους γραμμή και να λυθεί η παρεξήγηση με τον προπονητή. Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πως ο προπονητής δεν του είχε δείξει την αντίθεσή του στις αποφάσεις που έλαβε για καρατόμηση ποδοσφαιριστών στο ραντεβού που είχαν τη Δευτέρα. Ο δε Χουάν Ραμόν Ρότσα εκτιμά πως είναι λάθος να διαλυθεί η ομάδα για ένα αρνητικό αποτέλεσμα και να αναζητηθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Όλα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση Αλαφούζου-Ρότσα την Πέμπτη. Όλα δείχνουν πως θα κληθεί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ανασκευάσει όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι στον Κορυδαλλό. Αν δεν το κάνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να πάρει πίσω όσα είπε κι εξακολουθεί να τα υποστηρίζει, συνεπώς με τα υπάρχοντα δεδομένα το διαζύγιο φαίνεται περισσότερο πιθανό από τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

«Έλα να την πάρεις» σε Φεϊζάλ

19/12/2012
 Ανοικτές τις… πόρτες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για να αποκτήσει τον έλεγχο του συλλόγου θα αφήσει η γενική συνέλευση των μετόχων της Πέμπτης.

«Έλα να την πάρεις» σε Φεϊζάλ
Χαλί στρώνουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για να πάρει τα ηνία του συλλόγου.

Στη γενική συνέλευση της Πέμπτης (11:00) θα προκηρυχτεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για 28 εκατ. ευρώ, με τους νυν μετόχους να παραιτούνται του δικαιώματος προτεραιότητάς τους και να καλούν τον Άραβα πρίγκιπα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις τους καλύπτοντας το ποσό της αύξησης (0,33 ευρώ η τιμή της μετοχής).

Αν δεν το πράξει, τότε θεωρούν πως θα είναι έκθετος στα μάτια του κόσμου, αφού δεν θα έχει πλέον καμία δικαιολογία για τη μη απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ κι έτσι θα μπει οριστικά (;) τέλος σε μία ιστορία που έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο και ταλαιπωρεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο τους φίλους της ομάδας.

Παρών στη διαδικασία θα είναι και εκπρόσωπος του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ.

Βελάσκες: «Αγαπώ την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό»

19/12/2012
 Ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες στον Τύπο της πατρίδας του

Βελάσκες: «Αγαπώ την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό»
Ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες στον Τύπο της πατρίδας του. Ο αμυντικός από τη Βενεζουέλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο, αλλά και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Αναλυτικά, ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες μίλησε για:

-τον απολογισμό του 2012 και τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Είμαι ευχαριστημένος με τη χρονιά που είχα. Θα ήθελα να ήταν καλύτερα κάποια πράγματα. Μου ήρθε η ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύει ένας παίκτης στην καριέρα του. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε έναν τέτοιο σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία. Έχω απολαύσει αυτούς τους έξι μήνες στην Ελλάδα. Έχω αποδείξει πως μπορώ να παίζω εδώ».

-το τι περιμένει από το 2013: «Για το 2013 θα πρέπει να δουλέψω διπλά για να πετύχω. Θα χρειαστούν πολλές θυσίες. Για να καθιερωθείς στην Ευρώπη πρέπει να δουλέψεις σκληρά».

-τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Βενεζουέλας: «Στην αρχή χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ. Στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο έχει πιο γρήγορο ρυθμό από τη Βενεζουέλα. Όλα είναι διαφορετικά. Τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα, αδύνατο να τα καταλάβεις. Ο κόσμος είναι πολύ ανοικτός και οι οπαδοί μας έχουν μια δόση τρέλας. Το απολαμβάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, αγαπώ την πόλη και την ομάδα».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι, τραγουδάνε για 90 λεπτά και όταν παίζουμε εκτός έδρας είναι πάντα δίπλα μας».

-το τι έχει κερδίσει από τον Παναθηναϊκό: «Έχω μάθει πολλά παίζοντας στον Παναθηναϊκό. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα στον Μπουμσόνγκ, που έχει παίξει σε κορυφαίες ομάδες. Είναι ένας τύπος με ηγετικά χαρακτηριστικά που σου μαθαίνει πράγματα. Θέλω να βελτιωθώ, αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Έχω κάνει κάποια καλά ματς, αλλά έχω κάνει και λάθη, όπως όλοι. Χρειάζεται δουλειά για να έχεις συνέπεια και σταθερότητα στην απόδοσή σου».

-τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συγχωρούνται τα λάθη. Τερματίσαμε τρίτοι στον όμιλο του Europa League. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Αντιμετωπίσαμε σημαντικές ομάδες. Δεν περίμενα ποτέ να μαρκάρω τον Κλόζε, που έχει παίξει σε τρία Μουντιάλ. Θέλω του χρόνου να παίξω στο Champions League ή έστω στο Europa για να διορθώσουμε τα λάθη».

-το ποιον θα επέλεγε για τη Χρυσή Μπάλα: «Θα ψήφιζα τον Μέσι. Είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο και πάντα έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Δεν σταματά ποτέ. Είχα την τύχη να τον αντιμετωπίσω με την εθνική μου ομάδα».

Σαν να έχει φύγει

19/12/2012
 Τα τυπικά απομένουν για να αποτελέσει παρελθόν από τον Άρη ο Κώστας Καπετάνος. Ουσιαστικά είναι σαν να έχει φύγει, καθώς εκτός της προσφυγής, σήμερα (19/12) αποχαιρέτησε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Σαν να έχει φύγει
Σύμφωνα με την πλευρά του ποδοσφαιριστή το θέμα δεν είναι οικονομικό και το μόνο που θέλει είναι να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του (περίπου 140.000 ευρώ) και να μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει σε ομάδα που θα αγωνίζεται.

Για να αποσύρει την προσφυγή (η συνολική απαίτηση φτάνει τις 629.000 ευρώ) θέλει να του διασφαλίσουν ότι θα έχει εξοφληθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Την έβγαλε «καθαρή» ο Γιαννιώτας

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Γιάννη Γιαννιώτα (ο υπέρηχος που έκανε ήταν «καθαρός»). Ο νεαρός διεθνής επιθετικός –για καθαρά προληπτικούς λόγους- προπονήθηκε σήμερα (πρωί και απόγευμα) συντηρητικά.

Στην αυριανή πρωινή προπόνηση, που θα γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης, αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα κι έτσι θα υπολογίζεται από τον Λούκας Αλκαράθ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης -ρεβάνς με την Καλλιθέα (20:00) για το Κύπελλο.

Από εκεί και πέρα, ο Ρούμπεν Πουλίδο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και για τον λόγο αυτό ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, ενώ ο Σάκης Κανούλας, που έχει ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο, δεν προπονήθηκε καθόλου.

Το παλεύει για Κλωναρίδη

19/12/2012
 Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, αλλά η ΑΕΚ καταβάλλει προσπάθειες για την απόκτηση του 20χρονου εξτρέμ ως δανεικού από τη Λιλ. Ποιες οι δυσκολίες.

Το παλεύει για Κλωναρίδη
Επέστρεψε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ το όνομα του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο 20χρονος εξτρέμ έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στη Λιλ (μόλις 4 συμμετοχής) και η «Ένωση» θέλει να τον κάνει δικό της.

Το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής έχει βελγική υπηκοότητα και βάσει της σχετικής απαγόρευσης η «Ένωση» δεν μπορεί να πάρει ξένο παίκτη δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ έχει συμμετοχές στην ομάδα Νέων των «κιτρινόμαυρων» και ξεπερνιέται αυτό το εμπόδιο.

Εκείνο που μοιάζει απροσπέλαστο μοιάζει το οικονομικό. Υπολογίζεται πως χρειάζονται 140.000 ευρώ για τις απολαβές του παίκτη και την εφορία, ποσό που είναι πολύ μεγάλο για τις μικρές δυνατότητες της ΑΕΚ, αλλά και για δανεικό ποδοσφαιριστή. Τον Κλωναρίδη διεκδικεί και η Μουσκρόν.

Στην ΑΕΚ δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης του Κλωναρίδη, αν και οι δυσκολίες είναι πολλές.

Βάζει λεφτά στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης

20/12/2012
 Έτοιμος να επενδύσει αρκετά χρήματα στον ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει αρκετά επιχειρηματικά σχέδια για τον ελληνικό χώρο.

Βάζει λεφτά στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης
«Με την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης επιθυμεί να αποκτήσει ένα “εισιτήριο” για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα», όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα «u-f.ru».

Ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ παρουσιάζεται έτοιμος να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών που κατέχει σε ρωσική καπνοβιομηχανία, αφού στην περιοχή του Ροστόφ αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αεροδρόμιο και εκείνος φαίνεται ότι χάνει τη μάχη για να συμμετάσχει σε αυτά τα έργα.

Την ίδια ώρα, ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει κρύψει τις πολίτικες του φιλοδοξίες και δηλώνει αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα το 2015, όταν θα διενεργηθούν εκλογές στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, εκείνο που γράφεται στη δημοσίευμα είναι ότι ο Σαββίδης θα επενδύσει αρκετά χρήματα στην ομάδα και με αυτό τον τρόπο θέλει να μπει στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί φημολογία ότι ο νέος ιδιοκτήτης του «Δικέφαλου του Βορρά» φέρεται αποφασισμένος να μπει δυναμική για την αγορά της ελληνικής ζάχαρης και της ΤραινΟΣΕ, η οποία θεωρεί πως χρειάζεται ανάπτυξη.

Συμφωνία με Κάρολ

20/12/2012
 Το συμβόλαιο του Ρόι Κάρολ λήγει το καλοκαίρι, όμως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού θεωρείται θέμα χρόνου να πέσουν υπογραφές και να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στην ομάδα.

Συμφωνία με Κάρολ
 
Σε προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του Ρόι Κάρολ ήρθε ο Ολυμπιακός.

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν για ακόμη έναν χρόνο τη συνεργασίας τους, αν και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν επιβεβαίωνε χθες το βράδυ επίσημα τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το συμβόλαιο του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας θεωρείται θέμα χρόνου να πέσουν υπογραφές.

Οι Πειραιώτες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα με τον έμπειρο πορτιέρο και δεν δυσκολεύτηκαν να τα βρουν για να συνεχίσουν για ακόμη έναν χρόνο τη συνεργασία τους.

Πλέον στον Ολυμπιακό απομένουν οι υποθέσεις του Βασίλη Τοροσίδη και του Ραφίκ Τζεμπούρ. Για τον δεύτερο υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα υπογράψει, ενώ και για τον δεύτερο έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την παραμονή του στην ομάδα.

Στην Πλατεία ο Τάτος, στον ΟΦΗ ο Μενδρινός

20/12/2012
 Τρελή «καραμπόλα» είναι πιθανό να υπάρξει ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο και ΟΦΗ, όπως αποκαλύπτει η SportDay, με πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Τάτο και Κώστα Μενδρινό.

Στην Πλατεία ο Τάτος, στον ΟΦΗ ο Μενδρινός
Πολύ κοντά στον Πανιώνιο βρίσκεται ο Ανδρέας Τάτος, όπως αποκαλύπτει σήμερα (20/12) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Μάλιστα, αν ο διεθνής χαφ ενταχθεί στο ρόστερ των Νεοσμυρνιωτών, τότε - σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας - είναι πιθανό ο Κώστας Μενδρινός να γίνει παίκτης του ΟΦΗ!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι ενδιαφέρον για τον Τάτο έχουν εκδηλώσει αρκετές συλλόγων που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκας. Άρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Πλατανιάς είναι κάποια από τα ονόματα των ομάδων που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, όμως ο παίκτης του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα καταλήξει στον Πανιώνιο!

Η SportDay αναφέρει ότι ο 23χρονος παίκτης θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στους «κυανέρυθρους» και αν τελικά συμβεί αυτό, ο Μενδρινός θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο 27χρονος παίκτης αναμένεται να αγωνιστεί στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ. Ο λόγος για τον οποίο θα αποχωρήσει από την Πλατεία είναι οικονομικοί και το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρας του.

Φαίνεται ότι οι Κρητικοί του εγγυήθηκαν ότι θα πάρει τα χρήματά του και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ντυθεί στα «ασπρόμαυρα».

Θετικά «μηνύματα» από Μακέντα

20/12/2012
 Πολλές είναι οι πιθανότητες να έρθει ο Φεντερίκο Μακέντα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρομήτου. Θετικός εμφανίζεται ο Ιταλός, ο οποίος δεν υπολογίζεται στην Γιουνάιτεντ. Προς Βέλγιο ο Σκόνδρας.

Θετικά «μηνύματα» από Μακέντα
Αποφασισμένοι να φέρουν ένα δυνατό όνομα για την ενίσχυση της επίθεσης της ομάδας παρουσιάζονται στον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες αναμένεται να διαθέσουν ένα καλό ποσό για την απόκτηση της του Φεντερίκο Μακέντα, αφού έχουν λάβει θετικά «μηνύματα» από την πλευρά του Ιταλού επιθετικού.

Έτσι επικρατεί αισιοδοξία ότι μπορεί να έχει αίσιο τέλος η συγκεκριμένη υπόθεση και οι «κυανόλευκοι» να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, η SportDay γράφει ότι οι διοικούντες τον Ατρόμητο έχουν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του Μακέντα που έχει τα δικαιώματά του στην Αγγλία για να διερευνήσουν τις προθέσεις του Ιταλού φορ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: το συμβόλαιο του Μακέντα είναι γεγονός ότι κρίνεται πολύ υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα του Ατρομήτου (αγγίζει περίπου τις 600.000 ευρώ), αλλά οι «κυανόλευκοι» σκοπεύουν να πληρώσουν σχεδόν το μισό για να τον αποκτήσουν δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Ο παίκτης βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών της ομάδας και τον τελευταίο λόγο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του τον έχει εκείνος.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Μακέντα παρουσιάζεται σε πρώτη φάση θετικό στην προοπτική να παίξει στην Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο στον Ατρόμητο είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για την απόκτησή του!

Την ίδια ώρα, ανοικτό παραμένει και το θέμα του Γιάννη Σκόνδρα. Ο αρχηγός του Ατρομήτου βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων από το Βέλγιο (έχει ακουστεί και το όνομα της Άντερλεχτ) και είναι πιθανό αρκετά σύντομα να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Δύο… Κατσουράνηδες και ο Ολαϊτάν

20/12/2012
 Σε πρώτο πλάνο η περίπτωση του μεσοεπιθετικού και μετά ακολουθεί εκείνη για τον στόπερ στον ΠΑΟΚ. Συζητήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές που αφορούν την υπόθεση Ολαϊτάν θα έχει σύντομα ο Τσιστιακόφ.

Δύο… Κατσουράνηδες και ο Ολαϊτάν
Άλλους δύο ποδοσφαιριστές της κλάσης του Κώστα Κατσουράνη θα προσπαθήσει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ στα υπ’ όψιν της διοίκησης βρίσκεται ξεχωριστά η περίπτωση του Ολαϊτάν.

Οι ιθύνοντες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ κινούνται κάτω από άκρα μυστικότητα, έχοντας σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του μεσοεπιθετικού και μετά εκείνη του κεντρικού αμυντικού.

Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν δύο ξεχωριστούς παίκτες στο «στόχαστρό» τους, οι οποίοι αν αποκτηθούν μπορούν να αγωνιστούν άμεσα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα. Και οι δύο προέρχονται από την ευρωπαϊκή αγορά.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, το θέμα Ολαϊτάν δείχνει να μπαίνει σε τελική ευθεία. Ο ΠΑΟΚ φανερώνει αποφασιστικότητα να αποκτήσει τον Νιγηριανό από τώρα τον χειμώνα, παρ' ότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο Τσιστιακόφ, ο οποίος θα κάνει τις τελικές συζητήσεις με την Βέροια και τον μάνατζερ του Νιγηριανού έχοντας στο μυαλό του να μην ξεφύγουν τα ποσά.

Εν τω μεταξύ, από την ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι άνθρωπος της ομάδας θα βρεθεί στην Τουρκία για να «τσεκάρει» τον Οζάν Ιπέκ της Μπούρσασπορ.

Προχωράει το «διαζύγιο»

20/12/2012
 Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει για την ΑΕΚ μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ο Εμίλιο Φουρτάδο. Δεν θα είναι, όμως, ο μοναδικός που θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Προχωράει το «διαζύγιο»
Την πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ είναι πιθανό να περάσει σύντομα ο Εμίλιο Φουρτάδο.

Ο 29χρονος επιθετικός, με μοναδική εξαίρεση τον αγώνα με τη Βέροια, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του και τα γκολ που περίμεναν στην Ένωση.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός για τις επιδόσεις του εδώ και καιρό, ενώ ο Έβαλντ Λίνεν δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την προσπάθειά του.

Έτσι είναι πιθανό να έρθει το «διαζύγιο» με τον φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι, ενώ σε αυτό συνηγορεί και διαφαινόμενη απόκτηση του απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου.

Ωστόσο, και ο ίδιος ο Αφρικανός επιθυμεί να αποχωρήσει και αυτό φάνηκε πρόσφατα στα αποδυτήρια του «Δικεφάλου», όταν είχε εκφράσει το παράπονο ότι δεν έχει τη βοήθεια που θα ήθελε από την υπόλοιπη ομάδα.

Επίσης, είναι απογοητευμένος και με το οικονομικό, αφού μέχρι στιγμής φέρεται να έχει εισπράξει λιγότερα από 1.000 ευρώ! Όλα δείχνουν ότι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα έρθει το κοινή συναίνεση «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Πάντως, ο Φουρτάδο δεν είναι ο μοναδικός που αναμένεται να αποχωρήσει, αφού υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν κάνουν στον Λίνο και έτσι θα «αραιώσει» περισσότερο το ήδη αδύναμο ρόστερ της ΑΕΚ.

Και στο βάθος… Γκμοχ

20/12/2012
 Διευκρινιστική δήλωση για τους παίκτες αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Αλαφούζος από τον Ρότσα. Αν το κάνει ο Αργεντινός τεχνικός θα μείνει, αν δεν το κάνει αποχωρεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Και στο βάθος… Γκμοχ
Κρίσιμη για την παρουσία του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θεωρείται η σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Γιάννη Αλαφούζου.

Με τις δηλώσεις του ο Αργεντινός προπονητής ύψωσε ασπίδα προστασίας στους Βύντρα, Σπυρόπουλο και έδειξε να διαφωνεί με τη λίστα των υπό αποχώρηση παικτών και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο ραντεβού της Παρασκευής να παραιτηθεί.

Όπως γράφει η SportDay, αυτό προκάλεσε την οργή του προέδρου της «πράσινης», ο οποίος φέρεται να είπε στο στενό του περιβάλλουν ότι «άλλα μου είπε στη σύσκεψη της Δευτέρας, όπου δεν έφερε καμία αντίρρηση και άλλα είπε σήμερα (χθες)».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι αν ο 51χρονος τεχνικός δεν ανακαλέσει και δεν ταχθεί υπέρ της διοίκησης, τότε οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε λύση της συνεργασίας τους.

Αν τελικά επέλθει το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Ρότσα και τον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος φαίνεται ότι έχει έτοιμο τον Γιάτσεκ Γκμοχ για να αναλάβει την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες και μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, επικοινώνησε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και του ζήτησε να λυθεί η παρεξήγηση. Πάντως ο Αργεντινός προπονητής είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν δείχνει καμία διάθεση να ανακαλέσει ή να ανασκευάσει όσα είπε, στεκόμενος στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

«Δάκτυλος» Τζίγκερ

20/12/2012
 Υποκινημένες από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη θεωρεί η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου τις χθεσινές δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

«Δάκτυλος» Τζίγκερ
Σε παρέμβαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη φέρεται να απέδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος την αλλαγή στάσης του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να έλεγε σε συνεργάτες του ότι ο Αργεντινός προπονητής είχε εντελώς διαφορετική στάση για τις αποφάσεις του να καρατομήσει παίκτες τη Δευτέρα σε σχέση με αυτές που εξέφρασε δημοσίως την Τετάρτη και αποδίδει αυτή τη μεταστροφή σε επικοινωνία του με τον «Τζίγκερ».

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ρότσα, λέγεται πως είναι φανερά ενοχλημένος από την προσπάθεια της νέας διοίκησης να απομακρύνει παίκτες που έφερε ο ίδιος στην ομάδα, αλλά και διοικητικά στελέχη που ήταν επί σειρά ετών συνεργάτες του.

Ζαρντίμ: «Έτσι θέλω τον Φετφατζίδη»

20/12/2012
 Σημαντικό για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε τον Γιάννη Φετφατζίδη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αρκεί όμως αυτό για να παραμείνει και να μη δοθεί δανεικός; Τι ισχύει με τους ενδιαφερόμενους.

Ζαρντίμ: «Έτσι θέλω τον Φετφατζίδη»
Επαίνους για τον Γιάννη Φετφατζίδη είχε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μετά την εμφάνιση του νεαρού μεσοεπιθετικού στο ματς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό αρκεί για να τον κρατήσει στην ομάδα ή θα προχωρήσει ο δανεισμός του.

Το ενδιαφέρον της Μόναχο 1860 είναι δεδομένο, ενώ η πλευρά του παίκτη έχει ενημερωθεί για την πιθανότητα πρότασης από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπως επίσης από την Άντερλεχτ και μία ομάδα από την Αγγλία. Πάντως στον Ολυμπιακό ακόμη δεν έχει φτάσει πρόταση.

«Ο Φετφατζίδης προσπάθησε πολύ, είναι ένας παίκτης που δεν έπαιξε καιρό και από τη στιγμή που πέτυχε το γκολ ανέβηκε και προσπαθούσε ακόμα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω για αποχωρήσεις ή αφίξεις παικτών. Ο Φετφατζίδης είναι δικός μας παίκτης και σημαντικός για την ομάδα», ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής. «Είδαμε πώς μέχρι και το γκολ δεν ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος. Από τη στιγμή που σκόραρε όμως φάνηκε ότι απελευθερώθηκε και όταν απελευθερώνεται πραγματικά, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Φετφατζίδης πρέπει να είναι πιο απελευθερωμένος, πρέπει να παίζει πιο ομαδικά, πρέπει να κάνει αυτό που έκανε στα τελευταία 20-30 λεπτά του παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα παίζει και περισσότερο», πρόσθεσε.

Πάντως ο Πορτογάλος προπονητής σημείωσε αρκετά πράγματα που δεν του άρεσαν στο χθεσινό ματς. «Μπήκαμε πολύ άσχημα και δεχτήκαμε πολύ γρήγορα ένα γκολ. Απ' ό,τι κοίταξα στα στατιστικά του παιχνιδιού, κάναμε 15 τελικές προσπάθειες ενώ η Παναχαϊκή είχε δύο. Δεν ήμασταν καθόλου αποτελεσματικοί, αλλά πετύχαμε το ζητούμενό μας που ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Δεν είχαμε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι μας στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο είμαστε ευχαριστημένοι γιατί είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη καταφέραμε να ανεβάσουμε κάπως την ένταση και τον ρυθμό. Είναι δύσκολο να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους που κλείνονται πίσω από τη γραμμή».

Με το νέο έτος ο Ολυμπιακός θα έχει δύο προσθήκες, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ανεβάζει στροφές, αλλά και τον Χουάν Πάμπλο Πίνο. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπαίνουν στην ομάδα ο Αβραάμ και ο Πίνο και για να βοηθήσουν ποιοτικά την ομάδα και να δώσουν λύσεις. Ωστόσο ο Αβραάμ επιστρέφει ύστερα από έξι μήνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι 100% έτοιμος και θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί. Επίσης ο Πίνο θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε περισσότερες λύσεις στην επιθετική μας γραμμή», ανέφερε.

Στο μεταξύ, από σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν άδεια για τις γιορτές. Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεπό ανήμερα της πρωτοχρονιάς.

Σκέφτονται Καραλή και Ανάκογλου στην ΑΕΚ

20/12/2012
 Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που την ενδιαφέρουν για να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας σκέφτονται στην ΑΕΚ. Τι γίνεται με Κοντοέ.

Σκέφτονται Καραλή και Ανάκογλου στην ΑΕΚ
Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που την ενδιαφέρουν για να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας σκέφτονται στην ΑΕΚ. Τι γίνεται με Κοντοέ.

Μετά την απόκτηση του Παύλου Μητρόπουλου και την επικείμενη συμφωνία με τον Αντώνη Πετρόπουλο, στην Ένωση καταφθάνουν καθημερινά προτάσεις από μάνατζερ για ποδοσφαιριστές που αντέχει το… πορτοφόλι της. Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Το συμβόλαιο του νεαρού μέσου του Πανσερραϊκού λήγει το καλοκαίρι και θα μπορεί από 1η Ιανουαρίου να υπογράψει όπου εκείνος επιθυμεί. Βέβαια, γίνεται αντιληπτό πως η μετακίνηση του στην ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει άμεσα και να βοηθήσει την ομάδα στον δύσκολο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Επειδή όμως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που και νέος είναι και προσόντα έχει, δεν αποκλείεται οι «κιτρινόμαυροι» να τον κλείσουν για το καλοκαίρι.

Η δεύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει τον «Δικέφαλο» είναι εκείνη του Γιάννη Καραλή. Είναι πολύ πιθανό, ο επιθετικός της Κέρκυρας να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του καθώς σκοπεύει να καταθέσει προσφυγή. Αν και εφόσον, ο 24χρονος παίκτης κερδίσει την ελευθερία του τότε η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση του.

Τι συμβαίνει με Κοντοέ

Η προσφυγή που κατέθεσε ο Κοντοές, ο οποίος ζητά 400.000 ευρώ και την ελευθερία του είναι ένα από τα «καυτά» θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ. Στην ΠΑΕ τονίζουν πως δεν πρόκειται να μπουν σε διαπραγμάτευση και θα αφήσουν να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια. Άλλωστε η απόφαση που πιθανότατα να πάρει η ΕΠΟ είναι να εξοφλήσει η Ένωση τον Κοντοέ αλλά σε αρκετές δόσεις, κάτι που συμφέρει τους «κιτρινόμαυρους». Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πάντως, σύμφωνα με την Sportday, δεν έχει κλείσει σε κάποια ομάδα. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει ήδη υπογράψει με την Στεάουα αλλά συμφωνία ακόμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει.

Για μια τιμή

20/12/2012
 Η παραμονή στην κατηγορία αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ, αλλά η πρόκριση επί της Καβάλας στην αποψινή ρεβάνς για τους «32» του Κυπέλλου είναι θέμα τιμής. Πώς παρατάσσει την ομάδα ο Λίνεν.

Για μια τιμή
Σύμφωνοι, αυτό που προέχει για την ΑΕΚ είναι να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Όμως δεν θέλει να προσθέσει άλλη μία μαύρη σελίδα στη φετινή της πορεία γνωρίζοντας πρόωρα τον αποκλεισμό από την Καβάλα στην αποψινή (20:00, ΟΤΕ Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ρεβάνς του 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη».

Μπορεί το Κύπελλο να αποτελεί μονόδρομο για επιστροφή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν (αν και αυτή τη στιγμή μοιάζει ουτοπία και πολυτέλεια κάτι τέτοιο), μπορεί ενδεχόμενη πρόκριση να φέρνει την ΑΕΚ στην επόμενη φάση απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά στόχος είναι η πρόκριση για να κλείσει καλά το 2012.

Ο Έβαλντ Λίνεν θα παρατάξει την ομάδα του με πολλά νέα πρόσωπα. Τόσο κατ’ ανάγκην, όπως στις περιπτώσεις των τραυματιών Κορδέρο, Κοντοέ, Γιάγκο και Κατίδη, όσο και κατ’ επιλογήν αφήνοντας εκτός αποστολής τους Κωνσταντόπουλο, Φούντα, Βλάχο και Φουρτάδο. Στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Αραμπατζή στο τέρμα, τους Αρκούδα στο δεξί και Μπουγαΐδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Τσούπρο στα στόπερ, τον Τσουκαλά αμυντικό χαφ και μπροστά του με πιο δημιουργικά καθήκοντα τους Γκερέιρο και Γροντή, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Σταματής στα δεξιά, Λαγός στα αριστερά και Κατσικοκέρης στην κορυφή.

* Για τους παίκτες της ΑΕΚ έχει προγραμματιστεί προπόνηση και την Παρασκευή, ενώ εν συνεχεία θα έχουν άδεια πέντε ημερών και θα επανέλθουν στις επάλξεις στις 27 Δεκεμβρίου. Εκτός κι αν σήμερα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, οπότε η άδεια θα ψαλιδιστεί.

Ηρεμία και… αναμονή στην Παιανία

20/12/2012
 Κάθε άλλο παρά ξέγνοιαστες είναι οι διακοπές που απολαμβάνουν από σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι περισσότεροι έφυγαν αναστατωμένοι και με ερωτηματικά για το μέλλον (τους) από την Παιανία

Ηρεμία και… αναμονή στην Παιανία
Ήδη όσοι είχαν μείνει εκτός αποστολής για το ματς με την Προοδευτική ήταν… ελεύθεροι υπηρεσιών ουσιαστικά από προχθές, με τους Βιτόλο και Τοτσέ να βρίσκονται ήδη στην Ισπανία, ενώ από χθες το μεσημέρι αδειούχοι είναι και οι υπόλοιποι.

Οι μέρες μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, όταν κι έχει προγραμματιστεί η επιστροφή στην Παιανία, θα δώσουν την ευκαιρία στους παίκτες να ηρεμήσουν, στο μέτρο του δυνατού. Το παράπονο που εκφράζουν οι ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον όσοι φέρονται να είναι στη μαύρη λίστα του Γιάννη Αλαφούζου, είναι πως παραμένουν στο σκοτάδι καθώς δεν ήρθε κάποιος από τη διοίκηση για να τους ενημερώσει για το τι θα γίνει.

Τους θέλει, θα τους πάρει;

20/12/2012
 Στο μάτι έχει βάλει η Κέρκυρα τους παίκτες του ΠΑΟΚ, Απόστολο Γιάννου και Αλέξανδρο Αποστολόπουλο.

Τους θέλει, θα τους πάρει;
Οι Φαίακες επιθυμούν να αποκτήσουν τους δύο ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» με την μορφή δανεισμού αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.

Κανείς από τους Γιάννου , Αποστολόπουλο δεν θεωρείται βασικός και αυτό είναι ένα συν για την Κέρκυρα. Όμως, για τον πρώτο δύσκολα θα πει το «οκ» ο Γιώργος Δώνης. Αν δεν ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ στην επίθεση, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τότε ο Γιάννου δεν πρόκειται να φύγει.

Όσον αφορά στην περίπτωση του Αποστολόπουλου, ο νεαρός δεξιός μπακ μπορεί να είναι η πρώτη εναλλακτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου του Βορρά» αλλά είναι πιο πιθανή η μετακίνηση του στην Κέρκυρα.

Τέλος, ο Γιάννης Καραλής τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ με αναστολή από την διοίκηση της Κέρκυρας για το επεισόδιο που είχε με τον Κοντοδήμο ενώ κανονικά θα πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ζουμπουλάκης.

Μένει Γιάννενα

20/12/2012
 Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αλέξη Μιχαήλ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Μένει Γιάννενα
Εδώ και καιρό, ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει εισηγηθεί την ανανέωση της συνεργασίας με τον κεντρικό αμυντικό και η διοίκηση του ΠΑΣ του έκανε άμεσα πρόταση. Όπως όλα δείχνουν, ο Μιχαήλ έχει μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση αυτή και αναμένεται να υπογράψει μέσα στις επόμενες ημέρες αφού απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να τακτοποιηθεί το ζήτημα και υπάρξει αίσιο τέλος.

Για τον Μιχαήλ είχε εκφράσει ενδιαφέρον και ο Πλατανιάς αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει τον ποδοσφαιριστή πολύ ψηλά στην εκτίμηση του.

Στον ΠΑΣ σκέφτονται, επίσης, περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας κυρίως στις θέσεις των χαφ.

Τέσσερις παίκτες θέλει ο Άρης

20/12/2012
 Την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών που θα δώσουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ του Άρη θέλει ο Λούκας Αλκαράθ.

Τέσσερις παίκτες θέλει ο Άρης
Βασική προτεραιότητα είναι να καταφέρει ο Άρης να βρει άκρη με το θέμα της φορολογικής ενημερότητας και να πάρει το «οκ» για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Αν γίνει αυτό, τότε ο Λουκάς Αλκαράθ είναι έτοιμος με μία λίστα παικτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός των «κιτρίνων» έχει εντοπίσεις σε ποιες θέσεις πονάει η ομάδα και έχει ενημερώσει ήδη τους ιθύνοντες για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του περιλαμβάνει έναν επιθετικό, έναν περιφερειακό κυνηγό, ένα δεξί μπακ και έναν χαφ ή έναν στόπερ. Με λίγα λόγια δηλαδή, σε όλες τις θέσεις!

Στον Άρη επικεντρώνονται κυρίως σε παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι στις ομάδες τους και θέλουν να φύγουν και σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν υπολογίζονται ως βασικοί.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου