ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1(pics+video)

Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1(pics+video)

Σε κακή βραδιά οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού, έμειναν στα λόγια και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν ξανά με 1-0 (9' Μάρτινς) από τη Λεβάντε στο Φάληρο. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο που έφευγε από το γήπεδο στο 80ο λεπτό! "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης.

Μετά την ήττα στο "Ciutat de Valencia" με 3-0, το μόνο που άκουγε κανείς από ερυθρόλευκα χείλη ήταν πως υπάρχει δίψα και θέληση για μάχη μέχρις εσχάτων στον επαναληπτικό με τη Λεβάντε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τα κατάφερε, όχι μόνο ηττήθηκε ξανά στο Φάληρο από την ισπανική ομάδα (9' Μάρτινς) αλλά και άπαντες αποδείχθηκαν ανακόλουθοι των βαρυσήμαντων δηλώσεων τους τις ημέρες που προηγήθηκαν.

 
Ενδεικτικό της εικόνας των Πειραιωτών και στην δεύτερη αναμέτρηση με τους Λεβαντίνους είναι πως κατάφεραν να ξενερώσουν τον κόσμο (έκανε για μια ακόμη φορά το καθήκον του) πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού, ενώ ουσιαστικά έκαναν μόλις δύο φάσεις της προκοπής σε ολόκληρο το 90λεπτο (η ευκαιρία του Μήτρογλου στο 18' και του Σιόβα στο 90')! Από το 80ο λεπτό οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν να αποχωρούν από το γήπεδο, ενώ αρκετές φορές ακούστηκε το σύνθημα "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Η ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρολεύκων ολοκληρώθηκε με το τελευταίο σφύριγμα του Γιούγκ στο ματς που συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες.

 
Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και αρκετές εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ, ο οποίος επέστρεψε στο ερυθρόλευκο τέρμα για πρώτη φορά μετά τις 30 Ιανουαρίου. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Κοντρέρας, Σιόβας, Λυκογιάννης. Ο "Λύκος" πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη ως βασικός. Ο Φέισα ήταν ο καθαρόαιμος κεντρικός μέσος, με τον Μασάντο να παίζει ως δεξιός εσωτερικός μέσος και τον Γκρέκο ως αριστερός εσωτερικός χαφ. Ο Βλαχοδήμος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Τζεμπούρ την αριστερή, ενώ ο Μήτρογλου αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Φουλ επιθετικό σχήμα για την πειραϊκή ομάδα.
 
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λεβάντε, Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, παρέταξε την ισπανική ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Νάβας. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ρόδας, Νταβίντ Ναβάρο, Μπαγιεστέρος, Χουανφράν. Οι Ιμπόρα και Μίτσελ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μπαρκέρο έπαιξε μπροστά τους σε ελεύθερο μεσοεπιθετικό ρόλο, με τον Πέδρο Ρίος να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Ρουμπέν Γκαρθία την αριστερή, με τον Μάρτινς μοναδικό προωθημένο.

Αντί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να δούμε τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά  λόγω και της εκπληκτικής ώθησης του κόσμου, τελικά συνέβη το αντίθετο. Η Λεβάντε ήταν η ομάδα με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική στο παιχνίδι της. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι και το πλήρωσαν μόλις στο 9ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπαρκέρο βρήκε κενό χώρο μπροστά του, δοκίμασε ένα αριστερό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κάρολ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (3'), ο Μασάντο επιχείρησε δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πολλά λάθη στο κέντρο και την άμυνα, οδήγησαν τη Λεβάντε σε δύο γρήγορα κόρνερ. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το δεύτερο στο 9'. Ο Μπαρκέρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μάρτινς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Τρεις παίκτες της Λεβάντε ήταν ελεύθεροι, καθώς τα μαρκαρίσματα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν για γέλια. Δεν βγήκαν ποτέ... Πλέον ο Ολυμπιακός ήθελε πέντε γκολ για να πάρει την πρόκριση και να μη δεχθεί άλλο. Παράλληλα, άρχισε και η δυνατή μπόρα στον ουρανό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και η ρεβάνς στράβωσε από νωρίς για την πειραϊκή ομάδα. Οι παίκτες του Μίτσελ είδαν την ψυχολογία τους να πέφτει στο ναδίρ. Είχαν την υποχρέωση, όμως, απέναντι στον λαό της ομάδας να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και ό,τι βγει.

Οι ερυθρόλευκοι αναπτύσσονταν ανορθόδοξα και οι γραμμές ήταν ασύνδετες μεταξύ τους. Στο 17', ο Μπαρκέρο με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Μάρτινς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ, πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κάρολ. Στο 18', ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Ο Γκρέκο με έξυπνη σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου εντός περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός κοντρόλαρε με το αριστερό και έκανε το γυριστό αριστερό σουτ υπό πίεση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 22', ο Βλαχοδήμος επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Νάβας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και η Λεβάντε κρατούσε άνετα το υπέρ της αποτέλεσμα και την πρόκριση. Στο 24', ο Φέισα σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ναβάρο και κατέληξε κόρνερ. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική εντός αγωνιστικού χώρου. Αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Μήτρογλου στο 18', οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν βάσιμα την αντίπαλη εστία. Στο 31', ο μοναδικός ερυθρόλευκος που προσπαθούσε, ο Βλαχοδήμος, σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Νάβας. Στο 34', ο Φέισα σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 38', ο Μίτσελ σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κάρολ να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Στο 39', ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μασάντο πλάσαρε "άψυχα" και η μπάλα κατέληξε άουτ. Μικροευκαιρίες και σπασμωδικές προσπάθειες του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 40', ο Μάρτινς βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, ο οποίος με το δεξί χέρι κατάφερε να βρει την μπάλα με το δεξί χέρι και να την στείλει κόρνερ. Ο Νιγηριανός επιθετικός προσποιήθηκε τον τραυματία και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Τρεις κίτρινες κάρτες έβγαλε από την τσέπη του ο Σλοβένος διαιτητής, σε Μανιάτη, Κάρολ, και Μπαγιεστέρος. Μάλιστα, μπήκε στο γήπεδο ένας οπαδός, αλλά την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του γηπέδου. Στο 44', η κεφαλιά του Μπαγιεστέρος κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε είχε το μακρινό σουτ του Βλαχοδήμου στο 45'. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακούστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού το σύνθημα "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου επί διοικητικής εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη.

 
Ο Ολυμπιακός ήθελε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο για να πάρει την πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Ο Χολέμπας αντικατέστησε τον Λυκογιάννη και ο Φετφατζίδης τον Γκρέκο. Στο 49', ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ γύρισε το σώμα του και σούταρε συρτά με το αριστερό, χωρίς δύναμη, με τον Νάβας να μπλοκάρει. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν, πλέον, με δύο κεντρικούς μέσους και τέσσερις μεσοεπιθετικούς. Η εικόνα της πειραϊκής ομάδας δεν άλλαξε, με τον Βλαχοδήμο να είναι ο μοναδικός που το πάλευε. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε αυτό το διάστημα, με τη Λεβάντε να περιμένει στο μισό γήπεδο. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 62', οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μήτρογλου "άνοιξε" την μπάλα στα δεξιά στον Βλαχοδήμο, ο οποίος σέντραρε απο τα δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής προ του Νάβας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 
Στην αρχή της φάσης, μετά την κεφαλιά-πάσα του Βλαχοδήμου στον Μήτρογλου, ο τελευταίος μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή ή ακόμα και να προχωρήσει ο ίδιος μπροστά και να τελειώσει τη φάση. Στο 63', ο Χολέμπας επιχείρησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, με τον Νάβας να μπλοκάρει. Τα πάντα είχαν κριθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και απλά περιμέναμε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε. Μη φανταστείτε, όμως, πως η ισπανική ομάδα έφτασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και στα δύο ματς. Κατάφερε, πάντως, να πάρει "σβηστά" την πρόκριση. Στο 76', ο Μπαρκέρο πάσαρε κάθετα στον Μάρτινς, αλλά ο Κάρολ πρόλαβε τον Νιγηριανό επιθετικό και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 77', ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ιμπαγάσα να αντικαθιστά τον Μήτρογλου.
 
Κι όμως στο 79' ο Ιμπαγάσα κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα στη δεύτερη κλωτσιά που έριξε σε αντίπαλο. Ο εκνευρισμός στην πειραϊκή ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Κάπου στο 77', μάλιστα, ο Κάρολ πήγε και έσπρωξε τον Φέισα στο χώρο του κέντρου προκειμένου ο Σέρβος χαφ να προωθηθεί σε ένα κόρνερ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Το γήπεδο άρχισε να αδειάζει από το 80ό λεπτό και το τελικό 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Νάβας να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σιόβα μετά το κόρνερ του Χολέμπας από τα αριστερά. Δύο ντροπιαστικές εμφανίσεις της ομάδας στην ζηλευτή ιστορία του Ολυμπιακού είχαν μόλις ολοκληρωθεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Φέισα, Τζεμπούρ, Μήτρογλου (77' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Λυκογιάννης (46' Χολέμπας), Γκρέκο (46' Φετφατζίδης).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Πίνο.

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Χουανφράν, Πέδρο Ρίος (68' Βάλντο), Μπαγιεστέρος, Μίτσελ (85' Ντούντκα), Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα), Ρουμπέν Γκαρθία.

Αναπληρωματικοί: Μουνούα, Ντούντκα, Καράμπελας, Πέδρο Λόπεθ, Χουανλού, Βάλντο, Ακουαφρέσκα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Ματέι Γιούγκ (Σλοβενία)

Βοηθοί διαιτητές: Πρίμοζ Άρχαρ (Σλοβενία), Αντρέι Κόκολι (Σλοβενία)

Διαιτητές περιοχής: Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία), Ντέγιαν Μπάλαζιτς (Σλοβενία)

Τέταρτος διαιτητής: Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία)

Κίτρινες κάρτες: 12' Γκρέκο, 43' Μανιάτης, 43' Κάρολ, 52' Χολέμπας, 54' Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), 43' Μπαγιεστέρος (Λεβάντε)

Κόκκινες κάρτες: -



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου