ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

17/02/2013




 Το προγραμμα της 22ης αγωνιστικης και η βαθμολογια

 

Μεγαλεία ο… ΠΑΟΚ

16/02/2013
 Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη αλλάζει νοοτροπία και ζει… μεγαλεία. Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» κάνει τα πάντα για το καλό του ποδοσφαιριστή. Τι ετοιμάζει ο Δώνης με ΑΕΚ.

Μεγαλεία ο… ΠΑΟΚ
Προτεραιότητα του ΠΑΟΚ είναι ο ποδοσφαιριστής και μόνος αυτός, προκειμένου να δώσει το 100% στο γήπεδο. Και για αυτόν τον λόγο κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες του. Την ευθύνη για αυτές τις κινήσεις έχει αναλάβει ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος πήρε την απόφαση να αλλάξει το ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή στην Αθήνα. Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετακόμισε από ξενοδοχείο της Μιχαλακοπούλου σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένη που ο χώρος είναι και πιο ήσυχος αλλά έχει και καλύτερο φαγητό.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο αρκετών κινήσεων της διοίκησης το τελευταίο διάστημα για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των παικτών. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε ειδικός χώρος αναψυχής στο προπονητικό κέντρο ενώ από την αρχή της σεζόν η ΠΑΕ κάνει ωραία δώρα σε όποιον παίκτη γιορτάζει ή έχει γενέθλια και στέλνει για παράδειγμα λουλούδια σε πρόσωπα της οικογένειας, ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήμα απουσιών αλλά φαίνεται πως έχει καταλήξει σε πρόσωπα και σχήμα. Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις προπονήσεις ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, κάτω από την εστία θα ξεκινήσει ο Ιτάνζ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Αποστολόπουλος, με τον Λίνο αριστερά και τους Κατσουράνη, Σίλντεφελντ στα στόπερ. Κάτσε και Λάζαρ θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Καμαρά αριστερά και τους Κωνσταντινίδη, Ρομπέρ να διεκδικούν μια θέση ως δεξί εξτρέμ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης, με τον Λόρενς να κινείται πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν τεράστιος σύλλογος»

16/02/2013
 Με τις καλύτερες των αναμνήσεων έχει φύγει από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε σε ιταλική ιστοσελίδα.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν τεράστιος σύλλογος»
Ήταν το… μακρινό 2006 όταν ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό αλλά τρέφει αισθήματα για το «τριφύλλι».

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα για να μιλήσει για το δύσκολο έργο που ανέλαβε να βοηθήσει την Παλέρμο να βγει από το αδιέξοδο (βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Serie A) και όταν επισήμανε ο δημοσιογράφος πως δεν έχει εργαστεί στην καριέρα του σε μεγάλη ομάδα, εκείνος απάντησε μονομιάς, «Δεν ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας τεράστιος σύλλογος με ευρεία μάζα οπαδών».

Σούπερ ο Μάντζιος

16/02/2013 
Έτοιμος για μπάλα είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος. Η μπλε κάρτα του Έλληνα επιθετικού έφτασε και ήρθε η ώρα να ντεμπουτάρει με τη φανέλα του Ατρομήτου. «Τώρα νιώθω σούπερ» δηλώνει ο ίδιος.

Σούπερ ο Μάντζιος
Με εντολή FIFA, ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά με τον Ατρόμητο με καθυστέρυση ενός μήνα και κάτι. Ο Έλληνας επιθετικός περιμένει πώς και πώς να πάρει χρόνο συμμετοχής και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο όπως δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα.

Διαβάστε όσα είπε ο Βαγγέλης Μάντζιος στη «Goal»:

«Τώρα νιώθω σούπερ. Θέλω πάρα πολύ να αγωνιστώ και επιτέλους έφτασε η στιγμή. Ήμουν πολύ πεσμένος ψυχολογικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ήταν λογικό με όλη αυτή την κατάσταση. Έχασα πολλά παιχνίδια, ενώ είχα και πολύ καιρό να παίξω.

Άφηστε που με πείραζαν και οι συμπαίκτες μου αφού αυτό το θέμα είχε γίνει σήριαλ. Τέλος καλό, όλα καλά. Περιμένω πως και πως να κάνω ντεμπούτο με τον Ατρόμητο. Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ελπίζω να μην με επηρεάσει η αποχή μου από τη δράση και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου.

H εξέλιξη αποδεικνύει πως πολλά από όσο ακούστηκαν δεν είναι αλήθεια. Σίγουρα είχαμε ένα επεισοδιακό "διαζύγιο" με την Μπακού. Για οικονομικούς λόγους τερμάτισα με τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες τη συνεργασία και ακολούθως έκανα προσφυγή.

Η πρώην ομάδα μου ήθελε να μου δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Ακόμα και μέχρι πριν από λίγο καιρό υποστήριζε στη ΦΙΦΑ ότι είμαι μέλος της ομάδας τους και πως έπρεπε να συμμετέχω στις προπονήσεις και άλλα τέτοια.

Να φανταστείτε, έφτασαν να στείλουν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν από τη ΦΙΦΑ στη ρωσική γλώσσα, για να καθυστερήσουν τη διαδικασία!».

Όλα καλά με Ολαϊτάν

16/02/2013
 Τράβηγμα έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μαικλ Ολαϊτάν, ο οποίος ωστόσο είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Όλα καλά με Ολαϊτάν
Στη διάθεση του τεχνικού της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, βρίσκεται ο Μάικλ Όλαϊτάν για την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (17/2, 17:15).

Ο Νιγηριανός επιθετικός αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με ενοχλήσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν τράβηγμα, τραυματισμός που δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Την πρώτη του προπόνηση με τη «Βασίλισσα του Βορρά» αναμένεται να κάνει σήμερα (16/2) ο Ίσραελ, ο οποίος χτες έφτασε στην πόλη.

Ανεβάζει στροφές ο Μπουμάλ

16/02/2013
 Τη φυσική του κατάσταση δουλεύει ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ο οποίος μέρα με τη μέρα ανεβάζει στροφές.

Ανεβάζει στροφές ο Μπουμάλ
Με ικανοποίηση βλέπει ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, τον Ολιβιέ Μπουμάλ να ανεβάζει στροφές, δουλεύοντας τη φυσική του κατάσταση, συγκεντρώνοντας αρκετές πιθανότητες να ντεμπουτάρει κόντρα στον Ατρόμητο (17/2, 15:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός δύσκολα θα προτιμήσει να ξεκινήσει με τον Καμερουνέζο αριστερό χαφ στο βασικό σχήμα αν και κρίνεται αναγκαίο να δοθούν ανάσες στον Ακόστα.

Γιάγκο: «Γιατί να μην βγούμε πλέι-οφ;»

16/02/2013
 Την αισιοδοξία του πως η ΑΕΚ αν παραμείνει προσηλωμένη στο παιχνίδι της θα καταφέρει να βγει στα πλέι-οφ εξέφρασε ο Γιάγκο. Ο Πορτογάλος άσος μίλησε και για το γιατί έχει μείνει τόσο καιρό εκτός.

Γιάγκο: «Γιατί να μην βγούμε πλέι-οφ;»
Έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση μετά τα τελευταία αποτελέσματα για την ΑΕΚ και ο Γιάγκο Φερνάντζε τονίζει πως αφού έχει αλλάξει προς το θετικό το κλίμα, μπορεί να προλάβει η ομάδα τα πλέι οφ.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής επίσης εξήγησε τους λόγους που έχει μείνει εκτός πλάνων τον τελευταίο καιρό και το τι γίνεται με τον τραυματισμό του.

Διαβάστε όσα είπε στην καμερα της Nova ο Γιάγκο:

Για την κατάσταση τώρα στην ΑΕΚ: «Σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τώρα σε σχέση με το καλοκαίρι. Όταν έρχονται θετικά αποτελέσματα αλλάζει το κλίμα και η ατμόσφαιρα στην ομάδα. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αν και θεωρητικά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στην ομάδα πάρα πολύ σε σχέση με το καλοκαίρι, όμως τα αποτελέσματα έχουν διαφοροποιήσει το κλίμα. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ και αυτό φαίνεται, αφού οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν πλέον στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη διάθεση.

Τώρα έχει αρχίσει να αποδίδει η δουλειά που κάνουμε από την αρχή της σεζον. Η αλλαγή στην απόδοση μας οφείλεται στη σκληρή δουλειά, ενδεχομένως και η τύχη να έχει γυρίσει υπέρ μας, αλλά και οι αντίπαλοι πλέον σέβονται περισσότερο την ομάδα μας.

Για το αν εξακολουθεί να κινδυνεύει η ΑΕΚ:«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση στη βαθμολογία με πολλές ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Επομένως αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται το ίδιο κοντά στις τελευταιες θέσεις όσο και σ' αυτές που οδηγούν στα πλέϊ οφ. Το θέμα είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν μπορούμε να κοιτάξουμε και πιο ψηλά στα πλέϊ οφ, γιατί να μην το κάνουμε;».

Για την κατάστασή του: «Προέρχομαι ακόμα από τραυματισμό. Δε θέλουμε να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση, αλλά να το ξεπεράσω με κάποιες θεραπείες. Τα παιδιά άλλωστε που παίζουν τώρα στη θέση μου τα καταφέρνουν πολύ καλά και τους στηρίζω απόλυτα. Θα δω πως θα εξελιχθεί ο τραυματισμός μου και τι θα γίνει στο μέλλον».

«Στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία»

16/02/2013
 Τη διαιτησία του Γκρέφε στον αγώνα του Ολυμπιακού με Λεβάντε σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης λίγες μέρες το μεταξύ τους ματς και τα παράπονα των Αρκάδων για τις αποφάσεις του Σπάθα

«Στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία»
Τη διαιτησία του Γκρέφε στον αγώνα του Ολυμπιακού με Λεβάντε σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης λίγες μέρες τον μεταξύ τους αγώνα και την δυσαρέσκεια των Αρκάδων για τις αποφάσεις του διαιτητή Σπάθα.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιάννης Καϋμενάκης στο arcadiasports.gr:

«Η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα. Καμιά φορά, όμως, είναι καλό ο ισχυρός να νοιώθει και την οργή αυτού που αδικείται. Ο διαιτητής ήταν όντως "εφευρέτης", μόνο που στην Ελλάδα διαθέτουμε πολλούς με αυτή την ίδια ιδιότητα. Όλα εδώ πληρώνονται. Η UEFA έχει δει το ματς και θα λάβει μέτρα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία. Εμείς δεν κλαψουρίζουμε. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Τους πάντες. Δεν τους φταίει κανείς αν πέσουν σε ανυποληψία. Γραφικοί δεν θα γίνουμε. Αν όμως αδικήθηκαν, ας ζητήσουν να τους διαιτητεύει κάποιος από όσους σφυρίζουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετοί».

Το σχόλιο του όσον αφορά τη καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA για την διαιτησία ήταν: «Είναι να γελάει κανείς».

«Δικαιώθηκα που ήρθα στην ΑΕΚ»

16/02/2013
 Δικαιωμένος αισθάνεται για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Παύλος Μητρόπουλος.

«Δικαιώθηκα που ήρθα στην ΑΕΚ»
Ο Παύλος Μητρόπουλος είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της καλής πορείας της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο νεαρός μέσος της Ένωσης αισθάνεται δικαιωμένος που φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο ενώ μίλησε για τους στόχους που έχει από εδώ και πέρα η ομάδα όπως και για τους υποψήφιους επενδυτές.

Διαβάστε όσα είπε ο Παύλος Μητρόπουλος στη κάμερα της «ΣΚΑΪ»:

«Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά τον Δεκέμβριο που γίνονταν οι συζητήσεις για την μεταγραφή μου οι περισσότεροι μου έλεγαν πως θα ήταν ρίσκο για μένα και μάλιστα αρνητικό. Η οικογένεια μου και η κοπέλα μου με στήριξαν για την επιλογή μου να έρθω στην ΑΕΚ ενώ όλοι μου οι φίλοι με ρωτούσαν αν είμαι σίγουρος γιατί η κατάσταση στην ομάδα δεν ήταν καλή. Όμως δικαιώθηκα που ήρθα στην ΑΕΚ».

Για το τι άλλαξε στην ΑΕΚ: «Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ. Άλλαξε όλο το κλίμα στην ομάδα. Αν σταθούμε στις μεταγραφές πρέπει να πω πως ο Αντώνης Πετρόπουλος είναι «κλειδί» για την πορεία της ομάδας. Δίνει λύσεις συνέχεια και έχουμε καταλάβει όλοι πως πρέπει να παίζουμε για εκείνον κι αυτό είναι κάτι που μας βγαίνει αυθόρμητα αφού και εκείνος παίζει για το καλύτερο δυνατό».

Για το ποια θέση του αρέσει: «Η θέση που παίζω αυτή την στιγμή μου αρέσει περισσότερο από όσες έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Μ’ αρέσει να είμαι κόφτης, παίζω σε αυτή την θέση 4 χρόνια και την γνωρίζω καλά. Θεωρώ πως η μαχητικότητα και το ποδοσφαιρικό θράσος είναι τα σημαντικότερα θετικά στοιχεία που έχω ενώ πρέπει να βελτιώσω στο… διάβασμα του παιχνιδιού».

Για τους στόχους της ΑΕΚ από εδώ και πέρα: «Αν συζητάγαμε πριν από ένα μήνα πως θα κυνηγούσαμε τα πλέι οφ δεν θα μας πίστευε κανείς. Σίγουρα, «κρυφοκοιτάμε» τα πλέι οφ αλλά δεν θέλω να μιλήσω για κάτι παραπάνω. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Πλατανιά την επόμενη αγωνιστική τότε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ο κόσμος πραγματικά φέτος είναι ηρωικός. Πάντως εγώ αυτό που βλέπω στην ομάδα είναι διψασμένα παιδιά για ποδόσφαιρο».

Για τους υποψήφιους επενδυτές: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να μπαίνει στην διαδικασία να ψάχνει να βρει τι γίνεται με τον επενδυτή. Όλοι είχαμε πιστέψει στον Βιντιάδη αλλά ξαφνικά όταν βλέπουμε πως η έλευση του είναι δύσκολη, μας παίρνει λίγο από κάτω. Όταν άκουσα περί ενδιαφέροντος του Μελισσανίδη είπα τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να μπουν στην ΑΕΚ. Είναι άνθρωπος που την έχει αγαπήσει την ομάδα, την έχει ζήσει. Μακάρι να μπει στην ΑΕΚ».

Κάιπερ: «Να γίνω μέλος της ομάδας»

16/02/2013
 Να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να γίνει αναπόσπαστο μέλος της ομάδας θέλει ο Νίκι Κάιπερ.

Κάιπερ: «Να γίνω μέλος της ομάδας»
Μεγάλη και οργανωμένη ομάδα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Νίκι Κάιπερ.

Ο αμυντικός, ο οποίος έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού από στους «πράσινους» τόνισε πως στόχος του είναι να αγωνίζεται και να ενταχθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Ακόμη, αναφορικά με την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ο Ολλανδός τόνισε πως μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα αν παρουσιαστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για όσα συνάντησε στον Παναθηναϊκό σε σχέση με αυτά που περίμενε:
«Νομίζω ότι βρήκα όλα όσα περίμενα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και όλα είναι οργανωμένα. Το φαγητό είναι καλό και όλα είναι καλά. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και όλοι όσοι εργάζονται στον σύλλογο, θέλουν να τον βοηθήσουν. Αυτό περίμενα, ήταν τελικά πραγματικότητα και είναι κάτι καλό».

Για τον δανεισμό του από την Τβέντε και αν υπάρχει η προοπτική παραμονής στον Παναθηναϊκό:
«Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Θα επιστρέψω μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Τβέντε και εξαρτάται από την ομάδα αν με θέλει. Ίσως αν τα πάω καλά, ο Παναθηναϊκός θελήσει να με διατηρήσει στην ομάδα. Θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει. Όμως μετά το τέλος του δανεισμού θα επιστρέψω και μετά η Τβέντε θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει με εμένα».

Για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και την εξέλιξη της καριέρας του:
«Θέλω να παίξω παιχνίδια, να αισθανθώ και πάλι καλά και να γίνω βασικό μέλος της ομάδας. Στην Τβέντε ήμουν η τρίτη επιλογή στην θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Ήμουν συνέχεια στην εξέδρα και δεν αγωνιζόμουν. Πρέπει να παίξω, να εξελιχθώ, να γίνω πιο δυνατός και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είμαι σε καλή κατάσταση και θα μπορέσω να γίνω ο παίκτης που ήμουν όταν άρχισα την καριέρα μου στην Τβέντε».

Για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Άρη:
«Χρειάζονται τους βαθμούς και χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας... Νομίζω ότι στο προηγούμενο παιχνίδι δεν παίξαμε τόσο άσχημα, όμως χρειάζεται να σκοράρουμε. Και αν το κάνουμε, τότε θα κερδίσουμε τον Άρη και στην συνέχεια ελπίζω να κάνουμε ένα σερί τριών - τεσσάρων καλών εμφανίσεων, να πάρουμε κάποιους βαθμούς και να ανεβούμε ξανά».

Για την ομάδα του Άρη και αν έχει διαμορφώσει άποψη για τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του:
«Έχω δει στιγμιότυπα... Είδα τον κόσμο, έκανε φασαρία και οι οπαδοί του θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε και γι΄αυτό. Όμως αν κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, παίξουμε το παιχνίδι μας και έχουμε λίγο περισσότερο τύχη μπροστά στην εστία, ώστε να σκοράρουμε ένα- δύο γκολ και κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, τότε σίγουρα θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να φέρουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο:
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια και να κάνουνε ένα σερί καλών εμφανίσεων, ώστε να δει ο κόσμος ότι πηγαίνουμε καλά... Τότε οι οπαδοί μας θα έρθουν και πάλι στα παιχνίδια μας, το γήπεδο θα έχει περισσότερο κόσμο και αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω πως είναι να ζεις με την πίεση που έχει μια μεγάλη ομάδα. Με την Τβέντε κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν υπήρχε μεγαλύτερη πίεση, γιατί ο κόσμος μας ήθελε να γίνουμε και πάλι πρωταθλητές, αλλά ήρθαμε δεύτεροι. Ξέρω πως είναι να παίζεις με πίεση και το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο. Αν πάρουμε τους βαθμούς, την άλλη εβδομάδα θα έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, κάτι που θα είναι καλό για εμάς».

Με νέα πρόσωπα ο Αστέρας

16/02/2013
 Λένσε και Ουρτάδο συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την αυριανή αναμέτρηση στη Βέροια (17:15).

Με νέα πρόσωπα ο Αστέρας
Θα έχει απουσίες, αλλά και νέες παρουσίες ο Αστέρας Τρίπολης στην αναμέτρηση της Κυριακής με τη Βέροια. Ο Σάκης Τσιώλης δεν υπολογίζει μεν στους τιμωρημένους Σανκαρέ, Περόνε και Κοντοέ, καθώς και στους τραυματίες Κουρμπέλη και Ουσέρο, αλλά θα έχει για πρώτη φορά διαθέσιμους τους Λένσε και Ουρτάδο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός επέλεξε 19 παίκτες για την αποστολή. Πρόκειται για τους εξής: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Καστέλς, Μπαρτολίνι, Αλβάρεζ, Σέτι, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Ουρτάδο, Κάφα, Καλαντζής και Λένσε.

Ζαραδούκας: «Μονόδρομος η νίκη»

16/02/2013
 Μονόδρομο αποτελεί για τον Άρη η νίκη στο αυριανό (17/02, 19:30) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Ζαραδούκας: «Μονόδρομος η νίκη»
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια του Άρη στο πρωτάθλημα και άπαντες φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Γιάννης Ζαραδούκας μιλώντας στη Nova παραδέχθηκε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για την ομάδα του και ότι η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα, που θα τους ικανοποιήσει. «Να δείξουμε απ’ το πρώτο λεπτό τη θέληση που έχουμε για τη νίκη γιατί αυτό είναι το σημαντικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Γιάννη, η ήττα από τον Πλατανιά σας έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Ακολουθεί το πολύ κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό…

« Δεν έχουμε άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας, παρά μόνο τη νίκη. Έχουμε αναλάβει όλοι τις ευθύνες, ένας προς έναν, ώστε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και ο καθένας θα δώσει το 100% γιατί στένεψαν τελείως τα περιθώρια. Πιστεύω ότι έχουμε καταλάβει, πλέον, τι γίνεται».

-Έχεις εξήγηση για ποιο λόγο έχει φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ;

« Εξήγηση δεν υπάρχει. Κακή συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο, δεν μας βγήκε το παιχνίδι και χάσαμε. Τώρα θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, παρ’ ότι τον απογοητεύσαμε πάρα πολύ. Μέχρι κάτω στη Κρήτη ήρθε και δεν γίνεται μια ομάδα με τέτοια δυναμική να την απογοητεύουμε τόσο πολύ».

-Πέρα από την απόδοση, σημαντικό είναι να αλλάξει και η ψυχολογία;

« Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο πολύ το ψυχολογικό, όσο ο εγωισμός που πρέπει να βγάλει ο καθένας μέσα στο γήπεδο και όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Και αυτό θα γίνει».

-Ξέρεις, ούτε ο Παναθηναϊκός διάγει τις καλύτερες ημέρες του. Υπάρχουν και εκεί προβλήματα. Είναι αυτό ένα σημείο στο οποίο μπορεί να ποντάρει ο Άρης;

« Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Προσωπικά μ’ ενδιαφέρει τι κάνει ο Άρης και θέλω πάρα πολύ να κερδίσουμε».

-Πως περιμένεις αγωνιστικά το παιχνίδι;

« Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και απ’ τις δύο ομάδες, γιατί και οι δύο θέλουν τη νίκη. Εγώ, θέλω να δείξουμε απ’ το πρώτο λεπτό τη θέληση που έχουμε για τη νίκη γιατί αυτό είναι το σημαντικό για εμάς».

Τελευταίο πρόβλημα ο Κοτσόλης

16/02/2013
 Ένα πρόβλημα στο γόνατο πρόσθεσε τον Στέφανο Κοτσόλη στη μακρά λίστα των απουσιών του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τελευταίο πρόβλημα ο Κοτσόλης
Ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στο απουσιολόγιο του Φάμπρι για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30). Ο Στέφανος Κοτσόλης αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο από την προπόνηση του Σαββάτου και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Μαζί του ο ανέτοιμος Φιγκερόα, οι τραυματίες Φορναρόλι (έκαναν ατομικό), Χουχούμης, Βελάσκες και Ταμπάκης (έκαναν θεραπεία), αλλά και ο αδειούχος Κουίνσι μαζί με τους νεαρούς Σπυρόπουλο, Λαγό, Αποστολόπουλο, Κουσίδη, Δώνη και Μαρινάκη.

Σε ό,τι αφορά στο βασικό σχήμα; Καρνέζης στο τέρμα, Σεϊταρίδης και Κάιπερ στα άκρα της άμυνας με τους Μπουμσόνγκ και Πίντο σαν στόπερ, Βιτόλο και Σο κεντρικά χαφ, Σισοκό και Χοκίν οι ακραίοι, ο Ζέκα δεκάρι και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι πιθανότατα οι εκλεκτοί του Φάμπρι.

«Πράσινο» το ντέρμπι των μικρών

16/02/2013
 Με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του πρωταθλήματος Κ-17 της Super League.

«Πράσινο» το ντέρμπι των μικρών
Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν σημαντική νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, αφού οι τρεις βαθμοί, βάζουν το «τριφύλλι» και πάλι στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Νιούμαν, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, χάρη σε γκολ του Καναβέτα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» στο 83’, όταν ο Αγγελόπουλος βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-1.

Παρόντες, ώστε να παρακολουθήσουν το ματς των τμημάτων Κ-17, ήταν και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, μαζί με τους βοηθούς του, Κινγκ και Κορέια.

Ναπολεόνι: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι»

16/02/2013
 Την πεποίθηση ότι ο Λεβαδειακός δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής εξέφρασε ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Ναπολεόνι: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση του Ατρόμητου κόντρα στον Λεβαδειακό ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Ο Ιταλός επιθετικός τόνισε πως θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη.

Ακόμη, ο παίκτης της ομάδας του Περιτερίου, δήλωσε πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι διαφορετικός, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει την προηγούμενη ομάδα του, στην οποία βρίσκονταν για τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Novasports.gr:

Για το ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα:
«Δεν είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά εγώ ήμουν ευχαριστημένος για το πως μπήκα μέσα. Κρίμα για το αποτέλεσμα αλλά έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια και κοιτάμε μπροστά. Χαίρομαι πολύ για το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και ζητώ να συνεχίζει να μας στηρίζει έτσι και να είναι κοντά μας».

Για τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό:
«Σίγουρα δε θα είναι όπως τα άλλα παιχνίδια για μένα. Πέρασα τέσσερα χρόνια εκεί στη Λιβαδειά. Πέρασα πολύ καλά, άφησα φίλους, τους συμπαίκτες μου από την ομάδα και σίγουρα δε θα είναι όπως τα άλλα παιχνίδια. Είμαι όμως επαγγελματίας, αυτή είναι η δουλειά μου και την Κυριακή πρέπει να σκεφτώ μόνο τον Ατρόμητο».

Για το αν έχει αποκαλύψει τα μυστικά του Λεβαδειακού:
«Κάτι ξέρω από τα μυστικά τους (γέλια) αλλά θα δούμε στο γήπεδο την Κυριακή».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να πάρει τη νίκη:
«Νομίζω ότι δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά την ήττα που είχαν από τον Πανθρακικό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι και πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί εμείς πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Τριανταφυλλόπουλος: «Ισχύουν λιγότερα από όσα γράφονται»

16/02/2013
 Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος παραδέχθηκε πως το κλίμα είναι βαρύ στον Παναθηναϊκό, αλλά τόνισε ότι ισχύουν λιγότερα από όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη σχέση παικτών – προπονητή.

Τριανταφυλλόπουλος: «Ισχύουν λιγότερα από όσα γράφονται»
Άπαντες στον Παναθηναϊκό έχουν ως στόχο να αντιστρέψουν το κλίμα μέσα από θετικά αποτελέσματα, το μήνυμα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο νεαρός στόπερ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τις διαρροές για κακές σχέσεις παικτών με τον προπονητή, λέγοντας ότι ισχύουν λιγότερα από όσα έχουν γραφτεί.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το αν υπάρχει εξήγηση για τα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός την εφετινή σεζόν στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια: Έχουμε δει ότι ο Παναθηναϊκός συνήθως παρουσιάζει δύο πρόσωπα, με όλους τους προπονητές που έχουν περάσει εφέτος. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί γίνεται... Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Τρίπολη, χάνοντας την νίκη στα σημεία, ενώ κόντρα στην Ξάνθη παρουσιάσαμε πολύ κακό πρόσωπο. Χάνουμε ευκαιρίες και δεν μπορούμε να κρατήσουμε το μηδέν... Δεν μπορώ να προσδιορίσω γιατί συμβαίνει αυτό.

Για το αν μπορεί να αλλάξει η εικόνα των Πράσινων στον αγώνα με τον Άρη: Πρέπει να αλλάξει η εικόνα μας. Είμαστε σε ένα σημείο, όπου είναι μονόδρομος οι τρεις βαθμοί. Το ίδιο ισχύει και για επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να τους κερδίσουμε.

Για το αν περιμένει στο παιχνίδι της Κυριακής αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του: Σε κάθε παιχνίδι περιμένω καλύτερη εικόνα από την ομάδα μου και από εμένα. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να αρχίσουμε ένα σερί καλών εμφανίσεων και νικών, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι την εφετινή σεζόν.

Για τον αγώνα με τον Άρη και που μπορεί να κριθεί η νίκη: Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα ο Άρης μας δυσκολεύει και ειδικά στην έδρα του. Πέρυσι θυμάμαι είχαμε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα (ήττα 3-1). Πιστεύω πως θα είναι δύσκολος αγώνας, με τον κόσμο του Άρη να τον στηρίζει όπως πάντα. Θα είναι δύσκολο, όμως πρέπει να το κερδίσουμε. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να περάσει τον ρυθμό του στο παιχνίδι και να μην αφήσει τον Άρη να βγει σε κόντρα επιθέσεις και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Χρειάζεται να βάλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα γκολ και να ανοίξει υπέρ μας ο αγώνας.

Για το αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο: Πρέπει να τα καταφέρουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε εκτός Ευρώπης. Θεωρώ πως είναι κάπως περίεργο το πρωτάθλημα φέτος, γι’ αυτό και έχουμε κρατηθεί κοντά στις θέσεις των πλέι οφ. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος.

Για τα όσα γράφτηκαν αναφορικά με τις σχέσεις προπονητή και παικτών: Γράφονται πολλά, ισχύουν πολύ λιγότερα. Το κλίμα στην ομάδα σίγουρα είναι βαρύ, λόγω των αποτελεσμάτων, όμως έχουμε όλοι μας ως κοινό στόχο να καταφέρουμε κάτι καλό για την ομάδα μας. Και μαζί με τον προπονητή, θα τα καταφέρουμε.

Για την παρουσία του στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν και αν έχει μείνει ικανοποιημένος με την απόδοσή του: Σε αρκετά παιχνίδια έχω μείνει ευχαριστημένος με την παρουσία μου. Σε άλλα παιχνίδια μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο για την ομάδα μου.

Για το αν θα ήθελε να πει κάτι στον κόσμο του Παναθηναϊκού: Δεν θεωρώ ότι τα μηνύματα εκτός γηπέδου έχουν πλέον μεγάλο νόημα για τους οπαδούς μας. Οπότε ας κερδίσουμε την Κυριακή και βλέπουμε...

Με Μπερτίν και Ρεάνο η Βέροια

16/02/2013
 Συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Βέροιας για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης οι νεοαποκτηθέντες Μπερτίν και Ρεάνο.

Με Μπερτίν και Ρεάνο η Βέροια
Την αποστολή για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ανακοίνωσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος συμπεριέλαβε σε αυτήν και δύο από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της «βασίλισσας του Βορρά».

Οι Μπερτίν και Ρεάνο, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μπήκαν στην αποστολή προκειμένου να προσαρμοστούν πιο ομαλά στην ομάδα.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: Τζόναθαν, Κοτταρίδης, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Γκιγέρμο, Ολαϊτάν, Σνάουτσνερ, Ιωάννου, Κόστλι, Ορέστες, Μπερτίν, Ρεάνο, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Καλτσάς, Τζημογιάννης, Μοκάκε, Παυλίδης, Μάνος, Καρλίνος.

Σιγά μην απουσίαζαν

16/02/2013
 Το «παρών» θα δώσουν τελικά στο ματς με τον Ολυμπιακό τόσο ο Σάκης Πρίττας όσο και ο Κώστας Φλίσκας, παρά το γεγονός πως έχασαν αρκετές προπονήσεις της Ξάνθης το περασμένο διάστημα.

Σιγά μην απουσίαζαν
Τα πλάνα του με τους Σάκη Πρίττα και Κώστα Φλίσκα για το ματς της Κυριακής (17/2) κόντρα στον Ολυμπιακό θα μπορεί να κάνει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρνίνος Ουζουνίδης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές παρά το γεγονός πως είχαν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που αντιμετώπιζαν είχαν χάσει αρκετές προπονήσεις. με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στην αποστολή για το εντός έδρας παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αμφίβολη.

Ωστόσο, ο Ουζουνίδης τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους νταμπλούχους Ελλάδας και θα έχει την δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ακόμη περισσότερο.

Σημαντικές απουσίες για τους ακρίτες είναι εκείνες των Σερζ Ντιέ και Δημήτρη Κομεσίδη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Οι «εκλεκτοί» του Ουζουνίδη:


Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Σάντος, Φλίσκας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μαρσελίνιο, Σμιθ, Μαρίν, Σολτάνι, Ράνος, Ονουάτσι, Πρίττας.

«Πάντα στοχεύουμε στη νίκη»

16/02/2013
 Μοναδικός στόχος του Ατρομήτου σε κάθε ματς είναι η νίκη ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου δηλώνει ο Νίκος Αναστόπουλος.

«Πάντα στοχεύουμε στη νίκη»
Ο τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε στη NOVA για το προσεχές παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό και τόνισε πως σημασία έχει η απόδοση της δικής του ομάδας και όχι εκείνη του αντιπάλου.

«Ανεξαρτήτως αν αγωνιζόμαστε στο Περιστέρι ή εκτός πάντα στοχεύουμε στη νίκη και με αυτό το σκεπτικό θα κατέβουμε την Κυριακή εναντίον του Λεβαδειακού, μιας πάρα πολύ καλής ομάδας που εντός έδρας γίνεται ακόμα καλύτερη. Αλλά εξίσου καλοί έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κι εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι ο Λεβαδειακός, αλλά στο πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα», τόνισε ο Νίκος Αναστόπουλος.

«Μέσα» ο Μπουμάλ

16/02/2013
 Στην αποστολή του Λεβαδειακού για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο συμπεριλήφθηκε ο Μπουμάλ.

«Μέσα» ο Μπουμάλ
Μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας, ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιώργος Παρασχος, ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο και στα ονόματα των εκλεκτών περιλαμβάνεται κι εκείνο του Μπουμάλ.

Ο ποδοσφαιριστής των Βοιωτών κρίνεται πως μπορεί πλέον να βοηθήσει την ομάδα και μένει να φανεί αν ο κ. Παράσχος θα του δώσει και χρόνο συμμετοχής.

Αναλυτικά η αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Καγιεχόν, Μπουμάλ, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου.

Τάτος: «Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»

16/02/2013
 Επιτακτική ανάγκη είναι η νίκη του Άρη στο επερχόμενο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Ανδρέα Τάτο.

Τάτος: «Μόνο νίκη με  Παναθηναϊκό»
Μόνο τη νίκη έχουν στο μυαλό οι παίκτες του Άρη για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Τάτος.

Μάλιστα, ο μέσος των «κίτρινων» αναφέρθηκε και στην κακή εμφάνιση που έκαναν τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, με αποτέλεσμα να χάσουν με σκορ 2-0.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Ανδρέας Τάτος:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Σίγουρα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος για εμάς. Είμαστε πολύ δύσκολα. Χάσαμε 2-0 στον Πλατανιά με απαράδεκτη εικόνα και πλέον κοιτάμε την επόμενη ημέρα η οποία είναι πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι πρέπει να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, διότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει που βρισκόμαστε και θα δώσουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε αυτό το ματς και να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο μας τον οποίο πικράναμε πάρα πολύ την προηγούμενη αγωνιστική. Ζητάμε συγγνώμη δημόσια».

Για το τι πήγε λάθος κόντρα στον Πλατανιά:

«Δεν θέλω να κρίνω αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν όλοι πολύ χάλια! Σας είπα και πριν, απαράδεκτοι. Βέβαια, τυχαίνουν αυτά. Δεν μας βγήκε καθόλου το παιχνίδι, δεν αλλάξαμε τέταρτη πάσα, δηλαδή μιλάμε για απαράδεκτη εικόνα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα και πιστεύω να τα καταφέρουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι»:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει προβλήματα, αλλά εμείς δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες, παρά μόνο τον εαυτό μας. Την προηγούμενη Δευτέρα παίξαμε στη Κρήτη, δεν ήμασταν καλοί, χάσαμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, κοιτάμε τι κάνουμε εμείς».

Για το που πιστεύει πως μπορεί να κριθεί ο αγώνας:


«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θέλω να πάνε όλα καλά, να κερδίσουμε και να πάρουμε μια ανάσα στο πρωτάθλημα».


Για την επαφή που είχαν οι παίκτες του Άρη με τους φιλάθλους της ομάδας μεσούσης αυτής της εβδομάδας:

«Ο κόσμος έχει πικραθεί πάρα πολύ και δικαιολογημένα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι “κλειδί”»
.

Μιχαλήτσος: «Συνέχεια στα δύσκολα με Παναθηναϊκό»

16/02/2013
 Την υποχρέωση του Άρη να κυνηγάει σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα το καλύτερο δυνατό αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχαλήτσος εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μιχαλήτσος: «Συνέχεια στα δύσκολα με Παναθηναϊκό»
Τη σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως και όλων των υπόλοιπων παιχνιδιών που ακολουθούν από εδώ και πέρα προκειμένου ο Άρης να ξεφύγει από την δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει επισήμανε ο τεχνικός των "κίτρινων", Γιάννης Μιχαλήτσος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στο arisfc.gr:

«Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τον Παναθηναϊκό είναι μια συνέχεια των δύσκολων αγώνων που προηγήθηκαν, αλλά και αυτών που ακολουθούν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Προερχόμαστε από το ματς με τον Πλατανιά, στο οποίο τίποτε δεν πήγε καλά για μας και στο τέλος ήρθε η ήττα. Πιστεύω ότι την Κυριακή θα παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.

Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες απώλειες βαθμών ειδικά στην έδρα μας. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Από τη… λάσπη βγαίνει η ελπίδα

Από τη… λάσπη βγαίνει η ελπίδα
16/02/2013
 Και από την… λάσπη βγήκε η ελπίδα για την Κέρκυρα, η οποία σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο και μένει «ζωντανή» μάχη για την παραμονή, σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι Φαίακες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Κολοβού στο 7’, μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι… τούμπα και με μεγάλο πρωταγωνιστεί τον Γκέσιο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 38’ και στο 82’, έφτασαν σε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν να κερδίσουν στη Σούπερ Λίγκα από τον αγώνα του πρώτου γύρου απέναντι στους «κυανέρυθρους» στη Νέα Σμύρνη.

Στον αντίποδα ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και πλέον ψάχνει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να μην μπλέξει σε… περιπέτειες.



Με τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει περισσότερο… λίμνη παρά γήπεδο ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, ώστε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Κολοβό να κάνει από κοντά το 1-0, μετά από κόρνερ του Σάμαρη και αδύναμο σουτ του Αυλωνίτη. Ό,τι είχε ετοιμάσει για το παιχνίδι ο Παπακώστας πήγε… στράφι, καθώς η Κέρκυρα σε ένα βαρύ γήπεδο θα έπρεπε να επιτεθεί για να φτάσει στην ισοφάριση.

Μέχρι το 30’ ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να φτάσει και στο δεύτερο τέρμα. Η μεγάλη φάση για τους «κυανέθρους» ήρθε στο 30ο λεπτό με τον Σάμαρη να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον Αναστοσόπουλο να ακουμπάει όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κολοβός έκλεψε τη μπάλα και από πλάγια προσπάθησε να κάνει το 2-0, αλλά ο Αναστασόπουλος του αρνήθηκε το γκολ. Στο 32’ η Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Γιάντση να βγαίνει μόνος του απέναντι στο Γιαννακόπουλο, αλλά να μην μπορεί να πιάσει το σουτ.

Στο 34’ οι Φαίακες πλησίασαν και πάλι στο γκολ, με τον Κυβελίδη να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να μην μπορεί να περάσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες το πέτυχε στο 38’ ο Γκέσιος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα καρέ των «κυανέρυθρων» και έκανε το 1-1 για την Κέρκυρα. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 70’ δεν είχε καλό ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν κουρασμένοι από την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν και να πάρουν τη νίκη. Ο Γιάντσης για την Κέρκυρα στο 71’ και ο Μενδρινός για τον Πανιώνιο στο 72΄δεν κατάταφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κυβελίδης στο 78’ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 για τους γηπεδούχους, με τον Γιαννακόπουλο να τον σταματάει στο τετ α τετ. στο 82’, όμως ο Γκέσιος με το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση, έδωσε το προβάδισμα στους Φαίακες, εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Γιαννακόπουλου σε φάουλ του Λεόν. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με την Κέρκυρα να φτάνει σε μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη που της δίνει ελπίδες για την παραμονή.
 


Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (74’ Ηλιάδης), Λεόν, Έντερ, Αρμένης, Γιάντσης, Γκέσιος (89’ Τσοκάνης), Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετρούσης, Κρητικός, Βασιλόγιαννης, Σιμώσης

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Γουνδουλάκης (70’ Μενδρινός), Ρόκας (61’ Οκόγιε), Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας, Κοντοχρήστος (85’ Μπεγλεκτσής)

Στον πάγκο: Ανέστης, Γιαννούλης, Παναγιωτούδης, Καρτσαμπάς

Και ΠΑΣ και δεν… ΠΑΣ

Και ΠΑΣ και δεν… ΠΑΣ

16/02/2013
 Έχασε την ευκαιρία να πάρει σαφές προβάδισμα για την είσοδο στα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό όνειρο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες αν και έρχονταν από εκπλητικές εμφανίσεις και νίκες στο γήπεδό τους, δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στους «Ζωσιμάδες» για την 22η αγωνιστική.

Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι… φαγώθηκαν μεταξύ τους οι δύο σύλλογοι, καθώς οι μεν Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να εδραιωθούν περαιτέρω στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι δε Θρακιώτες να κάνουν ακόμη ένα βήμα παραμονής.

Επιθετικά, έλειπε η... φαντασία του Ντε Βινσέντι για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς ο Αργεντινός άσος έμεινε εκτός αποστολής τελευταία στιγμή, λόγω ίωσης.



Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο με δύο σουτ από τους Γεωργίου και Ίλιτς, που δεν ανησύχησαν βέβαια. Μετά το 15’, ο Πανθρακικός προσπάθησε να δημιουργήσει επιθετικά, έχοντας δύο καλά σουτ με τον Λουσέρο. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς την μεγάλη φάση, σε ένα μέτριο παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να θωρακίσουν πρώτα την άμυνά τους και στη συνέχεια να αξιώσουν κάτι καλύτερο, ενώ κι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν στα καλύτερά του.

Η μετριότητα συνεχίστηκε, με την πιο καλή στιγμή του πρώτου μέρους να έρχεται στο 31’, όταν ο Βαϊρουά σένταρε εξαιρετικά για τον Μουνάφο, με τον τελευταίο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Ταμπάση.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο κινητικός, χωρίς φυσικά να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, με τον Ίλιτς στο 60’ να βγαίνει αρκετά πλάγια και να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Δερμιτζάκη ανέβηκαν, κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο και είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Όταν στο 71’ ο Σερφά έπιασε κεφαλιά-πάσα για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος από κοντά έκανε την προβολή, με τον Φεγκρούς να λέει «όχι» πάνω στην γραμμή και να κρατά το μηδέν. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα άλλο, με το 0-0 να μένει μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.




ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης (49’ Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μιχαήλ, Γιάκος (70’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Γεωργίου (83’ Νηκλιτσιώτης), Κοροβέσης, Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αυγενικού, Κεϊτά, Ντάσιος, Μπέριος

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Βαϊρουά (59’ Καστελάν), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Ντιόγκο (80’ Μελίσσης), Μουνάφο, Τζάνης (86’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Κοντογουλίδης, Μακρυδημήτρης, Γωνιάδης

Έμειναν… στεγνοί!

16/02/2013
 Βροχή έριξε, χιονονέρο έριξε, αλλά… γκολ δεν έριξε στο ΟΑΚΑ! Μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν σκόραραν, αλλά έφυγαν και οι δυο ευχαριστημένοι από το τελικό 0-0.

Έμειναν… στεγνοί!
Το λιγότερο οδυνηρό αποτέλεσμα στις… νερουτσουλήθρες του ΟΑΚΑ έφεραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οι «δικέφαλοι» προσέφεραν καλό θέαμα δεδομένου του καιρού και του αγωνιστικού χώρου, έχασαν ευκαιρίες (καλύτερη το δοκάρι του Πετρόπουλου στο 6’) και τελικά έφυγαν με ένα μάλλον βολικό και για τους δυο 0-0.

Εξάλλου, μ’ αυτό ο ΠΑΟΚ έμεινε (μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον) δεύτερος και η «Ένωση» έμεινε αήττητη για έκτο σερί ματς και κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις -εξάλλου οι πολλές απουσίες που αντιμετώπιζαν δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια για τέτοιες- ήταν οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δυο τεχνικοί. Ενώ λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν διατηρούσε το πετυχημένο 4-4-2 με ρόμβο κι έδινε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Αναστασόπουλο, ο Δώνης ξεκινούσε το δικό του 4-4-2 με στόπερ τον Κατσουράνη και προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Έτσι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Αναστασόπουλος, σε ρόλο επιτελικού ξεκίνησε ο Γκερέιρο και στην επίθεση οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, κατέβηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Ιτάνζ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης και Κωνσταντινίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάτσε-Λάζαρ, στα άκρα οι Ρομπέρ (αριστερά), Καμαρά (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Λόρενς-Σαλπιγγίδης



Λόγω του καιρού η ΑΕΚ έχασε αρκετούς από τους φίλους της που ήθελαν να δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» όμως δεν έχασε καθόλου… καιρό πριν ορμήσει στον ΠΑΟΚ. Και θα είχε ανταμειφθεί γι’ αυτό, αν ο Φέτσης δεν κατάφερνε (πριν καν συμπληρωθεί λεπτό) ν’ αστοχήσει εξ επαφής με κεφαλιά. Ή αν εκείνη που κέρδισε κόντρα σε όλους (συμπεριλαμβανομένου και του Ιτάνζ) ο Πετρόπουλος δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι αφού ο ΠΑΟΚ έβγαλε… στεγνός το πρώτο δεκάλεπτο (μεταφορικώς τουλάχιστον διότι η καταιγίδα συνεχιζόταν) θυμήθηκε να βγει μπροστά. Δεν μπόρεσε ωστόσο να… μπει και μπροστά, όταν ο Σαλπιγγίδης σπατάλησε μια απ’ τις πολλές σέντρες-φαρμάκι του Λίνο. Εξακολουθούσε λοιπόν να διατηρεί τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο το πάθος των Φέτση και Γκερέιρο (!) ισορροπούσε την ποιότητα της ομάδας του Δώνη κι επέτρεπε σ’ εκείνη του Λίνεν ν’ απειλεί -έστω κι επιφυλακτικά.

Πρώτη έννοια του Δώνη στο ημίχρονο ήταν να κάνει αλλαγή τον Κάτσε. Όχι αδικαιολόγητα -βλέποντάς τον στο πρώτο μέρος να φλερτάρει έντονα με τη δεύτερη κίτρινη (που θα μπορούσε να πάρει σε μαρκάρισμα στον Φέτση). Αλλά και με συγκεκριμένο στόχο -προκειμένου να βάλει στόπερ τον Κουμάλο και ν’ ανεβάσει στα χαφ τον Κατσουράνη. Και ο Λίνεν όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια: Βάζοντας τον Καραλή (αντί του Αναστασόπουλου) και γυρνώντας σε 4-2-3-1.

Κι εντάξει, καλές οι τακτικές των δυο προπονητών. Καμία από τις δυο ωστόσο δεν ήταν ισχυρότερη από την προτεραιότητα και των δυο ομάδων (όσο περνούσε ο χρόνος) να μη χάσουν. Κι αφού ο Κωνσταντόπουλος δήλωσε «παρών» στη μοναδική καλή ευκαιρία που έγινε (καλό μακρινό σουτ του Λάζαρ) θα ήταν ψεύτες οι παίκτες και των δυο «δικεφάλων» αν δεν δήλωναν ικανοποιημένοι στη λήξη από την άγευστη -αλλά όχι αμελητέα- ισοπαλία.

 
 ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Αναστασόπουλος (64’ Καραλής), Γκερέιρο (80’ Παυλής), Φούντας, Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Παυλής, Φουρτάδο, Ανάκογλου, Τσούπρος, Τσουκαλάς

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (74’ Έτο), Κάτσε (46’ Κουμάλο), Λάζαρ, Ρομπέρ (82’ Πέλκας), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουμάλο, Πόποβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Έτοιμος ο Άρης

16/02/2013 
Αποφασισμένοι για τη νίκη οι παίκτες του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ανακοίνωσε αποστολή με τις γνωστές απουσίες ο Μιχαλήτσος. Ποιες οι σκέψεις του για την ενδεκάδα.

Έτοιμος ο Άρης
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μετά το τέλος του προγράμματος ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, από την οποία απουσιάζουν ο τραυματίας, Μάρκος Βελλίδης και ο τιμωρημένος, Γιάννης Γιαννιώτας.

Σύμφωνα με τις δοκιμές των τελευταίων ημερών από τον Έλληνα τεχνικό οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με τερματοφύλακα τον Διούδη, αριστερά στην άμυνα τον Ζαραδούκα, δεξιά τον Ψυχογιό και στόπερ τους Παπαζαχαρία, Πουλίδο. Μπροστά τους θα ξεκινήσουν οι Παπαστεριανός, Κοέλιο, στα άκρα οι Καζναφέρης, Διαμαντάκος και ο Τάτος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αγκάνθο.

Η αποστολή: Διούδης, Γκελής, Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Ψυχογιός.

Παραιτήθηκε ο Ελευθερόπουλος

16/02/2013
 Την αποχώρησή του από τον πάγκο του Πανιωνίου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα 2-1 από την Κέρκυρα.

Παραιτήθηκε ο Ελευθερόπουλος
Η νέα ήττα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα, με σκορ 2-1 από την Κέρκυρα έφερε απογοήτευση, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να ανακοινώνει ουσιαστικά την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αλλαγή προπονητή αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι επιβεβλημένη, ενώ ευχαρίστησε όλους στον σύλλογο για την βοήθειά τους όλο αυτό το διάστημα.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ενδεδειγμένη η αλλαγή προπονητή στην ομάδα. Το μόνο που ήθελα από την αρχή που ανέλαβα ήταν το καλό της ομάδας και των παικτών μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που η πρώτη μου προσπάθεια σαν προπονητής έγινε στον Πανιώνιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν αυτό το διάστημα, την διοίκηση και τους φιλάθλους, ειδικά τα παιδιά στο πέταλο που δεν έπαψαν να μου δείχνουν την αγάπη τους και την συμπαράστασή τους. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ελευθερόπουλου στην συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο Ανδρέας Σάμαρης με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θεωρεί τελεσίδικη την απόφαση του προπονητή του και θα προσπαθήσουν να του αλλάξουν την γνώμη.

«Μέσα» ο Μάντζιος

16/02/2013
 Έφτασε –επιτέλους- η στιγμή να κάνει ντεμπούτο ο Βαγγέλης Μάντζιος με τη φανέλα του Ατρόμητου, καθώς συμπεριλήφθη στην αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό.

«Μέσα» ο Μάντζιος
Αφού λύθηκε το πρόβλημα με την μπλε κάρτα του, ο Βαγγέλης Μάντζιος φυσιολογικά μπήκε στην 20μελή αποστολή του Ατρόμητου για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι.

Κατά τα άλλη, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ούτως ώστε να έρθουν οι τρεις βαθμοί.

Αναλυτικά, η αποστολή του Ατρόμητου: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Επστάιν, Μπάλλας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος Γκαρσία, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Καραμάνος, Καραγκούνης, Ουντόζι, Κούτσι, Μάντζιος, Ναπολεόνι.

Μάχη μέχρι τέλους στην Κέρκυρα

16/02/2013
 Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες παραμονής στην Σούπερ Λίγκα, εμφανίζονται άπαντες στην Κέρκυρα.

Μάχη μέχρι τέλους στην Κέρκυρα
Ο Γιάννης Γκέσιος πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την Κέρκυρα σε σημαντική νίκη με σκορ 2-1 επί του Πανιώνιου.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω του αγωνιστικού χώρου και κανονικά δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Δεχτήκαμε ένα γκολ γρήγορα αλλά αποδείξαμε ότι έχουμε καρδιά και μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς. Συνεχίζουμε μιας και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα παίζουμε από δω και πέρα σε κάθε αγώνα με πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να πετύχω δύο γκολ αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα», δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός μετά το ματς.

«Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη, στην καρδιά και όχι στην ποιότητα. Βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ αλλά το γυρίσαμε και αυτή τη φορά το κρατήσαμε. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε ένα μόνο άτομο είμαστε ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε σήμερα», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κυβελίδης.

Δερμιτζάκης: «Θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής»

16/02/2013
 Χαμηλά κρατάει τον πήχη των προσδοκιών στον Πανθρακικό ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Δερμιτζάκης: «Θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής»
Πεπεισμένος ότι ο Πανθρακικός θα πετύχει τον στόχο της παραμονής, δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης μετά το ισόπαλο 0-0 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα ματς με δύο ομάδες που έχουν την ίδια ποιότητα, τακτική, προσέγγιση και φιλοσοφία σ' ένα ματς. Παρ' όλο που δεν βοηθούσαν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως το γήπεδο, επικράτησε περισσότερο η δύναμη. Φυσικά και οι δύο ομάδες ψάχτηκαν τακτικά για να μπορέσουν να πετύχουν τη νίκη που ήταν αυτοσκοπός τους.

Στο παιχνίδι δεν υπήρχε σκοπιμότητα ούτε στο α' ημίχρονο και πολύ περισσότερο στο β' μέρος. Φαινόταν ότι η ομάδα που θα πετύχαινε πρώτη το γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη. Νομίζω ότι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η ομάδα μου. Δείξαμε ότι είμαστε καλοί, μπορούμε με τέτοιες εμφανίσεις να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Έχουμε πάλι δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο.

Καλή συνέχεια στον ΠΑΣ που είναι πολύ καλός, με ποιότητα και δικαιολογεί τη βαθμολογική της θέση. Εύχομαι να πετύχει το στόχο που ακούω ότι εσχάτως είναι τα πλέι οφ. Γιατί όχι και μια επαρχιακή ομάδα να βρεθεί ψηλά, είναι καλή και καλός προπονητής και φίλος ο κ. Χριστόπουλος».

«Λευκό» απουσιολόγιο ενόψει ντέρμπι

16/02/2013
 Όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση του Σαββάτου (16/2) και έβγαλαν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμά της, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Πλατανιά.

«Λευκό» απουσιολόγιο ενόψει ντέρμπι
Γεμάτο είναι το «οπλοστάσιο» του προπονητή του ΟΦΗ, Γιάννη Πετράκη, ενόψει του κρητικού ντέρμπι κόντρα στον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό χαροποιεί, όπως είναι φυσικό, τον 53χρονο τεχνικό, ο οποίος δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με το τελευταίο ματς των Κρητικών κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μία από τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει ο Πετράκης για την αναμέτρηση απέναντι στους Χανιώτες είναι εκείνη στο κέντρο της άμυνας με τον Ντένις Σόουζα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Κουρδάκη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση του Σαββάτου (16/2) ο Πετράκης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

Στηρίζει «Ελέ» ο Γουνδουλάκης

16/02/2013
 Την παραμονή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επιθυμεί ο Φανούρης Γουνδουλάκης, όπως τόνισε με δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Στηρίζει «Ελέ» ο Γουνδουλάκης
Η παραίτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μετά την ήττα 2-1 από την Κέρκυρα έχει φέρει την αντίδραση των παικτών του Πανιωνίου.

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι επιθυμεί την παραμονή του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των «κυανέρυθρων», ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

«Είναι ένα πολύ άσχημο γεγονός, δεν ξέρω αν είναι σίγουρο, έπρεπε να κερδίσουμε και να ήταν όλα καλά. Εγώ όπως και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να μείνει και να συνεχίσουμε το δύσκολο αυτό έργο αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αρχηγού του Πανιωνίου.

Θέλουν να μείνει ο Ελευθερόπουλος

16/02/2013
 Υπέρ της παραμονής του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου τάχθηκαν οι παίκτες του, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι ίδιοι.

Θέλουν να μείνει ο Ελευθερόπουλος
Μετά την ήττα (2-1) του Πανιωνίου από την Κέρκυρα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο, οι παίκτες των «κυανέρυθρων» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιθυμούν την παραμονή του «Ελέ», αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το ατυχές αποτέλεσμα στο νησί των Φαιάκων και γενικά για την κακή εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του Πανιωνίου:

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη τόσο για το σημερινό αποτέλεσμα, όσο και για την κακή εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών. Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί με τον προπονητή μας, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Δεν δείξαμε ηρεμία»

16/02/2013
 Στην έλλειψη ηρεμίας απέδωσε το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Δεν δείξαμε ηρεμία»
Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα θα χρειαστεί στα δύο επόμενα ματς να βρει τους δύο βαθμούς που έχασε μέσα στο γήπεδό της.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χριστόπουλος:

«Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, χάσαμε αδικαιολόγητα ένα ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να έχουμε ασφάλεια πίσω, αλλά δεν δείξαμε την ηρεμία άλλων παιχνιδιών επιθετικά. Στην επανάληψη μπήκαμε αλλαγμένοι και στο μεγαλύτερο διάστημα κλείσαμε τον αντίπαλο στα καρέ του. Ο Πανθρακικός υπήρχαν στιγμές που έπαιζε πολύ πίσω και μας δυσκόλευε στην ανάπτυξη. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Κρίμα που δεν ικανοποιήσαμε τον κόσμο. Μας έσπρωξε στην επιτυχία και τον ευχαριστούμε. Στα δύο επόμενα ματς πρέπει να βρούμε τους δύο πόντους που αφήσαμε εδώ».

Για την απουσία του Ντε Βινσέντι: «Είμαι ικανοποιημένους από τον Άκη Γιάκο. Δεν είχε καλό ρυθμό, κουράστηκε κι αυτό ήταν φυσιολογικό γι' αυτό και τον έκανα αλλαγή. Μας βοήθησε, μοίρασε μπάλες, είμαι ικανοποιημένος».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από την κουβέντα για τα πλέι-οφ: «Όχι δεν νομίζω, αλλά δεν μου αρέσουν κι εμένα αυτά που ακούγονται. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε και θέλαμε τη νίκη σήμερα. Προσπαθήσαμε, αλλά είχαμε απέναντί μας οργανωμένη και κλειστή ομάδα που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ».

Βουρκώσαμε…

16/02/2013
 Η κακή κατάσταση των αγωνιστικών χώρων λόγω της κακοκαιρίας φέρει μεγάλο μέρος της… ευθύνης για το γεγονός πως δεν είδαμε και πάρα πολλά στα ματς της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Βουρκώσαμε…
Το 0-0 είχε την τιμητική του, αφού αυτό ήταν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αλλά και στην κόντρα του ΠΑΣ με τον Πανθρακικό. Αντίθετα, στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα κατάφερε με ανατροπή να επικρατήσει 2-1 του Πανιωνίου.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Σάββατο, 16/2

Κέρκυρα-Πανιώνιος 2-1

Νίκη που της δίνει ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Κέρκυρα στην έδρα της, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου για την 22η αγωνιστική, σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο.


ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 0-0

Για να φιλοδοξεί να μπει στην πεντάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να παίρνει νίκες στο γήπεδο του. Ωστόσο, στους «Ζωσιμάδες» έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό και έχασε ευκαιρία να γίνει φαβορί για πλέι οφ.


ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Βροχή έριξε, χιονονέρο έριξε, αλλά… γκολ δεν έριξε στο ΟΑΚΑ! Μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν σκόραραν, αλλά έφυγαν και οι δυο ευχαριστημένοι από το τελικό 0-0.


Κυριακή, 17/2

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 15:00 (ΝS 1)
Ξάνθη-Ολυμπιακός 17:15 (NS 1)
Βέροια-Αστ. Τρίπολης 17:15 (NS 2)
Άρης-Παναθηναϊκός 19:30 (NS 1)

Δευτέρα, 18/2

ΟΦΗ-Πλατανιάς 19:30 (NS 2)

Επόμενη αγωνιστική (23η)
Ξάνθη-Βέροια
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Αστ. Τρίπολης-Λεβαδειακός
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος-Πανθρακικός
Πλατανιάς-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Άρης

«Όχι λόγια, μόνο πράξεις»

16/02/2013
 Οι πράξεις και όχι τα λόγια είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο για την Κέρκυρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου.

«Όχι λόγια, μόνο πράξεις»
Η Κέρκυρα πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, με τον Γιάννη Παπακώστα να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και για το γεγονός ότι νίκησαν το άγχος και τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Επιπλέον ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι πλέον χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια για να επιτευχθεί ο στόχος.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μαχητικότητα, έκαναν ανατροπή όχι μόνο του σκορ αλλά του αγωνιστικού χώρου, του άγχους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο κόσμος βοήθησε για ακόμα μία φορά και τον ευχαριστούμε. Μετά το 0-1 δεν μας κυρίευσε το άγχος και μπορέσαμε να επιβληθούμε. Πήραμε μία σπουδαία νίκη και δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά μόνο πράξεις μέσα στο γήπεδο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Παπακώστα.

Θέλεις πλέι οφ; Απόδειξέ το!

17/02/2013
 Με βασικούς του Χοκίν, Κάιπερ και Ζέκα ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει τη νίκη-πεντάδας κόντρα στον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Θέλεις πλέι οφ; Απόδειξέ το!
Μονόδρομο αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τους «πράσινους», οι οποίοι αν αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται σε απόσταση βολής από την πέμπτη προνομιούχο θέση για να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πλέι οφ και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Το «τριφύλλι» δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τη νίκη απέναντι στους «κίτρινους», οι οποίοι θα παλέψουν για τον ίδιο στόχο για να αποφύγουν το ενδεχόμενο υποβιβασμού στη Β’ Εθνική.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και τον Παναθηναϊκό, οπότε είναι αρκετά πιθανό η αποψινή αναμέτρηση να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Έτσι όποια ομάδα είναι ένα «κλικ» καλύτερη από την άλλη ή καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο παιχνίδι θα πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο».

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στη συμπρωτεύουσα με αρκετές απουσίες. Ο Φάμπρι αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Κάιπερ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σο και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τους Χοκίν και Σισοκό. Ρόλο ελεύθερου θα έχει ο Ζέκα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα επανέρχεται ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μαυρίας, Καζιγιάμα, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης και Μαρίνος. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Φορλαρόλι, Βελάσκες, Κοτσόλης και για λόγους τακτικής οι Χουχούμης, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Κουσίδης, Αποστολόπουλος, Δώνης και Μαρινάκης. Σε αυτούς προσθέστε τον Φιγκερόα, ο οποίος δεν είναι ακόμη έτοιμος, και τον αδειούχο Κουίνσι.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί προβάδισμα στην προϊστορία στην έδρα του Αρη με... βραχεία κεφαλή. Εχει 19 νίκες, έναντι 17 των «κιτρίνων», ενώ οι ισοπαλίες είναι 16.

Ο Αρης, ο οποίος είχε επικρατήσει πέρυσι με 3-1, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόνο μια φορά στα τελευταία 12 παιχνίδια.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04/12/11 Άρης-Παναθηναϊκός 3-1 (11' Τσέζαρεκ, 44' Ντίκο, 48' Νέτο - 38' Μπουμσόνγκ)
11/09/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (43' Σισέ)
24/01/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-0
21/09/08 Άρης-Παναθηναϊκός 1-2 (9' Χαβίτο - 19' Κλέιτον, 26' Ίβανσιτς)
30/12/07 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (44' αυτ. Παπαδόπουλος)
03/12/06 Άρης-Παναθηναϊκός 1-0 (54' Βαϊσχάιμερ)

«Στοπ» στις δηλώσεις

17/02/2013
 Η ισοπαλία με την ΑΕΚ δεν άρεσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν «φρένο» στις συνεχείς δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

«Στοπ» στις δηλώσεις
Την απόφαση να σταματήσουν οι δηλώσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών έλαβε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ύστερα από την «λευκή» ισοπαλία (0-0) μέσα στην έδρα της ΑΕΚ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, οι ιθύνοντες του συλλόγου σε μεταξύ τους συζητήσεις αποφάσισαν ότι οι παίκτες θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας και θα πέσουν οι τόνοι εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εκτιμούν ότι οι παίκτες έχουν μιλήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και αποφασίστηκε να μπει ένα «φρένο» στις δηλώσεις τους το επόμενο χρονικό διάσημα.

Συνέχεια στη δουλειά

Στο παρελθόν ανήκει για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με την ΑΕΚ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και οι παίκτες του Γιώργου Δώνη από αύριο ξεκινούν την προετοιμασία τους για το σαββατιάτικο (17:15) παιχνίδι με την Κέρκυρα στην Τούμπα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πρόβλημα τραυματισμού και ο Έλληνας τεχνικός περιμένει μήπως εντός της εβδομάδας επιστρέψει κάποιος από τους τραυματίες στη διάθεσή του.

Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν στα επόμενα ματς να κάνουν ξανά ένα σερί από νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να διεκδικήσουν μία καλύτερη βαθμολογική διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Μεγάλος στόχος των «ασπρόμαυρων» παραμένει η έξοδος στο Champions League και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο, αν αναλογιστεί κανείς τις επενδύσεις που έγιναν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για αυτό τον σκοπό.

Φήμες για Αλεσάνκο στον Παναθηναϊκό

17/02/2013
 Υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό είναι ο Χοσέ Ραμόν Αλεσάνκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ποιο το προφίλ του.

Φήμες για Αλεσάνκο στον Παναθηναϊκό
Στο πρόσωπο του Χοσέ Ραμόν Αλεσάνκο είναι πιθανό να βρει ο Παναθηναϊκός τον άνθρωπο που θα αναλάβει να κάνει το σχεδιασμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Ο 57χρονος άλλοτε μεγάλος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα φέρεται-σύμφωνα με δημοσιεύματα-ως επικρατέστερος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές επαφές.

Πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου είναι να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου ο άνθρωπος που θα αναλάβει το νευραλγικό αυτό πόστο να έχει τον κατάλληλο χρόνο να αξιολογήσει το υλικό ως το τέλος της περιόδου και να σχεδιάσει τις κινήσεις του.

Ο Αλεσάνκο κατάγεται από τη χώρα των Βάσκων, άρχισε την καριέρα του από την Μπιλμπάο και εν συνεχεία έπαιξε από το 1980 ως το 1993 στην Μπαρτσελόνα έχοντας 247 συμμετοχές και 26 γκολ ως αμυντικός. Μαζί της κατέκτησε ως αρχηγός το Champions League το 1992, καθώς επίσης τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και δύο Κυπελλούχων. Επίσης είχε 34 συμμετοχές και 4 γκολ με την εθνική Ισπανίας.

Ακολούθησε μία σύντομη καριέρα προπονητή στη Ρουμανία με Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και Νασιονάλ Βουκουρεστίου, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Τσάρλι Ρέσακ. Το 2005 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ομάδας («La Masia»), όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια.

Στο Λονδίνο για επαφές ο Βιντιάδης

17/02/2013
 Με σκοπό να ενημερώσει τους συνεργάτες του για τις επαφές που γίνονται για να αποκτήσει την ΑΕΚ θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Στο Λονδίνο για επαφές ο Βιντιάδης
Για την Αγγλία αναχωρεί τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βιντιάδης. Ο 32χρονος εφοπλιστής θα έχει σειρά επαφών με τους συνεργάτες του, προκειμένου να τους ενημερώσει δια ζώσης για τις κινήσεις του με σκοπό να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Βασικό αντικείμενο είναι οι επαφές που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, προϋπόθεση απαραίτητη για να μπει στην ομάδα. Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει λάβει θετικά μηνύματα στις πρώτες του επαφές για διακανονισμό των οφειλών αυτών σε 48 ή 60 δόσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επικυρωθεί και μέχρι να συμβεί μπορεί να περάσουν δυο-τρεις μήνες ακόμη.

Με την επιστροφή του από το Λονδίνο, ο Δημήτρης Βιντιάδης θα ενημερώσει τον Ανδρέα Δημητρέλο και θα φανεί αν θα συμμετέχει στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που δεν φαντάζει πολύ πιθανό με τα υπάρχοντα δεδομένα. Επίσης θα δρομολογηθεί και το ραντεβού που θα έχει με τον Πέτρο Παππά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο μεταξύ, χθες στο ΟΑΚΑ βρέθηκε η αποστολή της TEDA FC, της κινεζικής ομάδας που ανήκει στον όμιλο TEDA Groups. Πρόκειται για τον όμιλο-κολοσσό με τον οποίο έχει έρθει σε συμφωνία η πλευρά Βιντιάδη. Είναι πιθανό, δε, η κινεζική ομάδα να παίξει ένα φιλικό με κάποιους από τους αναπληρωματικούς της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Πρόταση από το Μεξικό έχει ο Κουίνσι

17/02/2013
 Πολύ δύσκολα θα μείνουν στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος της σεζόν οι Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης, Πίντο, Βελάσκες και Κουίνσι, ο οποίος φέρεται να έχει πρόταση από ομάδα του Μεξικού.

Πρόταση από το Μεξικό έχει ο Κουίνσι
Στην Αγγλία βρίσκεται ο Κουίνσι, ο οποίος έχει πάρει άδεια από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Στην «πράσινη» ΠΑΕ θα ήθελαν με μεγάλη χαρά να πουλήσουν τον Γκανέζο μέσο σε κάποια ομάδα της Ρωσίας ή σε κάποιον σύλλογο που μπορεί να προσφέρει ένα καλό ποσό.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια τους. Από την πλευρά του, ο παίκτης – σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες ο μάνατζέρ του – βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδας από το Μεξικό.

Ωστόσο, οι παράγοντες του μεξικανικού συλλόγου θα ήθελαν να αποκτήσουν ως ελεύθερο τον 27χρονο χαφ.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έχει γνωρίζει κάτι γύρω από την απόφαση και δεν είναι εύκολο να αφήσει τον Κουίνσι ελεύθερο, αφού τον αγόρασε από την Αλ Σαντ του Κατάρ και ακόμα φέρεται να της χρωστάει ένα ποσό.

Παράλληλα, για να φύγει τώρα ο Γκανέζος ως ελεύθερος, πρέπει να χαρίσει τα χρήματα που του οφείλονται.

Την ίδια ώρα, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για τους Φορναρόλι, Μπαρμπαρούση, Πίντο και Βελάσκες να παραμείνουν μετά το τέλος της σεζόν στο «πράσινο» ρόστερ. Οι τέσσερις συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και στη διοίκηση θεωρούν ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα κινείται στη μετριότητα φέτος.

Από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, μόνο ο Σισοκό έχει καλή παρουσία και ο Σο με την επιστροφή του έχει βοηθήσει σχετικά. Το καλοκαίρι με τους τέσσερις, εκτός απροόπτου, θα υπάρξουν εξελίξεις. Όσον αφορά τον Σιοκό, επιθυμία της διοίκησης είναι τον Σισοκό, όμως το συγκεκριμένο θέμα θα ξεκαθαρίσει τον Μάιο και εφόσον καταφέρει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ.

Στα… πόδια του Αγκάνθο

17/02/2013
 Ο Νταβίντ Αγκάνθο έχει σκοράρει σε όλα τα «μεγάλα» ματς και στον Άρη περιμένουν να πράξει ανάλογα στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στα… πόδια του Αγκάνθο
Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για τον Άρη, ο οποίος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αν οι «κίτρινοι» καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς θα θέσουν τις βάσεις για την παραμονή τους στην κατηγορία και θα επιδιώξουν στους επόμενους αγώνες να σημειώσουν ένα σερί από θετικά αποτελέσματα για να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα.

Σημαντική στο σημερινό ματς θεωρείται η παρουσία του Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος από τα εννιά γκολ που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, τα έξι ήταν απέναντι στους «μεγάλους» του πρωταθλήματος. Μάλιστα, στα εντός έδρας μας έχει σκοράρει σε όλα απέναντι στους «μεγάλους» αντιπάλους της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, οι επιστροφές των Πουλίδο – Καζναφέρη και οι απουσίες του Γιαννιώτα – Βελλίδη αναγκάζουν τον Γιάννη Μιχαλήτσο να παρατάξει τον Άρη ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του θα έχει από δεξιά προς αριστερά τους Ψυχογιό, Πουλίδο, Παπαζαχαρία και Ζαραδούκα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κοέλιο και Παπαστεριανός, ενώ στα πλάγια θα βρίσκονται οι Διαμαντάκος και Καζναφέρης.

Ρόλο οργανωτή θα έχει ο Τάτος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Αγκάνθο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκελής, Αγγελούδης, Ηρακλής, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Οικονομόπουλος, Σουνάς και Τριανταφυλλάκος.

«Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι η αρχή από μια σειρά δύσκολων αγώνων που έχουμε μπροστά μας, στα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο που θα φέρει βαθμούς στην ομάδα και χαρά στον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 56χρονος τεχνικός στους παίκτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί προβάδισμα στην προϊστορία στην έδρα του Αρη με... βραχεία κεφαλή. Εχει 19 νίκες, έναντι 17 των «κιτρίνων», ενώ οι ισοπαλίες είναι 16.

Ο Αρης, ο οποίος είχε επικρατήσει πέρυσι με 3-1, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόνο μια φορά στα τελευταία 12 παιχνίδια.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04/12/11 Άρης-Παναθηναϊκός 3-1 (11' Τσέζαρεκ, 44' Ντίκο, 48' Νέτο - 38' Μπουμσόνγκ)
11/09/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (43' Σισέ)
24/01/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-0
21/09/08 Άρης-Παναθηναϊκός 1-2 (9' Χαβίτο - 19' Κλέιτον, 26' Ίβανσιτς)
30/12/07 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (44' αυτ. Παπαδόπουλος)
03/12/06 Άρης-Παναθηναϊκός 1-0 (54' Βαϊσχάιμερ)

ΑΕΚ από ατσάλι

17/02/2013
 Σε μεγάλο όπλο της ΑΕΚ εξελίσσεται εσχάτως η άμυνα και το www.sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

ΑΕΚ από ατσάλι
Μπορεί να μην κερδίζει εύκολα, αλλά αυτή η ΑΕΚ δύσκολα χάνει. Η αμυντική λειτουργία της «Ένωσης» έχει εξελιχθεί εσχάτως σε μεγάλο της ατού και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου διατηρήθηκε το απαραβίαστο της εστίας για τρίτο συνεχές ματς, κάτι που είχε να συμβεί στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2010! Τότε οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κερδίσει Ξάνθη (0-1), Άρη (4-0) και Παναθηναϊκό (1-0).

Η ΑΕΚ είχε δεχτεί 20 γκολ στις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ τις τελευταίες έξι έχει παθητικό μόλις 2. Δεν είναι όμως μόνο ότι δέχεται δύσκολα γκολ, αλλά ότι και δεν απειλείται πολύ. Στις πρώτες 16 αγωνιστικές οι αντίπαλοι της ΑΕΚ είχαν 116 τελικές προσπάθειες στην εστία της, ενώ στις τελευταίες έξι μόλις 35. Συγκεκριμένα, η Ξάνθη είχε 3, ο Άρης 4, ο ΟΦΗ 3, ο Πανιώνιος 6, η Κέρκυρα 11 (σε ματς όπου η ΑΕΚ αγωνίστηκε για μισή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα) και ο ΠΑΟΚ 8.

Πληρώνονται από τις εισπράξεις

Στο χθεσινό ματς κόπηκαν 15.105 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 176.605 ευρώ. Το 70% από τις καθαρές εισπράξεις θα διατεθούν για τις πληρωμές των παικτών, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τα έσοδα από το επόμενο εντός έδρας ματς, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στροφή σε Πλατανιά

Μετά τις απαραίτητες ανάσες, οι «κιτρινόμαυροι» θα στρέψουν την προσοχή τους στο ματς της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Πλατανιά (17:15) στα Χανιά. Επανέρχονται οι Κορδέρο και Κατίδης, που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ μένει να φανεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια θα δηλωθεί να λείψει ο Μητρόπουλος, που χθες συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες. Ο Έβαλντ Λίνεν περιμένει να έχει διαθέσιμους και τον Ρίκκα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου