ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το μυαλό στο σημαντικό ματς με Κάχα στο ΣΕΦ

Το μυαλό στο σημαντικό ματς με Κάχα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός συγκεντρώνεται και στρέφει την προσοχή του στο σημαντικό ματς της Παρασκευής (22/2, 21:00) κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Με νίκη ισχυροποιεί την θέση του για πρόκριση στον όμιλο. Το ΣΕΦ θα πρέπει να γίνει "καμίνι".
Ο Ολυμπιακός αφού σημείωσε ένα πολύτιμο "διπλό" την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Χίμκι στην Μόσχα (82-87), πέρασε νικηφόρα και από την Δράμα (81-91), οπότε ύστερα από δύο συνεχόμενα και κουραστικά ταξίδια επέστρεψε στην βάση του. Οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στο ΣΕΦ για το ερχόμενο και ιδιαίτερα σημαντικό από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ στον Πειραιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/2, 21:00), για την 8η αγωνιστική του TOP-16 της Εuroleague.
Οι ερυθρόλευκοι πρέπει πάση-θυσία να κερδίσουν τους Βάσκους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς με νίκη θα αποκτήσουν προβάδισμα και θα τους προσπεράσουν στην βαθμολογία.

Αμφότερες οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Euroleague με 4 νίκες και 3 ήττες και ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του γκρουπ μαζί και με την Χίμκι, έχοντας στην κορυφή Μπαρτσελόνα και Σιένα (6-1).

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης με νίκη θα ισχυροποιήσουν την θέση τους στον όμιλο στην προσπάθεια τους να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague και θα αποκτήσουν προβάδισμα επί της ισπανικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν την Κάχα Λαμποράλ.

Στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει (εντός με 85-81, εκτός με 72-89), αλλά στο TOP-16 έχασαν στην Βιτόρια με σκορ 82-74. Πρώτος στόχος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να κερδίσει, αλλά θα έχει παράλληλα και σκοπό να πάρει τη νίκη και με +9, ώστε να έχει σχετικό προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας όταν ολοκληρωθεί ο όμιλος.

Άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν συνειδητοποιήσει την σημασία της αναμέτρησης κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και γνωρίζουν πολύ καλά πως από εδώ και πέρα δεν επιτρέπεται άλλο στραβοπάτημα (μετά από αυτό με τη Σιένα) στον Πειραιά. Αν θέλουν οι ερυθρόλευκοι να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πρέπει να διατηρήσουν ακέραιη την έδρα τους και να αναζητήσουν ένα τουλάχιστον ακόμη "διπλό" στον όμιλο.

Και στην προσπάθεια τους αυτή οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Οι εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ (21:00) της Παρασκευής (22/2) θα πρέπει να γεμίσουν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού χρειάζεται να δημιουργήσουν μία "καυτή" ατμόσφαιρα με ρυθμό και παλμό, μεταδίδοντας την ενέργεια τους στους παίκτες στο παρκέ, τονώνοντας τους το ηθικό αλλά και την αυτοπεποίθηση. Να είστε εκεί, όλοι ΣΕΦ!

Το ματς κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι Βάσκοι στο TOP-16 παρουσιάζονται βελτιωμένοι και αναγεννημένοι, ειδικά ύστερα από την αλλαγή στην θέση του προπονητή τους, με τον Τάμπακ να έχει αντικαταστήσει τον Ιβάνοβιτς. Οι Ισπανοί θα επιδιώξουν να πάρουν το "διπλό" στο ΣΕΦ, αλλά στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την ανωτερότητα τους και να κερδίσουν το ματς. Είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης, θέλουν να πάρουν την πρόκριση στους "8" και ξέρουν πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εκείνους εκτός από τη νίκη.

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 82-74




Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 72-89

 

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 85-81
 

Οι δύο όμιλοι στο TOP-16:

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου