ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μπαρτζώκας: "Έγινε προπαγάνδα"

Μπαρτζώκας: "Έγινε προπαγάνδα"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως στήθηκε προπαγάνδα γύρω από το όνομα του, ανέλυσε τους λόγους που η ομάδα κατέληξε τον Πέρκινς, μίλησε για το ματς με την Κάχα, ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα του Πάουελ.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Euroleague στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για πολλά θέματα. Πήρε θέση για τα λεγόμενα της ΚΕΔ, τονίζοντας πως δεν χαρακτήρισε ποτέ μέθυσο τον κομισάριο, εξηγώντας πως τον ρώτησε αν είναι νηφάλιος για μία λάθος απόφαση που πήρε στην Δράμα. Παράλληλα έκανε την δική του ανάλυση για το ματς κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, δήλωσε πως κυκλοφορεί μία ίωση στην ομάδα (Σπανούλης, Παπανικολάου), ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα του Τζος Πάουελ, εκφράζοντας την σιγουριά του πως ο Αμερικανός θα βοηθήσει την ομάδα, αρκεί να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αλλά και να προσαρμοστεί σε κάποια νέα δεδομένα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε: "Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα Λαμποράλ φέτος. Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκείνοι τι θα βρουν απέναντι τους. Οι διαφορές είναι Όλεσον και Γέλινεκ που δεν θα παίξει και για εμάς ο Μάντζαρης που είναι εκτός. Θέλουμε τη νίκη, δεν θα είναι εύκολο. Πριν λίγο καιρό είχαν 17 νίκες συνεχόμενες ενώ είναι δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν κερδίζει και όταν χάνει έχει περισσότερους αιφνιδιασμούς, καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και στα ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και πολλές ασίστ. Στα ριμπάουντ δίνει περίπου 8 παραπάνω από τον αντίπαλο. Αν δούμε αυτά τα στοιχεία και τα διαχειριστούμε σωστά, τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουμε στη νίκη".

Για το αν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Πέρκινς, αλλά και στο γιατί η ομάδα τον επέλεξε, είπε: "Κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα δούμε τον Πέρκινς αύριο. Θα λειτουργήσουμε όπως με τον Σερμαντίνι και τον Πάουελ. Ο Σπανούλης είχε πυρετό και δεν έκανε προπόνηση σήμερα, ο Παπανικολάου δεν ήταν πολύ καλά, οπότε ακόμη δεν μπορώ να σας πω 100% τι θα γίνει. Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορεί μία ίωση στην ομάδα. Πρόθεση μου είναι να μην βρεθεί αύριο στη 12αδα ο Πέρκινς, αλλά θα το αποφασίσουμε αύριο αυτό και όχι σήμερα. Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη. Επίσης πρόκειται και για έναν εξαιρετικό αμυντικό."

Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη. Θέλουμε μεγαλύτερο ροτέσιον, δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά και δεν θέλουμε να τον κουράσουμε άλλο. Το παιχνίδι δεν πάει όπως το προγραμματίζεις από την αρχή, αλλά και τι γίνεται στη διάρκεια του. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και πως κυλάει το παιχνίδι με φθορά φάουλ κλπ. Ο Κατσίβελης στη Μόσχα έκανε θετικό παιχνίδι και θα πάρει ευκαιρίες"..

Για την μειωμένη απόδοση του Τζος Πάουελ, τόνισε: "Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έμεινε 10 μέρες εκτός, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στο γόνατο, στη συνέχεια ήρθε και ο Σερμαντίνι οπότε τότε ήταν φυσιολογικό να έρθει ένα ντεφορμάρισμα. Τον πιστεύουμε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του, είναι σημαντικός για την ομάδα μας, όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι ποιότητα έχει ως παίκτης. Δεν θέλω να μπω ασπίδα, αλλά θα δείτε πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε και εμείς. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του και να το ξέρετε. Οι αλλαγές έγιναν διότι υπήρχαν λόγοι. Ο Πάουελ είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Ξέρουμε την ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης, τόσο οι προπονητές, όσο και οι συμπαίκτες του. Πρέπει απλά να προσαρμοστεί σε ορισμένα νέα δεδομένα, να αντιμετωπίσει διαφορετικά το παιχνίδι και να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Θα τον στηρίξουμε και θα μας στηρίξει".

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα στον πρώτο γύρο στη Βιτόρια, σχολίασε: "Δεν είχε να κάνει τόσο με την άμυνα μας στο "πικ-εν-ρολ". Επί της ουσίας πληρώσαμε το τρίτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια που παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το ματς. Δεν θα προβληματιστούμε μόνο για το πικ εν ρολ και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι παίκτες τότε, όπως ο Όλεσον, άλλος ο Κουκ , ο κάθε παίκτης θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια, έπαιξαν Final-8, είναι μια πόλη να φτάσεις εκεί είναι δύσκολο, το ίδιο και γι’ αυτούς όταν ταξιδεύουν εκτός. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνέχεια στο ίδιο επίπεδο. Ούτε οι 17 συνεχόμενες νίκες ήταν φυσιολογικό, ούτε βέβαια και η κατάσταση που είναι τώρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν σωστά. Όλες οι ομάδες θα περάσουν αυτό το στάδιο αυτούς τους δέκα μήνες. Το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι αυτό. Εμείς το έχουμε κάνει αυτό παραπάνω από 3-4 φορές φέτος και αυτό οφείλεται στους παίκτες οι οποίοι έχουν χαρακτήρα νικητή".

Για την εικόνα της Κάχα, η οποία δείχνει κάπως κουρασμένη, αλλά και για τους παίκτες του είπε: Είναι απόλυτα λογικό, καθώς έχει δώσει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Δείχνει όντως κάπως κουρασμένη, αλλά ας μην ξεχνάτε πως έχει κάνει και πολλά ταξίδια. Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχεςι μεγάλη διάρκεια σε απόδοση. Και που έκανε 17νίκες δεν ήταν φυσιολογικό. Όλες οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να αντιδρούν. Είχε χάσει ματς και μετά κέρδιζε τα επόμενα που ήταν επίσης σημαντικά. Είναι κοντά στους 10 μήνες η κάθε ομάδα, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό πάντα μετά από ήττες να δείχνουμε αντίδραση και να κερδίζουμε. Έχουμε δείξει πως διαθέτουμε χαρακτήρα νικητή.

Στον τελικό δεν ήταν εύκολο να συγκεντρωθείς. Θυμάμαι τους μίλαγα και είχαν ένα αμπλανέζ βλέμμα, όντας σοκαρισμένοι από το περιστατικό με τον Χάινς. Η Κάχα είναι εξαιρετική ομάδα και μας είχε κερδίσει παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ στη Βιτόρια. Στο ημίχρονο επειδή ήμασταν μπροστά αυτό στην πράξη κάπως μας επηρέασε, με αποτέλεσμα να μπούμε πιο χαλαροί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες πάντως να τελειώσουν ένα ματς. Παίκτες που μπορούν να πάρουν σωστές και κρίσιμες αποφάσεις σε σημαντικές στιγμές ενός αγώνα, όπως τους Λο, Σπανούλη, Σλούκα. Σημασία έχει επίσης να διαθέτεις και παίκτες για το ξεκίνημα, που θα κάνουν σωστά φάουλ, που θα δώσουν τρεξίματα και θα κάνουν δουλειές στο παρκέ. Πρέπει να βελτιώσουμε το πως ξεκινούμε τους αγώνες μας".

Για την υπόθεση πρόκριση, σχολίασε: "Είναι πραγματικά πολύ πρόωρο ακόμη. Έχουμε ακόμη δύο μήνες με εφτά παιχνίδια, καμία διαφορά δεν σκεφτόμαστε, αλλά μόνο τη νίκη κόντρα στην Κάχα. Κάναμε τέσσερις νίκες στην πρώτη φάση και δύο στα τέσσερα εκτός ως τώρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε παντού, το είχα πει και μετά τη Σιένα, σε οποιαδήποτε έδρα. Οπότε αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά".

Για το αν θα επιλεχθεί ο Πέρκινς ή ο Γκετσεβίτσιους στην Α1, σχολίασε: "πήραμε ένα γκαρντ γιατί χτύπησε ο Βαγγέλης, δεν έχουμε αποφασίσει ποιος θα είναι στην Α1. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε στο Περιστέρι θα υπάρχει αλλαγή. Το να κόψεις κάποιον μας στεναχωρεί, δυστυχώς δεν το θέλαμε. Μπλέκουμε σε μια διαδικασία που δεν θέλαμε".

Για τα όσα σχολίασαν στην ΚΕΔ οι Συμεωνίδης και Κορομηλάς, απάντησε: "Θα ήθελα να πω τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για προπαγάνδα, δεν είπα ποτέ τις λέξεις μέθυσος και αλκοολικός και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να το επιβεβαιώσει παρά μόνο ο κύριος αυτός. Να σας πω τι είπα και τι συνέβη πραγματκά. Όταν πιέσαμε τη μπάλα και η Δράμα έκανε 8’’, πήγα στον κομισάριο κ. Μούστο, και η ερώτηση που έκανα ήταν “είστε νηφάλιος;” Τρεις-τέσσερις ερμηνείες στο λεξικό του Μπαμπινιώτη υπάρχουν για τη συγκεκριμένη έκφραση και μπορείτε να τις δείτε. Αυτό που εννοούσα ήταν εάν ο κύριος αυτός ήταν ήρεμος εκείνη την ώρα ώστε να συζητούσαμε τη φάση.

Πρόκειται ξεκάθαρα για προπαγάνδα, Κορομηλάς και Συμεωνίδης δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να συζητήσουν άλλα και άλλα, αλλά αυτό το είπαν στην ΚΕΔ χθες. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Ο εκφωνητής της ΕΤ3 είπε ότι κάθομαι στον πάγκο και προσβάλω τον Μάρκοβιτς. Δηλαδή όλοι οι προπονητές που κάθονται στον πάγκο στο ΝΒΑ, δεν σέβονται τον αντίπαλο προπονητή; Όλα αυτά έγιναν για την δημιουργία εντυπώσεων. Να μας πει η Επιτροπή ποιος ο ρόλος της και όταν συνεδριάζουν εάν κάνουν κριτική στο τι έκαναν οι διαιτητές. Σας επαναλαμβάνω, αν υπάρχει ένας που μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι ο κύριος ο συγκεκριμένος και περιμένω να το δω.

Δεν θέλω να ρίξω νερό στον μύλο της προπαγάνδας και να συνεχιστεί όλο αυτό. Υπάρχει μια κατάσταση στην Ελλάδα που όλα μεγαλοποιούνται. Έτσι είμαστε σαν λαός. Με προβληματίζει ξεκάθαρα. Οι πρόεδροι και οι παίκτες της ομάδας μας δεν μπορεί να είναι στόχος γιατί είναι κοσμήματα και οι παίκτες μας ο κορμός της Εθνικής ομάδας. Και ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής, όχι εγώ, αλλά αυτός που είναι κάθε χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν έχω πρόβλημα να μου γίνει κριτική, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι πόλεμος κάτω από τη μέση".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου