ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού, στη βαριά ήττα από τη Λεβάντε με 3-0 επί ισπανικού εδάφους, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των "32" του Europa League.
Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Οι Μοδέστο και Φέισα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Βλαχοδήμος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν την αριστερή, ενώ ο Μασάντο αγωνίστηκε μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ και πίσω από τον Τζεμπούρ, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.
Όταν μία ομάδα δεν έχει διακριθέντα ούτε έναν παίκτη, είναι δύσκολο να αναλύσουμε τι πήγε στραβά. Γιατί όλα πήγαν στραβά αυτό το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου στο Λεβάντε. Από την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού, μέχρι την εμετική διαιτησία του Γερμανού, Μάνουελ Γκρέφε.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Μπάλας Μέγκιερι: Στο 56' το σκορ ήταν 3-0, με τη Λεβάντε να έχει και ένα χαμένο πέναλτι. Όσο και να μην ευθύνεται ιδιαίτερα στα γκολ που δέχθηκε, είναι κάπως βαρύ για έναν τερματοφύλακα να δέχεται τρία τέρματα σε έναν αγώνα. Ωστόσο, στο 94' κράτησε το σκορ στο 3-0, με διπλή απόκρουση αυτοθυσίας. Αυτή η απόκρουση, όσο και κι αν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ακούγεται παράλογο, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη ρεβάνς. Άλλο 3-0, άλλο 4-0...

Γιάννης Μανιάτης: Και στο δεξί άκρο της άμυνας, συνέχισε τις άσχημες φετινές εμφανίσεις. Ίσως με τον τρόπο του, δείχνει ότι δεν γουστάρει να καθιερωθεί σε θέση δεξιού μπακ μετά την αποχώρηση του Τοροσίδη, καθώς ο ίδιος αισθάνεται πλέον καλύτερα στη μεσαία γραμμή. Υπάρχει και η Εθνική Ελλάδας, βλέπετε. Είχε ένα καλό δεξί σουτ στο 93', το οποίο αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, Νάβας.

Κώστας Μανωλάς: Θύμισε τον Μανωλά των πρώτων δύο αγώνων του Ολυμπιακού στο Champions League, κόντρα σε Σάλκε και Άρσεναλ. Με το εύκολο λάθος στο παιχνίδι του και όχι τον Μανωλά με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του των υπόλοιπων τεσσάρων αγώνων της φάσης των ομίλων. Στη φάση του 3-0 δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μάρτινς, καθώς έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του στην κόντρα επίθεση των Λεβαντίνων. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59' για να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του στο κόρνερ του Μασάντο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πάμπλο Κοντρέρας: Δεν είναι Μέλμπεργκ, το ξέραμε πριν έρθει. Αλλά από τον πιο έμπειρο στόπερ της, μία ομάδα περιμένει να βγει μπροστά στα δύσκολα. και να περισώσει ό,τι μπορεί. Στη φάση του 1-0 ο Χολέμπας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, αλλά ο Χιλιανός άργησε να πάει στην μπάλα και να καλύψει το λάθος του συμπαίκτη του, με τον Ρίος να σκοράρει χωρίς αντίσταση. Εκτός κλίματος αγώνα και σε κακή βραδιά, όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Χοσέ Χολέμπας: Από τους πιο αρνητικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Στη φάση του 1-0, ο Ρίος έφυγε για πλάκα στην πλάτη του και σκόραρε, ενώ έκανε το μαρκάρισμα στον Πέδρο Λόπεθ εκτός περιοχής στη φάση που ο προκλητικός Γερμανός διαιτητής, Γκρέφε, είδε πέναλτι, με το οποίο έγινε το 2-0 στο 40'. Πέδρο Λόπεθ και Ρίος έκαναν ό,τι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο από τη δεξιά πλευρά της Λεβάντε και την αριστερή της άμυνας του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο μέρος, ο Γερμανός δεν είχε τόση πίεση από την πτέρυγά του, αλλά το κακό είχε, ήδη, γίνει.

Φρανσουά Μοδέστο: Κακός, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Έγινε πρώτη αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης, γιατί πολύ απλά κάποιος έπρεπε να βγει, μήπως και αλλάξει κάτι στην εικόνα του Ολυμπαικού. Τα χρόνια έχουν περάσει, δεν μπορεί πλέον ο Κορσικανός να ανταποκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει προσφέρει ο Φρανσουά, αλλά το καλοκαίρι η σκυτάλη πρέπει να περάσει σε κάτι πιο νέο και φιλόδοξο.

Λιούμπομιρ Φέισα: Δεν απέφυγε τα λάθη στο παιχνίδι του, αλλά γνώμη μας είναι πως το πάλεψε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Είχε την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, στο 58ο λεπτό, αλλά νωρίτερα, στο 56', από δικό του λάθος ξεκίνησε η αντεπίθεση της Λεβάντε, από την οποία προήλθε το 3-0.

Πάουλο Μασάντο: Αρνητικός για μία ακόμα φορά. Προσπαθήσαμε να τον καλύψουμε τόσο καιρό επειδή και καλά δεν έπαιζε στη θέση του. Απόψε, έπαιξε στη θέση του, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε: ΜΗΔΕΝ. Τρέχει, μαρκάρει, αλλά δεν βελτιώνεται δημιουργικά και δεν προσφέρει πράγματα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Και αντί να υπερασπιστεί τον προπονητή που απολύθηκε και ο οποίος τον στήριζε επί έξι μήνες, σε κάθε ευκαιρία "πετάει" και την μπηχτή του. Έγινε αλλαγή στο 75'.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Οι περισσότεροι ήθελαν να δουν τον Βλαχοδήμο αγωνιζόμενο στην Ευρώπη. Δεν είναι έτοιμος ακόμα για αυτό το επίπεδο και ο προηγούμενος προπονητής κάτι ήξερε, κάτι έβλεπε περισσότερο από εμάς στις προπονήσεις... Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, έκανε κοντρόλ με το χέρι στο κέντρο του αγώνα. Από τακτικής πλευράς, είναι εντελώς εκτός από το ομαδικό πνεύμα και το είδαμε στο πρώτο ματς με τη Λεβάντε. Έγινε αλλαγή στο 60'. Εφιαλτικό το "βάπτισμα πυρός" του 22άχρονου εξτρέμ στην Ευρώπη.

Ράφικ Τζεμπούρ: Περιφερόταν στον αγωνιστικό χώρο σαν φάντασμα. Έκανε αισθητή την παρουσία του στο 88', όταν το δεξί σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ. Δεν βοήθησε επιθετικά, ούτε ανασταλτικά, αλλά για να είμαστε δίκαιοι σπάνια έφτανε η μπάλα προς το μέρος του.

Τζαμέλ Αμπντούν: Την ημέρα των γενεθλίων του (σ.σ. συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής), όλα πήγαν στραβά και ανάποδα. Αποβλήθηκε στο 28' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα πέναλτι που δεν έκανε ποτέ... Ο δεξιός μπακ της Λεβάντε, Πέδρο Λόπεθ, είχε "αποσπάσει" και την πρώτη (τραβηγμένη) κίτρινη του Αμπντούν στο 17'. Ο Αλγερινός δεν βοήθησε αμυντικά τον Χολέμπας στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού και οι Πέδρο Λόπεθ και Ρίος, κυριολεκτικά, αλώνισαν πάνω στο χορτάρι.

Λεάντρο Γκρέκο: Αντικατέστησε τον Μοδέστο στο 46'. Προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού και την κυκλοφορία μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τι ευθύνες να επιρρίψεις όταν το ματς έχει στραβώσει τόσο πολύ από την αρχή. Από δική του εκτέλεση φάουλ, δημιουργήθηκε η πρώτη ευκαιρία της ομάδας στην αναμέτρηση, στο 58ο λεπτό. Ο Ιταλός, όπως και οι υπόλοιπες δύο αλλαγές του Ολυμπιακού, ενσωματώθηκαν σε μία ομάδα χωρίς μέση, αρχή και τέλος στο παιχνίδι της. Σε μία ομάδα, που μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Σε μία ομάδα, που είδε το ματς να πηγαίνει... χάλια από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες της είχαν εκνευριστεί και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Κώστας Μήτρογλου: Πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου στο 60'. Με το σκορ στο 3-0. Πότε αυτός ο παίκτης θα αγωνιστεί σε ένα σημαντικό ματς από την αρχή; Τί άλλο πρέπει να κάνει; Να μπει στο Λεβάντε και να βάλει... τρίποντο; Ισχύει ό,τι γράψαμε και για τον Γκρέκο.

Γιάννης Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 75'. Έπαιξε κάπου στο κέντρο, χαμένος όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Ισχύει ό,τι γράψαμε για τους Γκρέκο και Μήτρογλου.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου