ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κιριλένκο: "Θα έδινα το βραβείο στον Σπανούλη"

Κιριλένκο: "Θα έδινα το βραβείο στον Σπανούλη"

Ο Αντρέι Κιριλένκο αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη για την εκπληκτική περυσινή σεζόν του Έλληνα γκαρντ με τον Ολυμπιακό, τον οποίο οδήγησε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας το 2012 από τη FIBA, αλλά σε δηλώσεις του αποθέωσε τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση της ψηφοφορίας.

Ο Ρώσος φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς απέδωσε τα εύσημα στον παίκτη του Ολυμπιακού για την περυσινή εκπληκτική χρονιά: "Το να καθορίσεις ποιος είναι ο καλύτερος σε ένα ομαδικό σπορ είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορώ να συγκριθώ με τον Πάρκερ, τον Νοβίτσκι και τον Σπανούλη; Η απόφαση είναι αρκετά υποκειμενική, αλλά φυσικά με κολακεύει".

Όσο για το ποιον θα επέλεγε εκείνος ως καλύτερο μπασκετμπολίστα για το 2012, ανέφερε: "Θα διάλεγα τρεις. Τον Σπανούλη, τον Πάρκερ και τον Γκασόλ. Ο Σπανούλης πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι όλη τη χρονιά και τον οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο Πάρκερ από την άλλη είναι πολύ υποτιμημένος παίκτης. Για μένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στον κόσμο. Συνέχισε να οδηγεί τους Σπερς από νίκη σε νίκη, παρότι ο Ντάνκαν και ο Τζινόμπιλι είναι τραυματίες".

Να σημειωθεί πως ο Κιριλένκο έγινε μόλις ο τρίτος μπασκετμπολίστας που κατάφερε να κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά τους Νοβίτσκι και Γκασόλ.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου