ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Champions League:Tα αποτελεσματα της πρωτης ημερας (videos)

Champions League:Tα αποτελεσματα της πρωτης ημερας (videos)

13/02/2013

«Κυρία» με τα όλα της!

Αυτή η Γιουβέντους μπορεί να φτάσει μακριά! Η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε 3-0 της Σέλτικ μέσα στην Σκωτία και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς!

«Κυρία» με τα όλα της!
Έχει επιστρέψει για τα καλά (και) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ναι μεν δεν εντυπωσίασε, αλλά η διαφορά ποιότητάς της με την Σέλτικ, ήταν αρκετή να χαρίσει ευρεία νίκη με σκορ 3-0 στην Γιουβέντους στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουσιαστικά, η «Γηραία Κυρία» εξασφάλισε από τώρα την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς χρειάζεται κάτι παραπάνω από… αυτοκτονία για να μείνει εκτός με την ρεβάνς να διεξάγεται στην Ιταλία.

Χωρίς τον Γιώργο Σαμαρά παρατάχθηκαν οι Κέλτες, καθώς ο διεθνής άσος ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμό.

Μάτρι (3’), Μαρκίζιο (7’) και Βούτσινιτς (83’) τα γκολ των «μπιανκονέρι».



Πριν καν-καν «ζεσταθούν» οι παίκτες των δύο ομάδων, είχαμε γκολ! Ο Πελούζο από τα αριστερά έκανε «βαθιά» σέντρα, ο Αμπρόουζ δεν κατάφερε να διώξει με τον Μάτρι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Φόρστερ και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0 των «μπιανκονέρι», παρά την προσπάθεια του Γουίλσον να απομακρύνει τη μπάλα. Ναι μεν, οι Κέλτες «πάγωσαν» προς στιγμήν, όμως στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Βέβαια, απειλούσαν μόνο με αδύναμα σουτ εκτός περιοχής, με τους Μάλγκροου και Κόμονς κυρίως, καθώς το «βαρύ» πυροπολικό, Χούπερ ήταν κλεισμένος καλά από την τριάδα των στόπερ της Γιούβε.

Στα μισά του πρώτου μέρους, ο Πίρλο έβγαλε εξαιρετική πάσα προς τον Βούτσινιτς, ο Βόσνιος φορ πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως βγήκε πλάγια και έχασε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ. Η Σέλτικ δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή, με τελευταία καλή της στιγμή για το πρώτο μέρος να είναι ένα σουτ του Χούπερ, όμως ο Μπουφόν ήταν για ακόμα μια φορά σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος δεν επιφύλασσε κάποια δραματική εξέλιξη. Η Γιούβε κρατούσε εύκολα το υπέρ της 1-0, η Σέλτικ έδειχνε να έχει χάσει την «φρεσκάδα» της, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κλείσει ακόμα καλύτερα τους χώρους σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ό, τι δεν έγινε από την έναρξη της επανάληψης μέχρι το 75’, έγινε μέσα σε έξι λεπτά.

Στο 77’ ο Μάτρι τσίμπησε όμορφα τη μπάλα για τον Μαρκίζιο, ο οποίος αφού «άδειασε» τον Γουίλσον, πλάσαρε ψύχραιμα τον Φόρστερ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η «Μεγάλη Κυρία» δεν σταμάτησε εκεί. Έξι λεπτά αργότερα, ο Αμπρόουζ έκανε λάθος, ο Μαρκίζιο έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Βούτσινιτς, με τον Μαυροβούνιο φορ να κάνει με ωραίο σουτ το 3-0 και να ολοκληρώνει τον θρίαμβο της Γιουβέντους μέσα στο «Celtic Park».

szólj hozzá: C0-3J www.fasthighlights.com



Σέλτικ (Νέιλ Λένον): Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Αμπρόουζ, Γουίλσον, Μάλγκροου, Λούστινγκ (59’ Μάθιους), Μπράουν, Κόμονς (74’ Βατ), Γουανιάμα, Φόρεστ, Χούπερ

Στον πάγκο: Ζαλούσκα, Λέντλεϊ, Καγιάλ, Μίκου, Νουϊούι

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Πελούσο (69’ Παντόιν), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Βούτσινιτς (87' Ανελκά), Μάτρι (81' Πογκμπά)

Στον πάγκο: Στοράρι, Μαρόνε, Κουαγιαρέλα, Τζιοβίνκο

Έπεισε και τους πιο δύσκολους

Η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 2-1 μέσα στην Βαλένθια στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έπεισε άπαντες, πως φέτος είναι για μεγάλα πράγματα!

Έπεισε και τους πιο δύσκολους
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Βαλένθια στο Μεστάγια σε ένα ματς που την αδικεί το τελικό σκορ. Οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποβλήθηκε ο Ιμπραίμοβιτς στο 91’ και ακυρώθηκε –κακώς- γκολ του Λαβέτσι στο 77’ με το σκορ στο 2-0 υπέρ των Παριζιάνων. Οι Βεράτι, Λαβέτσι και Μόουρα οι καλύτεροι των φιλοξενούμενων.



Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε στο γήπεδο χωρίς να νοιώθει φιλοξενούμενη. Με πάθος και αποφασιστικότητα πήρε την κατοχή της μπάλας και έκανε αρκετά «ώριμες» επιθέσεις. Οι Γάλλοι απείλησαν με τον καλύτερο του γηπέδου, Λούκας Μόουρα, στο 9’, με τον… κεραυνό του Βραζιλιάνου να χτυπάει στο δοκάρι του Γκουάιτα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Παστόρε-Λαβέτσι «έκρυψαν» την μπάλα και ο τελευταίος με πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ παραβίασε το «γάμα» των Ισπανών κάνοντας το 1-0.

Η Βαλένθια ισσορόπησε μετά το 15’, πίεσε κάπως αλλά οι Γάλλοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Και δεν άφησαν απλά αυτό να φαίνεται. Το έκαναν πράξη. Ο Λούκας Μόουρα στο 43’ απέφυγε με εκπληκτικό τρόπο τον Ρικάρντο Κόστα, πάσαρε έτοιμο γκολ στον Παστόρε και ο Αργεντινός από κοντά έκανε το 2-0 με το σκορ ημιχρόνου να είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ο Βαλβέρδε στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας τους Κανάλες και Βαλντές και η αλήθεια είναι, ότι η Βαλένθια ξεκίνησε πιο δυνατά πιέζοντας την Παρί, η οποία έδωσε χώρο ούτως ώστε να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Και όπως φάνηκε, πολύ καλά έκανε, αφού δύο φορές ο Ιμπραίμοβιτς(61’,66’) και μία ο Λαβέτσι(63’) έχασαν τρομερές ευκαιρίες στις κόντρα επιθέσεις.

Ο χρόνος κύλαγε στο ίδιο τέμπο, με τους Ισπανούς να είναι ψηλά και τους Γάλλους να φεύγουν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις κι αν ο επόπτης δεν σήκωνε λανθασμένα την σημαία στο 77’, ο Λαβέτσι θα έκανε το 0-3. Αυτό το λάθος όμως έδωσε ευκαιρία στους γηπεδούχους, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί αφού στο 89’ με στημένη φάση ο Ραμί έκανε το 1-2 και στο 91’ αποβλήθηκε ο Ιμπραίμοβιτς που θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι. Όπως και να’χει η Παρί με το παιχνίδι της έδειξε ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.




Βαλένθια (Βαλβέρδε): Γκουάιτα, Ραμί, Περέιρα, Ρικ. Κόστα, Φεγκούλι(84’ Βιέρα), Μπανέγκα(46’ Κανάλες), Γκουαρδάδο, Παρέχο, Κόστα, Ζόνας(46’ Βαλντές), Σολδάδο

Στον πάγκο: Άλβες, Ρουίθ, Αλμπέλδα, Πιάτι

Παρί Σεν Ζερμέν (Αντσελότι): Σιρίγκου, Σακό, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Ματουιντί, Παστόρε(88’Αρμάντ), Λούκας Μόουρα(53’ Σαντόμ), Λαβέτσι(76’Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς

Στον πάγκο: Νουσέ, Καμαρά, Φαν Ντερ Βιλ, Γκαμεϊρό

 Δηλωσεις προπονητων

Βαλβέρδε: «Το γκολ μας δίνει ελπίδες, αλλά…»

13/02/2013
 Την ανωτερότητα της Παρί Σεν Ζερμέν παραδέχθηκε ο προπονητής της Βαλένθια, Ερνέστο Βαλβέρδε, που εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τον επαναληπτικό.

Βαλβέρδε: «Το γκολ μας δίνει ελπίδες, αλλά…»
Το γκολ του Αντίλ Ραμί στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης της Βαλένθια με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Champions League, έδωσε κάποιες ελπίδες στις «νυχτερίδες» ενόψει του επαναληπτικού της 6ης Μαρτίου στο Παρίσι, όπως δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους παίκτες και έδειξε απόψε τη δύναμη του. Ειδικά στο πρώτο μέρος, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και εμείς ήμασταν αφελείς στον τρόπο με τον οποίο αμυνόμασταν. Καταφέραμε να πετύχουμε στο τέλος ένα γκολ που μας δίνει κάποιες ελπίδες, αλλά ξέρουμε ότι στον επαναληπτικό τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς» τόνισε αρχικά ο Ισπανός πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το κέντρο, αλλά δεχθήκαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Χάσαμε αρκετές προσωπικές μονομαχίες και είχαμε πρόβλημα στο να περάσουμε τη μπάλα μπροστά».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την απουσία του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς από τον επαναληπτικό, τόνισε: «Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια ομάδα που έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ».

Αντσελότι: «Άδικη η αποβολή του Ιμπραήμοβιτς»

13/02/2013
 Άδικη χαρακτήρισε την αποβολή του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βαλένθια, ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι.

Αντσελότι: «Άδικη η αποβολή του Ιμπραήμοβιτς»
Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της Βαλένθια, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι στάθηκε στην αποβολή του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά και στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 90ο λεπτό και λίγο αργότερα ήρθε η αποβολή του Ιμπραήμοβιτς. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να αποβληθεί, καθώς έκανε ένα κανονικό τάκλιν. Εξαιτίας αυτών είμαστε απογοητευμένοι, αφού κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά το τέλος δεν ήταν καλό για μας» τόνισε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η Βαλένθια είναι μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και ακολουθεί το δεύτερο στην έδρα μας. Είμαστε σε πλεονεκτική θέση, αλλά πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή».  

Το σημερινο προγραμμα...

21.45 Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΝΕΤ)
21.45 Σαχτάρ-Ντόρτμουντ (NS1/1HD)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου