ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Champions League: Τα αποτελεσματα της δευτερης ημερας (pics+videos)

Champions League: Τα αποτελεσματα της δευτερης ημερας (pics+videos)

14/02/2013


Ρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Μαδρίτη, έτσι αναμένεται σπουδαία η παράσταση στο "θέατρο των ονείρων" σε 2 εβδομάδες. Γουέλμπεκ και Ρονάλντο τα γκολ (videos)

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους "16" του Champions League.
Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Ντάνι Γουέλμπεκ και απάντησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του, στην πρώτη φορά που την αντιμετώπισε.

Ο Νταβίντ ντε Χέα έκανε αρκετές επεμβάσεις για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Ρονάλντο έφτασε τα 7 γκολ στην διοργάνωση και είναι ξανά μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς (6 έχει ο Μπουράκ Γιλμάζ της Γαλατασαράι).

Ρεάλ - Μάντσεστερ Γ. 1-1


Σκόρερς: 30' Κρ. Ρονάλντο / 20' Γουέλμπεκ
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Η "βασίλισσα" είχε την πρώτη καλή προσπάθεια στο ματς στο 2' με τον Κεντίρα να βρίσκεται σε καλή θέση στην περιοχή από πάσα του Μπενζεμά, αλλά να αστοχεί, όπως και ο Άνχελ ντι Μαρία στο 4'.
Στο 5ο λεπτό ήρθε η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία την Ρεάλ, με τον Φάμπιο Κοεντράο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Νταβίντ ντε Χέα.
Αφού πάγωσε λίγο ο ρυθμός εν συνεχεία, στο 20' ήρθε η ώρα να να παγώσει για τα καλά το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", καθώς ο Ντάνι Γουέλμπεκ άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους.
 Ο διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντιέγκο Λόπεθ με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουέιν Ρούνεϊ.
 Στο 28' ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και επέστρεψε στον Πορτογάλο που σούταρε με το αριστερό, χάνοντας καλή ευκαιρία με το σουτ να περνά ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά όμως αργότερα ο Ρονάλντο κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1-1 (30') με κεφαλιά από την σέντρα του Άνχελ ντι Μαρία από αριστερά.
Λίγο έλειψε στο 34' ο Γουέλμπεκ να δώσει ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους καθώς "τσίμπησε" την μπάλα από την σέντρα του Ρόμπιν φαν Πέρσι, αλλά βρήκε λίγο και ο Ντιέγκο Λόπεθ διώχνοντας σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Νταβίντ ντε Χέα σταμάτησε τα σουτ των Ρονάλντο και Ντι Μαρία στο 49' και το 51', ενώ στο 53' ο Αργεντινός έπιασε ένα τρομερό σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο, ο οποίος απλά κοίταζε την πορεία της μπάλας και αν κατευθυνόταν στο τέρμα του μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.
Στο 61' ο Ντε Χέα πάντως σταμάτησε εντυπωσιακά με το πόδι το κοντινό σουτ στην κίνηση του Φάμπιο Κοεντράο, έπειτα από την σέντρα του Κεντίρα από δεξιά.
 Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 72', όταν αρχικά σούταρε δυνατά με το δεξί και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντιέγκο Λόπεθ, αφού αυτός βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολλανδός κοντόλαρε με το στήθος, πλάσαρε τον Ντιέγκο Λόπεθ, αλλά η μπάλα πήγαινε αργά προς τα δίχτυα και ο Τσάμπι Αλόνσο πρόλαβε και έδιωξε.
 Ο Νταβίντ ντε Χέα συνέχισε τις επεμβάσεις με κορυφαία αυτή σε σουτ του Κεντίρα, ενώ στο 93' ο Ντιέγκο Λόπεθ στην απέναντι εστία απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Φαν Πέρσι, κόρνερ που δεν εκτελέστηκε ποτέ, καθώς ο διαιτητής έληξε το ματς, αν και υπήρχαν ακόμη μερικά δευτερόλεπτα για να συμπληρωθούν τα 3 λεπτά των καθυστερήσεων.
ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (84' Πέπε), Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία (75' Μόντριτς), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (60' Ιγκουαΐν).
MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Ρίο Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Φιλ Τζόουνς, Καγκάουα (64' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (73' Βαλένσια), Ρούνεϊ (84' Άντερσον), Φαν Πέρσι.

Φέργκιουσον και Ρονάλντο μετά την λήξη...
 
Ρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Real Madrid vs Manchester United 1:1 MATCH... από UCL2410

Σάχταρ - Ντόρτμουντ 2-2

Η Σαχτάρ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη και κατάφερε τουλάχιστον να φύγει με το 2-2 από το Ντόνετσκ. Νεκροί φίλαθλοι σε αεροπορικό δυστύχημα (videos)
Σαχτάρ και Ντόρτμουντ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο Ντόνετσκ, έτσι οι Γερμανοί απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν δύο φορές με Σρνα και Ντόουγκλας Κόστα, αλλά απάντησαν οι Λεβαντόβσκι και Χούμελς.
Πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 5 φιλάθλους που έχασαν την ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

Σάχταρ - Ντόρτμουντ 2-2


Σκόρερς: 31' Σρνα, 68' Ντόουγκλας Κόστα / 41' Λεβαντόβσκι, 87' Χούμελς
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Σαχτάρ και Ντόρτμουντ δεν άλλαξαν την φιλοσοφία τους και ξεκίνησαν την αναμέτρηση με το μυαλό στην επίθεση, έτσι το ματς ήταν αρκετά ανοικτό και γρήγορο.
Στο 17' έχασε η Ντόρτμουντ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ματς Χούμελς να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάρκο Ρόις και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πιατόβ.
Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Ουκρανοί τελικά άνοιξαν το σκορ στο 31' με τον αρχηγό τους, Ντάριο Σρνα, να κάνει το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
 Ευθύνη έχει πάντως και ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Ρόμαν Βάιντενφελερ, καθώς άργησε πολύ να κινηθεί προς την μπάλα, η οποία άλλωστε δεν πήγε και πολύ κοντά στο αριστερό δοκάρι του.
 Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 41' με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σκοράρει με κοντινό πλασέ, αφού στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς κλότσησε αέρα μέσα στην περιοχή, οι δύο αμυντικοί που ήταν μπροστά του έπεσαν στο έδαφος και εν συνεχεία μόνος ο Πολωνός πλάσαρε άνετα για το 1-1 με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση.
Κάτι ανάλογο έγινε και στο 45' στη απέναντι εστία, καθώς ο Αλέξ Τεϊσέιρα βρέθηκε αμαρκάριστος μετά από απόκρουση του Βάιντενφελερ, πλάσαρε από κοντά, αλλά έσωσε με το στήθος πάνω στην γραμμή ο Σμέλτσερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ντόουγκλας Κόστα μπήκε στο ματς στο 62' και στο 68' σκόραρε δίνοντας προβάδισμα για δεύτερη φορά στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας.
Από βαθιά μπαλιά ο Βραζιλιάνος κατέβασε την μπάλα με το αριστερό και με το ίδιο πόδι στο επόμενο βήμα σούταρε στην κίνηση και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ για το 2-1.
 Στο 73' ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε από κοντά σε γυριστό σουτ στην κίνηση από την μπαλιά του Μάριο Γκέτσε από δεξιά.
Στο 2-1 αυτός που δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά προ του Ντόουγκλας Κόστα ήταν ο Ματς Χούμελς, ο οποίος στο 87' λυτρώθηκε για το λάθος του, καθώς με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 από εκτέλεση κόρνερ του Σμέλτσερ.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα (84' Εντουάρντο), Τάισον (62' Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Λουίζ Αντριάνο.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Σβεν Μπέντερ, Μπλαστσικόβσκι (80' Λάιτνερ), Γκέτσε, Ρόις (91' Σίμπερ), Λεβαντόβσκι.

Σάχταρ - Ντόρτμουντ 2-2

Shakhtar vs Borussia Dortmund 2:2 MATCH HIGHLIGHTS από UCL2410


ALEX WEB RADIO/TV

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου