ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός 73-83

Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός 73-83

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με δυσκολία τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 73-83, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs όπου και θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο. MVP για τους Πειραιώτες ο Σπανούλης με 22 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ (4/7τρ), πολύτιμη η παρουσία των Χάινς, Σλούκα, Πρίντεζη.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με δυσκολία τον μαχητικό Απόλλωνα στην Πάτρα με 73-83, έκανε το 2-0 στην φάση των "8" και με "σκούπισμα" προκρίθηκε στα ημιτελικά των playoffs όπου και θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 13-21, αλλά στο δεύτερο όμως μπλόκαραν στην επίθεση και πελάγωσαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (37-36). Οι γηπεδούχοι στο 25' έφτασαν στο +5 (51-46) πατώντας καλύτερα στο παρκέ, αλλά σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν-αντέδρασαν αποτελεσματικά με ένα πολύτιμο 8-0 σερί, βάζοντας μεγάλα σουτ με τους Λο-Σπανούλη, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (51-53). Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη τελευταία περίοδο κυριάρχησε στην αναμέτρηση, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα.
MVP του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο ηγέτης Σπανούλης, ο οποίος ναι μεν αναλώθηκε σε αρκετά λάθη δείχνοντας νευρικός ανά διαστήματα (έκανε 7), αλλά έβαλε μεγάλα και σημαντικά σουτ (3/4δ, 4/7τρ), δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ομάδα ώστε να φτάσει στη νίκη, ολοκληρώνοντας το ματς με 22 πόντους και 3 ασίστ. Μαχητικός και πολύτιμος στην αναμέτρηση ο πολύτιμος Χάινς, ο οποίος δέχτηκε μπόλικο "ξύλο" (9π, 8ρ), απόλυτα εύστοχος με σημαντική συνεισφορά στην επίθεση (9π, 3/3δ, 1/1τρ, 4ρ) ο Σλούκας, ακόμη μία θετική εμφάνιση από τον Λο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (9π, 3ασ, 2κλ),  βοήθησε όντας δραστήριος κυρίως στο πρώτο μέρος ο Πρίντεζης (12π, 3/3δ, 2ρ), ενώ έδωσε λύσεις και ο Παπανικολάου (7π, 5ρ). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ οι Πειραιώτες (29-37), ενώ δεν τα πήγαν καλά στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (14/15).

Αιφνιδιασμοί, εξαιρετικοί Λο-Πρίντεζης και η διαφορά στο +11

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, με τον "Πριντ" να ανοίγει το σκορ με εντυπωσιακή κατά μέτωπο διείσδυση. Ο αρχηγός στη συνέχεια έδωσε υπέροχη ασίστ στον επερχόμενο Πάουελ στο low-post (3-4), με τους Πειραιώτες να δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους από την περιφέρεια. Ο Red-Bill ήταν άστοχος στα πρώρα τρίποντα, αλλά ο Πρίντεζης ακολούθως ευστόχησε, "γράφοντας" το 3-7 στο σκορ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ύστερα από το αμυντικό ριμπάουντ επεδίωκαν συνεχώς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας μπόλικους αιφνιδιασμούς, με τον "Παπ" να σημειώνει ακολούθως έμμεσο τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (3-10). Οι φιλοξενούμενοι στο σετ-παιχνίδι κυκλοφορούσαν γρήγορα και σωστά την μπάλα, βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη ώστε να σουτάρει, με τον αρχηγό από την γωνία να ευστοχεί σε τρίποντο "γράφοντας το 8-13 στο 6'.

Ο Κλάιμπερ ακολούθως μείωσε, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο φορτσάτος Πρίντεζης, ο οποίος πρώτα με βολές και στη συνέχεια με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, ύστερα από κλέψιμο πάνω στον Αργυρόπουλο, έκανε το σκορ 10-17. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να "σκοτώνει" τον Απόλλωνα στον αιφνιδιασμό, με τον Λο να τρέχει συνεχώς ώστε να βγάζει αιφνιδιασμούς και να πασάρει γρήγορα στον Σπανούλη, ο οποίος ταχύτατα έδωσε έξυπνη ασίστ στον επερχόμενο Παπανικολάου, ολοκληρώνοντας την φάση με λέι-απ. Θεαματική φάση η οποία πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθως ο εξαιρετικός στο ματς Έισι με σουτ από μέση απόσταση εκτόξευσε την διαφορά στο +11 (10-21), δείχνοντας για ακόμη ένα παιχνίδι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος μείωσε με τρίποντο, με το 13-21 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Μπλόκαρε επιθετικά, έπαιξε καλή άμυνα ο Απόλλωνας και έχασε το προβάδισμα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Άντιτς και Πάουελ, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστήθηκε από τον Χάινς. Ο Απόλλωνας κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά με τον Γκραντ, μειώνοντας σε 18-23, με τον Κάιλ να απαντά από το χαμηλό ποστ (18-25). Ο Πέρο ανέβασε την διαφορά στο +9 (18-27) με βολές, αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι και αναλώθηκαν σε λάθη προσπαθώντας να δημιουργήσουν, με το σκορ να έχει "κολλήσει" στο ίδιο σημείο, καθώς και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι. Το ματς είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αλλά οι περισσότερες αποφάσεις των παικτών ήταν βιαστικές.  Οι Πατρινοί, όμως, στη συνέχεια έλεγξαν τον ρυθμό και με τους ΜακΚόλουμ-Αργυρόπουλο μείωσαν σε 22-27 στο 15', με τον Σλούκα να έχει επιστρέψει στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός είχε μπλοκάρει επιθετικά, δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά ο Περπέρογλου με ένα αποφασιστικό ντράιβ κάρφωσε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο από την αδύναμη πλευρά, δίνοντας ανάσα (22-29) στους ερυθρόλευκους.

Ο Κλάιμπερ όμως απάντησε με τρίποντο (25-29), ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν τους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ και τους Πατρινούς να παίζουν δυνατή και σκληρή άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι παράλληλα δεν έδειχναν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κάνουν λάθη (9 στο πρώτο μέρος), τα οποία και φρόντιζε να αξιοποιεί ο Απόλλωνας, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει (29-29). Ο Σπανούλης με τζαμπ σουτ από μέση απόσταση "έγραψε" το 31-29, ο Πέτροβιτς ισοφάρισε (31-31), ενώ στη συνέχεια ο Χάινς τροφοδοτήθηκε στο low-post καρφώνοντας με μανία την μπάλα στο καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ (34-31). Τη βολή την έβαλε ο Πάουελ, καθώς ο Χάινς έγινε αλλαγή, λόγω ότι μάτωσε το πρόσωπο του, δεχόμενος "ξύλο" από τους παίκτες του Απόλλωνα. Οι Πατρινοί όμως απάντησαν επίσης με έμμεσο τρίποντο, φέρνοντας το ματς και πάλι στα ίσα (34-34) με τον δραστήριο ΜακΚόλουμ, ο οποίος με νέα βολή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους μετά από πολύ ώρα (35-34). Στη συνέχεια συνεργάστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά οι Άντιτς-Παόυελ (35-36), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 37-36, χάρη σε καλάθι του Πέτροβιτς.


 
Ο Απόλλωνας στο +5, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0, με το ματς να έχει εξέλιξη ντέρμπι

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, ο Λο σκόραρε, ο Πέτροβιτς απάντησε με βολές, αλλά ακολούθως ο πάγκος του Απόλλωνα δέχτηκε τεχνική ποινή. Ο Σπανούλης όμως αστόχησε και στις δύο βολές, ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης έβαλε τις βολές που κέρδισε μετά από αντιαθλητικό φάουλ. Στη συνέχεια πήρε το... όπλο του ο αρχηγός, ο οποίος αφού σκόραρε από μέση απόσταση, στη συνέχεια ευστόχησε με σουτ από τα 8 μέτρα, "γράφοντας" το 41-44 στο 23'. Ο ΜακΚόλουμ, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο φέρνοντας το σκορ στα ίσα (44-44). Ο Απόλλωνας έπαιζε με αυτοπεποίθηση στο ματς, με τον Γκραντ να παίρνει την εσωτερική και να τελειώνει την φάση με επιβλητικό κάρφωμα, ενώ ακολούθως ο Πέτροβις ανέβασε την διαφορά στο +4 (48-44), με τον Παπανικολάου νωρίτερα να κόβει τον αιφνιδιασμό. Ο Red-Biill μείωσε, αλλά ο Γκραντ με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα πέντε πόντων για την ομάδα του (51-46) στο 25'.

Ο Ολυμπιακός ζητούσε την σωστή αντίδραση σε εκείνο το σημείο και την βρήκε! Αφού έπαιξε καλή άμυνα στα μετόπισθεν, μέτρησε ένα 8-0 σερί στην επίθεση, χάρη σε τρίποντα των Λο-Σπανούλη και σε καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Πρίντεζη, ανακτώντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (51-54), έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Γκράντ ακολούθως "τρύπησε" για ακόμη μια φορά την άμυνα των Πειραιωτών και δεχόμενος την υπέροχη ασίστ του ΜακΚόλουμ κάρφωσε στον αέρα με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ ακολούθως ο Σπανούλης δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, όντας νευριασμένος, με τον Μπαρτζώκα να τον αντικαθιστά με τον Σλούκα, ο οποίος με το που επέστρεψε στο παρκέ ευστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο (55-57). Το ματς είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι, με τον Γκραντ να ισοφαρίζει (57-57) και τον ψύχραιμο Σλούκα να ευστοχεί σε σουτ από μέση απόσταση (57-59). Ο Πέτροβιτς όμως απάντησε με ένα δύσκολο σουτ από τα 6.75 μέτρα, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ να συνεχίζονται (60-59). Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου όμως ανέλαβαν δράση οι Παπανικολάου-Σλούκας, δίνοντας κεφάλι στο σκορ στους φιλοξενούμενους με 60-63.

Πήρε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Σλούκας είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, βοηθώντας τόσο στην δημιουργία μοιράζοντας ασίστ, όσο και στην επίθεση, και με ένα ακόμη μακρινό σουτ έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (60-65). Ο ΜακΚόλουμ όμως απάντησε με τρίποντο (63-65), με τον Απόλλωνα να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο μαχητικός Χάινς, ο οποίος με βολές και με ένα επιβλητικό κάρφωμα "έγραψε" το 63-68 στο 32'. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ, αλλά συνέχιζε να δείχνει νευρικός μετρώντας το έβδομο του λάθος, αλλά στη συνέχεια απάντησε με βολές ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (63-70). Ο εντυπωσιακά εύστοχος Πέτροβιτς όμως έφτασε τους 18 προσωπικούς πόντους με ένα ακόμη τρίποντο (66-70), αλλά ο τιτάνας Χάιινς δεχόμενος υπέροχη ασίστ από τον Άντιτς κάρφωσε με δύναμη (67-72).

Στο 36' ο Σπανούλης ευστόχησε σε ένα "καυτό" τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 (68-76), μετρώντας 4/7 από την περιφέρεια. Ο Κλάιμπερ στη συνέχεια μείωσε με βολές (70-76), με τις δύο ομάδες ακολούθως να είναι άστοχες στην επίθεση, χάνοντας αρκετά σουτ. Στα 2'08'' πριν το τέλος ο Χάινς με βολές ανέβασε την διαφορά στο +8 (70-78), φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους Πειραιώτες στη νίκη-πρόκριση, αλλά ο Λιανός απάντησε με τρίποντο (73-78) διατηρώντας τις ελπίδες για τους Πατρινούς. Ο Απόλλωνας ήταν άστοχος στις επόμενες επιθέσεις, κάνοντας σκληρά φάουλ στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως ήταν αποτελεσματικοί από τις βολές (73-81). Στα 80'' πριν το τέλος ο Βετούλας δεχόμενος την ήττα της ομάδας του άλλαξε όλη τη βασική του πεντάδα, βάζοντας μέσα νέα παιδιά τα οποία καταχειροκροτήθηκαν. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο τέλος πήρε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης κερδίζοντας με σκορ 73-83 τον Απόλλωνα στην Πάτρα, αφού έκανε το 2-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-36, 60-63, 73-83

Ανά δεκάλεπτο: 13-21, 24-15, 13-21, 13-20

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15 (3/5βολ, 3/7διπ, 2/4τριπ, 2ριμπ, 4κλεψ, 1λαθ, 2ασ, 1κοψ), Αργυρόπουλος 7 (2/3διπ, 1/1τριπ, 2ριμπ), Καπερώνης, Γκραντ 16 (7/7βολ, 3/6διπ, 1/5τριπ, 5ριμπ, 1κλεψ, 2λαθ, 1ασ), Λιανός 6 (0/2διπ, 2/3τριπ, 4ριμπ), Πέτροβιτς 18 (6/6βολ, 3/5διπ, 2/7τριπ, 4ριμπ, 1λαθ), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 11 (3/4βολ, 1/3διπ, 2/8τριπ, 4κλεψ), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9 (3/4βολ, 3/6διπ, 8ριμπ, 1λαθ), Λο 9 (3/5διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ, 2κλεψ, 1λαθ, 3ασ), Άντιτς 5 (3/4βολ, 1/3διπ, 0/1τριπ, 5ριμπ, 2λαθ, 3ασ, 1κοψ), Σπανούλης 22 (4/6βολ, 3/4διπ, 4/7τριπ, 1ριμπ, 2κλεψ, 7λαθ, 3ασ), Περπέρογλου 3 (1/2βολ, 1/2διπ, 0/2τριπ, 1λαθ), Σλούκας 9 (3/3διπ, 1/1τριπ, 4ριμπ, 1κλεψ, 1λαθ, 1ασ), Πάουελ 7 (1/1βολ, 3/8διπ), Γκετσεβίτσιους (0/1διπ, 0/2τριπ), Πρίντεζης 12 (3/4βολ, 3/3διπ, 1/1τριπ, 2ριμπ, 1κλεψ, 2ασ), Παπανικολάου 7 (1/1βολ, 3/4διπ, 5ριμπ, 1λαθ, 1ασ, 1κοψ), Κατσίβελης (0/1τριπ).

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας:

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου