ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


21/05/2013


Κατατέθηκε η μήνυση για τη διαιτησία

20/05/2013
 Όπως είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Αλαφούζος, κατατέθηκε η μήνυση για τις διαιτησίες κατά του Παναθηναϊκού από δικηγόρο που εκπροσωπεί τους «πράσινους».

Κατατέθηκε η μήνυση για τη διαιτησία
Ο Γιάννης Αλαφούζος το είχε πει και έγινε πράξη. Δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό της ΠΑΕ προχώρησε σε κατάθεση μηνυτήρια αναφοράς κατά της ΕΠΟ για τις φετινές διαιτησίες.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως αδικήθηκαν και τα σφυρίγματα δεν ήταν από ανθρώπινα λάθη, αλλά όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, «κρύβεται από πίσω κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό».

Εκκαθαρίσεις, αλλά όχι τώρα…

20/05/2013
 Η άμεση απομάκρυνση κάποιων ποδοσφαιριστών συζητήθηκε χθες το βράδυ στον ΠΑΟΚ, αφού ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Εκκαθαρίσεις, αλλά όχι τώρα…
Έτοιμος να πάρει κεφάλια ήταν χθες το βράδυ ο Ιβάν Σαββίδης, ύστερα από την νέα ήττα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και, μάλιστα, στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της διοίκησης σκόπευε να απομακρύνει άμεσα ορισμένους παίκτες!

Αυτό, όμως, δεν θα είχε κανένα νόημα αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι απομένουν ακόμη τέσσερα ματς στους αγώνες κατάταξης και δεν έχουν απομακρυνθεί οι ελπίδες του «Δικεφάλου του Βορρά» για την πρωτιά και το… εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ στην Τούμπα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους παράγοντες του ΠΑΟΚ (Τσιστιακόφ, Βρύζα και Ζαγοράκη), σε ανοιχτή γραμμή με τον μεγαλομέτοχο, και ακούστηκε το παραπάνω ενδεχόμενο. Αυτό, όμως, δεν γίνεται σε μία περίοδο που δεν έχει τελειώσει η σεζόν.

Πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι αυτό θα γίνει μετά το επίσημο τέλος της φετινής σεζόν και όταν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Έρευνα για παλιές αμαρτίες στην ΑΕΚ

20/05/2013
 Φάκελο για χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το 1990 ανοίγει η δικαιοσύνη, σύμφωνα με το «Έθνος». Στο στόχαστρο βρίσκονται 22-23 άτομα που είχαν δικαίωμα υπογραφής.

Έρευνα για παλιές αμαρτίες στην ΑΕΚ
Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες για χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο, που χρονολογούνται ακόμη και από το 1990, ίσως βρεθούν πρώην παράγοντες της ομάδας.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το δικαστικό τμήμα της ΦΕΑ Αθηνών έχει αποστείλει σχετικό φάκελο προς την οικονομική εισαγγελία για να επιληφθεί των οφειλών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο από το 1990 μέχρι σήμερα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στο στόχαστρο βρίσκονται 22-23 άτομα που είχαν δικαίωμα υπογραφής, ως πρόεδροι, αντιπρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι στις εκάστοτε διοικήσεις.

Ήδη 12-13 κλητεύσεις, που αφορούν ποινικές διώξεις ή σημειώματα καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προ κατάσχεσης, έχουν επιδοθεί στους υπεύθυνους, ενώ το κράτος μετά την εξαγγελία περί πτώχευσης της ΑΕΚ έχει κάνει πιο σκληρή τη στάση του απέναντι στους υπευθύνους.

Το «Έθνος» αναφέρει πως πρώην παράγοντας της ΑΕΚ έχει επισκεφτεί τρεις φορές το τελευταίο διάστημα τη ΦΕΑ Αθηνών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Παίζει» για Ξάνθη ο Βελλίδης

20/05/2013
 Το όνομα του Μάρκου Βελλίδη φέρεται πως έχει προταθεί στη Ξάνθη ως αντικαταστάτης του Γιούρι Λοντίγκιν.

«Παίζει» για Ξάνθη ο Βελλίδης
Το έντονο φλερτ του Γιούρι Λοντίγκιν με τον Ολυμπιακό μπορεί να μετατραπεί σε γάμο. Αν γίνει κάτι τέτοιο η Ξάνθη θα πρέπει να βρει άξιο αντικαταστάτη κάτω από τα δοκάρια της, ειδικά από την στιγμή που έχει αποχωρήσει από την ομάδα και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν αρκετές προτάσεις παικτών στα γραφεία της Skoda και το όνομα που «παίζει» έντονα για αντικαταστάτης του Λοντίγκιν είναι εκεινό του Μάρκου Βελλίδη. Ο τελευταίος δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Άρη, το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και ήδη αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Δεν ξέρω τίποτα για Παναθηναϊκό»

20/05/2013
 Πλήρη άγνοια για τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του δήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ φάνηκε σίγουρος πως θα συνεχίσει να παίζει στην Ελλάς Βερόνα

«Δεν ξέρω τίποτα για Παναθηναϊκό»
Καμία επαφή, ούτε καν… γνώση για τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του δεν έχει ο Βαγγέλης Μόρας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Λαρισαίος αμυντικός έδειξε βέβαιος πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάς Βερόνα μετά και την άνοδό της στη Serie A, ενώ δεν αφήνει την πικρία του για την απουσία του από την Εθνική να επηρεάσει την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:
-την άνοδο της Ελλάς Βερόνα στη Serie A: «Ήταν ιστορική στιγμή γιατί η ομάδα ήταν για 11 χρόνια σε μικρές κατηγορίες, είχε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά ξαναγεννήθηκε. Είναι σημαντικό για μία πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο. Είχαμε 13.000 διαρκείας και 20.000 κόσμο σε κάθε αγωνιστική στο γήπεδο, αριθμοί που είναι μεγάλοι για ομάδα της Serie B και με δεδομένη την κρίση».

-το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει φέτος στη Serie B: «Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Ήξερα πού ερχόμουν και τι χρειαζόταν η ομάδα. Όταν με πήραν τηλέφωνο μέσα σε μια μέρα συμφωνήσαμε. Δεν ήθελα να γυρίσω στη δεύτερη κατηγορία, αλλά ήξερα πόσο ιστορική ομάδα είναι η Βερόνα και δέχτηκα την πρόταση».

-τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού: «Όχι, προσωπικά δεν ξέρω κάτι. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ σημαντικές για την ομάδα μου. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία και δεν με ενόχλησε κανένας. Με τιμά το ενδιαφέρον, αλλά δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και δεν έχω μπει στη διαδικασία αυτή, γιατί δεν με απασχολεί».

-την κρίση στην Ιταλία: «Η Βερόνα είναι στις 3-4 πιο τουριστικές περιοχές της Ιταλίας. Βλέποντας τον κόσμο νομίζεις πως δεν υπάρχει κρίση, αν και υπάρχουν προβλήματα. Η Ιταλία είναι χωρισμένη στα δύο, Βορρά και Νότο, οπότε υπάρχει μεγάλη διαφορά στις περιοχές του νότου. Εύχομαι να την ξεπεράσει γρήγορα την κρίση η Ιταλία, όπως φυσικά και η Ελλάδα».

-τις βλέψεις της Ελλάδας Βερόνα στη Serie A: «Πέρσι η ομάδα άλλαξε χέρια. Από την αρχή υπήρχαν βλέψεις να επιστρέψει η ομάδα στη Serie A. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές για να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Ο σύλλογος έχει δυναμική. Πιστεύω του χρόνου θα έχουμε 20.000 διαρκείας. Τέτοιες ομάδες πρέπει να είναι στη Serie A. Το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι σαν το γερμανικό, τα περισσότερα γήπεδα είναι άδεια».

-το κεφάλαιο «Εθνική»: «Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια με την ομάδα, είχα συμμετοχές και πήγα στο Μουντιάλ. Το τελευταίο διάστημα απουσιάζω για λόγους που εγώ δεν γνωρίζω. Είναι επιλογή του προπονητή. Όμως χαίρομαι κι εγώ σαν Έλληνας με τις πορείες της Εθνικής και αφήνω όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν πίσω. Η ομάδα έχει δείξει πόσο δυνατή είναι στα δύσκολα ματς και θέλω να πιστεύω πως θα το δείξει και απέναντι στη Λιθουανία για τα προκριματικά τον Ιούνιο».

Σπάθας στους «Ζωσιμάδες»

20/05/2013
 Τους διαιτητές της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ ανακοίνωσε η ΚΕΔ.

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά ορίστηκε να σφυρίξει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ατρόμητο (22/5, 18:15).

Τον αγώνα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΟΚ (22/5, 20:30) θα διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Τετάρτη 22/5:

ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος (18:15)
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Κοντιζάς, Κύζας

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (20:30)
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος(Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αλεξέας, Φραγκιαδάκης, Αρετόπουλος

Αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής Δώνη

20/05/2013
 Αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Γιώργου Δώνη ζήτησε και πήρε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής Δώνη
Αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Γιώργου Δώνη ζήτησε και πήρε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα (20/5) ήταν η προσφυγή του Γιώργου Δώνη όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε και πήρε αναβολή. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταθέσει προσφυγή και διεκδικεί 260 χιλ. ευρώ, καθώς και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Τελικά, η υπόθεση θα εκδικαστεί την μεθεπόμενη εβδομάδα μετά την αναβολή που πήρε η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Πάμε την ομάδα στ’ αστέρια»

20/05/2013
 Και τώρα ο ΠΑΟΚ… Αυτό είναι το σύνθημα στον Αστέρα Τρίπολης μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

«Πάμε την ομάδα στ’ αστέρια»
Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον Αστέρα Τρίπολης, μετά το τρίποντο με τον Ατρόμητο. Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει το κοινό για τον τρόπο πώλησης των εισιτηρίων για το σημαντικό αυτό παιχνίδι.

«Με σύνθημα "Όλοι μαζί πάμε την ομάδα στα αστέρια", το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής των Play Offs του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., θα διατίθενται την Τρίτη 21 Μαΐου από τις 12.00μμ έως τις 6.00μμ στο εκδοτήριο της Θύρας 1, και την Τετάρτη 22 Μαΐου από τις 2.00μμ έως τις 8.30μμ, στα εκδοτήρια των θυρών 1 & 2 του γηπέδου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ».

Σε όλες τις θύρες τα εισιτήρια κοστίζουν 10€.

Ώρα ανοίγματος θυρών: 6.30μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα: 8.30μ.μ.»

Μποροβήλος: «Παραμένει φαβορί ο ΠΑΟΚ»

20/05/2013
 Αισιόδοξος για ευτυχή κατάληξη στα πλέι οφ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος ωστόσο επισήμανε ότι παρά το κακό του ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την 1η θέση.

Μποροβήλος: «Παραμένει φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Αστέρας Τρίπολης θέλει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να ζευγαρώσει τις νίκες του στα πλέι οφ και έτσι να παραμείνει δυναμικά στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, την ευνοϊκή παράδοση στα πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς και τη ζήτηση των εισιτηρίων από τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena 89.4”:

Για την ανάκαμψη του Αστέρα μετά το χαμένο τελικό κυπέλλου και την ήττα από τον ΠΑΣ: «Αυτό έλεγε η λογική. Το αφήνουμε όμως στην άκρη και κοιτάμε μπροστά, έχουμε παιχνίδια μπροστά μας, δεν λέει κάτι η χτεσινή νίκη. Έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, μετά Θεσσαλονίκη πάλι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι κουρασμένη, από πέρυσι τον Ιούνιο παίζει ο Αστέρας, κοντεύουμε ένα χρόνο στα γήπεδα».

Για τις ανακατατάξεις στη βαθμολογία των πλέι-οφ: «Αυτός ήταν ο σκοπός της μίνι διοργάνωσης των πλέι οφ. Να υπάρχει αυτή η αδρεναλίνη και η ανταγωνιστικότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και των υπολοίπων θέσεων».

Για το ότι έχει εξελιχθεί ο Αστέρας σε... κακό δαίμονα του ΠΑΟΚ: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μέσα στην έδρα μας τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ και αυτά κοιτάμε».

Για το πλεονέκτημα που έχασε ο ΠΑΟΚ και τα επερχόμενα μεταξύ τους παιχνίδια: «Όντως, ο ΠΑΟΚ απώλεσε το προβάδισμα που είχε αλλά είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και όλα είναι ανοιχτά για τα μεταξύ μας παιχνίδια. Ελπίζουμε να κάνουμε την τρίτη νίκη στην έδρα μας».

Για την απογοήτευση του κόσμου από την εξέλιξη του τελικού αλλά και την προσέλευση στο παιχνίδι της Τετάρτης: «Σίγουρα, ο κόσμος είχε μεγάλο πάθος και δίψα για το κύπελλο, απογοητεύτηκε από την εξέλιξη αυτού. Πιστεύω, όμως, πως την Τετάρτη επειδή είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, θα έχει κόσμο το γήπεδο».

Για το αβαντάζ του «Δικεφάλου του Βορρά» στα πλέι-οφ βάσει εμπειρίας: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια έμπειρη ομάδα στα πλέι οφ και γι’ αυτό έχει το αβαντάζ. Έκανε δύο γκέλες, με κυριότερη τη χτεσινή, αλλά παραμένει το φαβορί γιατί έχει την εμπειρία της διαδικασίας».

Για την διαιτησία στον τελικό κυπέλλου: «Επειδή προέρχομαι από το χώρο… ουδέν σχόλιο».

Για το αν υπάρχει ζήτηση για το προσεχές παιχνίδι αλλά και την χορήγηση εισιτηρίων στον ΠΑΟΚ: «Ναι, έχουμε ζήτηση για τα εισιτήρια. Και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας ζήτησαν εισιτήρια και τους τα χορηγήσαμε όπως κάθε φορά. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός».

Γεωργέας… reloaded!

20/05/2013
 Ένας χρόνος μακριά απ’ την ΑΕΚ ήταν ήδη πολύς για τον Νίκο Γεωργέα! Και τώρα που πάει ν’ αναγεννηθεί, γινόταν να λείπει; Δεδομένη η επιστροφή του «Φούλη», ώστε να γίνει εκ των ηγετών της νέας ομάδας.

Γεωργέας… reloaded!
Το γνωστό σύνθημα που συνόδευσε τα δώδεκα χρόνια προσφοράς του Νίκου Γεωργέα στην ΑΕΚ θα ακούγεται του χρόνου (και) στο Ελληνικό.

Έναν χρόνο μετά την… εμπνευσμένη απόφαση των τότε υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού της «Ένωσης» πως δεν θα ‘πρεπε να αφιερωθεί σ’ εκείνον η μια από τις ανανεώσεις που είχε περιθώριο να κάνει ο σύλλογος, η νέα τάξη πραγμάτων του ετοιμάζεται να επανορθώσει την «ανορθογραφία».

Με προχωρημένες λοιπόν τις επαφές του με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο και δεδομένη την εκτίμηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο πρόσωπό του (και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους) ο αγαπημένος «Φούλης» των οπαδών της ΑΕΚ μοιάζει βέβαιο πως θα επιστρέψει σπίτι του.

Έτσι -παρά την πρόθεση της Βέροιας να του ανανεώσει το συμβόλαιο- από την επόμενη εβδομάδα θα γυρίσει στην Αθήνα και αναμένεται να σφραγίσει και τυπικά τη συμφωνία που θα τον κάνει την πρώτη «κολώνα» της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

«Στέλνουν» Μουνάφο στον ΟΦΗ

20/05/2013
 Ο Χουάν Μανουέλ Μουνάφο μένει ελεύθερος από τον Πανθρακικό και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Κομοτηνής, κάτι που δημιουργεί συνειρμούς.

«Στέλνουν» Μουνάφο στον ΟΦΗ
Τον Χουάν Μανουέλ Μουνάφο «στέλνουν» στον ΟΦΗ δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι από τον Πανθρακικό και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα της Κομοτηνής.

Αυτό, αυτομάτως δημιουργεί σενάρια, αν συνυπολογίσουμε πως ο παίκτης συνεργάστηκε για κάτι λιγότερο από χρόνο, με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον Πανθρακικό.

Στον ΟΦΗ, ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, όπως και ενός δεξιού αμυντικού, όμως δεν αναμένεται να προχωρήσει κάποια υπόθεση παίκτη, εάν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι ανανεώσεις. Οι όποιες συζητήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου και ο Παύλος Δερμιτζάκης, να ξέρει σε ποιους ποδοσφαιριστές υπολογίζει και σε ποιους όχι.

Κινεί τα νήματα ο Μπάγεβιτς

20/05/2013
 Σε όλα τα επίπεδα προχωρά το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ. Ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενδυναμώνει την επιχειρηματική ομάδα του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κινεί τα νήματα ώστε το ίδιο να γίνει με την ποδοσφαιρική

Κινεί τα νήματα ο Μπάγεβιτς
Σε όποιον τον ρωτάει για το ποδοσφαιρικό κομμάτι της νέας ΑΕΚ -και το πώς θα σχεδιαστεί- ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ξεκάθαρος:

Αρμόδιος γι’ αυτό θα είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε συνεργασία φυσικά με τους Τραϊανό Δέλλα και Νίκο Λυμπερόπουλο.

Την ώρα λοιπόν που εκείνος προχωρά με κάτι παραπάνω από γοργά βήματα στο θέμα του γηπέδου και της διοικητικής στελέχωσης του συλλόγου (ενισχύοντας την επιχειρηματική ομάδα που θα ‘χει γύρω του με «βαριά» ονόματα), ο Σερβοέλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν πιάσει κι εκείνοι δουλειά.

Έτσι, τη Δευτέρα βρέθηκε στα Σπάτα μαζί με τους Λυμπερόπουλο-Ζήκο για να προχωρήσουν μια σειρά από διαδικασίες.

Από τη μια λοιπόν έγιναν επαφές με εκπροσώπους παικτών από το περσινό ρόστερ που έχει κριθεί ότι μπορούν να παραμείνουν, αλλά και με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι.

Κι από την άλλη, συζητήθηκε το θέμα των εγκαταστάσεων στα Σπάτα και αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να συνεχίσει η ομάδα να προπονείται εκεί, αλλά και να στεγάσει τις ακαδημίες (τομέας που αφορά τον Ζήκο). Με αναφορές στα κόστη και υπολογισμό τους, ώστε να ενημερωθεί σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν κάνει την σχετική συζήτησή του με τον Νίκο Νοτιά.

«Δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα μας»

20/05/2013
 Μπορεί όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ελλάδας να παραμιλάει με τα όσα γίνονται στα Γιάννενα, όμως ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης «πατάει» στη γη.

«Δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα μας»
Τα πόδια στη γη και τα μυαλά μέσα στο κεφάλι έχουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, αρχής γενομένης από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Ιωαννίνων μίλησε στον ARENA 89,4, τονίζοντας πως η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί ακόμα, στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Η νίκη δεν οφείλεται μόνο σε εμάς αλλά και στη ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να σώσουμε την ομάδα, λόγω του ότι είχαμε χαμηλό μπάτζετ αλλά και νεαρούς παίκτες, οι οποίοι παίζουνε πιο απελευθερωμένα. Πηγαίνοντας στον ΠΑΟΚ ξέραμε ότι ήθελε τη πρώτη θέση και θέλαμε να σώσουμε κάποια παιδιά. Με την ομάδα που κατεβήκαμε ίσως παθαίναμε και συντριβή.

H μπάλα γι αυτό έχει την ομορφιά της. Έχει 4 παιχνίδια ακόμα το πρόγραμμα, το ότι είμαστε πρώτοι δεν σημαίνει τίποτα. Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και στα επόμενα παιχνίδια τότε θα αλλάξουν οι στόχοι. Η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι εντυπωσιακό να ακούγεται, αλλά το ρόστερ και γενικότερα η ομάδα δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς θέλουμε να πάρουμε μια θέση κοντά στη τρίτη για να αποφύγουμε τη ταλαιπωρία της 4ης θέσης.

Το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ μας έδωσε ικανοποίηση αλλά θεωρώ ότι ήταν στεναχωρημένοι από την εικόνα της δικής τους ομάδας. Από εκεί και πέρα αύριο ξεκινάει η διαδικασία της αδειοδότησης κάναμε ότι μας έχει ζητηθεί τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη πράξη. φτάνει να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα και την αγάπη προς την ομάδα μας».

Ντύνει σαν πρωταθλήτρια την ΑΕΚ

20/05/2013
 Επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η νέα ΑΕΚ να νιώθει εξαρχής πρωταθλήτρια. Απ’ τη νοοτροπία μέχρι τα… ρούχα! Γι’ αυτό σκοπεύει να τη ντύσει όπως τότε που σήκωνε κούπες κι έπαιζε Champions League

Ντύνει σαν πρωταθλήτρια την ΑΕΚ
Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά. Ούτε τους πρωταθλητές.

Όπως και όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ όμως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ξεχνά το θαυμασμό που αποσπούσε η «Ένωση» όταν κατακτούσε τίτλους ΚΑΙ για την εμφάνισή της.

Γι’ αυτό προτεραιότητα για τη νέα φανέλα της ομάδας είναι δεδομένο πως θα δώσει σε μια παλιά γνώριμη: Τη «Robe di Cappa».

Παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει κι άλλες εταιρείες, ο Μελισσανίδης έχει κάνει ήδη επαφές με τη φίρμα που έντυνε την ΑΕΚ τα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών. Τότε που σήκωνε το τελευταίο της πρωτάθλημα (1993/94) και γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιζε στο Champions League (1994/95), με τη φανέλα της μάλιστα να ψηφίζεται ως η ομορφότερη της διοργάνωσης.

Στις συζητήσεις που έχει κάνει λοιπόν με τους υπεύθυνους της εταιρείας έχει ζητήσει ήδη να του παρουσιαστούν σχέδια. Όχι όμως σε κάποιο μοτίβο που θα χρησιμοποιηθεί γενικώς από ομάδες (ανάμεσα σε άλλες, η «Kappa» ντύνει και τη Ρόμα) αλλά σε κάποιο που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την ΑΕΚ.

Τι ισχύει με τη μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΟ

20/05/2013
 Σαφής είναι ο ΚΑΠ για τις ποινές που προβλέπονται για τον Βασίλη Κωνσταντίνου ως μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ. Σε ποια περίπτωση τιμωρείται και ο Παναθηναϊκός.

Τι ισχύει με τη μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΟ
Πολλή κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες για την μηνυτήρια αναφορά στην οποία προέβη ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσφυγής σε πολιτικά δικαστήρια που προβλέπουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου.

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου ως φυσικό πρόσωπο και μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ, το άρθρο 35, παράγραφος 2, εδάφιο β’ του ΚΑΠ, αναφέρει τα εξής:

«Εφ’ όσον προσφεύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ), με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας επιβάλλονται σωρευτικά: α) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, β) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο».

Ως τρίτη ποινή στο συγκεκριμένο εδάφιο, αναφέρεται η περίπτωση εμπλοκής της ομάδας, η οποία πρέπει να προκύπτει με συγκεκριμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα προβλέπεται το εξής:

«εφ’ όσον αποδεικνύεται συμμετοχή της ομάδας του φυσικού προσώπου, επιβάλλεται η κατά τα ως άνω περ. α’ ποινή».

Η α’ ποινή αναφέρεται στο εδάφιο α’ του άρθρου 35, παράγραφος 2:

«Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

(σ.σ. Πρόκειται για τη διάταξη βάσει της οποίας κατήγγειλε η ΑΕΚ τον Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια για το άρθρο 99).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως από τον Παναθηναϊκό τονίζουν πως πρόκειται για μια ατομική ενέργεια του κ. Κωνσταντίνου και πως η «πράσινη» ΠΑΕ δεν έχει την παραμικρή σχέση. Συνεπώς, αν κινηθούν από την ΕΠΟ οι διαδικασίες κυρώσεων, η εμπλοκή του Παναθηναϊκού θα πρέπει προηγουμένως να αποδειχτεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ομοσπονδία σκοπεύει να θέσει το εν λόγω θέμα στο Δ.Σ. της επόμενης Δευτέρας. Παράλληλα, όμως, λέγεται πως από τη διοίκηση της ΕΠΟ έχει αποφασιστεί να σταλεί η μηνυτήρια αναφορά στη FIFA και την UEFA προκειμένου να λάβουν γνώση οι διεθνείς συνομοσπονδίες. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά, θα σταλούν πιθανότατα και σχετικές δηλώσεις και τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου, γεγονός που ενδεχομένως να έγκειται σε μια προσπάθεια συσχέτισης της μηνυτήριας αναφοράς Κωνσταντίνου με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

«Έδιωξε» τον Ιτάνζ

20/05/2013
 Εκτός ομάδας έθεσε τον Σαρλ Ιτάνζ ο Γιώργος Γεωργιάδης λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Για το μέλλον του στην ομάδα θα αποφασίσει η διοίκηση του ΠΑΟΚ. «Συγγνώμη» ζήτησε ο Καμαρά.

«Έδιωξε» τον Ιτάνζ
Εκτός προπονήσεων του ΠΑΟΚ τέθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ από τον Γιώργο Γεωργιάδη, με τον τεχνικό του «Δικεφάλου» να μιλάει -πριν την προπόνηση- για θέματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκαν κάποια τελευταία περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα, που μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο έμεινε στην Αθήνα και δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή, ενώ φέρεται να αντέδρασε όταν έμαθε ότι θα μείνει εκτός ενδεκάδας στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ.

Το μέλλον του στην ομάδα μόνο… ευοίωνο δεν φαίνεται και πλέον αναμένεται η απόφαση της διοίκησης για την τύχη του...

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Αμπντούλ Καμαρά, ο ποδοσφαιριστής ζήτησε με δική του πρωτοβουλία συγγνώμη από τον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα (για τη χειρονομία στον Βούκιτς) κι έτσι προπονήθηκε κανονικά.

Στα της προπόνησης, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ανέβασε ρυθμούς, όπως και ο Γιώργος Κατσικάς. Η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά αύριο στις 11 πριν αναχωρήσει για την Τρίπολη.

Τραβάνε… κουπί

20/05/2013
 Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την ανατροπή με τον Ατρόμητο και πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η κούραση δεν… έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των Αρκάδων.

Τραβάνε… κουπί
Σχεδόν έναν χρόνο και… συνεχίζουν. Ο «μαραθώνιος» δεν έχει τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού εδώ και 360 μέρες οι Αρκάδες είναι στους αγωνιστικούς χώρους.

Η αρχή έγινε με τα προκριματικά για το Europa League και τα παιχνίδια με Ίντερ Μπακού και Μαρίτιμο, για να ξεκινήσει μετά το πρωτάθλημα, η είσοδος στα πλέι οφ και το Κύπελλο Ελλάδας, όπου η ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό.

Τα παιχνίδια είναι πολλά, τα ταξίδια ακόμα περισσότερα και οκτώ παίκτες από το ρόστερ του Αστέρα έχουν τραβήξει… κουπί. Πιο συγκεκριμένα οι Φούλοπ, Ράγιος, Ναβάρο, Τσαμπούρης, Ντε Μπλάσις, Αλβάρες και Σανκαρέ έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και σηκώνουν το βαρύ φορτίο του φετινού Αστέρα.

Οι παραπάνω παίκτες με αριθμούς:

Ρούμπεν Ράγιος 29 συμμετοχές 2576 λεπτά
Τσίμο Ναβάρο 29 συμμετοχές 2496 λεπτά
Πάμπλο Ντε Μπλάσις 27 συμμετοχές 2058
Σάββας Τσαμπούρης 26 συμμετοχές 2429 λεπτά
Λεάντρο Αλβάρες 26 συμμετοχές 2051 λεπτά
Μάρτον Φούλοπ 24 συμμετοχές 2268 λεπτά
Πάπα Σανκαρέ 23 συμμετοχές 2075
Φερνάντο Ουσέρο 22 συμμετοχές 1867 λεπτά

Ο Ντέμης… θυμάται

20/05/2013
 Τις εξαιρετικές αναμνήσεις από την Ατλέτικο Μαδρίτης ζωντάνεψε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δείτε τι είπε για τον Σιμεόνε, τον Τόρες, τους Ιμπαγάσα και Τοτσέ, αλλά και τη γνώμη του για Μουρίνιο και Ρεάλ.

Ο Ντέμης… θυμάται
Στιγμές από το πέρασμά του απ’ την Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης μοιράστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Μιλώντας στο «OTE Sport» (σ.σ. πριν τον τελικό του «Copa Del Rey» που έγινε την Παρασκευή), ο πρώην παίκτης και πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι άργησε πολύ να φύγει για το εξωτερικό.

Αφού μακάρισε την τύχη του ωστόσο που τελικά το έκανε, έστω και για ένα χρόνο, αναφέρθηκε σε όλους όσους έζησε από κοντά:

Τον Σιμεόνε -που δεν περίμενε ότι θα γίνει προπονητής, τον Τόρες που «έχασε τη σπίθα του από τότε που έφυγε από την Ατλέτικο», τον Ιμπαγάσα -τα νεύρα του οποίου στην Ελλάδα τον εξέπληξαν, τον… νεαρό Τοτσέ και φυσικά τον Ζοσέ Μουρίνιο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νικολαΐδης

Για τις αναμνήσεις του από τη Μαδρίτη: «Μόνο πολύ καλά πράγματα έχω να θυμάμαι από την Ισπανία -και ποδοσφαιρικά και ως άνθρωπος. Άργησα να φύγω για το εξωτερικό, αλλά ευτυχώς που το έκανα έστω και για ένα χρόνο».

Για τη γέννηση της κόρης του στη Μαδρίτη: «Η γυναίκα μου ήταν σπίτι με φίλους από την Ελλάδα που είχαν έρθει να τη δουν. Φτάσαμε στο γήπεδο με λεωφορείο και τότε χτύπησε το τηλέφωνο κι έμαθα ότι… έσπασαν τα νερά. Φυσικά έφυγα αμέσως και πήγα στο νοσοκομείο».

Για το αν έχει ζητήσει η μικρή να πάει στην Ισπανία: «Ούτε η κόρη μου, ούτε η γυναίκα μου έχουν ζητήσει να έρθουμε. Εγώ έχω ξανάρθει. Πρέπει να έρθει πάντως γιατί είναι πολύ ωραία η πόλη, αλλά και οι άνθρωποι».

Για τους Σιμεόνε και Ιμπαγάσα: «Δεν μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα γινόταν προπονητής της Ατλέτικο. Όσο για τον Ιμπαγάσα, ήταν πολύ ήσυχος. Είχε πάντα θετική διάθεση και είχαμε πολύ καλή σχέση -και μέσα στο γήπεδο. Αυτό που τον ενδιέφερε κυρίως ήταν να δίνει έτοιμα γκολ στον επιθετικό. Αυτό επεδίωκε, ήταν η χαρά του παιχνιδιού του. Μου έκαναν εντύπωση τα νεύρα του στην Ελλάδα, διότι ήταν πολύ ήρεμος τότε».

Για τον Φερνάντο Τόρες: «Ήταν 18 χρονών τότε, ένας παίκτης με πολύ νεύρο και δύναμη. Ήταν πολύ προσγειωμένος, αν και τον είχαν κάνει αρχηγό. Δούλευε πολύ και δεν έδινε δικαιώματα. Από τότε που έφυγε όμως από την Ατλέτικο, σαν να χάθηκε η σπίθα του. Σαν να μη γυαλίζει πλέον το μάτι του. Σαν να μην του βγαίνει ο τσαμπουκάς που έβγαζε τότε μέσα στο γήπεδο».

Για τον Τοτσέ: «Τον θυμάμαι πολύ καλά γιατί παίζαμε συχνά τότε με τη β’ ομάδα. Ήταν πολλά υποσχόμενος, με καλή αίσθηση του γκολ. Θυμάμαι ότι μου άρεσε περισσότερο από όλους τους μικρούς που έπαιζαν τότε σ’ αυτή».

Για τα ισπανικά γήπεδα: «Αισθανόμουν περισσότερο… αρένα το γήπεδο της Ρεάλ παρά αυτό της Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι πιο μακριά οι εξέδρες στη Βαρκελώνη. Στο “Μπερναμπέου”, όμως είναι αλλιώς. Είναι γήπεδο που σου φτιάχνει την ψυχολογία, αλλά αν δεν πατάς γερά, σου κόβει τα πόδια».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι μια μεγάλη φυσιογνωμία. Με είδε τότε και παρόλο που δεν με ήξερε, σηκώθηκε και με αγκάλιασε. Ήξερα τα πάντα για όλους, ποιοι παίζουν, τι παίζουν κλπ. Αν κάνεις μια δεύτερη ανάγνωση του Μουρίνιο ως προσωπικότητα, μπορείς να καταλάβεις τι κάνει και γιατί φαίνεται υπερόπτης στους άλλους. Αν εξαιρέσεις το πρότζεκτ της Ρεάλ που δεν πέτυχε, όπου αλλού έχει πάει οι παίκτες τον λατρεύουν. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν προπονητή».

Για τη νοοτροπία της Ρεάλ: «Νομίζω ότι στηρίζεται κυρίως σε παίκτες με μεγάλη ταχυδύναμη. Μπερδεύεται όμως λίγο με ποδοσφαιριστές όπως ο Εζίλ και ο Μόντριτς, ίσως θέλει να παίξει σαν την Μπαρτσελόνα. Εκεί δεν είναι κανείς δεν είναι πολύ γρήγορος, κανείς πολύ δυνατός, αλλά όλοι έχουν τεχνική».

«Η ομάδα δεν έχει ανάγκη από αρειανοφροσύνη»

20/05/2013
 Το πλάνο του για την επόμενη μέρα του Άρη ανέλυσε ο Δημήτρης Ηλιάδης, κατά την σημερινή γενική συνέλευση. Ποιος ο στόχος του, οι συνεργάτες του και το ποσό που έχει βρει από χορηγούς.

«Η ομάδα δεν έχει ανάγκη από αρειανοφροσύνη»
Τη δική του πρόταση για τον Άρη, κατέθεσε ο Δημήτρης Ηλιάδης. Μιλώντας στη σημερινή (20/5) γενική συνέλευση εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει το 51% των μετοχών, ονομάτισε τους συνεργάτες του, ανακοίνωσε χορηγίες ύψους 1,4 εκατ. Ευρώ και τόνισε ότι «η ομάδα δεν έχει ανάγκη από αρειανοφροσύνη, αλλά από πράξεις».

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Ηλιάδη και το πλάνο του:

«Φίλοι Συναρειανοί, αγαπητά μέλη της ΚΜΑ καλησπέρα σας.
Είμαι ο Δημήτρης Ηλιάδης. Για τους νεότερους θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για το παρελθόν μου στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ασχολήθηκα με τα διοικητικά της ΠΑΕ από το1985 μέχρι το καλοκαίρι του 1993. Πέρασα απ’ όλα τα αξιώματα του ποδοσφαιρικού τμήματος (έφορος, γ. αρχηγός, αντιπρόεδρος) και ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στα διοικητικά ως πρόεδρος το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 1991 μέχρι το καλοκαίρι του 1993. Σ’ αυτό το διάστημα δεν κατείχα έμμισθη θέση στην ΠΑΕ και η πρώτη μου ουσιαστική οικονομική συνεισφορά έγινε τον πρώτο χρόνο της θητείας μου ως μέλος της διοίκησης καταβάλλοντας ένα σεβαστό ποσό για την ανανέωση του συμβολαίου του Ντίνου Κούη.

Το 1997 αναγκάστηκα για προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους να μετοικίσω στο Λ. Αντζελες όπου δημιούργησα την Marble Expo μία εταιρεία που ασχολείται μαζί με τις θυγατρικές της με εισαγωγές και εξαγωγές μαρμάρων, τις κατασκευές και το διεθνές εμπόριο. Στον κύκλο εργασιών της εταιρείας ανήκουν σημαντικά κατασκευαστικά έργα στο Λ. Αντζελες και στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αραβίας.

Κυρίες και Κύριοι, η απόφαση μου για την ανάμειξη μου στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήταν προϊόν των όσων βίωσε η αγαπημένη μας ομάδα την τελευταία αγωνιστική περίοδο η οποία πλήρωσε τα όσα προηγήθηκαν τα τελευταία εννέα χρόνια.

Δεν έχω στόχο να αντιπαρατεθώ με κανέναν γιατί δεν αισθάνομαι ότι διεκδικώ το «χρυσόμαλλο δέρας». Καταθέτω τη διάθεση μου για προσφορά με τεχνοκρατική αντίληψη παντρεμένη με εμπειρία και οικονομικό μαξιλάρι για τα δύσκολα.

Η διοικητική μου εμπειρία με δίδαξε ότι το χειρότερο δηλητήριο για έναν παράγοντα, ανεξαρτήτως με τους χειρισμούς που έχει κάνει για την ομάδα, είναι η πλήρης απαξίωση του. Δεν αμφισβητώ την πιθανή δολιότητα και την ιδιοτέλεια ορισμένων, αλλά ακόμη κι αυτοί έχουν βάλει ένα λιθαράκι στην ιστορία του ΑΡΗ.

Θεωρώ έγκλημα την απαξίωση των ισχυρά οικονομικά διοικητικών παραγόντων του ΑΡΗ που βοήθησαν την ομάδα, κυρίως, τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Και εκτιμώ ότι αυτή η προσπάθεια ήταν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε ως τελικό στόχο τον έλεγχο της ΠΑΕ από άτομα που έγιναν γνωστά με ΟΠΑΔΙΚΟ ρόλο τον οποίο τελικώς καπηλεύτηκαν.

Φωνάζω παρών στις διοικητικές εξελίξεις αισθανόμενος δυνατός να δημιουργήσω μαζί με τους συνεργάτες μου έναν ΑΡΗ αγωνιστικά αξιόπιστο και αξιοπρεπή με διαφανείς διαδικασίες. Εναν ΑΡΗ Που θα βαδίζει το δρόμο της εξυγίανσης ως ομότιμος συνομιλητής των ισχυρών του πρωταθλήματος και όχι ως επαίτης και φτωχός συγγενής.
Λένε ότι η μελάνη της σκέψης των αγνών φιλάθλων είναι η ασθενεστέρα των μελανών. Απευθύνομαι σ’ όλους εσάς που σας θεωρώ μαζί με τις χιλιάδες ακόμη εκείνες των ΑΡΕΙΑΝΩΝ που δεν βρίσκονται για κάποιους λόγους κοντά μας την μεγάλη προίκα του Συλλόγου, με καθαρές κουβέντες και κοιτάζοντας σας στα μάτια.

Εκτιμώ ότι έχετε ισχυρή μνήμη και θυμάστε πριν από 12 μήνες την ίδια εποχή τι βίωνε ο ΑΡΗΣ. Την αναγκαστική διοικούσα επιτροπή στην οποία συμμετείχε και ο σημερινός πρόεδρος της ΚΜΑ κ. Στεφανίδης και το ξεκίνημα της χρονιάς με 30.000 ευρώ που μαζεύτηκαν στο παραπέντε. Και αναφέρομαι σ’ αυτά γιατί οι λαϊκισμοί μοιάζουν με χρυσόσκονη η οποία φεύγει με το πρώτο φύσημα του αέρα και ο βασιλιάς μένει γυμνός.

Δε θα λαϊκίσω προκειμένου να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Θα σας μιλήσω ρεαλιστικά και θα σας υποσχεθώ μόνο πράγματα τα οποία μπορώ μαζί με τους συνεργάτες μου να τα κάνουμε.

ΣΥΝΑΡΕΙΑΝΟΙ δεν επενδύω το πολιτικό μου και το επαγγελματικό μου μέλλον μέσα από την εμπλοκή μου στα διοικητικά και δεν έχω κόψει από τις εταιρείες μου ούτε ένα τιμολόγιο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αγωνιώ για το μέλλον του ΑΡΗ, ο σύλλογος είναι το πάθος μου και δε θεωρώ την ιστορική μας ομάδα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Δεν διαπλέκομαι με παρεούλες που θεωρούν ότι τους ανήκει ο ΑΡΗΣ, δε χρέωσα το ταμείο του ΑΡΗ όσα χρόνια διοίκησα, ούτε με μία δραχμή. Αντιθέτως έβαλα στο ταμείο του 100 εκατομμύρια δραχμές ποσό ιδιαιτέρως σημαντικό για την εποχή εκείνη το οποίο αυξήθηκε με την συνεισφορά των τότε συνεργατών μου.

Ανέλαβα πρόεδρος γιατί η ομάδα βρισκόταν σε αδιέξοδο, τίμησα τον ρόλο μου βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσα την εσωστρέφεια μας που αποτελεί πληγή για την ιστορική μας ομάδα.

Και επειδή μ’ αρέσουν οι καθαρές κουβέντες θα σας πω τα εξής: Στη θητεία μου συνέβησαν δύο γεγονότα τα οποία οι λασπολόγοι, επαγγελματίες «παράγοντες», τα έχουν κάνει σημαία πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα με θίξουν. Το πρώτο είναι η μεταγραφή του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ. Ηταν μία ωφέλιμη για τον σύλλογο πράξη η οποία πάρθηκε για οικονομικούς και συναισθηματικούς λόγους καθώς δεν θέλαμε να σταθούμε εμπόδιο στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή.

Το αντάλλαγμα ήταν περίπου 1ΟΟ εκ. δρχ. τη στιγμή που ο Καραπιάλης την ίδια εποχή, εάν δεν κάνω λάθος πουλήθηκε περίπου με το ίδιο ποσό από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό. Από τα χρήματα της μεταγραφής η διοίκηση μας πήρε μόνο τα 30 εκ. ενώ τις υπόλοιπες δόσεις τις εισέπραξαν οι διοικήσεις που ακολούθησαν.

Το δεύτερο: Εκείνη την εποχή με προσωπικές μου πιέσεις σε πολιτικούς εγκρίθηκε ποσό 30 εκ. δρχ. για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Χαριλάου. Τα χρήματα πιστώθηκαν στο ταμείο του ερασιτέχνη σε συνεργασία με τον οποίο κάναμε το έργο και απέδωσε λογαριασμό στη ΓΓΑ. Δεν υπήρξε τίποτε μεμπτό και απόδειξη αυτού, εκτός των άλλων, είναι ότι πήρα με τη λήξη της θητείας μου απαλλαγή από τους μετόχους για την οικονομική χρήση που διοικήσαμε. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ξεκίνησε από άτομο του οπαδικού συστήματος της εποχής και μετέπειτα πρόεδρο της ΚΑΕ ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας που αναλάμβανε παρόμοια έργα και έμεινε έξω από την κατασκευή.

Κυρίες και Κύριοι ο ΑΡΗΣ χάρις στην αγάπη του κόσμου του είναι πολύ μεγάλος ακόμη κι όταν παλεύει για την σωτηρία του κι αυτό φάνηκε τη χρονιά που πέρασε. Κάποιοι όμως καπηλεύτηκαν την αγάπη σας για τον ΑΡΗ, σας είπαν ψέματα και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη σας.

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη από αρειανοφροσύνη, λαϊκισμούς και ψευτιές. Εχει ανάγκη από διαφάνεια, καθαρές λύσεις και κυρίως από χειρισμούς και πρωτοβουλίεςπου θα αυξήσουν τα προβλεπόμενα έσοδα.

Κύριοι και Κυρίες από την πρώτη ημέρα που δημοσιοποίησα την απόφαση μου να εμπλακώ στα διοικητικά, δέχτηκα διάφορες κρούσεις από ανθρώπους που υποστήριζαν ότι εκπροσωπούσαν υποψήφιους επενδυτές για τον ΑΡΗ. Το αισθητήριο μου και η έρευνα που έκανα με οδήγησαν το συμπέρασμα ότι οι προτάσεις ήταν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Αυτός είναι και ο λόγος που τις απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο ΑΡΗΣ από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να είναι ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ κάθε λογής καιροσκόπων και τυχοδιωκτών.
Παρόμοιες λύσεις, πομπώδεις που θα προκαλούσαν ενθουσιασμό, αλλά θα ήταν χωρίς ουσία θα μπορούσα να σας καταθέσω κι εγώ αρκετές, αλλά η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να «παίξω» με την αγάπη που έχετε για τον ΑΡΗ και το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Κλείνοντας σας λέω ότι κάνω ένα συμβόλαιο τιμής μαζί σας για την επόμενη ημέρα του ΑΡΗ. Για μία ομάδα δυνατή που θα σας κάνει υπερήφανους, αλλά συγχρόνως θα είμαι πρόθυμος ανεξαρτήτως με την επένδυση που θα έχω κάνει μέχρι τότε να ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ σε οποιονδήποτε επενδυτή θα παρουσιαστεί στο μέλλον και αποδεδειγμένα είναι οικονομικά πανίσχυρος.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

- Να προκύψει διοίκηση Πρωτοδικείου με μέλη που θα εκλεγούν με ψήφο και θα γίνουν τακτική διοίκηση όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99.

- Να τιμωρηθούν οι επίορκοι παράγοντες εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους μετά τον έλεγχο της NEXIA.

Το επιθυμητό θα ήταν να περιμένουμε το πόρισμα καθώς ελεγχόμενος είναι και ο κ. Σκόρδας, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που απαιτούν άμεση λύση επιβάλλεται οι εκλογές να γίνουν το Σάββατο. Εάν προκύψουν στοιχεία ενοχής και έχει εκλεγεί θεωρώ αυτονόητο ότι θα παραιτηθεί. Μετά το πόρισμα επιβάλλεται να γίνει έκτακτη συνέλευση με κύριο θέμα τα αποτελέσματα του πορίσματος.

- ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ότι στο τέλος αυτής της διοικητικής μου εμπλοκής μπαίνει ως στόχος η εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με συνεργάτες μου που βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδας και για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω προς το παρόν τα ονόματα και την ιδιότητα τους. Βεβαίως μπαίνει κι ένα σημαντικό θέμα για το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 εκ. ώστε ο υποψήφιος επενδυτής να μπορέσει να αγοράσει τουλάχιστον το 51% του μετοχικού κεφαλαίου.

- Από τη φύση μου είμαι πρακτικός άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις αλλά οι πράξεις. Ετσι λειτούργησα στην προηγούμενη μου θητεία και απέδειξα την οικονομική μου δυναμική με πράξεις. Για ευνόητους λόγους είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομικά μεγέθη. Θα ακολουθήσω το πλάνο εξυγίανσης με την εφαρμογή του άρθρου 99 σύμφωνα με τις υποδείξεις του νομικού επιτελείου. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί το περασμένο καλοκαίρι δήλωσα ξεκάθαρα ότι η υπαγωγή στο άρθρο είναι η μοναδική λύση για την εξυγίανση της ΠΑΕ. Τότε κάποιοι με λοιδόρησαν και βιάστηκαν να μιλήσουν για ανέξοδη διαφήμιση. Το ότι βρίσκομαι εδώ τους διαψεύδει.

• Σας ανακοινώνω ότι έχω υποστηρικτές στην προσπάθεια μου την εταιρεία «Μέλλισα» της οικογενείας Νίκου Μουζάκη που είναι προσωπικός μου φίλος, τη Samsung Ελλάδος, τη USX, την Ναυτιλιακή Οptima, τη Viper Energy και την Solar cell tehnology με τις οποίες έχουμε έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία για ετήσιο χορηγικό πρόγραμμα που ξεπερνάει το 1,4 εκ. ευρώ.

- Οσον αφορά το αγωνιστικό δεν είμαστε γυμνοί. Εχουμε κάνει το πλάνο, έχουμε κάνει συζητήσεις, αλλά θα ήταν ερασιτεχνικό να πω οτιδήποτε δημοσίως χωρίς πρώτα να έχουμε πάρει την εντολή να διοικήσω την ΠΑΕ.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ότι στις υποδομές, το αγωνιστικό και το οργανωτικό-διοικητικό θα λειτουργήσουμε με επιστημονικά καταρτισμένα άτομα, και με άτομα που έχουν ισχυρά βιογραφικά τα οποία θα επιλεγούν χωρίς συναισθηματισμούς. Στοχεύουμε όλα τα τμήματα υποδομών να αποτελέσουν κύτταρο παραγωγής ποδοσφαιριστών ικανούς να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα. Θα υπάρξει επανασχεδιασμός και θα επενδύσουμε αρκετά στο κομμάτι αυτό.

- Θα γιορτάσουμε σε συνεργασία με τον Α.Σ και την ΚΜΑ με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά τα 100 χρόνια του Συλλόγου. Εγκαίρως θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για όλο το σχεδιασμό. Θα είναι μία γιορτή αντάξια της λάμψης του συλλόγου με βασική επιδίωξη φιλικό αγώνα με τη Ντόρτμουντ

ΣΥΝΑΡΕΙΑΝΟΙ έχω πληρώσει ακριβά το αγροτικό μου στα διοικητικά, σε αντίθεση με άλλους που είτε πληρώθηκαν, είτε διαχειρίστηκαν τα έσοδα της ΠΑΕ. Διοίκησα σε εποχές που η κατοχή υψηλών διοικητικών θέσεων στον ΑΡΗ αποτελούσε από μόνη της απόδειξη ισχυρής οικονομικής θέσης των παραγόντων σε αντίθεση με τα τελευταία 10 χρόνια που οι διοικητικοί τίτλοι αποκτώνται με άλλα τυπικά προσόντα.

Ωραίες είναι οι προτάσεις πυροτέχνημα, αλλά γρήγορα σβήνουν. Μπορώ να σας υποσχεθώ πολλά, αλλά να αποδειχθούν λόγια του αέρα. Δεν θα ακολουθήσω την πολιτική των ανθρώπων που διοίκησαν στο παρελθόν και διασπάθισαν τα έσοδα του ΑΡΗ με αποτέλεσμα να έχει 32 εκ. χρέη και να κινδυνεύει με αφανισμό.

ΘΕΩΡΩ ΕΥΤΎΧΗΜΑ το άνοιγμα της διαδικασίας για το 99 αλλά η διαδικασία έχει δρόμο ακόμη και θα χρειαστεί ρευστότητα για την επίτευξη καλών συμφωνιών. Με τη διαχείριση απλώς των εσόδων αποδυναμώνεται το μπάτζετ για την ποδοσφαιρική ομάδα γεγονός που μπορεί να αποβεί οδυνηρό.

ΣΥΝΑΡΕΙΑΝΟΙ έχω ακόμη μία ρεαλιστική πρόταση, καθώς διαπιστώνω διάθεση από την ΚΜΑ να παίξει το ρόλο του ελεγκτή.

Προκειμένου ο Αρης να μην κινδυνεύει από ύποπτους και απροσδιορίστου προελεύσεως και στοχεύσεων επενδυτές η ΚΜΑ να κάνει επανεκκίνηση να αναθεωρήσει τον ρόλο της και να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ετσι θα παίζει ουσιαστικά και τυπικά τον ρόλο του μεγαλομετόχου. Ο μεγαλομέτοχος κύριοι δεν παίζει απλώς τον ρόλο του ελεγκτή αλλά είναι αυτός που κρατάει το οικονομικό βάρος της ομάδας. Προτείνω ως εναλλακτική μέλη με συμμετοχή στην ΚΜΑ με 20.000 και 10.000 ευρώ ετησίως τα οποία θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και μέλη των 100 ευρώ που θα έχουν το δικαίωμα μόνο του εκλέγειν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η σκέψη μας είναι να έχουμε αμφίδρομη σχέση συνεργασίας σε υγειές πλαίσιο με την ΚΜΑ με στόχο την θωράκιση του ΑΡΗ.

Τέλος απευθύνω για ακόμη μία φορά ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ, που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα σ’ όλη τη φετινή χρονιά μέχρι το τέλος, χωρίς να δειλιάσουν ούτε μία στιγμή. Μ’ αυτό τον κόσμο ο ΑΡΗΣ δικαιούται να στοχεύει μόνο ψηλά .
Σας ανακοινώνω τους συνεργάτες μου οι οποίοι είναι άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και όλοι καταξιωμένα μέλη στον χώρο τους και ΚΥΡΙΩΣ έχουν στην καρδιά τους τον ΑΡΗ:

Αθανάσιος Ε. Αθανασιάδης (επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της εταιρείας έτοιμου σκυροδέματος Αλφα Μπετόν)

Πολυδεύκης Γκουρλάκης (ιδοκτήτης εταιρείας μαρμάρων)

Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (Πολιτικός Μηχανικός, π. Αντιπρόεδρος Α.Σ. ΑΡΗΣ)

Μάριος Ευθυμιόπουλος (Ακαδημαϊκός Ειδικός σε θέματα στρατηγικής, πρόεδρος του Strategy International)

Σταύρος Ζαχαρέλης (Βιοτέχνης, πρόεδρος ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ, μελος ΔΣ ΒΕΘ (βιοτεχνικου επιμελητηριου Θεσσαλονικης)».

Yπενθύμιση για την αύξηση ΑΜΚ στον ΠΑΣ

20/05/2013Η ΑΜΚ του ΠΑΣ Γιάννινα είχε εγκριθεί από τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθύμιση για την αύξηση ΑΜΚ στον ΠΑΣ
Ετσι, τη Δευτέρα, με σχετική ανακοίνωση του «Αγιαξ της Ηπείρου», η ηπειρωτική ΠΑΕ υπενθυμίζει στους μετόχους που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν οικονομικά, τον αριθμό λογαριασμού που θα μπορούν να το κάνουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται στους κ.κ. μετόχους της εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ότι, σύμφωνα με την απόφαση της από 12-3-2013 Γενικής Συνελεύσεως, αλλά και το με αριθμό 1/2013 πρακτικό του ΔΣ της εταιρίας, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 1.870.000 ευρώ και ότι η συμμετοχή των μετόχων πραγματοποιείται στην τράπεζα PROBANK και στον προς τούτο λογαριασμό της εταιρίας με αριθμό 054/032/0259671012013, με την καταβολή χρημάτων με την ένδειξη "για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου".

Εκ μέρους της ΠΑΕ».

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός

20/05/2013
 Ο νέος προπονητής βρέθηκε, οπότε ήρθε η ώρα να μπουν οι βάσεις για τη νέα περίοδο στον Λεβαδειακό.

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός
Έτσι, η ΠΑΕ της Βοιωτίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το τεχνικό επιτελείο ξεκίνησε να ψάχνει για τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως και το κατάλληλο προπονητικό κέντρο, όπου θα διεξαχθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ, ξεκίνησε ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς από το τεχνικό επιτελείο του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή, κ. Φαράντο και τον προπονητή, κ. Λεμονή. Εξετάστηκαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν την ομάδα, καθώς και διάφορα προπονητικά κέντρα, προκειμένου ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου, θα γίνει η παρουσίαση στα ΜΜΕ του νέου προπονητή, Τάκη Λεμονή».

«Χάνει» Γιαννούλη ο Παράσχος

20/05/2013
 Τις υπηρεσίες του Κώστα Γιαννούλη, που συμπλήρωσε κάρτες, θα στερηθεί ο Γιώργος Παράσχος στις αναμετρήσεις του Ατρόμητου απέναντι στον ΠΑΣ και τον ΠΑΟΚ.

«Χάνει» Γιαννούλη ο Παράσχος
Από τα επόμενα δύο παιχνίδια της ομάδας των δυτικών προαστίων, για τις αναμετρήσεις των πλέι-οφ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ, θα απουσιάσει ο Κώστας Γιαννούλης λόγω συμπλήρωσης επτά κίτρινων καρτών.

Έτσι, ο αριστερός μπακ της ομάδας του Περιστερίου δεν βρίσκεται στην αποστολή, που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παράσχος την Δευτέρα (20/05), για την προσεχή αναμέτρηση στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή: Ράντμαν, Μανόλο, Σκόνδρας, Φάμπιο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπάλλας, Ουντόζι, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Φυτανίδης, Κούτσι, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Καραγκούνης, Μπρίτο.

Λοντίγκιν: «Χρωστάω στον Κωστένογλου»

20/05/2013
 Στον Νίκο Κωστένογλου οφείλει πολλά ο Γιούρι Λοντίγκιν, όπως τόνισε κατά την βράβευσή του για την συμμετοχή του στην καλύτερη 18αδα στα βραβεία «NOVA Superleague 2013».

Λοντίγκιν: «Χρωστάω στον Κωστένογλου»
Η έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της Ξάνθης έδωσε την ευκαιρία στον Γιούρι Λοντίγκιν να δείξει πολλά θετικά στοιχεία, όπως τόνισε ο ίδιος κατά την βράβευσή του για την συμμετοχή του στην καλύτερη 18αδα στα βραβεία «NOVA Superleague 2013».

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είναι τιμή για μένα. Μια τεράστια επιτυχία και μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και την ομάδα. Είναι μεγάλη μου χαρά και ευχαριστώ. Για κάθε παίκτη που έχει μια χρονιά και θέλει μια επιβράβευση.

Μετά την έλευση του κ. Κωστένογλου, με εμπιστεύτηκε. Τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία. Αν δεν ήταν αυτός ίσως να μην ήμουν εδώ με το βραβείο αυτό».

Καρνέζης: «Θα προτιμούσα να συνδυαστεί με έναν τίτλο»

20/05/2013
 Κολακευμένος που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 18άδα της σεζόν στα βραβεία “NOVA Superleague 2013” εμφανίστηκε ο Καρνέζης, αν και θα προτιμούσε να συνδυαστεί με έναν τίτλο από τον Παναθηναϊκό.

Καρνέζης: «Θα προτιμούσα να συνδυαστεί με έναν τίτλο»
Ευτυχής σε προσωπικό επίπεδο, για τη διάκρισή του να συμπεριληφθεί στους καλύτερους παίκτες της σεζόν, στα βραβεία της NOVA, εμφανίστηκε ο Ορέστης Καρνέζης.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να συνδυαστεί και με την κατάκτηση ενός τίτλου με τους "πράσινους".

Η δήλωσή του στην κάμερα της Nova:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη διάκριση αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για ‘μένα. Θα προτιμούσα να συνδυαστεί με έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξεκίνησα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με δουλειά και προσπάθεια τα κατάφερα. Ποτέ δεν επαναπαυόμαστε. Ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος. Προσπάθησα από τη μεριά μου να βοηθήσω όσο μπορώ και θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη».

Ξεκινά η εξέταση των φακέλων αδειοδότησης

20/05/2013
 Συνεδριάζει την Τρίτη 21/5 η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ προκειμένου να ξεκινήσει η εξέταση των φακέλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι την Παρασκευή οι αποφάσεις.

Ξεκινά η εξέταση των φακέλων αδειοδότησης
Η Επιτροπή Αδειοδότησης έχει καλέσει για την Τρίτη 21/5 τους υπευθύνους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, καθώς και τους δικηγόρους τους, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία της αδειοδότησης. Θα εξεταστούν όσοι φάκελοι είναι χρονικά εφικτό, ενώ η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη 22/5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Τρίτη έχουν σίγουρα κληθεί οι ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Παναθηναϊκός και Άρης, καθώς και η ΑΕΚ που είχε καταθέσει φάκελο αλλά πλέον είναι άνευ αντικειμένου.

Βάσει των όσων διέρρεαν από την ΕΠΟ, οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό είναι πολύ πιθανό να έχουν εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή. Όσες δεν αδειοδοτηθούν θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί αμέσως μετά τη λήξη των πλέι οφ, ώστε να δηλωθούν άμεσα στην UEFA οι ομάδες που θα μετάσχουν στις διοργανώσεις της. Δικαίωμα έφεσης (για ομάδες που θα εξασφαλίσουν την άδεια σε πρώτο βαθμό) έχει και ο εισηγητής-διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου.

Οι πληροφορίες για το ποιες ομάδες θα αδειοδοτηθούν και ποιες όχι, είναι συγκεχυμένες. Οι ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι έχουν πλήρεις φακέλους, ωστόσο οι μέχρι σήμερα διαρροές, κάνουν λόγο για 7-8 ομάδες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν προβληματικούς φακέλους!

Θυμίζουμε πως όποια ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθεί, θα αποκλειστεί από την Ευρώπη, ενώ θα μπορεί να αποκτήσει μόλις τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών, απεριόριστους Έλληνες κάτω των 24, ενώ δύναται να προχωρήσει επιπλέον και σε τέσσερις ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων.

Γλύκος: «Για τον κόσμο και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ»

20/05/2013
 Στην ανάγκη για ανατροπή της αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ, στάθηκε ο Παναγιώτης Γλύκος με δηλώσεις του στη Nova.

Γλύκος: «Για τον κόσμο και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ»
Ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου του Βορρά», στο πλαίσιο της βράβευσής του για την καλύτερη απόκρουση στη φετινή σεζόν –την 13η αγωνιστική στη Βέροια απέναντι στην τοπική ομάδα- αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση ανάκαμψη της ομάδας στο μίνι-πρωτάθλημα των πλέι-οφ, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γλύκου στη Nova:

Για την απόκρουση απέναντι στη Βέροια: « Ήταν μια περίεργη στιγμή γιατί πριν δω τη φάση στην τηλεόραση δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Μετά το ριπλέι είπα ότι ήταν μια πολύ καλή αντίδραση από εμένα. Σίγουρα πάντως για μια καλή επέμβαση χρειάζεται τύχη και ετοιμότητα για τον κάθε τερματοφύλακα».

Για τους διακριθέντες τερματοφύλακες τη φετινή σεζόν: «Σίγουρα, υπάρχουν παιδιά που έχουν το ταλέντο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το δείξουν γιατί είτε δεν δίνουμε τόσο βάση στα νέους είτε έρχονται άλλοι πιο έμπειροι. Όσον αφορά εμένα, ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Δώνη που μου έδωσε την ευκαιρία αλλά και τον προπονητή των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ. Εγώ από τη μεριά μου όποτε έπαιζα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό».

Για τους Καρνέζη και Λοντίκιν που είναι στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος: «Ο Καρνέζης είναι παράδειγμα για κάθε τερματοφύλακα γιατί πριν δύο χρόνια είχε κάποιες δύσκολες στιγμές και με τη δουλειά του κέρδισε τη θέση. Ο Λοντίκιν είναι πολύ καλός τερματοφύλακας το έδειξε με τις εμφανίσεις του και δικαίως κέρδισε την ευκαιρία της Εθνικής από τον Φερνάντο Σάντος».

Για την δύσκολη κατάσταση στον ΠΑΟΚ, έπειτα από τις ήττες απέναντι σε ΠΑΣ και Ατρόμητο: «Είναι όντως δύσκολη η κατάσταση που βιώνουμε γιατί κανείς δεν θα περίμενε δύο αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Το θέμα είναι να δούμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα και όχι το τι έγινε στα προηγούμενα. Δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να δικαιώσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας».

Μπουμσόνγκ: «Να μείνω στον ΠΑΟ και για άλλους τίτλους»

20/05/2013
 Ο Ζαν Αλέν Μπουμσονγκ πήρε το βραβείο Fair-play του εφετινού πρωταθλήματος εκφράζοντας την επιθυμία του να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Μπουμσόνγκ: «Να μείνω στον ΠΑΟ και για άλλους τίτλους»
Στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ κατέληξε το βραβείο Fair-Play του εφετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας στα βραβεία Nova Super League 2013…

Αφορμή για την βράβευση αυτή του Γάλλου άσου του Παναθηναϊκού αποτέλεσε η δήλωση που είχε κάνει μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ στο οποίο οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα 2-1.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Μπουμσονγκ είχε κάνει δύο λάθη από τα οποία προήρθαν τα γκολ του Λεβαδειακού και μετά το τέλος είχε αναλάβει την ευθύνη δηλώνοντας ότι ποτέ του δεν έχει κλέψει είτε κρυφτεί…

«Δεν ήταν καλή στιγμή για εμένα. Δεν ήθελα να κρυφτώ. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και Έπρεπε να πω αυτό. Είναι καλό να παίρνει κάποιος τέτοια βραβεία. Δεν ήταν βέβαια στόχος μου να πάρω ένα τέτοιο βραβείο», τόνισε ο Μπουμσονγκ ο οποίος κατέληξε…

«Όταν το έκανα σκεφτόμουν ότι ήταν το σωστό. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟ που έμειναν μαζί μου. Θα ήθελα να παραμείνω στον Παναθηναϊκό και να καταφέρω να πάρω κι άλλους τίτλους...».

Στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια

20/05/2013
 Την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ παρακολούθησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με (όχι και τόσο) παλιούς γνωστούς.

Στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια
Εκμεταλλευόμενος την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Βόλφσμπουργκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα (20/5) βρέθηκε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος άσος είχε την ευκαιρία να τα πει με παίκτες και μέλη της ομάδας και σίγουρα η παρουσία του έδωσε μια ευχάριστη… νότα, μια μέρα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που βάρυνε το κλίμα.

Κάτσε, ο ρούκι της χρονιάς!

20/05/2013
 Το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου της φετινής Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο Έργκους Κάτσε. «Ζω το όνειρό μου, ευχαριστώ τον κ. Δώνη», τόνισε σχετικά.

Κάτσε, ο ρούκι της χρονιάς!
Έργκους Κάτσε, ο κορυφαίος!

Από τους συνολικά επτά υποψηφιούς, ο άσος του ΠΑΟΚ έλαβε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου της τρέχουσας σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Δεύτερη διάκριση για τον παίκτη στα Βραβεία Nova Σούπερ Λιγκ 2013, καθώς βρίσκεται ταυτόχρονα και στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος.

Ο 20χρονος μέσος που ξεπέρασε σε ψήφους τους Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Γιαννακόπουλο, Σουνά, Διούδη και Βιτώρο τόνισε πως φέτος ζει το όνειρό του με την φανέλα του «Δικεφάλου του βορρά», ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τον Γιώργο Δώνη για την ευκαιρία που του έδωσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που με ψήφισαν και τον κ. Δώνη που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Αυθτό που ζω φέτος είναι ένα δώρο από τον Θεό. Είναι το καλύτερο πράγμα για μένα. Στην προετοιμασία δεν πίστευα πως θα αγωνιστώ τόσο πολύ. Ζω το όνειρό μου. Δεν περίμενα να πάρω τόσες ευκαιρίες. Από ‘κει που δεν το περιμένεις, όλα γίνονται. Στο πρώτο παιχνίδι που μπήκα, σκέφτηκα πως πρέπει να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία. Δεν πρέπει να πάει χαμένη. Είμαι τυχερός που είχα συμπαίκτες, όπως ο Πάμπλο Γκαρσία που έχει παίξει στην Ρεάλ κι έμαθα πολλά. Όταν είσαι δίπλα σε αυτούς, μαθαίνεις πιο γρήγορα», τόνισε αρχικά και συνέχισε για τα πλέι οφ:

«Έχουμε κάνει δύο ματς στα πλέι οφ με ισάριθμες ήττες που δεν το περιμέναμε. Το παιχνίδι με την Τρίπολη θα είναι η τελευταίας μας ευκαιρία και πρέπει να θέσουμε στόχο μόνο την νίκη

«Βάρος σε όλη μου τη ζωή…»

20/05/2013
 Ως δράμα που θα τον στοιχειώνει περιέγραψε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι η ομάδα έπεσε για αγωνιστικούς λόγους και χαρακτήρισε ιδανική λύση τον Μελισσανίδη

«Βάρος σε όλη μου τη ζωή…»
Βάρος που θα κουβαλάει για την υπόλοιπη ζωή του χαρακτήρισε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ επί των δικών του ημερών ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Σε συνέντευξή του στο «aek-live», ο πρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχθηκε πως έκανε λάθη, αλλά τόνισε ότι μόνο του κίνητρο ήταν να βοηθήσει την ομάδα.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι εκείνη δεν έπεσε για οικονομικούς λόγους, αλλά για αγωνιστικούς (επιρρίπτοντας ευθύνες στον καλοκαιρινό σχεδιασμό Μαύρου, Βλάχου και Τσιάρτα) αναφέρθηκε και στους Βιντιάδη και Μελισσανίδη.

Έτσι, για τον μεν πρώτο εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπήκε τελικά επειδή δεν έγινε η ρύθμιση των χρεών κι επειδή δεν συγκέντρωσε τα κεφάλαια που περίμενε.

Όσο για τον Μελισσανίδη, τον χαρακτήρισε ιδανική λύση και σημείωσε ότι η ΑΕΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο τυχερή που δεν μπήκε κάποιος άλλος για να έρθει τελικά αυτός.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρέλος

Για τα χρέη και τα λάθη του: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ, τα χρέη ήταν 36,5 εκ. ευρώ. Τώρα χρωστάει 34-35 εκατ. Τα 24 είναι προς το δημόσιο και τα υπόλοιπα σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές κτλ. Θα το φέρω βάρος σ' όλη μου τη ζωή ότι υποβιβάστηκε η ομάδα. Το πρώτο λάθος το δικό μου είναι ότι ανέλαβα τον Φλεβάρη και αυτό γιατί πίστευα ότι τη δεδομένη τη στιγμή, αφού δεν έμπαινε άλλος, θα έπρεπε να βοηθήσω. Ήθελα να προσπαθήσω η ΑΕΚ να μην υποβιβαστεί».

Για την ψήφο στον Μώραλη: «Πίστευα ότι εκείνη τη στιγμή ήταν η σωστή απόφαση. Πίστευα ότι θα κερδίζαμε κάποια πράγματα, όπως συνέβη με την άδεια που πήραμε».

Για τον Μαύρο και το συμβούλιο απομάκρυνσης του Βλάχου: «Δεν είμαστε σκοτωμένοι με τον Μαύρο, δεν σκοτώθηκα ποτέ με τον Μαύρο. Ο αγωνιστικός σχεδιασμένος έγινε από τον Μαύρο, τον Τσιάρτα και τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο Βλάχος ήταν επιλογή Μαύρου. Εγώ δεν διαφώνησα με τίποτα και δεν πήρα θέση στα αγωνιστικά θέματα πλην, όπως σας είπα, στην υπόθεση με τον Μάντζιο. Θεώρησα ότι αυτοί ξέρουν να βαδίσουν στο αγωνιστικό πλάνο.

Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έγινε ένα συμβούλιο-αστραπή, με όλους να θέλουν αλλαγή Βλάχου. Ο Μαύρος ενημερώθηκε το ίδιο βράδυ. Το τηλεφώνημα έγινε από μένα και του είπα ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του Μαύρου. Ο ίδιος μας είπε να κάνουμε υπομονή. Εκεί έκανα το λάθος εγώ. Έπρεπε να κάνουμε συμβούλιο την Κυριακή, ώστε να βρίσκεται και ο Θωμάς».


Για τον Βιντιάδη: «Κατά την άποψή μου υπήρχαν δύο προβλήματα. Καταρχάς ότι δεν υπήρχε η ρύθμιση για τα χρέη και κατά δεύτερο ότι συγκεντρώθηκε ένα ποσό μικρότερο απ' ό,τι το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί (18 εκατ.). Είχαν μαζευτεί 9,5 εκ. συν το ποσό που θα έβαζε ο κ. Βιντιάδης σε βάθος χρόνου. Περίπου 3 εκατ. σε 16 μήνες. Δεν είχα κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσω. Δεν ήρθε ως υποψήφιος επενδυτής ο κ. Βιντιάδης. Εμείς είχαμε προσεγγίσει».

Για τον Μελισσανίδη: «Είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ. Μπορεί σε δύο χρόνια να φτάσει εκεί που αξίζει η ομάδα».

Για τις επιλογές των παικτών: «Δεν είχα και δεν έχω καμία ευθύνη στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Η μόνη εμπλοκή μου ήταν στη μεταγραφή του Μάντζιου, όπου είπα ότι δεν του δίνω τα 70.000 ευρώ προκαταβολή γιατί τα ήθελα για το «44», προκειμένου η ομάδα να πάρει άδεια συμμετοχής.

Πιστεύω ότι μου επιδόθηκαν ευθύνες περισσότερες απ' όσες μου αναλογούν. Επειδή μεταξύ άλλων μου αναφέρατε το όνομα του Φουρτάδο, να σας πω πως ο παίκτης αυτός ήταν επιλογή Βλάχου. Θεωρούσε πως με την παρουσία του στη Β' Εθνική και τα γκολ που σημείωσε, θα μπορούσε να δώσει στην ΑΕΚ 10 γκολ σ' αυτό το επίπεδο στη Superleague.

Εν συνεχεία πήραμε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και τον Κατσικοκέρη. Το ξέρετε ότι η ΑΕΚ είχε πέντε φορ, τους Φουρτάδο, Κατσικοκέρη, Σταματή, Φέτση και Παυλή με συνολικές αμοιβές 500.000 ευρώ και στον α’ γύρο καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις πέντε φορές»
.

Για τον Αδαμίδη: «Με έχουν κατηγορήσει ότι είμαι μπροστάρης του Αδαμίδη. Τον Αδαμίδη τον γνώρισα μία μέρα πριν μπω στην ΑΕΚ. Με τον Αδαμίδη έχω μιλήσει πολλές φορές πλέον για συμφωνίες και προβλήματα που υπήρχαν για να μπορώ να τις επιλύσω».

Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Θεωρώ ότι στο χρονικό σημείο που είναι η ΑΕΚ, ίσως να είμαστε τυχεροί εντός εισαγωγικών το ότι αυτή τη στιγμή δεν βρέθηκε κανείς και ήρθε ο Μελισσανίδης. Η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ είναι ο Μελισσανίδης για να μπορεί σε δυο χρόνια το όνομα της Ένωσης να φθάσει εκεί που πρέπει».

Για τα σενάρια συνομωσίας περί εσκεμμένου υποβιβασμού για απόσβεση των χρεών της ΠΑΕ: «Ζούμε στην Ελλάδα. Τα σενάρια που μπορεί να πλάσει ο καθένας τα κάνει όπως ο καθείς πιστεύει, δεν σημαίνει ότι κάποια σενάρια που μπορεί να επαληθεύονται μετά από χρόνια μπορεί να είναι αληθινά και επιμένω η ΑΕΚ έπεσε αγωνιστικά, όχι οικονομικά».

Για την επόμενη μέρα: «Τα χρέη της ΑΕΚ διαγράφονται από το νομικό πρόσωπο και μεταφέρονται σε φυσικά πρόσωπα, σε μένα, στον Αδαμίδη, τον Θανόπουλο, τον Κανελλόπουλο, τον Νοτιά, όλους… Το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να στραφεί κατά φυσικών προσώπων. Κάποια ακίνητα που είναι στο όνομα μας, μπορεί και είναι πιθανόν να τα χάσουμε. Ο Μελισσανίδης δεν ενδιαφέρεται μόνο για το γήπεδο. Υπάρχει ενδιαφέρον και για το αγωνιστικό, άλλωστε το είχε πει κατά το πρόσφατο παρελθόν».

Για τον ρόλο του Μπάγεβιτς στην επόμενη μέρα: «Ρωτήστε τον Μπάγεβιτς τι ρόλο θα ‘χει. Είναι αλήθεια ωστόσο πως τόσο ο Μπάγεβιτς, όσο και ο Δέλλας με τον Λυμπερόπουλο και τον Ζήκο βρίσκονται συνεχώς στα Σπάτα. Δεν ξέρω ποιος τρέχει τα αγωνιστικά θέματα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω με ποιους παίκτες μιλάνε, εμείς ασχολούμαστε μόνο με την εκκαθάριση».

Για το αν ο ίδιος θα ‘χει ρόλο στην επόμενη μέρα: «Δεν θα έχω ρόλο στην επόμενη μέρα με Μελισσανίδη, δεν επιθυμώ. Θα είναι παράλογο να ‘χει συνδυαστεί το όνομα μου με υποβιβασμό της ΑΕΚ και να είμαι μέσα στο Δ.Σ».

Για το αν ο Μελισσανίδης μπορεί να τα καταφέρει να φέρει την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει: «Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Πάντως, έχει σίγουρα τις δυνατότητες. Αν έχουμε και σε δυο χρόνια το γήπεδο και έχουμε καταφέρει τις ανόδους, τότε όλα θα πάνε καλά. Από τη μία η ΑΕΚ έχασε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και εν συνεχεία υποβιβάστηκε, διότι ο Τριτσώνης την τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί στο ματς με τον Πανθρακικό».

Για την πρόωρη αποχώρησή του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Έφυγα από το ματς στο 70'. Δέχθηκα απειλές κατά τη διάρκεια του ματς στον Πανθρακικό. Ήμουν μαζί με το παιδί μου και όταν του είπα ότι θα φύγουμε, με ρώτησε έχεις να φοβηθεί τίποτα και του απάντησα καταφατικά. Γιατί κινδύνευα και εγώ και το παιδί μου. Μίλησα τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές και με τον Δημητριάδη και με τον Δέλλα και με τον Γιαννίτση, μου είπαν μην έρθεις, δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Καλύτερο γκολ του Ντε Βινσέντι

20/05/2013
 Το πανέμορφο γκολ του Ντε Βινσέντι στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό (1-1) στο ΟΑΚΑ, ψηφίστηκε το καλύτερο της σεζόν στα βραβεία “Nova Superleague 2013”.

Καλύτερο γκολ του Ντε Βινσέντι

Από την αρχή έκλεψε τις εντυπώσεις. Και όχι άδικα. Το εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα του Τόμας Ντε Βινσέντι στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό για τη 2η αγωνιστική, αναδείχθηκε το καλύτερο της σεζόν!

«Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό το βραβείο. Ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν για την ομάδα και το πιο σημαντικό ήταν ότι βοήθησε να έρθει ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Η ασίστ του Πατσατζόγλου ίσως να ήταν πιο δύσκολη από το τελείωμα. Η πρώτη σκέψη ήταν να γυρίσω την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη μου στην περιοχή, βλέποντας όμως ότι δεν υπήρχε πήρα την απόφαση να δοκιμάσω να τελειώσω μόνος μου την φάση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φίλους του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημα και την αναγνώριση. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται», δήλωσε ο Αργεντινός στην κάμερα της Nova και συνέχισε:

«Από πέρυσι είναι σαν να συνέβη ένα… θαύμα. Τη φετινή χρονιά καταφέραμε να δείξουμε με πάρα πολύ σκληρή δουλειά και ταπεινότητα για τίιείμαστε ικανοί. Θα τα δώσουμε όλα σε κάθε ματς (σ.σ. στα πλέι οφ), ώστε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα και να δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Ντε Βινσέντι 38,62 %
Τάτος 37,37 %
Φούντας 7,52 %
Αθανασιάδης 6,47 %
Σαλπιγγίδης 5,43 %
Μάρτινς 3, 97 %
Σίσιτς 0,63 %

«Μάχη» για δύο στον Άρη…

20/05/2013
 …με στόχο την ανάδειξη νέας διοίκησης και ένα καλύτερο αύριο για τον σύλλογο. Στις κάλπες οδηγούνται το Σάββατο οι φίλοι των «κίτρινων» έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε Σκόρδα και Ηλιάδη.

«Μάχη» για δύο στον Άρη…
Μετά από μια πολύωρη γενική συνέλευση οι υποψηφιότητες των Λάμπρου Σκόρδα και Δημήτρη Ηλιάδη είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν την ψήφο των φίλων του Άρη στις επικείμενες εκλογές.

Το Σάββατο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος από την βάση του κόσμου, που θα κληθεί να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στην ομάδα, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Για να συμβεί αυτό, ο Τάσος Αβάνογλου απέσυρε την ύστατη στιγμή την πρόταση μομφής κατά του Λάμπρου Σκόρδα κι έτσι ολοκληρώθηκε η συνέλευση της Κοινωνίας Μελών.

Οι καλύτεροι της Σούπερ Λίγκας

21/05/2013
 Τους καλύτερους του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2012-13 ανέδειξε η NOVA μέσω της εκπομπής της «Βραβεία Nova Superleague 2013».

Οι καλύτεροι της Σούπερ Λίγκας
Τα βραβεία στους καλύτερους της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2012-13 απένειμε η NOVA.

Στην ειδική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού «Βραβεία Nova Superleague 2013» ανακοινώθηκε η καλυτερη 18αδα του πρωταθλήματος.

Επιπλέον δόθηκαν και βραβεία για την καλύτερη απόκρουση, το fair play της σεζόν, του MVP της σεζόν, του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, του καλύτερου προπονητή, του καλύτερου γκολ της σεζόν, της καλύτερης ασίστ, αλλά και της καλύτερης δήλωσης της σεζόν.

Την καλύτερη 18αδα του πρωταθλήματος, όπως την ανέδειξαν στη NOVA, αποτελούν:

Για τη θέση του τερματοφύλακα ο Ορέστης Καρνέζης του Παναθηναϊκού και ο Γιούρι Λοντίγκιν της Ξάνθης.

Στην άμυνα, ο Γιάννης Σκόνδρας του Ατρόμητου, ο Ρούμπεν Πουλίδο του Άρη, ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι του Αστέρα Τρίπολης, ο Χοσέ Χολέμπας του Ολυμπιακού και ο Κώστας Κατσουράνης του ΠΑΟΚ.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι παίκτες που αναδείχθηκαν ως οι καλύτεροι του πρωταθλήματος που μας πέρασε είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μάικλ Ολαϊτάν της Βέροιας, ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ, ο Ρούμπεν Ράγιος του Αστέρα Τρίπολης, ο Ζέκα του Παναθηναϊκού και ο Τζαμέλ Αμπντούν του Ολυμπιακού.

Τέλος οι καλύτεροι επιθετικοί είναι ο Ράφικ Τζεμπούρ του Ολυμπιακού, ο Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη, ο Στέφανος Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος του Πανθρακικού και ο Θανάσης Παπάζογλου του ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα δόθηκαν και βραβεία για τις ειδικές κατηγορίες:

Το βραβεία της καλύτερης απόκρουσης πήρε ο Παναγιώτης Γλύκος του ΠΑΟΚ.

Το βραβείο Fair Play πήρε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ του Παναθηναϊκού.

Το βραβείο της καλύτερης ασίστ πήρε ο Ζέκα του Παναθηναϊκού.

Το βραβείο του καλύτερου γκολ πήρε ο Τόμας Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος πήρε ο Τζαμέλ Αμπντούν του Ολυμπιακού.

Το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενο της σεζόν πήρε ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Ράφικ Τζεμπούρ του Ολυμπιακού.

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή πήρε ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Θα μου κάνει καλό να φύγω»

21/05/2013
 Μια μίνι αποχή μακριά από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν το καλύτερο για τον εαυτό του, όπως τόνισε ο Γιώργος Δώνης κατά την βράβευσή του ως κορυφαίος προπονητής της σεζόν!

Δώνης: «Θα μου κάνει καλό να φύγω»
Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της φετινής Σούπερ Λίγκας έλαβε ο Γιώργος Δώνης (69,19%), ξεπερνώντας σε ψήφους τους Γιάννη Χριστόπουλο (25,66%) και Σάκη Τσιώλη (5,15%).

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, μιλώντας στην NOVA, αναφέρθηκε στα όσα έζησε φέτος στον «Δικέφαλο του βορρά», τα οποία χαρακτήρισε πολύτιμη εμπειρία για τον ίδιο, ενώ του ευχήθηκε να κατακτήσει τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ.

Επιπλέον εξέφρασε την επιθυμία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τις δύο πλευρές, ούτως ώστε να λύσουν τις διαφορές τους, προτού πάνε στα δικαστήρια, ενώ τόνισε πως μια αποχή 1-2 χρόνων από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα του έκανε καλό στην καριέρα του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA:

«Είμαι ευχαριστημένος και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Πρέπει να ευχαριστήσω και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, γιατί είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία από την αρχή της σεζόν. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω και τον υγιή κόσμο του συλλόγου. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θελουν να δουμν το ποδόσφαιρο να πηγαίνει μπροστά. Αφιερώνω το βραβείο στους δύο γιους μου. Πρέπει να πάρουν ένα μάθημα πως το άθλημα έχει δύσκολες στιγμές, αλλά ταυτόχρονα κι όμορφες».

«Πάντα δίνουμε σημασία στους λίγους και στα αρνητικά. Το θέμα είναι να μην τους δίνουμε δύναμη. Το προπονητικό τιμ που ήμασταν σε μια ομάδα με μικρότερο μπάτζετ από πέρσι κατάφερε να βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά μέσα σε 15 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ πήγε ως πρώτος στα πλέι οφ και έπαιξε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν είναι έτσι εύκολο. Αν συνηπολογίσουμε και το πώς ξεκινήσαμε».

«Ο δρόμος του προπονητή είναι μοναχικός και σκληρός. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση προκύπτει από τους παίκτες ενός προπονητή. Αισθάνομαι πολύ καλά μέσα μου και θεωρώ πως προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να πετύχουν το στόχο που τους απέμεινε και να βγει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Η απομάκρυνσή μου από τον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ένα γεγονός που με στεναχωρεί πολύ. Όταν θες να χωρίσεις με έναν προπονητή, τότε πρέπει να το κάνεις σαν φίλος. Νομίζω πως έγιναν λάθη, όμως δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω. Ελπίζω να βρεθεί μια δίκαιη λύση, αυτά δηλαδή που έχουμε συμφωνήσει, προτού πάμε στα δικαστήρια για να μην υπάρχει αντιπαράθεση. Όσοι δύσκολο κι αν είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα ήθελα να φύγω με αυτό τον τρόπο από την ομάδα».

«Το κριτήριο του κόσμου είναι πάντα διαφορετικό. Και πολλές φορές αλάθητο. Θεωρώ πως είχαμε ιστορίες καθημερινής τρέλας και είναι δύσκολο για τον καθένα να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες. Απαιτείται ηρεμία στην ομάδα κι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα λογίζεται και ως δική μου επιτυχία. Χρειάζεται ηρεμία γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δικαιούται να πετύχει το στόχο του.

«Το σημαντικό είναι πως στελεχώνεις μια ομάδα. Θεωρώ πως στον ΠΑΟΚ φέτος ήταν ένα ματαβατικό στάδιο. Ξεκινήσαμε με διαφοροποιήσεις, με μειωμένο ρόστερ και με τον νέο ιδιοκτήτη ανέβηκαν οι προσδοκίες, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Δεν κρατώ καμιά κακία, κανένα παράπονο. Το μόνο που με πήραξε είναι αυτά που πέρασαν οι συγγενείς μου. Ήταν –βέβαια- μια εμπειρία με τα καλά και τα κακά της και θα τα αξιολογήσω όλα για το μέλλον μου».

«Ζηλεύω τους Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ. Ο κύκλος και το σύστημα εκεί δουλεύει διαφορετικά. Παράγουμε και έχουμε σωστή τακτική. Δεν σημαίνει πως στο μπάσκετ οι προπονητές είναι πιο έξυπνοι. Απλά ξέρουν πώς να το δουλέψουν σωστά».

«Το σημαντικό είναι πως παρότι η δουλειά μου στον ΠΑΟΚ έχει υποτιμηθεί, έξω το βλεπουν ως κάτι σημαντικό που βγήκε η ομάδα στη δεύτερη θέση. Όσον αφορά το βιογραφικό, μου ‘χει κάνει καλό η δουλειά μου στον ΠΑΟΚ. Φαίνεται ήδη από κάποια πράγματα που έχω. Μια αποχή 1-2 χρόνων από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μου κάνει καλό».

«Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν»

21/05/2013
 Διευκρινήσεις για τη μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου και τις καταγγελίες για τη διαιτησία έδωσε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν» δήλωσε.

«Αν δεν είναι καθαροί, θα λογοδοτήσουν»
Ακόμη και η συνδρομή του ΣΔΟΕ θα ζητηθεί, προκειμένου να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όσων εμπλέκονται στη διαιτησία, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέσω του οποίου κατατέθηκε η μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου κατά της ΕΠΟ για τις διαιτητικές αποφάσεις στην σεζόν που τελείωσε.

«Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι στην Ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει κανένας με ποινική ασυλία. Αν είναι διαιτητής ή πρόεδρος της ΕΠΟ ή αντιπρόεδρος δεν του παρέχει την δυνατότητα να μην σέβεται τον νόμο. Αν τον παραβιάσει θα λογοδοτήσει. Κατά συνέπεια αυτή η πρωτοβουλία που πήρε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ορθώς το έκανε και καμία συνέπεια εις βάρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να προκύψει.

Και από τον Παναθηναϊκό να είχε κατατεθεί αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί καταγγέλλονται γεγονότα που έχουν να κάνουν με ποινικά αδικήματα. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε η FIFA απαγορεύουν να γίνονται μηνύσεις σε άτομα που έχουν ποινικές ευθύνες».

Είπατε ότι θα προβείτε και σε άλλου είδους ενέργειες τι εννοείτε;

«Καταρχήν θα πρέπει να ξέρουμε ότι το ανθρώπινο λάθος είναι πολύ πιθανό. Όταν όμως στο μισό πρωτάθλημα υπάρχουν κατ' εξακολούθηση λάθη αυτό έχει συνέπειες. Ενδιαφέρεται και η πολιτεία και όταν αλλοιώνονται οι αγώνες και επηρεάζουν και όσους παίζουν στοίχημα έρχεται ο ποινικώς νομοθέτης και λέει 10 χρόνια κάθειρξη.
Αν είναι προϊόν εγκληματικού σχεδιασμού. Δεν χάνει μόνο ο Παναθηναϊκός έτσι αλλά και οι παίκτες που παίζουν στοίχημα. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε από ανακρίσεις, ξέρουμε να βοηθάμε τους εισαγγελείς να κάνουν ανακρίσεις. Θα βοηθήσουμε με όσα μέσα και στοιχεία έχουμε».

Τι εννοείτε με αυτό;

«Στην ανάκριση που θα γίνει θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυο διαιτητές βλέπουν ένα χέρι στο μισό μέτρο και δεν το παρατηρούν και δεν επιβάλλουν τις ποινές. Τέτοια λάθη δύσκολα είναι καλοπροαίρετα. Και αν πρόκειται για λάθη θα πρέπει οι συγκεκριμένοι διαιτητές να σταματήσουν.

Εφεξής, στο μέλλον διαιτητές που θα έχουν τέτοιες αποδόσεις θα γίνονται άμεσα μηνύσεις και για να απαντήσω στην ερώτηση σας σχετικά με το που σκοπεύουμε να φτάσουμε, θα πηγαίνουμε και στο ΣΔΟΕ ώστε να κάνει σοβαρή έρευνα των περιουσιακών στοιχείων. Αν είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν δεν είναι καθαροί σίγουρα θα λογοδοτήσουν».

Τα είπαν Σαραβάκος-Νταμπίζας

21/05/2013
 Κουβέντα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού είχαν ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Τα είπαν Σαραβάκος-Νταμπίζας
Οι επαφές και οι συσκέψεις στον Παναθηναϊκό για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν είναι συνεχείς και καθημερινές.

Την Δευτέρα, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας και συζήτησαν για περισσότερες από δύο ώρες για την πορεία του σχεδιασμού και πιθανότατα για το ταξίδι του δεύτερου στην Ιταλία, όπου είχε πάει για τον Βαγγέλη Μόρα.

Επίσης, είχαν επαφή και με τον τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών, Γιάννη Σαμαρά, ενώ παρακολούθησαν ένα μέρος της προπόνησης της ομάδας Νέων.

Ντε Βινσέντι: «Με σκληρή δουλειά, όλα γίνονται»

21/05/2013
 Την άποψη ότι η φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα μοιάζει με… θαύμα, εξέφρασε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, που βραβεύτηκε για το καλύτερο γκολ της σεζόν.

Ντε Βινσέντι: «Με σκληρή δουλειά, όλα γίνονται»
Ο Τόμας Ντε Βινσέντι βραβεύτηκε για το καλύτερο γκολ στη σεζόν, που σημείωσε στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και δεν έκρυψε τη χαρά του για το βραβείο. Παράλληλα, μίλησε και για τη φετινή πορεία της ομάδας, κάνοντας λόγο για θαύμα.

«Η πάσα του Πατσατζόγλου ήταν πιο δύσκολη από το τελείωμα. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ και δοκιμάζω στις προπονήσεις. Ήταν μία πολύ καλή πάσα από τον Πατσατζόγλου, ο οποίος είναι ένας πολύ ικανός ποδοσφαιριστής και εγώ προσπάθησα να τελειώσω τη φάση με σουτ γιατί δεν είμαι καλός με το κεφάλι», δήλωσε σχετικά με το γκολ και πρόσθεσε:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημα στη φάση του γκολ μου. Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην πατρίδα μου. Αρχικά σκέφτηκα να γυρίζω τη μπάλα, όμως όταν είδα ότι δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης μου στην περιοχή, αποφάσισα να τελειώσω τη φάση».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας: «Από πέρυσι στα Γιάννινα κάτι συνέβη σαν θαύμα. Τη φετινή σεζόν αυτό που καταφέραμε να δείξουμε είναι ότι με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Στα πλεϊ οφ δεν μπορώ να προβλέψω σε ποιά θέση θα τερματίσουμε αλλά όλοι θα δώσουμε το 100% σε όλα τα ματς».

Στο Τορίνο «Τίγρης»-Ντούσαν για το γήπεδο

21/05/2013
 Στο Τορίνο θα μεταβούν την Πέμπτη ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για να δουν το γήπεδο της Γιουβέντους, το οποίο θέλουν να αποτελέσει οδηγό για αυτό της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο Τορίνο «Τίγρης»-Ντούσαν για το γήπεδο
Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζει και αναπνέει για τη μέρα που η ΑΕΚ θα χτίσει το νέο της γήπεδο στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να «δουλεύει» το πρότζεκτ και σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη του είναι να γίνει το γήπεδο της «Ένωσης» στα πρότυπα αυτού της Γιουβέντους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να δει από κοντά το γήπεδο της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έτσι, την Πέμπτη θα μεταβεί στο Τορίνο για να πάρει μια πρώτη… γεύση.

Στο ταξίδι αυτό δεν θα είναι μόνος του. Θα τον συνοδεύει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στην νέα προσπάθεια που ξεκινάει, αλλά και σύμβουλοι του Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε να δουν όλοι μαζί τους χώρους και να μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να πουν αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

Το γήπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας άνοιξε τις πύλες του το 2011. Έχει χωρητικότητα 41.000 θέσεων, είναι πέντε αστέρων (θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League το 2014) και το κόστος του έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ. Οι κερκίδες είναι... μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας αίσθηση «καυτής» έδρας, ενώ είναι πολύ λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον με τη χρήση ειδικών τεχνολογιών (π.χ. φωτοβολταϊκά, ηλιακοί συλλέκτες, σύστημα ανακύκλωσης του νερού της βροχής κλπ.). Στο γήπεδο υπάρχουν ακόμη 3.600 θέσεις επισήμων, 64 σουίτες, πάρκινγκ, μουσείο, εστιατόρια και καταστήματα.

«Όταν υπάρχει κάτι επίσημο, θα ανακοινωθεί»

21/05/2013
 « Όταν υπάρχει κάτι επίσημο, θα ανακοινωθεί» λένε κύκλοι της διοίκησης του Παναθηναϊκού, με αφορμή την μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών.

«Όταν υπάρχει κάτι επίσημο, θα ανακοινωθεί»
Τα ονόματα υποψήφιων παικτών για να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες. Η άποψη της διοίκησης, που εκφράστηκε μέσω κύκλων, είναι ότι όταν υπάρχει κάτι επίσημο θα ανακοινωθεί και ότι πολλά από τα ονόματα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

« Όταν υπάρχει κάτι επίσημο αναφορικά με τις μεταγραφές θα ανακοινωθεί. Ορισμένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν βρίσκονται προς εξέταση, ορισμένα άλλα είναι στη σφαίρα της φαντασίας» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Υποψήφιος για Βέροια ο Τοπαλίδης

21/05/2013
 Ψηλά στη λίστα των ιθυνόντων της Βέροιας για την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι το όνομα του Γιάννη Τοπαλίδη.

Υποψήφιος για Βέροια ο Τοπαλίδης
Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα της αποχώρησης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας, υπήρχε μια… νηνεμία σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του.

Φαίνεται, όμως, ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Αρβανιτίδης βρήκε τον εκλεκτό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στην εθνική Ελλάδας δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή σε κάποιο σύλλογο. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ανέλαβε τα ηνία της κυπριακής ΑΕ Πάφου, αλλά αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο σύλλογος.

Τάσεις φυγής από Αθανασιάδη

21/05/2013
 Έτοιμος να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ μετά την ακραία κριτική που δέχθηκε από τους οπαδούς της ομάδας παρουσιάζεται ο Στέφανος Αθανασιάδης, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Τάσεις φυγής από Αθανασιάδη
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι από την Κυριακή το βράδυ ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και ο διεθνής φορ σκέφτεται να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ο 24χρονος επιθετικός σκεφτόταν εδώ και καιρό να φύγει από την αγαπημένη του ομάδα, αφού από τη μία θεωρεί χαμηλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και από την άλλη εκτιμά πως τα 150.000 ευρώ που παίρνει ετησίως είναι λίγα για όσα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια (και ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν).

Εκείνο, όμως, που τον πείραξε - αν και δεν ήταν σε πρώτη φάση αποφασισμένος να φύγει - ήταν η… αχαριστία των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού τη φετινή σεζόν έχει πετύχει πολλά γκολ (22 συγκεκριμένα σε 35 ματς, ενώ έχει μοιράσει και 8 ασίστ) και σε κρίσιμους αγώνες και εκείνοι δεν υπολόγισαν την προσφορά του.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση του Αθανασιάδη από τον ΠΑΟΚ και θα εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις που θα υπάρξουν για εκείνον το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για τον διεθνή στράικερ έχουν εκδηλώσει ομάδες από τη Ρωσία, την Ελβετία (Βασιλεία), τη Γερμανία (Στουτγκάρη, Λεβερκούζεν) και την Ιταλία (Τορίνο).

Το θέμα είναι να κατατεθεί πρόταση στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ από έναν σύλλογο ποιοτικού πρωταθλήματος και να καλύπτεται η ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

«Δωροδοκία και δωροληψία»

21/05/2013
 Για οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού, σύσταση συμμορίας, δωροδοκία και δωροληψία κάνει λόγο στη μήνυση που κατέθεσε για λογαριασμό των «πράσινων» ο Β. Κωνσταντίνου.

«Δωροδοκία και δωροληψία»
Βαρύτατες κατηγορίες απευθύνει ο Βασίλης Κωνσταντίνου στη μήνυση που κατέθεσε από την Παρασκευή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά ενεργώντας σαν φυσικό πρόσωπο κι όχι σαν αντιπρόεδρός του. Η μήνυση είναι σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, των επικεφαλής της ΚΕΔ κ.κ. Δούρου και Μπριάκου, αλλά και δέκα διαιτητών.

Σε αυτή-όπως αναφέρει το «Goal»-γίνεται λόγος για σχέδιο αλλοίωσης αποτελεσμάτων και οικονομικής αποδυνάμωσης του «τριφυλλιού», για σύσταση συμμορίας, ενώ ζητεί διερεύνηση για δωροδοκία και δωροληψία! Στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται έντεκα παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» θεωρούν πως αδικήθηκαν με συνοδεία DVD με τις επίμαχες φάσεις.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται πως «… δεν αποτελούν απλά διαιτητικά σφάλματα, αλλά γεννούν σοβαρές ενδείξεις ότι έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου αλλοίωσης αποτελεσμάτων και αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού», ενώ προστίθεται πως «… η κατ’ εξακολούθηση εχθρικώς διακείμενη διαιτησία συνιστά σαφή ένδειξη μιας οργανωμένης προσπάθειας να πληγεί ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά, βαθμολογικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, αφού η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα».

Στη συνέχεια τονίζεται πως «… διαπιστώνεται η από πλευράς διαιτητών καταπάτηση των κανονισμών του αθλήματος με προφανή στόχο να επηρεάσουν την εξέλιξη σε βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτή η συστηματική εχθρική προς τον Παναθηναϊκό διαιτησία κυοφορεί αποχρώσες ενδείξεις ότι οι διαιτητές αυτοί αποφασίζουν έτσι κατόπιν αθέμιτων ενεργειών τρίτων στα πλαίσια ενός οργανωμένου συστήματος διαμόρφωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων».

Δεν λείπουν και οι αιχμές κατά του Ολυμπιακού με την ακόλουθη αναφορά: «… στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται συστηματικά από τη διαιτησία, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τη φετινή χρονιά κι όχι μόνο συστηματικά αδικείται. Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας υπέρ άλλης ομάδας ήταν η διαιτησία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας».

Ακολούθως γίνεται αναφορά στην καταγγελία του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα περί στημένων πινάκων διαιτησίας και τονίζεται πως «… προκύπτει ότι οι πίνακες διαιτησίας για τη σεζόν 2012/13 καταρτίστηκαν μειοψηφικά από τους κ.κ. Δούρο και Μπριάκο κατόπιν υποδείξεων του κ. Σαρρή, χωρίς τη συμμετοχή των άλλων τριών μελών της ΚΕΔ στη λήψη αποφάσεων».

Τέλος, τονίζεται πως «… έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλο το φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου ότι η διαιτησία μεροληπτεί κατά κανόνα σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, και παράλληλα ευνοεί με τις αποφάσεις της τον Ολυμπιακό. Οι ψίθυροι των φιλάθλων περί παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν πλέον μετατραπεί σε κραυγές».

Τα έντεκα παιχνίδια για τα οποία διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός (στη μήνυση γίνεται αναλυτικά παρουσίαση των φάσεων για τις οποίες υπάρχουν παράπονα) είναι:

31/09/12: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-1 (Σπάθας)
30/09/12: Παναθηναϊκός-Αστέρας 0-0 (Κουκουλάκης)
29/10/12: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2 (Τριτσώνης)
12/11/12: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-0 (Δασκαλόπουλος)
25/11/12: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1 (Αρετόπουλος)
09/12/12: Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 2-2 (Μάνταλος)
16/12/12: Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0 (Θάνος)
02/02/13: Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2 (Γιάχος)
17/03/13: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (Στυλιάρας)
30/03/13: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 0-1 (Τριτσώνης)
07/04/13: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0 (Κομίνης)

«Πραγματικό μηχανάκι ο Ντελαπλάς»

21/05/2013
 Το εγκώμιο του Ζονατάν Ντελαπλάς έπλεξε ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος ανέλυσε στη SportDay τα στοιχεία του Γάλλου χαφ που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

«Πραγματικό μηχανάκι ο Ντελαπλάς»
Μόνο καλά λόγια είχε να πει για την αξία του Ζονατάν Ντελαπλάς ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο αγωνίζεται στο Βέλγιο και γνωρίζει πολύ καλά τον Γάλλο χαφ της Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ο δεξιός μπακ της Λόκρεν μίλησε στη SportDay για τον μεταγραφικό στόχο του «τριφυλλιού» και τον χαρακτήρισε καλύτερο του Βίκτορ Βιτόλο, αν και έχουν αρκετά κοινά στοιχεία.

«Το βελγικό πρωτάθλημα έχει πιο γρήγορο ρυθμό από το ελληνικό. Ο Ντελαπλάς έχει απίστευτο τρέξιμο. Σε εντυπωσιάζει. Στην κοψιά είναι ίδιος με τον Βιτόλο. Είναι όμως πιο γρήγορος, έχει καλή επαφή με την μπάλα, κίνηση στον χώρο, καλή πάσα και σουτ. Πραγματικό μηχανάκι. Επιθετικά δεν μπόρεσα να διακρίνω πάντως πολλά στοιχεία. Στη Βάρεγκεμ οργάνωνε, άλλωστε, ο Μπεριέ», τόνισε ο 27χρονος αμυντικός και σύστησε ανεπιφύλακτα την απόκτηση του Ντελαπλάς:

«Για μένα είναι το στυλ του αμυντικού χαφ, του παίκτη που είναι απαραίτητος σε κάθε ομάδα. Ακόμα κι εγώ όταν ανέβαινα στην επίθεση, τον έβλεπα να έρχεται να με μαρκάρει. Αυτό δείχνει ότι σπεύδει να βοηθήσει και τους μπακ. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι κυρίως κόφτης. Για το επιθετικό κομμάτι, άφηνε την οργάνωση σε άλλους. Για μένα είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά μόνο αν τον δεις στο γήπεδο μπορείς να κρίνεις αν κάνει για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Για το στυλ της ομάδας πάντως που ακούω ότι θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός, ταιριάζει».

Καταλήγοντας, ο Γκαλίτσιος τόνισε πως δεν έχει ακούσει για ενδιαφέρον άλλων ομάδων του Βελγίου για τον Γάλλο μέσο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου