ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


24/05/2013


Θέλουν να δέσουν τον Ορέστες

23/05/2013
 Στην παραμονή του Ορέστες κινείται η διοίκηση της Βέροιας.

Θέλουν να δέσουν τον Ορέστες
Μπορεί ακόμη η Βέροια να μην έχει βρει τον προπονητή με τον οποίο θα προετοιμαστεί και θα… πορευτεί την επόμενη σεζόν –τον οποίο αναζητεί στην ελληνική αγορά- ωστόσο η διοίκηση «τρέχει» το σχεδιασμό του ρόστερ.

Η «Βασίλισσα του βορρά» φαίνεται πως τα έχει βρει με τους Βεργώνη, Καλί, Μπάρμπα και Κοταρρίδη, ενώ όλα δείχνουν πως η ΠΑΕ θέλει να… δέσει και τον Ορέστες.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει βοηθήσει αρκετά την ομάδα του φέτος, έχοντας 26 συμμετοχές.

Αθανασιάδης ο τρίτος!

23/05/2013
 Ο Στέφανος Αθανασιάδης με το γκολ που πέτυχε σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης έγινε ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ, που πετυχαίνει γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μέσα σε μια σεζόν.

Αθανασιάδης ο τρίτος!

Μπορεί ο Στέφανος Αθανασιάδης να μην αγωνίστηκε βασικός στο χθεσινό (22/05) παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά κατάφερε, έστω και ως αλλαγή, να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος παίκτης, μετά τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Αντελίνο Βιερίνια, που πετυχαίνει γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε ο δικέφαλος μέσα σε μια σεζόν.

Μεγάλη αναφορά στο θέμα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αναφέρει τα εξής:

«Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν πέτυχε απλά το 23ο γκολ τη φετινή αγωνιστική περίοδο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. Έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που πετυχαίνει γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Αντρέ Βιεϊρίνια την περίοδο 2010-2011.

Ο Κλάους «άνοιξε λογαριασμό» τον περασμένο Αύγουστο σκοράροντας εναντίον της Μπνέι Γεχούντα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κλείνοντας την ευρωπαϊκή παρουσία του με 4 γκολ. Σε 26 αγώνες πρωταθλήματος έφτασε τα 13 γκολ, στο κύπελλο μέτρησε 5 γκολ και, πλέον, έχει σκοράρει και στα πλέι οφ, κάτι που είχε να κάνει από τα πλέι οφ της περιόδου 2010-2011, όταν είχε πετύχει το ένα από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα θα μπορούσε να είχε πετύχει φέτος και ο Κώστας Κατσουράνης, αν βρισκόταν στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς με το χθεσινό του γκολ στην Τρίπολη έφτασε κι αυτός να έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μετρώντας 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο και 1 στα πλέι οφ.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης την σεζόν 2010-2011 σκόραρε και στις τέσσερις διοργανώσεις φτάνοντας τα 12 γκολ (7 πρωτάθλημα, 2 πλέι οφ, 1 κύπελλο, 2 Ευρώπη) σε 53 συμμετοχές. Ο Αντρέ Βιεϊρίινια, επίσης, βρήκε δίχτυα σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις εκείνη την περίοδο σκοράροντας 4 φορές στο πρωτάθλημα, 2 φορές στα πλέι οφ, 1 φορά στο κύπελλο και 4 φορές στην Ευρώπη. Αν, πάλι, διαχωρίσουμε τις κατηγορίες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ), θα δούμε ότι εκείνη την σεζόν Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια χρίστηκαν σκόρερ σε πέντε διαφορετικές (πρωτάθλημα, πλέι οφ, κύπελλο, προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ) διοργανώσεις».

«Ίσως μετάνιωσε που δεν ανέλαβε νωρίτερα την ΑΕΚ ο Τραϊανός»

23/05/2013
 Ο Τραϊανός Δέλλας φαίνεται πως μετάνιωσε που δεν ανέλαβε νωρίτερα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, σύμφωνα με τη σύζυγό του, Γωγώ Μαστροκώστα.

«Ίσως μετάνιωσε που δεν ανέλαβε νωρίτερα την ΑΕΚ ο Τραϊανός»
Μετανιωμένος που δεν ανέλαβε νωρίτερα την ΑΕΚ φαίνεται πως είναι ο Τραϊανός Δέλλας, όπως δήλωσε στο περιοδικό «Hello» η σύζυγός του, Γωγώ Μαστροκώστα. Ο «Κολοσσός» είχε δεχτεί σχετική κρούση τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου.

«Μου έκανε εντύπωση που αποφάσισε να αναλάβει την ΑΕΚ δέκα μέρες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Του είχαν γίνει δύο κρούσεις και στην αρχή και στη μέση της σεζόν για να αναλάβει την ομάδα αλλά δεν το έκανε. Του έχω εμπιστοσύνη και φυσικά εννοείται ότι δεν επηρέασα την απόφασή του. Τον θαυμάζω γιατί έτσι και αλλιώς τις ποδοσφαιρικές ή προπονητικές του γνώσεις, σαφώς και δεν μπορούσε να τις προσφέρει σε δέκα μέρες. Εκείνο που ήθελε να δώσει ήταν η ψυχή του», τόνισε η σύζυγός του.

«Εκεί χάσαμε την ηρεμία μας. Εκείνο που τον επηρέασε και τον στεναχώρησε ήταν ότι θα ήθελε να είχε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της ομάδας γιατί ορισμένους από αυτούς τους εκτίμησε πολύ. Ήθελε να δουλέψει με αυτά τα παιδιά και ίσως το μετάνιωσε που δεν ανέλαβε νωρίτερα την ομάδα», πρόσθεσε.

Θέση από τώρα για Νέα Φιλαδέλφεια

23/05/2013
 Προτεραιότητα για αγορά εισιτηρίου διαρκείας στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχουν όσοι κλείσουν θέση για την προσεχή διετία στο Ελληνικό.

Θέση από τώρα για Νέα Φιλαδέλφεια
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ζουν από τώρα με το όραμα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όσοι έχουν επιληφθεί του θέματος εμφανίζονται βέβαιοι πως η «Ένωση» θα έχει νέο «σπίτι» για τη σεζόν 2015/16 και είναι φυσικό, όταν αυτό γίνει πραγματικότητα και ανοίξει τις θύρες του να επικρατήσει κοσμοσυρροή.

Όμως προτεραιότητα για να κλείσουν θέση στο νέο γήπεδο θα έχουν εκείνοι που θα μείνουν πιστοί στην ΑΕΚ και στα… δύσκολα. Όσοι δηλαδή αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας για τις δύο προσεχείς σεζόν στο γήπεδο του Ελληνικού, όπου η αγαπημένη τους ομάδα θα παίζει αρχικά στην τρίτη κι εν συνεχεία (εφόσον εξασφαλίσει την άνοδο) στη δεύτερη κατηγορία.

Στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου του Ελληνικού σε 20.000 θέσεις και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τους να διατεθεί σε διαρκείας. Αυτοί που θα αποκτήσουν διαρκείας για τις δύο επόμενες περιόδους, θα έχουν και το δικαίωμα προτεραιότητας αλλά και επιλογής θέσης στο νέο γήπεδο.

Ένα ακόμη κίνητρο για να σταθούν δίπλα στην ΑΕΚ, λοιπόν…

Ράγιος: «Παίζω για τη φανέλα»

23/05/2013
 Στα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος τόνισε πως παίζει για τη φανέλα και μόνο για αυτή.

Ράγιος: «Παίζω για τη φανέλα»
Το τελευταίο διάστημα έχει γραφτεί πολλές φορές το όνομα του Ρούμπεν Ράγιος στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός άσος του Αστέρα φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στην λίστα των «ερυθρόλευκων» και ο ίδιος τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει όσα λέγονται αλλά μόνο να παίζει ποδόσφαιρο για τη φανέλα που φορά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρούμπεν Ράγιος στο arcadia-sports:

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει καλή κυκλοφορία μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Εμείς έχουμε πρόβλημα με την κούραση. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε μια δίκαιη νίκη».

Για το πως θα συνέλθει ο Αστέρας ενόψει Τούμπας: «Μπορούμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε και να ξεχάσουμε την ήττα στην Τρίπολη. Θα πάμε στην Τούμπα για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το αν θα καταφέρει ο Αστέρας να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Κοιτάζουμε κάθε ματς χωριστά. Θέλουμε να κερδίσουμε, θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Στη συνέχεια θα δούμε τι καταφέραμε».

Για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό: «Από τα Χριστούγεννα και μετά ακούγονται όλο τέτοια σενάρια. Εγώ είμαι όπως ήμουν και παίζω όπως έπαιζα. Προσπαθώ να παίζω για τη φανέλα μου και για τίποτε άλλο».

Πάει για Ουζουνίδη ο Πλατανιάς

23/05/2013
 Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι ο προπονητής του Πλατανιά για τη νέα σεζόν καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Στέλιος Βαρουξάκης επικοινώνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη και έδωσε τέλος στην συνεργασία τους.

Πάει για Ουζουνίδη ο Πλατανιάς
Ο Στέλιος Βαρουξάκης επικοινώνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον ενημέρωσε ότι η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο σύλλογο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια πληροφορία που ήθελε την πλευρά Αναστασιάδη να ζητά μια ολιγόωρη παράταση μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης ώστε να δώσει την τελική του απάντηση.Μάταια, όμως, καθώς οι εξελίξεις τον ξεπέρασαν. Ο Πλατανιάς φαίνεται πως έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Αναστασιάδη.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της Skoda Ξάνθης και ήταν ο νούμερο ένα στόχος του Πλατανιά αν δεν συνέχιζε ο Αναστασιάδης και τη νέα περίοδο. Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Λύθηκε το θέμα με τη βίζα

23/05/2013
 Ο Σέκου Ολίσε διευθέτησε το θέμα με τη βίζα του κι έτσι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Λύθηκε το θέμα με τη βίζα
Γρήγορο και αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Σέκου Ολίσε με την βίζα του.

Ο Λιβεριανός δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς πρώτα έπρεπε να ανανεώσει τη βίζα του.

Έτσι μετέβη οδικώς στην Αθήνα, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της χώρας του και διευθέτησε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να ακολουθήσει κανονικά το απογευματινό πρόγραμμα του «Δικεφάλου».

«Δώσε στο αστέρι μας περισσότερη λάμψη»

23/05/2013
 Την στήριξη του κόσμου του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ζήτησε ο Ατρόμητος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ενόψει της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

«Δώσε στο αστέρι μας περισσότερη λάμψη»
Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Τετάρτη θα κρίνει εν πολλοίς την θέση που θα πάρει ο Ατρόμητος στην βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Οι Περιστεριώτες προσπαθούν για το καλύτερο και πλέον, θέλουν την στήριξη του κόσμου τους στην αναμέτρηση.

Η γενική είσοδος ορίστηκε στα πέντε ευρώ και άπαντες στην «κυανόλευκη» ομάδα περιμένουν ο κόσμος να δηλώσει την παρουσία του και να γίνει ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών ανακοινώνει ότι έχει οριστεί γενική είσοδος 5 ευρώ σε όλες τις θύρες του γηπέδου Περιστερίου (πλην της Θύρας 3) για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play offs.

Τώρα που η μπάλα «καίει» και η «μάχη» για την εξασφάλιση του καλύτερου ευρωπαϊκού εισιτηρίου έχει φουντώσει, ο αγαπημένος μας Ατρόμητος χρειάζεται την συμπαράσταση των φιλάθλων του Περιστερίου όσο ποτέ άλλοτε.

Σας καλούμε να γίνετε ο 12ος παίκτης μας, ο απόλυτος συμπρωταγωνιστής σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις «τελικούς» που θα κρίνει την ευρωπαϊκή προοπτική του Ατρόμητου. Η ομάδα μας συμπλήρωσε (ως γνωστόν) φέτος ενενήντα χρόνια ζωής, δικαιούται, ελπίζει και πρέπει να γιορτάσει μαζί με όλους τους φιλάθλους του τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία μας στα σαλόνια της Ευρώπης.
Δώστε λοιπόν στο αστέρι μας ακόμη περισσότερη λάμψη. Όπως παλιά αστέρι όπως παλιά....».

Η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σήμερα (Πέμπτη) από το γραφείο διαχείρισης από τις 16.30 μέχρι τις 20.00. Το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και αύριο.

Για τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας θα είναι ανοικτή η Θύρα 1, με τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ».

Επιμένουν οι Γάλλοι για Κεσερού

23/05/2013
 Το όνομα του Κλαούντιο Κεσερού δεν ακούγεται πρώτη φορά για τον Ολυμπιακό με τους Γάλλους να το επαναφέρουν στην επικαιρότητα «μπλέκοντας» και την Μπαστιά.

Επιμένουν οι Γάλλοι για Κεσερού
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κλαούντιο Κεσερού έχει γίνει γνωστό, με βάση φυσικά ρεπορτάζ από την Γαλλία, εδώ και καιρό.

Πλέον όμως το «mercato365» αναφέρει ότι ο 26χρονος επιθετικός της Ανζέ, δεν πρόκειται να ανανεώσει με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας και οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με την Μπαστιά καραδοκούν για την υπογραφή του.

Ο Κεσερού ανήκει στην Ανζέ από το 2011 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει σε 97 παιχνίδια να πετύχει 33 τέρματα, κάτι που ανάγκασε αρκετές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλητών Ελλάδος να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Το αν πράγματι, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται τόσο έντονα για τον Ρουμάνο θα φανεί μετά την 1η Ιουνίου αφού η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει ότι τότε θα γίνει οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση

Τέλος ο Τσιντί

23/05/2013
 Παρελθόν από τον Πλατανιά αποτελεί ο Φιλίπ Τσιντί Ονιέμα αφού την Πέμπτη έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα των Χανίων.

Τέλος ο Τσιντί
Μπορεί ο Άγγελος Αναστασιάδης να αποτελεί παρελθόν και η θέση του προπονητή να είναι «ορφανή» στον Πλατανιά, όμως η διοίκηση της ομάδας έχει ξεκινήσει να κάνει τις πρώτες «εκκαθαρίσεις» στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η λύση του συμβολαίου του Φιλίπ Τσιντί Ονιέμα, ο οποίος είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές με την φανέλα του Πλατανιά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Έτσι, συναντήθηκε με τους ανθρώπους του συλλόγου και έλυσε το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς για τον Τσιντί: «Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τον ποδοσφαιριστή Φιλίπ Τσιντί Ονιέμα».

«Βλέπουν» Σούλερ

23/05/2013
 Ο Μοχάμεντ Σαρ φαίνεται πως ετοιμάζεται… για άλλες πολιτείες και στον ΟΦΗ ψάχνουν διαδόχους προκειμένου για να είναι έτοιμοι.

«Βλέπουν» Σούλερ
Τα πλάνα για τη νέα σεζόν έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή στον ΟΦΗ και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Μάλιστα, ήδη οι πρώτες προτάσεις μάνατζερ έχουν αρχίσει να φτάνουν στα γραφεία του συλλόγου.

Πρόσφατα το www.sport-fm.gr ανέφερε πως ο Μοχάμεντ Σαρ είναι «φευγάτος» παρά το αντίθετο που διέρρεε από το ρεπορτάζ του ΟΦΗ. Για τον λόγο αυτό, ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του «ψάχνονται» για εναλλακτικές περιπτώσεις στόπερ.

Αυτός που έχει προταθεί και εξετάζεται είναι ο Μάρκο Σούλερ, ο οποίος είναι κεντρικός αμυντικός από την Σλοβενία. Την σεζόν που… τρέχουμε δεν είχε πολλές συμμετοχές στη Λέγκια, αφού έπαιξε σε έξι αγώνες πρωταθλήματος, τις τρεις σαν αλλαγή, ενώ μένουν ακόμα τρεις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ακόμα, ο 30χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί σε Ντράβογκραντ, Γκόριτσα, Γάνδη και Χάποελ Τελ Αβίβ. Μάλιστα, έχει και 39 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα, έχοντας σκοράρει 3 τέρματα.

Γέμισαν… «σημαίες» τα Σπάτα

23/05/2013
 Οι άνθρωποι-σημαίες της ΑΕΚ που θα αναλάβουν και την επόμενη μέρα της Ένωσης, πήγαν σήμερα στα Σπάτα και συζήτησαν για περίπου τρεις ώρες για όλα τα θέματα της ομάδας.

Γέμισαν… «σημαίες» τα Σπάτα
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στο οποία το προπονητικό της ΑΕΚ στα Σπάτα είχε… ερημώσει, την Πέμπτη γέμισε κόσμο. Και μάλιστα κόσμο που συνδέει το παρελθόν της Ένωσης με την επόμενη μέρα.

Οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Άκης Ζήκος και Βασίλης Μπορμπόκης βρέθηκαν, για πρώτη φορά όλοι μαζί, στα Σπάτα και για περίπου τρεις ώρες συζητούσαν για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό της Ένωσης.

Οι… παλιοσειρές της ομάδας που πλέον στα χέρια τους περνάει και η επόμενη, δύσκολη, μέρα θα αναλάβουν τα κομβικά πόστα της ΑΕΚ και από αρκετά νωρίς έχουν πιάσει δουλειά, δείχνοντας ότι έχουν πάρει «ζεστά» το όλο θέμα

Και η Μπράγκα για Άγκρα

23/05/2013
 Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του Σαλβαδόρ Άγκρα από την Μπέτις ωστόσο δεν είναι ο μόνος… Στο παιχνίδι για τον παίκτη και η Μπράγκα.

Και η Μπράγκα για Άγκρα
Στον Παναθηναϊκό ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει με επιλογές κυρίως του Αναστασίου. Ένας από τους παίκτες που φέρεται να ενδιαφέρει τους «πράσινους» είναι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, Σαλβαδόρ Άγκρα που στο τέλος της σεζόν θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού από την Μπέτις.

Όπως φαίνεται όμως από τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, η ελληνική ομάδα δεν είναι η μοναδική που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να πάρει τον 21 ετών παίκτη. Τελευταία, στο παιχνίδι έχει μπει και η Μπράγκα οι άνθρωποι της οποίας όπως είναι λογικό γνωρίζουν τον Πορτογάλο καλά…

Το θέμα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει προσεχώς και ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει αν μπορεί να προχωρήσει το ενδιαφέρον του για τον Άγκρα.

«Ας αφήσουν τα τερτίπια κατά μέρους»

23/05/2013
 Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει πως ο Τζόναθαν Λόπεζ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Βέροιας, εξέδωσε η ΠΑΕ τονίζοντας πως δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο.

«Ας αφήσουν τα τερτίπια κατά μέρους»
Η «διαμάχη» Βέροιας και Τζόναθαν Λόπεζ καλά κρατεί.

Μια μέρα μετά την δήλωση του Ισπανού τερματοφύλακα πως αποχωρεί από την «βασίλισσα του βορρά», η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014 και παραμένει περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Κάθε συμβόλαιο πρέπει να είναι σεβαστό και από τις δύο πλευρές. Ο ποδοσφαιριστής Jonathan Lopez Perez έχει υπογράψει 2ετές κλειστό συμβόλαιο με την ομάδα μας. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί περιουσιακό στοιχείο αυτής και έχει την ανάλογη αξία. Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται, ας αφήσουν μερικοί τα τερτίπια κατά μέρους...»

Μεταγραφή για Πλατανιά

23/05/2013
 Την απόκτηση του Αντώνη Ντεντάκη από τον Κισσαμικό ανακοίνωσε ο Πλατανιάς Χανίων.

Μεταγραφή για Πλατανιά
Στο ρόστερ του Πλατανιά Χανίων θ΄ανήκει με τη νέα σεζόν ο Αντώνης Ντεντάκης, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Κισσαμικό.

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αντώνη Ντεντάκη από την ομάδα του Κισαμικού, την οποία ευχαριστεί για τη συνεργασία», αναφέρει η ανακοίνωση για τη μεταγραφή του 18χρονου μπακ.

«Ο Π.Γ.Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την Π.Α.Ε. Πλατανιάς για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Αντώνη-Ανδρέα Ντεντάκη.

Αποτελεί τιμή για τον Σύλλογό μας η ένταξη ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής μας σε ομάδα της Super League και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του και να μπορέσει να πραγματοποιήσει τους στόχους του», εύχονται στην πρώην πλέον ομάδα του.

Θέλει Νικοπολίδη ο Πλατανιάς

23/05/2013
 Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί παρελθόν από την Πέμπτη, από τον πάγκο του Πλατανιά και ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει. "Παίζει" και για Εργοτέλη.

Θέλει Νικοπολίδη ο Πλατανιάς
Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Πλατανιά, αφού υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της ΠΑΕ, Στέλιου Βαρουξάκη, με τον έμπειρο προπονητή.

Το πρώτο όνομα που έκανε την εμφάνισή του για αντικαταστάτης του Άγγελου Αναστασιάδη, ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει δεχτεί «κρούση» για να αναλάβει τους «ερυθρόλευκους».

Εξάλλου, την Τετάρτη το πρωί, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον πρώην τερματοφύλακα, ενώ όπως είναι γνωστό και ο ίδιος ο Νικοπολίδης θα ήθελε να αναλάβει σαν πρώτος προπονητής μια ομάδα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι Χανιώτες έχουν τη θέληση να δώσουν στον παλαίμαχο άσο την ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα την επόμενη σεζόν και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Πάντως, εκτός από τον Πλατανιά, ενδιαφέρον για τον Νικοπολίδη, έχει δείξει και ο Εργοτέλης, εάν και εφόσον καταφέρει να κερδίσει την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα

«Ας έρθει επενδυτής και φεύγω εγώ»

23/05/2013
 Σχεδόν βέβαιος ότι ο κόσμος του Άρη θα του δώσει το χρίσμα για να οδηγήσει τον Άρη στην "επόμενη μέρα" του συλλόγου, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης.

«Ας έρθει επενδυτής και φεύγω εγώ»
Δυο μέρες πριν τις εκλογές στον Άρη και ο Δημήτρης Ηλιάδης παρουσιάζεται βέβαιος ότι ο κόσμος της ομάδας θα του εμπιστευθεί τη θέση του προέδρου.

Ο παλιός παράγοντας των «κίτρινων» δηλώνει έτοιμος να τρέξει όλα τα «καυτά» θέματα των «κίτρινων», αλλά και να κάνει στην …άκρη αν εμφανιστεί σοβαρός επενδυτής.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena 89.4”:

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος, ο κόσμος έχει καταλάβει τι μέλλει γενέσθαι. Πιστεύω ότι θα ψηφίσει μαζικά και θα κρίνει τις τύχες του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια. Το ψηφοδέλτιο το οποίο ηγούμαι, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι του αντιπάλου κ. Σκόρδα. Μία διοίκηση που μπορεί να τρέξει το άρθρο 99, να κάνει σωστά τους διαχειρισμούς μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στον σύλλογο μας. Πρωταρχικός στόχος μας να τελειώσουν οι διακανονισμοί με το δημόσιο και τους ποδοσφαιριστές για να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις σε υγιή βάση. Χρειάζεται φρέσκο χρήμα, ενίσχυση οικονομική από το διοικητικό συμβούλιο και να προσελκύσουμε περισσότερες χορηγίες για να ανταπεξέλθει πιο εύκολα ο σύλλογος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Όλες οι χορηγίες είναι υπαρκτές, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει με όλους, όμως πιστεύω πρώτα στα κεφάλαια που μπορούμε να διαθέσουμε και θεωρώ ότι θα γίνει πράξη»

Για την προηγούμενη θητεία του στον Άρη: «Έφυγα από τον ΑΡΗ το 1993. Υπήρχε μια παρεξήγηση με τον κ. Δασυγένη τότε, ωστόσο όλα είναι καλά έκανα μια συνάντηση μαζί του πρόσφατα. Έγιναν πολλές συναντήσεις και με άλλους παράγοντες. Το γήπεδο τότε ήταν χωράφι προηγουμένως. Τα χρήματα για το γήπεδο πιστώθηκαν στο ταμείο του ΑΣ ΑΡΗΣ, τελείωσε το έργο, ουδέν μεμπτό όμως η λασπολογία που συνδέθηκε με το όνομα μου τότε, αφορούσε διάφορα συμφέροντα».

Για τις μαζικές εγγραφές στην Κοινωνία Μελών Άρη: «Με χαρά ενημερώθηκα για τη μαζικότητα των Αρειανών. Οι Αρειανοί ξέρουν το καλό της ομάδας κι αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν το επάγγελμα Άρης όπως αποδεικνύεται, τότε θα πρέπει να τους βάλουν στο χρονοντούλαπο. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια ήταν στο χείλος του γκρεμού. Το πόρισμα της “NEXIA” έχει καθυστερήσει αρκετά, όμως Θα αποδώσει ευθύνες από το 2004-12. Αν σκοπεύω να γίνω πρόεδρος, για να γίνω δεν με ενδιαφέρει. Ο κόσμος γνωρίζει πόσο κρίσιμες είναι οι εκλογές. Πιστεύω ότι θα ψηφίσουν μαζικά. Δεν γίνεται η νέα διοίκηση να βασίζεται σε 500 ψήφους».

Για τις προτεραιότητές του εφόσον πάρει το χρίσμα από τον κόσμο: «Να είμαστε σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι παντού. Να αλλάξει η ροή της ομάδας, της διοίκησης και να υπάρχει σεβασμός και αξιοπρέπεια. Σε ένα δίμηνο πρέπει να κλείσουμε διακανονισμούς, συμφωνίες, θα πρέπει να οργανώσουμε καλά το αγωνιστικό, για να μην τραβήξουμε ότι πέρσι. Έγιναν πολλές συζητήσεις, κατά 90 % είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τι γίνεται στον ΑΡΗ, μέσα στον Ιούνιο θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Έχω κάνει συζητήσεις με κάποιους προπονητές και θα καταλήξω σε μια καλή λύση για τον ΑΡΗ. Η διοίκηση υπάρχει για να διοικεί τα σωματεία, δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη για τη στελέχωση του αγωνιστικού».

Για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποιος επενδυτής: «Θα παλέψω για μία ομάδα δυνατή που θα κάνει περήφανους τους Αρειανούς, όμως θα είμαι πρόθυμος να παραδώσω τα κλειδιά σε κάποιον επενδυτή που θα είναι πανίσχυρος, για να αλλάξει την ιστορία του Άρη. Την ίδια στιγμή φεύγω. Αν εμφανιστεί ένας τέτοιος επενδυτής είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε επαφή κάποιον επενδυτή, όμως η Κ.Μ.Α. έχει τον πρώτο λόγο για το που θα δοθεί η ΠΑΕ. Έχουμε ένα δίμηνο να δουλέψουμε σκληρά κι αφού κλείσει το 99 να μετοχοποιήσουμε τα χρήματα. Οι περισσότεροι από τους χορηγούς είναι προσωπικοί φίλοι κι όταν άκουσαν ότι θέλω να ασχοληθώ. έγιναν πολλές φιλικές συναντήσεις. Δεν είναι μόνο αυτοί, υπάρχουν κι άλλοι. Προσωπικά, γνωρίζω ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, όμως τώρα ο Άρης δεν είναι έτοιμος να δεχτεί προσφορά. Πάντα είναι ελκυστικός, όμως για να ασχοληθείς πρέπει είτε να είσαι οπαδός του Άρη είτε επενδυτής. Ο Άρης έχει όλα αυτά τα ανοίγματα και είναι δύσκολο να προσελκύσει επενδυτή. Ο κάθε επενδυτής είναι καλοδεχούμενος οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε υποχρεωμένοι να νοικοκυρέψουμε τον σύλλογο και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιον επενδυτή».

Για τις ακαδημίες: «Αυτό είναι το στοίχημα του Άρη. Πρέπει να αναπτυχθούν τεχνοκρατικά, αξιοκρατικά με πλάνο, ώστε γρήγορα η ομάδα να κάνει παραγωγή παικτών. Ο Άρης πρέπει να βασιστεί στις ακαδημίες στα επόμενα χρόνια. Αυτά τα παιδιά που έπαιξαν τη περσινή χρονιά προέρχονται από τις ακαδημίες, αν δεν υπήρχε η συγκυρία αυτή δύσκολα θα έπαιζαν στη πρώτη ομάδα. Κάθε χρόνο έρχονταν καραβιές παικτών στον Άρη και δεν μπορούσαν να προωθηθούν».

Για τους συνδέσμους: «Ο "Super 3" είπε πολλές αλήθειες. Δεν θεωρώ ότι είναι καθαρή η στήριξη σε μένα, είπε όμως αλήθειες. Δεν νομίζω ότι η διοίκηση πρέπει να στηρίζεται στους συνδέσμους. η ομάδα χρειάζεται τους οργανωμένους οπαδούς. Ο Άρης έχει τους καλύτερους οπαδούς, με αυτό τον κόσμο ο Άρης δεν έχει φοβηθεί τίποτα. Θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Τον θέλουμε κοντά, αλλά είναι θέματα που θα ξεπεραστούν μετά τις εκλογές».

Για τα βοηθητικά γήπεδα: «Τα βοηθητικά του νέου Ρυσίου θα ονομαστούν σε "Δασυγένειο" αθλητικό κέντρο. Τους θέλω όλους κοντά, οι παλαιοί παράγοντες είναι έτοιμοι να επανέλθουν στην ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει η ομάδα».

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: «Δεν τον γνωρίζω καλά προσωπικά. Παρακολουθώ τελευταία βλέπω ότι οι κινήσεις του δεν δίνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Διοικητικά ο κ.Σκόρδας έχει έναν υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, έχει φύγει με 10 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Τα θετικά δεν είναι υπεράνω αυτού. Εγώ, υπόσχομαι ότι το χρέος του Άρη πρέπει να μειώνεται και όχι να αυξάνεται. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απολύτως οικονομική εξυγίανση την επόμενη τριετία. Ο Άρης τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πουθενά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή δουλειά».

Βγήκε από το… «ψυγείο» ο Ιτάνζ

23/05/2013
 Μετά από τρεις ημέρες στο… «ψυγείο» εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων ο Σαρλ Ιτάνζ επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Πρόβλημα με Έτο.

Βγήκε από το… «ψυγείο» ο Ιτάνζ
Με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ προπονήθηκε σήμερα (23/5) ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος εντάχθηκε ξανά στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας στη Ν. Μεσήμβρια.

Όσοι αγωνίστηκαν χθες στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα (1-2) έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης και αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με διπλό στο μισό γήπεδο. Ατομικά γυμνάστηκε ο Καμαρά, ενώ βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση των Κωνσταντινίδη και Καμαρά.

Πρόβλημα με Έτο

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί αύριο ο Έτο, ελπίζοντας να μην αποδειχθούν τίποτα το σοβαρό οι ενοχλήσεις που αισθάνεται στον δικέφαλο. Ανάλογα με τα αποτελέσματά τους, θα αποφασιστεί και σε ποιο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ θα εκτίσει την ποινή του (έχει συμπληρώσει κάρτες).

Η ώρα του «Φούλη»

23/05/2013
 Η αγάπη εδώ και χρόνια ήταν αμοιβαία, όπως και η επιθυμία για να ξανασμίξουν. Ο Νίκος Γεωργέας ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Αθήνα για να «σφραγίσει» και επίσημα την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Η ώρα του «Φούλη»
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την περασμένη Δευτέρα (20/05), η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα για να γίνει εκ των ηγετών της νέας ΑΕΚ, στην επόμενη μέρα της ομάδας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μάλιστα, η μέρα αυτή δεν θα αργήσει αφού ο Καλαματιανός μπακ ετοιμάζεται να βρεθεί στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να «σφραγίσει» και το τυπικό μέρος της καταρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών.
Κάπως έτσι ανοίγει το κεφάλαιο της επιστράτευσης των… παλιών για την προσπάθεια που θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν για την «Ένωση» στη «νέα» Γ’ Εθνική.

Μετά τον «Φούλη», λοιπόν, που θα ακούει από του χρόνου το αγαπημένο του σύνθημα στο «Ελληνικό», δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι παλιοί «κιτρινόμαυροι», με τους Χρήστο Μπούρμπο, Λεωνίδα Καπάνταη και Βασίλη Πλιάτσικα να βρίσκονται και αυτοί στο προσκήνιο.

Δυο αγωνιστικές στον Σίλντενφελντ

23/05/2013
 Με δυο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ για την χθεσινή αποβολή του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα (1-2) στην Τρίπολη.

Δυο αγωνιστικές στον Σίλντενφελντ
Δίχως τον Γκόρντον Σίλντενφελντ θ’ αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο Κροάτης αμυντικός του «Δικέφαλου» αποβλήθηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, για το εκτός φάσης χτύπημα στον Σανκαρέ και σύμφωνα με την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές.

Τον χάνει για δύο παιχνίδια

23/05/2013
 Τις υπηρεσίες του Ελίνι Δημούτσου θα στερηθεί για τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ, ο Γιώργος Παράσχος στον Ατρόμητο. Ο έμπειρος μέσος συμπλήρωσε επτά κάρτες στα Γιάννενα.

Τον χάνει για δύο παιχνίδια
Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ελίνι Δημούτσος του Ατρόμητου συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απουσιάσει στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο Γιώργος Παράσχος θα έχει στη διάθεσή του, για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΣ, τον Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος εξέτισε την μία αγωνιστική του (την άλλη με τον ΠΑΟΚ), αλλά θα απουσιάσει ο Ουντότζι, ο οποίος επίσης είναι τιμωρημένος.

Από εκεί και πέρα, άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει, ενώ η κόπωση κάνει την εμφάνισή της, σιγά σιγά και στον Ατρόμητο. Ο έμπειρος τεχνικός και οι παίκτες του, δεν έχασαν λεπτό και μετά την επιστροφή από τα Γιάννενα πήγαν κατευθείαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να προπονηθούν.

Όσοι έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΣ έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.

«Στέλνουν» Φάλκενμπουργκ στον Παναθηναϊκό

23/05/2013
 Σύμφωνα με ολλανδικό δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του Ολλανδού μεσοεπιθετικού, Έρικ Φάλκενμπουργκ. Θέλει και ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα.

«Στέλνουν» Φάλκενμπουργκ στον Παναθηναϊκό
«Χτενίζει» την ολλανδική αγορά ο Παναθηναϊκός. Η ιστοσελίδα «voetbalinternational.nl» αναφέρει πως το τριφύλλι ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού της Άλκμααρ, Έρικ Φάλκενμπουργκ.

Πρόκειται για καθαρά προσωπική επιλογή του Γιάννη Αναστασίου, που γνωρίζει πολύ καλά τους Ολλανδούς παίκτες και εξελίξεις αναμένονται προσεχώς.

Ο 25χρονος άσος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ναϊμέγκεν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όπου είχε 14 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 10 ως βασικός, ενώ πέτυχε και 2 γκολ. Βέβαια, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014 στην Άλκμααρ, ωστόσο η νυν ομάδα του φαίνεται πως δεν έχει «τρελές» απαιτήσεις για να τον παραχωρήσει.

Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με τους Ολλανδούς ο Φάλκενμπουργκ έχει δεχθεί «κρούση» και από την Μπρέντα, όμως πρώτη του επιλογή είναι να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα, αφού θεωρεί τον Παναθηναϊκό ως το βήμα παραπάνω στην καριέρα του

Μπαρτολίνι… από του χρόνου

23/05/2013
 Οι ενοχλήσεις στο γόνατο δεν υποχώρησαν και ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι… ξεχνάει τα φετινά πλέι οφ, αφού θα συνεχίσει ειδική θεραπεία για να είναι έτοιμος στην αρχή της επόμενης σεζόν.

Μπαρτολίνι… από του χρόνου
Όσο έπαιξε… έπαιξε. Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί σε κάποιο από τα παιχνίδια που απομένουν για το φινάλε των πλέι οφ και της σεζόν. Ο Αργεντινός αμυντικός νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στο γόνατο και θα συνεχίσει πρόγραμμα αποθεραπείας.

Έτσι, ο Σάκης Τσιώλης, όπως και μετά τον τελικό, θα συνεχίσει να στηρίζεται στο κεντρικό δίδυμο του Σανκαρέ με τον Κουρμπέλη. Από εκεί και πέρα μικροτραυματισμούς αντιμετώπιζαν και οι Ράγιος, Σανκαρέ και Ντε Μπλάσις, όμως δεν έχουν κάτι σοβαρό και υπολογίζονται κανονικά

Δίνει ανάσες ο Χριστόπουλος

23/05/2013
 Προπόνηση σε ήπιους ρυθμούς έκαναν την Πέμπτη (23/05) οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, έπειτα από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Δίνει ανάσες ο Χριστόπουλος
Ο Γιάννης Χριστόπουλος θέλησε να ρίξει τους τόνους στην προπόνηση της Πέμπτης ενόψει της συνέχειας του μίνι – πρωταθλήματος των play-offs της Σούπερ Λίγκας. Γι’αυτό το λόγο οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων προπονήθηκαν σε δύο γκρουπ, στο ένα συμμετείχαν όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Ατρόμητο και στο άλλο οι υπόλοιποι.

Μοναδική απουσία από την προπόνηση ήταν αυτή του Τάσου Πάντου, που υπέστη κάταγμα περόνης στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο των πλέι-οφ.

Τελεσίγραφο σε Αλαφούζο, Βγενόπουλο από «Θύρα 13»

23/05/2013
 Να υπογραφούν άμεσα οι εγγυήσεις για την ΓΗΠΕΛ από τον Γιάννη Αλαφούζο και στην συνέχεια να συνεισφέρει οικονομικά στον Παναθηναϊκό ο Βγενόπουλος, όπως έχει δεσμευτεί, ζητά η «Θύρα 13».

Τελεσίγραφο σε Αλαφούζο, Βγενόπουλο από «Θύρα 13»
Λίγο μετά την συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13» στην οποία έκανε γνωστό ότι προτίθεται να υπογράψει οποιαδήποτε εγγύηση για την ΓΗΠΕΛ ώστε να συνεισφέρει οικονομικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όπως έχει ο ίδιος δεσμευτεί, οι οργανωμένοι των «πράσινων» εξέδωσαν ανακοίνωση.

Σε αυτήν δίνουν ουσιαστικά τελεσίγραφο και στους δύο, να έρθουν σε επικοινωνία και να προχωρήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη με τον Γιάννη Αλαφούζο στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 και εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τα πράγματα είναι άπλα και ξεκάθαρα πια για όλους.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως μας δεσμεύτηκε δημόσια, είναι έτοιμος να υπογράψει και να αναλάβει προσωπικά κάθε ευθύνη που μπορεί να προκύψει από την ΓΗΠΕΛ και που αφορά άμεσα και την ΠΑΕ, η οποία είναι και η εγγυήτρια εταιρία της.

Πράγμα πολύ σημαντικό αφού είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό και να φύγει από τον Παναθηναϊκό μία πιθανή απειλή για το μέλλον. Από εκεί και πέρα ο Αντρέας Βγενόπουλος θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον Γιάννη Αλαφούζο, να συνταχθεί και να υπογραφεί η ανάληψη των ευθυνών της ΓΗΠΕΛ και ο πρώτος να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας, όπως έχει υποσχεθεί δημοσίως σε όλο τον κόσμο της ομάδας μας.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν αυτήν τη φορά, εγωισμοί δεν χωράνε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Το τι είπε ο καθένας ή δεν είπε δεν μας απασχολεί καθόλου. Το αν είναι τρίχες η ΓΗΠΕΛ για τον έναν και για τον άλλον είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, ούτε αυτό μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει ότι υπάρχει άμεση προοπτική λύσης του προβλήματος. Περιμένουμε και από τους δύο να συνεννοηθούν εγκαίρως, ώστε να λυθούν οι όποιες διαφορές και επιτέλους η ομάδα να ενισχυθεί οικονομικά.

Και φυσικά αυτή η ανακοίνωση ”βγαίνει” σήμερα γιατί δεν βλέπουμε μέχρι σήμερα καμία κίνηση από κανέναν. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το ζήτημα. Όμως, δεν γίνεται να καθυστερούμε άλλο, παρά το ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ακόμα μέχρι τη λήξη της ΑΜΚ.

Πρέπει επιτέλους να ξέρουμε και εμείς σαν Θύρα 13 αλλά και ολόκληρος ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε ποιόν πρέπει να στηρίζεται και ποιούς πρέπει να στηρίζει. Δεν γίνεται να υπάρχει μονίμως πάνω από την ομάδα το ”φάντασμα” κάποιων μετόχων. Πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να ξέρουμε το μέλλον μας.

Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τους άλλους κύριους μετόχους, για τον Πατέρα και τον Πολέμη. Τώρα πρέπει να βοηθήσουν που η κατάσταση είναι δύσκολη και η ομάδα έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ο κόσμος δεν μπορεί να τους περιμένει για πάντα, τώρα είναι η μεγάλη ώρα. Περιμένουμε απ’όλους τους μετόχους να πάρουν επίσημη θέση, χρόνος υπάρχει. Εμείς, θα είμαστε κοντά σε όσους σταθούν δίπλα στην ομάδα. Τους περιμένουμε όλους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια.

Κλείνοντας, αυτήν την ανακοίνωση θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μερικά θέματα του Ερασιτέχνη. Το μόνο σίγουρο είναι το ότι η διοίκηση του, εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Υπάρχουν τρόποι να έρθουν χρήματα στην ομάδα αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα. Βασικά, οι αποφάσεις αυτές έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και πολύ καιρό. Αντίθετα, υπάρχει μία κατάσταση που συνεχώς παρατείνεται και προβλήματα που συνεχίζονται.

Τα χρήματα που θα έρθουν από την ενοικίαση της Λεωφόρου στην ΠΑΕ, δεν αποτελούν από μόνα τους λύση στο τεράστιο πρόβλημα. Δεν γίνεται το τμήμα της κολύμβησης να μπορεί να δώσει στο σύλλογο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στο σύλλογο και ο πρόεδρος να μην κάνει τίποτα. Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος να έχει βγάλει μία περιουσία εις βάρος του συλλόγου και ο Αχιλλέας Μακρόπουλος απλά να παρατηρεί και να μην τον διώχνει. Ούτε γίνεται να έχουμε ζητήσει σαν Θύρα 13 να αναλάβουμε το τμήμα της σκοποβολής, εδώ και έξι μήνες και να μην μας απαντάει κανείς!

Ούτε επιτρέπεται σύνδεσμος επαρχίας να προσπαθεί να προσφέρει χρήματα σε άλλο τμήμα του ερασιτέχνη και ο έφορος να μην δέχεται, επειδή λέει ότι θέλουμε να κάνουμε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!! Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον Ερασιτέχνη και άμα συνεχιστούν θα βγάλουμε λεπτομερή ανακοίνωση για να ξέρει ο κόσμος για το ποιοί είναι υπεύθυνοι για τα χάλια του συλλόγου. Η ανοχή είναι συνενοχή!

Υ.Γ. Ακούσατε πρόβατα, πόσο ήταν το ταμείο της ΠΑΕ, μόλις ο Ν.Πατέρας παραιτήθηκε για πρώτη φορά από την προεδρία της ομάδας; 18 εκατομμύρια ευρώ!

Κατά τα άλλα η πολυμετοχικότητα δημιούργησε το χρέος
».

Έκανε «κρούση», περιμένει «ναι»

23/05/2013
 Δελεαστικές προτάσεις, που γέρνουν την πλάστιγγα προς την παραμονή, κατέθεσε η ΑΕΚ σε Ανάκογλου και Μητρόπουλο, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση Μελισσανίδη να τους δώσει ηγετικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα.

Έκανε «κρούση», περιμένει «ναι»
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η παραμονή των Δημήτρη Ανάκογλου και Τάσου Μητρόπουλου στην «Ένωση», για να αποτελέσουν τους ηγέτες της επόμενης μέρας της ομάδας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως και οι άνθρωποι που «τρέχουν» το αγωνιστικό τμήμα τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια στους δύο ποδοσφαιριστές και έχουν ρίξει το βάρος στις περιπτώσεις τους.

Γι’αυτό το λόγο, μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου, που διαπραγματεύεται τις επαφές, έγινε επίσημη «κρούση» από πλευράς ΑΕΚ την Πέμπτη και στους δύο παίκτες. Μάλιστα, οι πρώτες εντυπώσεις από τις πλευρές των παικτών είναι άκρως ενθαρρυντικές και αφήνουν θετικά μηνύματα για τις προτάσεις που τους κατατέθηκαν.

Όσον αφορά πάντως την περίπτωση του Μητρόπουλου το εμπόδιο του Παναιτωλικού δεν έχει ξεπεραστεί. Στην «Ένωση» ποντάρουν, πως αν επέλθει τελικά συμφωνία με τον 23χρονο μέσο, θα καταφέρει ο ίδιος να βρει το «παραθυράκι» που θα του δώσει το «οk» με την ομάδα του Αγρινίου (δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι).

Ο «Μητρό» διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση του Παναιτωλικού, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και το αν θα καταφέρει ή όχι να ανέβει φέτος στην Σούπερ Λίγκα.

«Ούτε μίλησα, ούτε με ενόχλησαν από τον ΠΑΟΚ»

23/05/2013
 Για άριστη συνεργασία με τη διοίκηση του Πλατανιά Χανίων έκανε λόγο ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με καμία άλλη ομάδα.

«Ούτε μίλησα, ούτε με ενόχλησαν από τον ΠΑΟΚ»

Σαν φίλοι χώρισαν Άγγελος Αναστασιάδης και Πλατανιάς Χανίων με τον Έλληνα τεχνικό να ευχαριστεί τον κρητικό σύλλογο για τους έξι μήνες συνεργασίας και να τονίζει κατηγορηματικά ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει μιλήσει ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με άλλη ομάδα.

Η γραπτή δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη:

«Ευχαριστώ την διοίκηση του Πλατανιά για την συνεργασία μας. Για έξι μήνες είχαμε μια άριστη συνεργασία και είναι από τις λίγες ομάδες όπου έτυχαν τόσο καλής συνεργασίας και επικοινωνίας. Ευχαριστώ όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τον κόσμο για την συμπαράσταση του και εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Είχα δεσμευθεί στη διοίκηση του Πλατανιά ότι θα δώσω την οριστική απάντησε ως τις 23 Μάη. Όπως συνηθίζω πάντοτε στη ζωή μου από την στιγμή που είχα δεσμευτεί δεν θα μιλούσα με κανέναν άλλο. Από αύριο μπορώ να μιλάω. Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ δεν έχω μιλήσει με κανέναν και δεν με έχει ενοχλήσει κανείς».

«Τέτοια παιχνίδια σε καθηλώνουν»

24/05/2013
 Για τον τελικό του Champions League αλλά και πολλά άλλα μίλησε ο νέος τεχνικός του Λεβαδειακού, Τάκης Λεμονής.

«Τέτοια παιχνίδια σε καθηλώνουν»
Ο Έλληνας προπονητής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών» της Nova και εκτός της ομάδας του, αναφέρθηκε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και φυσικά στα φετινά πλέι οφ, τα οποία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Λεμονής

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:
"Η Ντόρτμουντ πήγε δύο φορές από την κόλαση στον παράδεισο και με τη Μάλαγα και με τη Ρεάλ. Έχουν δείξει σίγουρα ότι είναι σπουδαίες ομάδες. Η φετινή πορεία της Μπάγερν είναι εξωπραγματική για μένα".

Για τον ΠΑΟΚ:
"Στην ουσία νομίζω ότι διογκώνουμε πολύ τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν είχε το αποτέλεσμα. Δεν ήταν η ομάδα που έπρεπε να χάσει. Στο ματς με τον Ατρόμητο είχε μια ολιγωρία σε δύο στημένες φάσεις. Θεωρώ ότι διογκώνουμε πολύ τα προβλήματα γιατί είναι το πρώτο φαβορί βάσει των στόχων που τέθηκαν στη συνέχεια και όχι στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν αντιδράσεις απ' τον κόσμο και επηρεάζονται. Αν βρεθεί μια ισορροπία σε αυτό το θέμα θα είναι καλό, αλλιώς αυτό θα αποτελεί τροχοπέδη".

Για το αν προέχει η οικονομική εξυγίανση του ΠΑΟΚ:
"Αυτό είναι το μόνο που μπορούσε να επιζητήσει ο ΠΑΟΚ γιατί ξεκινώντας αυτό το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ τέθηκαν και άλλοι στόχοι, να φύγουν κάποιοι παίκτες, να μειωθεί το μπάτζετ κλπ. Έτσι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα είδαμε όλοι ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Κι αυτό δεν άλλαξε ακόμη και μετά την ήττα απ' τον Ατρόμητο στα πλέι οφ. Χρειάζεται μια διαχείριση και μάλλον δεν υπήρχε λόγος να φύγει ο Δώνης από τη στιγμή που ήταν μπροστά τα πλέι οφ. Αυτή είναι δική μου γνώμη και άποψη, σίγουρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλύτερα τις καταστάσεις. Έχουμε αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα με τις παρορμητικές κινήσεις".

Για το αν οι διοικήσεις επηρεάζονται από τους οπαδούς:
"Δε νομίζω ότι ακούν με αυτή την έννοια τους οπαδούς. Αφουγκράζονται την ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που δυστυχώς θέλει μεγάλη προσοχή απ' όλες τις ομάδες".

Για τα φετινά πλέι οφ:
"Υπολογισμοί μπορούν να γίνουν πολλοί. Η ουσία είναι ότι μάλλον είναι τα καλύτερα πλέι οφ που έχουμε δει από πλευράς ενδιαφέροντος. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Βλέπουμε αυτό το καταπληκτικό πράγμα που έχει πετύχει ο ΠΑΣ. Είναι η ομάδα που από τις υπόλοιπες τρεις έχει τα περισσότερα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Και ο Ατρόμητος που έχει αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς έχει πάρα πολλές ελπίδες γιατί έχει πολύ καλή ομάδα. Μπορεί στη διάρκεια της χρονιάς να υπήρχαν γκρίνιες, αλλά το υλικό που έχει είναι πολύ καλό. Δε νομίζω ότι κανένας μπορεί να κοιμάται ήσυχος σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια και να πούμε ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο φαβορί. Ο Αστέρας ίσως δείχνει να έχει χάσει ενέργεια λόγω και του τελικού, κυρίως ψυχολογική, αλλά είναι τα πλέι οφ με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ειδικά όταν είσαι ουδέτερος".

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
"Υπάρχουν στη διαδρομή ενός πρωταθλήματος κάποιες στιγμές που καθορίζουν τα πάντα. Όλες τις κρίσιμες στιγμές πήρε νίκες που κανείς δεν περίμενε και εκεί άρχισε να αναπτύσσεται μια καλή ψυχολογία στην ομάδα. Αυτό το κλίμα που έχει αυτή η ομάδα συν το ταλέντο που είχε, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι είχε αρκετό ταλέντο γιατί δεν φτάνεις εκεί επειδή είσαι τυχερός, υπάρχει καλή δουλειά, το πρόβλημα της αδειοδότησης φέρνει κάποια καλά γιατί κρατάς έναν κορμό παικτών και υπάρχει καλύτερη ομοιογένεια. κι αν έρθει αυτή η ψυχολογία και παίζεις για να χαρείς και να κάνεις κάι το κάτι παραπάνω (τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες να παίξουν παραπάνω), έρχεται αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Η πορεία και η διάρκεια δείχνει που καταφέρνεις να φτάσεις. Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να ξεκίνησε από πολύ ψηλά".

Για το ποια από αυτές τις τέσσερις ομάδες θα ήθελε να κοουτσάρει:
"Δεν μπορώ να πω κάτι, για όνομα του θεού. Αυτή τη στιγμή πήγα σε μια ομάδα με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Όλες οι ομάδες έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Για μένα είναι πολύ καλές ομάδες. Η μεγάλη έκπληξη ήταν σίγουρα ο ΠΑΣ. Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο".

Για τον Παναθηναϊκό:
"Είναι για μένα μια πάρα πολύ ωραία προσπάθεια. Μια προσπάθεια με Έλληνες, μια προσπάθεια με ανθρώπους που έχουν πολύ καλές παραστάσεις από το εξωτερικό. Πιστεύω ότι δημιουργείται ένα γκρουπ ανθρώπων με πολύ όρεξη, πολυ σοβαρότητα και γνώσεις. Ένα σχήμα που θα ήθελα πραγματικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να δώσει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, ανάλογη με αυτή που έδωσε στον Φερέιρα. Θεωρώ ότι είναι πολλοί άξιοι άνθρωποι στη δουλειά που κάνουν. Με τον Σαμαρά συνεργάστηκα για κάποιο διάστημα, κάνει σπουδαία δουλειά στο επίπεδο πώς θα βγάλουμε παίκτες. Έχει πολύ καλή σχέση με τον Αναστασίου, άρα η σύνδεση και στον αγωνιστικό τομέα θα είναι πάρα πολύ δυνατή και ο τρόπος προπόνησης θα είναι ο ίδιος. Να ξέρουμε κάτι. Οι μεταγραφές πάντα περιέχουν ένα ρίσκο. Έχουμε δει σπουδαίους παίκτες να μην κάνουν τίποτα και μέτριους παίκτες σε σχέση με τ' όνομα κάποιων άλλων να έρχονται και να κάνουν καριέρα. Υπάρχει ένα στιλ παιχνιδιού και πάνω σε αυτό πάμε να πάρουμε παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί έχει καλούς συνεργάτες".

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο:
"Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα να μπαίνεις σε ένα γήπεδο 50.000 θέσεων και να υπάρχει 5.000 και 10.000 κόσμος. Η Λεωφόρος σ' αυτό τον τομέα θα προσφέρει. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σωστών προδιαγραφών. Οι διαστάσεις του γηπέδου δηλαδή είναι σωστές. Για μένα είναι όπλο η επιστροφή στη Λεωφόρο, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο γήπεδο".

Για την ΑΕΚ:
"Μάλλον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Αυτό το κλίμα που δημιουργείται στην ΑΕΚ νομίζω ότι είναι ό,τι πιο αισιόδοξο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Σε 3-4 χρόνια απλά θα θυμούνται κάποιοι τι λάθη έγιναν για να μην επαναληφθούν. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ επέστρεψε. Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο αισιόδοξο έγινε τα τελευταία χρόνια. Για μένα πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να ξαναγίνει η ΑΕΚ η πολύ δυνατή ομάδα που ήταν κάποτε. Ίσως και λίγο παραπάνω από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Επειδή ξέρω τον Δημήτρη Μελισσανίδη, νομίζω ότι η ΑΕΚ πρέπει να αισθάνεται πάρα πολύ τυχερή γιατί σε 3-4 χρόνια θα μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Αν ήμουν πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής αυτή την εποχή ίσως επέλεγα την ΑΕΚ. Αυτό το σενάριο είναι το τέλειο σενάριο".

Για τον Ολυμπιακό:
"Ο Ολυμπιακός είναι σε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει πάρα πολύ απ' όλες τις ομάδες και σε υλικό και γενικά σε τρόπο λειτουργίας. Αυτό το μεγάλο χάσμα, όμως, με τις άλλες ομάδες δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Πήρε πάρα πολύ νωρίς το πρωτάθλημα και όταν έχεις πάρει το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, χάνεται αρχικά η συγκέντρωση. Ο κόσμος από την άλλη, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, θέλει πάντα να βλέπει σπουδαίες και μεγάλες νίκες. Υπάρχουν κάποιες ακραίες αντιδράσεις και κάποια συνθήματα, τα οποία, για όνομα του θεού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σε προδιαθέτει κι ας διαθέτεις λεφτά να κάνεις πράγματα και να προκαλέσεις προβλήματα με τον τρόπο αυτό. Είναι μια κατάσταση που σίγουρα το κέρδος για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα. Να δυναμώσει το πρωτάθλημα και οι άλλες ομάδες. Καθαρίζει τα ματς εδώ, αλλά όταν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ με ομάδες από πρωταθλήματα με άλλο ρυθμό, εντελώς διαφορετικό από εδώ, αντιμετωπίζει πάντα πρόβλημα γιατί είμαστε εδώ με 90 λεπτά κατοχή της μπάλας και επίθεση και δεν γυρνάμε στην άμυνα γιατί έτσι συνηθίσαμε".

Για τον Ολυμπιακό με εκείνον στον πάγκο:
"Ο σχεδιασμός τότε έγινε διότι δεν ήταν δυνατόν να είμαστε τόσα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και να μην έχουμε κάνει μια νίκη εκτός έδρας. Τα πρωταθλήματα τα παίρναμε συνέχεια, άρα στοχεύσαμε να κάνουμε μια ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ήταν μια επιλογή που πήγε πολύ καλά τότε".

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:
"Μπάγερν εύκολα με τίποτα. Μπάγερν με ένα μικρό προβάδισμα ναι κι αυτό πιστεύω λόγω εμπειρίας. Η Ντόρτμουντ και στο ματς της Μαδρίτης έδειξε ότι δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να περάσει αλώβητη με ένα μεγάλο σκορ. Ωστόσο ο ενθουσιασμός που έχει αυτή η ομάδα και το πάθος της ίσως είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Στα μεγάλα παιχνίδια παίζει ρόλο η ψυχή και σε αυτό το επίπεδο τα στοιχεία που έχει κάθε ομάδα είναι τοπ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει μειονέκτημα στην κόντρα επίθεση ή στην αμυντική λειτουργία. Η διαφορά θα κριθεί στο πάθος, στην προσωπικότητα. Είναι πάρα πολλοί παίκτες κι απ' τις δύο ομάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, λίγο περισσότεροι από την Μπάγερν. Αν συζητάγαμε για ένα ντέρμπι στη Γερμανία ίσως ήταν διαφορετικό παιχνίδι γιατί εκεί είναι πιο ανοιχτά τα παιχνίδια. Επειδή είναι όμως τελικός, ίσως δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις. Δεν ξέρω αν θα δούμε την Μπάγερν να πιέζει από την αρχή. Γνωρίζουμε ότι αν η Ντόρτμουντ ξεφύγει απ' το πρέσινγκ γίνεται δολοφονική. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πως θα ξεκινήσει το ματς. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ξεκινήσουν και οι δύο ομάδες το ματς. Το σίγουρο είναι ότι είναι παιχνίδια που πάντα σε καθηλώνουν".

Για το ποια ομάδα θα υποστηρίζει:
"Συνήθως δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Θα κερδίσει ο ένας, θα κερδίσει ο άλλος. Σίγουρα όταν βλέπουμε ποδόσφαιρο γινόμαστε και λίγο φίλαθλοι, πάμε με τη μια ομάδα ή την άλλη. Σ' αυτό το παιχνίδι δεν θα διαλέξω. Θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει".

Για το αν η Μπάγερν μπορεί να γίνει η νέα Μπαρτσελόνα:
"Πρέπει να δούμε κάτι πολύ σοβαρό. Ότι είναι οικονομικά υπερδύναμη. Ίσως η Μπαρτσελόνα λογιστικά αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Μπαγερν δεν αντιμετωπίζει τίποτα. Άρα ο σχεδιασμός και το όνειρο που έχουν αυτη τη στιγμή για μια ανάλογη κυριαρχία στην Ευρώπη είναι πολύ εφικτό. Το μεγάλο θέμα είναι τι περισσότερο θα μας παρουσιάσει, αν πάρει η Μπάγερν το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Είναι κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό. Θεωρώ ότι είναι πολύ άτυχος ο Γκουαρντιόλα αναλαμβάνοντας μια ομάδα που θα έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αν το κατακτήσει. Η υπέρβαση θα είναι να κάνει το ίδιο πράγμα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα και της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν είναι η χειμερινή διακοπή που έχουν πάντα οι γερμανικές ομάδες. Πέφτουν στη διακοπή, έχουν προκριθεί απ' τον Δεκέμβρη στα νοκ άουτ. Το πώς θα παρουσιαστούν βέβαια καμιά φορά στον δεύτερο γύρο διαφέρει. Έχουμε δει ομάδες με καταπληκτικό πρώτο γύρο να κάνουν καταστροφικό δεύτερο γύρο".

Για τους πρωταγωνιστές του τελικού:
"Είμαι περίεργος να δω τον Ρόμπεν, αν μπορέσει σε ένα μεγάλο ματς να κάνει τη διαφορά, να το πάρει πάνω του".

Για τον Γιούργκεν Κλοπ και το "όχι" του στη Ρεάλ:
"Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι σε μια ομάδα που έχει πάντα σολντ άουτ σε ένα γήπεδο 80.000 θέσεων, δε σου λείπουν και πολλά. Φαίνεται ότι ευχαριστιέται τη δουλειά του, για ποιον λόγο να θέλει να πάει αλλού; Κάποια άλλη στιγμή, αν αλλάξουν τα πράγματα ίσως θέλει. Αυτό που δείχνει είναι μια εξαιρετική πορεία αυτά τα χρόνια, με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και καινοτομίες. Είναι ένας τύπος που νομίζω θα μας απασχολεί για πάρα πολύ καιρό".

Για τον Λεβαδειακό που ανέλαβε και τι να περιμένουμε:
"Λογικά αρκετές διαφορές όσον αφορά τα πρόσωπα. Εκ των πραγμάτων, αφού πολλά συμβόλαια έληγαν. Από κάποιους η ομάδα έμεινε ικανοποιημένη, από άλλους όχι. Το φετινό τελείωμα λογικά έχει μια τέτοιου είδους εξήγηση, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πέρασε. Αυτό που κρατάμε και προσπαθούμε να μάθουμε εγώ και οι συνεργάτες μου είναι κάποια πράγματα ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποιες συνθήκες. Έχει αρχίσει η δουλειά για τη στελέχωση της ομάδας και φυσικά για την περίοδο της προετοιμασίας. Υπάρχει ένα καλό διάστημα που μπορούμε να δουλέψουμε, έχουμε ξεκίνημα στις 24 Ιουνίου"

Ο «εκλεκτός» του Αναστασίου

24/05/2013
 Θέση-κλειδί και πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παναθηναϊκό που σχεδιάζει ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει ο Έρικ Φάλκενμπουργκ για τον οποίον φορτσάρει το «τριφύλλι». Τα εμπόδια για τη συμφωνία.

Ο «εκλεκτός» του Αναστασίου
Δημοσιεύματα στην Ολλανδία κάνουν λόγο για συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, όμως από το στρατόπεδο των «πρασίνων» δεν επιβεβαιώνεται ακόμη κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο για την ώρα είναι πως ο Φάλκενμπουργκ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του Γιάννη Αναστασίου, αφού θεωρεί πως ο ποδοσφαιριστής της Άλκμαρ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πιστεύει πως ο Ολλανδός χαφ θα ήταν ιδανικός εσωτερικός χαφ στο 4-3-3, σύστημα με το οποίο θέλει να αγωνιστεί η ομάδα την επόμενη περίοδο.

Κύριο προσόν του Φάλκενμπουργκ είναι το γεγονός πως μπορεί να βοηθήσει στο κάθετο παιχνίδι του «τριφυλλιού», κυρίως χάρη στην κίνηση που μπορεί να κάνει χωρίς την μπάλα στο χώρο. Η λογική του Αναστασίου είναι πως στο σκοράρισμα θα πρέπει να βοηθούν πολλοί παίκτες και ο Ολλανδός μπορεί να είναι ένας από αυτούς.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι για τριετές συμβόλαιο και αποδοχές κοντά στις 180.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται να θέλει πολύ να έρθει στην Ελλάδα, καθώς αναζητεί μια ομάδα που θα μπορέσει να αγωνιστεί και να σταματήσει να παίζει ως δανεικός. Άλλωστε και φέτος η ομάδα του θέλει να τον παραχωρήσει όπως έκανε και την περασμένη χρονιά, με την Μπρέντα να είναι υποψήφια.

Στα «συν» των «πρασίνων» είναι και το γεγονός πως εκτός από τον ίδιο τον Φάλκενμπουργκ, ο πατέρας (που τυγχάνει και ατζέντης του) έχει την ίδια θετική άποψη και προτιμά σαφέστατα Παναθηναϊκό.

Συναντήθηκε με Πλατινί ο Σαρρής

24/05/2013
 Συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας.

Συναντήθηκε με Πλατινί ο Σαρρής
Ο κ. Σαρρής, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και τον Β' αντιπρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη θα λάβει μέρος στο 37ο Τακτικό Συνέδριο των Ομοσπονδιών-μελών της UEFA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική πρωτεύουσα την Παρασκευή (24/5).

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον ομόλογό του της UEFA και συζήτησε με αυτόν για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκτός του Πλατινί, ο κ Σαρρής συναντήθηκε και με άλλους αξιωματούχους της UEFA, ενώ παρακολούθησε και τον τελικό του Champions League γυναικών που φιλοξενήθηκε στο «Σταμφορντ Μπριτζ» και βρήκε τη Βόλφσμπουργκ να επικρατεί 1-0 της Λιόν και να κατακτά το τρόπαιο

Συμφωνία για Καπίνο;

24/05/2013
 Έμπρακτα φέρεται να δείχνει το ενδιαφέρον της για τον Στέφανο Καπίνο η Νάπολι που σύμφωνα με δημοσιεύματα κατέθεσε πρόταση την οποία αποδέχθηκε προφορικά ο Παναθηναϊκός.

Συμφωνία για Καπίνο;
Η Νάπολι έχει βολιδοσκοπήσει τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» και δεν φαίνεται να θέλει να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», κατέθεσε πρόταση προκειμένου να αποκτήσει τον Καπίνο δανεικό για ένα χρόνο, δίνοντας 400.000 ευρώ στους «πράσινους» ενώ θα υπάρχει και οψιόν 2.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσει να τον κρατήσει.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20%.

Αλαφούζος: «Θα πάρουμε άδεια 100%»

24/05/2013
 Απόλυτα βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει την αδειοδότηση εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Πού στηρίζει τη σιγουριά του.

Αλαφούζος: «Θα πάρουμε άδεια 100%»
Τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει σε δεύτερο βαθμό το σκόπελο της αδειοδότησης εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας σε συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε χθες επαφές με τράπεζες και την Εφορία, προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ενώ είχε συνεργασία με τους κ.κ. Παναγόπουλο και Στάμο, καθώς και με τους νομικούς της ομάδας.

Ένα σενάριο θέλει τον Γιάννη Αλαφούζο να καλύπτει ο ίδιος την εγγυητική επιστολή που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού, ωστόσο από τη διοίκηση της ΠΑΕ δεν διαρρέεται τίποτα επί της παρούσης.φαιρο / Super League / Πολλαπλά «χτυπήματα»

Πολλαπλά «χτυπήματα»

24/05/2013
 Δεν περιορίζεται στους Φάλκενμπουργκ και Μπαϊράμι ο Παναθηναϊκός. Σε καλό δρόμο η μεταγραφή του Μπεργκ, ανοιχτό παραμένει του Ντελαπλάς, υπό… εξέταση ο Μπόρεκ, χαλάει του Φυτανίδη.

Πολλαπλά «χτυπήματα»
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με συντονισμένες κινήσεις την προσπάθεια ενίσχυσής του. Πέραν του κλεισμένου Εμίρ Μπαϊράμι που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τις υπογραφές, αλλά και τον Έρικ Φάλκενμπουργκ, που αποτελεί τον εκλεκτό του Γιάννη Αναστασίου για τη θέση του μεσοεπιθετικού, οι «πράσινοι» χτυπούν και σε άλλα μέτωπα.

Από πλευράς ΠΑΕ διαρρέεται αισιοδοξία για την περίπτωση απόκτησης του Μάρκους Μπεργκ από το Αμβούργο. Η διαφορά με τον Σουηδό φορ, που έχει μεν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο αλλά η ομάδα του τον αφήνει ελεύθερο, έχει μειωθεί σημαντικά και οι πιθανότητες να κλείσει η μεταγραφή είναι αρκετές. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς στόχος του «τριφυλλιού» είναι η μεταγραφή επιθετικού να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στους Ζονατάν Ντελαπλάς και Τομάς Μπόρεκ, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στις δύο υποθέσεις. Ο 27χρονος Γάλλος μέσος μένει ελεύθερος από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ αλλά έχει αρκετές προτάσεις, ενώ τον 27χρονο Τσέχο χαφ της Ντούκλα Πράγας θέλουν να τον τσεκάρουν εκ νέου (ο Νίκος Νταμπίζας θα δει την Κυριακή το ματς με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ) προτού ληφθεί απόφαση για την περίπτωσή του. Επιπλέον πρόβλημα για τη μεταγραφή του Μπόρεκ αποτελεί ότι η τσεχική ομάδα αξιώνει 150-200 χιλ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Σε ναυάγιο οδεύει η απόκτηση του Σωκράτη Φυτανίδη. Ο στόπερ που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο απομακρύνεται, καθώς αφενός μεν δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του στα επίπεδα που μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός, αφετέρου περιμένει κάποια καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό. Δύσκολα θα προχωρήσει και η λύση του Βαγγέλη Μόρα, καθώς έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Ελλάς Βερόνα και επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Σίγουρος για παραμονή από τα υπάρχοντα στόπερ του Παναθηναϊκού είναι μόνος ο Τριανταφυλλόπουλος, αφού Μπουμσόνγκ και Βελάσκες είναι στην έξοδο, ενώ πιθανή είναι και η αποχώρηση του Πίντο. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση-πάντως-θα αποκτηθούν μόνο δύο κλασικοί κεντρικοί αμυντικοί, ενώ ως λύση ανάγκης για τη θέση θα λογίζεται και ο… Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Πρόταση σε Μαρτίνεθ

24/05/2013
 Ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές να καθίσουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Πρόταση σε Μαρτίνεθ
Ο Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ είναι ο «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay.

O Ισπανός τεχνικός υποστηρίζει ότι έχει πρόταση από την Ελλάδα και το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως αυτή προέρχεται από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο 49χρονος προπονητής θεωρείται ο αναμορφωτής της Λεβάντε.

Ο Μαρτίνεθ είχε αναλάβει την ομάδα της Βαλένθια το καλοκαίρι του 2011 και μέσα σε δύο χρόνια έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Μάλιστα, την περσινή σεζόν είχε ανακηρυχτεί από την ομοσπονδία των προπονητών στην Ισπανία ως ο καλύτερος της χρονιάς, αφού τα «βατράχια» είχαν εξαιρετικό σερί αποτελεσμάτων (μέχρι και τη Ρεάλ κέρδισε με 1-0) και κατάφεραν να κερδίσουν ένα «εισιτήριο» για το Europa League.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, σύντομα θα λυθεί η συνεργασία του Ισπανού τεχνικού με την Λεβάντε, αφού δεν τους άρεσε στη διοίκηση δεν άρεσε η πορεία που είχε η ομάδα στο β’ γύρο της Primera Division που είχε ως αποτελέσματα να βρίσκονται στην 14η θέση τα βαθμολογίας.

«Η προτεραιότητά του θα είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό, πολύ περισσότερο τώρα όπου η καλύτερη οικονομικά πρόταση που έχει, προέρχεται από την Ελλάδα», τόνισε ο 49χρονος τεχνικός και ο ΠΑΟΚ είναι (μαζί με την Έλτσε) η ομάδα που του προσφέρει μία καλή οικονομική προσφορά.

Όσον αφορά το κασέ του, αμείβεται με περίπου 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ωστόσο, στην περίπτωση των Θεσσαλονικέων τα χρήματα να είναι περισσότερα, αφού καλείται να αφήσει τη χώρα του για να δουλέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε αν θα ευδοκιμήσουν οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Έτσι ονειρεύεται την ΑΕΚ

24/05/2013
 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έμεινε εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του στο γήπεδο της Γιουβέντους. Επαφές με τους αρχιτέκτονες και σύντομα νέα ταξίδια σε ανάλογα μοντέρνα στάδια.

Έτσι ονειρεύεται την ΑΕΚ
Εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο γήπεδο της Γιουβέντους, όπου ξεναγήθηκε χθες μαζί με συνεργάτες του, έμεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ ταξίδεψε αυθημερόν στο Τορίνο με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και περιηγήθηκε στους χώρους του «Juventus Stadium», ενώ αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι του σταδίου απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του και του παρέδωσαν αρκετά στοιχεία.

Ο «τίγρης» φάνηκε να εντυπωσιάζεται περισσότερο από την πολύ μικρή απόσταση μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου, θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο γήπεδο η ώθηση που θα παίρνει η ομάδα από τον κόσμο της και αντίστοιχα η πίεση προς τον αντίπαλο θα είναι τεράστια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στη βάση του, δίχως-σύμφωνα με πληροφορίες-κάποια οριστική συμφωνία με τους αρχιτέκτονες ή την κατασκευαστική εταιρεία που δημιούργησαν το «στολίδι» της Γιουβέντους, κάτι που όμως δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλος. Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί κι άλλα γήπεδα της Ευρώπης που είναι σύγχρονα και λειτουργικά για να πάρει κι άλλες ιδέες για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο μεταξύ, οι τοπογραφικές μελέτες συνεχίζονται τόσο στο οικόπεδο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ, όσο και στο προπονητικό κέντρο των Σπατών. Μάλιστα στο τελευταίο ήδη άρχισαν τα έργα για τη βελτίωση του χλοοτάπητα (υπό το βλέμμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς), ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και τρίτου γηπέδου, που προορίζεται για να προπονούνται οι «μικροί» της ομάδας.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι κινήσεις για το γήπεδο του Ελληνικού, που θα αποτελέσει την προσωρινή έδρα της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Πρώτο μέλημα είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου σε τουλάχιστον 20.000, καθώς επίσης και κάποια βελτιωτικά έργα στον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις.

Στα… όπλα για τον ΠΑΣ

24/05/2013
 Κινητοποίηση από όλους τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων έχει υπάρξει μετά το θέμα που προέκυψε με την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει της επόμενης σεζόν.

Στα… όπλα για τον ΠΑΣ
Την πρώτη μάχη για την αδειοδότηση έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, όμως όλοι στην τοπική κοινωνία δείχνουν αποφασισμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αγωνιστεί η ομάδα κανονικά στην Ευρώπη.

Από χθες το πρωί σήμανε συναγερμός σε ολόκληρη την Ήπειρο, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί στον πρώτο βαθμό της εξέτασης του «κυανόλευκου» φακέλου. Στόχος είναι η ΠΑΕ να είναι έτοιμη στην έφεση που θα καταθέσει το αργότερο ως την Δευτέρα.

Το βασικό πρόβλημα του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι το χρέος της ΠΑΕ προς την Εφορία. Στον ΠΑΣ έχουν μείνει στην αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση και ευελπιστούν ότι αν καταφέρουν να μπουν σ' αυτήν πριν την εκδίκαση της έφεσης (θα γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας), θα δικαιωθούν.

Ωστόσο, στα Γιάννενα εξέφρασαν χθες την απορία τους για το γεγονός ότι η πρωτοβάθμια επιτροπή δεν έχει λάβει υπ' όψιν ούτε τα 680.000 ευρώ που πλήρωσε φέτος ο ΠΑΣ στην Εφορία, δηλαδή τα 2/5 του αρχικού ποσού (1.680.000).

Ο δεύτερος στόχος του ΠΑΣ είναι να πείσει την Επιτροπή Εφέσεων ότι θα εισπράξει τα χρήματα που προσδοκά από τις ήδη συμφωνημένες χορηγίες. Η επιτροπή δεν αποδέχθηκε τις επιταγές που προσκόμισε ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος ήταν σε απόγνωση το βράδυ της Τετάρτης.

Ρόστερ… Σούπερ Λίγκας

Ομάδα μεγάλης κατηγορίας θα θυμίζει στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ. Αισιοδοξία για παραμονή των Ανάκογλου και Μητρόπουλου, πρόταση σε Καραλή, επιστρέφουν Γεωργέας και Μπούρμπος, δύσκολα Φούντας-Πετρόπουλος.

Ρόστερ… Σούπερ Λίγκας
Η ΑΕΚ θέλει να ξυπνήσει γρήγορα από τον εφιάλτη της Γ’ Εθνικής και να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη μεγάλη κατηγορία. Και για να συμβεί αυτό πέρα από το βάρος της φανέλας απαιτείται κι ένα δυνατό ρόστερ. Οι άνθρωποι της ομάδας, με μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προχωρούν σε κινήσεις για τη δημιουργία ενός δυναμικού παικτών που σε τίποτα δεν θα θυμίζει ομάδα του… ερασιτεχνικού.

Ήδη ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει μεταφέρει προτάσεις για νέο συμβόλαιο σε τρεις εξελίξιμους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και φέτος τα κιτρινόμαυρα, τους Δημήτρη Ανάκογλου, Παύλο Μητρόπουλο και Γιάννη Καραλή. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για επίσημες συζητήσεις και υπάρχει αισιοδοξία πως θα πει το «ναι», για τον επιπλέον λόγο πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε εμπλακεί στην απόκτησή του από τον Πανσερραϊκό το χειμώνα. Στον 23χρονο μεσοαμυντικό έγινε επίσης πρόταση, η οποία σε πρώτη φάση δεν τον καλύπτει ενώ θα πρέπει να καλυφθούν και οι απαιτήσεις του Παναιτωλικού, αλλά υπάρχει θετικό κλίμα. Προτάσεις έχουν γίνει και στους Γιώργο Κουτρουμπή, Ξενοφώντα Φέτση και Γιάννη Καραλή.

Σίγουρη είναι η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα και πολύ πιθανή αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, ενώ αντίθετα λίγες είναι οι πιθανότητες παραμονής των Ταξιάρχη Φούντα και Αντώνη Πετρόπουλου, που «βλέπουν» εξωτερικό. Για την περίπτωση του 17χρονου μεσοεπιθετικού υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του μάνατζέρ του, ενώ για τον 27χρονο σέντερ φορ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Οι δύο ομάδες της Βερόνα, Κιέβο και Ελλάς, όπως και η Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον «Πετρογκόλ».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου