ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Champions League Final:Και στο τέλος… θα κερδίσουν οι Γερμανοί

Champions League Final:Και στο τέλος… θα κερδίσουν οι Γερμανοί

25/05/2013

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για τον τελικό του Champions League. Γιατί τα προγνωστικά στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν το βράδυ του Σαββάτου (21:45) απλώς… απαγορεύονται.

Και στο τέλος… θα κερδίσουν οι Γερμανοί
Όλοι «έβλεπαν» τελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέχασαν όμως, ότι όπως είχε πει και ο Γκάρι Λίνεκερ, στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Ντόρτμουντ και Μπάγερν επιβεβαίωσαν τον Άγγλο παλαίμαχο φορ, διέψευσαν τα προγνωστικά και το βράδυ του Σαββάτου, στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι η ομάδα που θα σηκώσει στον λονδρέζικο ουρανό το τρόπαιο του Champions League θα είναι από τη Γερμανία.

Μια μικρη γευση απο το τι προκειται να συμβει...

Γιατί άλλα προγνωστικά δεν χωρούν… Η μεν Ντόρτμουντ με διαδοχικές υπερβάσεις στη διοργάνωση και πιο ηχηρή εξ αυτών την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει αποφασισμένη να επαναλάβει το θρίαμβο του 1997. Κι έχει ως έξτρα κίνητρο να «τιμωρήσει» την Μπάγερν για πολλούς λόγους: επειδή της άρπαξε μέσα από τα χέρια το πρωτάθλημα και το Κύπελλο φέτος, αλλά και τον Μάριο Γκέτσε καταβάλλοντας τη ρήτρα των 37 εκατ. ευρώ. Πάντως το πρόσωπο που δίχασε τις δύο ομάδες δεν θα είναι παρόν. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θα λείψει λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με τον Ματς Χούμελς που κέρδισε τη μάχη με το χρόνο και θα είναι ετοιμοπόλεμος.
Εννιά ματς, 23 τέρματα και ένας τελικός… Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ντόρτμουντ…εννιά γεύσεις απ’ το τι αναμένεται να συμβείΟι τελευταίες μάχες του «εμφυλίου»

Ένας τελικός δεν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερο ματς. Πόσω μάλλον όταν συναντιούνται δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ίδιο πρωτάθλημα. Και ειδικά όταν αυτό το πρωτάθλημα είναι η Μπουντεσλίγκα.

Από τον Μάρτιο του 2010 Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν συναντηθεί εννιά φορές. Το ματς, όμως, που θα συμπληρώσει τη… δεκάδα, είναι αυτό που και οι δύο θέλουν τη νίκη περισσότερο.

Η παράδοση των τελευταίων χρόνων πάντως, δείχνει Ντόρτμουντ, η οποία έχει επικρατήσει 5 φορές επί της Μπάγερν. Οι Βαυαροί έχουν πάρει 2 ματς, ενώ 2 ακόμα έχουν λήξει ισόπαλα.

Όσον αφορά τις συναντήσεις τους σε τελικούς αυτά τα χρόνια είναι δυο. Η πρώτη είναι στις 12/5/12 για τον τελικό κυπέλλου Γερμανίας, όπου η Ντόρτμουντ έδειξε τη δύναμη της με 5-2 έναντι της Μπάγερν, ενώ τρεις μήνες αργότερα η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 στο Σούπερ Καπ.

Ορίστε, λοιπόν, οι μάχες των τελευταίων χρόνων, που δίνουν σίγουρα μια καλή ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί.

4/3/13 Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-1 (Πρωτάθλημα)

27/2/13 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-0 (Προημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας)

1/12/12 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-1 (Πρωτάθλημα)

12/8/12 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-1 (Τελικός Σούπερ Καπ Γερμανίας)

12/5/12 Ντόρτμουντ - Μπάγερν 5-2 (Τελικός Κυπέλλου Γερμανίας)

11/4/12 Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0 (Πρωτάθλημα)

19/11/11 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 0-1
(Πρωτάθλημα)

26/2/11 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-3 (Πρωτάθλημα)

3/10/10 Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0 (πρωτάθλημα)
Η δε Μπάγερν θέλει με το πέμπτο τρόπαιό της στη διοργάνωση να ολοκληρώσει τη φετινή της κυριαρχία. Αυτή που απέδειξε με επιβλητικό τρόπο στην Bundesliga κατακτώντας τον τίτλο με διαφορά 25 βαθμών από τους την προηγούμενη διετία πρωταθλητές. Αυτή που βροντοφώναξε σαρώνοντας όχι μία, αλλά δύο φορές την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Αλλά κι αυτή που είναι έτοιμη να επαληθεύσει και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου, όταν και ελπίζει να ολοκληρώσει το τρεμπλ. Ο Γιουπ Χάινκες, στο προτελευταίο του ματς στον πάγκο πριν παραδώσει τη σκυτάλη και μια βαριά κληρονομιά στον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν θα έχει προβλήματα απουσιών πέραν των γνωστών εδώ και καιρό των Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Ματς Χούμελς. Έχει, δε, την ευκαιρία να γίνει ο 19ος προπονητής που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μόλις τέταρτος που τα καταφέρνει με δύο διαφορετικές ομάδες (το είχε πετύχει και το 1998 με τη Ρεάλ) μετά τους Ερνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Πιθανές συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι, ενώ οι δύο ομάδες θα έχουν στο πλευρό τους από 25.000 θεατές, παρότι η ζήτηση για τα εισιτήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά.

Το… 101ο

Ντόρτμουντ και Μπάγερν έχουν αναμετρηθεί συνολικά 100 φορές σε επίσημες διοργανώσεις, με τους Βαυαρούς να έχουν 45 νίκες, τους Βεστφαλούς 26, ενώ 29 ματς δεν είχαν νικητή. Μία και μοναδική φορά έχουν συναντηθεί στην Ευρώπη, στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1997/98, όταν η Ντόρτμουντ μετά από δύο λευκές ισοπαλίες σε 180 λεπτά αγώνα είχε επικρατήσει στον επαναληπτικό με 1-0 στην παράταση.

Την τρέχουσα σεζόν η Μπάγερν είναι αήττητη απέναντι στη Ντόρτμουντ, Οι δύο αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα έληξαν με 1-1, ωστόσο η ομάδα του Γιουπ Χάινκες είχε νικήσει με 2-1 στο Σούπερ Καπ του Μονάχου τον Αύγουστο και 1-0 στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο και πάλι στην «Αλιάντς Αρένα».

Η Μπάγερν μετρά τέσσερις νίκες και πέντε ήττες σε τελικούς της διοργάνωσης, ενώ η Ντόρτμουντ είχε κερδίσει στον μοναδικό τελικό που είχε λάβει μέρος.

Όσο για τις επιδόσεις τους στο Λονδίνο, η μεν Ντόρτμουντ μετρά μία νίκη και δύο ήττες εκεί και συνολικά στην Αγγλία έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Η δε Μπάγερν έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στο Λονδίνο και σε αγγλικό έδαφος τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες.

Κι επειδή και οι προπονητές παίζουν… μπάλα, ο Γιούργκεν Κλοπ σε 20 αναμετρήσεις κόντρα στην Μπάγερν από τον πάγκο, με Μάιντς και Ντόρτμουντ, έχει πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έντεκα ήττες. Στον αντίποδα, ο Γιουπ Χάινκες έχει στη Γερμανία κόντρα στη Ντόρτμουντ είκοσι νίκες, δεκατρείς ισοπαλίες και έντεκα ήττες.
 
Δηλωσεις προπονητων

Χάινκες: «Η τελευταία μου ευκαιρία»

Ως την τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτήρισε τον αυριανό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ντόρτμουντ ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες.

Χάινκες: «Η τελευταία μου ευκαιρία»
Ο τεχνικός των Βαυαρών, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ», στάθηκε στις δυνατότητες που έχει η ομάδα του εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο.

«Πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, ξέρω τι μπορεί να πετύχει η ομάδα μου. Το είχα πει και πριν του αγώνες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, όταν δεν ήμασταν το φαβορί. Πάντα σκεφτόμουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη διοργάνωση. Έχουμε μία εξωπραγματική ομάδα», ήταν το αρχικό σχόλιο του προπονητή της Μπάγερν.

Για το γήπεδο του τελικού:
«Το Γουέμπλεϊ είναι ένα μέρος με παράδοση για την Αγγλία, την Ευρώπη και το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο γι’αυτό θα είναι πολύ ιδιαίτερο για τους παίκτες να παίζουν εδώ τον τελικό. Πιστεύω πως η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική».

Όσον αφορά τα σενάριο ο τελικός να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, τόνισε: «Έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς, όμως στα πέναλτι δεν ισχύει αυτό. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες της προπόνησης μπροστά στην τεράστια πίεση του αγώνα».

Κλοπ: « Τελικός όπως… Έβερεστ»

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισε το δρόμο προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Γιούργκεν Κλοπ, παραλληλίζοντας τον, με την ανάβαση του Έβερεστ!

Κλοπ: « Τελικός όπως… Έβερεστ»
Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και παρότρυνε τους παίκτες του να τα δώσουν όλα, ώστε να εκμεταλλευτούν αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

«Πρέπει να είστε έτοιμοι και να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Είμαστε δυο πολύ δυνατές ομάδες και όλος ο κόσμος θα το δει αυτό το παιχνίδι . Η ομάδα μας έχει αναπτυχθεί τα πέντε τελευταία χρόνια και σκεφτόμαστε όλα αυτά που έχουν γίνει για τον σύλλογο σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για αυτό το λόγο ο τελικός είναι πιο συναισθηματικός για εμάς».

«Κάποιοι κατάφεραν να ανεβούν στο Έβερεστ και κάποιοι άλλοι γύρισαν πίσω δέκα μέτρα πριν από την κορυφή. Τουλάχιστον προσπάθησαν, όπως και εμείς προσπαθήσαμε. Πρέπει να παίξουμε καλά, αλλιώς δεν θα έχουμε καμία ευκαιρία. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα γιατί είναι μοναδική ευκαιρία».

Εκτός από την Γιούργκεν Κλοπ. Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι Σεμπάστιαν Κελ , Ματς Χούμελς, με τον δεύτερο να δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο που τον ταλαιπωρούσε αυτήν την εβδομάδα και τον Κελ να τονίζει ότι η ομάδα που δεν θα έχει πίεση θα κατακτήσει τον τίτλο.

Σεμπάστιαν Κελ: «Ο τελικός θα κριθεί από τις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες γνωρίζουμε πώς να παίξουμε ο ένας απέναντι στον άλλο, τι τακτικές να ακολουθήσουμε και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτός που θα νικήσει είναι αυτός που θα προσπαθήσει πιο πολύ και θα το δει σαν ευκαιρία και όχι σαν μια κατάσταση που προκαλεί πίεση».

Ματς Χούμελς: « Ο φόβος μου τελικά ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα. Το πόδι μου δεν είναι όπως ήταν πριν αλλά πιστεύω ότι θα είμαι εντάξει για τον τελικό και ελπίζω να μπορέσω να είμαι καλά και για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν».

ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου