ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μπαρτζώκας: "Αν δεν άντεχα την πίεση, θα καθόμουν σπίτι μου"

Μπαρτζώκας: "Αν δεν άντεχα την πίεση, θα καθόμουν σπίτι μου"

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Μπαρτζώκα για την πορεία του Ολυμπιακού προς το φετινό Final-4 της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο.
% Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο youtube, για την πορεία του Ολυμπιακού προς το Final-4 του Λονδίνου. Δείτε στο βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών τα λεγόμενα του ερυθρόλευκου κόουτς για τη φετινή διαδρομή των Πρωταθλητών Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, αλλά και την πίεση να είσαι προπονητής στον πειραϊκό σύλλογο.
Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για:

Τα συναισθήματά του όταν ανέλαβε την ομάδα: "Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή μου ήταν από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί επέλεξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι εμένα να οδηγήσω την ομάδα".

Την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: "Ήμουν προετοιμασμένος ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα φτιαγμένη να διεκδικεί τίτλους και να παίζει σε τελικούς. Υπάρχει πίεση γιατί υπάρχει πίεση στη συγκεκριμένη δουλειά, του προπονητή. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου. Ο καθένας τη διαχειρίζεται με το δικό του τρόπο, εγώ έχω μια θετική σκέψη".

Τις διαφορές στη φετινή Ευρωλίγκα σε σχέση με το παρελθόν: "Έχουν αλλάξει πολλά. Το 1997 ο Ολυμπιακός έπαιξε 15 ματς για να πάρει το τρόπαιο, φέτος έχει παίξει 29 κι έχει ακόμη δύο. Χρειάζεται ειδική διαχείριση στο ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω πως αυτή η αλλαγή έκανε καλό στο μπάσκετ, γιατί όποιος φέτος αγόρασε διαρκείας στον Ολυμπιακό είχε την ευκαιρία να δει πολλά υψηλού επιπέδου παιχνίδια".

Τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μέσα στη σεζόν: "Για μας η πιο δύσκολη κατάσταση ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Ήταν κάτι δύσκολο να ξεπεράσει η ομάδα. Θα ήθελα όμως να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό και το γεγονός ότι φτάσαμε στο Final 4 δείχνει ότι έκαναν καλή δουλειά. Σημαντικός ήταν και ο τραυματισμός του Μαυροειδή, αλλά και του Πρίντεζη ή του Λο και του Πάουελ σε κομβικά παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε γι’ αυτές τις απουσίες".

Την αποχώρηση του Ντόρσεϊ: "Η περίπτωση του Ντόρσεϊ ήταν διαφορετική. Ουσιαστικά έθεσε ο ίδιος από μόνος του τον εαυτό του εκτός ομάδας. Στράφηκε κατά των συμπαικτών του, άρα δεν υπήρχε γυρισμός σε αυτή την απόφαση".

Την ήττα που πόνεσε περισσότερο: "Ήταν η τελευταία ήττα από την Εφές. Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά κάποια ανώτερη δύναμη στο τέλος ανέτρεψε τα πάντα".

Το αν θα άλλαζε τίποτα σε αυτή την πορεία: "Δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως γιατί ο χαρακτήρας της ομάδας και το τι τελικά είναι, σαν άτομα και σαν σύνολο, φτιάχνεται από τις δύσκολες καταστάσεις".

Την ατάκα του "δεν είναι ο καλύτερος, αλλά ούτε άσχετος": "Μου βγήκε σαν εκτόνωση της πίεσης. Θέλω να πω πως θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο φειδωλοί στα σχόλιά μας. Μου φαίνεται πολύ αφελής η κριτική κάθε φορά που κερδίζει ο Ολυμπιακός να έχουν γίνει όλα τα πράγματα σούπερ και όταν χάνει να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο ήρεμα. Σε παιχνίδια που έχουμε χάσει έχω κάνει καλή διαχείριση, όπως και σε παιχνίδια που έχουμε κερδίσει μπορεί να μην έχω κάνει τόσο καλή διαχείριση".

Τη στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων στην ομάδα: "Δεν ξέρετε πόσο σημαντική είναι αυτή η στήριξη. Όταν γυρνάς μετά από μία ήττα σπίτι σου και στριφογυρίζουν πολλά στο μυαλό σου, το ότι με έπαιρνε τηλέφωνο ή μου έστελνε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης ο πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο. Και από τον κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο και από τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο γινόταν αυτό. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους, πρέπει να το κάνεις μέχρι τέλους. Κι αυτοί θα σε δικαιώσουν αν είναι πραγματικά ικανοί. Δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλη την ομάδα".

Τις σκέψεις του ενόψει Final-4: "Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου και τους παίκτες ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας μετά τη μεγάλη χρονιά που είχαμε. Σίγουρα είναι μία γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους φιλάθλους μας".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου