ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


06/05/2013


Σπανός: «Να ακουστεί στην Ευρώπη ο Ατρόμητος»

04/05/2013
 Το όραμά του να ακουστεί το όνομα του Ατρόμητου στην Ευρώπη, και να συνεχιστούν οι επιτυχίες, εξέφρασε ο Γιώργος Σπανός στη SportDay με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας.

Σπανός: «Να ακουστεί στην Ευρώπη ο Ατρόμητος»
Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος κάνει σταθερά βήματα προόδου και σε αυτό τον ρυθμό θέλει να συνεχίσει και στα επόμενα. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Σπανού, ο οποίος με αφορμή τα 90ά «γενέθλια» του συλλόγου μίλησε στη SportDay για το σήμερα και το αύριο των Περιστεριωτών.

«Ο Ατρόμητος είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και θα συνεχίσει να είναι. Πρόκειται για το καμάρι ολόκληρου του Περιστερίου. Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να δίνει χαρές στον κόσμο και να αποτελεί ο Ατρόμητος τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της πόλης. Να προσφέρει χαρές τόσο μέσα από την πορεία του στην Ελλάδα, όσο και μέσα από την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Θέλω να συνεχίσει το όνομα του Ατρομήτου να ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία, μέσα και έξω από την Ελλάδα», η δήλωσή του.

Η μεγάλη… έξοδος του Πάσχα

04/05/2013
 Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εκτεταμένη… ανανέωση του ρόστερ είναι οι διοικούντες τον Λεβαδειακό. Ποιοι αποχαιρέτησαν και ποιοι βρίσκονται κοντά στην έξοδο.

Η μεγάλη… έξοδος του Πάσχα
Ο Λεβαδειακός του α’ γύρου στην Σούπερ Λίγκα έφτασε να… καλοβλέπει μέχρι και τα πλέι οφ. Όμως η εικόνα και τα αποτελέσματα στον β’ γύρο ανέτρεψαν τα πάντα.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι διοικούντες τον σύλλογο σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον βασικό κορμό παικτών της ομάδας. Αυτές οι επαφές θα ενταθούν μετά το Πάσχα.

Ήδη έχουν αποχαιρετήσει οι Μεντί και Μπουμάλ, ενώ τον ίδιο δρόμο είναι πολύ πιθανό ν' ακολουθήσουν παίκτες όπως οι Πόι, Ροτζέριο, Ακόστα, Κουτσόπουλος, Κυριακίδης, Λισγάρας, ενδεχομένως και ο Χοσέμι.

Πρόταση για Λοντίγκιν ετοιμάζει η Ζενίτ

04/05/2013
 Έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν παρουσιάζεται η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπως γράφει σήμερα η Sportday.

Πρόταση για Λοντίγκιν ετοιμάζει η Ζενίτ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται εν όψει της επόμενης σεζόν ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός και κάποιων άλλων από το εξωτερικό.

Μία από αυτές είναι ο ρωσική ομάδα που είχε «τσεκάρει» τον νεαρό τερματοφύλακα τον περασμένο Ιανουάριο, στη νίκη των Ακριτών επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (1-0).

Το επόμενο «τσεκάρισμα» ήταν στις αρχές Μαρτίου και όταν ο «κατάσκοπος» της Ζενίτ επέστρεψε στη Ρωσία έκανε την εισήγησή του στον Λουτσιάνο Σπαλέτι (προπονητή της ομάδας).

Ωστόσο, ο σκάουτερ του ρωσικού συλλόγου ταξίδεψε ξανά για λογαριασμό του διεθνούς γκολκίπερ μέχρι την Τρίπολη, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Στον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης υπάρχει ο Βιτσισλάφ Μαλαφέεφ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016. Ωστόσο, ο έμπειρος πορτιέρο είναι 34 και στη Ρωσία βλέπουν τον Λοντίγκιν ως μπακ απ του βασικού τερματοφύλακά τους.

Όπως γράφει η SportDay, η θεωρητική πρόθεση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι να ξοδέψει μέχρι και 800.000 ευρώ για την απόκτηση του νεαρού γκολκίπερ (ο οποίος φέτος έπαιξε σε 22 ματς με την Skoda Ξάνθη και σε 12 από αυτά διατήρησε «καθαρή» την εστία του).

Ενδιαφέρον, όπως είπαμε, φέρεται να έχει εκδηλώσει και ο Ολυμπιακός και το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Λοντίγκιν αν καταθέσουν και οι δύο ομάδες πρόταση, από τη στιγμή που η σύντροφός του είναι έγκυος βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Γρανίτσας: «Δεν έχω μετανιώσει»!

04/05/2013
 Σίγουρος ότι έλαβε τη σωστή απόφαση για την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλώνει ο Γιάννης Γρανίτσας!

Γρανίτσας: «Δεν έχω μετανιώσει»!
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο (05/05) από την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Γιάννης Γρανίτσας, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την ομάδα στην… προσφυγιά.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του και τονίζει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, λόγω των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στην έδρα της Ένωσης μετά τον σεισμό της Πάρνηθας τον Σεπτέμβριο του 1999.

«Δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου να γκρεμίσω το γήπεδο! Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μία προσπάθεια σημαντικών παραγόντων υπό εξέλιξη. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Ούτε για το παρελθόν ούτε για το μέλλον. Ας δρομολογηθούν οι εξελίξεις και θα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να θυμηθούμε και να αναλύσουμε τα πάντα», τόνισε ο κ. Γρανίτσας στη Live Sport.

Ψάχνει τα μισά... γκολ

04/05/2013
 Ολαϊτάν και Κόστλι σημείωσαν τα μισά γκολ της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα και η αποχώρησή τους βγάζει τη «βασίλισσα» στην… αγορά για να βρει τους κατάλληλους αντικαταστάτες τους.

Ψάχνει τα μισά... γκολ
Μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές, η Βέροια ήταν στην «τσίτα» για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Σημαντική συμβολή στην υπόθεση «σωτηρία» είχαν οι Μάικλ Ολαϊτάν και Κάρλος Κόστλι με τους δυο επιθετικούς να σημειώνουν σχεδόν τα μισά της γκολ στο πρωτάθλημα: για την ακρίβεια τα 14 (8 και 6 αντίστοιχα) από τα συνολικά 30.

Αμφότεροι αποχωρούν για άλλες… πολιτείες και μια από τις προτεραιότητες εν όψει της νέας σεζόν είναι να βρεθούν οι παίκτες που θα καλύψουν επάξια αυτά τα κενά.

«Μας ενδιαφέρει ο Περόνε»

04/05/2013
 Το ενδιαφέρον της Στεάουα Βουκουρεστίου για την απόκτηση του Εμάνουελ Περόνε γνωστοποίησε ο Τζίτζι Μπεκάλι με δηλώσεις του στον Τύπο της Ρουμανίας.

«Μας ενδιαφέρει ο Περόνε»
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Στεάουα Βουκουρεστίου βρίσκεται ο Εμάνουελ Περόνε, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας της Ρουμανίας που φέρεται να έχει κάνει δηλώσεις ο Τζίτζι Μπεκάλι.

Ο πρόεδρος της ρουμάνικης ομάδας παραδέχθηκε ότι ο Αργεντινός φορ του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται στα υπ’ όψιν του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου και σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορεί να διαθέσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη.

«Είναι η εναλλακτική μας αν δεν πάρουμε τον Τζέρεμι Μποκίλα. Μας έχουν πει ότι είναι πολύ καλός», δήλωσε ο Μπεκάλι στο gazeta-sporturilor.ro.

Σκόκο: «Η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ θα επιστρέψει σύντομα»

04/05/2013
 Βέβαιος ότι η ΑΕΚ θα επανακάμψει γρήγορα εμφανίστηκε ο Νάτσο Σκόκο.

Σκόκο: «Η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ θα επιστρέψει σύντομα»
Τι κι αν βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά πια από την Ελλάδα, ο Νάτσο Σκόκο δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ.

Ο πρώην άσος της «Ένωσης», που βγάζει… μάτια στην Αργεντινή με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, εξέφρασε τη στεναχώρια του για τον υποβιβασμό της ομάδας, αλλά παράλληλα και τη βεβαιότητά του ότι θα επανακάμψει γρήγορα.

«Ειλικρινά πίστευα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η ομάδα δεν θα έπεφτε. Ότι θα ξεπερνούσε τη δύσκολη αυτή χρονιά. Ο υποβιβασμός με θλίβει, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ θα επιστρέψει σύντομα. Να έχουν πίστη οι οπαδοί και να είναι κοντά στις δύσκολες στιγμές. Να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πέταγμα του αετού που παιζόταν στις οθόνες του ΟΑΚΑ πριν από κάθε παιχνίδι», θυμήθηκε ο «υδραυλικός» μέσα της “RealSports”.

«Οφείλω πολλά στην ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη. Μου χάρισε ξεχωριστές στιγμές. Αν ποτέ γυρίσω στην Ελλάδα, θα γυρίσω, μόνο για την ΑΕΚ», ξεκαθάρισε, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το ενδιαφέρον της Βαλένθια για την απόκτησή του:

«Με κολακεύει το ενδιαφέρον μιας ομάδας όπως η Βαλένθια και ενός προπονητή όπως ο κ. Βαλβέρδε. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι προσηλωμένος στους στόχους της Νιούελς».

Σενάρια για Μαχλά

04/05/2013
 Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την επάνοδο του Νίκου Μαχλά στη διοίκηση του ΟΦΗ.

Σενάρια για Μαχλά
Έντονες πιέσεις να μπει μπροστά και να ηγηθεί διοικητικού σχήματος στον ΟΦΗ δέχεται από ανθρώπους του συγγενικού περιβάλλοντός του ο Νίκος Μαχλάς.

Για αυτές τις πληροφορίες παρουσιάζεται ενήμερος και ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, εξ ου και η πρόσφατη ανοιχτή επιστολή-απολογισμός, με την οποία πέταξε το γάντι σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον ίδιο στην ηγεσία του ΟΦΗ.

Σε κάθε περίπτωση, η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράταση πήρε η συνάντηση

04/05/2013
 Για την επόμενη εβδομάδα πήρε παράταση η συνάντηση του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Γιάννη Χριστόπουλου, οι οποίοι θα συζητήσουν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Παράταση πήρε η συνάντηση
Μετά το Πάσχα αναμένεται να συναντηθούν ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο Γιάννης Χριστόπουλος για να συζητήσουν τη συνέχιση της συνεργασίας τους και την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος της ηπειρώτικης ΠΑΕ δεν θα ανέβει αυτές τις μέρες στα Γιάννενα και οι συζητήσεις με τον 42χρονο προπονητή του ΠΑΣ μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο νεαρός τεχνικός περιμένει τον κ. Χριστοβασίλη να τον καλέσει για την καθοριστική κουβέντα που θα έχει και να δουν τα δεδομένα για την επόμενη σεζόν, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην όποια απόφαση πάρει ο Χριστοβασίλη.

Από εκεί και πέρα, στην τελική ευθεία θα μπει από την επόμενη εβδομάδα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει των πλέι οφ.

Εν αναμονή του Άγγελου

04/05/2013
 Στασιμότητα επικρατεί στα μεταγραφικά θέματα του Πλατανιά, αφού οι διοικούντες την κρητική ΠΑΕ θέλουν να ξέρουν αν ο Άγγελος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Εν αναμονή του Άγγελου
Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στα μεταγραφικά θέματα του Πλατανιά.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις Άγιες ημέρες του Πάσχα, αλλά και στην απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη για το αν θα παραμείνει στη τεχνική ηγεσία των Κρητικών και την επόμενη σεζόν.

Ο πολύπειρος τεχνικός πρόκειται να απαντήσει την ερχόμενη Πέμπτη (ή το αργότερο Παρασκευή) στους διοικούντες την ΠΑΕ.

Μέχρι τότε «παγώνουν» όλα τα μεταγραφικά και δεν θα προχωρήσει καμία υπόθεση, αφού όλες οι προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ θα γίνουν με τον προπονητή που θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Πανταζής: «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»

04/05/2013
 Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League, τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση και τα παιχνίδια που έπαιξαν ορισμένοι σε βάρος της ομάδας μίλησε ο Νίκος Πανταζής.

Πανταζής: «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»
Απόδοση ευθυνών σε όσους έπαιξαν στην πλάτη της ΑΕΚ παιχνίδια κερδοσκοπίας περιμένει ο Νίκος Πανταζής, ο οποίος σχολίασε τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και εξήγησε πως έζησε όλο αυτό το διάστημα την πορεία της Ένωσης τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Πανταζής στην εφημερίδα «Goal News»

- Εχετε ζήσει την ΑΕΚ με παιχταράδες και στις δόξες της αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Πώς ήταν η φετινή προσπάθεια;

«Οταν πήγα στην ΑΕΚ, η ομάδα είχε τον Παπαϊωάννου, τον Καραφέσκο, τον Βεντούρη τον συγχωρεμένο, τον Πομώνη, τον Λαβαρίδη, τον Σταθόπουλο, τον Τόσκα. Είχε πάνω από τους μισούς παίκτες να είναι στην Εθνική Ελλάδας. Ονόματα πολύ μεγάλα. Και μετά τι να πούμε για τους παιχταράδες του '70, του '90. Ο Μπάγεβιτς, ο Μαύρος, ο Αρδίζογλου, ο Μανωλάς, ο Σαβέφσκι. Κολοσσοί ποδοσφαιρικοί. Σιγά σιγά υπήρξε φθορά, γιατί δεν υπήρξε σωστή διαχείριση. Αυτά πληρώνει η ΑΕΚ».

- Εχετε την αίσθηση πως υπήρξαν παράγοντες που έβαλαν πρώτα το προσωπικό όφελος και μετά την ΑΕΚ;

«Οι διοικήσεις των τελευταίων ετών είχαν φτάσει στο απροχώρητο. Από τη στιγμή που οι μέτοχοι σταμάτησαν να χρηματοδοτούν, δεν είχαν τη δυνατότητα να διοικήσουν. Η ΑΕΚ ήταν φορτωμένη με χρέη, πρώτα προς το Δημόσιο και μετά προς προμηθευτές, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Κουράστηκαν και οι μέτοχοι. Δεν ήθελαν να βάζουν άλλα».

- Εβαλαν χρήματα βέβαια σε ένα μαγαζί γωνία που δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν...

«Το μαγαζί γωνία δεν το εκμεταλλεύθηκαν αυτοί. Μαγαζί γωνία υπήρξε και η Empire, αλλά βρέθηκε με χρέη 6-7 εκατ. ευρώ στο τέλος. Ολες οι αξίες περνούν κρίση. Δεν φτάνει μόνο το όνομα. Πρέπει να υπάρχει και διαχείριση».

- Το σχόλιό σας για τη στάση του κόσμου της ΑΕΚ;

«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα συμπαραστάτης. Μας έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που πιστεύω δεν ήταν σωστές, αλλά στο τέλος ήταν πραγματικά συγκινητικοί. Στο ματς με τον Ατρόμητο είδα ανθρώπους που με συγκίνησαν με την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Επί 90' δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φωνάζουν μόνο για την ΑΕΚ. Να ενισχύουν με τη φωνή τους το ηθικό των παικτών, οι οποίοι τόσο μπορούσαν τόσο έκαναν. Με τον Πανθρακικό είχαμε 30.000 θεατές αλλά και ορισμένα παράσιτα. Πιστεύω πως φέτος, αν και το δυναμικό μας δεν ήταν δυνατό, είναι προς τιμήν των φιλάθλων πως στη δύσκολη στιγμή ο κόσμος συμπαραστάθηκε. Η ΑΕΚ στην κατάσταση που βρισκόταν έδωσε τόπο και τρόπο λειτουργίας σε ανθρώπους που δεν δούλευαν για το συμφέρον της ΑΕΚ. Παρ' όλο που η ΑΕΚ είχε αυτό το πρόβλημα, διέκρινες πως εφημερίδες, σάιτ, μάνατζερ λειτουργούσαν ως ξέφραγο αμπέλι. Ασχολήθηκαν πολλοί με ελάχιστα πράγματα. Ημασταν τελείως ανυπεράσπιστοι σε όσα γράφονταν και λέγονταν».

- Βέβαια ο καθένας μπορεί να γράφει τις πληροφορίες που λαμβάνει και να τις ερμηνεύει αλλά και της ομάδας να βρει τρόπο να περιχαρακωθεί. Δεν ήταν ευθύνη των ΜΜΕ, όσο της ίδιας της ΑΕΚ...

«Ούσα έτσι η ΑΕΚ, χωρίς ισχυρές διοικήσεις, είχε βρεθεί πρόσφορο έδαφος για να λειτουργεί ο καθένας ανεξέλεγκτα. Δεν υπήρχε καμία προστασία. Ο καθένας μπορούσε να περνά ό,τι θέλει και ήμασταν τελείως ανυπεράσπιστοι. Από το ξεκίνημα της ιστορίας με τον Μανώλη Παπαδόπουλο και τον Πήδουλα η υπόθεση πήγε στραβά και τους κατηγορούσαν για τα πάντα. Μέγα λάθος. Ο Παπαδόπουλος δούλευε πολύ και βοήθησε τον Λίνεν, περνούσε όσα μπορούσε, αλλά την τελευταία κουβέντα την είχε ο Λίνεν. Ο Παπαδόπουλος έλεγε την άποψή του και εάν ήθελε ο προπονητής τη λάβαινε υπόψη του. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Πήδουλα. Τα έβαλαν όλοι μαζί του για θέματα πειθαρχίας, τον κατηγόρησαν πως έκανε γερμανικό πρόγραμμα. Μα όταν κάνεις προπόνηση και ένα παιδάκι αρχίζει και ξύνεται ή κοιτάει τα αστέρια, εσύ τι πρέπει να κάνεις; Δεν πρέπει να τον επαναφέρεις στην πραγματικότητα; Ετσι το πέρασαν προς τα έξω».

- Λόγω της φύσης της δουλειάς σας είστε πολύ κοντά στους παίκτες. Εχετε την πεποίθηση πως έχουν συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν;

«Τα παιδιά που ήρθαν λίγους μήνες στην ομάδα τι να καταλάβουν; Η ουσία είναι μία: αυτοί που διοικούν έχουν καταλάβει πού έχουμε φτάσει;».

- Με κάποιους εξ αυτών είχατε προσωπική επαφή. Πιστεύετε πως έχουν καταλάβει;

«Ο Δημητρέλος είχε την ατυχία να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Αυτή είναι η ιστορία. Δεν είχε χρήματα να διαχειριστεί. Αυτό το κόστος πληρώνει. Δεν διαχειρίστηκε χρήματα, αλλά χρέη. Φέρει την ευθύνη που έσκασε η βόμβα στα χέρια του. Αυτό που μου έχει προξενήσει εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια είναι πως δεν ήρθε ούτε ένας που να πει: έλα εδώ ρε φίλε, είσαι 40 χρόνια στην ομάδα. Τι γίνεται, πώς πάμε, πώς βλέπεις τα πράγματα; Αυτοί γεννήθηκαν και ήξεραν τα πράγματα πώς είναι από τα γραφεία; Γιατί εμείς τα ζούσαμε μέσα. Κανένας δεν ρώτησε ποτέ».

- Μια ολόκληρη ζωή στην ΑΕΚ. Νιώθετε πως έχει κλείσει το κεφάλαιο πλέον για εσάς;

«Το κεφάλαιο ΑΕΚ θα έκλεινε εάν η ομάδα παρέμενε στην κατηγορία. Είχα πει πως κουράστηκα πάρα πολύ. Εχω υποχρέωση όμως τώρα. Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ΑΕΚ, αλλά εγώ από το δικό μου μετερίζι θα δώσω αγώνα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Εκεί που τη γνώρισα και τη θέλω. Την ΑΕΚ της Β' και της Γ' Εθνικής δεν την ξέρω εγώ. Η ΑΕΚ πρέπει να φτάσει εκεί που της αξίζει. Δυστυχώς, θα είναι αποφράδες οι μέρες μέχρι να φτάσει ξανά η ΑΕΚ στη θέση της, πάντα γεμάτες από περίσκεψη και προβληματισμό».

«Ηταν αντίθετο στη φύση της ΑΕΚ»

Ο Νίκος Πανταζής δεν ψάχνει για δικαιολογίες. «Η ΑΕΚ πέρασε μια τραγωδία. Κάποιοι επεδίωξαν την τραγωδία. Πάντα ζητάμε τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Στα σάιτ και τις εφημερίδες παρουσιάζει ο καθένας με τον τρόπο που θέλει ορισμένα γεγονότα. Την ΑΕΚ την έφτασαν εκεί γιατί την είχαν προδιαγράψει. Δεν μπορεί ένα σωματείο που έχει προέλθει από την καταστροφή να βγάζει 20 και να χαλάει 40. Μοιραία θα φτάσει να χρωστάει πολλά».

- Η συναισθηματική συνέχειά σας με την ΑΕΚ πώς περιμένετε να είναι;

«Συναισθηματικά υπάρχει πάντα ένα εσωτερικό κλάμα, μέχρι να φτάσει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Οταν θα φτάσει εκεί που πρέπει, να παραδώσουμε τα κλειδιά και να αναλάβουν οι νέοι. Είναι αρκετά τα χρόνια».

«To γήπεδο είναι το Α για την εκκίνηση»

Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας υπήρξε το δεύτερο σπίτι του Νίκου Πανταζή. Και τώρα που φαίνεται ξανά προοπτική ανέγερσής του αισθάνεται ενθουσιασμένος.

- Αντιλαμβάνομαι πως θα συμφωνείτε πως αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ η υπόθεση του νέου γηπέδου;

«Δεν το συζητάμε καν. Ομάδα χωρίς γήπεδο είναι ξεσπιτωμένη. Δεν υπάρχει όραμα. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να θέλει να ανέβει ψηλά σε επίπεδα απόδοσης χωρίς να έχει γήπεδο. Δεν γίνεται».

- Σαν αύριο είναι που μπήκαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας οι μπουλντόζες. Πώς αισθανόσασταν όταν ξεκινούσαν τα έργα για το γκρέμισμα της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ;

«Ηταν σαν να γκρεμιζόταν το ίδιο μου το σπίτι. Εκεί έζησα όλα μου τα χρόνια. Τα παιδικά, τα εφηβικά μου χρόνια. Για εμένα ήταν σταθμός πως γκρεμίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ, γιατί ήταν το δεύτερο σπίτι μου».

- Πιστεύετε πως είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρξει ανάκαμψη στην ΑΕΚ;

«Είναι το Α. Η εκκίνηση. Χωρίς γήπεδο δεν συζητάμε τίποτα».

- Πώς φαντάζεστε ιδανικά τη συνέχεια; Να βλέπετε την ΑΕΚ με καλή παρέα από τις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας;

«Να μπορέσει η ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδό της. Να ανέβει στη Super League με παίκτες ικανούς ώστε να κάνει πρωταθλητισμό και εμείς από την εξέδρα να χαιρόμαστε το καμάρι μας. Δίπλα μου ελπίζω να είναι όλοι αυτοί οι παλιοί φίλοι που ζήσαμε τα μεγάλα χρόνια της ΑΕΚ. Αυτή είναι η επιθυμία μας».

- Θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα εάν υπάρχει πρότερα μια βόλτα από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο που θα χτίζεται;

«Δύναμη παίρνω αναπολώντας όσα έχω περάσει στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Εχω περάσει μεγάλες στιγμές. Δεν έχω κλάψει μόνο από πίκρα και στενοχώρια αλλά και από μεγάλες επιτυχίες. Δυστυχώς όμως είναι μεγάλη πίκρα και απαξίωση τα τελευταία χρόνια. Στην ΑΕΚ θέλησαν να απαξιώσουν τα πάντα. Να αλλάξουν τα πάντα. Τραγουδούσε τον ύμνο ο Παπαϊωάννου, να γράψουν άλλοι με κάποιον από το πουθενά. Είχαμε τον Μπάγεβιτς; Να τον πλακώσουν στο ξύλο. Είχαμε τον Μανωλά; Να τον βρίζουν με κάθε αφορμή. Τον Μαύρο; Τον Νικολάου; Να μην υπάρχει άνθρωπος που θα υπάρχει σεβασμός γι' αυτόν. Μέχρι και τελευταία κάναμε θεραπεία με κάποια παιδιά. Διάβαζα μετά: παλικάρι που έπαιξε. Για να παίξει το παλικάρι, κάποιοι έβγαλαν πλάτη και έκαναν δουλειά. Οι άλλοι δεν υπήρχαν στον χάρτη».

«Ενιωθα σαν να έχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια μου»

- Εχουν περάσει λίγες μέρες από το σοκ του Περιστερίου. Τώρα ποια είναι η ψυχολογία με την οποία αντιμετωπίζετε όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ;

«Η καθημερινότητα έχει πάντα την ελπίδα πως στην ΑΕΚ θα συμβεί κάτι καλό. Πιστεύω πως μετά την καταιγίδα και την τραγωδία που περάσαμε να είναι ένα ερέθισμα για κάτι καλό. Γιατί πιο κάτω δεν πάμε, γιατί δεν υπάρχει πιο κάτω. Σίγουρα για εμάς ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ. Για ανθρώπους που έχουν ζήσει την ΑΕΚ με μεγάλες επιτυχίες και μεγάλους παίκτες, να βρίσκονται στον πάτο».

- Την ώρα που τελειώνει το ματς με τον Ατρόμητο και έχετε μείνει αποσβολωμένος στον πάγκο, τι περνά από το μυαλό σας;

«Ολα τα 40 χρόνια που ήμουν στην ΑΕΚ και έζησα όλη τη δόξα και το μεγαλείο της ΑΕΚ, ξαφνικά να μην υπάρχει τίποτα. Να έχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια σου».

- Πρέπει να είναι τρομερό αυτό το συναίσθημα...

«Είναι τρομερό γιατί όταν έχεις περάσει στιγμές δόξας και μεγάλων επιτυχιών με όλους τους παίκτες και ξαφνικά βρίσκεσαι στο κενό. Και να σταματήσεις είναι δύσκολο».

- Υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού σας η σκέψη πως μπορεί να έφτανε αυτή η στιγμή;

«Για να είμαι ειλικρινής, όταν ξεκινούσε η σεζόν στην άκρη του μυαλού μου το φοβήθηκα. Παίζαμε τα πρώτα παιχνίδια και είχα μέσα μου ερωτηματικό: ποιον μπορούμε να κερδίσουμε εμείς;».

«Εκμεταλλεύτηκαν την ΑΕΚ και τώρα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών»

Πριν τελειώσει η συνέντευξη, ο Νίκος Πανταζής ξεσπά: "Για μένα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι έπαιξαν στην πλάτη της ΑΕΚ παιχνίδια κερδοσκοπίας. Δεν μπορεί άνθρωποι που έχουν αποστερήσει από την ΑΕΚ κέρδη και περιουσιακά στοιχεία να είναι μαζί μας. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Θέλουμε υγιείς ΑΕΚτζήδες.

Η ΑΕΚ θα προχωρήσει τον δρόμο της χωρίς αυτούς. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να υπάρχει. Αλλά ορισμένοι άνθρωποι πραγματικά εκμεταλλεύτηκαν την ΑΕΚ. Η ομάδα δεν έφτασε τυχαία εκεί. Αλλά έντεχνα και ωραία ή επιχειρούμε να τα σβήσουμε ή παρουσιάζουμε τα μεγάλα μικρά και λέμε πως δεν είχαν σημασία και προχωράμε. Να υπάρχει ομόνοια και μέσα από το παραμύθι αυτό να διαιωνίζεται η κατάσταση. Εχει συντηρηθεί πολύ αυτό το θέμα και είναι λάθος. Ελειπαν κάποια βιβλία στους διαχειριστικούς ελέγχους.

Τα βρήκαν; Πότε έγιναν τα χρέη της Empire; Μπορεί να μας πει κάποιος; Ο καθένας έχει στο μυαλό του και στη σκέψη του πώς θα κάνει την ΑΕΚ καλύτερη. Δεν μπορείς να στερήσεις το δικαίωμα από κανέναν. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα επιλέξει ποιοι είναι ικανοί. Η Ερασιτεχνική θα περάσει δύσκολες μέρες. Δεν υπάρχει ΠΑΕ να χρηματοδοτεί. Πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους εάν θέλουμε και η Ερασιτεχνική να ζήσει. Είναι η μήτρα μας και πρέπει να έχουμε ευαισθησίες για το σωματείο».

- Εκτιμάτε πως στη φετινή ιστορία η ΑΕΚ πληγώθηκε πρώτιστα εκ των έσω;

«Στην ιστορία τη φετινή θα πω ένα ρητό. Η εγχείρηση πέτυχε, κατεβάσαμε στο ελάχιστο το μπάτζετ, αλλά ο ασθενής απεβίωσε και η ομάδα έπεσε κατηγορία».

- Ζώντας τα τελευταία χρόνια αυτόν τον κατήφορο, έχετε τη βεβαιότητα πως αυτό είναι το τέλος ή μπορεί να υπάρξει και περαιτέρω συρρίκνωση;

«Εάν δεν υπάρξουν άνθρωποι που θα πάρουν την προσπάθεια αναδόμησης της ΑΕΚ στα χέρια τους, είναι σίγουρο πως η ΑΕΚ θα παραμείνει εκεί. Γιατί, να ξέρετε, μεγάλο καράβι, μεγάλη φουρτούνα. Δεν είναι εύκολο. Θα είναι δύσκολο το έργο όποιου αναλάβει. Πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει τη δυναμική και τους ανθρώπους για να φέρουν εις πέρας την προσπάθεια αναδόμησης της ομάδας».

- Είναι αλήθεια πως πέρα από το θέμα του γηπέδου υπήρξαν και πολλά λάθη από τις διοικήσεις που πέρασαν από την ΑΕΚ και απαξίωσαν την ομάδα. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά;

«Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι μέτοχοι ήρθαν στην ΑΕΚ και έβαλαν τα ωραία τους λεφτουδάκια και βοηθούσαν την ομάδα. Οταν κατάλαβαν, όμως, πως τα λεφτά τους πήγαιναν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, δεν ήταν κορόιδα να πληρώνουν εσαεί όταν δεν έβλεπαν να υπάρχει κάτι εποικοδομητικό και σωστό, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους».

- Βέβαια το ξεκίνημα είχε και προσωπική πίκρα για εσάς, δεδομένου πως σας ζητήθηκε να σταματήσετε τη συνεργασία με την ΑΕΚ

«Αυτοί που είχαν πάρει την τύχη της ΑΕΚ ως προς τα διοικητικά στα χέρια τους έκριναν πως η παρουσία μου είναι ανώφελη για την ομάδα και έπρεπε να απομακρυνθώ. Ηταν δική τους η κρίση και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εάν πέτυχαν σε αυτό που έκαναν, το δείχνει ο χρόνος και το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και ιδού η κατάντια της ΑΕΚ».

- Εάν σας ζητούσα να ορίσετε την αρχή του κακού, πού θα τοποθετούσατε το πρόβλημα: στον Ψωμιάδη, στο γκρέμισμα του γηπέδου, στις αδυναμίες των διοικήσεων, στα λάθη των μετόχων;

«Η αρχή των προβλημάτων και των δεινών είναι πως δεν είχαμε μια διοίκηση που θα είχε τη δύναμη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Σιγά σιγά με τον χρόνο υπήρξε φθορά. Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ήρθε το άρθρο 44 και ξεχρέωσε όλο το χρέος που είχαμε ως ομάδα. Εμείς αντί να παραδειγματιστούμε από την κατάσταση που βρεθήκαμε και να βάλουμε νέους ορίζοντες, οργανώνοντας την ομάδα σωστά και κάνοντας εποικοδομητικές κινήσεις, μόνο αυτό δεν κάναμε. Εμείς κάναμε ρωμαϊκές φιέστες, οτιδήποτε είχε σχέση με το να πετάμε τα λεφτά στη θάλασσα. Και στο τέλος, όταν χρειάστηκε να κάνουμε ταμείο βρεθήκαμε να είμαστε πάλι μείον».

- Είπατε πως το πρώτο βήμα είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Τι πρέπει να ακολουθήσει;

«Το δεύτερο βήμα είναι σίγουρα ενότητα και συσπείρωση. Να καταλάβει ο κόσμος πως μόνο μέσα από αυτό θα μπορέσει η ΑΕΚ να χτιστεί ξανά σύμφωνα με τις προσδοκίες όλων και να φτάσει εκεί που θέλουμε εμείς».

Κωνσταντόπουλος: «Όταν ξεκινάς κάτι στραβά…»

04/05/2013
 Την άποψη ότι από την αρχή της σεζόν υπήρξαν λάθη στην ΑΕΚ και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς εξέφρασε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Κωνσταντόπουλος: «Όταν ξεκινάς κάτι στραβά…»
Τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στη Football League εξήγησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Αν άλλες φορές και άλλες χρονιές χρειαζόμασταν μια φορά προστασία από την διοίκηση, φέτος το χρειαζόμασταν δέκα. Και φυσικά αυτό δεν υπήρξε», τόνισε ο έμπειρος τερματοφύλακας και πρόσθεσε:

«Όταν ξεκινάς στραβά κάτι και ξεκινάς κάτι λάθος και το συνεχίζεις, έχεις αυτό το αποτέλεσμα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ»

- Έχουν περάσει πλέον αρκετές μέρες από εκείνη την καταστροφική Κυριακή στο Περιστέρι. Έχεις καταφέρει να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί στην ΑΕΚ;

«Όσος καιρός και αν περάσει όσο και να το συνειδητοποιήσεις, δεν είναι εύκολο να το πιστέψεις και να το αποδεχθείς. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και είναι τεράστιο μέγεθος. Όπως και να έχει είναι λυπηρό. Και για την προσπάθεια που κάναμε όλοι εμείς οι παίκτες αλλά κυρίως και για τον κόσμο που ερχόταν και μας στήριζε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι».

- Τι ήταν το πρώτο που σκέφτηκες μόλις έληξε το ματς με τον Ατρόμητο;

«Δεν ήθελα να το πιστέψω. Προσπαθούσα να πω ότι έχουμε κάποιες βάσιμες πιθανότητες να παραμείνουμε, ότι υπάρχει ακόμα κάτι που να μπορεί να γίνει. Θεωρούσα ότι δεν έγινε αυτό που έβλεπα, ότι κάτι θα γίνει και θα παραμείνει η ΑΕΚ στην Σουπερλίγκα. Ότι κάτι θα βρεθεί και η ΑΕΚ θα παραμείνει».

- Στα τέσσερα τελευταία ματς του πρωταθλήματος η ΑΕΚ με μια νίκη θα είχε σωθεί, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα. Τι έφταιξε και έγινε αυτό;

«Πιστεύω είχε αρχίσει η πίεση να διογκώνεται. Όταν έχεις υπό συνθήκες τέτοιες πίεσης την πλειοψηφία των παικτών να μην έχει συνηθίσει σε τέτοιους είδους καταστάσεις τεράστιας πίεσης και όταν δεν υπάρχει και κάποιος να σε προστατέψει και να διαχειριστεί την πίεση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όσο καλός ποδοσφαιριστής και αν είσαι. Η πίεση και το άγχος οδηγούν δυσκολεύουν κάθε προσπάθεια για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις».

- Θεωρείς πως στο κρίσιμο ματς με τον Πανθρακικό, οι παίκτες της ΑΕΚ και ειδικά οι νεαροί, λύγισαν από το άγχος;

«Όταν κατά την διάρκεια της σεζόν έχεις μπροστά σου πολλά παιχνίδια, ακόμα και αρνητικά να είναι τα αποτελέσματα, δεν υπάρχει τόσο άγχος. Θεωρείς πως έχεις το περιθώριο και να βελτιωθείς και να πάρεις κάποια αποτελέσματα και να διορθώσεις όποιες ζημιές γίνονται. Όταν φτάνεις όμως στο τέλος και πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε μια νίκη σ’ ένα ματς καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για να διορθώσεις στην συνέχεια όποιο λάθος έχει γίνει, είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις και να διαχειριστείς την κατάσταση, ειδικά όταν είσαι νεαρός και άπειρος».

- Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Τι συνέβη τελικά τότε;

«Η προετοιμασία μας για το παιχνίδι είχε προβλήματα. Δεν κύλησε ομαλά. Διάφορες καταστάσεις πριν από το παιχνίδι, οδήγησαν ώστε να μην μπούμε με καθαρό μυαλό στο ματς. Και αυτό φάνηκε. Δεν υπήρχαμε στο ματς».

- Στα τελευταία κρίσιμα ματς, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως έλλειψε το πάθος από την ομάδα. Τι γνώμη έχεις;

«Δεν μπορώ να το πω γιατί ο κάθε ποδοσφαιριστής διαχειρίζεται διαφορετικά καταστάσεις και αντιδρά διαφορετικά. Η θέληση και η προσπάθεια υπήρχε. Φαινόταν στην προπόνηση. Αλλά όταν μπήκαμε στο γήπεδο, αυτή η θέληση δεν βγήκε. Δεν πιστεύω όμως πως υπάρχει παίκτης που δεν ήθελε να δώσει το 100% και που δεν ήθελε να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πάρουμε τα ματς. Απλώς αυτό το πάθος και αυτή η θέληση που υπήρχε στις προπονήσεις, δεν βγήκε στο γήπεδο και τα παιχνίδια».

- Είχες πει όταν ο Λίνεν έχασε τα αποδυτήρια. Πότε συνέβη αυτό και πόσο επηρέασε την ομάδα;

«Ο Λίνεν ήταν ένας προπονητής που όντως βοήθησε από την στιγμή που ήρθε. Άλλαξε ελαφρώς η εικόνα της ομάδας. Ήμασταν λίγο πιο οργανωμένοι. Όταν όμως έχεις 30 διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα στην ομάδα, με διαφορετικές αντιδράσεις, πρέπει να μπορεί ο προπονητής να διαχειριστεί καταστάσεις με έξυπνο και ειδικό τρόπο. Σε ορισμένες καταστάσεις δεν το έκανε αυτό ο Λίνεν. Λόγω φιλοσοφίας ή λόγω νοοτροπίας, δεν το έκανε. Και γι αυτό και φτάσαμε στο σημείο να δημιουργηθούν δυο στρατόπεδα. Ο προπονητής από την μια και οι παίκτες από την άλλη μεριά. Και αυτό προφανώς δεν είναι καλό για καμία ομάδα να συμβαίνει».

- Έχεις βγει πολλές φορές μπροστά κατά την διάρκεια της σεζόν για να πεις κάποια πράγματα. Θεωρείς πως έπρεπε να το είχες κάνει περισσότερες φορές; Ένιωσες κάποιες φορές πως ήσουν ο μόνος που το έκανε;

«Προσπάθησα να κάνω αυτό που έπρεπε. Δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς ευθύνη στα παιδιά γι αυτό που έγινε φέτος. Προσπάθησα να τους προστατέψω, να είμαι ο κυματοθραύστης. Όσες φορές μου ζητήθηκε το έκανα. Όποτε έβλεπα πως χρειαζόταν, το έκανα. Αλλά από την άλλη δεν ήθελα και να φαίνεται πως είμαι γραφικός, πως μιλάω μόνο εγώ ή προσπαθώ να καπελώσω καταστάσεις. Δεν ήμουν πάντως μόνο εγώ που έβγαινε και μιλούσα. Υπήρχαν και άλλοι. Και δεν θέλω να καταλογίσω σε κανέναν ευθύνες. Όλοι προσπαθήσαμε»

- Αν είχε δεχθεί ο Δέλλας την πρόταση που του είχε γίνει τον Οκτώβρη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα;

«Πιστεύω ναι. Δεν τον ήξερα ως προπονητή, τον είχα γνωρίσει όμως ως συμπαίκτη. Ήξερα πως είναι ένας άνθρωπος με φοβερή προσωπικότητα. Το είχε δείξει και ως παίκτης και μέσα στα αποδυτήρια. Ως προπονητής οι ιδέες του είναι καινούργιες. Η προπόνηση του ήταν πολύ καλή. Υπήρξε άλλο κλίμα στην ομάδα, παρά το γεγονός πως δεν βγήκε στα αποτελέσματα. Αν είχε χρόνο να περάσει αυτά που ήθελε, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

- Είναι γνωστό και δεδομένο πως ήσασταν μόνοι σας ολόκληρη την χρονιά. Τι ήταν αυτό που έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα, η απουσία της διοίκησης ή η παρουσία με… ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον;

«Ο συνδυασμός πιστεύω. Τα περί υποσχέσεων και περί λύσεις, τα είχαμε ακούσει χίλιες φορές τα ίδια. Κανείς δεν έδινε σημασία στις υποσχέσεις. Αλλά η απουσία σε συγκεκριμένα γεγονότα και η μη προστασία, ήταν το πιο απογοητευτικό. Αν άλλες φορές και άλλες χρονιές χρειαζόμασταν μια φορά προστασία από την διοίκηση, φέτος το χρειαζόμασταν δέκα. Και φυσικά αυτό δεν υπήρξε».

- Υπήρξε κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν που και εσύ και οι συμπαίκτες σου είπατε «φτάνει, δεν αντέχω άλλο»;

«Πολλές φορές το είπαμε. Την ώρα εκείνη και πάνω στα νεύρα λέγονται πολλά πράγματα. Μετά τα σκέφτεσαι με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Και μετά πάντα αποφασίζαμε να συνεχίσουμε. Αυτό που εγώ σκεφτόμουν, ήταν πως ήθελα να τελειώσω αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησα και να μην την αφήσω στην μέση».

- Πέρυσι το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί παίκτες, αλλά εσύ έμεινες. Και πάλι τον Γενάρη έφυγαν κάποιοι αλλά εσύ όχι. Κοιτώντας τώρα πίσω, το μετάνιωσες;

«Όχι. Έμεινα γιατί πίστευα πως κάτι καλό μπορεί να βγει για την ΑΕΚ. Και Ακόμα το πιστεύω. Κάποιοι σκέφτονται διαφορετικά. Δεν μου αρέσει να φεύγω τρέχοντας όταν υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση. Προσπάθησα να την ανατρέψω. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε. Εξακολουθώ να θεωρώ ακόμα και μετά απ’ όλα όσα έγιναν, πως με τις κατάλληλες συνθήκες, όλο αυτό μπορεί να βγει και σε καλό.

- Ο Δέλλας είπε ότι πρέπει να φανεί αν αυτό που συνέβη στην ΑΕΚ, ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Εσύ τι λες;

« Ο Δέλλας λέει λίγα και αυτά που λέει έχουν βαρύτητα. Και όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Δεν γίνεται να μην το σκέφτεται κανείς και αυτό (σ.σ. πως ήταν έγκλημα εκ προμελέτης). Από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι να το ψάξουν και να το βρούν. Θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που το έχουν κάνει. Μέχρι να υπάρχουν αποδείξεις όμως, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν».

- Ζώντας την κατάσταση από μέσα, ένιωσες πως κάποιοι εντός ή εκτός της ομάδας ήθελαν να ρίξουν την ΑΕΚ;

«Αυτή η άποψη υπάρχει για καιρό στην ομάδα. Ένιωσα πως κάποιοι δεν ήθελαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να μην πέσει η ΑΕΚ. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό. Υπήρξαν κάποιοι που δεν τους ενδιέφερε πολύ αν θα έπεφτε ή όχι η ομάδα».

- Το κακό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στον προγραμματισμό ή κατά την διάρκεια της σεζόν που δεν διορθώθηκαν κάποια πράγματα;

«Όταν ξεκινάς στραβά κάτι και ξεκινάς κάτι λάθος και το συνεχίζεις, έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Μια στραβή σεζόν δεν οφείλεται σ’ ένα μόνο λάθος. Όταν κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο, είναι μοιραίο κάποια στιγμή να καταλήξεις εδώ που κατέληξες».

- Πλήρωσε η ΑΕΚ και την λογική «ΑΕΚ είμαστε, δεν πέφτουμε»;

«Αυτό ακουγόταν συνέχεια. ΑΕΚ είσαι δεν πέφτεις. Και σ’ έναν βαθμό το πληρώσαμε. Φυσικά ως ΑΕΚ έχεις μεγάλη βαρύτητα. Αλλά όταν είσαι έντεκα εναντίον 11 είναι αλλιώς. Αν ήταν τόσο απλό, θα έμπαιναν οι φανέλες της ΑΕΚ μόνο στο γήπεδο και θα κέρδιζαν. Δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό, αλλά έπαιξε ρόλο και αυτή η νοοτροπία».

- Αν σε ρωτούσαν γιατί έπεσε η ΑΕΚ, πως θα απαντούσες με μια μόνο φράση;

«Με μια φράση είναι δύσκολο να το απαντήσεις. Γιατί δεν ήθελε πολύς κόσμος να μείνει. Δεν ένοιαζε σε αρκετό κόσμο, αν θα πέσει»

- Αν κοιτούσες στα μάτια τον κόσμο της ΑΕΚ, τι θα του έλεγες;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και για πέρυσι αλλά κυρίως για φέτος. Φέτος ήταν δυο φορές πιο κοντά μας ο κόσμος. Και παρά τις συνθήκες, ήξερε την κατάσταση και μας στήριξε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο ματς. Έχει κάνει τρομερή υπομονή ο κόσμος, έχει περάσει πολλά. Και με τέτοιο κόσμο, δεν νομίζω πως ομάδα σαν την ΑΕΚ μπορεί να φοβάται ακόμα και καταστάσεις υποβιβασμού. Οι ομάδες κυρίως αποτελούνται από τον κόσμο. Οι παίκτες και οι προπονητές έρχονται και φεύγουν. Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος. Και όταν υπάρχει τέτοιος κόσμος, η ΑΕΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα»

- Ποια θα ήταν η ιδανική λύση για την ΑΕΚ;

«Για μένα η ιδανική λύση θα ήταν να δικαιωθεί, να μείνει στην Σουπερλίγκα και να αναλάβει κάποιος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να την νοικοκυρέψει. Δεν είναι και τόσο μεγάλο το πρόβλημα, αν υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να βρει λύση με τα χρέη . Να βρεθεί λύση και να γίνει αυτό που έγινε φέτος, ένα μεγάλο μάθημα. Από εκεί και πέρα για να υπάρξει άλλη λύση, πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Κάποιος με πλάνο και όραμα, ο οποίος θα αναλάβει να το προχωρήσει. Να πουν πως σε τρια χρόνια η ΑΕΚ θα είναι διαφορετική».

- Είναι μια λύση για την ΑΕΚ η Γ’ εθνική ή είναι πολλοί οι κίνδυνοι;

«Έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις. Αν μπει σ’ αυτόν τον δρόμο χωρίς κάποιον να την στηρίξει, θα έχει πολλούς κινδύνους. Όχι να χαθεί, αλλά να περιπλανιέται και να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες. Αν κάποιος αναλάβει να τρέξει αυτό το θέμα και μείνει δίπλα στην ομάδα με δυνατή οικονομική επιφάνεια, μπορεί να είναι και η λύση για να γυρίσει η ΑΕΚ δυνατή και υγιής».

- Θα έμενες στην ΑΕΚ;

«Θα έμενα στην ΑΕΚ. Είναι πολλές οι προϋποθέσεις. Κανείς δεν θέλει να ζήσει ίδιες καταστάσεις όπως οι φετινές. Έκατσα όμως μέχρι τώρα, έχω περάσει πολλά και όταν περνάς τόσο άσχημες καταστάσεις, δένεσαι με την ομάδα και την πονάς. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος παίκτης, όταν πάρει τις κατάλληλες προοπτικές και τις συνθήκες, που δεν θα θέλει να μείνει στην ΑΕΚ ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα παίζει. Διότι η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Έχει τεράστια δυναμική και μπορεί να είναι δελεαστική, ακόμα και στην Γ’ εθνική. Για οποιονδήποτε παίκτη και όχι μόνο αυτούς που βρίσκονται ήδη στην ΑΕΚ»

- Υπάρχουν στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Υπάρχουν πολλές στιγμές που όλοι μας δεν θα την ξεχάσουν. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα ξαναζήσει. Ειδικά το ματς με τον Πανθρακικό, είναι κάτι που θα μείνει για πάντα. Όσα και αν έχεις δει στο ποδόσφαιρο και όσα και αν έχεις ζήσει, τέτοια πράγματα δεν τα ξεχνάς και δεν θες να τα ξαναζήσεις».

- Ποιος νομίζεις πως πρέπει να ζητήσει την μεγαλύτερη συγνώμη από τον κόσμο, οι παίκτες, η διοίκηση ή οι μέτοχοι;

«Όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης. Και πρέπει να πούμε μια συγγνώμη στον κόσμο. Σε ποσοστό οι ποδοσφαιριστές έχουν το μικρότερο μερίδιο και ειδικά τα νέα παιδιά δεν έχουν καθόλου. Έδωσαν τα πάντα, μέσα από αντίξοες συνθήκες. Έχουν γίνει πολλά και υπάρχουν πολλοί που πρέπει να πουν όχι μόνο μια, αλλά πολλές συγνώμες στον κόσμο. Όχι μόνο από φέτος. Εκείνοι που έφεραν την ΑΕΚ στην φετινή χρονιά. Αν σωζόταν η ομάδα φέτος, και συνέχιζε έτσι του χρόνου, πάλι θα έφτανε στο σημείο να πέσει. Με την κατάσταση που υπήρχε, ουσιαστικά υπήρχε ημερομηνία λήξης. Δεν υπήρχε επιστροφή».

Προτάθηκε ο Μπίλιτς στον ΠΑΟΚ

04/05/2013
 Καλά κρατεί η προπονητολογία στον ΠΑΟΚ, αφού μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ονόματα. Από του Ρομπέρτο Ντι Ματέο μέχρι του Σλάβεν Μπίλιτς.

Προτάθηκε ο Μπίλιτς στον ΠΑΟΚ
Λίγες μέρες μετά το χωρισμό με τον Γιώργο Δώνη και ήδη γεμίζει μια… σελίδα με τους υποψήφιους να καθίσουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» αναζητούν προπονητή εγνωσμένης αξίας από το εξωτερικό και ως… συνέπεια της διάθεσή τους να επενδύσουν σε γνωστό όνομα, έχει ξεκινήσει η παρέλαση… ονομάτων.

Του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν το πρώτο ηχηρό που βγήκε προς τα έξω, ενώ σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» προτάθηκε ο Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο Κροάτης έχει συνδυαστεί με την καθοδήγηση της εθνικής ομάδας της χώρας του (δυο παρουσίες σε Euro).

Για την ώρα πάντως βρίσκεται στο τιμόνι της ρωσικής, Λοκομοτίβ Μόσχας.

«Είχαν για… ετοιμοθάνατο τον Άρη»

04/05/2013
 Ανακουφισμένος που ο Άρης κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε ο Νίκος Αγγελούδης. Παράλληλα όμως επισήμανε ότι η μοίρα της ομάδας δεν είναι να κυνηγάει την παραμονή.

«Είχαν για… ετοιμοθάνατο τον Άρη»
Τις δύσκολες στιγμές που βίωσε φέτος στον Άρη, περιέγραψε ο Νίκος Αγγελούδης. Ο νεαρός επιθετικός των "κίτρινων" αναφέρθηκε στον ...εφιάλτη που έζησαν άπαντες στην ομάδα μέχρι να εξασφαλιστεί η παραμονή και φυσικά στα πολλά λάθη που έγιναν για να οδηγηθεί εκεί η κατάσταση.

Αναλυτικά, όσα είπε στο Novasports:

Η χρονιά τελείωσε και τώρα που όλα κύλησαν ομαλά, τι θα έλεγες για τη φετινή σεζόν του ΑΡΗ;

«Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Είμαστε χαρούμενοι που στο τέλος αποφύγαμε τα χειρότερα. Ολη η Ελλάδα μας είχε ξεγραμμένους, όμως καταφέραμε να σηκώσουμε κεφάλι και σωθήκαμε. Βέβαια, δεν είναι αυτή η μοίρα του ΑΡΗ, να κυνηγάει την παραμονή, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είμαστε ευχαριστημένοι που κρατήσαμε την ομάδα».

Αν στεκόσουν σε δυο τρεις στιγμές, μέσα στη χρονιά, ποιες θα ήταν αυτές;

«Το μυαλό μου πάει κατευθείαν στον Ατρόμητο! Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Μείναμε με 10 παίκτες κι αρχίσαμε να κλαίμε από την πίεση. Νιώσαμε ότι όλα τελειώνουν. Ευτυχώς κερδίσαμε εκείνο το παιχνίδι και θα το θυμόμαστε για πάντα».

Το ματς στο Περιστέρι ήταν η «φωτογραφία της χρονιάς»;

«Ναι, το ματς με τον Ατρόμητο ήταν το πιο σημαντικό».

Αλλάξατε φέτος πέντε προπονητές! Παράγοντας ανασταλτικός για την πορεία της ομάδας;

«Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία κι εμείς συνέχεια αλλάζαμε προπονητές. Και ξέρετε κάτι; Δεν πιστεύω ότι με κάθε αλλαγή προπονητή η ομάδα βελτιώνεται. Πρέπει να έχεις έναν προπονητή από την αρχή της χρονιάς, να δουλεύεις σωστά και στο τέλος να βγαίνει το αποτέλεσμα».

Απ΄ αυτούς τους πέντε, στέκεσαι σε κάποιον;

«Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά εμένα ο κ. Αλκαράθ μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Βέβαια, είχε κοντραριστεί με κάποια παιδιά από την ομάδα και αυτό ήταν λάθος του, αλλά νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και τον ευχαριστώ που με βοήθησε. Θέλω να σταθώ και στον Σούλη, ο οποίος έδωσε στο τέλος άλλη ψυχολογία στην ομάδα και αυτό φάνηκε».

Ολοι οι συμπαίκτες σου, όπως κι εσύ, στέκεστε στον Σούλη...

«Ναι, γιατί έφερε στην ομάδα, πίστη! Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια, είχαμε πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά. Αυτός ο άνθρωπος μπήκε στ΄ αποδυτήρια και μας είπε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα και πάμε να πετύχουμε! Όπως έγινε!».

Υπήρξαν στιγμές που πίστεψες πως ο ΑΡΗΣ έπεσε;

«Εγώ δεν το πίστεψα ποτέ αυτό, ακόμα και μετά το ματς με τη Βέροια που εάν θυμάστε, σας είχα πει πως ο ΑΡΗΣ δεν γίνεται να πέσει. Μπορεί να πήγαιναν όλα στραβά, αλλα στο τέλος, βλέποντας και το πρόγραμμα, πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε».
Αν γύριζε ο χρόνος πίσω και μπορούσες να διορθώσεις πράγματα, τι θα διόρθωνες πρώτα;

«Καταρχήν, στον ΑΡΗ θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πολλά χρόνια πίσω! Αν με ρωτάς όμως για φέτος, θα πήγαινα στο καλοκαίρι και θα διόρθωνα εκεί κάποια πράγματα. Αλλά μη με βάζεις σ΄ αυτό το ρόλο, γιατί είναι δουλειά άλλων».

Εισέπραξες την ανησυχία του κόσμου, βλέποντας πολλά νέα και άπειρα παιδιά στην προετοιμασία;

«Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, είμασταν 13 επαγγελματίες. Το ρόστερ, λοιπόν, ήταν απ΄τα πιο νεανικά αν όχι το πιο νεανικό στην Α΄ Εθνική. Τώρα στο τέλος, απεδείχθη πόσο βαριά φανέλα έχει ο ΑΡΗΣ, σώζοντας την παρτίδα μ΄ αυτούς τους νεαρούς παίκτες».

Δηλαδή, μέσα από τη ζημιά, ο ΑΡΗΣ έβγαλε κέρδος;

«Σίγουρα, γιατί αυτά τα παιδιά του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα. Εδειξαν πάθος, αγάπη για την ομάδα και με κάποιες προσθήκες, μπορούν να γίνουν θαύματα».

Νιώσατε τον κίνδυνο, εσείς οι μικροί, ότι μπορούσατε να «καείτε», όπως λέμε ποδοσφαιρικά;

«Αυτό το νιώθεις. Διότι, από λίγες συμμετοχές ή ερχόμενος από το πρωτάθλημα νέων, ξαφνικά βρίσκεσαι να κουβαλάς στις πλάτες σου ιστορία και κόσμο. Ολο αυτό για ένα παιδί 19, 20 χρονών είναι πολύ δύσκολο. Παρ΄ όλα αυτά κανείς μας δεν φοβήθηκε και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Η χρονιά για σένα, στο φινάλε, ήταν πάρα πολύ καλή...

«Ναι, αλλά ξεκίνησε στραβά. Δούλευα πολύ στην προπόνηση, χωρίς να βλέπω ανταπόκριση. Στον πρώτο γύρο δεν πήρα καμιά ευκαιρία, όμως δεν απελπίστηκα. Πίστευα ότι στο τέλος θα δείξω αυτό που μπορώ και ευτυχώς τα κατάφερα».

Τι σκέψεις περάσανε από το μυαλό σου, τότε που ουσιαστικά δεν υπήρχες στην ομάδα;

«Εκεί άρχισα να πιστεύω ότι ίσως δεν κάνω κάτι καλά, μήπως, δηλαδή, φταίω εγώ. Αποδείχθηκε όμως, ότι, τελικά, δεν έφταιγα εγώ. Είχα στο μυαλό μου διάφορα πράγματα, ειδικά την περίοδο των κ.κ Πασιαλή-Μπουγιουκλή, όπου περίμενα τις ευκαιρίες, χωρίς να έρθουν ποτέ. Εντάξει, δεν με πίστεψαν οι συγκεκριμένοι προπονητές, στους οποίους όμως απέδειξα ότι ίσως να έκαναν λάθος».

Για τη νέα χρονιά τι σκέφτεσαι;

«Σίγουρα δεν θέλω να σκέφτομαι επανάληψη των όσων ζήσαμε φέτος. Πρέπει του χρόνου να είμαστε πιο σοβαροί, να τα δώσουμε όλα απ΄ την αρχή και να μην έχουμε καν στο μυαλό μας τη σωτηρία. Εγώ θέλω να βοηθήσω ξανά την ομάδα, να δουλέψω σκληρά και μακάρι να είμαι εδώ του χρόνου. Αν καταλάβω ότι με πιστεύουν, θέλω να μείνω!».

Πάσχα, χαλαρό και ξεκούραστο για σένα;

«Όπως για όλο τον κόσμο! Χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές, αυτές τις Αγιες ημέρες. Οι προπονήσεις ακόμα δεν έχουν τελειώσει, θα επιστρέψουμε και θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά».

Ο ΑΡΗΣ γιορτάζει τη δική του ανάσταση αυτό το Πάσχα;

«Ναι, γιατί πριν από ένα μήνα μιλούσανε για τον ΑΡΗ, λες και επρόκειτο για κάποιον ετοιμοθάνατο. Αυτός ο ετοιμοθάνατος όμως σηκώθηκε και περπάτησε, αναστήθηκε!».

Πάσχα στη Θεσσαλονίκη;

«Πάντα! Με τους φίλους και τους δικούς μου ανθρώπους».

Ποιο Πάσχα σου έχει μείνει αξέχαστο;

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά έχω συνδέσει την εποχή του διπλού στο Χαϊδάρι, με το γκολ του Βελώνη, με το Πάσχα! Δεν θυμάμαι αν ήταν περίοδος του Πάσχα, τότε, αλλά αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Ημουν στο χωριό μου, στα Βασιλικά και έκλαιγα από χαρά μέσα στο σπίτι. Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο!».

«Αν πήγαινες κόντρα στον Κατσουράνη, τα πράγματα μπορεί να ξέφευγαν»

04/05/2013
 Στις διαφορές που είχαν σαν χαρακτήρες Καραγκούνης και Κατσουράνης μέσα στο γήπεδο, στάθηκε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

«Αν πήγαινες κόντρα στον Κατσουράνη, τα πράγματα μπορεί να ξέφευγαν»
Είναι ένα από τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού που μέσα στην σεζόν που ολοκληρώνεται, πήρε ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής.

Ο λόγος για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο που συνέντευξη που έδωσε στην τοπική εφημερίδα του Δερβενίου, την «Συμπολιτεία», μίλησε για τις διαφορές που είχαν, σαν χαρακτήρες, οι Κατσουράνης και Καραγκούνης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους αλλά και τα 7 τελευταία χρόνια που έχει περάσει στην Παιανία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου στη «Συμπολιτεία»:

Κωνσταντίνε, μίλησέ μας για τα συναισθήματά σου μόλις περνάς τον Ισθμό και πας στην Παιανία.

«Όταν έρχομαι στο Δερβένι, στις διακοπές, τα συναισθήματα είναι έντονα. Φεύγω από το πατρικό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου και στενοχωριέμαι γι' αυτό, αλλά πάω στο δεύτερο σπίτι μου, την Παιανία, και το ξεπερνάω γρήγορα. Προσηλώνομαι σ' αυτό που κάνω και μου αρέσει πολύ. Η νοσταλγία πάντα υπάρχει, αλλά οι στόχοι μου και οι προσπάθειές μου τώρα είναι εκεί, στην Παιανία και στον Παναθηναϊκό».

Τι είναι για σένα η Παιανία;

«Όλη μου η ζωή. Αν σκεφτείτε ότι είμαι 19 χρονών και τα τελευταία 7 χρόνια είμαι εδώ, καταλαβαίνετε ότι είναι η ζωή μου. Εδώ μεγάλωσα ουσιαστικά. Εδώ έφτιαξα την προσωπικότητά μου. Χριστούγεννα, Πάσχα, χαρές, απογοητεύσεις, όλα τα έζησα και τα ζω εδώ. Είναι το σπίτι μου».

Ο Αστέρας Δερβενίου δίνει μεγάλη σημασία στα παιδικά του τμήματα. Τι θα έλεγες στα παιδιά;

«Θα τους έλεγα ότι το πιο σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο είναι η προπόνηση. Μπορεί με τους αγώνες να αποκτάς εμπειρίες, αλλά οι προπονήσεις είναι η ουσία. Να προπονούνται».

Ποιος είναι ο κολλητός σου στον Παναθηναϊκό;

«Ο κολλητός μου είναι ο Διαμαντής Χουχούμης. Είμαστε μαζί από την αρχή που έμεινα εδώ. Έχουμε κάνει όλα τα βήματα μαζί και συνεχίζουμε. Γενικά με όλους τους παίκτες έχω καλές σχέσεις και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό».

Με τον Καραγκούνη ή με τον Κατσουράνη;

«Ο Κάρα ήταν πολύ ζεστός και κοντά σε όλα τα παιδιά. Παθιασμένος με την μπάλα και την ομάδα. Μέσα στο γήπεδο, ακόμα κι όταν φώναζε, ήξερες ότι το κάνει από το πάθος του για την ομάδα και για να σε πωρώσει. Ο Κατσουράνης ήταν με τις ώρες του. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής κι αυτός, έχει την ποιότητα μέσα στο παιχνίδι να σε τραβήξει και να σε ανεβάσει. Όταν όμως φώναζε για κάτι, καλό θα ήταν να μην του πας κόντρα, γιατί τα πράγματα μπορεί να ξέφευγαν»

Ρίξαμε μια ματιά στις λίστες του FIFA 2013. Σε έχουν κατατάξει στο Level 58 (με άριστα το 99) και η τιμή σου είναι 1.000.000 ευρώ. Πώς κρίνεις την αξιολόγηση και πώς την τιμή;

«Καταρχάς να σου πω ότι δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια βγαίνουν αυτές οι λίστες. Πάντως, τα νούμερα και οι κατατάξεις από μόνα τους δεν σημαίνουν κάτι για μένα. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό και να βοηθήσω την ομάδα».

Σε τι ομάδα πιστεύεις ότι θα παίζεις σε πέντε χρόνια;

«Το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό λήγει το 2014. Εύχομαι η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της κι εγώ να είμαι εδώ. Το όνειρό μου είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να πάω ψηλά με την ομάδα».

Facebook ή Twitter;

«Όλοι οι φίλοι μου από το Δερβένι προφίλ στο Facebook έχουν, και όλοι μας από 'κει επικοινωνούμε».

Πολιτικά;

«Σκούρα τα πράγματα! Τα πράγματα θ' αλλάξουν μόνο αν ξυπνήσουμε. Πρέπει να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του. Δεν πρέπει να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα οι πολιτικοί. Όλος ο λαός πρέπει να ενεργοποιηθεί. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι».

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι η πατρίδα σου έχει ενταχθεί στον ευρύτερο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης;

«Τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύω ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν για το Δερβένι. Το Ξυλόκαστρο ευνοείται περισσότερο από την ένωση, σαν μεγαλύτερη κωμόπολη και έδρα του νέου δήμου. Στο Δερβένι έκλεισαν όλες οι υπηρεσίες, τώρα ακούω ότι φεύγει και η τελευταία, το Ειρηνοδικείο, κι αυτό είναι πολύ κακό για τον τόπο μου και την τοπική αγορά. Πιστεύω ότι η ένωσή μας με το Ξυλόκαστρο δεν μας ευνόησε».

Μίλησέ μας λίγο για την οικογένειά σου...

«Τι να πρωτοπώ για τους γονείς μου και τον αδελφό μου; Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα κατάφερνα τίποτα. Οι θυσίες τους και η συμπαράστασή τους, οι αρχές που μου έχουν μεταδώσει είναι οι βάσεις όπου στηρίζομαι για να συνεχίσω. Με την προσπάθειά μου θέλω να δικαιώσω πρώτα αυτούς».

Μπορούμε να ελπίσουμε ότι θα σε δούμε σε κάποιο αγώνα επίδειξης στα μέρη μας; Αν η εφημερίδα μας οργάνωνε κάτι τέτοιο θα δεχόσουν να έρθεις;

«Με μεγάλη μου χαρά! Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές. Αν γινόταν ένας φιλικός αγώνας Δερβένι - Ξυλόκαστρο, θα έπαιρνα άδεια και με πολύ μεγάλη χαρά θα συμμετείχα».

Πρόβλημα και με Φιγκερόα

04/05/2013
 Με ενοχλήσεις στο ισχίο αποχώρησε από την σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, «πονοκεφαλιάζοντας» ακόμα περισσότερο τον Γιάννη Βονόρτα.

Πρόβλημα και με Φιγκερόα
Λίγες μέρες πριν το ματς-μπαράζ με την Ξάνθη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βονόρτας, είδε έναν ακόμα βασικό του ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να προπονηθεί. Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο και έκανε θεραπεία.

Η κατάσταση του Αργεντινού θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες ωστόσο ο τεχνικός των «πράσινων» έχει και άλλα θέματα να διαχειριστεί αφού εκτός προπόνησης είναι και οι Σισοκό, Μαυρίας, Σεϊταρίδης, Κουίνσι.

Ο Σισοκό λόγω του προβλήματος που έχει στον ώμο δεν έκανε, όπως αναμενόταν, προπόνηση ούτε το Μ. Σάββατο.

Δεν τους χαρίστηκε ο Τσιώλης

04/05/2013
 Προπόνηση και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποίησαν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης που ετοιμάζονται εντατικά για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δεν τους χαρίστηκε ο Τσιώλης
Τι και αν το κλίμα των ημερών είναι γιορτινό και οι περισσότεροι προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας έχουν δώσει ρεπό στους παίκτες τους;

Αυτό δεν ισχύει για τον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης, Σάκη Τσιώλη, που έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν κανονικά προπόνηση και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Το καλό για τον Έλληνα προπονητή είναι πως είδε και τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς και να δείχνει πως θα είναι 100% έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τώρα όσον αφορά στο πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είδε τους παίκτες του να παίζουν οικογενειακό διπλό με την ομάδα Νέων όπου και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

Παρόλα αυτά οι Αρκάδες την Κυριακή θα κάτσουν στα σπίτια τους και θα χαρούν την μέρα με τα συγγενικά τους πρόσωπα, αφού ο Τσιώλης τους έχει δώσει ρεπό.

«Ομάδα αντάξια της ιστορίας και του ονόματός της»

04/05/2013
 Νιώθοντας ακόμα μεγαλύτερο το αίσθημα της υπευθυνότητας ο προπονητής του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, οραματίζεται για τη νέα σεζόν μια ομάδα αντάξια της ιστορία και του ονόματός της.

«Ομάδα αντάξια της ιστορίας και του ονόματός της»
Ο προπονητής του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κυανέρυθρους» και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, για τις βλέψεις του τη νέα αγωνιστική περίοδο, για το πώς οραματίζεται την ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά και για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο: «Αναμφισβήτητα η εμπιστοσύνη που μου έδειξε η διοίκηση του Πανιωνίου και μου εμπιστεύτηκε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας για τη νέα περίοδο, είναι κάτι που με τιμά. Πλέον νιώθω ακόμα μεγαλύτερο το αίσθημα της υπευθυνότητας, προκειμένου η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο να είναι αντάξια της ιστορίας και του ονόματός της».

Στον μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο προπονητής των «κυανέρυθρων», σχολίασε: «Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για όλους μας ένα μεγάλο σχολείο. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να δείχνουμε ολοένα και περισσότερο το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Η χρονιά που έρχεται θα είναι αυτή της καταξίωσης για όλους μας και ως εκ τούτου θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς έχουμε πλέον απολέσει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού».

Όσο για το νέο πρωτάθλημα; «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά από τώρα για το πως περιμένω το νέο πρωτάθλημα. Θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες σε αυτό, κυρίως μετά τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να πιστεύω πως θα είναι κατά πολύ διαφορετικό σε σχέση με το φετινό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την περασμένη πλέον περίοδο. Θα προσπαθήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ ικανό για να πετύχει πράγματα και από εκεί και πέρα, να διεκδικήσει ότι του αναλογεί».

Τέλος, έδωσε και τις ευχές του για το Πάσχα: «Θέλω να ευχηθώ καλή Ανάσταση και πνευματική ανάταση σε όλους τους φίλους του Πανιωνίου, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Με υγεία και ευτυχία και η Ανάσταση του Θεανθρώπου να σηματοδοτήσει και την απαρχή ευνοϊκών εξελίξεων για το ποδόσφαιρό μας και την χώρα μας, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».

Μήνυμα συμπαράστασης Μαρσέιγ σε ΑΕΚ

05/05/2013
 Οι οπαδοί της Μαρσέιγ έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης σε αυτούς της ΑΕΚ για τον υποβιβασμό της ομάδας, στο χθεσινό ματς με την Μπαστιά.

Μήνυμα συμπαράστασης Μαρσέιγ σε ΑΕΚ
Η Μαρσέιγ έχει βιώσει στο… πετσί της τι πάει να πει υποβιβασμός και κατάφερε να επιστρέφει στην κορυφή. Οι οπαδοί της, που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της ΑΕΚ, θέλησαν να τους δώσουν κουράγιο για τον υποβιβασμό της δικής τους ομάδας.

Στο χθεσινό ματς του συλλόγου της Μασσαλίας με την Μπαστιά για τη Ligue 1, στην κερκίδα του «Βελοντρόμ» είχε αναρτηθεί ένα πανό στα ελληνικά και με μαύρα γράμματα σε κίτρινο φόντο στο οποίο αναγραφόταν: «ΑΕΚ-Μαρσέιγ, δεν έχει σημασία η κατηγορία, αδέρφια».

Πίτι: «Του χρόνου θα είμαι αλλού»

05/05/2013
 Στην αποκάλυψη ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται σε άλλη ομάδα προχώρησε ο Πίτι, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο και το θέμα είναι αν αυτή θα είναι ο ΠΑΟΚ.

Πίτι: «Του χρόνου θα είμαι αλλού»
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Πίτι, όπως αποκάλυψε χθες η SportDay.

Από την πλευρά του, ο Καταλανός φορ αποκάλυψε ότι θα αγωνίζεται σε άλλη ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 32χρονος παίκτης έχει πετύχει φέτος 15 γκολ στην Primera Division και παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα elperiodicodearagon, στην οποία αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα.

Στο τέλος αυτής της συνέντευξης ο Πίτι ρωτήθηκε για το μέλλον του και αν θα αλλάξει ομάδα: «Θα αλλάξω, απλά τώρα δεν θέλω να τελειώσει αυτό που ζω στην τρέχουσα σεζόν».

Εκτός από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενδιαφέρον για την απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή έχει εκδηλώσει και μία ομάδα από το Κατάρ, όμως μένει να φανεί αν εκείνος θα προτιμήσει τα χρήματα ή θέλει να συνεχίσει κορυφαίο επίπεδο.

Πριν τον Νταμπίζα… ο Μινχ

05/05/2013
 Ο παλιόφιλος Μάρκους Μινχ είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, όμως προτιμήθηκε ο Νίκος Νταμπίζας.

Πριν τον Νταμπίζα… ο Μινχ
Η περίπτωση του Μάρκους Μινχ είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο διάστημα προτού υπάρξει συμφωνία με τον Νίκο Νταμπίζα. Ωστόσο η λύση του Γερμανού άλλοτε αριστερού μπακ-χαφ της ομάδας δεν προχώρησε.

Ο 40χρονος Μινχ, που αγωνιζόμενος στο «τριφύλλι» τη διετία 2003-2005 κατέκτησε το νταμπλ το 2004 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αποσύρθηκε μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Έκτοτε είχε ασχοληθεί με την εκτροφή αλόγων για κούρσες και μάλιστα με επιτυχία. Εσχάτως, ωστόσο, θέλησε να δραστηριοποιηθεί ξανά στο χώρο του ποδοσφαίρου και εθεάθη σε αρκετά γήπεδα, ενώ άρχισε να προτείνεται από μάνατζερ σε διάφορες ομάδες για συνεργασία.

Έτσι προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό, που όμως προτίμησε τον Νίκο Νταμπίζα, δίχως όμως να κλείνει την πόρτα στον Μινχ για μελλοντική συνεργασία καθώς υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του. Άλλωστε έχει καλές διασυνδέσεις και όνομα στη Γερμανία, που είναι μία πολύ καλή αγορά.

Διάψευση Τριανταφυλλόπουλου για Κατσουράνη

05/05/2013
 Ιδιαίτερα ενοχλημένος για όσα φέρεται να είπε σε συνέντευξή του για τον Κώστα Κατσουράνη παρουσιάζεται ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Διάψευση Τριανταφυλλόπουλου για Κατσουράνη
«Ο Κατσουράνης ήταν με τις ώρες του. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής κι αυτός, έχει την ποιότητα μέσα στο παιχνίδι να σε τραβήξει και να σε ανεβάσει. Όταν όμως φώναζε για κάτι, καλό θα ήταν να μην του πας κόντρα, γιατί τα πράγματα μπορεί να ξέφευγαν», ήταν η δήλωση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου σε εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε τον νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος τόνισε στο στενό του περιβάλλον πως οι δηλώσεις του έχουν παραποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος στόπερ εξήγησε πως λόγω του σεβασμού που υπήρχε στο πρόσωπο του Κατσουράνη δεν μπορούσε κανείς νεαρός ποδοσφαιριστής να του πάει κόντρα, ενώ η φράση πως: «τα πράγματα μπορεί να ξέφευγαν», δεν ακούστηκε ποτέ από τον ίδιο.

Καραλής: «Μακάρι να επιστρέψει ο κ. Μελισσανίδης»

05/05/2013
 Την ελπίδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης να επιστρέψει στην διοίκηση της ΑΕΚ εξέφρασε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Ένωσης ο Γιάννης Καραλής, μιλώντας στην Nova.

Καραλής: «Μακάρι να επιστρέψει ο κ. Μελισσανίδης»
Διαφορετική στάση θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, εφόσον επιστρέψει στα κοινά του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως δήλωσε ο Γιάννης Καραλής στη Nova.

«Περιμένω κι εγώ να δω τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Θέλω να μείνω στην ομάδα. Είμαι λίγο διάστημα στην ΑΕΚ, αλλά έχω δεθεί και θέλω να συνεχίσω εδώ. Περιμένω όμως τις οριστικές εξελίξεις. Έχω μιλήσει με αρκετούς συμπαίκτες μου και σκέφτονται το ίδιο. Θα δούμε. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος εξτρέμ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη διοίκηση της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε: «Ακούμε ευχάριστες ειδήσεις τις τελευταίες μέρες. Μακάρι τα λόγια που ακούμε και διαβάζουμε να γίνουν πράξη. Μόνο θετικές σκέψεις κάνουμε όταν μαθαίνουμε ότι μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα ο κ. Μελισσανίδης.

Αισθανόμαστε σιγουριά και αν αυτό γίνει πράξη τότε πολλοί παίκτες θα θελήσουν να παραμείνουν σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν βρίσκεται η ομάδα. Το πιο αισιόδοξο μήνυμα βέβαια για το μέλλον είναι η ανέγερση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μακάρι να γίνει πράξη».

Στη συνέχεια, ο πρώην άσος της Κέρκυρας ρωτήθηκε για τη συνεργασία που είχε με τον Τραϊανό Δέλλα:

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Ήταν πάντα πολύ κοντά σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και όλοι μέσα στα αποδυτήρια σεβόμασταν την άποψή του. Πιστεύω ότι αν είχε έρθει νωρίτερα θα είχε σωθεί η ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αρκετών παικτών για το αν τελικά συνεχίσουν ή όχι στην ομάδα θα κριθεί και απ' την παρουσία του Δέλλα στην τεχνική ηγεσία».

Καταλήγοντας, ο Καραλής έστειλε τις δικές του ευχές στους οπαδούς της ΑΕΚ:

«Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει ο κόσμος μας και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Εύχομαι όμως μέσα απ' την καρδιά μου σε όλους τους φίλους της ΑΕΚ να έχουν υγεία αυτοί και οι οικογένειές τους. Καλό Πάσχα στην τεράστια οικογένεια της ΑΕΚ».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου