ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


10/05/2013


Με στόχο την… πτώχευση

09/05/2013
 Αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης η ΑΕΚ, όμως απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η συναίνεση του Νίκου Νοτιά και των Supporters.

Με στόχο την… πτώχευση
Το μέλλον της ΑΕΚ παίζεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Η αρχή γίνεται σήμερα (στις 18:00) με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών με τις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου να είναι οι επικρατέστερες μέρες διεξαγωγής τους.

Η αγωνία, όμως, κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των Supporters τη Δευτέρα και της διοίκησης την Τρίτη.

Στην πρώτη θα φανεί η θέση που θα πάρουν οι «Υποστηρικτές» για τη Γ.Σ. της επόμενης ημέρας που οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν για το μέλλον της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το σενάριο της πτώχευσης της Ένωσης, άρα και της συμμετοχής της ομάδας στη Γ' Εθνική, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία (κοντά στο 66%) άρα η συναίνεση τόσο των Supporters όσο και του Νίκου Νοτιά. Οι δύο πλευρές κατέχουν περισσότερο από το 70% των μετοχών της ΠΑΕ.

Οι «Υποστηρικτές» φέρονται να είναι υπέρ της πτώχευσης της Εταιρείας, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο Νίκος Νοτιάς, αυτό είναι ένα μικρό αίνιγμα, αν και η «Ώρα των σπορ» γράφει πως έχει ενημερωθεί για τα δεδομένα που θα υπάρξουν σε ενδεχόμενο πτώχευση και παρουσιάζεται θετικός να συνταχθεί με την απόφαση που θα πάρουν οι Supporters, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να μπει ο «Τίγρης» στη διοίκηση.

Άλλωστε, ο Χιώτης εφοπλιστής θέλει να απεμπλακεί από την ΑΕΚ και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να το πράξει.

Από την πλευρά του, ο Μελισσανίδης συνεχίζει τις συζητήσεις με όλους όσοι θα παίξουν ρόλο για το μεγάλο εγχείρημα και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και τα ραντεβού με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά.

«Βλέπει» Κάρλτον Κόουλ ο ΠΑΟΚ

09/05/2013
 Την περίπτωση του Κάρλτον Κόουλ εξετάζουν στον ΠΑΟΚ, αφού ο Άγγλος επιθετικός προτάθηκε πριν από μερικές ημέρες.

«Βλέπει» Κάρλτον Κόουλ ο ΠΑΟΚ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Κάρλτον Κόουλ.

Όπως γράφουν τα «Σπορ του Βορρά», ο Άγγλος φορ προτάθηκε στους Θεσσαλονικείς και εκείνοι εξετάζουν την περίπτωσή του.

Ο 29χρονος παίκτης μένει ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ, στην οποία αγωνίζεται από το 2006.

Τη φετινή σεζόν ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει παίξει σε 28 αγώνες, έχοντας δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο Κόουλ είναι επτά φορές διεθνείς με την εθνική Αγγλίας, χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ και είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 2001 στην Τσέλσι (25 συμμετοχές και 4 γκολ).

Τη σεζόν 2002/03 είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Μπόλτον (7 ματς - τέρμα), τη 2003/04 στην Τσάρλτον (21 αγώνες – 4 γκολ) και τη 2004/05 στην Άστον Βίλα (27 συμμετοχές – 3 τέρματα).

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Μίλησαν με Μάντζιο

09/05/2013
 Διερευνητική επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζιο είχαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Μίλησαν με Μάντζιο
Την επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζιου στη Πλατεία εξετάζουν οι άνθρωποι του Πανιωνίου.

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης θα παραμείνει στους Νεοσμυρνιώτες, όμως έχει αρκετά προβλήματα μυϊκών τραυματισμών και αυτό επηρεάζει τον μεταγραφικό προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Για αυτό τον λόγο οι «κυανέρυθροι» έκαναν διερευνητική επαφή στον Μάντζιο, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα μείνει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πανιώνιος εξετάζει την περίπτωση του 30χρονου παίκτη, η επιστροφή του οποίου εξαρτάται και από το οικονομικό σκέλος.

Σενάρια για Πετρόπουλο

09/05/2013
 Για μια ακόμη φορά το όνομα του Αντώνη Πετρόπουλου «φιγουράρει» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ατρομήτου.

Σενάρια για Πετρόπουλο
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί σχετικά με ενδεχόμενη κίνηση του Ατρομήτου να αποκτήσει τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Οι Περιστεριώτες θέλουν να αποκτήσουν ένα φορ περιοχής, όμως έχοντας «καεί» από τις περιπτώσεις Κούτσι και Μάντζιου που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, δεν είναι διατεθειμένοι να βιαστούν πριν καταλήξουν στην τελική τους επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι άνθρωποι της ομάδας των δυτικών προαστίων βολιδοσκόπησαν τον Έλληνα επιθετικό προκειμένου να μάθουν ποιες είναι οι απαιτήσεις του.

Εκτός από τη θέση του φορ, ο Ατρόμητος «ψάχνεται» ακόμη για κεντρικό αμυντικό και «δεκάρι».

Στη Νάουσα η προετοιμασία της Βέροιας

09/05/2013
 Στα 3-5 πηγάδια της Νάουσας θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της Βέροιας.

Στη Νάουσα η προετοιμασία της Βέροιας
Μπορεί στη Βέροια να μην δείχνουν να βιάζονται όσον αφορά στο θέμα του προπονητή, ωστόσο η διοίκηση έχει αρχίσει να τρέχει τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Η αρχή έγινε με το αθλητικό κέντρο που θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας.

Ο τεχνικός σύμβουλος της «βασίλισσας του βορρά», Γιώργος Κικερίδης, βρέθηκε στα τρία-πέντε πηγάδια της Νάουσας ώστε να «κλείσει» τις ημερομηνίες που θα φιλοξενηθεί η ομάδα για την καλοκαιρινή της προετοιμασία.

Στα αγωνιστικά με αρκετές απουσίες συνεχίστηκε η προετοιμασία της Βέροιας για το φιλικό με τον Εδεσσαϊκό (10/5, 18:00). Οι Καλτσάς και Μπαργκάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ οι Μοκάκε και Σνάουτσνερ έχουν πάρει άδεια για προσωπικούς λόγους.

Μέσα ο Κοροβέσης

09/05/2013
 Τον μικροτραυματισμό που αποκόμισε στην προπόνηση της Τρίτης (7/5) ξεπέρασε ο Νίκος Κοροβέσης και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου ενόψει του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μέσα ο Κοροβέσης
Στη διάθεση του τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Χριστόπουλου, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (15/5) τέθηκε ο Νίκος Κοροβέσης.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός που είχε αποχωρήσει από την προπόνηση της Τρίτης (7/5) με πόνο στον αστράγαλο ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρίσκεται στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού για την έναρξη των πλέι οφ.

Ωστόσο, από την εν λόγω αναμέτρηση –όπως και από αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ- θα λείπει ο Κεϊτά, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του, δεδομένου ότι έχει εφτά κίτρινες κάρτες.

Κανονικά το μπαράζ

09/05/2013
 Παναθηναϊκός και SKODA Ξάνθη θα αγωνιστούν κανονικά στο σημερινό αγώνα μπαράζ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM, οι φθορές στη Ν. Σμύρνη δεν είναι σοβαρές. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Κανονικά το μπαράζ
Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και SKODA Ξάνθης, αφού όλα δείχνουν πως οι ζημιές που προκλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι τέτοιας έκτασης που να οδηγήσουν σε αναβολή του παιχνιδιού.

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και καρφιά και οι άνθρωποι του γηπέδου από νωρίς το πρωί προχωρούν σε εργασίες πλήρους αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 20:00, όταν και είναι προγραμματισμένη η σέντρα της αναμέτρησης.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η καθιερωμένη σύσκεψη στη Νέα Σμύρνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ομάδων, της Σούπερ Λίγκας, της ασφάλειας του γηπέδου και της Αστυνομίας.

Μετά το πέρας αυτής αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιείται και το ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Μόνη λύση ο Μελισσανίδης»

09/05/2013
 Υπέρ της προοπτικής που δίνει στην ΑΕΚ η λύση του Δημήτρη Μελισσανίδη τάχθηκε ο Μάκης Κασνακίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μόνη λύση ο Μελισσανίδης»
Τον Δημήτρη Μελισσανίδη βλέπει ως μοναδική λύση της ΑΕΚ για να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο ο Μάκης Κασνακίδης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στην Ελλάδα δεν δουλεύει κάποιο άλλο σχήμα, εκτός από έναν δυνατό μέτοχο που θα έχει τη δύναμη να προχωρήσει μία ομάδα», τόνισε ο επικεφαλής των Supporters και πρόσθεσε:

«Και τον κ. Νοτιά τον ενδιαφέρει να υπάρξει μία τελική βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ. Πρέπει να γίνει το γήπεδο για να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Κασνακίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την Γ.Σ. των «Supporters» την επόμενη εβδομάδα:

«Επίσημη τοποθέτηση δεν μπορεί να υπάρξει μέχρι να γίνει η Γ.Σ. των Supporters. Προσωπική μου γνώμη και την έχω πει, είναι ότι η Β’ Εθνική με τις καταστάσεις που υπάρχουν δεν είναι λύση. Μέχρι τότε θα έχουμε συζητήσει με όλα τα μέλη για να ξέρουμε πως θα είναι η κατάσταση για να μπορούμε να προτείνουμε μία λύση για το καλό της ΑΕΚ».

Για το κλίμα στο εσωτερικό των μελών των Supporters:

«Αυτό που θέλουν όλοι, και για αυτό μπήκαν πριν από δύο χρόνια, είναι να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ. Για μένα λύση είναι εκείνη του Μελισσανίδη. Στην Ελλάδα δεν δουλεύει κάποιο άλλο σχήμα, εκτός από έναν δυνατό μέτοχο που θα έχει τη δύναμη να προχωρήσει μία ομάδα. Η πολυμετοχικότητα και οι λαϊκές βάσεις δεν δουλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ποσοστό που κατέχουν οι Supporters:

«Με τις αυξήσεις που έγιναν πρέπει να έχουν γύρω στο 30% (δηλαδή είναι δεύτεροι μετά τον Νίκο Νοτιά)».

Για το αν έχουν επικοινωνήσει με τον Νίκο Νοτιά:

«Προσωπικά έχω μιλήσει με τον κ. Νοτιά. Και εκείνος θέλει να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ».

Για τις προθέσεις του Χιώτη εφοπλιστή:

«Η λύση δεν είναι να κάνουμε μπαλώματα για να κρατήσουμε την ομάδα. Ό,τι μπορούσαμε το έχουμε κάνει. Και τον κ. Νοτιά τον ενδιαφέρει να υπάρξει μία τελική βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ. Πρέπει να γίνει το γήπεδο για να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της. Δεν έχω ακούσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει μόνος του ζωντανή την ομάδα. Για μένα πρέπει όλοι να ενωθούμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για την ομάδα. Για μένα η καλύτερη λύση είναι ένας μέτοχος μαζί με μία ομάδα συμπαικτών».

Για τον αν έχει έρθει σε επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Θα μιλήσουμε μαζί του πριν από την Γ. Σ.. Δεν ξέρω αν θα είναι ραντεβού ή τηλεφωνική επικοινωνία. Πάντως, θα μιλήσουμε μαζί του».

Για το αν προτίθενται να δώσουν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική:

«Εφόσον παρθεί μία απόφαση, θα απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Οι Supporters δεν είχαν την επιθυμία να έχουν τις μετοχές της ΑΕΚ. Απλώς θέλαμε να βοηθήσουμε. Είχαμε παρατηρήσει πως από το 2007 οι μέτοχοι δεν ήθελαν να βάλουν χρήματα και σκεφτήκαμε μέσω του κόσμου να βάλουμε εμείς ένα ποσό. Μόνο τον ενάμιση χρόνο μπήκαν 900.000 ευρώ από εμάς. Από το 2007 ήταν πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Για κάθε Supporter ήταν 30€ η συνδρομή. Αν βάλετε μόνο τις συνδρομές είναι κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο».

Για το αν θα τεθεί θέμα πτώχευσης της ομάδας στη Γ.Σ. των Supporters:

«Δεν νομίζω να τεθεί τέτοιο θέμα. Όπως μου έχουν εξηγήσει οι νομικοί, δεν μπορούμε να προσθέσουμε για αργότερα στα θέματα προς συζήτηση έναν τέτοιο ζήτημα γιατί μπορεί ένας μέτοχος να πει πως δεν έχει ενημερωθεί για αυτό το θέμα. Οι αποφάσεις θα παρθούν τώρα».

Χαμόγελα για Σίλντενφελντ

09/05/2013
 Ρυθμό εν όψει της έναρξης της διαδικασίας των πλέι οφ ανεβάζει καθημερινά ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Χαμόγελα για Σίλντενφελντ
Ατομικό πρόγραμμα με μπάλα έκανε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει της έναρξης των αγώνων κατάταξης της Σούπερ Λίγκας.

Ο Κροάτης στόπερ ξεπερνάει τον μυϊκό τραυματισμό που είχε υποστεί και σήμερα ανέβασε ρυθμούς, κάνοντας τον Γιώργο Γεωργιάδη να χαμογελούν και να ελπίζουν πως μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του στα πλέι οφ.

Από την πλευρά τους, ο Κατσικάς και ο Κωνσταντινίδης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας με τρέξιμο και γυμναστήριο.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς έκαναν ήπιας επιβάρυνσης προπόνηση, δεδομένης της κόπωσης από τις έντονες τελευταίες προπονήσεις και το χθεσινό φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα νέων Κ-20.

Εν τω μεταξύ, ο Γιακουμής και ο Μωϋσιάδης απουσίαζαν λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, ενώ ο Χακόμο εξακολουθεί να βρίσκεται με άδεια στην Ισπανία.

Διαμαντάκος: «Γιατί όχι ξανά στον Άρη»

09/05/2013
 Το ενδεχόμενο να φορέσει ξανά τη φανέλα του Άρη άφησε ανοιχτό ο Δημήτρης Διαμαντάκος.

Διαμαντάκος: «Γιατί όχι ξανά στον Άρη»
Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του, δεδομένου ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» εξέφρασε ο Δημήτρης Διαμαντάκος.

Ωστόσο, ο 20χρονος επιθετικός δεν λέει όχι στο να ξαναφορέσει τη φανέλα του Άρη.

Ο Διαμαντάκος τόνισε πως το κλειδί για τη σωτηρία του Άρη τη φετινή σεζόν ήταν το πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως ο τεχνικός της ομάδας, Σούλης Παπαδόπουλος, πέρα από το πλάνο που είχε, βοήθησε και στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Arena”:

Για τη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν:
«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ασχέτως αν ο στόχος του Άρη δεν πρέπει να είναι η σωτηρία. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως».

Για την ατμόσφαιρα του «Βικελίδης»:
«Την πρώτη φορά όταν μπήκα στο Βικελίδης, χάζεψα! Κοιτούσα τον κόσμο και δεν πίστευα στα μάτια μου. Νόμιζα πως δεν ήταν έτσι όπως μου τα έλεγαν, σε τέτοιο μέγεθος, αλλά τελικά ήταν. Στην αρχή δεν μπορούσα να το συνηθίσω, αλλά επειδή είχε πολύ κόσμο κάθε φορά, στο τέλος το συνήθισα».

Για τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο για την σωτηρία της ομάδας:
«Νομίζω ήμασταν μια οικογένεια, πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Ο κ. Παπαδόπουλος μας έδωσε ψυχολογία, μας έδωσε ένα συγκεκριμένο πλάνο, εμείς το εφαρμόσαμε και πετύχαμε το στόχο μας».

Για τη δική του παρουσία στην ομάδα αλλά και το μέλλον του:
«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου, αν και θα ήθελα να βάλω και κάποια γκολ ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πάρει βαθμούς, αλλά δεν πειράζει. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, έχω συμβόλαιο ακόμα. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αλλά γιατί όχι να μην έρθω πάλι στον Άρη του χρόνου;»

Στις κάλπες

09/05/2013
 Το Σάββατο 11 Μαΐου οι φίλοι του Άρη θα αναδείξουν νέα διοίκηση στην Κοινωνία Μελών, που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Στις κάλπες
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φίλους του Άρη για τις επικείμενες εκλογές της Κοινωνίας Μελών εξέδωσε ο φορέας.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9:00 έως τις 19:00 και οι ψηφίσαντες θα έχουν δικαίωμα να βάζουν μέχρι πέντε σταυρούς για το διοικητικό συμβούλιο και τρεις για την εξελεγκτική επιτροπή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών Άρη:

Η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για τα όργανα της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ υπενθυμίζει ότι:

α) Οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 09:00 έως τις 19:00

β) Οι ψηφίσαντες μπορούν να βάζουν μέχρι πέντε (5) σταυρούς για το Διοικητικό Συμβούλιο και μέχρι τρεις (3) σταυρούς για την Εξελεγκτική Επιτροπή

γ) Για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης ή άλλου δημοσίου εγγράφου με φωτογραφία

Υπενθυμίζει επίσης την ανακοίνωση (1/5) του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ:

Σε εκτέλεση της από 27/04/2013 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, αποφασίζουμε σχετικά με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων του Σωματείου στις 11/05/2013, καθώς και για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, δυνάμει απόφασης Ειρηνοδικείου, που θα διεξαχθούν στις 25/05/2013, τα παρακάτω:

1) Δικαίωμα ψήφου για εκλογή των οργάνων του Σωματείου έχει κάθε μέλος που αγόρασε διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ το 2012, με παράταση της ισχύος τακτοποίησης από 31/12/2012, που ήταν η αρχική, μέχρι 31/05/2013.

2) Τα ίδια ακριβώς ισχύουν σχετικά με το δικαίωμα ψήφου και για όσους συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

3) Δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες θα έχουν γενικά και όσοι δεν αγόρασαν διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ το 2012, αλλά έχουν ανανεώσει ή θα ανανεώσουν τη συνδρομή τους στο Σωματείου για το 2013 το αργότερο 60 ώρες πριν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

4) Όποιο μέλος επιθυμεί να ψηφίσει επιστολικά, μπορεί να κατεβάσει το ψηφοδέλτιο (φώτο), να το εκτυπώσει και να το αποστείλει στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, Αλ. Παπαναστασίου 154, ΤΚ 54250, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη, σε φάκελο που θα φέρει απαραίτητα το ονοματεπώνυμό του. Οι σταυροί προτίμησης μπορεί να είναι το πολύ έως πέντε (5) για το Διοικητικό Συμβούλιο και τρεις (3) για την Εξελεγκτική Επιτροπή (Άρθρο 20, παράγραφος 3 του Καταστατικού)».
Για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης:
«Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Μαζεύονται στην Πλατεία

09/05/2013
 Ραντεβού στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης (17:00) δίνουν φίλαθλοι του Πανιωνίου για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, καθώς υποστηρίζουν ότι το μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη «θέτει σε κίνδυνο την τοπική κοινωνία»

Μαζεύονται στην Πλατεία
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους φίλους του Πανιώνιου, η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ ΠΑΟ - Ξάνθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα μέσα από ανακοίνωσή τους που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καλούν τους κατοίκους της περιοχής να μαζευτούν στην πλατεία «για να προστατέψουμε τα σπίτια και τα μαγαζιά μας. Όλοι εκεί...».

Το κάλεσμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μέσω forum φιλάθλων του Πανιωνίου:

«Όταν σε μια γειτονιά οι εκκλήσεις του Δήμου, του εμπορικού συλλόγου, των απλών και οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας της οποίας το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί δεν είναι αρκετά για να ματαιωθεί ένας αγώνας παρωδία που θέτει επιπλέον σε κίνδυνο τη τοπική κοινωνία, τότε η προστασία της περιοχής είναι επιβεβλημένη από τους ίδιους τους κατοίκους της. Εμείς, οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δίνουμε ραντεβού στις 17.00 στο Γαλαξία, στη πλατεία της Νέας Σμύρνης, για να προστατέψουμε τα σπίτια και τα μαγαζιά μας. Όλοι εκεί...».

Όλοι τους… ετοιμοπόλεμοι

09/05/2013
 Χωρίς καμία απουσία πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Πέμπτης (9/5) στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Χριστόπουλο, να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Όλοι τους… ετοιμοπόλεμοι
Λόγο για να χαμογελάει και στην προπόνηση της Πέμπτης (9/5) βρήκε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» είδε για άλλη μία μέρα το απουσιολόγιό του να είναι «λευκό», αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έβγαλαν χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα του τεχνικού επιτελείου του, το οποίο περιελάμβανε τελειώματα από τον άξονα για αρχή.

Στην συνέχεια ο Χριστόπουλος έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην κατοχή όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας.

«Δεν χάνει τα λεφτά του Ψωμιάδη η ΑΕΚ»

09/05/2013
 Απόλυτα καθησυχαστικός για το ότι η ΑΕΚ δεν χάνει το δικαίωμα διεκδίκησης των χρημάτων από τον Μάκη Ψωμιάδη -ακόμα και σε περίπτωση πτώχευσης- εμφανίστηκε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

«Δεν χάνει τα λεφτά του Ψωμιάδη η ΑΕΚ»
Η μοναδική ένσταση που μοιάζει να είχε απομείνει για το αν η λύση της επανεκκίνησης μέσω της Γ’ Εθνικής αποτελεί την ιδανική για την ΑΕΚ ήταν η απαίτηση από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Και πιο συγκεκριμένα το αν η «Ένωση» θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να διεκδικεί την είσπραξη των 44 εκατ. (συν τόκους) που της έχουν επιδικαστεί.

Ο πλέον αρμόδιος γι’ αυτό το θέμα λοιπόν, ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην υπόθεση Χάρης Οικονομόπουλος, ξεκαθάρισε πως εκείνη δεν επηρεάζεται -ακόμα και σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ.

Τόνισε λοιπόν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναλαμβάνει ο ίδιος (βάσει τροποποίησης που έγινε στο καταστατικό) την εκκαθάριση της απαίτησης και αναλαμβάνει την τακτοποίηση των οφειλών -με προτεραιότητα εκείνων προς το Δημόσιο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Οικονομόπουλος στην «Ώρα των Σπορ»

Για το αν επηρεάζεται η διεκδίκηση της οφειλής από πιθανή πτώχευση της ΠΑΕ: «Δεν προβλέπεται η παραμικρή μεταβολή στην όλη διαδικασία. Έχω τονίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν ότι η οποιαδήποτε μεταβολή στο status της εταιρίας δεν επηρεάζει την υπόθεση Ψωμιάδη. Ακόμη και η πτώχευση της ΠΑΕ.

Πιστεύω πως η όλη φημολογία περί “άφεσης αμαρτιών” για τον κατηγορούμενο σε περίπτωση πτώχευσης, είναι μια ανοησία. Δεν αποκλείω μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχει και σκοπιμότητα στη διάδοση τέτοιων ψευδών πληροφοριών»
.

Για τη διαδικασία που προβλέπεται: «Υπάρχει συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού, η οποία έχει ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων. Βάσει αυτής, προβλέπεται η εξής ξεκάθαρη διαδικασία. Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, αναλαμβάνω την εκκαθάριση της απαιτήσεως και τακτοποιούνται οι οφειλές προς το Δημόσιο.

Προτεραιότητα έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έπειτα σειρά έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Πιστωτές προμηθευτές, υπαλληλικό προσωπικό, ποδοσφαιριστές, προπονητές και οι εκπρόσωποί τους θα εξοφληθούν. Ακολουθούν μετά οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Εάν δεν ικανοποιηθεί η ΑΕΚ, η διαδικασία διεκδίκησης των επιδικασμένων δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ».


Για το επόμενο στάδιο της υπόθεσης: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 22 Μαΐου θα διεξαχθεί δίκη. Πλέον δεν βλέπω να υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες αναβολές. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους».

Στήριξη Καρατζαφέρη σε Μελισσανίδη

09/05/2013
 Στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την ομάδα πρωτοβουλίας για την σωτηρία της ΑΕΚ.

Στήριξη Καρατζαφέρη σε Μελισσανίδη
Την στήριξή του στον Δημήτρη Μελισσανίδη εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την ομάδα πρωτοβουλίας για την σωτηρία της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συζήτησε τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η «Ένωση» ενώ τόνισε ότι ο κ. Μελισσανίδης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μοναδικό επιχειρηματία που μπορεί να στηρίξει την ΑΕΚ.

Τραβάνε το σκοινί με Κόστλι

09/05/2013
 Στα άκρα φαίνεται πως θα οδηγηθούν οι σχέσεις του Κάρλο Κόστλι και της Βέροιας, αφού ο επιθετικός από την Ονδούρα συνεχίζει να απουσιάζει από τις προπονήσεις αδικαιολόγητα.

Τραβάνε το σκοινί με Κόστλι
Το τέλος στην συνεργασία του Κάρλο Κόστλι με την Βέροια φαίνεται πως θα έρθει λίγο πιο γρήγορα από ότι αρχικά αναμενόταν. Ο επιθετικός από την Ονδούρα απουσιάζει από τις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες αδικαιολόγητα κάτι που θα προκαλέσει την αντίδραση της ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της Βέροιας αναμένεται να στείλει έγγραφο στην ομοσπονδία της Ονδούρας προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση με τον παίκτη και φυσικά να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις.

Όλα δείχνουν, πως οι δύο πλευρές πάνε σε «διαζύγιο», ενώ για τον παίκτη δείχνει να ενδιαφέρεται «ζωηρά» ο Αστέρας Τρίπολης. Τα όποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία με την ομάδα της Αρκαδίας, διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!

09/05/2013
 Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των «πράσινων» και του Πανιωνίου που τους περίμεναν. 10 με 12 προσαγωγές.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!
Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, περίπου μία ώρα πριν αρχίσει το προγραμματισμένο για τις 20:00 παιχνίδι μπαράζ των «πράσινων» με την Ξάνθη.

Περίπου 50 μηχανάκια με οπαδούς του Παναθηναϊκού κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και κοντά στην πλατεία, τους περίμεναν οπαδοί των «κυανέρυθρων». Όταν συναντήθηκαν, άρχισαν τα… όργανα με καπνογόνα και αντικείμενα να εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να επέμβουν δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν βγάλει ανακοίνωση από το μεσημέρι και είχαν προαναγγείλει ότι από τις 17:00 το απόγευμα θα βρίσκονταν στην Πλατεία προκειμένου να... προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από επέμβαση της ομάδας «Δίας» έγιναν 10 με 12 προσαγωγές οπαδών του Παναθηναϊκού, που συμμετείχαν στα επεισόδια.

«Βλέπει» Ελληνικό η ΑΕΚ!

09/05/2013
 Η Ριζούπολη θα ήταν ιδανική λύση. Ο Μελισσανίδης, όμως, εξετάζει κι άλλες για την ΑΕΚ. Άνθρωποί του έκαναν αυτοψία στο Ελληνικό, ενώ φέρεται να υπάρχουν σχέδια για αύξηση της χωρητικότητας στις 20.000

«Βλέπει» Ελληνικό η ΑΕΚ!
Τα πάντα στην ΑΕΚ περιστρέφονται γύρω από το όνειρο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέχρι αυτό, ωστόσο, ν’ αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα -και δεδομένου ότι ο κόσμος της θα την ακολουθήσει όπου κι αν αγωνίζεται την επόμενη σεζόν- η «Ένωση» θα χρειαστεί ένα φιλόξενο «σπίτι».

Κι επειδή στην πρώτη επιλογή, αυτή της Ριζούπολης, δεν μοιάζει να υπάρχει… φιλόξενη διάθεση απ’ τον Απόλλωνα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης μελέτησε κι άλλες λύσεις: Τόσο αυτή της Νέας Σμύρνης, όσο κι εκείνες της Φυλής, της Καισαριανής και του Ελληνικού.

Με τις τρεις πρώτες λοιπόν να μην προχωρούν (για διαφορετικούς λόγους η καθεμία) εκείνη του γηπέδου που χρησιμοποιεί ο Εθνικός μοιάζει να είναι η επικρατέστερη, με τα υπάρχοντα δεδομένα, για έδρα της νέας ΑΕΚ.

Κάτι που έγραψε την Πέμπτη στο «ΦΩΣ» ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης και επιβεβαιώνεται από την επίσκεψη που φέρεται να πραγματοποίησαν άνθρωποι του πρώην ιδιοκτήτη της «Ένωσης» στις εγκαταστάσεις προκειμένου να κάνουν αυτοψία.

Εξάλλου, είναι δεδομένο πως η μικρή χωρητικότητα του πρώην γηπέδου του μπέιζμπολ (φτάνει τις 9.000 μετά τα έργα που είχε κάνει ο Εθνικός) δεν αποτελεί εμπόδιο στα πλάνα του Δημήτρη Μελισσανίδη, από το περιβάλλον του οποίου διαρρέεται πως υπάρχουν έτοιμα σχέδια (με πρόσθετη εξέδρα) που μπορούν να την ανεβάσουν ακόμα και στις 20.000 θέσεις.

Σε ρυθμούς πλέι οφ στον ΠΑΟΚ

09/05/2013
 Την ερχόμενη Δευτέρα βγαίνουν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Οι τρόποι διάθεσή τους.

Σε ρυθμούς πλέι οφ στον ΠΑΟΚ
Την προσεχή 'βδομάδα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για τα ματς του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Όπως ενημέρωσε ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα ισχύσουν οι κάρτες διαρκείας.

Αναλυτικά, οι τρόποι διάθεσής τους:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 13/05/2013 θα αρχίσει η πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες των Playoffs από τα εκδοτήρια του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Θύρα 1 € 40

Θύρα 2-3 € 35

Θύρα 4-7 € 15

Θύρα 5-6 € 25

VIP 3ου € 240

VIP 4ου € 160

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Θύρα 1 € 25

Θύρα 2-3 € 20

Θύρα 4-7 € 10

Θύρα 5-6€ 15

VIP 3ου € 120

VIP 4ου € 80

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας δεν θα χρειαστεί να ανανεώσουν τα διαρκείας τους, αφού οι αγώνες των Playoffs θα συμπεριληφθούν σε αυτά.

Από τις 13/05 τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά 9π.μ.-7μ.μ. Δευτέρα έως Σάββατο και τις ημέρες του αγώνα από τις 9π.μ. μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα.

Στη θύρα 8 δεν θα διατεθούν πακέτα εισιτηρίων παρά μόνο μεμονωμένα εισιτήρια στους αγώνες που δεν θα φιλοξενηθούν φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας.

1η περίοδος διάθεσης εισιτηρίων: 13/05/2013- 19/05/2013

Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είτε πακέτο 3 αγώνων είτε μεμονωμένα εισιτήρια για τους αγώνες.

2η περίοδος διάθεσης εισιτηρίων: 20/05/2013- 29/05/2013

Από τις 20/05 έως και την ημέρα διεξαγωγής του τελευταίου εντός έδρας αγώνα θα συνεχιστεί η πώληση των θέσεων ως μεμονωμένα εισιτήρια για τους δύο εναπομείναντες αγώνες».

«Λίφτινγκ» στον ΟΦΗ

09/05/2013
 Αρκετοί είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές αυτές τις μέρες που παίρνουν μέρος στις προπονήσεις του ΟΦΗ με δύο ακόμη να προσθέτονται σε εκείνη της Πέμπτης (9/5).

«Λίφτινγκ» στον ΟΦΗ
Παίκτες νεαρούς, εξελίξιμους και… οικονομικούς έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, ενόψει της νέας σεζόν.

Έτσι, μετά τους Παπαδάκη, Βαρούχα, Κλίνη, Αντωνιάδη και Ντακόβ στην προπόνηση της Πέμπτης (9/5) ενσωματώθηκαν άλλοι δύο παίκτες. Ο λόγος για τους Μυλωνά και Χαϊτζίδη, οι οποίοι θα πρέπει να πείσουν τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να αποκτηθούν.

Εκτός από τους υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές στην προπόνηση πήραν μέρος και έξι παίκτες από τις ομάδες Κ-20 και Κ-17 (Βλαχάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Παπαδιός, Μπολάκης, Παχάκης).

Το «παρών» έδωσε και ο Μοχάμεντ Σαρ, ο οποίος επέστρεψε από την άδειά του και έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας.

Τη Δευτέρα συζητείται η καταγγελία ΑΕΚ κατά Άρη!

09/05/2013
 Την προσεχή Δευτέρα 13/5 συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και στην κορυφή των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η καταγγελία της ΑΕΚ για την προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια.

Τη Δευτέρα συζητείται η καταγγελία ΑΕΚ κατά Άρη!
Γνωστές τις θέσεις της αναφορικά με την καταγγελία της ΑΕΚ για την προσφυγή του Άρη στην τακτική δικαιοσύνη και το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα κάνει την προσεχή Δευτέρα η Σούπερ Λίγκα, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι.

Το να τοποθετηθεί πρώτη η διοργανώτρια Αρχή αποτελεί και επιθυμία της ΕΠΟ, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να πάρει θέση, για ένα θέμα που παραδοσιακά (πολλά τα παραδείγματα) παρενέβαινε αμέσως, προειδοποιούσε με ποινές και ζήταγε από τις ΠΑΕ που είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια να αναδιπλωθούν αμέσως! Ο Άρης έχει αιτηθεί την υπαγωγή του στο άρθρο 99 από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ωστόσο από την ομοσπονδία ουδέποτε υπήρξε κάποια αντίδραση.

Από εκεί και πέρα, στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. της Δευτέρας, είναι και η επικύρωση της βαθμολογίας. Πιθανότατα (και όπως συμβαίνει παραδοσιακά) θα επικυρωθούν οι πρώτες θέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 13/05/2013 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Αίτηση ΠΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με την Αίτηση Υπαγωγής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στα άρθρα 99 επ. Πτωχευτικού Κώδικα.

2. Επικύρωση Βαθμολογικού Πίνακα.

3. Ορισμός Αγώνων και Έγκριση Τηλεοπτικού Προγράμματος Αγώνων Play-off Super League ΟΠΑΠ 2012–13.

4. Θέματα Συμβάσεων με Προμηθευτές – Νέα Σύμβαση με ΟΠΑΠ.

5. Τροποποίηση της από 5/8/2011 Εξωεταιρικής Συμφωνίας – Θέματα Εκχωρήσεων.

6. Πρωταθλήματα Υποδομών.

7. Θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

8. Διάφορα
».

Καμία ανησυχία για Σκόνδρα και Καραμάνο

09/05/2013
 Με δύο απουσίες συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου την Πέμπτη (9/5) ενόψει πλέι-οφ.

Καμία ανησυχία για Σκόνδρα και Καραμάνο
Ο Γιώργος Παράσχος είδε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να προπονούνται κανονικά εκτός των απόντων Γιάννη Σκόνδρα και Τάσο Καραμάνο.

Ο 23χρονος μπακ δεν προπονήθηκε καθώς το πρωί της Πέμπτης έκανε μια μικροεπέμβαση στο δόντι και πήρε φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα έπειτα από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο γόνατο.

Η κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τον Παράσχο, που τους περιμένει να ενσωματωθούν στο κανονικό πρόγραμμα από αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου.

Η μέρα που αλλάζει σελίδα η ΑΕΚ

09/05/2013
 Καλοκαίρι θα ξημερώσει η νέα μέρα της ΑΕΚ. Στις 9 Ιουνίου οι εκλογές της Ερασιτεχνικής, μέσω των οποίων -αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά- ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα επιστρέψει στα κοινά της «Ένωσης».

Η μέρα που αλλάζει σελίδα η ΑΕΚ
Στην τελική ευθεία μπήκε και επισήμως η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ.

Το κρίσιμο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής -μέσω της οποίας θα κινηθούν οι διαδικασίες για το γήπεδο και στην οποία θα καταλήξει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε περίπτωση πτώχευσης- αποφάσισε τη διενέργεια των εκλογών στις 9 Ιουνίου.

Κάτι που έγινε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η πλευρά των Κοτσάτου-Μελισσανίδη διαμέσου του συνεργάτη τους, Αλέξη Αλεξίου και το οποίο αποσκοπεί φυσικά στο να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά εν τω μεταξύ η κατάσταση στην ΠΑΕ.

Κι αυτό διότι η αδυναμία της Γενικής Συνέλευσης ν’ αποφασίσει πτώχευση στις 14 Μαΐου (δεν υπάρχει στα θέματα ημερήσιας διάταξης) θα μεταθέσει τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, εφόσον φυσικά αυτή ληφθεί, σε επόμενη Γ.Σ. που θα γίνει αρχές Ιουνίου.

Θέλοντας, λοιπόν, να υπάρχει οριστική κατάληξη στο θέμα της εταιρείας και να γνωρίζει ακριβώς το εκλογικό σώμα της Ερασιτεχνικής τι θα κρίνει με την ψήφο του, η πλευρά των Κοτσάτου-Αλεξίου (που υποστηρίζεται από τον Μελισσανίδη) ζήτησε και κατάφερε τελικά οι εκλογές να οριστούν στις 9 Ιουνίου -και όχι στις 26 Μαΐου ή τις 2 Ιουνίου, που επίσης έμοιαζαν πιθανές ημερομηνίες.

Τιμούν τον Νεστορίδη

09/05/2013
 Υπόκλιση στον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη θα κάνει -ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων- η Εθνική ομάδα του 2004 και αρκετές ακόμα μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τιμούν τον Νεστορίδη
Υπερχείλιση ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων για χάρη του Κώστα Νεστορίδη θα σημειωθεί την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου (17:00) στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο Δήμος και η Παμποντιακή ομοσπονδία θα τιμήσουν την εμβληματική φυσιογνωμία της ΑΕΚ με φιλικό παιχνίδι που θα διοργανωθεί ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Εθνική Ελλάδας του 2004 και Μικτή Ποντίων.

Για χατίρι του θρυλικού «Νέστορα» λοιπόν, θα ξαναφορέσουν ποδοσφαιρικά παπούτσια οι Νικολαΐδης, Δέλλας, Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Γκούμας, Καψής, Λάκης, Βενετίδης, Βρύζας, Ζαγοράκης και Γ.Χ. Γεωργιάδης.

Όλοι αυτοί, δε, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Τοπαλίδη, θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα των Ποντίων, όπου θα συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους, οι Μαυρογενίδης, Καραταΐδης, Φυτανίδης, Σημαιοφορίδης, Κωφίδης, Λαγωνίδης και Σακελλαρίδης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

«O Mεγαλύτερος Ελληνας επιθετικός ήταν Πόντιος: Κώστας Νεστορίδης.

Μεγάλος ποδοσφαιρικός αγώνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Στη μνήμη της γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που έχασαν την ζωή τους το 1919, θα διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη σπουδαίο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της Μικτής ομάδας Ποντίων και της εθνικής μας ομάδα ποδοσφαίρου του 2004, που για πρώτη φορά θα συγκροτηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, σε επίπεδο βετεράνων.

Τον αγώνα διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και για τον λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου.

Σ’ αυτήν τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, καθηγητής ιατρικής κ. Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Αντώνης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλων κ. Χατζηανδρέας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Στ. Ζαμπέτογλου, ο διεθνής πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Χρήστος Τερζανίδης, που θα εκτελέσει χρέη τεχνικού στην ομάδα της Μικτής Ποντίων και ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας του 2004, σημερινός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φιλικού αγώνα, που θα γίνει στις 13 Μαΐου στις 5 μ.μ. στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι και οι βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Κούλης Αποστολίδης, Γιάννης Βένος και Κώστας Αϊδινίου, που παρέστησαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, όπως και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Αγγελος Σπυρίδων, Τάκης Σαλαπασίδης, Σάκης Παντελίδης, καθώς και ο πρώην ΓΓΑ, Γιώργος Λυσσαρίδης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παρχαρίδης, που πρώτος πήρε το λόγο, είπε μεταξύ άλλων:

«Αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, που το 1919 αφάνισε 353.000 Πόντιους και δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά προσφύγων. Ζητάμε από τους γείτονές μας Τούρκους να πουν μια συγγνώμη για ό,τι έγινε τότε, αναγνωρίζοντας την γενοκτονία. Ο αγώνας που αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στις 13 Μαΐου, θα γίνει στην μνήμη αυτών των ανθρώπων και έχει συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα πάρουν μέρος η ομάδα που έκανε περήφανη την Ελλάδα το 2004 και μια ομάδα επίλεκτων βετεράνων Πόντιων ποδοσφαιριστών.

Συμβολικά είναι άλλωστε και τα χρώματα που φορά ο εκφραστής του ποντιακού στοιχείου, Απόλλων Καλαμαριάς, που έχει πάνω το κόκκινο, που συμβολίζει το αίμα της γενοκτονίας, και το μαύρο που είναι το αιώνιο πένθος των Ποντίων. Στην εκδήλωση αυτή αποφασίσαμε να τιμηθούν και 15 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, «ιερά τέρατα» του ποντιακού ποδοσφαίρου, για να εκτιμηθεί η προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς μας».

Στο παιχνίδι αυτό, την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004 θα κοουτσάρει ο συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να βρεθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία στην Ελλάδα.

Για το παιχνίδι αυτό και έχοντας την ιδιότητα του βετεράνου διεθνή ποδοσφαιριστή, έχουν κληθεί και πρόκειται να μετάσχουν οι Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Γκούμας, Δέλλας, Καψής, Νικολαΐδης, Λάκης, Βενετίδης, Βρύζας, Ζαγοράκης και Γ. Χ. Γεωργιάδης. Ο τελευταίος προσφέρθηκε να αγωνιστεί και με την ομάδα των Ποντίων αν αυτό γίνει εφικτό.

Την ομάδα των Ποντίων αναμένεται να συγκροτήσουν παίκτες που έχουν κληθεί και έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως οι, Σιαμίδης, Μαυρίδης, Μαυρογενίδης, Νίκος Παπαπδόπουλος, Φυτανίδης, Καραταΐδης, Γ. Δημητριάδης, Λάκης Σημαιοφορίδης, Αλεξανδρίδης, Αλεξανδρής, Χατζημωϋσιάδης, Κωφίδης, Λαγωνίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Σαμλίδης, Τσολερίδης, Ζελελίδης.

Διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, με βοηθούς τους Νίκο Δημόπουλο, Κυριάκο Μερκενίδη, και 4ο τον Γιώργο»
.

Μπουνιά Ντιέ στον Ζέκα!

09/05/2013
 Επεισόδιο στη φυσούνα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης είχαν οι Ντιέ και Ζέκα μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, με τον παίκτη των Ακριτών να ρίχνει μπουνιά στον Πορτογάλο μέσο.

Μπουνιά Ντιέ στον Ζέκα!
Ο μέσος της Ξάνθης φανερά εκνευρισμένος έπειτα από την αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 40ο λεπτό και περίμενε στην φυσούνα τον διαιτητή Θάνο, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Εκεί συναντήθηκε με τον Ζέκα, που αποχωρούσε για τα αποδυτήρια. Οι δύο παίκτες είχαν έντονο φραστικό διάλογο, ο οποίος έκλεισε με το… κροσέ του Ντιέ στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Το επεισόδιο δεν πήρε περαιτέρω έκταση αφού ήταν άμεση η επέμβαση των υπόλοιπων παικτών.

Στον Πανθρακικό ο Μάντζιος

09/05/2013
 Την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού αναλαμβάνει ο Άκης Μάντζιος, όπως ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Τάσος Καραολάνης.

Στον Πανθρακικό ο Μάντζιος
Στον πάγκο του Πανθρακικού θα βρίσκεται την νέα σεζόν ο Άκης Μάντζιος.

Ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων», Τάσος Καραολάνης παρέθεσε γεύμα στους εκπροσώπους του Τύπου και ουσιαστικά τους ανακοίνωσε πως ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει το «τιμόνι» της ομάδας.

«Αύριο (Παρασκευή) αναμένεται να έρθει στην Κομοτηνή ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Βοηθός προπονητή θα είναι ο Ζόραν Στοϊνοβιτς», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προς τους δημοσιογράφους.

Επιπλέον ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου αναφέρθηκε και σε ακόμη ένα μείζον θέμα που «καίει», το μπάτζετ της ερχόμενης περιόδου. «Το μπάτζετ δεν θα μειωθεί και θα ξεκινήσουμε συζητήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα με τους ποδοσφαιριστές που συνέβαλλαν στην καλή πορεία της ομάδας. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε ακόμα καλύτερη πορεία από την φετινή σεζόν».

Λογικά, την Παρασκευή θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση για τον Μάντζιο, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στο φιλικό του Σαββάτου με τον Οδυσσέα Κορδελιού

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον ΠΑΣ»

09/05/2013
 Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ξάνθη, εξασφάλισε την 6η θέση και, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιάννης Βονόρτας ελπίζει σε μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον ΠΑΣ»
Σε μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα ελπίζει ο Γιάννης Βονόρτας για να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, όπως άφησε να εννοηθεί μετά τη νίκη στο μπαράζ με την Ξάνθη (3-0), που εξασφάλισε στους «πράσινους» την 6η θέση στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας.

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι και θα προτιμούσαμε να τελειώσει με έντεκα ο αντίπαλος, αλλά ήταν απαράδεκτη η ενέργεια του Ντιέ. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερο στο μέλλον. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να δούμε τι θα γίνει με τον ΠΑΣ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Ξάνθης, είπε: «Δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού. Η αυστηρή αποβολή του Ντιέ και η ευκαιρία που χάσαμε να ισοφαρίσουμε, πριν δεχθούμε το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε καλή απόδοση σήμερα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από την φετινή παρουσία της ομάδας. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός.

Επιστροφή με απουσίες

09/05/2013
 Πολύ καιρό έκατσαν στον Λεβαδειακό και ήταν ώρα να επιστρέψουν για να κάνουν καμιά προπόνηση…

Επιστροφή με απουσίες
Έτσι, το τεχνικό τιμ των «πράσινων» είδε τους ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν την Πέμπτη στις προπονήσεις, μετά από τις διακοπές του Πάσχα. Ο Λουκάς Λούλος ανέλαβε την εκγύμναση και διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να έχει στη διάθεσή του τους Κασμερίδη, Χοσέμι, Καγιεχόν και Μίλιεβιτς για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

Την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, με κάποιους ποδοσφαιριστές.

Άδεια ο Κηπουρός

09/05/2013
 Έφτασε η ώρα για να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Πλατανιά την Πέμπτη, μετά την άδεια του Πάσχα.

Άδεια ο Κηπουρός
Το πρόγραμμα της ημέρας διεξήχθη στο Μάλεμε, υπό τις οδηγίες του βοηθού του Άγγελου Αναστασιάδη, Λεωνίδα Δημητρακόπουλου, αφού ο Μακεδόνας τεχνικός αναμένεται να επιστρέψει στα Χανιά την Παρασκευή.

Απών ήταν ο Φώτης Κηπουρός, ο οποίος πήρε μια μέρα παραπάνω άδεια και αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα από την Παρασκευή στις 18:00 στο ίδιο γήπεδο.

Φιγκερόα: «Θέλω να μείνω»

09/05/2013
 Την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στον Παναθηναϊκό επανέλαβε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, μετά την νίκη κόντρα στην Ξάνθη.

Φιγκερόα: «Θέλω να μείνω»
Θέλει να μείνει και το δείχνει!

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα επανέλαβε πως και του χρόνου θέλει να αγωνίζεται με την φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς είναι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα.

«Ποτέ δεν είχα καταφέρει να βάλω ένα γκολ από τόσο μακριά αλλά εκείνη τη στιγμή είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και έτσι σούταρα. Δεν στόχευα να βάλω τη μπάλα εκεί αλλά ευτυχώς μπήκε και αυτό έχει σημασία. Είχε επιτυχία. Σε αυτό το παιχνίδι παίξαμε καλά. Είχαμε ανάγκη να τερματίσουμε εδώ που τερματίσαμε για να υπάρξει μία περίπτωση για είσοδο στις θέσεις της Ευρώπης. Ξέραμε ότι ήταν μία περίοδος κακή αλλά στον τελευταίο αγώνα κάναμε τα πράγματα όπως έπρεπε και έτσι κλείνουμε θετικά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τους φιλάθλους. Δεν πίστευα ποτέ όταν θα φώναζαν το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και ευχαριστώ το σύλλογο που μου στάθηκε σε μία δύσκολη φάση για μένα. Θέλω να μείνω και να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό».

Την Κυριακή το «σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών»

09/05/2013
 «Σεμινάριο Οργάνωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου» διοργανώνει την Κυριακή στην Ξάνθη η Σούπερ Λίγκα, με αφορμή την τελική φάση του πρωταθλήματος Κ17.

Την Κυριακή το «σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών»
Η Super League, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και με αφορμή την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE K17, διοργανώνει Σεμινάριο Οργάνωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 (11:00-15:00) στο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα “Le Chalet”, στη Ξάνθη.

Ο γενικός διευθυντής της Super League, Μιχάλης Αναγνώστου, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής αναφέρθηκε στο σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι η Super League λαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επιμόρφωση και την εκπαίδευση των στελεχών που απαρτίζουν τα «φυτώρια» των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας:

«Πάγια αρχή της Super League είναι να διασφαλίζει όλες τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις έτσι ώστε οι νεαροί ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής των ΠΑΕ Μελών μας να αναπτυχθούν και να επανδρώσουν τις επαγγελματικές ομάδες, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Στο πλαίσιο αυτό η Super League μεριμνά έμπρακτα για την ενημέρωση και εκπαίδευση των προπονητών και των στελεχών των ΠΑΕ, με τη διοργάνωση διεθνούς σεμιναρίου οργάνωσης ακαδημιών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ευρωπαϊκές λίγκες.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής των ομάδων της Super League για τη φιλοσοφία και τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης των Ακαδημιών. Αποσκοπούμε στην ανταλλαγή απόψεων, στην υιοθέτηση πρακτικών που αποδεδειγμένα απέδωσαν θετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, αλλά παράλληλα θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα που αφορά τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών: Φροντίζουμε την επιμόρφωσή τους, προστατεύουμε τους ποδοσφαιριστές και τους παρέχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Γιατί όπως αναφέρεται και στο moto του σεμιναρίου, αυτοί είναι «το παρόν του μέλλοντός μας
».

Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι εξής:

-Jair Bertoni, Εκπρόσωπος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών.
-Γιάννης Παπαδημητρίου, Τεχνικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
-Θεόδωρος Λάιος, Υπεύθυνος Αγωνιστικού Τμήματος SUPER LEAGUE
-Frederic Lipka, Σύμβουλος της LFP και της MLS σε θέματα Ακαδημιών.
-Περικλής Καλογιάννης, Υπεύθυνος Ακαδημιών της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
-Θεόδωρος Ελευθεριάδης, Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ15 (Ε.Π.Ο.).
-Bernd Storck, Επικεφαλής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
-Χουάν Ραμόν Ρότσα, Υπεύθυνος Συντονισμού & Εφαρμογής Προγράμματος της Ακαδημίας της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
-Δημήτρης Δανιηλίδης, Μέλος του Τεχνικού Επιτελείου των Ακαδημιών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Ντίνας: «Κάναμε το χρέος μας»

09/05/2013
 Στην υποχρέωση που είχε ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη στο μπαράζ με την Ξάνθη, στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Ντίνας.

Ντίνας: «Κάναμε το χρέος μας»
«Κάναμε το χρέος μας. Πήραμε τη νίκη και σε περίπτωση που ο ΠΑΣ δεν καταφέρει να πάρει την άδεια, θα είμαστε εμείς που θα παίξουμε στην Ευρώπη. Ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους τους.

Του χρόνου πρέπει να είμαστε καλύτεροι, να προετοιμαστούμε σωστά για να πετύχουμε τους στόχους μας»
, δήλωσε μετά τη νίκη (3-0) στη Νέα Σμύρνη ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού».

Ουζουνίδης: «Σε δύο σημεία κρίθηκε το παιχνίδι»

09/05/2013
 Στην αποβολή του Ντιέ και τη χαμένη ευκαιρία του Μαρσελίνιο στάθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά την ήττα της ομάδας του με σκορ 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Ουζουνίδης: «Σε δύο σημεία κρίθηκε το παιχνίδι»
Η αποβολή του Ντιέ και η χαμένη ευκαιρία του Μαρσελίνιο ήταν οι φάσεις που έκριναν το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον τεχνικό του ακριτικού συλλόγου, Μαρίνου Ουζουνίδη.

Εκτός αυτού ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στην ανωτερότητα του «τριφυλλιού» που κατάφερε να επιβληθεί της Ξάνθης με σκορ 3-0.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης:

«Σε ότι αφορά το παιχνίδι θεωρώ ότι δυο ήταν τα σημεία που ήταν καθοριστικά. Το πρώτο ήταν η αποβολή του Ντιέ που δεν μας άφησε να κάνουμε το παιχνίδι μας και το δεύτερο η ευκαιρία του Μαρσελίνιο, καθώς στην επόμενη φάση φάγαμε το δεύτερο γκολ. Εν συνεχεία έκανα και εγώ κάποιες αλλαγές με παιδιά που είχαν κάρτες ώστε να μην έχουμε πρόβλημα τη νέα σεζόν. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που κέρδισε το παιχνίδι. Νομίζω ότι άδικα ταλαιπωρηθήκαμε για αυτό το ματς γιατί όπως φάνηκε δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα».

Βονόρτας: «Το θέλαμε περισσότερο»

09/05/2013
 Στην θέληση των παικτών του Παναθηναϊκού εστίασε ο Γιάννης Βονόρτας μετά την νίκη επί της Ξάνθης και την εξασφάλιση της έκτης θέσης.

Βονόρτας: «Το θέλαμε περισσότερο»
Ο Γιάννης Βονόρτας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την θέληση και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του, ούτως ώστε να έρθει η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ξάνθη.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού επισήμανε πως πλέον όλοι περιμένουν το τι θα γίνει με τις άδειες των άλλων ομάδων και κατά πόσο θα καταφέρουν εν τέλει οι «πράσινοι» να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«H εμφάνιση που κάναμε ήταν πάρα πολύ καλή βεβαίως υπάρχει και η αποβολή που αλλάζει την εικόνα ενός ματς. Βέβαια είχαμε σκοράρει και πριν την αποβολή και δεν θα άλλαζε θεωρώ κάτι στο ματς. Εν συνεχεία την εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο σκοράροντας δυο ακόμα τέρματα μέχρι το τέλος».

Τι έγινε στο τέλος με τον Ντιέ;

«Ξαφνικά σηκώθηκε και γρονθοκόπησε τον Ζέκα».

'Εγινε κάτι που δεν είδαμε;

«Ούτε και εγώ είδα κάτι. Δυστυχώς είναι μια σκηνή από αυτές που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο. Ο Ζέκα είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά και δεν του έχει πει κάτι».

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει για να δει τι θα γίνει με την Ευρώπη αλλά αυτό σημαίνει και πολύ νωρίς έναρξη της προετοιμασίας;

«Κατορθώσαμε και μπήκαμε σε τροχιά Ευρώπης. Τα παιδιά θα πάρουν άδεια από τις 15 Μαίου και αν παίξουμε στην Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στις 18 Ιουνίου. Θα έχουν ένα μήνα άδεια που είναι ικανοποιητικός χρόνος για ξεκούραση. Αν γίνει αυτό και παίξουμε στην Ευρώπη υπάρχουν και τα κατάλληλα προγράμματα ώστε να μπουν πάλι τα παιδιά σε ρυθμούς».

Τι είχε παραπάνω από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός; Ήταν το κίνητρο, το πάθος τι;

«Και το κίνητρο ήταν αλλά και το πάθος. Είναι από τις ελάχιστες τόσο κακές χρονιές και τα παιδιά κατάλαβαν ότι πρέπει να κάνουν το χρέος τους και το καθήκον τους. Δείξαμε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως η Ξάνθη και έδειξαν τα παιδιά ότι το ήθελαν περισσότερο».

Θα κληθείτε να δώσετε κάποια έκθεση τώρα στο τέλος της σεζόν;

«Νομίζω πως ναι. Καθένας παραδίδει μια έκθεση στο τέλος. Το ίδιο θα κάνω και γω και θα απαντήσω σε κάθε ερώτηση για το υλικό της ομάδας».

Πριμ από Αλαφούζο

09/05/2013
 Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού πήγε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά την νίκη επί της Ξάνθης κι ανακοίνωσε πριμ ύψους 60.000 ευρώ.

Πριμ από Αλαφούζο
Μοίρασε χρήματα και συγχαρητήρια ο Γιάννης Αλαφούζος!

Μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει το τριφύλλι στην Ευρώπη, το κλίμα ήταν πολύ καλό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια των «πράσινων», όπου μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την εμφάνισή τους στην Νέα Σμύρνη, όντας πολύ ικανοποιημένος από όσα είδε στην Νέα Σμύρνη.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως θα μοιραστούν πριμ ύψους 60.000 ευρώ, ως επιβράβευση για την νίκη κόντρα στους ακρίτες και την κατάληψη της έκτης θέσης στην Σούπερ Λίγκα.

«Πριμ» κι από Βονόρτα

10/05/2013
 Μετά το 3-0 επί της Ξάνθης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βονόρτας, ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές του πως ακολουθεί τριήμερο χαλάρωσης με ρεπό.

«Πριμ» κι από Βονόρτα
Δεν ήταν μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος αυτός που έδωσε πριμ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά το 3-0 επί της Ξάνθης στο μπαράζ της 6ης θέσης. Ο Γιάννης Βονόρτας ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του που τους ανακοίνωσε πως Παρασκευή έχουν ρεπό. Το οποίο είναι πριν από διήμερο που ούτως ή άλλως θα ξεκουράζονταν (Σαββατοκύριακο).

Εκτός από το τριήμερο που μια χαρά τους «έκατσε», ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε στους «πράσινους» ότι οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν δύο ημέρες νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε οριστεί, δηλαδή στις 15 Μαΐου αντί για 17 Μαΐου, δίνοντας ένα δεύτερο «πριμ» στους παίκτες του.

«Τέλος» από τον Λεβαδειακό ο Κασμερίδης

10/05/2013
 Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αποτελεί ο Αλέξανδρος Κασμερίδης με την επίσημη σελίδα της ΠΑΕ να ανακοινώνει την είδηση.

«Τέλος» από τον Λεβαδειακό ο Κασμερίδης
Τίτλοι τέλους για τον Κασμερίδη. Ο μάνατζερ του τερματοφύλακα είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Δημήτρη Φαράντο και αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάτι, που έγινε γνωστό από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ, με ανακοίνωση η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ συναντήθηκε σήμερα ο τεχνικός διευθυντής κ. Φαράντος με τον μάνατζερ του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Κασμερίδη και αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συνεργασία της ΠΑΕ με τον ποδοσφαιριστή».

Επιχείρηση… αναγέννηση

10/05/2013
 Τα πρώτα βήματα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχουν ήδη γίνει και πλέον ο «Τίγρης» έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες που θα αποτελέσουν τη βάση της… αναγέννησης της ΑΕΚ.

Επιχείρηση… αναγέννηση
Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο για το σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο αλλά ήδη τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Το πιο πιθανό σενάριο για την ΑΕΚ είναι να παίξει στην Football League 2 αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το πλάνο κατασκευής του νέου γηπέδου της Ένωσης και το μπάσιμο του στην Ερασιτεχνική, έχει αρχίσει να μοιράζει ρόλους.

Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος και Άκης Ζήκος έχουν αναλάβει το έργο αναγέννησης και έχουν ξεκινήσει τις επαφές με τους παίκτες που θα είναι η βάση της ΑΕΚ. Μερικοί από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει ήδη γίνει κρούση είναι οι Φούντας, Βλάχος, Κουτρουμπής και Ανάκογλου ενώ υπάρχουν σκέψεις και για τους Πετρόπουλο, Μητρόπουλο, Τσουμάγκα και Μπουγαϊδη.

Όλα αυτά θα πάρουν ή έχουν πάρει την σειρά τους χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα.

Και τώρα ελπίζει

10/05/2013
 Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του χθες απέναντι στην SKODA Ξάνθη και τώρα ελπίζει στη συμμετοχή του στο Europa League από… σπόντα.

Και τώρα ελπίζει
Ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά πρόσωπά του ο Παναθηναϊκός περίμενε να το εμφανίσει κυριολεκτικά στο τέλος της σεζόν για εκείνον.

Χθες απέναντι στην SKODA Ξάνθη οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν εύκολα τη νίκη την οποία δεν είχαν πάρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου και τους είχε κοστίσει βαθμολογικά και να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να υποστηρίζουν –και όχι άδικα- πως στην εφετινή σεζόν άξιζε κάτι περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός με το χθεσινό 3-0 κατακτά την έκτη θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και πλέον περιμένει για να μάθει μετά από αρκετές ημέρες εάν θα παίξει ή όχι στην Ευρώπη.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση από τους πράσινους να μην εξασφαλίσει αδειοδότηση και έτσι να μην έχει δικαίωμα συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι πράσινοι θα κληθούν να καλύψουν το κενό.

Αγωνιστικά οι παίκτες του Βονόρτα είχα μια αρκετά καλή εικόνα σε ένα παιχνίδι που κάποιοι παίκτες δεν είχαν και κίνητρο.

Ο Παναθηναϊκός όμως πρόσθεσε μια πολύ καλή εμφάνισή – στις λίγες που ομολογουμένως- έχει κάνει στην εφετινή σεζόν.

Στα θετικά μπορεί να συνυπολογίσει κάποιος και την παρουσία του Φιγκερόα ο οποίος έστω και με λίγα παιχνίδια στα πόδια του έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό αυτό που του έλειπε από πολλά παιχνίδια στην εφετινή σεζόν… Το γκολ από τους επιθετικούς του.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου