ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


08/05/2013


Κορδέρο: «Όλα πήγαν στραβά»

07/05/2013
 Σημαντική εμπειρία, αλλά με αρνητική για τον ίδιο κατάληξη χαρακτήρισε την παρουσία του στην ΑΕΚ ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Κορδέρο: «Όλα πήγαν στραβά»
Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο θεωρεί πως πήρε πράγματα σαν ποδοσφαιριστής από την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά δεν παύει να είναι απογοητευμένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν.

«Η ΑΕΚ ήταν μια σημαντική εμπειρία για την καριέρα μου, αλλά όλα στο τέλος πήγαν έτσι όπως δεν θα ήθελε κανείς», δήλωσε ο Ισπανός μέσος ο Κορδέρο στην εφημερίδα «Estadio Deportivo» της Σεβίλλης, για να προσθέσει: «Ήμασταν για αρκετό καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως θα θέλαμε και ήρθε ο υποβιβασμός».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Πανθρακικό. «Οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες φοβισμένοι έτρεξαν για να μπουν στα αποδυτήρια», τόνισε.

Τέλος, ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ στη συνέχεια. «Στην κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος, το καλύτερο θα είναι να έρθουν νέοι άνθρωποι και να ''καθαρίσει''», ανέφερε.

«Γκάζια» Βονόρτα στους… χαλαρούς

07/05/2013
 Χαλαρούς είδε χθες τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βονόρτας και τους χτύπησε καμπανάκι εν όψει του αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη. «Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι», τους είπε μεταξύ άλλων.

«Γκάζια» Βονόρτα στους… χαλαρούς
Το σύνθημα για τον μεθαυριανό αγώνα με την Skoda Ξάνθη έδωσε ο Γιάννης Βονόρτας στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε παρατηρήσει στις προηγούμενες προπονήσεις πως υπάρχει μία χαλαρότητα στις τάξεις των παικτών και για αυτό τον λόγο τους χτύπησε καμπανάκι εν όψει του αγώνα μπαράζ, ο οποίος θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

«Παιδιά, δεν είναι ανάγκη να λέτε σήμερα πώς περάσατε στο ρεπό ή τι θα κάνετε στις διακοπές. Τρεις ημέρες έμειναν για το ματς με την Ξάνθη. Συγκεντρωθείτε, πρέπει να το πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να σας το λέω συνέχεια, ούτε μπορώ συνέχεια να σας κάνω παρατηρήσεις στην προπόνηση για αυτονόητα πράγματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βονόρτας.

Η χθεσινή προπόνηση επιφύλασσε δύο ευχάριστες ειδήσεις για τον Έλληνα τεχνικό, στου οποίου τη διάθεση τέθηκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ωστόσο, η χαρά του δεν κράτησε πολύ, αφού ο Τοτσέ υπέστη τράβηγμα και δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί κόντρα στους Ακρίτες.

Από εκεί και πέρα, στη χθεσινή προπόνηση έδειξε κάποιες από τις προθέσεις του όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Στη διάρκεια του διπλού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – είχε τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλο και Μαρίνο.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Σο, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τους Ζέκα και Καζιγιάμα. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούν οι Μπαρμπαρούσης, Ντίνας και Φιγκερόα. Αυτό είναι το πιθανότερο σχήμα, εκτός και αν παίξει ο Σισοκό που συνέχισε και χθες το ατομικό του πρόγραμμα.

«Κατάλληλος να αναγεννήσει την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης»

07/05/2013
 Ιδανική λύση για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ χαρακτήρισε ο Παύλος Μητρόπουλος τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Έχουμε υποχρέωση στην ομάδα, εδώ είμαι να συζητήσω για την παραμονή μου», είπε.

«Κατάλληλος να αναγεννήσει την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης»
Ο Παύλος Μητρόπουλος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα προβλήματα της ΑΕΚ και θεωρεί πως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας χρειάζεται μία δραστική λύση για το μέλλον. Σε συνέντευξή του στο «ΑΡΤ TV», ο μεσοαμυντικός της ομάδας (που ανήκει στον Παναιτωλικό και μοιάζει απίθανο να παραμείνει) τόνισε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ιδανική λύση για την επόμενη μέρα.

«Σίγουρα, όταν ακούς ένα τέτοιο όνομα είναι σημαντικό γιατί πέρα από το οικονομικό, πάνω από όλα αγαπάει την ΑΕΚ. Και όποιος αγαπάει την ΑΕΚ, θα τη βοηθήσει. Αγαπάει την ομάδα, είναι ο κατάλληλος να την αναλάβει, να την οδηγήσει στην αναγέννηση», ανέφερε.

Όσο για τη σεζόν και την εφιαλτική της κατάληξη, είπε: «Ήταν μια καταστροφική σεζόν για την ομάδα και ακόμα και τώρα οι μνήμες του υποβιβασμού είναι νωπές. Αυτό που μου μένει είναι τα δάκρυα μετά το τέλος. Έχουν σβηστεί όλες οι χαρές με κάποιες σημαντικές νίκες που πετύχαμε. Ήμασταν μόνοι μας σε δύσκολες καταστάσεις. Μέσα στα αποδυτήρια είχαμε μείνει εμείς οι παίκτες, οι προπονητές και οι φροντιστές. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Και δεν θα υπάρξει πιο δύσκολη, όσο παίζω ποδόσφαιρο. Ότι και να συμβεί, είναι τα χειρότερα ποδοσφαιρικά πράγματα που έχω δει στην ζωή μου».

Δεν απέκλεισε, δε, να παραμείνει στην ομάδα αν βρεθεί λύση. «Όταν υπάρχει αυτό το όραμα, ναι, γιατί όχι; Κακά τα ψέματα δεν υπάρχουν ομάδες νοικοκυρεμένες στο πρωτάθλημα. Και η ΑΕΚ θα είναι τέτοια από την νέα σεζόν. Γιατί να μην ταιριάζουν τα όνειρα μας με την ΑΕΚ; Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και εμείς κοιτάμε το αύριο αυτής της ομάδας. Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες. Νιώθουμε υπαίτιοι για αυτό που έγινε. Έχουμε υποχρέωση σε αυτή την ομάδα. Αν υπάρχει μια περίπτωση σαν τον κ. Μελισσανίδη και ξεκινήσει η αναγέννηση της ΑΕΚ, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε σε επαφή με Παναιτωλικό να τα συζητήσουμε, να δούμε τι υπάρχει και τι μπορούμε να πετύχουμε».

Θετικά μηνύματα για Πίτι

07/05/2013
 Στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τη Ράγιο Βαγεκάνο ο Πίτι, ο οποίος ήδη έχει αρνηθεί πρόταση από το Κατάρ. Ποια τα δεδομένα της μεταγραφής στον ΠΑΟΚ.

Θετικά μηνύματα για Πίτι
Ιδιαίτερα θετικές είναι οι πληροφορίες που αφορούν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Πίτι.

Ο Ισπανός φορ είναι κατά γενική ομολογία αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση, αφού τη φετινή σεζόν έχει πάρει στις πλάτες του τη Ράγιο Βαγεκάνο και σε 32 αγώνες έχει πετύχει 15 γκολ (έχει και δύο ασίστ).

Ο 32χρονος παίκτης θα αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα στο τέλος της σεζόν, αφού λήγει το συμβόλαιό του και έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» γνωρίζουν όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης και ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, ο Πίτι προσέλκυσε το ενδιαφέρον μίας ομάδας από το Κατάρ, όμως το ρεπορτάζ της SportDay αναφέρει πως εκείνος αρνήθηκε πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, το κασέ του Ισπανού δεν ξεπερνάει τις 300-350 χιλιάδες ευρώ στην Βαγεκάνο.

Η συγκεκριμένη ισπανική ομάδα βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και τις τύχες της ελέγχει ένας οικονομικός διαχειριστής.

Όχι άλλες αναβολές

07/05/2013
 Αποφάσεις για το μέλλον της ΑΕΚ εδώ και τώρα θα κληθεί να πάρει η ΓΣ της ΠΑΕ την επόμενη Τρίτη. Δυσαρέσκεια σε Μελισσανίδη και κόσμο για τις φήμες περί αναβολής. Κινήσεις για γήπεδο και Ερασιτεχνική.

Όχι άλλες αναβολές
Το μέλλον της ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει… Η προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ καλείται να λάβει απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα. Οι φήμες που κυκλοφορούν περί αναβολής της διαδικασίας μόνο ευχάριστα δεν ηχούν στα αυτιά του Δημήτρη Μελισσανίδη και του κόσμου της ομάδας, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες καθυστερήσεις.

Το καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα χέρια των μεγαλομετόχων, ήτοι του Νίκου Νοτιά και των Supporters. Και από τη στιγμή που ο πρώτος δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα απεμπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ, ενώ οι δεύτεροι δια στόματος του προέδρου τους, Μάκη Κασνακίδη, τονίζουν πως η συμμετοχή στη Football League με τη διατήρηση των χρεών δεν αποτελεί λύση, το πιθανότερο σενάριο είναι η πτώχευση και η επανεκκίνηση από την τρίτη κατηγορία. Από αυτό όμως μέχρι να υπάρξει απόφαση και να γίνει… πράξη, υπάρχει απόσταση.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνεχίζει τις κινήσεις του για το γήπεδο (επίκεινται επαφές με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, τους «συμπαίκτες» του σε αυτή την προσπάθεια, με αρχιτέκτονα και κατασκευαστικές) και την Ερασιτεχνική, που σε περίπτωση πτώχευσης θα καθορίσει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Το ΔΣ της Ερασιτεχνικής που θα γίνει την Πέμπτη θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, με πιθανότερες εκδοχές τις 26/5 και 2/6. Ο «τίγρης» θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Κοτσάτου και του ψηφοδελτίου του και θέλει οι διαδικασίες να είναι γοργές για την ομάδα και το γήπεδο. Στόχος του είναι να αρχίσουν τα έργα κατασκευής μέσα στο 2013 και εκτιμάται πως είναι εφικτό να ολοκληρωθούν σε ενάμιση χρόνο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η έδρα όταν (βάσει σχεδιασμού και αν όλα εξελιχθούν ομαλά) η ΑΕΚ επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Δυσκολίες λόγω… Ευρώπης

07/05/2013
 Σε θέση αναμονής κρατούν τον Παναθηναϊκοί οι παίκτες που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους ο Γιάννης Αναστασίου και ο Νίκος Νταμπίζας. Οι υποψήφιοι στόχοι περιμένουν να δουν αν η ομάδα θα παίξει Ευρώπη!

Δυσκολίες λόγω… Ευρώπης
Με αρκετούς υποψηφίους μεταγραφικούς στόχους κυρίως από το εξωτερικό έχουν μιλήσει ο Γιάννης Αναστασίου και ο Νίκος Νταμπίζας, θέλοντας να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο της ενίσχυσης του Παναθηναϊκού εν όψει της επόμενης σεζόν.

Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν απαντήσει στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» πως θα αποφασίσουν για την καριέρα τους στην Ελλάδα, μόνο όταν ξεκαθαρίσει αν η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αρκετοί από αυτούς είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ντυθούν στα πράσινα, εφόσον η ομάδα δεν καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη.

Επίσης, ακόμη ένας λόγος είναι το οικονομικό, αφού στον Παναθηναϊκό – με εξαίρεση την περίπτωση του επιθετικού μπορούν να διαθέσουν μέχρι και 450.000 ευρώ –δεν δίνουν πάνω από 150.000-200.000 ευρώ ετησίως στους παίκτες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει οι «πράσινοι» να κερδίσουν την Skoda Ξάνθη την προσεχή Πέμπτη και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των αδειοδοτήσεων για να γνωρίζουν τι θα γίνει με τους περισσότερους παίκτες.

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» υπάρχουν μία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και πρόκειται για έναν μέσο που φέρεται να βρίσκεται κοντά στην Παιανία.

Οι «πράσινοι», όμως, δεν θέλουν να διαρρεύσει το όνομά του μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία, πρώτον για να τον αφήσει ελεύθερο η ομάδα του χωρίς να προβάλει απαιτήσεις και δεύτερον για να μην υπάρξει εμπλοκή από ενδιαφέρον κάποιας άλλη ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να έρθει στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο και την Δευτέρα θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Όσον αφορά τους Σαραβάκο και Νταμπίζα, είναι πιθανό να υπογράψουν με τους «πράσινους» μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Γερμανοί για Βασιλείου

07/05/2013
 Ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Στέλιο Βασιλείου.

Γερμανοί για Βασιλείου
Χειροπιαστό ενδιαφέρον από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας έχει προκύψει για τον Στέλιο Βασιλείου. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, που δεν έχει γίνει γνωστός, έχει παρακολουθήσει τον 22χρονο φορ αρκετές φορές και έχει σχηματίσει θετική γνώμη για την αξία του. Μένει να φανεί αν προσεχώς θα υπάρξει επίσημη πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτησή του.

Ο Βασιλείου έχει την πρόθεση να αγωνιστεί εκτός συνόρων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν η ομάδα της Βοιωτίας μείνει ικανοποιημένη από την πρόταση που θα της γίνει. Σημειώνεται πως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Στο μεταξύ, οι προπονήσεις ξαναρχίζουν σήμερα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το φιλικό με τον Πανιώνιο δεν θα διεξαχθεί τελικά και οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου.

Το έχει πάρει πάνω του ο Ιβάν

07/05/2013
 Με άκρα μυστικότητα κινείται ο ΠΑΟΚ στο θέμα του προπονητή, χωρίς η διοίκηση να έχει μπει στη διαδικασία διάψευσης των ονομάτων που έχουν ακουστεί. Φήμες και για Ντομίνγκος Πασιέντσια.

Το έχει πάρει πάνω του ο Ιβάν
Συνεχείς είναι οι επαφές του Ιβάν Σαββίδη με τους Γκέρμαν Τσιστιακόφ και Ζήση Βρύζα για το θέμα του επόμενου προπονητή του ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θέλει έναν προπονητή με μεγάλο όνομα και εμπειρία, ώστε να συσπειρώσει ξανά τους οπαδούς της ομάδας μετά τα όσα είχαν συμβεί τη φετινή σεζόν με τον Γιώργο Δώνη.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θέλει ο επόμενος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» να εγγυηθεί την ομαλή εξέλιξη της ομάδας στο επίπεδο που εκείνο επιθυμεί, κάτι που σημαίνει πως είναι να ψάξει ένα σπουδαίο όνομα.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο το οικονομικό, αφού ο Σαββίδης έχει διάθεση να επενδύσει αρκετά χρήματα, το θέμα είναι να τον πείσει για να εργαστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν τα ονόματα του Σλάβεν Μπίλιτς, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του Ρομπέρτο Ντι Ματέο και του Ζόρζε Κόστα, όμως το νέο όνομα που προτάθηκε στους Θεσσαλονικείς είναι εκείνο του Ντομίνγκος Πασιένσια.

Πρόκειται για τον 44χρονο πρώην προπονητή της Λα Κορούνια (μέχρι και τον φετινό Φεβρουάριο) της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, της Μπράγκα, της Ακαδέμικα, της Λεϊρία, έναν προπονητή που πέρυσι απασχόλησε έντονα και τον Ολυμπιακό.

Φορμίκα: «Φέρτε μου το Κύπελλο»

07/05/2013
 Να κατακτήσουν το Κύπελλο και να του το αφιερώσουν ζήτησε ο Λαουτάρο Φορμίκα από τους συμπαίκτες του, τους οποίους επισκέφτηκε στη χθεσινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης.

Φορμίκα: «Φέρτε μου το Κύπελλο»
Το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο ζήτησε από τους συμπαίκτες του στον Αστέρα Τρίπολης ο Λαουτάρο Φορμίκα.

Ο Αργεντινός μπακ, μεγάλος άτυχος της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη και μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και το τέλος της καριέρας του, επισκέφτηκε χθες την προπόνηση της ομάδας. Όλοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στα αποδυτήρια και εκείνος συγκινημένος τους ζήτησε να ολοκληρώσουν την υπέρβαση κατακτώντας το Κύπελλο και να του το αφιερώσουν.

«Είναι πολύ δύσκολο όταν συμβαίνουν στη ζωή τέτοια πράγματα, να μπορέσεις να εκφραστείς όπως πρέπει. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Μου έδωσαν πολλή δύναμη και πολλή αγάπη. Όλοι όσοι δουλεύουν στον σύλλογο, όλη η διοίκηση, όσοι εργάζονται στον σύλλογο με στηρίξανε, μου έδωσαν δύναμη και αγάπη από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ μου δώσανε μια τεράστια χαρά. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε έναν μεγάλο θρίαμβο, να το κάνουν τα παιδιά για τις οικογένειές τους και τους ίδιους και να μου δώσουν και εμένα ένα δώρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου», τόνισε ο Φορμίκα.

Στα αγωνιστικά, ο Μπαρτολίνι συμμετέχει πλέον στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και λογικά θα είναι διαθέσιμος για τον τελικό.

«Έχουμε λαό, θέλουμε ισχυρή διοίκηση»

07/05/2013
 Για τη σεζόν που έφυγε και τις εκλογές που έρχονται μίλησε ο Μανώλης Παπαστεριανός στη SportDay.

«Έχουμε λαό, θέλουμε ισχυρή διοίκηση»
Σημαντικό ρόλο στην όποια απόφαση πάρει για το μέλλον του θα παίξουν οι εκλογές που είναι σε λίγο καιρό στον Άρη, όπως δήλωσε ο Μανώλης Παπαστεριανός στη SportDay.

«Μία μεγάλη ομάδα θέλει λαό και ισχυρή διοίκηση. Εμείς έχουμε τον κόσμο μας, θέλουμε και μία διοίκηση δυνατή», τόνισε ο 26χρονος αμυντικός χαφ των Θεσσαλονικέων.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μανώλης Παπαστεριανός στη SportDay

Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την ολοκλήρωση της σεζόν. Εχεις κάνει την αποτίμηση;

«Στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε ένας άθλος. Και λέω άθλος τηρουμένων των αναλογιών. Αλλάξαμε πέντε προπονητές, άλλες τόσες διοικήσεις, ξεκινήσαμε με 15 παίκτες την προετοιμασία, δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές, μας χρωστούσαν πολλά λεφτά από πέρυσι κ.λπ. Αν σκεφτείς όλα αυτά, τότε κάναμε έναν άθλο. Δεν καταφέραμε κάτι για το οποίο έπρεπε να πανηγυρίσουμε. Απλά στην Ξάνθη μας βγήκε η πίεση όλης της χρονιάς και ξεσπάσαμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει γι' αυτό».

Εχεις περάσει δύσκολα και με τον Ηρακλή;

«Ναι, αλλά η φετινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της επαγγελματικής μου καριέρας. Είχαμε πολλές ευθύνες και αν και ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, ποτέ μας δεν περιμέναμε πριν από την έναρξη της χρονιάς ότι θα παλεύαμε για τη σωτηρία της ομάδας».

Εσείς οι παίκτες δεν έχετε μερίδιο σε αυτά που περιγράφεις;

«Φταίμε και εμείς που άλλαξαν τόσοι προπονητές. Οπως είπε και ο κ. Παπαδόπουλος τον προπονητή τον κάνουν μάγκα οι παίκτες. Ολοι νομίζω που πέρασαν έβαλαν από ένα λιθαράκι, όμως ο Σούλης Παπαδόπουλους ήταν αυτός που βοήθησε περισσότερο για να σωθεί η ομάδα. Μας άλλαξε την ψυχολογία. Ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις καταστάσεις τις διάφορες μέσα σε αυτό, ήταν πολύ καλός και στο τακτικό κομμάτι, πράγμα που φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε τόσα γκολ στο τέλος».

Εχεις καταφέρει να δώσεις εξήγηση για το ότι φτάσατε κάποια στιγμή να είστε η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος;

«Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μάλλον δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Υπήρξαν φορές που νομίζαμε ότι θα σωθούμε μόνο και μόνο επειδή είμαστε ο Αρης. Αλλά αν δεν παίξεις μπάλα, δεν έρχεται τίποτα από μόνο του. Χρειάζεται σκληρή δουλειά.

Τελικά το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν η μισή παραμονή;

«Ηταν σίγουρα κομβικό, ωστόσο θεωρώ σημαντικό και το ότι δεν χάσαμε από τον Πανθρακικό. Αν χάναμε τότε, μπορεί να παθαίναμε τα ίδια με την ΑΕΚ, γιατί όλοι μας περίμεναν στη γωνία για να μας ρίξουν κατηγορία. Μέσα στη χρονιά ακούσαμε πολλά. Κλείσαμε όμως τα αυτιά μας και δουλέψαμε. Στην αρχή σκεφτόμασταν τα αποτελέσματα των άλλων και μας επηρέαζε. Αν καίγεται όμως το σπίτι σου, κοιτάς να το σβήσεις, και δεν κοιτάς τα άλλα. Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια αυτό το καταλάβαμε και στο τέλος μας βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης, γιατί ξέραμε ότι μόνοι εμείς μπορούσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Μιλάς απαξιωτικά για τις διοικήσεις που πέρασαν φέτος;

«Οχι, παράπονο δεν έχω. Τόσο μπορούσαν, τόσο έκαναν. Υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στα αποδυτήρια και δεν ήξεραν τα ονόματά μας. Δεν θέλω να πω, όμως, περισσότερα εκτός από ένα παράπονο που έχω από την προηγούμενη διοίκηση. Σε κάθε άσχημη στιγμή τα έβαζε μόνο με εμάς τους πέντε που μείναμε. Εγώ τους είχα πει να μας μαζέψουν όλους μαζί, να μιλήσουν και στους μικρότερους για να νιώσουν κι αυτοί σημαντικοί, αλλά κανείς δεν με άκουσε. Από τη στιγμή που παίζεις στον Αρη, είσαι ίσος με όλους. Είτε είσαι 15 χρονών, είτε 35. Προσπαθήσαμε αυτό να το περάσουμε στα παιδιά, και ευτυχώς το κατάλαβαν. Η φετινή χρονιά ήταν ένα σχολείο για όλους. Μάθαμε πολλά και γίναμε πιο άντρες. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Πιστεύω ότι του χρόνου οι νεαροί θα είναι σίγουρα καλύτεροι και έτοιμοι για τα δύσκολα».

Σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, με απανωτές ήττες, πώς ήταν οι σχέσεις σας στα αποδυτήρια;

«Εχουν ακουστεί διάφορα για τις σχέσεις μας στα αποδυτήρια. Εγώ, για παράδειγμα, είχα μαλώσει με τον Διαμαντάκο και με τον Τάτο. Ομως, αυτά συμβαίνουν σε μια οικογένεια και γίνονται πολλές φορές για το καλό. Μπορεί να υπήρχαν εντάσεις έξω από το γήπεδο, αλλά εγώ προσωπικά μέσα στο παιχνίδι ήμουν ο πρώτος που πήγαινα να βοηθήσω τον συμπαίκτη μου. Παρεξηγήθηκα αρκετές φορές για τις φωνές μου, αλλά δεν το κάνω με κακή πρόθεση. Παθιάζομαι και μου βγαίνει».

Ακούστηκε κάποια στιγμή ότι μέχρι και μειωμένη απόδοση είχαν κάποιοι…

«Το ακούσαμε κι εμείς και πέσαμε από τα σύννεφα. Ακούσαμε για τρία-τέσσερα άτομα ότι είχαν μειωμένη απόδοση. Αυτά είναι αστειότητες και όποιος τα έλεγε είχε διεστραμμένο μυαλό. Το πιο κακό όμως απ' όλα ήταν ότι ακούστηκαν μέσα από τον Αρη».

Με τον κόσμο πού ήταν τα πράγματα;

«Ο κόσμος φέτος ήταν άψογος. Αλλες φορές θα μας κυνηγούσαν από την πρώτη αγωνιστική που χάσαμε στον Πανιώνιο. Μας στήριξαν, έδειξαν κατανόηση και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Η δεύτερη σεζόν σου στον Αρη πώς ήταν; Κάποιοι λένε ότι ήσουν ο MVP του β΄ γύρου…

«Πέρυσι είχα έναν τραυματισμό και δεν έδειξα αυτά που ήθελα, ενώ το καλοκαίρι έχασα σχεδόν όλο το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Τώρα είμαι καλά και νιώθω χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα. Εκανα τη δουλειά μου, ο κόσμος είδε ότι προσπάθησα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να με πει αδιάφορο. Εβαλα ένα γκολ, είχα και ασίστ, και τα έχω καλά με τον εαυτό μου».

Επαιξες πάλι σε διάφορες θέσεις… Τελικά είσαι 6άρι ή 8άρι;

«Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, τη θέση μου τη διαλέγει ο προπονητής. Εγώ πάντως νιώθω πιο άνετα στο κέντρο. Είτε πιο μπροστά, είτε πιο πίσω».

Λένε πολλοί ότι βάσει ταλέντου δεν έχεις φτάσει στο επίπεδο που θα μπορούσες;

«Δεν αποκλείεται, αλλά δεν είμαι αχάριστος. Μπορεί να έκανα δύο χειρουργεία στους κοιλιακούς και ένα στον μηνίσκο, όμως έχω παραπάνω από 130 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία».

Το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι. Εχεις σκεφτεί τι θα κάνεις;

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε γι' αυτό, γιατί δεν ξέρουμε την επόμενη διοίκηση. Θα τιμήσω το συμβόλαιό μου μέχρι την τελευταία μέρα. Νιώθω καλά στον Αρη, αλλά δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θέλω να φύγω. Θέλω να βοηθήσω να πάει ξανά η ομάδα εκεί που της αξίζει, να παίζει στην Ευρώπη, να διεκδικεί τίτλους. Αν προκύψει μια ισχυρή διοίκηση και βάλει τάξη, είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλύτερα στο μέλλον».

Μιλάς πολύ για διοικητική σταθερότητα. Θα είναι το βασικό κριτήριο στην απόφασή σου;

«Από τα σημαντικότερα. Η ομάδα πρέπει να βρει μία ισχυρή διοίκηση, γιατί ο κόσμος και εμείς κουραστήκαμε να βλέπουμε κάθε μήνα κι άλλον. Μία μεγάλη ομάδα θέλει λαό και ισχυρή διοίκηση. Εμείς έχουμε τον κόσμο μας, θέλουμε και μία διοίκηση δυνατή».

Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι τα 200.000 ευρώ του συμβολαίου σου ίσως είναι νούμερο απαγορευτικό για τον Αρη;

«Δεν ζω σε άλλον πλανήτη. Είμαι διατεθειμένος να μιλήσω με τον νέο πρόεδρο και να δω αν με θέλει στην ομάδα. Αν μου πει κάποια πράγματα που θέλω να ακούσω και ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά, τότε δεν θα έχω πρόβλημα να υπογράψω ένα συμβόλαιο σε νορμάλ πλαίσια. Εχω κι ένα ποσό που μου οφείλεται από πέρυσι, όμως δεν πιστεύω ότι θα τα χαλάσουμε εκεί».

Γράφτηκε πρόσφατα ότι σε παρακολουθούν ομάδες του εξωτερικού. Το σκέφτεσαι να δοκιμάσεις εκτός συνόρων;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα και στο εξωτερικό. Εγώ έπαιξα σε μια μεγάλη ομάδα τον Αρη. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, όμως δεν τα σκέφτηκα τότε, γιατί η ομάδα περνούσε δύσκολες στιγμές. Θα δω τι προτάσεις θα έχω και θα σκεφτώ προσεκτικά το επόμενό μου βήμα».

Είσαι διατεθειμένος να περιμένεις έως τις εκλογές;

«Θα περιμένουμε τι θα γίνει με τις εκλογές για νέα διοίκηση. Είναι τιμή να παίζεις στον Αρη και χρειάζεται να κάνεις και υποχωρήσεις. Φέτος κάναμε πολλές και νομίζω ότι όποιος αγαπά την ομάδα και θέλει να μείνει, θα το κάνει. Εγώ το απέδειξα πέρυσι. Ηθελα να φύγω με ψηλά το κεφάλι και όχι όλοι να θυμούνται ότι ήμουν τραυματίας. Δεν ήθελα να φύγω σαν αποτυχημένος και νομίζω ότι πλέον οι φίλοι της ομάδας θα έχουν κάτι καλό να θυμούνται από εμένα».

Δεν βιάζονται στον… Βορρά

07/05/2013
 Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ψάχνουν ακόμη στη Βέροια, οι οποίοι ωστόσο δεν βιάζονται.

Δεν βιάζονται στον… Βορρά
«Ακέφαλη» παραμένει η Βέροια, δεδομένης της αποχώρησης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη από τον πάγκο της «βασίλισσας του βορρά».

Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς ακόμη εξετάζει περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά, αλλά και κάποιες προτάσεις που τις έχουν γίνει από το εξωτερικό.

Από την άλλη, εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του μήνα –Ορέστες, Γεωργέας- και πρόθεση της διοίκησης είναι να τους κρατήσει στο δυναμικό της.

Η «Βασίλισσα του βορρά» θέλει να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν γύρω από τους Μπαργκάν και Γκιγέρμο, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε… πολυεργαλεία για όσους τεχνικούς πέρασαν από τον πάγκο της Βέροιας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν.

Μία ανάσα από τον Πανθρακικό ο Μάντζιος

07/05/2013
 Έτοιμος να αναλάβει τον πάγκο του Πανθρακικού είναι ο Άκης Μάντζιος.

Μία ανάσα από τον Πανθρακικό ο Μάντζιος
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πρόσληψη του Άκη Μάντζιου από τον Πανθρακικό, αφού οι δύο πλευρές φαίνεται πως τα έχουν βρει από την πρώτη κιόλας συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επιστροφή στις προπονήσεις μετά το ρεπό –λόγω του εορτασμού του Πάσχα- η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο (Τετάρτη, 8/5) να γίνει υπό τις οδηγίες του 44χρονου Έλληνα τεχνικού.

Στη συνέχεια πρόθεση της διοίκησης είναι να «κλείσει» κάποια από τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι Βαϊρουά και Παπαδόπουλος απομακρύνονται από την Κομοτηνή.

«Δεν υπάρχει θέμα με Ρομάνο»

07/05/2013
 Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν την Skoda Ξάνθη και τον Νίκο Καραγεωργίου να έχουν έρθει σε επαφή για την απόκτηση του Ντιέγκο Ρομάνο εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου.

«Δεν υπάρχει θέμα με Ρομάνο»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την Skoda Ξάνθη να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ντιέγκο Ρομάνο προχώρησε ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν την SKODA ΞΑΝΘΗ όπως και τον προπονητή που αυτή θα έχει από 01.07.2013 Νίκο Καραγεωργίου και αφορούν στο ενδιαφέρον της ομάδας μας για τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη Ρομάνο, έχω να δηλώσω τα κάτωθι:

«Επειδή καλώς ή κακώς τα τελευταία 22 χρόνια εγώ είμαι εκείνος που πληρώνω το καθετί που αφορά την ομάδα αυτή, για τον ποδοσφαιριστή Ρομάνο δεν έχει γίνει ποτέ θέμα συζήτησης του Νίκου Καραγεωργίου με την εταιρία μας. Και επειδή το δημοσίευμα επικαλείται λόγους ηθικής, ο Καραγεωργίου έθεσε θέμα η ομάδα μας να μην ενδιαφερθεί ποτέ για ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, όσο χρονικό διάστημα θα είναι αυτός μαζί μας, όπως και θα συμβεί. Αυτά για να μην υπάρχουν αιωρούμενες καταστάσεις».

Κορδέρο: «Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω»

07/05/2013
 Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά άφησε για το μέλλον του ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο που περιέγραψε όσα βίωσε στην ΑΕΚΛ μιλώντας στον ισπανικό Τύπο.

Κορδέρο: «Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω»
Ικανοποιημένος από την εμπειρία του στην Ελλάδα και την παρουσία του στην ΑΕΚ, όχι όμως και από τον υποβιβασμό της ομάδας δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο στον Τύπο της πατρίδας του.

Ο Ισπανός μέσος περιέγραψε όσα βίωσε στο διάστημα που αγωνίστηκε στην «Ένωση» και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο μίλησε για:

-τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Προσωπικά η εμπειρία ήταν καλή, αλλά αυτό που έγινε στην ομάδα ήταν κακό και δεν το περίμενε κανένας και η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Είναι μια ιστορική ομάδα, αλλά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και πιστεύω πως στην κατάσταση που είχε έρθει ο σύλλογος, είναι το καλύτερο να κάνει μία αρχή με νέους ανθρώπους για να εξυγιανθεί. Είχε πολλά προβλήματα η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και απλώς φέτος ήρθα το αποκορύφωμα».

-τις οφειλές της ΑΕΚ απέναντί του: «Το θέμα αυτό έπαιξε επίσης ρόλο. Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς να πληρώνεσαι και χωρίς να ξέρεις πότε θα πάρεις τα λεφτά σου, όμως είναι πολλές άλλες ομάδες στην Ελλάδα στην ίδια κατάσταση. Κάθε μέρα μας απασχολούσαν πολλά προβλήματα και δεν μιλούσαμε για ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμείς οφειλές. Το Δεκέμβριο είχαμε μιλήσει για να φύγω, γιατί δεν είχα εισπράξει καθόλου χρήματα από τη στιγμή που πήγα στην ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούσα να πάω σε καμία άλλη ομάδα γιατί είχα αρχίσει τη σεζόν στη Χερέθ».

-την προσωπική του παρουσία στην Ελλάδα: «Έπαιξα πολύ κι έκανα καλές εμφανίσεις. Νιώθω καλά με την απόδοσή μου, αλλά το θέμα είναι πως η ομάδα υποβιβάστηκε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δυνατό αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το ισπανικό».

-τα επεισόδια στο ματς με τον Πανθρακικό: «Εκείνη τη μέρα ήμουν τιμωρημένος και βρισκόμουν στην εξέδρα, αλλά μετά πήγα στα αποδυτήρια και έμεινα κλειδωμένος με τους συμπαίκτες μου μέχρι να μας αφήσουν να φύγουμε. Ήταν η χειρότερη κατάσταση που βίωσα στην Ελλάδα και φοβήθηκα, γιατί κάποιοι όρμησαν σαν τρελοί στον αγωνιστικό χώρο. Αν και υπάρχει πολύς φανατισμός για το ποδόσφαιρο, κάποιοι πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο για να κάνουν φασαρίες. Η συμπεριφορά των οπαδών απέναντί μου ήταν πολύ καλή. Μου έλεγαν πως θα καταλάβαιναν αν αποφάσιζα να φύγω, αλλά ήθελαν να μείνω».

-το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά μπορώ να το λύσω από τη στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε. Ακόμη δεν ξέρω τι θα γίνει με το μέλλον μου. Από τη μία θα επέστρεφα στην Ισπανία αν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη μετά την πρώτη μου εμπειρία μακριά από την Ισπανία δεν θα με πείραζε να ξαναπαίξω εκτός συνόρων. Σε μία σημαντική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, ένιωσα μεγαλύτερη αναγνώριση στο πρόσωπό μου από ό,τι στην Ισπανία».

«Τον θέλουν ΠΑΟ κι άλλοι τρεις»

07/05/2013
 Με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο ο μάνατζερ του Ντιόγκο Βιάνα υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός και τρεις ομάδες ακόμη ενδιαφέρονται για τον πελάτη του.

«Τον θέλουν ΠΑΟ κι άλλοι τρεις»
Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί μετά τις 30 Μαΐου να υπογράψει σε οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχουν πολλοί μνηστήρες που θα ήθελαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του. Ο ατζέντης του, Πάουλο Ροντρίγκες, πάντως ξεχωρίζει μία ομάδα και συγκεκριμένα την Παλέρμο.

«Ναι, μπορώ να πω ότι αυτή την στιγμή η Παλέρμο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για τον Βιάνα, ο οποίος θα ήταν πολύ ευτυχισμένος αν του δινόταν η δυνατότητα ν' αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα», τόνισε ο μάνατζερ του Πορτογάλου, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βιάνα, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος εξτρέμ και από πλευράς τεχνικής και τακτικής θυμίζει Ρικάρντο Κουαρέσμα και Σιμάο. Από τις 30 Μαΐου είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, με την Παλέρμο να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον ίδιο. Δεν είναι όμως, ο μόνος σύλλογος που ενδιαφέρεται καθώς υπάρχουν ακόμη ο Παναθηναϊκός, η Μπλάκμπερν και η Μπενφίκα», δήλωσε ο Ροντρίγκες και από τα λόγια του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως το εγχείρημα απόκτησής του με τέτοιον ανταγωνισμό θα είναι πολύ δύσκολο στην περίπτωση που οι «πράσινοι» αποφασίσουν να μετατρέψουν το φιλολογικό ενδιαφέρον τους σε επίσημη πρόταση.

Ο Θάνος στο ΠΑΟ-Ξάνθη

07/05/2013
 Ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι μπαράζ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ξάνθη.

Ο Θάνος στο ΠΑΟ-Ξάνθη
Τον Δημήτρη Θάνο του συνδέσμου Γρεβενών όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει τον αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ξάνθη που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Βοηθοί του θα είναι οι Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία και Δημήτρης Γκάγκας από τη Λάρισα ενώ τέταρτος θα είναι ο Γιώργος Κομίνης από τη Θεσπρωτία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γιώργος Μπίκας.

Ήθελαν να παραμείνει, αλλά…

07/05/2013
 Πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν να διατηρήσουν στο τεχνικό τιμ τον Παναγιώτη Μαλιαρίτση. Τι απάντησε ο γυμναστής τερματοφυλάκων στην πρότασή τους.

Ήθελαν να παραμείνει, αλλά…
Συνηθίζεται όταν αποχωρεί ένας προπονητής από μια ομάδα, την πόρτα της εξόδου να περνούν και οι άμεσοι συνεργάτες του.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήταν δικές του εισηγήσεις.

Αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση του Γιώργου Δώνη στον ΠΑΟΚ, αν και οι ιθύνοντες του «Δικέφαλου του Βορρά» ήθελαν να διατηρήσουν έναν από τους συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Μαλιαρίτση.

Μάλιστα του έγινε πρόταση να διατηρήσει τη θέση του, καθώς εκτιμήθηκε η δουλειά που έκανε στο διάστημα παραμονής του στο τεχνικό τιμ.

Εκείνος για λόγους ηθικής αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση και εξήγησε ότι «δεν γίνεται να μείνω, από τη στιγμή που έφυγε ο προπονητής που με έφερε».

Νοκ άουτ ο Τοτσέ

07/05/2013
 Το ενδεχόμενο να μην ξαναδεί κάποιος τον Τοτσέ με την πράσινη φανέλα είναι πολύ πιθανό. Ο Ισπανός υπέστη θλάση, χάνει το μπαράζ με την Ξάνθη κι αν δεν ανανεώσει, αποχαιρετά με αυτό τον τρόπο.

Νοκ άουτ ο Τοτσέ
Χωρίς τον Τοτσέ θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Ξάνθη για την έκτη θέση. Ο Ισπανός επιθετικός, που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας του Πάσχα, όπως διαγνώστηκε, υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο. Ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται κάτι παραπάνω από 20 μέρες, οπότε, εάν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές που του πρότειναν οι «πράσινοι», ο σέντερ φορ του «τριφυλλιού» αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό με αυτό τον τρόπο.

Η επιστροφή στη Λεωφόρο

07/05/2013
 Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το μπαράζ με την Ξάνθη και το κάνει στην ιστορική του έδρα, τη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Δείτε εικόνες από την επιστροφή του «τριφυλλιού» στο γήπεδό του.

Η επιστροφή στη Λεωφόρο(pics)
Επιστροφή στα… πάτρια για τον Παναθηναϊκό. Η ποδοσφαιρική ομάδα προετοιμάζεται για το μπαράζ της έκτης θέσης με την Ξάνθη και το κάνει σε μέρος που πρέπει να συνηθίσουν σιγά-σιγά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Οι «πράσινοι» την προπόνηση της Τρίτης(που είναι σε εξέλιξη) την κάνουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Απόστολος Νικολαϊδης, την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ και τις επόμενες σεζόν θα αγωνίζεται στο «κλουβί», με το τεχνικό τιμ να αποφασίζει να δώσει μία γεύση από το γήπεδο σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Με ένταση και passing game

07/05/2013
 Όλο και αυξάνεται η ένταση των προπονήσεων στη SKODA Ξάνθη, ενόψει του μπαράζ της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στον Παναθηναϊκό για την έκτη θέση της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας.

Με ένταση και passing game
Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης ακολούθησαν προθέρμανση με passing game, ενώ, στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχύτητας και ταχυδύναμης. Το τρίτο και τελευταίο μέρος περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, με τον Μακεδόνα τεχνικό να ζητά συγκεκριμένα πράγματα.

Την Τετάρτη, μετά τη μεσημεριανή προπόνηση, θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Με έξι απόντες

07/05/2013
 Έφτασε η ώρα να επανέλθουν οι παίκτες της Βέροιας στις προπονήσεις την Τρίτη, μετά την εορταστική άδεια για το Πάσχα.

Με έξι απόντες
Οι Γεωργέας, Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Μοκάκε, Αμαραντίδης και Δασκαλάκης είχαν μία επιπλέον μέρα άδεια από τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ της "βασίλισσας του Βορρά"και απουσίασαν από το πρόγραμμα της ημέρας.

Η προπόνηση περιελάμβανε χαλαρό πρόγραμμα, με σκοπό να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε κανονικούς ρυθμούς.

Η προπόνηση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί για τις 17.30 στο Ταγαροχώρι.

Και… πρόβλημα κανένα

07/05/2013
 Όλοι έτοιμοι και μόνο… πλέι οφ στο μυαλό του Γιώργου Παράσχου και τον Ατρόμητο.

Και… πρόβλημα κανένα
Με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία του Ατρόμητου για τα πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Το θετικό για τον Γιώργο Παράσχο είναι πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει αφού και οι Ταυλαρίδης, Τζαμάλ και Καραγκούνης προστέθηκαν κανονίκά; Στους υπόλοιπους.

Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, στην πρώτη αγωνιστική του μίνι τουρνουά και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους. Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στο αθλητικό κέντρο.

Επίθεση, επίθεση και επίθεση

07/05/2013
 Έμφαση στην επίθεση και τα τελειώματα έδωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης κατά την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Επίθεση, επίθεση και επίθεση
Όπως χθες, έτσι και σήμερα η προπόνηση του ΠΑΟΚ αφιερώθηκε στην επιθετική τακτική.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Γεωργιάδη χωρίστηκαν σε γκρουπ και εξασκήθηκαν στα τελειώματα των φάσεων, με ανάπτυξη από τα άκρα.

Στη συνέχεια του προγράμματος σε δυο ομάδες ακολούθησαν αυτοματισμούς ανάπτυξης προς την αντίπαλη εστία και το πρόγραμμα τελείωσε με διπλό στο μισό γήπεδο.

Κατσικάς, Κωνσταντινίδης και Σίλντενφελντ συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα. Ο μόνος που έλειπε από την προπόνηση ήταν ο Χακόμπο, ο οποίος παρέμεινε στην Ισπανία λόγω προσωπικού προβλήματος.

* Πριν την προπόνηση ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής μέσω βίντεο.

Βονόρτας: «Ένας θα είναι ο νικητής…»

07/05/2013
 Για το μπαράζ της έκτης θέσης με την Ξάνθη μίλησε ο Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος τόνισε πως ένας θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, ευελπιστώντας πως αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Βονόρτας: «Ένας θα είναι ο νικητής…»
-Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στην τηλεόραση της Nova:

-Ένα παιχνίδι, ένας νικητής όπως είχατε αναφέρει, αγώνας μπαράζ, κάτι ασυνήθιστο για τον Παναθηναϊκό να παίζει για την έκτη θέση , αλλά ενδεχομένως αυτό το παιχνίδι να είναι πολύτιμο αφού μπορεί να κριθεί και η ευρωπαϊκή συμμετοχή.
«Ναι, σίγουρα είναι ένα πολύτιμο παιχνίδι για μας. Ένας αγώνας μπαράζ σημαίνει ένας νικητής και είναι εν αναμονή για την Ευρώπη. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει υπάρξει πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή τη θέση μάλλον και πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουμε».

-Σας προβληματίζει η αγωνιστική αποχή από επίσημα παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα; Υπήρξαν και οι διακοπές του Πάσχα, υπάρχει χαλαρότητα στην ομάδα ή είναι η ομάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι;
«Δεν έχουμε πολύ μεγάλη αγωνιστική απραξία γιατί παίξαμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Ομόνοια στην Κύπρο με την αντίστοιχη ομάδα, οπωσδήποτε χθες πρώτη μέρα όλοι ήταν ακόμα στο 'χρόνια πολλά' μα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ήταν μια χαρά, με μεγάλη διάθεση και επειδή έχουμε κρατήσει και στατιστικά ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας και στις πάσες που έβγαλαν στη διάρκεια της προπόνησης».

-Υπάρχει φαβορί σ' αυτό το παιχνίδι επειδή γίνεται στην Αθήνα η αναμέτρηση ή πιστεύετε ότι είναι ισορροπημένη η αναμέτρηση μέχρι τουλάχιστον την έναρξη του αγώνα;
«Είναι ισορρροπημένα όλα αυτά πιστεύω και η Ξάνθη θέλει το παιχνίδι, εντάξει δε νομίζω ότι θα παίξουν ρόλο αυτά. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να δείξουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να αγωνιστούν όσο πιο δυνατά για αυτό το αποτέλεσμα».

-Νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, νίκη της Ξάνθης στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ισορροπούν οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τι διαφορετικό θα δούμε σε αυτό το παιχνίδι που κρίνεται μόλις σε 90 λεπτά, ενδεχομένως και σε περισσότερα;
«Ναι, μπορεί να πάει και περισσότερα. Το διαφορετικό; Δεν ξέρω. Αν τα πάρουμε με τη σειρά, νίκη, ήττα, τί ακολουθεί μετά; Νίκη, ήττα, νίκη; Έτσι το βλέπω».

-Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Γιατί είναι ένα παιχνίδι που πολλά απ' τα παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι σαν τελικό. Γνωρίζετε καλά τι ψυχολογία πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτά τα παιχνίδια.
«Ήρθε η ώρα να το γνωρίσουν και προετοιμαζόμαστε καλά πάνω σ' αυτό παρά τις όποιες ελλείψεις υπάρξουν και ελλείψεις αθλητικές εννοώ γιατί όλοι είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να παλέψουν για το καλύτερο».

-Οι πολλές απουσίες που υπάρχουν και σημαντικές σας προβληματίζουν;
«Αυτό είπα πριν, οπωσδήποτε θα'θελα να'μαστε περισσότεροι για να'χουμε περισσότερες επιλογές, αλλά είμαστε αυτοί και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Παρών και… ο Σάμαρης

07/05/2013
 Καλή η άδεια του Πάσχα, όμως έφτασε η ώρα να επιστρέψουν στο γήπεδο οι παίκτες του Πανιωνίου και αυτό συνέβη την Τρίτη.

Παρών και… ο Σάμαρης
Το πρόγραμμα διεξήχθη στο στάδιο της Νέας Σμύρνης και μέρος του ακολούθησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος συνέχισε και τη θεραπεία του.

Μετά το τέλος της προπόνησης, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την τεχνική ηγεσία και τους «κυανέρυθρους» παίκτες. Ο Ανδρέας Σάμαρης επισκέφτηκε το στάδιο για να αποχαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του και προπονητές του, αλλά και τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Πρόβλημα με Κοροβέση

07/05/2013
 Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη στο ΠΕΑΚΙ το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Πρόβλημα με Κοροβέση
Το πρωί, οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου δούλεψαν σε αγωνιστικά παιχνίδια.

Το απόγευμα ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, που είχε τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής στη φετινή Σούπερ Λίγκα, έκανε επιπλέον αερόβια προπόνηση.

Ο Νίκος Κοροβέσης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αποχώρησε.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Με Σισοκό απέναντι στην Ξάνθη

07/05/2013
 Ο Σισοκό ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από την διάτασή στον ώμο, γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Βονόρτα για το ματς της Πέμπτης με την Ξάνθη.

Με Σισοκό απέναντι στην Ξάνθη
Στην προπόνηση της Τρίτης η οποία διεξήχθη στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Σισοκό ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από την διάτασή στον ώμο, γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Βονόρτα για το ματς της Πέμπτης με την Ξάνθη.

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», για να «μυρίσουν» λίγο έδρα οι «πράσινοι» και το πρόγραμμα τους περιλάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, ασκήσεις πάνω στα τελειώματα των φάσεων, δίτερμα με περιορισμούς και ελεύθερο δίτερμα.

Σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Μαυρίας και Κουίνσι. Εκτός παιχνιδιού είναι επίσης οι Βιτόλο και Σπυρόπουλος που είναι τιμωρημένοι. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η διάταξη που θα προτιμήσει ο Γιάννης Βονόρτας φαίνεται πως θα είναι το 4-3-3 και τους εξής έντεκα.

Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά θα παραταχθούν οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος καιΧουχούμης ή Μαρίνος.

Στο κέντρο, αμυντικός μέσος θα είναι ο Σο και μπροστά του θα έχει τους Ζέκα και Σισοκό. Οι Μπαρμπαρούσης και Ντίνας θα είναι στα άκρα, δίπλα στον Φιγκερόα που θα είναι ο μοναδικός φορ.

«Τεστ» για τους μικρούς

07/05/2013
 Οι τελευταίες προπονήσεις και το φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα χρησιμοποιηθούν από τον Σούλη Παπαδόπουλο για να διαμορφώσει πιο ολοκληρωμένη άποψη για τους μικρούς του Άρη.

«Τεστ» για τους μικρούς
Η σεζόν ακόμη δεν έχει τελειώσει και τυπικά για τον Άρη. Μετά από την εξαήμερα άδεια για το Πάσχα, οι «κίτρινοι» επιστρέφουν στις προπονήσεις, με το πρόγραμμα που θα γίνει αύριο το απόγευμα στο «Ν. Ρύσιο».

Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα έχει αρκετές τις απουσίες στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά το σημαντικό γι’ αυτόν είναι να συνεχίσει το «τσεκάρισμα» στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις του προς την διοίκηση (όποια κι αν είναι αυτή). Επόμενο «τεστ» για τους μικρούς στο κυριακάτικο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Φορτσάρει ο «Τίγρης»

08/05/2013
 Έτοιμος να «τρέξει» τις εξελίξεις στην ΑΕΚ παρουσιάζεται ο Μελισσανίδης, ο οποίος περιμένει τοποθέτηση των μετόχων της ΠΑΕ και ορισμό εκλογών στην ερασιτεχνική. Το 2015 θέλει να είναι έτοιμο το γήπεδο

Φορτσάρει ο «Τίγρης»
Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όμως μέσα στις προηγούμενες μέρες δεν σταμάτησε να ασχολείται με τις εξελίξεις στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, οι συνομιλητές του έχουν καταλάβει πως είναι «φτιαγμένος» με την προοπτική να αλλάξει επίπεδο την Ένωση και να δώσει το έναυσμα για την αναγέννησή της.

Ωστόσο, ο γνωστός επιχειρηματίας περιμένει να γίνουν δύο πράγματα προτού ανοίξει τα χαρτιά του.

Το πρώτο αφορά τη λήψη αποφάσεων από τους ιθύνοντες του συλλόγου για το μέλλον του «Δικεφάλου», αφού ο Νίκος Νοτιάς και οι Supporters δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από την πτώχευση. Εκτός βέβαια, αν έχουν σχέδιο και κυρίως κάποια εκατομμύρια για τη Football League.

Αν, όμως, δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για την ΑΕΚ (όπως διαπιστώθηκε τα τελευταία χρόνια…) θα πρέπει να αποφασίσουν την πτώχευση της εταιρείας.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την Ερασιτεχνική και τον ορισμό εκλογών. Και εδώ, όμως, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνο και θα ήθελε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Δηλαδή, στις 26 του μήνα.

Είναι γνωστό ότι θα στηρίξει τους Κοτσάτο, Αλεξίου για τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής, ενώ έχει ασχοληθεί και με άλλα πρόσωπα που θα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο που δεν μπορεί, παρά να… επικρατήσει.

Από εκεί και πέρα, ο Μελισσανίδης είναι πανέτοιμος να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, έχει εξηγήσει τα «θέλω» του σε κατασκευαστικές εταιρείες για το νέο σπίτι της ομάδας και το βασικό έχει να κάνει με τη χωρητικότητά του που θα φτάνει στις 30.000.

Τα χρήματα για την ανέγερση του γηπέδου έχουν σχεδόν εξασφαλιστεί, ενώ θα συνδράμει και η πολιτεία για την κατασκευή αυτού του έργου.

Όπως γράφει η SportDay, πρόθεση του «τίγρη» είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2015.

Αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό για την επιστροφή της ΑΕΚ στη βάση της και να συνδυαστεί με την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία (αν φυσικά την επόμενη περίοδο η ΑΕΚ βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία).

Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει ήδη να ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι και όλα δείχνουν ότι ο Τραϊανός Δέλλας και οι συνεργάτες του θα πάρουν το «χρίσμα» για την επόμενη σεζόν.

Ψηλά στη λίστα ο Μόρας

08/05/2013
 Την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα εξετάζουν «ζεστά» στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας στόπερ μένει ελεύθερος από την Ελλάς Βερόνα και προτάθηκε στο «τριφύλλι».

Ψηλά στη λίστα ο Μόρας
Τα μετόπισθεν θέλουν να ενισχύσουν στον Παναθηναϊκό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Εκτός από τον Σωκράτη Φυτανίδη, υπάρχει ένας παίκτης και από το εξωτερικό και στους «πράσινους» προτάθηκε ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο 32χρονος αμυντικός της Ελλάς Βερόνα εξετάζεται σοβαρά στο «τριφύλλι».

Ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί παίκτες που έχουν μιλήσει στον Παναθηναϊκό θέτουν ως προϋπόθεση να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη, ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του Μόρα. Ο διεθνής αμυντικός έχει μία καλή σεζόν στη Βερόνα, η οποία την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Serie A.

Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 33 ματς και έχει πετύχει ένα γκολ, όμως το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορεί να συνεχίσει στον σύλλογο της αρεσκείας του.

Η περίπτωση του 32χρονου παίκτη είχε ακουστεί και πριν από ενάμιση χρόνο, όμως δεν είχε προχωρήσει το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός ότι είναι Έλληνας, έμπειρος, σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η τριανδρία της ομάδας (Αναστασίου, Νταμπίζας και Σαραβάκος) τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Όσον αφορά το οικονομικό, οι απαιτήσεις του είναι στο πλαίσιο που έχουν θέσει στον Παναθηναϊκό και ο Μόρας φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του.

Σκέψεις για Πίντο

08/05/2013
 Την πρόταση για τον Πίντο που μένει ελεύθερος από το Ανόβερο εξετάζουν στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Σκέψεις για Πίντο
Την περίπτωση του Σέρχιο ντα Σίλβα Πίντο εξετάζουν σοβαρά στον ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος χαφ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από το Ανόβερο και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, έχει προταθεί στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι Θεσσαλονικείς είχε γίνει γνωστό πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με ένα «εξάρι-οκτάρι», μία θέση που τη φετινή σεζόν πόνεσε για αρκετούς λόγους την ομάδα, και ο 33χρονος παίκτης είναι αυτό που ψάχνουν.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολλές ικανότητες και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Τη φετινή σεζόν ο Πίντο έχει παίξει σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα πετύχει 5 γκολ και μοιράσει 3 ασίστ στους συμπαίκτες σε 3331 λεπτά.

Αν η πρόταση για τον Πορτογάλο μετατραπεί σε μεταγραφή, τότε αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα (ανασταλτικά και δημιουργικά) έτσι ώστε ο νέος προπονητής να μην έχει «πονοκεφάλους» στη συγκεκριμένη θέση.

Κοντά σε συμφωνία με Καβάλα

08/05/2013
 Έτοιμοι να έρθουν σε συμφωνία με την Καβάλα για την ανάπτυξη ποδοσφαιρικής συνεργασίας βρίσκονται στον ΠΑΟΚ.

Κοντά σε συμφωνία με Καβάλα
Πολλά δημοσιεύματα που θέλουν συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη να ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικούς συλλόγους έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, υπάρχει η πληροφορία ότι σκοπεύει να αναπτύξει μία ποδοσφαιρική συνεργασία με μία ομάδα της Μακεδονίας, στην οποία θα παίζουν εκεί με τη μορφή δανεισμού παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αυτές οι φήμες αφορούν την Καβάλα και η SportDay γράφει πως βρίσκεται κοντά σε αυτή τη συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, οι Ρώσοι επενδυτές φέρονται να επιθυμούν να επενδύσουν σε ελληνικές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Ωστόσο, η Παναχαϊκή διέψευσε τέτοιες πληροφορίες.

Μόνη σίγουρη του Σκόρδα

08/05/2013
 Δέκα ημέρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση, μοναδική σίγουρη υποψηφιότητα στον Άρη είναι εκείνη του Λάμπρου Σκόρδα.

Μόνη σίγουρη του Σκόρδα
Το πλάνο του κ. Σκόρδα είναι η διατήρηση του βασικού κορμού και του προπονητή της ομάδας, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το πώς πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Παράλληλα αναζητεί συμπαίκτες μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου προκειμένου να δει κατά πόσο θα στηριχθεί ενδεχόμενη δική του προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά τον Τάσο Αβάνογλου, αφήνει να εννοηθεί πως σύντομα θα προκύψει έμπρακτο ενδιαφέρον από επενδυτές για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα συμβεί ειδικά στην περίπτωση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99.

«Τσεκάρει» Ντάνιελ Ντε Ρίντερ

08/05/2013
 Την περίπτωση του 29χρονου δεξιού ακραίου μεσοεπιθετικού Ντάνιελ Ντε Ρίντερ εξετάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γιάννης Αναστασίου προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

«Τσεκάρει» Ντάνιελ Ντε Ρίντερ
Ο Ντε Ρίντερ μένει ελεύθερος από την Χέρενφεν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Θέλτα, Μπέρμιγχαμ, Γουΐγκαν, Χάποελ και Γκρασχόπερς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», ο Αναστασίου έχει πολύ καλή άποψη για τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή αφού έχει περάσει από τις Ακαδημίες του Άγιαξ και μάλιστα για μια χρονιά υπήρξε συμπαίκτης του σημερινού τεχνικού των «πρασίνων».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου