ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


11/05/2013

Έρχονται οι Ρώσοι στον Άρη;

10/05/2013
 Πληροφορίες για ρωσικό ενδιαφέρον έρχονται στον Άρη. Ο Αναστάσης Αβάνογλου έχει αναλάβει και χειρίζεται το θέμα κι αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν υπάρξει ή όχι 3η υποψηφιότητα στης εκλογές της ΠΑΕ.

Έρχονται οι Ρώσοι στον Άρη;
Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της τρίτης υποψηφιότητας ή όχι στις ερχόμενες εκλογές της ΠΑΕ Άρης. Τις τελευταίες ώρες, έρχονται συνεχώς πληροφορίες στους «κίτρινους» πως Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται να μπουν στον Άρη και εκείνος που έχει αναλάβει και κάνει τις επαφές είναι ο Αναστάσης Αβάνογλου.

Ο Αβάνογλου κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό και δεν έχει διαρρεύσει το όνομα του ενδιαφερόμενο και το μόνο που έχει πει είναι πως πρόκειται για επιχειρηματία που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να βοηθήσει άμεσα την ομάδα στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Το σίγουρο είναι πως θα ξεκαθαρίσουν όλα περί των Ρώσων μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ επίσης βέβαιο είναι πως δύο θα είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΠΑΕ. Υπάρχει το σχήμα που αναμένεται να κατεβάσει ο Λάμπρος Σκόρδας και το σχήμα από την πλευρά του πρώην προέδρου Δημήτρη Ηλιάδη, με τον τελευταίο να υπόσχεται ότι ο ρόλος τους δεν θα είναι διαχειριστικός, αλλά επενδυτικός με αρχική χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ του… Κλάους

10/05/2013
 Μεταγραφές που θα ανεβάσουν επίπεδο αγωνιστικά αλλά και θα βοηθήσουν τον Κλάους Αθανασιάδη να δείξει το πλούσιο ταλέντο του αποφάσισαν να κάνουν στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ του… Κλάους
Ο νέος… ΠΑΟΚ δεν θα είναι το Ιβάν Σαββίδη αλλά του… Κλάους Αθανασιάδη!

Ο νεαρός επιθετικός θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας αλλά και το σημείο που θέλουν να αναδείξουν μέσω των μεταγραφών που θα γίνουν!

Στις συσκέψεις για τον σχεδιασμό του Δικεφάλου του Βορρά που έγιναν αποφασίσθηκε να γίνουν 8-12 μεταγραφές έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να έχει μια καλή παρουσία στην Ευρώπη.

Από τις μεταγραφές αυτές το βάρος θα δοθεί στις θέσεις των μεσοεπιθετικών.

«Θα πάρουμε τρεις ξένους παίκτες, αριστερά, δεξιά και πίσω από τον φορ, που θα κάνουν τη διαφορά και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα δημιουργικά κι εκτελεστικά. Βάση μας, όμως, θα είναι ο Κλάους, που αποτελεί επένδυση για μας και μπορεί να βάλει γκολ από... συνήθεια. Είναι παιδί της ομάδας, μπορεί να πετυχαίνει πάνω από 20 γκολ κάθε σεζόν και τον χρειαζόμαστε. Απλά θέλουμε να έχει βοήθειες για να αποδίδει ακόμη καλύτερα».

Η παραπάνω άποψη βρίσκει σύμφωνο και τον Ιβάν Σαββίδη, που έχει αναγνωρίσει το ταλέντο τού Αθανασιάδη να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και γι' αυτόν το λόγο θέλει να τον βοηθήσει για να αυξήσει τους δείκτες απόδοσής του.

Κόντρες…

10/05/2013
 Η κόντρα του Μάνθου Πουλινάκη με τον Νίκο Μαχλά θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Δ.Σ. του ΟΦΗ. Αποφασίζουν και για τεχνικό οι Κρητικοί.

Κόντρες…
Δηλώσεις από τη μία πλευρά, δηλώσεις και από την άλλη. Οι Μάνθος Πουλινάκης και Νίκος Μαχλάς δεν έχουν ηρεμήσει το τελευταίο διάστημα και ο καθένας κάνει την δική του αντεπίθεση.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ θα λύσουν τις διαφορές τους στο σημερινό Δ.Σ. των Κρητικών στο οποίο όχι μόνο θα συζητήσουν τα… δικά τους αλλά θα αποφασιστεί αν τελικά παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Γιάννης Πετράκης.

Μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να ανέλαβε μεσούσης της περιόδου και να κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην Σουπερλίγκα αλλά δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης όπως φαίνεται με τα πρώτα ονόματα να έχουν ήδη κάνει παρέλαση από τα σχετικά ρεπορτάζ. Παύλος Δερμιτζάκης είναι το φαβορί ενώ αουτσάιντερ είναι ο Νίκος Νιόπλιας.

Και του χρόνου Χανιά θέλει ο Γιάννου

10/05/2013
 Ο δανεισμός του Γιάννου από τον ΠΑΟΚ στον Πλατανιά τελείωσε και ο Έλληνας φορ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη αλλά ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στα Χανιά και τη νέα σεζόν.

Και του χρόνου Χανιά θέλει ο Γιάννου
Τα λεπτά συμμετοχής που δεν είχε στον ΠΑΟΚ τα βρήκε στον Πλατανιά. Ο Απόστολος Γιάννου «ίδρωσε» τη φανέλα της ομάδας των Χανίων, έπαιξε σε 9 ματς πρωταθλήματος, σκοράροντας και 1 γκολ αλλά ο δανεισμός του τελείωσε και έτσι επέστρεψε στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το θέμα είναι όμως πως ο Έλληνας επιθετικός φαίνεται πως επιθυμεί να παραμείνει στον Πλατανιά και τη νέα αγωνιστική σεζόν και αναζητείται φόρμουλα για να γίνει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά όμως θα δρομολογηθούν αφού παρθεί και η σχετική απόφαση από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Σκέψεις Ζέκα για μήνυση στον Ντιέ

10/05/2013
 Ζέκα και Παναθηναϊκός σκέφτονταν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση εναντίον του Ντιέ για την απαράδεκτη συμπεριφορά του να κινηθεί «επιθετικά» προς τον Πορτογάλο.

Σκέψεις Ζέκα για μήνυση στον Ντιέ
Το επεισόδιο του Ντιέ με τον Ζέκα λίγο έλειψε να έχει και συνέχεια. Ο παίκτης της Ξάνθης όταν έληξε το ματς κινήθηκε απειλητικά προς τον Ζέκα και του έριξε σφαλιάρα στο μάγουλο και οι Βάλλας και Ονουάτσι έσπευσαν να τον συγκρατήσουν.

Άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκέφτονταν προς στιγμήν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν το επεισόδιο, καταθέτοντας μήνυση στον Ντιέ αλλά ο Ζέκα αρνήθηκε. Ο Πορτογάλος αρκέστηκε να πει, «τέτοιες πράξεις δείχνουν το ποιόν του καθενός».

Ντιέ: «Συγγνώμη Ζέκα»

10/05/2013
 Συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και για το χτύπημα στον Ζέκα ζήτησε ο Ντιε με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Ντιέ: «Συγγνώμη Ζέκα»
Συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και για το χτύπημα στον Ζέκα ζήτησε ο Ντιε με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

«Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για όλα όσα έγιναν. Στην Ελλάδα γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι και τι ποδοσφαιριστής είμαι. Πρώτα απ' όλα όμως με γνωρίζουν ως άνθρωπο», πρόσθεσε ο άσος της ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέ στη Nova:

-Έγινες ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι. Τι συνέβη; Τι θα ήθελες να πεις μετά από αυτή την άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε;

«Ήταν μια πολύ κακή μέρα για μένα. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για όλα όσα έγιναν. Στην Ελλάδα γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι και τι ποδοσφαιριστής είμαι. Πρώτα απ' όλα όμως με γνωρίζουν ως άνθρωπο. Το πρόβλημα που έχω από τότε που ήμουν μικρός, είναι ότι θέλω να κερδίζω κάθε φορά. Και όταν χάνω, γιατί άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες, αυτό με κάνει πολύ λυπημένο. Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω. Γνωρίζω πόσο δουλεύω καθημερινά, γνωρίζω πόσο επαγγελματίας είμαι. Και όλη αυτή η δουλειά που έχω κάνει επισκιάζεται από μια χαζή πράξη. Το πρόβλημα είναι με τον εαυτό μου. Θέλω να απολογηθώ σε όλους. Στους διαιτητές, στον Ζέκα, στον Παναθηναϊκό, στην ομάδα μου την Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί πρέπει να είμαι το παράδειγμα και αυτός δεν ήταν ο Ντιέ που όλοι γνωρίζουν».

-Δεν έχουμε συνηθίσει να σε βλέπουμε έτσι... Τι έγινε και έδειξες αυτό το πρόσωπο;

«Ακόμα και αν έχεις μεγαλώσει και έχεις εμπειρία, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι. Όμως έχω συνηθίσει να κοντρολάρω τον εαυτό μου. Δεν το έκανα απόψε και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ξάνθη, οι οποίοι με στήριξαν τόσο πολύ. Πραγματικά θέλω να απολογηθώ για την συμπεριφορά μου. Το έχω μετανιώσει. Θέλω να απολογηθώ και στον Ζέκα. Του ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Θα βρω τον αριθμό του, θα τον πάρω τηλέφωνο και αν θέλει θα τον συναντήσω, για να συζητήσουμε σαν άνδρες και να απολογηθώ και μπροστά του».

Από το μπάτζετ κρίνονται όλα

10/05/2013
 Τα χρήματα που θα έχουν στη διάθεσή τους για τη νέα σεζόν θα κρίνουν ποιος θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Κέρκυρα.

Από το μπάτζετ κρίνονται όλα
Το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή της η Κέρκυρα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα κρίνει τις κινήσεις των Φαιάκων, όσων αφορά αρχικά τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Γιάννης Κόντης είναι ο επικρατέστερος για αυτό το πόστο, ωστόσο τα χρήματα θα κρίνουν αν τελικά θα αναλάβει τη θέση.

Από εκεί και έπειτα μόλις κλείσει το θέμα του τεχνικού διευθυντή, η διοίκηση θα προχωρήσει αυτό του προπονητή με τους Περέιρα και Όγιος να είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον πάγκο της Κέρκυρας.

Είπε «όχι» σε πρόταση για τον Κλάους

10/05/2013
 Αρνητικά απάντησε ο ΠΑΟΚ σε πρόταση που δέχθηκε από ομάδα της Μπουντεσλίγκας για την απόκτησή του Αθανασιάδη.

Είπε «όχι» σε πρόταση για τον Κλάους
Ένα μεγάλο «όχι» εισέπραξε μια ομάδα της Μπουντεσλίγκας από τον ΠΑΟΚ σε πρόταση που κατέθεσε για την απόκτηση του Αθανασιάδη.

Την είδηση κάνει γνωστή η εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» η οποία αναφέρει ότι το χρηματικό ποσό που προσέφερε η γερμανική ομάδα ανερχόταν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το όνομά της ομάδας που… έφαγε «πόρτα» από τον ΠΑΟΚ δεν αναφέρεται.

Μάντζιος και με τη βούλα

10/05/2013
 Την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Μάντζιος και με τη βούλα
Στην Κομοτηνή, όπως αναμένονταν βρέθηκε ο Άκης Μάντζιος, όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Πανθρακικό.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος διαδέχτηκε τον Παύλο Δερμιτζάκη, θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για έναν χρόνο με άμεσο συνεργάτη τον Ζόραν Στοϊνοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Άκη Μάντζιο. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Ζόραν Στοϊνοβιτς»

Ανεβάζει στροφές ο Σίλντενφελντ

10/05/2013
 Μέρος της προπόνησης έβγαλε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος ενδέχεται να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Γεωργιάδη από την πρώτη αγωνιστική των πλεί οφ κόντρα στον Ατρόμητο.

Ανεβάζει στροφές ο Σίλντενφελντ
Με την πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Με χαρά είδε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να ανεβάζει στροφές και να βγάζει το πρώτο μέρος της προπόνησης, συνεχίζοντας μετά το ατομικό του πρόγραμμα.

Ο Κροάτης στόπερ κάθε μέρα δείχνει και πιο έτοιμος και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να είναι στη διάθεση του Έλληνα προπονητή από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, στην οποία ο «Δικέφαλος του βορρά» θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Από την άλλη, από την προπόνηση του ΠΑΟΚ απουσίαζε ο Ραζαγκί Καμαρά, εξαιτίας προσωπικού προβλήματος, όπως και Χακόμπο, ο οποίος έχει άδεια.

Κατσικάς και Κωνσταντινίδης συνέχισαν το δικό τους πρόγραμμα.

Προσφυγή ο Μπουγαϊδης

10/05/2013
 Προσφυγή στην ΕΠΟ, με την οποία ζητά τα δεδουλευμένα του αλλά και να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ κατέθεσε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης.

Προσφυγή ο Μπουγαϊδης
Τον δρόμο της προσφυγής και όχι εκείνον της… αναμονής επέλεξε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός κατέθεσε προσφυγή εις βάρος της ΑΕΚ, ζητώντας τα μέχρι στιγμής δεδουλευμένα του, ποσό που φτάνει τα 8.000 ευρώ αλλά και τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του, ο οποίος φτάνει στα 43.591 ευρώ. Επίσης, θέλει να μείνει ελεύθερος από την Ένωση.

Ο Μπουγαϊδης δεν θέλησε να περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να δει αν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ΑΕΚ και προτίμησε να διασφαλίσει τα χρήματα τα οποία του οφείλονται και να διαφυλάξει τα δικαιώματα του. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά τον 20χρονο στόπερ να πάρουν σειρά και άλλοι ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου».

«Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ»

10/05/2013
 Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ξεχρεώσει και να την βρει η επόμενη μέρα χωρίς προβλήματα βλέπει την τωρινή κατάσταση στην ομάδα ο Αλέξης Αλεξίου, με όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ»
Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της μέσα από όσα δύσκολα περνάει τούτη την περίοδο εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Αλεξίου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής τόνισε πως όλοι θέλουν την Ένωση στην πρώτη κατηγορία αλλά ο κόσμος θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε όσα είπε ο Αλέξης Αλεξίου στους Νίκο Κατσαρό και Νικόλα Ακτύπη:

«Θέλω να βλέπω τα πράγματα θετικά. Συγκυριακά είναι μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να οδηγηθεί σε καλά αποτελέσματα και κάθαρση σε όλους τους τομείς. Η Ερασιτεχνική παίζει σημαντικό ρόλο αφού όλα τα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου συντηρούνται από εκείνη και δεν αποκλείεται να πάει και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 9 Ιουνίου. Εγώ και ο κ. Κοτσάτος ενδιαφερόμαστε για οτιδήποτε σχετίζεται με την ΑΕΚ και το έχουμε δείξει εμπράκτως με ορισμένες χορηγίες κυρίως στην ομάδα μπάσκετ που τώρα βρισκόμαστε στην Α2. Τώρα στόχος μας είναι να ανέβουμε στην Α1 χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και αυτό πηγάζει από προσωπικές επαφές. Κάτι άλλο παραπάνω να πω δεν χρειάζεται προς το παρόν. Σίγουρα θα είμαι στο ψηφοδέλτιο με τον κ. Κοτσάτο και θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Εννοείται πως πρέπει να κινηθούμε για τα γήπεδα γιατί όλα τα αθλήματα χρειάζονται στέγη όπως και οι ακαδημίες πρέπει να λειτουργούν. Είναι πολύ καλό να υπάρχουν ακαδημίες αφού μόνο τότε η ΑΕΚ θα είναι βιώσιμη. Για μένα θα ήταν το ιδανικό αυτό. Διαδικαστικά τώρα, οι νομικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν την επόμενη Τρίτη από την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Η διάλυση της ΠΑΕ μπορεί να δρομολογηθεί σε αυτή την συνεδρίαση. Τουλάχιστον υπάρχει το ευχάριστο, ας πούμε μέσα σε αυτή την καταστροφική χρονιά για την ΑΕΚ, που αποφεύγει τους 30 μήνες και θα χρειαστεί μόλις 3 μήνες για την εκκαθάριση. Ο κόσμος θα δώσει την απάντηση τι θέλει. Όλοι θέλουμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία αλλά αγωνιστικά δεν τα καταφέραμε. Θέλει χρεωμένη ομάδα στην Football League ή με Μελισσανίδη στην Football Legue 2».

Για το τι πιστεύει για το μέλλον της ΑΕΚ: «Πιστεύω πως θα ζήσω την ΑΕΚ σε όλα τα τμήματα στην πρώτη κατηγορία. Μπορεί να είναι πολύ αυστηρό το πώς μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο σε δύο χρόνια αλλά η πρόθεση μας είναι όλα τα τμήματα να έχουν στέγη. Και για να το πάω και ένα βήμα παραπέρα ελπίζω σε τρία χρόνια να κατακτούμε τίτλους σε όλα τα αθλήματα».

«Καμία επαφή με ΠΑΟΚ»

10/05/2013
 Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ο Νίκος Κοροβέσης πως συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ και τονίζει ότι τιμά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Καμία επαφή με ΠΑΟΚ»
Ο ποδοσφαιριστής του «Άγιαξ της Ηπείρου» με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα των Γιαννιωτών ξεκαθαρίζει πως από τη στιγμή που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να γίνει με τη διοίκηση.

Η δήλωση του Νίκου Κοροβέση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που με φέρουν να έχω συμφωνήσει την μεταγραφή μου, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχω να δηλώσω ότι ουδέποτε είχα κάποια επαφή με παράγοντες όχι μόνο της συγκεκριμένης ομάδας αλλά και οποιασδήποτε άλλης.

Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, το οποίο τιμώ, και το μόνο που με απασχολεί αυτή την εποχή είναι να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να τον βοηθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις, να διακριθεί στα play off .

Άλλωστε, αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα για εμένα αυτό πρωτίστως θα έπρεπε να έχει εκδηλωθεί στην διοίκηση, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί».

Έξι συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη

10/05/2013
 Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία από τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Έξι συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη
Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία από τα χθεσινά επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Αυτό έκανε γνωστό η Αστυνομία με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση η Ελληνικής Αστυνομίας:


Απογευματινές ώρες χθες (9-5-2013) και πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη στο Γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε δίκυκλα κινήθηκε προς την Πλατεία της Ν. Σμύρνης, όπου και συνεπλάκη με άτομα που βρίσκονταν εκεί, με εκατέρωθεν ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν έξι (6) άτομα από τους εμπλεκομένους στα επεισόδια. Πρόκειται για έξι (6) ημεδαπούς ηλικίας 18 έως 31 ετών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της αντίστασης, των επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, καθώς και απόπειρας αυτών και της παράβασης των Νόμων «περί όπλων» και «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Στο χώρο των επεισοδίων και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

* Δύο (2) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

* Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

* Ένας (1) μεταλλικός εκτοξευτήρας φωτοβολίδων.

* Ένας (1) μεταλλικός σουγιάς.

* Μία (1) κουκούλα τύπου full face.

* Ένα (1) κράνος μοτοσυκλέτας.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ξεκαθαρίζει για Σάντος

10/05/2013
 Να γνωρίσουν εάν ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας θα περιμένουν στον ΠΑΟΚ από μια πιθανή συνάντηση του Πορτογάλου με τον Γιώργο Σαρρή.

Ξεκαθαρίζει για Σάντος
Κι όμως στον ΠΑΟΚ θα έχουν αύριο στραμμένο το βλέμμα τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στον «Δικέφαλο του Βορρρά» οι διοικούντες της ΠΑΕ ίσως να υπάρξει κάτι που θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο» στο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Φερνάντο Σάντος.

Αύριο ο Φερνάντο Σάντος έρχεται από την Πορτογαλία στην Ελλάδα για να δώσει το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον Τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής…

Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες ίσως να έχουν συνομιλία για το μέλλον του Πορτογάλου στην Εθνική ποδοσφαίρου και το κατά πόσο θα μπορεί ο Σάντος να αναλάβει τα ηνία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Προχωράει το «διαζύγιο» με Κουΐνσι

10/05/2013
 Συνάντηση με τον μάνατζερ του Κουΐνσι είχε ο Χρήστος Παναγόπουλος σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να αποχωρήσει ο Γκανέζος από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι.

Προχωράει το «διαζύγιο» με Κουΐνσι
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ συζήτησε για αρκετή ώρα με τον Λίαμ Κάλεντερ στα γραφεία του συλλόγου και τα θέματα που μονοπώλησαν την κουβέντα ήταν τόσο το παρόν (και η αργοπορία του Κουΐνσι να επιστρέψει από το Λονδίνο), όσο και το μέλλον (με τη δεδομένη επιθυμία των «πρασίνων» να τερματίσουν τη συνεργασία τους με τον παίκτη).

Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή τόνισε πως ο Κουΐνσι άργησε αν επιστρέψει επειδή λόγω ενός δικαστηρίου τη Δευτέρα, κάτι που βεβαίως δεν εξηγεί το γιατί χρειάστηκαν άλλες τρεις ημέρες μέχρι τελικά ο Γκανέζος να δώσει σημεία ζωής την… Πέμπτη.

Όλα τα παραπάνω βέβαια περνούν σε δεύτερη μοίρα εφόσον λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, οι οποίες συμφώνησαν –τουλάχιστον- πως για παίκτη και ομάδα αυτή θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη.

Φυσικά μένει να φανεί αν θα βρεθεί σύλλογος που θα προσφέρει στον Κουΐνσι συμβόλαιο κοντά σε εκείνο που έχει με τον Παναθηναϊκό (500.000 ευρώ καθαρά…) ώστε να πει ο Γκανέζος το «αντίο». Ο μάνατζέρ του, πάντως, τόνισε πως αυτός είναι ο στόχος του.

Γενική είσοδος 10 ευρώ με ΠΑΟΚ

10/05/2013
 Γεμάτο θέλουν να δουν το γήπεδο του Περιστερίου στο ματς με τον ΠΑΟΚ οι άνθρωποι του Ατρομήτου και γι’ αυτό αποφάσισαν να βάλουν γενική είσοδο 10 ευρώ στον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ.

Γενική είσοδος 10 ευρώ με ΠΑΟΚ
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά το μεσημέρι της Παρασκευής και όλα θα τιμώνται 10 ευρώ, με εξαίρεση εκείνα της Θύρας 3 που κοστίζουν 30 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

«Το Γραφείο Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι σήμερα (Παρασκευή) ξεκινά η πώληση εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ από τις 16.30 μέχρι τις 20.00.

Αύριο (Σάββατο) το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10.00 με 14.00.

Η γενική είσοδος σε όλες τις θύρες είναι 10 ευρώ, πλην της Θύρας 3 (30 ευρώ). Παιδικό εισιτήριο 5 ευρώ.

Οι κάρτες διαρκείας ισχύουν κανονικά».

Για Πίντο-ΠΑΟΚ γράφουν οι Γερμανοί

10/05/2013
 Στον ΠΑΟΚ στέλνουν τον Πίντο γερμανικά δημοσιεύματα.

Για Πίντο-ΠΑΟΚ γράφουν οι Γερμανοί
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sport.de», η οποία επικαλείται το «Kicker», ο Σέρτζιο Πίντο είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο «Δικέφαλο του Βορρά» που του προσφέρει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«ο Πίντο είναι κοντά στην μεταγραφή του στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για νέο συμβόλαιο με το Ανόβερο και ο ΠΑΟΚ, που ίσως την επόμενη σεζόν να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, του προσφέρει διετές συμβόλαιο. Με τον επενδυτή Ιβάν Σαββίδη να κινεί τα νήματα στον ΠΑΟΚ, ενδέχεται, ο Πίντο, παρά την οικονομική κρίση να ανταμειφθεί βασιλικά», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Αιχμές «μικρομετόχων» για την υπόθεση Ψωμιάδη

10/05/2013
 Επιμονή στο πλάνο για βιώσιμη ΑΕΚ στην Β’Εθνική εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ένωση φίλων ΑΕΚ,κατηγορώντας τον δικηγόρο της ΠΑΕ στην υπόθεση Ψωμιάδη,Χάρη Οικονομόπουλο,για λάθος χειρισμούς.

Αιχμές «μικρομετόχων» για την υπόθεση Ψωμιάδη
Στην εν λόγω ανακοίνωση, τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης φίλων ΑΕΚ τονίζουν πως με την εκχώρηση προς το Δημόσιο των επιδικασμένων 44εκατ. ευρώ από την υπόθεση Ψωμιάδη, τότε το χρέος που θα μείνει στην… πλάτη της «Ένωσης» θα είναι μικρό, συνεπώς και βιώσιμο.

Γι’αυτό το λόγο κατηγορούν ευθέως τον δικηγόρο, Χάρη Οικονομόπουλο, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση καθώς θεωρούν δεδομένο πως σε ενδεχόμενη πτώση της ΑΕΚ στη Football League 2 τα χρήματα από τον Ψωμιάδη θα χαθούν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Βαρεθήκαμε να μας εμπαίζουν διάφοροι επιτήδειοι και γι' αυτό αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από την απάθεια και την παθητική απραξία που ισοδυναμεί με συνενοχή και να προσπαθήσουμε να «ξυπνήσουμε» τους φιλάθλους μας που έχουν απομακρυνθεί αγανακτισμένοι από την Α.Ε.Κ Δεν είμαστε παράγοντες, επενδυτές, μάνατζερ κ.λπ. της ομάδας μας και ούτε επιδιώκουμε να την διοικήσουμε. Δεν θέλουμε καρέκλες, όπως μας κατηγορούν. Όποιοι επιδιώκουν καρέκλες αποβάλλονται από την Ένωσή μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι γιατί δεν έχουμε αφεντικό να μας πληρώνει.

Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια, από έτους και πλέον, προτείναμε, γραπτά και προφορικά στις γενικές συνελεύσεις της ΠΑΕ, την εκχώρηση προς το Δημόσιο, μέρους της τελεσίδικα επιδικασμένης με την υπ' αριθμ. 880/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απαίτησης της Π.Α.Ε κατά των Μάκη Ψωμιάδη, Χαριλάου Ψωμιάδη του Παν. και Χαριλάου Ψωμιάδη του Γεωργίου, ποσού (κατά την απόφαση) 44 εκ ευρώ πλέον τόκων. Ήτοι, εκ του άνω ποσού, να εκχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο ποσό τουλάχιστον 20 εκ ευρώ, ώστε να καλυφθούν τόσο οι οφειλές της ΠΑΕ στην Εφορία γενικώς όσο και οι υπολειπόμενες δόσεις του αρ. 44.

Έτσι, η ΠΑΕ θα μείωνε, αφενός τις οφειλές της, σε αποδεκτό και διαχειρίσιμο μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 7), αφετέρου δε παράλληλα θα πληρώνονταν οι δόσεις του αρ. 44 ώστε και κανένας διοικητικός παράγοντας να μην έφερε ευθύνες. Αυτονόητη συνέπεια θα ήταν η ελκυστικότητα της ΠΑΕ σε όποιον ήθελε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Ακόμα και με τα πρόσφατα δεδομένα του υποβιβασμού της ομάδας, οποιοσδήποτε ήθελε, θα μπορούσε να «τρέξει» την ΠΑΕ από τη Β' εθνική και όχι από την (πρώην) Γ΄, ώστε να μην χαθεί ένας ακόμη χρόνος για την επιστροφή στη Super League.

Η άποψη ότι το Δημόσιο δεν θα δεχθεί την εκχώρηση αυτή είναι πλέον απατηλή καθότι με τον τρόπο που έχουμε προτείνει, το δημόσιο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ από τις περιστάσεις να δεχθεί, καθότι πιθανότατη πτώση της ΑΕΚ στην (πρώην) Γ' εθνική κατηγορία σημαίνει πλήρη διαγραφή του χρέους εις τρόπον ώστε ο αρνηθείς (υπουργός ή έφορος) να δύναται να κατηγορηθεί ως υπαίτιος απώλειας εσόδων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Άμεσα πρέπει η ΠΑΕ να προτείνει εγγράφως στο Υπ. Οικονομικών την εκχώρηση, απαιτώντας γραπτή απάντηση (ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του).

Το γιατί η πρότασή μας αυτή δεν έχει γίνει πρακτική της ΠΑΕ μέχρι τώρα, ίσως εξηγείται από τα παρακάτω γεγονότα. Ειδικότερα:

Πρόσφατα, μέλη μας σε σχετικές συζητήσεις για τον εκούσιο υποβιβασμό της ομάδας στη (πρώην) Γ΄ κατηγορία, διετύπωσαν τον προβληματισμό τι θα γίνει αν η Π.Α.Ε., μετά τη λύση ή τον υποβιβασμό της, τεθεί σε εκκαθάριση, όπως κάθε ανώνυμη εταιρεία, η οποία όμως εκκαθάριση, σύμφωνα με διάταξη νόμου που συμπεριελήφθη στο άρθρο 44Α του πρόσφατου Ν.4115/2013, θα πρέπει απαραιτήτως να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου από της λύσεως, αντί των τριάντα μηνών που προέβλεπε ο αθλητικός νόμος. Ως γνωστό μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως το νομικό πρόσωπο της Π.Α.Ε. παύει να υπάρχει και τίθενται τα ερωτήματα. Ποιος θα εκπροσωπεί και θα νομιμοποιεί την Π.Α.Ε. στις δίκες κατά Ψωμιάδη; Ποια Γ.Σ. μετόχων θα αποφασίσει συμβιβασμό; Μήπως υπάρχει μεθόδευση απαλλαγής Ψωμιάδη από τις υποχρεώσεις του; Μήπως γίνουν συμβιβασμοί κάτω από το τραπέζι; Είναι ηθικό να χάσει η Πολιτεία ποσό 20 εκ ευρώ τουλάχιστον από φόρους με περίεργες, προς το παρόν, μεθοδεύσεις όταν ο λαός μας στενάζει από τους δυσβάσταχτους φόρους ενώ θα μπορούσε να τα εισπράξει;

Και ω του θαύματος, τον προβληματισμό μας και την απορία μας περί της συμπεριφοράς της ΠΑΕ ως προς την εκχώρηση, μας έλυσε ο δικηγόρος Χ. Οικονομόπουλος με δηλώσεις του που καταχωρήθηκαν προ ημερών με πηχυαία γράμματα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ με τίτλο ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, το σενάριο αυτό ...δεν παίζει, «...... η όλη φημολογία περί άφεσης αμαρτιών για τον κατηγορούμενο σε περίπτωση πτώχευσης είναι μία ανοησία !!! Δεν αποκλείω μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη διάδοση τέτοιων ψευδών πληροφοριών...!!!»

Και εξηγεί, στη συνέχεια, ο Χ. Οικονομόπουλος γιατί δεν χάνονται τα χρήματα ως εξής:

«Υπάρχει συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού η οποία έχει ψηφιστεί από τη Γ.Σ. των μετόχων. Βάσει αυτής προβλέπεται η εξής ξεκάθαρη διαδικασία. Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας αναλαμβάνω την εκκαθάριση της .απαιτήσεως και τακτοποιούνται οι οφειλές προς το δημόσιο... έπειτα, σειρά έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, πιστωτές, προμηθευτές κ.λ.π. Βέβαια, στην απαρίθμηση των οφειλών δεν αναφέρει και το εργολαβικό του αντάλλαγμα, για τις δίκες, το οποίο, κατά δήλωσή του, στο παρελθόν, αλλά και σύμφωνα με το Δικηγορικό Κώδικα, ανέρχεται σε 20% επί της απαιτήσεως κατά Ψωμιάδη.

Λοιπόν! Καταλάβατε τι ομολογεί ο Χ. Οικονομόπουλος; Η Π.Α.Ε δεν διαχειρίζεται και δεν εξουσιάζει την απαίτησή της κατά Ψωμιάδη γιατί την έχει εκχωρήσει σε ιδιώτη, ήτοι στον κ. Οικονομόπουλο. Γι' αυτό, λοιπόν, ας πτωχεύσει η Π.Α.Ε. και ας πάει η ομάδα μας στη Γ΄ κατηγορία και ας παίζει « μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική». Τα λεφτά του Ψωμιάδη δεν χάνονται . Για ποιόν όμως;

Γι' αυτό το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. δεν απαντά στα συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματά μας για εκχώρηση μέρους της απαιτήσεως κατά Ψωμιάδη στο Δημόσιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει πλέον τη διαχείριση της απαιτήσεώς της.

Και ναι μεν υπάρχει απόφαση της Τακτικής Γ.Σ. της 28ης/12/2011, με την οποία επικυρώνεται, στην ουσία η από 5/6/2008 ανέκκλητη εντολή της Π.Α.Ε. προς τον κ. Οικονομόπουλο, αλλά στην απόφαση αυτή αντέδρασαν και μειοψήφησαν η Ερασιτεχνική (Πρόεδρος Θανάσης Μιχαήλ) και οι μικρομέτοχοι της Ένωσής μας, Πολιτόπουλος Ιωάν. & Αναστάσιος, Συναδινός, Παπατριανταφύλλου, Παρίσης, Χαμπάκης Πιλάλης, Ανατολιωτάκης Τριχιάς, Θεοδουλίδης, Κυριάκος και Αλέξ. Χήνας και Β. Καπετανόπουλος.

Έχουμε ζητήσει, στην προσεχή έκτακτη Γ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης να μας χορηγηθούν αντίγραφα όλων των συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ Π.Α.Ε. και κ. Οικονομόπουλου, γιατί έχουμε την πληροφορία ότι, πλην του από 5/6/2008 συμφωνητικού (Πρόεδρος ο κ. Νικολαΐδης) υπάρχει και νεώτερο με υπογραφή του κ. Αδαμίδη. Αφού λάβουμε γνώση των συμφωνητικών αυτών θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα επί του θέματος αφού πιστεύουμε ότι ο Χ. Οικονομόπουλος, δεν ενεργεί φυσικά μόνος του αλλά εκτελεί συμφωνίες των εντολέων του γι' αυτό πήγε και στο Υπ. Οικονομικών πρόσφατα με τον κ. Νικολαΐδη (μικρομέτοχο πλέον) και όχι με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκφράζει επίσημα το σύνολο της ΠΑΕ.

Αθήνα 10 Μαΐου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ

Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ μας ενώνει»

«Η Αλήθεια μας δυναμώνει»

Χριστόπουλος: «Ακόμη περιμένω το ραντεβού με τον πρόεδρο»

10/05/2013
 Αβέβαιο είναι το μέλλον του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ακόμη δεν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της ομάδας.

Χριστόπουλος: «Ακόμη περιμένω το ραντεβού με τον πρόεδρο»
Στο μέλλον του στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως είχε δώσει ένα χρονικό περιθώριο στον πρόεδρο της ομάδας, ώστε να συζητήσουν για το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε σήμερα ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη συνάντηση.

Ακόμη, ο Χριστόπουλος τόνισε πως η εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης θα επηρεαστεί από τον τελικό και από το αποτέλεσμα αυτού, ενώ και οι ίδιοι προέρχονται από μεγάλο διάστημα αποχής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά τη Συνέντευξης Τύπου:

Για τον αγώνα με την Τρίπολη, η οποία έρχεται αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου:«Σίγουρα θα την επηρεάσει, αλλά εξαρτάται από το αποτέλεσμα, από την ένταση του αγώνα. Σωματικά, πνευματικά, ψυχικά θα επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό, αλλά εξαρτάται ξαναλέω από το αποτέλεσμα και τη διάρκεια του τελικού. Κι εμείς όμως ερχόμαστε από μεγάλη αποχή από επίσημους αγώνες».

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι βαθμοί που θα πάρουν ΠΑΣ και Ατρόμητος από ΠΑΟΚ και Τρίπολη:
«Δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ΠΑΟΚ και Τρίπολη μπαίνουν με βαθμολογικό αβαντάζ. Από εκεί και πέρα, ανάλογα τα αποτελέσματα των 2-3 πρώτων αγωνιστικών μπορεί να αλλάξουν οι στόχοι των ομάδων».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τα ματς:
«Έχω δύο επιλογές, η μία είναι να στοχοποιήσουμε 3-4 ματς για να διεκδικήσουμε τους βαθμούς και η άλλη είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, έχοντας τον ίδιο στόχο. Θα το δούμε στη συνέχεια και θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Για την προβολή της ομάδας και τις υποψηφιότητες εκείνου, του Ίλιτς και του Ντε Βινσέντι στους κορυφαίους της σεζόν:
«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αξίζουν και όχι μόνο εκείνοι. Στις ασίστ, τον ρούκι, τον τερματοφύλακα και σ' άλλες κατηγορίες θα υπάρξουν ίσως παρόμοιες ψηφοφορίες. Είναι τιμητικό και όμορφο για τα παιδιά και την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά είναι προσγειωμένα στο στόχο κι αυτό που προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν είναι ότι αυτά που πέτυχαν, τα πέτυχαν μέσα από την ομάδα, δούλεψαν για την ομάδα, είχαν ομαδικό πνεύμα και γι' αυτό κατάφεραν να διακριθούν και ατομικά. Αυτό πρέπει να συμβεί και στα play-offs. Η ομάδα πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της, την αγωνιστικότητά της, το πνεύμα του μαχητή, της ομαδικότητας. Όλοι πρέπει να βάλουμε το «εγώ» κάτω από την ομάδα και μόνοι έτσι θα συνεχιστούν οι διακρίσεις της ομάδας και των παικτών».

Για την έδρα και πόσο θα είναι καθοριστική:
«Κάναμε πολύ καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, αλλά αν δούμε τη συνολική βαθμολογική συγκομιδή θα δούμε ότι και εντός έδρας μαζέψαμε ικανοποιητικούς βαθμούς. Θέλου7με να παίζουμε στο 'Ζωσιμάδες' και μπροστά στον κόσμο μας. Στα 3 παιχνίδια που έχουμε ακόμα θα είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να διασκεδάσει, αλλά και να τιμήσει αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια που έκανα και την υπερηφάνεια που χάρισαν στην πόλη και τους Ηπειρώτες».

Για τις μεταγραφικές ενισχύσεις:
«Η ομάδα χτίστηκε πάνω σε μια φιλοσοφία που μου αρέσει εμένα και αρέσει πολύ και στον πρόεδρο. Κάθε φορά πρέπει να κοιτάμε εμπρός και να αποκωδικοποιούμε τις καταστάσεις και τις συνθήκες, τις εποχές και να βρίσκουμε τη διαδρομή που θα μας πάει ένα βήμα εμπρός.

Έχω πει τις ιδέες μου στον πρόεδρο, έχω επισημάνει τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν και που πρέπει να αλλάξουν για τη νέα περίοδο για να μπορέσουμε να αλλάξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Επικρατεί μια εγρήγορση και στις τάξεις της ομάδας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας και όσον αφορά το 'Ζωσιμάδες' και σε ό,τι αφορά άλλα θέματα, περιμένω όμως να έχουμε ανάλογη συνέχεια και οριστικές λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν».

Για το αν θα βρίσκεται και του χρόνου στον πάγκο:
«Έχω κάνει μια συζήτηση με τον πρόεδρο μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, του εξήγησα ότι δεν θα μιλήσω με άλλη ομάδα, πριν μιλήσω με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του έθεσα ένα χρονικό όριο, περιμένοντας να λυθούν κάποια θέματα. Το χρονικό περιθώριο ήταν μέχρι σήμερα και περιμένω ακόμα να κάνω αυτό το ραντεβού με τον πρόεδρο».

Για το ρόλο του σύγχρονου προπονητή στο ποδόσφαιρο, με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται το απόγευμα από τον Πανηπειρωτικό σύνδεσμο προπονητών:
«Έλαβα την τιμητική πρόσκληση να κάνω μία εισήγηση ενώπιον προπονητών από την Ήπειρο. Ανταποκρίθηκα με μεγάλη μου χαρά. Το ερώτημα είναι πολύπλοκο, θα σας παραθέσω όμως κάτι που κράτησα από τους δασκάλους που είχα, όπως τον κ. Σεντελίδη, ο οποίος σε μια από τις πρώτες σχολές που παρακολούθησα, μας είχε ρωτήσει, τι είναι προπονητής; Και όλοι απαντούσαμε παιδαγωγός, άνθρωπος που πρέπει να ξέρει τακτική, να διαχειρίζεται καταστάσεις κτλ. Η απάντησή του ήταν ότι προπονητής είναι ο χαρακτήρας του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής είναι ένα άτομο με πολλές πλευρές και παραμέτρους και πιστεύω ότι ανάλογα με το χαρακτήρα του αυτές οι παράμετροι εξελίσσονται και λειτουργούν».

Ψάχνοντας «λαβράκια»

10/05/2013
 Καλούς, εξελίξιμους και φτηνούς παίχτες, ενόψει της νέας σεζόν έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν οι άνθρωποι του Πλατανιά.

Ψάχνοντας «λαβράκια»
Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Πλατανιά έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνουν για παίκτες, οι οποίοι με την ποιότητά τους θα ενισχύσουν το ρόστερ του συλλόγου.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι για τα μεταγραφικά της ομάδας των Χανίων ψηλά στην λίστα τους έχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι καλοί, εξελίξιμοι και φτηνοί.

Ένας απ’ αυτούς, όπως, όλα δείχνουν είναι ο Ερικ Γουόρντεν του Φωκικού.

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Φωκικού κατάφερε να σημειώσει 7 γκολ σε 18 συμμετοχές και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα οι Κρητικοί να καταθέσουν πρόταση για να τον κάνουν δικό τους.

«Ρίχνουν» τη βενζίνη για τους οπαδούς του Αστέρα

10/05/2013
 Προσφορά για μειωμένη τιμή καυσίμων για τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου, ανακοίνωσε γνωστή εταιρία καυσίμων.

«Ρίχνουν» τη βενζίνη για τους οπαδούς του Αστέρα
Συγκεκριμένα, η εταιρία καυσίμων για τα υποκαταστήματά της στο Νομό Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι θα έχει ειδικές τιμές –επί της αναγραφόμενης αξίας του πίνακα – για τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης που θα χρησιμοποιήσουν Ι.Χ για την μετάβασή τους στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η Shell Τρίπολης, ως χορηγός της ομάδας του ''ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ'' θέλοντας από πλευράς της, να βοηθήσει την ομάδα μας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με το να παρευρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος φίλαθλος κόσμος στο Ο.Α.Κ.Α στηρίζοντας την προσπάθεια των παικτών μας, αποφάσισε:

Να προσφέρει σε όλους τους φιλάθλους μας που θα μετακινηθούν με τα Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητά τους το Σάββατο 11 Μαΐου, έκπτωση επί της αναγραφόμενης αξίας του πίνακα τιμών καυσίμων. Συγκεκριμένα:

4 λεπτά/λίτρο για την UNL 95 βενζίνη
6 λεπτά/λίτρο για την V-Power 97 βενζίνη
10 λεπτά/λίτρο για την Racing 100 βενζίνη

Mετά τιμής, Shell Τρίπολης».

Τραυματίας ούτε για… δείγμα

10/05/2013
 Το «παρών» έδωσαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και στην προπόνηση της Παρασκευής (10/5).

Τραυματίας ούτε για… δείγμα
Χαμογελαστός και ευδιάθετος ήταν για ακόμη μία μέρα ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» και στην προπόνηση της Παρασκευής (10/5) είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και αντίδρασης.

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν απουσίες, ενόψει των πλέι οφ ικανοποιεί ιδιαιτέρως τον Χριστόπουλο, αφού έτσι θα μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του για τις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν αναπόσπαστος.

Τέλος ο Πετράκης

10/05/2013
 Παρελθόν από τον πάγκο του ΟΦΗ αποτελεί και επισήμως ο Γιάννης Πετράκης μετά το πολύωρο Δ.Σ. που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (10/5).

Τέλος ο Πετράκης
Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στην συνεργασία του ΟΦΗ και του Γιάννη Πετράκη, όπως έγινε και επισήμως γνωστό μετά το τέλος του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10/5).

Οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το έργο του έμπειρου τεχνικού και έτσι αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους και για τη νέα σεζόν μαζί του, ενώ του ευχήθηκαν τα καλύτερα για το μέλλον.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, σε κλίμα συσπείρωσης ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ, με βασικά θέματα την ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα και το θέμα προπονητή.

Έγινε πολύωρη διαλογική συζήτηση από όπου προέκυψε το κλίμα ομόνοιας και ενότητας μεταξύ των μελών του Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ για όλα τα θέματα διοικητικού περιεχομένου.

Για το θέμα προπονητή υπήρξε ομόφωνη, επί των παρόντων μελών, απόφαση για τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον κ. Πετράκη για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τους εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχιση της προπονητικής του καριέρας, με την πόρτα του ΟΦΗ να είναι πάντα ανοικτή για αυτόν".

Επέστρεψαν και οι εορτάζοντες

10/05/2013
 Στις προπονήσεις του ΟΦΗ επέστρεψαν Γιώργος Μακρής και Γιώργος Ιωαννίδης, οι οποίοι πριν από μερικές μέρες είχαν την ονομαστική τους γιορτή, με αποτέλεσμα να πάρουν άδεια λίγες μέρες παραπάνω.

Επέστρεψαν και οι εορτάζοντες
Το «παρών» στην προπόνηση της Παρασκευής (10/5) έδωσαν οι παίκτες του ΟΦΗ, Γιώργος Μακρής και Γιώργος Ιωαννίδης.

Οι δύο παίκτες είχαν την ονομαστική του γιορτή την προηγούμενη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να πάρουν λίγες μέρες παραπάνω άδεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις τακτικής σε δύο γκρουπ, ενώ στην συνέχεια οικογενειακό δίτερμα.

Για το Σάββατο (11/5) και την Κυριακή (12/5) όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν ρεπό. Ωστόσο, αυτοί που θα προπονηθούν μόνο αύριο είναι οι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Ηράκλειο τις τελευταίες μέρες.

Πάει… πάσο ο Νοτιάς

10/05/2013
 Την πρόθεση του Νίκου Νοτιά να μη γίνει εμπόδιο στο πλάνο αναγέννησης της ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του. Σε συνάντηση με οπαδούς, ανέφερε ότι ο Αμερικανός δεν θα αντιταχθεί στο σχέδιο Μελισσανίδη

Πάει… πάσο ο Νοτιάς
Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ -κακά τα ψέματα- έχει συνδυαστεί πλέον στο μυαλό του κόσμου της με την έλευση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πριν ξημερώσει όμως (ή μάλλον ΓΙΑ ΝΑ ξημερώσει) πρέπει πρώτα ν’ αποφασιστεί η τύχη της ΠΑΕ. Όχι από τον πρώην ιδιοκτήτη, αλλά από τους μεγαλομετόχους: Τον Νίκο Νοτιά και τους Supporters.

Μετά λοιπόν τις δηλώσεις του Μάκη Κασνακίδη, με τις οποίες επιβεβαίωσε πως οι τελευταίοι συμπλέουν με την επιλογή της πτώχευσης, πληροφορίες ήθελαν και τον έτερο μεγαλομέτοχο να μην προτίθεται ν’ αντιταχθεί στο πλάνο που ετοιμάζει ο Μελισσανίδης.

Αυτές οι πληροφορίες λοιπόν φέρεται να επιβεβαιώθηκαν από… αρμόδια χείλη την Παρασκευή το πρωί. Και πιο συγκεκριμένα απ’ αυτά του εκπροσώπου του Ελληνοαμερικανού στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, Βασίλη Σίμου.

κι αυτό διότι, σε συνάντηση που είχε με οπαδούς που επισκέφθηκαν τα γραφεία της «Μεσογαία Α.Ε.» προκειμένου να μάθουν τις προθέσεις του εντολέα του, τους επιβεβαίωσε πως ο Νοτιάς δεν έχει πρόθεση ν’ αντιταχθεί στο σχέδιο επανεκκίνησης της «Ένωσης» από την ερασιτεχνική κατηγορία.

Εφόσον αυτό λοιπόν επιβεβαιωθεί και στη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Τρίτης (και με δεδομένη τη σύμπραξη των Supporters) θεωρείται βέβαιη η σύγκληση νέας στις αρχές Ιουνίου, μέσω της οποίας θα αποφασιστεί οριστικά η εκκαθάριση της εταιρείας.

Αυξημένες οι απαιτήσεις του Πίτι

11/05/2013
 Περισσότερες από 500.000 ευρώ ετησίως αξιώνει ο Πίτι, πόσω μάλλον αν πρέπει να αγωνιστεί εκτός Ισπανίας. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τα χρήματα που ζητάει ο 32χρονος φορ.

Αυξημένες οι απαιτήσεις του Πίτι
Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Πίτο από τη Ράγιο Βαγεκάνο στο τέλος της σεζόν και στον ΠΑΟΚ παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του.

Ο Ισπανός φορ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων εντός και εκτός Ισπανίας με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν με την ομάδα του.

Αυτή τη στιγμή αμείβεται με 380.000 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει το τελευταίο και σημαντικότερο συμβόλαιο της καριέρας του.

Για αυτό στις επαφές που έχει με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους αξιώνει περισσότερα από 500.000 ευρώ, πόσω μάλλον αν πρόκειται να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του.

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τα χρήματα που ζητάει ο 32χρονος παίκτης, αν και δεν έχουν γίνει συγκεκριμένοι στις συζητήσεις που έχουν μαζί του.

Εκλογικό ντεμαράζ στον Άρη

11/05/2013
 Με τις εκλογές της Κοινωνίας Μελών Άρη ξεκινάει ο εκλογικός πυρός στο «κίτρινο» στρατόπεδο που θα κρατήσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Εκλογικό ντεμαράζ στον Άρη
Αρχίζει από σήμερα η περίοδος των εκλογικών διαδικασιών στον Αρη που θα διαρκέσει ως τα τέλη του μήνα, διάστημα στο οποίο θα προκύψουν οι διοικήσεις σε ΠΑΕ, «ΚΜΑ» και Ερασιτέχνη.

Μία περίοδος εκλογικών διαδικασιών αρχίζει από σήμερα στον Άρη, αφού μέχρι τα τέλη του μήνα θα προκύψουν οι διοικήσεις της ΠΑΕ, της «ΚΜΑ» και του Ερασιτέχνη.

Την αυλαία ανοίγουν σήμερα οι αρχαιρεσίες στην «Κοινωνία Μελών Άρη».

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου θα κληθούν να εκλέξουν το νέο επταμελές Δ.Σ. του φορέα, σε μια περίοδο που αυτός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το μοντέλο απέτυχε και ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από έναν επενδυτή ή να αλλάξει η μορφή του.

Από την προσέλευση στη συγκεκριμένη διαδικασία θα φανεί αν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από ένα όσο πιο ευρύ εκλογικό σώμα.

Δικαίωμα ψήφου πάντως έχουν κάτι παραπάνω από 4.350 άτομα (μέχρι πέντε ψήφους ο καθένας έχει δικαίωμα), μετά τη συμμετοχή στην ψηφοφορία και των κατόχων διαρκείας, όπως αποφάσισε η πρόσφατη γενική συνέλευση.

Την ψήφο διεκδικούν ο Παναγιώτης Στεφανίδης, μέλος της διοικούσας επιτροπής στην ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι μαζί με Λαμπριάκο και Κατσιαούνη, ο Βασίλης Φουρλίγκας, υποψήφιος για την ΠΑΕ πριν από δυο χρόνια, ο Νίκος Ιατρού επίσης υποψήφιος για την ΠΑΕ το 2011, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νικήτας Ματθαίου, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της «ΚΜΑ», Κώστας Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μέλος της διοίκησης Ψηφίδη, ο Μιχάλης Αθανασιάδης, ο Τάσος Ταμπακούλης, ο Νίκος Παυλόπουλος, ο Δημήτρης Τατάκης, ο Θόδωρος Τανούλας και ο Αγγελος Μυσιρλής.

Έπαψε να ισχύει η δέσμευση

11/05/2013
 Έληξε η προθεσμία που είχε θέσει ο Γιάννης Χριστόπουλος στον Γιώργο Χρηστοβασίλη για να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έπαψε να ισχύει η δέσμευση
Αναστάτωση έφερε στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα η δήλωση του Γιάννη Χριστόπουλου όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 40χρονος προπονητής ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε: «Εχω κάνει μια συζήτηση με τον πρόεδρο μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, του εξήγησα ότι δεν θα μιλήσω με άλλη ομάδα, πριν μιλήσω με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του έθεσα ένα χρονικό όριο, περιμένοντας να λυθούν κάποια θέματα. Το χρονικό περιθώριο ήταν μέχρι σήμερα (σ.σ.: χθες) και περιμένω ακόμα να κάνω αυτό το ραντεβού με τον πρόεδρο».

Με αυτή του τη δήλωση ο Χριστόπουλος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον Γιώργο Χριστοβασίλη και να του εξηγήσει πως παύει να ισχύει η δέσμευσή του να μη μιλήσει με άλλο σύλλογο.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του συλλόγου απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τη δήλωση και είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η συνέντευξη Τύπου δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ!

«Βλέπουν» Δερμιτζάκη ως αντι-Πετράκη

11/05/2013
 Ο Παύλος Δερμιτζάκης προβάλλει αυτή τη στιγμή ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΟΦΗ.

«Βλέπουν» Δερμιτζάκη ως αντι-Πετράκη
Σε διαπραγματεύσεις με τον Παύλο Δερμιτζάκη βρίσκεται η διοίκηση του ΟΦΗ, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι Κρητικοί βλέπουν τον πρώην τεχνικό του Πανθρακικού τον ιδανικό άνθρωπο για να καθοδηγήσει την ομάδα την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, οι μεταξύ τους συζητήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα, αν και δεν έχουν εισέλθει σε λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της ενδεχόμενης συνεργασίας.

Όσον αφορά την φημολογία που έχει αναπτυχθεί με το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου και της πιθανής επιστροφής του, οι Ηρακλειώτες έκριναν ότι ακόμη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί κάτι τέτοιο μετά και τα όσα προηγήθηκαν.

Ακόμη και ο Νίκος Μαχλάς που είναι υποστηρικτής του «Αναστό» έδειξε σύμφωνος στο ακατάλληλο του τάιμινγκ.

«Τρέχουν» στον Πλατανιά

11/05/2013
 Την ώρα που δεν έχει προχωρήσει η εκκαθάριση του ρόστερ του Πλατανιά, ο Άγγελος Αναστασιάδης δοκιμάζει τρεις ποδοσφαιριστές εν όψει της επόμενης σεζόν.

«Τρέχουν» στον Πλατανιά
Έντονη κινητικότητα θα παρατηρηθεί το επόμενο διάστημα στις τάξεις του Πλατανιά εν όψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η εκκαθάρισης του ρόστερ της ομάδας και με την επιστροφή του Αγγελου Αναστασιάδη θα δρομολογηθούν κι άλλες εξελίξεις από τους διοικούντες τον σύλλογο.

Πρώτα οι Χανιώτες θα έρθουν σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές που θα λύσουν τα συμβόλαιά τους, κάτι που θα αποφασιστεί με τον 60χρονο τεχνικό.

Παράλληλα, στον Πλατανιά συνεχίζουν να προπονούνται τόσο ένας νεαρός Βραζιλιάνος μέσος και ο Αντώνης Ντεντάκης, ενώ προστέθηκε ένας ακόμη παίκτης για δοκιμή από τη Γαλλία.

Σιγουριά Αλαφούζου για Ευρώπη

11/05/2013
 Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει αδειοδότηση σε αντίθεση με τον ΠΑΣ και θα παίξει στην Ευρώπη παρουσιάστηκε ο Γ.Αλαφούζος μιλώντας στη διοικούσα επιτροπή. Πολλές μεταγραφές και αλλαγές εν όψει.

Σιγουριά Αλαφούζου για Ευρώπη
Βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Europa League εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας χθες στη διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την αδειοδότηση των «πράσινων», αλλά και σίγουρος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα πάρει την άδεια να παίξει στο Europa League. Σχετικά με την εγγυητική των 12 εκατ. ευρώ που απαιτείται, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς ένα ποσό περίπου 7,5 εκατ. έχει διακανονιστεί ή θα διακανονιστεί προσεχώς με το Δημόσιο και τους παίκτες, ενώ τα υπόλοιπα θα υπερκαλυφθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το ομολογιακό δάνειο.

Ενδεικτικό της βεβαιότητας για συμμετοχή στην Ευρώπη είναι ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη Λεωφόρο εγκαίρως, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ακόμη και στις 17 Ιουλίου εφόσον το πρώτο ματς είναι εντός έδρας.

Μεταγραφές και εκκαθαρίσεις

Ριζικά ανανεωμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός της επόμενης περιόδου. Από το υπάρχον ρόστερ θα μείνουν 12-14 παίκτες. Ο λόγος για τους Καρνέζη, Καπίνο, Κοτσόλη, Ταμπάκη (γκολκίπερ), Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο (δεξιά μπακ), Χουχούμη (αριστερό μπακ), Τριανταφυλλόπουλο (στόπερ), Σο, Λαγό (αμυντικά χαφ), Μαυρία, Ντίνα (εξτρέμ), Φιγκερόα και Αποστολόπουλο (σέντερ φορ). Σίγουρα φεύγουν οι Κάιπερ, Βελάσκες, Φορναρόλι και Καζιγιάμα που κρίθηκαν ανεπαρκείς, αλλά και ο Σισοκό που ανήκει στη Βόλφσμπουργκ. Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεφορτωθούν τα μεγάλα συμβόλαια των Κουίνσι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο και Τοτσέ, ενώ ανοικτά είναι τα πάντα για τους Μαρίνο (μειωμένες οι πιθανότητες) και Μπαρμπαρούση (δανεικός, αλλά κέρδισε πόντους με τις τελευταίες εμφανίσεις του).

Στόχος είναι να αποκτηθούν δύο ή τρεις στόπερ, ένας αριστερός μπακ, δύο μέσοι, δύο ακραίοι και ένας ή δύο επιθετικοί. Ο Γιάννης Αναστασίου και ο Δημήτρης Σαραβάκος θα παρουσιαστούν επίσημα την Τρίτη. Μαζί τους δεν θα είναι ο Νίκος Νταμπίζας, την επιλογή του οποίου εξακολουθεί να στηρίζει ο Γιάννης Αλαφούζος παρά τις αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών στο μπαράζ με την Ξάνθη.

Εποχή… Γεωργιάδη

11/05/2013
 Ο Δώνης έχει αποχαιρετήσει, ο ΠΑΟΚ ψάχνει νέο προπονητή για του χρόνου αλλά ο Γεωργιάδης συνεχίζει την δουλειά του για να κατακτήσει την πρωτιά στα play-offs.

Εποχή… Γεωργιάδη
Ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει πλέον στον ΠΑΟΚ είναι να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα play-offs που σημαίνει και έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Ο Γιώργος Γεωργιάδης γνωρίζει από την πρώτη στιγμή που έκατσε στον πάγκο της ομάδας πως αυτό το… σίριαλ θα τελειώσει το καλοκαίρι αλλά δεν σημαίνει πως δεν δουλεύει για να πετύχει τον στόχο!

Μπορεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ να αναζητά τον τεχνικό που θα αναλάβει τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλά ο Γ.Χ. προσπαθεί να επιβάλλει τις δικές του ιδέες και να βάλει την δική του πινελιά σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο εκείνος. Αρχικά, προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των παικτών. Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου από τον Αστέρα στοίχισε στον ΠΑΟΚ και ο Γεωργιάδης βάζει τους «παλιούς» Έτο και Φωτάκη να μάθουν τους «νέους» Αποστολόπουλο και Κάτσε.

Με αυτή την κίνηση κερδίζει και στο… υπεύθυνο παιχνίδι. Οι Έτο και Φωτάκης για παράδειγμα κουβαλούν πολλά ματς εμπειρία άρα είναι περισσότερο υπεύθυνοι στο παιχνίδι τους και πιο συγκεντρωμένοι. Όταν υπάρχει εμπειρία μέσα στην ομάδα τότε αποφεύγονται οι επιπολαιότητες που δεν θέλει με τίποτα να βλέπει ο Γεωργιάδης ενώ οι ποδοσφαιριστές ξέρουν να μπαίνουν με περισσότερο πάθος στις φάσεις.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που θέλει να δώσει ο Γεωργιάδης ενόψει των αγώνων των play-offs προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πετύχει τον σκοπό του και να αποφύγει την γκρίνια στο κλείσιμο της χρονιάς.

Κιτρινόμαυρη αντεπίθεση

11/05/2013
 Ισχυρή ΑΕΚ με ομάδες πρωταγωνίστριες και… στέγη σε όλα τα τμήματα οραματίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Διαδοχικές οι επαφές του για Ερασιτεχνική και γήπεδο. ΑΕΚ ή… εξωτερικό η στάση των παικτών.

Κιτρινόμαυρη αντεπίθεση
Η θέρμη με την οποία έχει πάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης την προσπάθεια αναγέννησης της ΑΕΚ είναι πρωτοφανής. Ο «τίγρης» έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για το μέλλον της ομάδας, όχι μόνο αυτής του ποδοσφαίρου, αλλά και των υπολοίπων τμημάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλόγου που όλα του τα τμήματα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα «στεγάζονται».

Ο Μελισσανίδης είχε και χθες συνεχείς επαφές με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο και τον Αλέξη Αλεξίου για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου εν όψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής. Γίνεται προσεκτική επιλογή των ανθρώπων που προορίζονται να στελεχώσουν την ΑΕΚ, μιας και από τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής θα προκύψει και η ομάδα ανθρώπων που θα πάρει τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας στα χέρια της, καθώς όλα δείχνουν… πτώχευση. Μάλιστα η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης και να μην καθυστερήσει κι άλλο. Δεν υπάρχει, άλλωστε, άλλος δρόμος από τη στιγμή που οι Supporters συντάσσονται με τον Μελισσανίδη και ο Νίκος Νοτιάς αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ εφόσον παίξει στη Football League.

ΑΕΚ ή… εξωτερικό

Οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες της ΑΕΚ έχουν λάβει εμμέσως το μήνυμα πως είναι ευπρόσδεκτοι στη νέα προσπάθεια που θα αρχίσει, πιθανότατα από την τρίτη κατηγορία. Και η πλειοψηφία τους, παρότι δεν θα δεσμεύεται με κανένα συμβόλαιο σε περίπτωση πτώχευσης, δείχνει έτοιμη να την ακολουθήσει σε αυτή την… επανεκκίνηση. Το μοναδικό «παράθυρο» που αφήνουν κάποιοι παίκτες έχει να κάνει με την προοπτική να αγωνιστούν στο εξωτερικό, εφόσον προκύψει κάποια καλή πρόταση.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου