ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Έγκλημα και τιμωρία (VIDEO)

Έγκλημα και τιμωρία

 






Ένας άθλιος Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον πολύ καλό Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ και πλέον μένει πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Επεισόδια με το σφύριγμα της λήξης όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν μέχρι την φυσούνα των αποδυτηρίων, κυνηγώντας τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Διοργάνωση: Superleague

Αγωνιστική: 15η

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Το τρένο του πρωταθλήματος «σφύριξε» και… αποχώρησε αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό από τον εξαιρετικό Ολυμπιακό Βόλου που τον νίκησε καθαρά και δίκαια με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Μόνχε από το 78’, κάτι που αφήνει τους «πράσινους» δεύτερους με 31 βαθμούς, και ανακηρύσσει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή χειμώνα με 33 και ίσως περισσότερους αν η ομάδα του Βαλβέρδε νικήσει τη Λάρισα στο «AEL FC Arena» την Κυριακή.


Το σφύριγμα της λήξης πάντως στο ΟΑΚΑ, ήταν… το έναυσμα για ένα νέο γύρο επεισοδίων σε αγώνα των «πρασίνων» φέτος, αφού ο κόσμος αγανακτισμένος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να κυνηγά τους πάντες. Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τρέχει πανικόβλητος, όπως και οι υπόλοιποι με τον Τζιμπρίλ Σισέ – δίκαια – να είναι ο μόνος που δε… συγκινήθηκε αφού κανείς φυσικά δεν τον πείραξε.

Σε ότι αφορά το ματς, με τον Ολυμπιακό Βόλου να δείχνει αποφασισμένος για ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι προθέσεις της ομάδας του Τσιώλη να πάει το παιχνίδι στη δύναμη φάνηκαν με το «καλησπέρα» αφού οι μέσοι της ομάδας της Μαγνησίας έκαναν πολύ δυνατά, όχι όμως αντιαθλητικά, μαρκαρίσματα και αποσυντόνισαν την αρκετά επιθετική ομάδα που είχε «κατεβάσει» ο Φερέιρα.

Οι «πράσινοι» με τους Λέτο, Χριστοδουλόπουλο και Νίνη πίσω από τον Σισέ, ήθελαν από το ξεκίνημα να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό όμως αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν. Οι Βολιώτες στον αντίποδα έψαχναν κάθε ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση και το έκαναν δύο φορές απειλητικά όταν στο 16’ ο Μόνχε έβγαλε τετ-α-τετ τον Μαρτίν που πλάσαρε δίπλα από την εστία του Τζόρβα για να έρθει η απάντηση των γηπεδούχων με την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Σεϊταρίδη που εξουδετέρωσε ο Γιακούποβιτς.

Με την συμπλήρωση 25’, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και πιεστικός, χωρίς πάντως να έχει συμβάλει σε αυτό η μετατόπιση του Λέτο στο δεξί άκρο και του Χριστοδουλόπουλου στο αριστερό κάτι που μάλλον περισσότερο μπέρδεψε παρά διευκόλυνε το έργο των πρωταθλητών. Ένα καλό σουτ του Σισέ στο 27’ κι ένα άστοχο του Νίνη στο 41’ ήταν οι τελικές προσπάθειες της πίεσης των «πρασίνων», με τον Ολυμπιακό Βόλου χάρη στην καλή του οργάνωση και τους πολύ καλούς Άλβαρεζ και Ούμπιντες να βγάζει… «αναίμακτα» το πρώτο μέρος και τον κόσμο του «τριφυλλιού» να αρχίζει την… μουρμούρα στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή που ομολογουμένως κανείς δεν κατάλαβε. Ο Νίνης έδωσε τη θέση του στον Ιωαννίδη με τον νεαρό αριστερό χαφ να αγωνίζεται στα χαφ δίπλα στο Μαρίνο, θέση που δύσκολα θα πρέπει να έχει ξαναπαίξει στην καριέρα του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ασύνδετος και πολύ κακός, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι και σποραδικά κυνηγούσαν τις αντεπιθέσεις με αξιώσεις.

Η μουρμούρα εν τω μεταξύ συνεχιζόταν στις εξέδρες καθώς η ομάδα του Φερέιρα δεν παρουσίασε καμία βελτίωση στο παιχνίδι της παρά την είσοδο των Γκαρσία και Πετρόπουλου, με τον Ολυμπιακό Βόλου χάρη στην είσοδο του Μπρέσκα να είναι πιο «φρέσκος» στην επιθετική γραμμή και με την πίεση που ασκούσε στην άμυνα του Παναθηναϊκού δημιούργησε αρκετές φορές αναστάτωση στους «πράσινους».

Στο 72’ είχε έρθει η πρώτη προειδοποιητική βολή από τον Μπρέσκα, αν και το σουτ του Σλοβάκου πέρασε αρκετά μακριά από την εστία, το ίδιο δεν έγινε όμως με τον Μόνχε λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν το 78’ όταν ο Ούμπιντες ξέφυγε από το Σπυρόπουλο στα δεξιά, έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Τζόρβας και να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα ο Μόνχε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από την πλευρά των φιλοξενούμενων και έντονων αποδοκιμασιών από αυτή την φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Τα λεπτά κύλησαν με τους παίκτες του Φερέιρα να δείχνουν χειρότερο πρόσωπο από ότι στα προηγούμενα 80’, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αρκετά καλύτερος, κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα αφού οι… «καμινάδες» των «πράσινων» δεν μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα και με το σφύριγμα της λήξης άρχισαν οι… εορταστικές εκδηλώσεις στο ΟΑΚΑ.

Αφού «στόλισαν» με διάφορα κοσμητικά επίθετα παίκτες και τεχνική ηγεσία, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν κατά δικαίων και αδίκων. Στόχος τους, με μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα, ήταν κυρίως οι «πράσινοι» με τους παίκτες του πάγκου και όσους είχαν αργοπορήσει να μπουν στη φυσούνα να δέχονται τα… «δωράκια» από τους εξαγριωμένους φιλάθλους.

Τα συνθήματα «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13» και «αφήστε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» έγιναν πράξη αφού τα μέλη και των δύο ομάδων έφυγαν τρέχοντας και άρον άρον προς τη φυσούνα, όπου το προσωπικό ασφαλείας του ΟΑΚΑ, έκανε αγώνα για να μην περάσουν μέσα οι οπαδοί. Επόμενος στόχος, οι πάγκοι, οι διαφημιστικές πινακίδες κι ακόμα και οι μπάλες που κλωτσούσαν αγανακτισμένοι οπαδοί. Αφού τελείωσε ο πρώτος γύρος, οι σκηνές ροκ συνεχίστηκαν και στις κερκίδες, με … μέλημα των οπαδών τη θύρα των επισήμων, αλλά και εκτός σταδίου όπου οι οπαδοί συμπλέκονται με τα ματ.

Ένα ακόμα… συναρπαστικό (σε όλα τα επίπεδα) παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που χάνει πολύ έδαφος στην κούρσα του τίτλου, είχε ολοκληρωθεί με το χειρότερο τρόπο για το «τριφύλλι», που εκτός από το αγωνιστικό, δέχεται και εξωαγωνιστικά χτυπήματα αφού μετά την εισβολή οπαδών δύσκολα θα γλιτώσει νέα τιμωρία της έδρας του, με το κλίμα στην ομάδα πλέον να είναι κάτι παραπάνω από βαρύ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης


Matchpoint: Αναμφίβολα το γκολ του Μόνχε, καθόρισε τη μοίρα της αναμέτρησης

Actionman: Η εμφάνιση του Χαβιέ Ούμπιντες στο ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετική. Αδιάκοπο τρέξιμο, σωστές μεταβιβάσεις και συμμετοχή στη φάση του γκολ από τον χαφ των φιλοξενούμενων που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου

Distraction: Για μια ακόμα φορά, τα επεισόδια έκλεψαν την παράσταση. Ήταν ότι χειρότερο έγινε στο ΟΑΚΑ, ακόμα κι από την άθλια εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Video


ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Νίνης (46' Ιωαννίδης), Σισέ, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65' Πετρόπουλος), Μαρίνος (73' Γκαρσία), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος




Ολυμπιακός
Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Μαρτίν (91' Ρόκας), Καπετάνος (62' Μπρέσκα), Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε (81' Τόμας), Μητρόπουλος, Ζαραδούκας




Σκόρερ
: 78’ Μόνχε

Κίτρινες: 34’ Λέτο, 44’ Νίνης, 51’ Ντολεζάι

Κόκκινες: -

Δοκάρια: -

Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Γκάγκας Δ. (Λάρισας), Δημόπουλος Ν. (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου