ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ρεβάνς σε άδεια Τούμπα

Ρεβάνς σε άδεια Τούμπα

Με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Αν διατηρηθεί η ποινή και μετά την έφεση την οποία θα καταθέσουν οι Θεσσαλονικείς, τότε ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς του στη ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε ουσιαστικά δεκτή την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και χαρακτήρισε τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Για τέτοιου τύπου γεγονότα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν υπότροπος και έτσι τιμωρήθηκε με τη μικρότερη ποινή που προβλεπόταν. Αν τιμωρούνταν για «εκτεταμένα» επεισόδια, η όποια ποινή θα διπλασιαζόταν.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα υποβάλει τα προσεχή 24ωρα έφεση, η οποία θα εκδικαστεί υποχρεωτικά πριν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του. Στην περίπτωση που η ποινή του διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί σε άδειες κερκίδες.

Σε άλλη υπόθεση που εκδικάστηκε την Τρίτη 25/1, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ πρόστιμο ως υπεύθυνη για την εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της NOVA, που προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή στην περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Διότι «στο 65’ λεπτό του αγώνα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα»: 5.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α’ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου