ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"Αξίζει μεγάλος σεβασμός σε αυτή την ομάδα"




"Αξίζει μεγάλος σεβασμός σε αυτή την ομάδα"

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ...Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος, μίλησε στην εκπομπή του NovaΣπορ Fm 94,6, «θρυλικά μεσάνυχτα» και στον Διονύση Καπάτο, για τις 100 συνεχόμενες νίκες που πέτυχε ο Ολυμπιακός σε αγώνες πρωταθλήματος της Α1
: «Όταν ξεκινάς μια τέτοια πορεία κανείς δεν το φαντάζεται, πηγαίνεις μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Έτσι τα κοιτάς. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το μυστικό είναι η σοβαρότητα και ο σεβασμός που δείχνει ο Ολυμπιακός απέναντι σε κάθε παιχνίδι είτε αυτό είναι ένα ματς-ντέρμπι είναι αυτό είναι μια –θεωρητικά- πιο εύκολη αναμέτρηση. Αυτό είναι που του έχει δώσει τη δυνατότητα μέχρι στιγμής να έχει κερδίσει τις τελευταίες εκατό φορές. Στην τελευταία πενταετία –και πλέον- στον Ολυμπιακό νομίζω ότι οι μοναδικές ήττες που έχει κάνει σαν ομάδα στην Ελλάδα είναι σε αγώνες πλέι οφ και μάλιστα στην τελική φάση. Στην κανονική διάρκεια θυμάμαι μόνο να έχουμε φέρει μια ισοπαλία με τον Εθνικό την πρώτη χρονιά. Οι ήττες που έχει κάνει αν δεν κάνω λάθος είναι 6 και είναι σε αγώνες τον πλέι οφ και μάλιστα στην τελική φάση, δηλαδή για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη επιτυχία, πάνω από όλα για τους αθλητές γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή την ομάδα ήταν και τότε. Βέβαια ανήκει και σε όλους αυτούς του αθλητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Και πάνω από όλα ανήκει στον Ολυμπιακό, στον κόσμο του και σε όλους όσοι μας υποστηρίζουν και που δυστυχώς για εμάς δεν είναι και πολλοί».

-το αν -όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα- η αντίστοιχη της υδατοσφαίρισης μπορεί να θεωρηθεί «θρύλος» με αυτό της το επίτευγμα «Νομίζω ότι ήταν και πριν η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ένας «θρύλος» για τους φιλάθλους. Τώρα ίσως επιβεβαιώνει παραπάνω το όνομα της με τις 100 συνεχόμενες νίκες. Πολλοί θα τρέξουν και θα πουν ότι «ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ δυνατή στην Ελλάδα, γιατί να χάσει;». Αλλά δεν χάνει, αυτό είναι το ζητούμενο! Ακόμα και στο μέτριο του παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να βάλει το μυαλό του κάτω και να δουλέψει για το πώς θα κάνει δικό του το παιχνίδι τη στιγμή που δεν του πάει καλά».

-το δικό του… μερίδιο στην επιτυχία «Οι νίκες είναι για τους αθλητές και οι ήττες για τους προπονητές, έτσι είναι στον αθλητισμό. Τις νίκες τις παίρνουν αυτοί τις ήττες τις κάνουν οι προπονητές. Να πω ότι στα πέντε χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, η τελευταία διετία δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα στημένη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και είχε σημαντικά, σταδιακά αυξανόμενη πορεία προς το καλύτερο. Ακόμα και στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι μια χρονιά στην Ευρώπη έμεινε χωρίς ήττα. Έχασε μόνο ένα παιχνίδι στη διασταύρωση για το αν θα πάει στο Τσαμπιονς Λιγκ. Η τελευταία διετία είναι μαρτυρική, μαρτυρική για όλους και εκεί επωφελούνται οι «φίλοι» του Ολυμπιακού, είτε αυτοί είναι φίλαθλοι, είτε είναι διοικητικοί, είτε είναι ακόμα και προπονητές άλλοι, είτε είναι και δημοσιογράφοι για να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ παικτών και προπονητών».

-το αν και πόσο δύσκολο είναι να μην επηρεαστούν οι παίκτες του αγωνιστικά από την «100άρα» «Πάντα πρέπει να πατάς στη γη. Το μεγαλύτερο μου λάθος που βρίσκω ότι έχω κάνει στον Ολυμπιακό και που πιθανά να έχει σχέση με την πορεία του στην Ευρώπη είναι ότι ίσως και τεχνητά δεν δημιούργησα κάποιες ήττες για να πατήσουμε πιο σταθερά στη γη. Όμως ήταν χρονιές πάρα πολύ καλές, χωρίς προβλήματα οικονομικά που δεν υπήρχε λόγος. Εάν ξέραμε τι θα επακολουθήσεις– αυτό που γίνεται την τελευταία διετία- σίγουρα θα είχε γίνει και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πώς να κόψεις από αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να κερδίζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Λεφτά δεν παίρνουν, κόσμος ιδιαίτερα πολύς δεν έρχεται να τους δει. Η μόνη τους χαρά είναι αυτή, ότι κρατάνε την αξιοπρέπεια τους, τον αυτοσεβασμό τους και κερδίζουνε. Όσον αφορά τώρα στο πόσο δύσκολο είναι, ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να επιβεβαιώνεις κάθε φορά τον εαυτό σου απέναντι στους άλλους. Μην ξεχνάμε ότι τον πρώτο τον κυνηγάνε όλοι από πίσω. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Ολυμπιακός είναι πρώτος χωρίς να χάνει. Νομίζω ότι αν τα πράγματα δεν βαδίσουν προς την καταστροφή αυτή της ομάδας, τότε έχει πολλές νίκες ακόμα να δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

-το αν έρχεται νέο ρεκόρ «Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή το να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει γιατί μπορεί να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι βιώνει αυτή η ομάδα αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό να παραμείνει, υπάρχει μια ημερομηνία που λέει 31 Ιανουαρίου ή 2 Φεβρουαρίου, μετά μπορεί να μην υπάρχει αυτή η ομάδα. Οπότε θα ήταν για μένα λιγάκι πρόσκαιρο να μιλήσω για άλλες και περισσότερες νίκες. Αν μπορέσει και διορθωθεί η κατάσταση, ακόμα κι αν χάσει κάποιο παιχνίδι έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να κάνει παραπάνω από 100 νίκες συνεχόμενες ξανά, γιατί έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, έχει το μέταλλο της ομάδας, έτσι είναι γαλουχημένη, στο να μη θέλει να χάνει. Αυτό είναι πάνω από όλα».

-το μέλλον και τα προβλήματα «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, αυτή είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα η προσπάθεια από μόνη της σαν προσπάθεια δεν λέει τίποτα. Το να τρέχουν 2-3 άνθρωποι, ο κ. Θεοδωρακάκης, ο κ. Καραχάλιος ή ο οποιοσδήποτε άλλος δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι ότι εμείς αυτή τη στιγμή, η ομάδα που λέει όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού, οι 100 νίκες, οι ανίκητοι, δεν αισθανόμαστε και πολύ σα να είμαστε στον Ολυμπιακό, δηλαδή πρέπει να ζούμε σε κάποιο όνειρο ή πρέπει να είμαστε σε κάποια άλλη ομάδα. Πολύ υποδεέστερη από τις δυνατότητες και τις οικονομικές και τις διοικητικές του Ολυμπιακού. Πρέπει να ζούμε σε κάποια άλλη ομάδα η οποία έχει οικονομικά προβλήματα, η οποία δεν έχει ανθρώπους να τη στηρίξουν, η οποία δεν έχει λαό και κόσμο να τη στηρίξει. Μου φαίνεται αδιανόητο ας πούμε αν γίνει μια καμπάνια αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό των 4,5 εκ. φιλάθλων το να μη δώσουν δύο εκατομμύρια από ένα ευρώ για να σώσουν τον Ερασιτέχνη. Και να υπάρχουν αθλητές και προπονητές, οι οποίοι κρίνονται κάθε μέρα και είναι 14 και 15 μήνες απλήρωτοι. Και μιλάμε για τον Ολυμπιακό! Με αυτή τη λογική δεν αισθανόμαστε και πολύ ότι είμαστε στον Ολυμπιακό. Ότι υπηρετούμε τον Ολυμπιακό ναι, αλλά ότι μάλλον πρέπει να είμαστε σε κάποια άλλη ομάδα στην οποία κανείς δεν δίνει προσοχή στα τόσο σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εκτός από τους 3-4 ανθρώπους που σας είπα».

-το αν υπάρχει κάποιο παράπονο από την πλευρά του «Σαφώς και εκφράζω ένα πολύ μεγάλο παράπονο, παραπάνω γιατί κι εγώ είμαι στην ίδια διαδικασία με τους αθλητές μου. Εγώ δεν είμαι από τους προπονητές που δέχονται να αμείβονται αυτοί και οι αθλητές τους να είναι απλήρωτοι. Άρα είμαι κι εγώ σε αυτή τη διαδικασία μαζί με όλο το τιμ το προπονητικό. Βαλλόμαστε από παντού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βαλλόμαστε ακόμα και από φιλοολυμπιακό Τύπο για τον οποιαδήποτε λόγο, αλλά βαλλόμαστε πλέον κι εκ των έσω γιατί κανένας δεν βγαίνει να πει την πραγματικότητα. Στην καθομιλουμένη λένε ότι «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», ψ. Δηλαδή μέχρι πότε θα αντέξουνε να το κάνουνε αυτό το πράγμα; Είναι κι αυτοί άνθρωποι, έχουνε κι αυτοί υποχρεώσεις. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα από το να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να ασκείς κριτική ή να βλέπεις το πρόβλημα αυτού που καταστρέφεται και να μη σε ενδιαφέρει. Με τη λογική αυτή, πιστεύω πως αν η ομάδα σωθεί στις 2 Φεβρουαρίου και συνεχίσει, τότε, ναι ακόμα κι αν χάσει κάποιο παιχνίδι ή ακόμα κι αν χάσει κάποιο τίτλο (γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο τώρα), έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλές παραπάνω νίκες γιατί είναι ο Ολυμπιακός. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ο Πάτερος ή αυτοί οι αθλητές. Ο Ολυμπιακός είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή υπάρχει από άποψη νοοτροπίας. Για αυτό κερδίζει, για αυτό πρέπει να συνεχίσει, για αυτό πρέπει να στηριχθεί».

- όσους… υπηρετούν τον Ολυμπιακό «Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι όλοι όσοι υπηρετούν τον Ολυμπιακό από μέσα, από έξω, από οποιονδήποτε δικό τους τομέα θα πρέπει να είναι λιγάκι πιο προσεκτικοί σε ό,τι λένε, σε ό,τι ακούνε, σε ό,τι γράφουνε, σε ό,τι δεν γράφουνε. Αξίζει πολύ μεγάλος σεβασμός σε αυτή την ομάδα για αυτά που έχει κάνει γιατί βαδίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς να κάνει προπόνηση κι όμως κερδίζει. Κατά ένα μαγικό τρόπο κερδίζει. Γιατί βαδίζει με χίλια μύρια προβλήματα χωρίς βασικούς αθλητές να παίζει στην Ευρώπη, χωρίς φουνταριστούς να συμβαίνουνε πράγματα. Πηγαίνουμε 13 και ξαφνικά χτυπάει ένα τηλέφωνο και μένουμε 11. Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα για να ξεπεραστούν μέσα σε μια ομάδα κι όμως συνεχίζει, έχει παλμό, έχει καρδιά και παλεύει. Ας φροντίσουν αυτοί λοιπόν –και δεν μιλάω για τους διοικούντες- οι οποίοι θέλουν να κάνουν τους καλούς στον έναν και στον άλλο να συνεχίσουν αυτή την καρδία να την κρατήσουν να χτυπάει γιατί αν σβήσει δεν θα υπάρχει μετά. Εγώ αυτό έχω να πω προς τον οποιονδήποτε ακούει και καταλαβαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου