ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μόνο τέσσερις διαιτητές εχουν... λευκό μητρώο!

Μόνο τέσσερις διαιτητές εχουν... λευκό μητρώο!

Μόνο τέσσερις διαιτητές εχουν... λευκό μητρώο! Του Μιχάλη Μουσελίμη

Όταν από τους 21 διαιτητές που έχει η ΚΕΔ στους πίνακες της Σουπερ Λιγκ μόνο οι 4 δεν έχουν τιμωρηθεί φέτος, τότε στην επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για την ικανότητα αρκετών από τους ρέφερι που σφυρίζουν στην μεγάλη κατηγορία.

Οι Καλόπουλος, Βοσκάκης, Θάνος και Κωνσταντινέας είναι οι μοναδικοί διαιτητές που μέχρι της 19η αγωνιστική, αν και έχουν κάνει λάθη αυτά δεν ήταν τόσο σοβαρά, ώστε να παραπεμφθούν από τους παρατηρητές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 17 διαιτητές που έχουν τιμωρηθεί τουλάχιστον μια φορά φέτος. Μάλιστα οι περισσότεροι απ αυτούς κατάφεραν να βγάλουν τον πρώτο γύρο χωρίς πολλά λάθη, όμως στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τα έκαναν όλα μαζεμένα και η ΚΕΔ αναγκάστηκε για ορισμένες αγωνιστικές να τους βάλει στο ψυγείο.

Την 19η αγωνιστική έξι διαιτητές από τους οποίους οι τέσσερις ήταν διεθνείς με τα σφυρίγματα τους ανάγκασαν τους παρατηρητές να τους βάλουν χαμηλό βαθμό και να τεθούν στην διάθεση της επιτροπής διαιτησίας. Ο Σπάθας στο Καβάλα-Ηρακλής παραπέμφθηκε για δυο πέναλτι που δεν έδωσε, ένα για κάθε ομάδα. Ο Κάκος στο ματς Πανιώνιος-Παναθηναϊκός μπήκε στο ψυγείο για το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε υπέρ του Λέτο, ενώ ο Κουκουλάκης που είχε διευθύνει το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός τιμωρήθηκε γιατί δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Τοροσίδη και έδωσε ένα ανύπαρκτο στο Φουστέρ.

Ο Τριτσώνης τέθηκε στην διάθεση της επιτροπής για το πέναλτι που δεν έδωσε στο Μπρίτο στον αγώνα Πανσερραϊκός-Ατρόμητος, ενώ ο Τσινιάρης τιμωρήθηκε για το γκολ που Τόχα που ακύρωσε στο παιχνίδι Εργοτέλης-Άρης και ο Αμπάρκιολης για το πέναλτι που δεν έδωσε στον Επστάιν στο ματς Κέρκυρα-Λάρισα. Αυτές όμως δεν ήταν οι μοναδικές κακές διαιτησίες στον δεύτερο γύρο.

Την 18η αγωνιστική για τα λάθη τους παραπεμφθήκαν. Ο Σιδηρόπουλος που μέτρησε το πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, οπού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ από τον Σαλπιγγίδη στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Χαραλαμπίδης που στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό αντί να σταματήσει την φάση στο χέρι του Νταλέ την άφησε να εξελίχθη και έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ποτουρίδη, ενώ στο 69΄ δεν ήξερε τι έπρεπε να σφυρίξει στο γκολ του Φετφατζίδη, γυρίζοντας τη φάση πίσω και δίνοντας το πέναλτι στον Ριέρα χωρίς να αποβάλει τον Μαβενέ. Ο Γιάχος που στο Λάρισα-Ηρακλής δεν έδωσε πέναλτι στον Μετίν, ωστόσο η τιμωρία του κράτησε μόλις μια αγωνιστική αφού ορίστηκε ξανά την 20η στο Ξάνθη-ΑΕΚ.

Ο Μήτσιος, ο οποίος στο Παναθηναϊκός-Καβάλα δεν έδωσε δυο πέναλτι στους φιλοξενούμενους και έδωσε ένα ανύπαρκτο υπέρ τους σε ακούσιο χέρι του Σιμάο, ενώ έβαλε τους πράσινους στο παιχνίδι δίνοντας πέναλτι στη βουτιά του Νίνη.

Όσον αφορά την 17η αγωνιστική και εκεί έγιναν αρκετά λάθη που έστειλαν άλλους τρεις διαιτητές στο ψυγείο της ΚΕΔ και συγκεκριμένα τον Παμπορίδη γιατί δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα στο ματς Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου, τον Σταθόπουλο γιατί ακύρωσε κανονικό τέρμα του Μίσελ στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Άρης, και τον Αρετόπουλο που δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Τάτου στο Ηρακλής-Ατρόμητος.
Όποτε όταν 13 διαιτητές από τους 21 έχουν καταφέρει να τιμωρηθούν μέσα σε 3 αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελληνική διαιτησία και κάποιοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται σοβαρά να κάνουν τομές στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν διαιτητές να σφυρίξουν παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου