ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-4

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-4

Με τέσσερα γκολ σε διάστημα 22 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League. Ένα γκολ ο Μιραλάς, δύο ο Τζεμπούρ και ένα ο Φετφατζίδης, στην εμφατική νίκη του Πρωταθλητή Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στην πόλη των Ιωαννίνων, ευχαριστώντας τον κόσμο του, που έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο η πειραϊκή ομάδα δεν επέδειξε ιδιαίτερη διάθεση, αλλά στο δεύτερο έκανε πλάκα στον φιλότιμο ΠΑΣ. Ο Κέβιν Μιραλάς άνοιξε το σκορ στο 53', φτάνοντας τα 20 γκολ στη φετινή Super League. O Ράφικ Tζεμπούρ "χτύπησε" δύο φορές, στο 64' και το 71', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 75', με το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης.

Οι δύο γκολτζήδες του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικοί. Εξαιρετική απόδοση είχαν, επίσης, οι Νταβίντ Φουστέρ και Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Ρόι Κάρολ ντεμπούταρε στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Θρύλου και κράτησε ξανά το μηδέν. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας δεν έχει δεχθεί γκολ στις πέντε συμμετοχές που μετράει με τον Πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 70 βαθμούς έπειτα από 29 αγωνιστικές. Με 22 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες και 68-17 συντελεστή τερμάτων! Ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει 63 στον ίδιο αριθμό αγώνων.


 
Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Κάρολ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα του Θρύλου. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι Ορμπάιθ και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αμπντούν κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μιραλάς την αριστερή και ο Φουστέρ αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με συμπαγές κέντρο και σύστημα 4-5-1.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μπροστά σε περίπου οκτακόσιους φιλάθλους του, ο Ολυμπιακός ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν την περισσότερη ώρα στην κατοχή τους την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα.

Στο 6ο λεπτό, ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά στην "καρδιά" της περιοχής και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (7'), ο Μιραλάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ορμπάιθ, ο οποίος δοκίμασε το δεξί του πόδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κηπουρό να αντιδράσει σωστά και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο ΠΑΣ έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση. Στο 18', ο Μιραλάς σούταρε με το δεξί από θέση μέσα αριστερά και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά. Στο 21', ο Μπεσέρα σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κάρολ ήταν σε ετοιμότητα στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να επέμβει. Στο 27', η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε κοντά στο γκολ, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στην αναμέτρηση. Ο Κυριάκος σέντραρε από τα δεξιά, ο Βίλα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίστηκαν με την μπλε εμφάνιση στην έδρα των Ιωαννίνων, θα μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά στο 31'... Ο Φουστέρ με έξοχη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μιραλάς, όμως ο Βέλγος έκανε κακό κοντρόλ με το δεξί, με αποτέλεσμα ο Κηπουρός, που είχε κάνει γρήγορη έξοδο, να προλάβει να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, μία εις βάρος κάθε πλευράς. Στο 37', ο Μιραλάς καλυπτόταν κανονικά, όπως και ο Κυριάκος στο 43' για τον ΠΑΣ.

Στο 48', ο Ζαμπρέλα σούταρε έξω από την περιοχή και ο Κάρολ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Από εκεί και μετά, όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Με πειστική εμφάνιση, σάρωσε τον ΠΑΣ, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως είναι με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα. Πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ, "ισοπεδώνοντας" την ομάδα των Ιωαννίνων.

Στο 50', ο Μανιάτης σούταρε, ο Μιραλάς προσπάθησε να επωφεληθεί, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος σούταρε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ. Η μπάλα έφτασε στον Ορμπάιθ, το νέο σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Στο 52', ο Μιραλάς γύρισε από τα αριστερά στον Μαρκάνο, που σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πάντος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 53', ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ! O Αμπντούν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βέλγος στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος πλάσαρε με το δεξί, σημειώνοντας το 20ό του γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα... τρελό πεντάλεπτο και δίκαια προηγήθηκαν στο σκορ.

Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν σταμάτησε να επιτίθεται, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν καταρρεύσει αγωνιστικά. Στο 61', ο Τοροσίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Φουστέρ έπιασε την εναέρια προβολή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 64', ο Μιραλάς έφυγε στην κόντρα, τροφοδότησε τον Τζεμπούρ και ο τελευταίος έμεινε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, πλασάροντας εύστοχα με το αριστερό τον Κηπουρό. Κέβιν και Ράφικ πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ! Ο "τρομοκράτης" του Θρύλου διπλασίασε τα τέρματά του στον αγώνα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0, στο 71'. Ο Φουστέρ εκτέλεσε φαλτσαριστά το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός με μονοκόμματο δεξί σουτ την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ. Ο Ράφικ έφτασε τα 12 γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα.

Στο 72', ο Φετφατζίδης αντικατέστησε τον Αμπντούν. Ο "Φέτφα" μπήκε αφηνιασμένος στο χορτάρι και στο 75' πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Φουστέρ και Φετφατζίδης έπαιξαν άψογα το 1-2 έξω από την περιοχή και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 76', ο Φέισα αντικατέστησε τον Μανιάτη. Στο 77', ο Τζεμπούρ γύρισε την μπάλα από αριστερά ο Φετφατζίδης έκανε το μονοκόμματο σουτ και ο Μιχαήλ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο... καπάκι, ο "Φέτφα" επιχείρησε ξανά αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κηπουρός απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 78', ο Ντιόγκο πήρε τη θέση του Τζεμπούρ. Οι Πρωταθλητές έφτασαν μία ανάσα από το 0-5 στο 84'. Έπειτα από καταπληκτική κάθετη μεταβίβαση του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ξεπέρασε το εμπόδιο του αντίπαλου γκολκίπερ, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Το τελικό 0-4 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος...

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα...


 
Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος (59' Τζάνης), Μπεσέρα, Βίλα, Ντε Βινσέντι (78' Πατσατζόγλου), Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάκος), Σκαρντοβέλι Βάντερσον.

Αναπληρωματικοί: Φεγκρούς, Λίλα, Μπακαγιόκο, Γιάκος, Τζάνης, Σκούφαλης, Πατσατζόγλου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μανιάτης (76' Φέισα), Τζεμπούρ (78' Ντιόγκο), Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μοδέστο, Παπάζογλου, Φέισα, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Φετφατζίδης, Ντιόγκο.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί διαιτητές: Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Νίκος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Παρατηρητής διαιτησίας: Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες: 40' Μιχαήλ, 92' Μπεσέρα (ΠΑΣ Γιάννινα), 68' Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου